|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
GRATULUJĘ MARINKO!!!!
![]() Cytat:
Śpi ok 1,5 -2h między 12 a 14. Zasypia na noc po 20 i śpi do ok 7-8
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Stronczek dziękuje bardzoo
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mam podobne wątpliwości do tych cud-rowerków bo one będą tylko na te wakacje... potem już biegówka za rok
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-06-22 o 13:14 |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiec od przedwczoraj nie ma tej 3 dzrzemki i zasypia na stojaco o 21 spi do 7-8. wczoraj z 3 pobudkami na jedzenie, dzis z 1 (ok.22:30 bo nie dopiła mleka, bo zasnęła). budzila sie tez w nocy (3:00-3:40) ale zaraz usypiała, rzucała sie i pierdziała. wiec w sumie moge powiedziec ze dzis była 3 noc bez jedzenia w jej zyciu. moze juz tak zostanie ?
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana dziękuję
A wysypka u Nas po trzydniówce była identyczna
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście wygląda jak 3dniówka
![]() ![]() klask i:
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wytnij WYTNIJ Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-22 o 13:56 |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enfamila też bralam 3 puszki dwójki i 5 trójek. |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
ja z doskoku znów życzenia najlepsze z okazji miesięcznic i dla roczniaczków któym nie złożyłam zaległych życzeń Tymek , Blanka, Hania - najlepszego z okazji miesięcznic ![]() ja się pochwale że oddzwonili z firmy i od 2 lipca ide do pracy, jak dobrze pójdzie to 5 miesięcy stażu a potem umowa o prace, minimum do kwietnia - tak się dowiedziałam. Julcia dziękuje ciociom za życzenia z okazji 11 miesięcy Pieleszko trzymam kciuki za Was i za Hanię żeby wszystko się ułożyło żebyście nie musieli się znów dręczyć Dziubku - myślę o Tobie i również trzymam mocno kciuki za pomyślne rozwiązanie Twoich problemów - wszystkich ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Marinko gratki z okazji obrony jakoś mnie wcale nie dziwi że na 5 zdałaś - zdolniacho - moja w poniedziałęk ![]() w sprawie drzemek - Julka śpi 2 razy po ok 1h-1,5h - pierwszy raz około 9-10 potem ok 15 , na noc około 20-21 i śpi przeważnie do 6 choć dziś o 5,30 pobudka była ale kiedyś wstała o 7 - cud normalnie. (ale przemilcze fakt że wtedy akurat poszła spać przed 23 więc wszystko jasne ) ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- a odnośnie siedzenia dzieciaków - to Julka sama z siebie siada prawie po turecku - nieraz zakłada noge na nogę tzn krzyżuje jak się bawi- nie uczyłam tego - widac tak jej wygodnie - czasem klęka przy zabawkach ale nie siada na piętach córeczki kuzynki mojej siadają właśnie tak jak na zdjęciu Brumka - na piętach i stopy na zewnątrz, ale to tak ekstremalnie na zewnątrz że ja bym w taki sposób nie dała rady siedzieć... jedna ma 4 latka, druga dwa i pół - ta starsza to już ma taki nawyk takiego siadania że nawet jak chodzi to mam wrażenie że nóżki ma już ciut skrzywione w X - kuzynka chyba nic z tym nie robi - nie widziałam żeby zwracała im na to uwagę jak siadają podczas zabawy a mnie od razu się to rzuciło w oczy, a mnie głupio było zapytać czy zwrócic uwagę bo pomysli że się wtrącam... ale szkoda mi bo dziewczyny będą mieć problem z nóżkami bo już teraz mają wyraźną koślawość...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-22 o 15:30 |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało upolować 5 puszek 3 Hipp, wg marną dostawę dostali,
co wydaję mi się bardzo dziwne i śmieszne. Mąż pojechał jeszcze upolować dwie puszki. |
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Marinko - wieelkie gratulacje ![]() Youyou - brawa dla Lilki za chodzenie ![]() Zaneta - moja Klara jak byla w wieku naszych maluchow tez tyle jadla Pieleszko - boshee czemu znowu klopoty oby do srody, trzymam kciuki!Monia - ja sie tam Ciebie nie boje rowerek biegowy - moim zdaniem odpowiedni wiek to ok. 2,5 roku. cuda typu jakies smarty - pierwszy raz o tym slysze o! jak kogos stac to mozna kupic, ale nie spodziewalabym sie, ze to bedzie na wiecej niz jeden sezon - jak ze wszsytkimi kombajnami typu 10w1 dzieci sie szybko nudza, zobaczyciespotkanie - jestem za Krakowem hi hi!!! |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale noszą... nadal mnie to dołuje... nie stac mnie na siedzenie w domu i oplacanie przedszkola artura. albo przedszkole i zlobek kingi, albo siedze w 3 w domu z dziecmi...
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
Monia -
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro napewno będzie mleko na półce. |
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko współczuję Wam bardzo
Od wczoraj ulubionym zajęciem Szymona jest wchodzenie na łóżka z których później nie umie zejść... także cały dzień on wchodzi na łóżko - ja go zdejmuje i tak w kółko. W nosie ma zabawki. Skąd on ma tyle siły na to? Bo ja już nie mam...
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Już oficjalnie- mój synek
, no i Julcia oczywiście w tle![]() 19 t.c. |
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka jeszcze nie mialam okazji: gratulacje synka! Sliczna jestes i piekny masz brzuszek!
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko przepiękny brzuszek
|
#3801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na basenie, Lila już padła a Filip zaraz też, tylko jeszcze kupę produkuje..
Dziś wieczorem wypoczywam z laptopem na kolanach +mecz, tż pracuje w weekend i wróci dopiero w niedzielę ok 22,więc będe cały weekend sama z dzieciakami ![]() Cytat:
Cytat:
to na pewno ogromny stres dla Was![]() Trzymam kciuki oby było dobrze! ![]() ![]() Natka STO LAT!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-06-22 o 20:22 |
||||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko śliczny, zgrabny brzuś! Jula fajnie wygląda jak depcze przy Tobie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
marzena,oliweczka
pieleszka kochana no co za dziadostwo znowu wyszło tulę mocno Brumku ja mam uczulenie na pierwsze mocne promienie słoneczne ale po "przyzwyczajeniu" się skóry mijało ,aż do zażycia tabletek tym razem ![]() Natka brałam i to wiele , wiele lat ale taka reakcja po tych akurat , no chyba ,że ciąża i burza hormonów też zrobiły swoje ![]() a slub też mieliśmy na 14 i to raczej powszechne ,że robi się w tych godzinach więc nie wiem skąd się znajomym ta 11 wzięła ![]() MArina no biedny Igorek, znów nawrót ?? Beatko u nas dziś kolejny dzień bezgranicznej miłości do smarta Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-22 o 21:07 |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka
i nie wiem co miałam pisać... |
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
dla solenizantów:Blanka, Hania, Julia i Tymek dla Lilki You you za chodzenie!oliweczka beatko za pracę!dziękuję za ciepłe słowa dziewczyny. no znowu stres i strach i wszystko wróciło... brumku masz rację. przetoki leczy się operacyjnie, ale nie zawsze trzeba otwierać klatkę piersiową, niekiedy zakłada się sprężynki właśnie z dostępu przez duże naczynia. kardolog w Poznaniu już o tym wspominała... trzeba poczekać do środy na ich decyzję. mnie dzisiaj dziecko zamęczyło. gorączka zbita więc szalała za wczoraj chyba zrobiłyśmy razem ciasto na dzień taty i mała padła w końcu. a ja chyba zrobię to samo
|
|
|
|
#3806 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Ale wesoła gromadka! I jakie tło Cudne włoski!!! Cytat:
Cytat:
Dziekuje za odp w sprawie wagi i obiadków-Kochane! ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- zapomniałam o solenizantach! A przeciez sporo ich dzisiaj! Blanka, Hania, Julka, Tymek ![]() klaski :
|
|||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
a o 10-1h, pózniej 14-1h. Kłade ja spać o 19.30-20.00[/QUOTE]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka, ale ślicznie wszyscy wyglądacie
Blondynka tylko 15 puszek było? Żarty normalnie! Jutro mamy urodzinowe party ![]() Balony już nadmuchane, tort cytrynowy jutro do odbioru, będzie 8 osób łącznie z Sarenka
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucam mojego czorta z dzisiaj. dorwała tatusiową wuwuzele i trenowała przed meczem
adrugie zdjęcie to mina na widok mamy robiącej ciasto...takie widoki są rzadkie bardzo, więc i dziecko w szoku
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-06-22 o 22:09 |
|
|
|
#3810 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym? Tak sprawnie? Bo zastanawiam sie jeszcze nad sensem kupowania tego smarta... Bo jeśli by się to stało, to raczej na urodziny, a to koniec sierpnia. czyli koniec sezonu niebawem, więc w tym roku długo by na tym nie pojeździł. potem na wiosnę jeszcze tak. A w lato może już taki biegowy by można kupić, co? Niespełna 2-latek by sobie na tym poradził czy nie? Czy biegowy to dopiero za dwa lata, jak będzie miał trochę ponad 2,5 roku?
?

klask i:

zębole

oby do srody, trzymam kciuki!

Ponad 3 lata temu...