|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
proponuje zaczac myslec nad nowymi tytulami, ruszcie mozgownice
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
pieleszka trzymaj sie
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszko, o matko ale macie przeżycia.
Mam nadzieję, że sama obserwacja starczy i nie będziecie po raz drugi przez to przechodzić. No i DUŻO, DUŻO zdrówka dla Hani, niech choróbsko idzie precz.Stronczku, są specjalne pasty dla takich maluchów, których nie trzeba wypluwać. |
|
|
|
#3754 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia!!! ![]() Cytat:
Moim znajomym to samo powiedział, jak byli ostatnio z 2-letnią córeczką. Ona właśnie tak siada i kazał oduczać, za każdym razem zwracać uwagę. Cytat:
Nie mówiąc o spacerze z dzieckiem... To niby jak? Pod osłoną nocy ![]() Bo Tobie to juz po niedługim czasie na słońcu wyłazi, tak? Cytat:
Zajadając lodami ![]() Cytat:
2. tak ![]() Dokładnie tak trzeba do takich osób mówić ![]() Cytat:
Śmieszne, ze człowiek już nie pamięta, co znaczą te słowa ![]() 3. Obyś była prorokiem ![]() 3. Dziękuję a odpowiedź. Dzięki Tobie i Dziubkowi wszystko mi się rozjaśniło Cytat:
Przetoki to też operacyjnie się leczy prawda? Tylko chyba jakoś przez żyłę można czy coś ![]() Niech te kłopoty się w końcu w Was skończą!!! ![]() NATECZKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!! STO LAT W ZDROWIU, MIŁOŚCI. Z MĘŻEM (TAK ZAKOCHANYM JAK DOTĄD) I CUDOWNYM DOMINIKIEM ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
Nie trzeba jej wypluwać.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-22 o 00:35 |
||||||||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu chwila dla siebie
Dopiero skończyłam sprzątać, miałam tylko trochę zacząć żeby jutro skończyć, ale tak dobrze mi szło, że machnęłam wszystko na raz Dzisiaj kupiłam drugą sukienkę na wesele Marinko, gratuluję obrony!! :c mok: Ale z Ciebie dżaga Isiaok, ja daję różnie, raz dwa raz jedno ![]() A co do wagi, to idealnie się mieści, bo waży 10,5 kg, a urodził się z 3520 ![]() Brumku, u nas sąsiedzi mają 3 letnią córkę i ona dopiero teraz tak już fajnie śmiga na biegowym ![]() Dziubek, Szymula wymiata Widać, że chłop zadowolony.Marzenko, moja synowa to poprostu cudeńko! ![]() Agni, świetny prezent AgaG zdjęcia! Dziubku, a brałaś już kiedyś tabletki anty? Stronczku, dla Wiktorki za tyle nabytych umiejętnościZaneta, Domek czasem ma jedną drzemkę między 12-14, śpi 1,5h i idzie spać o 19 30. Choć z reguły wypadają nam dwie o 12 i 17, wtedy idzie spać o 21-22. Carmelowa Sarenka to taki mały słodziaczek Brumku dziękuję Ci bardzo za życznia ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Pieleszko, przesyłam dobre fluidy do Was!
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nateczko, STO LAT!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Wczoraj pytałaś skąd zwyczaj tak wczesnych ślubów, więc odpowiadam- nie mam pojęcia. Nie wiem co im strzeliło, żeby już o 11 ślub robić. My mieliśmy o 14 |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat Nateczko! Obyś zawsze była taka jak jesteś
![]() ![]() ![]() Hej kochane. U nas oczy I. dalej mega czerwone. Dzwoniłam do okulistki i kazała mi jeszcze raz podać krople które już miałam, a jak nie przejdzie to dzwonić. Jestem jakaś taka poddenerwowana... Nie wiem, stresuje się dalszą rekrutacją na kontynuację studiów, czy się uda, nie wiem o co dokładnie chodzi z internetową rejestracją, kiedy dyplomy dostaniemy... ehhh. Poza tym mi strasznie szkoda, że to koniec szkoły, bo miałam fajnych wykładowców i dziewczyny. Buuuu pieleszko ![]() ale się o martwicie kochani ja wiem, że będzie dobrze...---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Mój potroił wagę - tart z 4,300 a dziś ma 14 kg.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tak ogólnie czasem mnie wkurza
![]() Cytat:
Super wczasowicz ![]() Cytat:
Moja Julka też się poci-całe ciałko ma wilgotne ciągle i to niestety chyba po tatusiu, bo on tez tak ma...Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie wierzę.... to teraz oczekiwanie środy ![]() :kci uki:WITAMY!!! Dziękujemy całej reszcie za opinie pod zdjęciem Julci Marina ![]() Isia(chyba?) pytałaś, czy mi nie wyszły rozstępy z Julcią-wyszły, ale bardzo niewiele i słabo widoczne na samym dole brzucha i pod koniec ciąży. Wczoraj już zaopatrzyłam się w ,,porządne" kremy, nawet do biustu oddzielny, bo też swędzi.... musze się jeszcze rano smarować, ale żeby jeszcze o tym pamiętać.... Byłyśmy wczoraj z Julcią u sąsiadki na pierwszyh urodzinach(tak się trochę wprosiłyśmy, bo chciałyśmy tylko złozyć życzenia i dać prezent) i pierwszy raz dziewczyny nie płakały na swój widok Spać mi się chce....może sie wezmę za robotę, to mi przejdzie ![]() NATECZKO Samych radości, dużo miłości i siostrzyczki dla Domisia
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-22 o 08:13 |
|||||
|
|
|
#3760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Julia, Hania, Blanka i Tymuś NATKA wszystkiego najlepszego Cytat:
Musze poszukac, Brumku dziekuje za link |
|
|
|
|
#3761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe My mieliśmy o 16, 10 czy 11 to dla mnie w ogóle abstrakcja ![]() Oglądam DDTvn, przed chwilą facet tańczył na rurze ![]() Juleczko, Haniu, Blanko, Tymciu
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
ze mna tosie nikt nie chce spotkac, no przeciez nie gryzę (za mocnoo)... |
||
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znowu paskudnie i chłodno ![]() Blanka, Julcia, Hania - sto lat Cytat:
![]() A u nas z poceniem to zdecydowanie nie dziedziczne, bo ja się praktycznie nie pocę nigdy, a mąż jak na faceta, to też zdecydowanie mało. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Shira, śniłaś mi się nad ranem ![]() I to mi nasunęło pewien pomysł - wstaw zdjęcie Żbiczątka, co? Bo już tak dawno go nie było...
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dawno mnie tu nie było. Czytam Was czasem ale żeby napisać to zawsze coś... Ostatnio przechodziliśmy taki mały "kryzys małżeński" i nie chciałam was zadręczać swoimi problemami. Juluś ma 7 zębów, raczkuje jak torpeda, wszędzie wlezie, wszystko chce zjeść, chodzi przy meblach. Mowi mama, da i nie Powtarza też "buma, buma", "bama", "maba". Wazy ponad 8 kg. Krzyczy tak, że az w uszach dzwoni ![]() Podcięłam mu włoski ![]() Wszystkim solenizantom sto lat! My również dziękujemy za życzenia
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-06-22 o 11:08 |
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
wrrrr zdjec nie bedzie, bo wlasnie wstawialam, ale ze robie tysiac rzeczy na raz, to za dlugo to trwalo i mnie wywalilo z wizazu....
Buziaki dla Julki, Blanki, Hani i Tymka! No moze jedno (zachmurzona stolica, a za godzine patelnia): |
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
gratis
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JULKA, BLANKA, HANIA, TYMUŚ!!!!! NASI solenizanci przyjmijcie serdeczne życzenia od cioci ![]() Mam takie pytanie do mam chłopczyków- sprzedajecie może leżaczek bujaczek z fishera? Byłabym zainteresowana. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-22 o 11:12 |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
przysięgam że nie pogryzę za mocno, no chyba że ktoś o to poprosi
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Laski byłyście po mleko w rossie?
:brzydal :
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Narazie tylko tyle...
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też zaczęło się pod pieluszką, potem coraz wyżej, brzuszek, plecki, i dzisiaj doszło na szyje i czoło i kark. To są właśnie płaskie plamki. A można z tym wychodzić na dwór ? Bo póki co się kisimy :/
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na chwilę bo mam pytanie:
Jak wygląda to złe siadanie czy coś? Łopatologicznie proszę. Najlepiej ze zdjęciem. Pieleszko mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() Natko sto lat !
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak:
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Natko 100lat
![]() Cytat:
Byłam Było mniej ludzi niż wczoraj, wziełam 3 puszki czwórki. Więcej narazie nie mam gdzie trzymać, bo jeszcze mam zapasy |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
No i te plamki nie wiem czy widzicie
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Nadrabiam bo nei miałam czasu nawet zerknąć przez parę dni i trafiłam na posta Agadus: Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurczę laski chyba nie dam rady nadrobić bo panna się zaraz obudzi...
Cytat:
Lila chodzi po domu i wszystko zbiera, kążdy najmniejszy okruszek nie ujdzie jej uwadze..A jak nie potrafi sobie skubnąć w palce to się pochyla i zlizuje ![]() Cytat:
bo to będzie rowerek tylko na te wakacje..W przyszłym roku już będzie na to za duża. Na jesień nauczy się w domu jeździć na Scuttle Bug'u po Filipie (on jest od 18m-ca), a na przyszły rok dostanie biegówkę lub hulajnogę. Cytat:
a po jakimś czasie zjadła 2 naleśniki z serem![]() Aaaaa zapomniałam napisać że Lila zaczęła chodzić ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
onapotrafi zjeść swój obiad i potem jak widzi że Filip je to od niego musi też wyjaadać.I je na pewno więcej niż Filip. Wczoraj Lila zjadła miseczkę rosołu, Filip pół.... Lila dwa naleśniki, Filip jeden... Rano miseczkę owsianki, Filip pół...
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie same jak u Wiki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Mam nadzieję, że sama obserwacja starczy i nie będziecie po raz drugi przez to przechodzić.
No i DUŻO, DUŻO zdrówka dla Hani, niech choróbsko idzie precz.

uczulenie na słońce to ja mam i żyję z nim ale tylko na "pierwsze" mocne słońce i już miałam w tym sezonie to za sobą a tu nagle tabletki 2 dni biorę i taka niespodzianka 
, ale mogę na weekend pożyczyć.Ty zobaczysz jak jest z dwójką, a ja się wyśpię. Co Ty na to? 

:c mok: 

i to niestety chyba po tatusiu, bo on tez tak ma...

:brzydal :

zębole