Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 11:36   #2281
nasteczka83
Raczkowanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Hej
Dziewczyny po szpitalnych perypetiach powrót do domu i niestety brak czasu na forum dziś jest lepszy dzień, bo Zośka śpi i mam chwilę dla siebie. Mała cały czas płacze ale widzę, że u Was podobnie. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi sprawdzamy wssystko według schematu: głód, pielucha, czy jej gorąco/zimno itd. Wczoraj od 16 do 22:30 walka o spanie trwała. Serce nas boli. Kolki to nie są. Mam nadzieję, że to przejdzie bo czekam na to kiedy macierzyństwo będzie radością... Będę sporadycznie się odzywać - wybaczcie, ale muszę ogarnąć terrorystkę :P
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:43   #2282
szerylka
BAN stały

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
witam!

Ja robię tak jak nakarmiony pielucha sucha to do łóżeczka włączam samą melodyjkę w karuzeli daje smoka jak chce, lubi też mieć pieluszkę kolo buzi i odchodzę trochę dalej. Mały trochę stęka jak mocniej to podchodzę coś mu śpiewam pogłaszcze i odchodzę czasem tak do trzech razy i zasypia chyba że jest naprawdę nie jego dzień i widzę że marudny i zmęczony to go w wózku wożę.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Fajna przyczepka sama bym taką chciała ale taka to pewnie sporo kosztuje wiec zostają spacery
Ja robię tak samo włączam mu muzyczkę czasem z wibracją daję smoka bo mój ssak uwielbia ssać i mógly to robić ciągle ma przerwe jak uśnie i mu smoczek z buźki wypadnie wtedy śpi twardo nigdy i to nigdy nie zdecydowałabym się aby mały spał z nami w łóżku prędzej czy później chyba do rozwodu by doszło a tak na poważnie to bałabym się że mogłabym go przygnieść przez sen a strasznie się wiercę , nie zamierzam popełniać takich błędów jak przy córce ona spała z nami bardzo długo w łóżku bo aż do 3 roku życia potem nie mogłam jej tego oduczyć było ciężko zasypiała tylko jak się ją nosiła bądź lulało teraz przy małym tego nie robię i jest spoko.
Niektóre z was piszą że wasze dzieciaczki przesypiają w nocy 6,7,8 godzin ....ahhh zazdroszczę mój śpi całymi dniami a przede wszystkim preferuje pozycję na brzuszku i wtedy śpi albo w swoim łóżeczku albo w salonie w wózku potrafi przespać calutki dzień aż do kąpieli ,po kąpieli spi dalej a potem pobudka o 24 ,2-3,5-6 i czasami tak wyje w nocy że nie mogę go uspokoić ledwo na oczy "pacze" a on takie numery a tak pomijając te noce to jest na prawdę grzecznym dzieckiem .
Mały dziś kończy równy miesiąc i zżera już 120 ml mieszanki i to mniej więcej tak co 3-4 godziny ,kolki ma lekkie ale ze względu na jego przepuklinę nie chcę aby się tak męczył i od dziś zaczęłam podawać SabSimplex ..czy któraś z was podaje je dziecku i jakie są efekty ?
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:48   #2283
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Dziewczyny kiedy dziecko może przesypiać noce???
Antosia śpi albo po 4 godziny albo po 8 godzin

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Begie podawalam starszemu synowi i z tego co pamietam to mozna go tez podawac przy karmieniu piersia ale tak jak pisalam porozmawiaj z pediatra.
ok dziękuję

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu - Filipek waży 5500 w pampku,

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej
My wlasnie wrocilismy od pediatry Dominik ladnie przybiera na wadze Wczoraj wieczorem odpadl mu tez pempuszek

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Zostałam noworozpakowaną ciocią..
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!
My już w domciu. Jutro obiecuję napisać coś więcej, dziś już padam a jeszcze nocne czuwanie nad nami...

Zostawiam moc buziaków dla wszystkich!
witaj kochana

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pozwolicie, że się przyłaczę do Was
Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię Fascynatkę noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
witaj gratuluję

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

czekałam dzisiaj pod szpitalem na otwarcie przychodni i to jak wyła jedna rodząca zjeżyło mi skórę...
ja raz słyszałam rodzącą kobietę w szpitalu, ale byłam już po porodzie

ja nie krzyczałam w ogóle

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

no i Tosia kończy dzisiaj 3 tygodnie
jak to szybko zleciało

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:10   #2284
martula007
Raczkowanie

Mam do Was takie pytanko. Jak dziecko karmione piersia powinno robic kupki? Bo moja zawsze walila co karmienie, a teraz od dwoch dni pampersy czyste ( tylko zasikane) i troszke mnie to martwi.

Pozdrawiam
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:26   #2285
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Ale mieliśmy super noc Hania obudziła się tylko raz na karmienie około godz. 3. Później wstała po 7 Może to dlatego, że spała z nami wczoraj, w nagrodę, w łóżku
A nagroda była za cierpliwość, jaką Hania nas obdarowała podczas wczorajszych zakupów. Była bardzo grzeczna
Kupiłam wczoraj parasolkę do wózka x-landera i laktator elektryczny medela. Ciekawe jak się laktator będzie spisywał. Czy Hania będzie chciała pić z butelki

Cytat:
Mały śpi i coś posapuje, przez usta oddycha... Chyba trzeba będzie nosek wyczyścić. Jeszcze tego nie robiłam, w szpitalu nawet nic na ten temat nie mówili. Więcej tam nie rodzę....
Odciągaj nosek, bo to ważne. Noworodki nie umieją podobno oddychać buzią i się bardzo męczą jak mają nosek zapchany.

Cytat:
Hej dziewczyny
Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię Fascynatkę noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
Cześć. Kolejna Hania na wątku- czwarta
Rzeczywiście jest wysyp

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
karmisz piersią,prawda?To chyba nie musisz,choć niby przenika tylko 30% do pokarmu tego co my zjemy.Szczerze to nie wiem,może kttoś się wypowie na ten temat... ja pewnie bym dała ale to tylko moje zdanie...
A ja słyszałam, że do mleka matki przenika co najwyżej 10% tego co jemy I podobno picie herbatki z koperkiem przez mamę nic nie daje dziecku

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo włączam mu muzyczkę czasem z wibracją daję smoka bo mój ssak uwielbia ssać i mógly to robić ciągle ma przerwe jak uśnie i mu smoczek z buźki wypadnie wtedy śpi twardo nigdy i to nigdy nie zdecydowałabym się aby mały spał z nami w łóżku prędzej czy później chyba do rozwodu by doszło a tak na poważnie to bałabym się że mogłabym go przygnieść przez sen a strasznie się wiercę , nie zamierzam popełniać takich błędów jak przy córce ona spała z nami bardzo długo w łóżku bo aż do 3 roku życia potem nie mogłam jej tego oduczyć było ciężko zasypiała tylko jak się ją nosiła bądź lulało teraz przy małym tego nie robię i jest spoko.
Niektóre z was piszą że wasze dzieciaczki przesypiają w nocy 6,7,8 godzin ....ahhh zazdroszczę mój śpi całymi dniami a przede wszystkim preferuje pozycję na brzuszku i wtedy śpi albo w swoim łóżeczku albo w salonie w wózku potrafi przespać calutki dzień aż do kąpieli ,po kąpieli spi dalej a potem pobudka o 24 ,2-3,5-6 i czasami tak wyje w nocy że nie mogę go uspokoić ledwo na oczy "pacze" a on takie numery a tak pomijając te noce to jest na prawdę grzecznym dzieckiem .
Mały dziś kończy równy miesiąc i zżera już 120 ml mieszanki i to mniej więcej tak co 3-4 godziny ,kolki ma lekkie ale ze względu na jego przepuklinę nie chcę aby się tak męczył i od dziś zaczęłam podawać SabSimplex ..czy któraś z was podaje je dziecku i jakie są efekty ?
Twoje dziecko traktuje dzień jak noc i odwrotnie. Musisz go przestawić. Nie pozwól spać tak dużo w dzień, wtedy noc bdzie bardziej przespana.

Z córką nie bałaś się spać w łóżku, a z synem się boisz?

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanko. Jak dziecko karmione piersia powinno robic kupki? Bo moja zawsze walila co karmienie, a teraz od dwoch dni pampersy czyste ( tylko zasikane) i troszke mnie to martwi.

Pozdrawiam
Moja Hania robi kupy na okrągło. Ledwo założę nowego pampersa, a już jest kupa.
Właśnie karmię i są strzały z pupci
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:28   #2286
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, że do mleka matki przenika co najwyżej 10% tego co jemy I podobno picie herbatki z koperkiem przez mamę nic nie daje dziecku
to już nie ważne ile procent,przyjmijmy ze mało

Grochówa się pichci
Byłam w sklepie a ja muszę iść z całym arsenałem,wózek itp pomimo że na dół do sklepu i do bankomatu.M będzie dzisiaj w domku-bedzie bzykanko

Dziękuję temu komuś kto wynalazł leżaczki,dziecka nie ma fakt wsadzam go tam sporadycznie jak idę się wykapać albo jak gotuję.ale zawsze coś,.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:30   #2287
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Szymon w szpitalu darł mi się,dopiero jak dostał butle i wypił 80 zasnął,ja wtedy nie miałam pokarmu jeszcze.w gorąc każdemu chce się pic
Mały wypija 40 i elegancko zasypia. Teraz potrzymałam go trochę na rękach, wycałowałam i wygłaskałam, i odłożyłam do łóżeczka... Już nie szuka tak cysia jak wczoraj... Trochę mi szkoda, ale... Jak sobie pomyślę o tych nerwach u niego i u mnie...
Cytat:
My wkładamy do łóżeczka od początku i śpi sam. Przy cycu też zdarza mu się usnąć. Ale najczęściej robię tak, że jak wiem, że najedzony, czysto ma to odkładam do łóżeczka. Pokwęka, postęka 15-20 minut i zasypia. Czasami daję mu smoczek, a czasami daję mu mojego palca do ssania, bo smoczkiem pluje.
Mój najczęściej zasypia po zjedzeniu... Nie wiem jeszcze czy zawsze tak będzie. Chyba też będziemy go tylko w sytuacjach kryzysowych brać do łóżka. Bo później będzie ciężko...
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

tak sobie zerknęłam na pierwszą stronę i za chwilę wyjdzie na to, że będę najbardziej przeterminowaną mamą na wątku... kolejne ktg w poniedziałek

czekałam dzisiaj pod szpitalem na otwarcie przychodni i to jak wyła jedna rodząca zjeżyło mi skórę...

a tak poza tym jakoś nie mogę się tu wbić
Mayu trzymam kciuki, żeby już.
Nie powiem jak ja wyłam... Nie dam opisu, powiem tylko tyle, że cały czas od przyjęcia na porodówkę podpięta byłam pod ktg. Piłka leżała obok, mogłam sobie pomarzyć, tak jak o rozchodzeniu skurczy, czy o prysznicu... ZOZ mi się marzył, ale w tym szpitalu też tylko mógł mi się marzyć... A na koniec przy pełnym rozwarciu jeszcze oksy mi podali... Ale były dziewczyny, które mówiły, że tak źle tego nie zniosły. W pewnej mierze, to też zależy od tolerancji na ból. U mnie próg widocznie niski... A u Ciebie może być sprawnie i ok. I tego Ci życzę!

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny po szpitalnych perypetiach powrót do domu i niestety brak czasu na forum dziś jest lepszy dzień, bo Zośka śpi i mam chwilę dla siebie. Mała cały czas płacze ale widzę, że u Was podobnie. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi sprawdzamy wssystko według schematu: głód, pielucha, czy jej gorąco/zimno itd. Wczoraj od 16 do 22:30 walka o spanie trwała. Serce nas boli. Kolki to nie są. Mam nadzieję, że to przejdzie bo czekam na to kiedy macierzyństwo będzie radością... Będę sporadycznie się odzywać - wybaczcie, ale muszę ogarnąć terrorystkę :P
To podobnie jak u nas w nocy... Z czasem musimy się wzajemnie nauczyć! Będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

witaj kochana

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

jak to szybko zleciało
Najlepsze życzenia dla Tosi!

Tak jak pisałam, bardzo indywidualna sprawa z tym krzykiem i bólem...

U nas jeszcze trudno orzec jak to będzie z samodzielnym spaniem, kiedy będzie się wybudzał... Teraz pilnuję mocno posiłków jak się nie budzi to wybudzam, żeby nabrał masy.
Stary 2012-06-22, 12:51   #2288
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej
u nas pogoda neibardzo
\i malego juz do Was nie chwale, ze sie nudze odkad je mm, bo jak zaczal dawac czasu po 18 wczoraj to skonczyl po 21... No ale to hcyba nie kolka, zachowywal sie identycznie jak dzien wczesniej po szczepionce, sadze ze to moze jeszcze po tej szczepionce?!
od dzis daje mu cyca i mm.
agata przyszedl mi obiektyw, nie ma porownania stalka do obiektywow ktore mam. Teraz zdjecia beda napewno duzo ladniejsze. Szkoda, ze brzydka pogoda bo juz bylabym na dzialce
ale mam spiacy dzien, szok. wlasnie wstalam.
maly ma takie pierdy smierdzace, ze mozna zemdlec :P
martula moj maly nie robil chyba 6 dni kupy, lekarka powiedziala ze dziecko karmione piersia moze robic nawet raz na tydzien, z tym ze mojego bardzo brzuszek bolal wiec lepiej chyba zeby robil to czesciej....
ide popolowac z obiektywem na malego

mamy karmiace mm dzieci pdoobnych wiekowo do leona- ile Wasze dziecie zjada? moj kurde wciaga 90-120 na 3 h, czasami sie budzi czesciej bo glodny, ssie piastki albo mi obojczyk, szyje i tp :P....
szczerze mowiac wolalabym by jadl mniej, nie chce zeby byl otyly, a mm podobno powoduje otylosc. Zreszta ma wage juz prawie 6kg, za szybko przybiera;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-22 o 12:54
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 12:57   #2289
_agata
Zakorzenienie

Moje dziecko wczoraj nie spało od 17 do 21.30. Cały czas był na czuwaniu. Ale bez płaczu.
Za to jak zasnął o 22, to spał do 4

Cytat:
Mój w szpitalu nauczył się podobnie.. I wczorajsza noc to też chyba tego efekt... Pierwsza bez piersi... Trochę mam wyrzuty sumienia, ale nie chcę karmić, bo się oboje denerwujemy. Dziś mi zasnął po karmieniu na rękach potrzymałam trochę, ale dałam mężowi. I chłopaki śpią razem...
Też się zastanawiam jak nauczyć małego spać w łóżeczku. Może jak zaśnie to go odkładać? Stopniowo jakoś, nie wiem...

W zasadzie mimo tego nocnego płaczu spałam więcej niż w szpitalu... I czuję się bardziej wypoczęta. Bo tam to już jak zombie zaczynałam się czuć. Dom to dom...
Ja też w domu odzyłam
Chociaż nie powiem... w szpitalu żarcie pod nos podstawiali, posprzątali... żyć nie umierać

A spanie... konsekwentnie odkładać do łóżeczka. Czasami qrwica może człowieka strzelić, ale inaczej się nie da

Cytat:
Hej dziewczyny
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
Hej

Fajne daty urodzin dzieciaków masz

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Maja zasypia przy mnie, poźniej do łozeczka ja kłade i nie budzi sie, w dzien czasami na łozku ja zostawiam.

Dzis mamy popołudniu pierwszych gosci, boje sie jak bedzie, czy Majcia nie bedzie sie darła, najlepiej jakb spała, bo przy cycu to ja nie chce siedziec z goscmi.
A co to za atrakcja dla gości śpiące dziecko?:brzydal :

Cytat:
Nie uważam też że to że nie śpi ze mną brakuje mu miłości,tulę go i tak dalej kiedy nie śpi.
O to to to!

Cytat:
My wkładamy do łóżeczka od początku i śpi sam. Przy cycu też zdarza mu się usnąć. Ale najczęściej robię tak, że jak wiem, że najedzony, czysto ma to odkładam do łóżeczka. Pokwęka, postęka 15-20 minut i zasypia. Czasami daję mu smoczek, a czasami daję mu mojego palca do ssania, bo smoczkiem pluje.
Palec do ssania? Ja tak tylko sprawdzam czy Maciej głodny jest, ale nie pomyślałabym żeby dawać mu palca do possania...

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej
Dziecko po całym dniu jest zmęczone, przeładowane wrażeniami. No i płacze. Tylko spokój może Was uratować

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Syn znajomych ma 6,5 roku i nadal śpi z rodzicami w łóżku. Nie pytam jak wygląda ich życie seksualne

Ja podaję Bobotic profilaktycznie. Efekty są. W postaci większej ilości pierdów. Ale o to przecież chodzi

Cytat:

Pozdrawiam
Nie ma tak, że powinno zrobić ileś kup dziennie. Są dzieci, które walą w każdą czystą pieluchę, inne robią 1-2 dzienie, a jeszcze inne raz na kilka dni.

Cytat:
Mały wypija 40 i elegancko zasypia. Teraz potrzymałam go trochę na rękach, wycałowałam i wygłaskałam, i odłożyłam do łóżeczka... Już nie szuka tak cysia jak wczoraj... Trochę mi szkoda, ale... Jak sobie pomyślę o tych nerwach u niego i u mnie...

Mój najczęściej zasypia po zjedzeniu... Nie wiem jeszcze czy zawsze tak będzie. Chyba też będziemy go tylko w sytuacjach kryzysowych brać do łóżka. Bo później będzie ciężko...
Tacca, jeśli mogę zapytać... o jakie nerwy chodzi? Przy karmieniu piersią? Nie mogliście się zgrać z małym?

To zasypianie po jedzeniu może się niebawem skończyć Po jedzeniu będzie zabawa

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej
u nas pogoda neibardzo
\i malego juz do Was nie chwale, ze sie nudze odkad je mm, bo jak zaczal dawac czasu po 18 wczoraj to skonczyl po 21... No ale to hcyba nie kolka, zachowywal sie identycznie jak dzien wczesniej po szczepionce, sadze ze to moze jeszcze po tej szczepionce?!
od dzis daje mu cyca i mm.
agata przyszedl mi obiektyw, nie ma porownania stalka do obiektywow ktore mam. Teraz zdjecia beda napewno duzo ladniejsze. Szkoda, ze brzydka pogoda bo juz bylabym na dzialce
ale mam spiacy dzien, szok. wlasnie wstalam.
maly ma takie pierdy smierdzace, ze mozna zemdlec :P
martula moj maly nie robil chyba 6 dni kupy, lekarka powiedziala ze dziecko karmione piersia moze robic nawet raz na tydzien, z tym ze mojego bardzo brzuszek bolal wiec lepiej chyba zeby robil to czesciej....
ide popolowac z obiektywem na malego

mamy karmiace mm dzieci pdoobnych wiekowo do leona- ile Wasze dziecie zjada? moj kurde wciaga 90-120 na 3 h, czasami sie budzi czesciej bo glodny, ssie piastki albo mi obojczyk, szyje i tp :P....
szczerze mowiac wolalabym by jadl mniej, nie chce zeby byl otyly, a mm podobno powoduje otylosc. Zreszta ma wage juz prawie 6kg, za szybko przybiera;/
Rób zdjęcia, rób!

Czy za szybko przybiera... trudno powiedzieć. Maciej tydzień młodszy jest, a jeszcze do 5 kg nie dobił.
Koleżanki syn jutro 3 miesiące kończy i 6 kg waży.

Dajesz mu smoczek? Bo u nas czasami jak Maciek nażarty po kokardę i dalej chciałby jeść, to w ruch smoczek idzie, bo ile może jeść...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:06   #2290
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

tak tak na smoczku jest prpbuje mu dawac 90 ml i go oszukwiac dajace herbatke albo wode, ale cwaniak pluje i sie drze doje to 30 ml i usypia
moze ejst wiekszy i potrzebuje wiecej? kurde nie chce zeby sie spasl :P
no wlasnie moich kolezanek dzieci 3-4 miesieczne waza po 6 kg :P....
ok zgram zdj ktore zrobilam na poczatek, zobaczymy co to wyszlo)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-22 o 13:11
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:10   #2291
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

jak to szybko zleciało
za wiek ja natomiast darłam się w niebogłosy
Cytat:

Pozdrawiam
Mój robi za każdym karmieniem.

Powiem Wam, że chyba wiem w czym tkwi nasz problem. Piszecie, że dzieci mają sucho, są najedzone i idą spać. A mój terrorysta sprawia wrażenie jakby nigdy nie był najedzony i to jest właśnie nasz problem. Znowu zasnął przy cycu... Nie mam serca słuchać jak płacze

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:12   #2292
andzya
Zakorzenienie

ja swoje bobo przyzwyczaiłam do tego,że o 20 jest kąpiel (codziennie),po kąpieli jedzenie i od 21 mojego dziecka nie ma. Zasypia grzecznie,bez noszenia czy lulania,śpi do 2-3 i pobudka na jadło,potem dalej śpi.
Generalnie po położeniu Małego,wiem,że od 21 mam czas dla siebie,mogę obejrzeć mecz, wczoraj wypiłam piwo(odstawiłam od cyca na razie,bo wysypka się pogorszyła) zobaczymy czy się poprawi na mm.

Nie było prosto przyzwyczaić go do takiego rytuału,ale byłam konsekwentna, dziecko umyte,przebrane i nakarmione,jeśli płakał,to niestety, do momentu w którym zaśnie. Może brzmi barbarzyńsko,ale dzięki temu się nauczył rytuałów dnia. Teraz myślę,jakby go oduczyć wstawania o trzeciej na jedzenie...Oczywiście w delikatny sposób.
Stary 2012-06-22, 13:22   #2293
_agata
Zakorzenienie

Jeżu kolczasty! Jest 13.20! Moje dziecko śpi od 9. Złapał świeżego powietrza to śpi. Tylko chodzę patrzeć czy żyje

Cytat:
za wiek ja natomiast darłam się w niebogłosy

Mój robi za każdym karmieniem.

Powiem Wam, że chyba wiem w czym tkwi nasz problem. Piszecie, że dzieci mają sucho, są najedzone i idą spać. A mój terrorysta sprawia wrażenie jakby nigdy nie był najedzony i to jest właśnie nasz problem. Znowu zasnął przy cycu... Nie mam serca słuchać jak płacze
Ja konsekwentnie nie daję cyca jak wiem, ze najedzony. Bywa, że po pół godzinie jest głodny, wtedy dokarmiam. Ale z reguły najada się i koniec, bo jak sie nauczy tylko przy cycu zasypiać to później trudno będzie odzwyczaić

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja swoje bobo przyzwyczaiłam do tego,że o 20 jest kąpiel (codziennie),po kąpieli jedzenie i od 21 mojego dziecka nie ma. Zasypia grzecznie,bez noszenia czy lulania,śpi do 2-3 i pobudka na jadło,potem dalej śpi.
Generalnie po położeniu Małego,wiem,że od 21 mam czas dla siebie,mogę obejrzeć mecz, wczoraj wypiłam piwo(odstawiłam od cyca na razie,bo wysypka się pogorszyła) zobaczymy czy się poprawi na mm.

Nie było prosto przyzwyczaić go do takiego rytuału,ale byłam konsekwentna, dziecko umyte,przebrane i nakarmione,jeśli płakał,to niestety, do momentu w którym zaśnie. Może brzmi barbarzyńsko,ale dzięki temu się nauczył rytuałów dnia. Teraz myślę,jakby go oduczyć wstawania o trzeciej na jedzenie...Oczywiście w delikatny sposób.
Fajnie, że złapał rytm
To ja aż taka twarda nie jestem Jak już widzę, że się nie uspokoi, to biorę żeby uspokoić.
A jak odzwyczaić? Nie dać jeść to się oduczy

A jak dupka małego?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:37   #2294
niunia32
Zakorzenienie

a moja robi czasem tak: ładnie je. potem widzę, że albo ssie, albo sobie trzyma cyca, próbuje wyciągnąć, to ta szybko wcina. jak wypluje, podnosze do odbeknięcia, a ta po chwili wije się, wierci, szuka, czasem paluchy do buzi bierze. to ją z powrotem do cyca. i co? possie chwile i cycka. staram się jej wtedy smoczek wcisnąć, bo tak to byśmy siedziały cały dzień

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:41   #2295
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Moj jak jeszcze spal na plecach i budzil sie o 3 - kiedy wiedzialam,ze nie wstane!! (nie wstaje jak jest ciemno - wiec ma szczescie,ze urodzil sie na lato ) kladlam go na brzuch i tak spal do 5:30. Teraz spi caly czas na brzuchu,bo jak zobaczyl,ze nie trzeba na plecach i sa inne pozycje,to dostaje spazmy jak probuje to tak polozyc. Na brzuchu do 5:30 mam spokoja potem do 9:30
Ja mojego po odbeknieciu klade na udach brzuchem do dolu na 10min- uwielbia tak lezec i masuje mu plecki potem odkladam spac, wypada mu smoczek - kwek - wstaje - wkladam - wypada - kwek - wstaje - wkladam - wypada - kwek - wstaje - wkladam i tak z 5-10 razy i zasypia.
Napisalabym Wam jaki mam teraz problem z Mariuszem ale nie chce mi sie pisac,bo za dlugo by tlumaczyc we wtorek ide do pediatry i tam sie wygadam
Bylam wczoraj u gin, goi sie na mnie jak na psie Najgorsza jest tylko moja niska waga, spadlam do 43 przy 165cm:/ zoladek mi sie tak skurczyl,ze nawet mi sie jesc nie chce Za to moge juz cwiczyc i uzywac meza-w koncu (od wrzesnia 3 razy, biedactwo )
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:45   #2296
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, oczywiście to Wasze dzieci, ja się nie wtrącam... ale tzw. ferberyzacja, czyli eksperymenty pana Ferbera na dzieciach zostały już dawno temu przez psychologię rozwojową uznane za bardzo szkodliwe dla dziecka... dziecko nie zasypia, bo się nauczyło rytuału, jak się nam wydaje, tylko z bezradności i rozpaczy... po prostu wie, że może sobie płakać i wzywać mamę, a i tak nikt nie zareaguje i nie przyjdzie... to po prostu okrutne...ale to tylko moje zdanie...wiadomo, że dziecko mozna przyzwyczaić do wszytskiego... gdybyśmy codziennie biły nasze dzieci, uznałyby z czasem że to normalne i tak musi być, ale to chyba nie tędy droga... ja nie chcę się wdawać w jakąś polemikę, bo wiadomo, każdy ma swoje zdanie i robi, jak uważa, ale naprawdę, takie zostawianie dziecka do "wypłakania" jest bardzo szkodliwe dla jego psychiki i fizjologii - ogromne ilości kortyzolu, adrenaliny itp. Ja nie uważam, że należy być męczennicą i "poświęcać się", ale jednak noworodek/ niemowlę/ dziecko po prostu mają swoje prawa.. jesteśmy mamami i czy nam się to podoba czy nie, nic nie będzie tak jak przedtem... nikt nie mówił, że dziecko to sam miód i będziemy jak na reklamie karmić maluszka uśmiechnięte, w szpilkach i białej bluzce... ja po prostu zawsze szukałam jakichś środków kompromisowych...osobiści e nie wyobrażam sobie zostawienia dziecka i patrzenia jak płacze... noworodek płacze wtedy, gdy chce coś powiedzieć, najczęściej jak jest mu źle... uważam, ze jako mama po prostu muszę zapewnić dziecku komfort i poczucie bezpieczeństwa. Dziecko, które płacze i nie znajduje ukojenia w tym płaczu nie czuje się bezpiecznie. Wojtuś zasypia różnie... ale jak widzę, ze ewidentnie jest mu jakoś źle, nie kładę go na siłę.. robię wszystko, żeby się uspokoił i poszedł spać bez płaczu (w sensie płaczu z bezsilności, nie marudzenia ze zmęczenia)... Nie można na jednej szali kłaść swojej wygody, a na drugiej poczucia bezpieczeństwa dziecka...a dziecko po prostu może potrzebuje się przytulić teraz, w tej chwili, a nie o 15:30 czy kiedy nam jest wygodnie... Takie jest moje zdanie... ale może źle zrozumiałam to, co pisałyście...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-22 o 14:02
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:46   #2297
_millena
Zadomowienie

Tacca wiem co przechodzisz, mam podobnie, współczuje. Trzymam kciuki. Ja swojego staram się przetrzymywać z jedzeniem. nie zawsze się da, ale.... czasami nam wychodzi czasem to go oszukuje wodą, ale to 3 łyki i pluje. Smoczek czasem też działa, a najbardziej rewelacyjna jest suszarka, która go usypia. Chyba pojdziemy z torbami jak przyjdzie rachunek za prąd

moje dziecko chyba jednak cierpi na te cholerne kolki. Znów była akcja nocna i poranna. Puszcza bąki przez sen i płacze, spina się jak do kupy, a jej ani widu ani słychu. Podaję mu Bobotic w zwiększonej dawce. Ale widzę, że średnio działa, wczorajsza noc z Bobotic'iem była taka sama jak noc przedwczorajsza bez niego.
Teraz przed karmieniem dałam mu jeszcze Delicol, na razie leży w łózeczku, coś popierdział tak jakby robił kupę, ale nie sprawdzam, bo sobie usypia, boję się ruszać
jest taki biedniusi i tak mi go szkoda....

a jednak to była kupa..

normalnie jaja, przewinełam go, położyłam na brzuszku i .. usnął... trochę pomarudził, ale usnął z usmiechem na twarzy no to niech spi , bede miec go na oku. do tej pory nie znosił leżeć na brzuchu
az sie pochwalę :

DSC_0071.jpg

anulka też bym chicała, ze moje piskle samo zasypiało w lozeczku, ale powiem szczerze, ze np w nocy, jak mu co troche smok wypada, albo prezy sie z bolu przy wzdęciach i muszę podłączać suszarkę na parę minut, to wygodniej mi jak mam go pod reka. Moze jakbym sie wysypiała w ciagu dnia, jakby on spał w ciągu dnia, i nie orałabym nosem po ziemi pod koniec dnia, to dałabym rade wstawać do niego i podchodzic do lozeczka. Wiem ze potem ciezko go bedzie odzwyczaić, ale no trudno... na razie nie mam siły na wiecej niż robię.
wiem, ze kiedyś mogę tego żałować, ale najpierw musze sama dojsc ze sobą do ładu, bo inaczej depresja murowana.

Cytat:
czytałam, że to bardzo ważne, zeby niemowle posiadło tą ważną umiejętność samodzielnego zasypiania, nie ważne gdzie, w łożeczku, wozku, na podłodze ( żarcik) , ważne żeby umiało samo usnąć. Ja się staram mojego syna tego uczyć, ale czasem brak mi cierpliwości. Po 20 minutach kwękania to on jest już tak pobudzony, że znów go wypada przyłożyć do cyca. Mam nadzieję, ze jak będzie starszy i bardziej kumaty, to przynajmniej bedzie go mozna zmęczyć zabawą, jakąs matą edukacyjną, grzechotkami, generalnie - czymś zająć skoro i tak nie hcce spać.

Cytat:
Śniło mi się dzisiaj, że lekarz kazał mi się poseksić z mężem a ja jakoś się przemóc nie umiem...
mnie to raz przemknęlo przez myśl, aż dziw, że teraz o seksie nie mysle, bo przecież moje libido zawsze było tak ogromne, ze ledwo sobie z nim radziłam jedna rzecz mnie zastanawia - czy te blizny po szyciu to zawsze będą takie ... wypukłe .... ?
mam nadzieję, że nie, bo aż wstyd się pokazać z taką psiochą ....

co do kołyski - żaluję , że takowej nie mamy. Nie sprawdziłam na własnej skórze, ale przy takim darciuchu myślę, że by się sprawdziła.

pola_m masz racje z tym kalendarzykiem. Natchniona lekturą "Języka niemowląt" zaczełam prowadzić i powiem Wam, że to pomaga. Bardzo! Szczególnie przy cycoholikach. Ja zaczelam to zapisywać, ponieważ dni mi sie zlewały w jedność z braku snu i nie pamiętałam, co , kiedy i gdzie, ile kup, jakie były, ile zjadł, kiedy ostatnią butlę , ile siedział na cycu rano a ile wieczorem.... odkad prowadzę te tabelki ( od dwóch dni ) to na prawdę lepiej sie jakoś ogarniam i mniej panikuję i faktycznie potrafię pomóc dziecku bo wiem, tak jak pisze pola, ze jesli wyje po 15 minutach od karmienia, a dostał np cyca + butle, to musi mu cos innego dolegać i nie jest to na pewno głód. A wczesniej każdy ryk zatykałam cycem lub butelką. Także też polecam.

Selka
witaj !

Cytat:

Pozdrawiam
ponoć przy karmieniu piersią nie trzeba liczyć kupek i moze sie zdarzyć ze przez kilka dni dzieciak nie zrobi kupki.
moj odkad jest w przeważającej czesci na piersi też przestał robić tak czesto kupy, początkowo myslalam, ze tak ma być, ale teraz widzę, ze to nie efekt karmienia piersią, tylko efekt kolek... :/ wiec poki brzuszek nie boli to wszystko jest ok .

Gaabbi ja mam ten laktator i jestem zadowolona, a Borys zasypia przy jego dzwiękach więc spokojnie mogę odciągać jak śpi, chociaż zadko to robię, bo nie lubię
Nie kupuję parasolki bo ponoć wirują na wietrze koleżanka poleciła mi takie pokrowce na wózek, muszę je znależć na allegro, widziałam na zywo i wyglądają całkiem rozsądnie.

W ogóle muszę powiedzieć ze jestem mega zadowolona z naszego X-Move. Super mi się go prowadzi, pokonuję samodzielnie wszelkie nierówności i wyboje i schody (nie nosze, on po prostu jest tak sprytny, ze jakos udaje mi sie zjechać z małych schodków i wjechać po nich jesli jest taka potrzeba). Ma pojemny kosz, wiec sprawdza sie na codziennych zakupach. Bardzo się ciesze, dlugo na niego czekałam , uparlam sie na ten wózek i teraz wiem, ze warto było !!

Cytat:

Dziękuję temu komuś kto wynalazł leżaczki,dziecka nie ma fakt wsadzam go tam sporadycznie jak idę się wykapać albo jak gotuję.ale zawsze coś,.
matko, a moj ma leżaczek i huśtawkę i w żadnym nie hcce siedziec... może jeszcze jest za mały ??

ale jaja.. on dalej śpi na tym brzuchu ! juz pomijam, że na brzuchu, ale ON ŚPI !!!! cud się stał chyba jakiś... (pewnie zaraz się obudzi ).

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:47   #2298
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moje dziecko wczoraj nie spało od 17 do 21.30. Cały czas był na czuwaniu. Ale bez płaczu.
Za to jak zasnął o 22, to spał do 4

Ja też w domu odzyłam
Chociaż nie powiem... w szpitalu żarcie pod nos podstawiali, posprzątali... żyć nie umierać

A spanie... konsekwentnie odkładać do łóżeczka. Czasami qrwica może człowieka strzelić, ale inaczej się nie da

Hej

Fajne daty urodzin dzieciaków masz

A co to za atrakcja dla gości śpiące dziecko?:brzydal :

O to to to!

Palec do ssania? Ja tak tylko sprawdzam czy Maciej głodny jest, ale nie pomyślałabym żeby dawać mu palca do possania...

Dziecko po całym dniu jest zmęczone, przeładowane wrażeniami. No i płacze. Tylko spokój może Was uratować

Syn znajomych ma 6,5 roku i nadal śpi z rodzicami w łóżku. Nie pytam jak wygląda ich życie seksualne

Ja podaję Bobotic profilaktycznie. Efekty są. W postaci większej ilości pierdów. Ale o to przecież chodzi

Nie ma tak, że powinno zrobić ileś kup dziennie. Są dzieci, które walą w każdą czystą pieluchę, inne robią 1-2 dzienie, a jeszcze inne raz na kilka dni.

Tacca, jeśli mogę zapytać... o jakie nerwy chodzi? Przy karmieniu piersią? Nie mogliście się zgrać z małym?

To zasypianie po jedzeniu może się niebawem skończyć Po jedzeniu będzie zabawa

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Rób zdjęcia, rób!

Czy za szybko przybiera... trudno powiedzieć. Maciej tydzień młodszy jest, a jeszcze do 5 kg nie dobił.
Koleżanki syn jutro 3 miesiące kończy i 6 kg waży.

Dajesz mu smoczek? Bo u nas czasami jak Maciek nażarty po kokardę i dalej chciałby jeść, to w ruch smoczek idzie, bo ile może jeść...
No właśnie tak mnie uczyli na szkole rodzenia, że smoczek gorszy więc wskazującego diostaje w dzioba i się uspokoja. Swoje też jużpróbuje brać ale mu ciężko idzie. Mikołaj niestety smoczkiem pluje czasami uda mi sie mu wcisnąć po wyciągnięciu palca.

Cytat:

U mnie też tak jest, jeżeli wszystko w porządku dziecko najedzone, czysto, zabawione i wiem, że nic go nie boli to spać i koniec do momentu aż uśnie może plakać czasami tylko go uciszam kładać rękę na główkę i głaszczę.

Cytat:
Jeżu kolczasty! Jest 13.20! Moje dziecko śpi od 9. Złapał świeżego powietrza to śpi. Tylko chodzę patrzeć czy żyje

Ja konsekwentnie nie daję cyca jak wiem, ze najedzony. Bywa, że po pół godzinie jest głodny, wtedy dokarmiam. Ale z reguły najada się i koniec, bo jak sie nauczy tylko przy cycu zasypiać to później trudno będzie odzwyczaić

Fajnie, że złapał rytm
To ja aż taka twarda nie jestem Jak już widzę, że się nie uspokoi, to biorę żeby uspokoić.

A jak dupka małego?
Też tak mam, że po psacerze Mikołaj spi po 3-4godziny minimum. Właśnie się szykujemy do spacerku.

Dziewczyny dzisiaj moje dziecko dało mi czas i zrobiła:
- sobie paznokcie u rąk i nóg
- wysprzątałam mieszkanie zamiotła i wymyłam podłogi
- miałam czas dla siebie (poczytałam pooglądałam tv) ahhh
Wiem, że się chwalę, ale muszę. Normalnie już dawno nie spędziłam czasu sama ze sobą.
Teraz muszę ssaka nakarmić, bo mi cieknie z cycków i na spacer.

pola z tym kalendarzem masz rację też będę zapisywać, bo czasami mi się godziny pieprzą i nie wiem co o której h było i czy spał czy nie.
Stary 2012-06-22, 13:49   #2299
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że złapał rytm

A jak dupka małego?
ja już nie mam takiego problemu,żeby histeryzował po położeniu go,czasami kwęka,ale wtedy smoczek i ślicznie zasypia.
Nie będę dziecka głodzić przecieżAle zastanawiam sie nad tym,żeby zmniejszać mu ilość o 3 rano i może wtedy zacznie zjadać więcej przed snem.No zobaczymy.

Co do dupki,znowu się trochę pogorszyła Ja tu się podniecałam nadmanganianem potasu i wietrzeniem,a moja mama słusznie zauważyła,że tyłek się podgoił w momencie jak wprowadziłam mu sztuczne mleko i mniej cycka potem zaczęłam dawać więcej cyca i dupa znowu gorsza Jest to dla mnie dosyć jednoznaczny wniosek,pomimo mojej bardzo rygorystycznej diety jaką założyłam od ponad tygodnia nic się nie zmieniło.
Dlatego jadę do końca tygodnia tylko na mm,zobaczymy jak się sprawa będzie miała. Jeśli pupa się znacznie poprawi i wysypka osłabnie będę zmuszona odstawić go od cyca całkowicie
Stary 2012-06-22, 13:56   #2300
ania_85
Rozeznanie

Millena - jest cudowny a do tego terrorysta-bo spi z otwarta buzia na brzuszku pewnie nie czuje bolu i sie tak nie kreci. Moj tez spi i do tego pieknie przeklada sobie glowe na druga strone i smok mu nie wylatuje
Moj dostaje mnostwo kropelek i jest tfu tfu lepiej, tylko musze obczaic dlaczego placze podczas jedzenia, czy tylko mu sie chce odbic czy jest jakies drugie dno.. bo po odbiciu jak go klade do karmienia to jest krzyk, moze tak jak juz chyba Kotek pisal - refluks?
Stary 2012-06-22, 14:00   #2301
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oczywiście to Wasze dzieci, ja się nie wtrącam... ale tzw. ferberyzacja, czyli eksperymenty pana Ferbera na dzieciach zostały już dawno temu przez psychologię rozwojową uznane za bardzo szkodliwe dla dziecka... dziecko nie zasypia, bo się nauczyło rytuału, jak się nam wydaje, tylko z bezradności i rozpaczy... po prostu wie, że może sobie płakać i wzywać mamę, a i tak nikt nie zareaguje i nie przyjdzie... to po prostu okrutne...ale to tylko moje zdanie...wiadomo, że dziecko mozna przyzwyczaić do wszytskiego... gdybyśmy codziennie biły nasze dzieci, uznałyby z czasem że to normalne i tak musi być, ale to chyba nie tędy droga... ja nie chcę się wdawać w jakąś polemikę, bo wiadomo, każdy ma swoje zdanie i robi, jak uważa, ale naprawdę, takie zostawianie dziecka do "wypłakania" jest bardzo szkodliwe dla jego psychiki i fizjologii - ogromne ilości kortyzolu, adrenaliny itp. Ja nie uważam, że należy być męczennicą i "poświęcać się", ale jednak noworodek/ niemowlę/ dziecko po prostu mają swoje prawa.. jesteśmy mamami i czy nam się to podoba czy nie, nic nie będzie tak jak przedtem... nikt nie mówił, że dziecko to sam miód i będziemy jak na reklamie karmić maluszka uśmiechnięte, w szpilkach i białej bluzce... ja po prostu zawsze szukałam jakichś środków kompromisowych...osobiści e nie wyobrażam sobie zostawienia dziecka i patrzenia jak płacze... noworodek płacze wtedy, gdy chce coś powiedzieć, najczęściej jak jest mu źle... uważam, ze jako mama po prostu muszę zapewnić dziecku komfort i poczucie bezpieczeństwa. Dziecko, które płacze i nie znajduje ukojenia w tym płaczu nie czuje się bezpiecznie. Wojtuś zasypia różnie... ale jak widzę, ze ewidentnie jest mu jakoś źle, nie kładę go na siłę.. robię wszystko, żeby się uspokoił i poszedł spać bez płaczu (w sensie płaczu z bezsilności, nie marudzenia ze zmęczenia)... Nie można na jednej szali kłaść swojej wygody, a na drugiej poczucia bezpieczeństwa dziecka...Takie jest moje zdanie... ale może źle zrozumiałam to, co pisałyście...
A czy ja gdzieś napisałam,że stoję i patrzę jak moje dziecko histeryzuje całe czerwone,a ja nie reaguje bo staram się go czegoś nauczyć?
Napisałam,że w takiej sytuacji przytulam,uspokajam i kładę do łóżeczka z powrotem spokojnego bobasa,jeżeli znowu zaczyna płakać to powtarzam schemat.
Natomiast umiem rozpoznać histeryczny płacz spowodowany nieszczęściem mojego syna od zmęczeniowego kwękania.
Jak Kotku Ty to widzisz? Że dziecko należy cały czas trzymać na rękach bo odłożenie płaczącego bobasa jest okrutne? Taki niemowlak bardzo szybko się uczy,że płacząc wymusi noszenie na rękach czy coś innego.
Kocham mojego synka najmocniej na świecie i życie bym za niego oddała,ale nie mogę pozwolić na to,żeby dziecko rządziło kilkoma dorosłymi.
Stary 2012-06-22, 14:05   #2302
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Najlepsze życzenia dla Tosi!

Tak jak pisałam, bardzo indywidualna sprawa z tym krzykiem i bólem...
dziękujemy

mnie skurcze z krzyża bolały okropnie (z brzucha nie miałam, albo ich nie czułam) ale widoczne mój organizm woli taki ból wytrzymać w ciszy, dyszałam za to jak pies ledwie żywy i cichutko mówiłam pod koniec, że już nie wytrzymam aż pozwolono mi przeć...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:12   #2303
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Zostałam noworozpakowaną ciocią..
Cytat:
A czy ja gdzieś napisałam,że stoję i patrzę jak moje dziecko histeryzuje całe czerwone,a ja nie reaguje bo staram się go czegoś nauczyć?
Napisałam,że w takiej sytuacji przytulam,uspokajam i kładę do łóżeczka z powrotem spokojnego bobasa,jeżeli znowu zaczyna płakać to powtarzam schemat.
Natomiast umiem rozpoznać histeryczny płacz spowodowany nieszczęściem mojego syna od zmęczeniowego kwękania.
Jak Kotku Ty to widzisz? Że dziecko należy cały czas trzymać na rękach bo odłożenie płaczącego bobasa jest okrutne? Taki niemowlak bardzo szybko się uczy,że płacząc wymusi noszenie na rękach czy coś innego.
Kocham mojego synka najmocniej na świecie i życie bym za niego oddała,ale nie mogę pozwolić na to,żeby dziecko rządziło kilkoma dorosłymi.
No to źle zrozumiałam, najmocniej Cię przepraszam po prostu spotkałam się z takim podejściem m.in. niestety u dziewczyny, która na szczęście, jak sama twierdzi nie ma dzieci a z wykształcenia jest pedagogiem.. uważa, że dziecko należy zostawić w pokoju, zamknąć drzwi i czekać aż zaśnie... masakra... a Ty napisałaś, że zostawiasz i jak płacze, to trudno...do momentu, aż zaśnie... więc tak zrozumiałam.
ale tak czy inaczej noworodek jeszcze nie rządzi nie potrafi manipulować płaczem, dopiero później się tego uczy zresztą niektórzy w ogóle uważają, że dziecko ma leżeć tylko w łóżeczku, oglądać sufit i najlepiej zajmować się sobą przez cały dzień

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-22 o 14:26
Stary 2012-06-22, 14:27   #2304
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No to źle zrozumiałam, najmocniej Cię przepraszam po prostu spotkałam się z takim podejściem m.in. niestety u dziewczyny, która na szczęście, jak sama twierdzi nie ma dzieci a z wykształcenia jest pedagogiem.. uważa, że dziecko należy zostawić w pokoju, zamknąć drzwi i czekać aż zaśnie... masakra...
ale tak czy inaczej noworodek jeszcze nie rządzi nie potrafi manipulować płaczem, dopiero później się tego uczy zresztą niektórzy w ogóle uważają, że dziecko ma leżeć tylko w łóżeczku, oglądać sufit i najlepiej zajmować się sobą przez cały dzień
też mam znajomych,którzy nauczyli 2 tygodniowe dziecko przesypiać całą noc łatwo się domyślić,jak to zrobili
Ja na prawdę dużo czasu poświęcam Antosiowi,ale na jego przykładzie stwierdzam,że potrafi manipulować płaczem na początku był bardzo spokojnym dzieckiem,później zaczęłam nosić go ciągle na rękach,tak zasypiał w ciągu dnia i pojawił się problem,bo w momencie odłożenia do kosza był dramat... a na rękach dziecię szczęśliwe,musiałam więc jakoś delikatnie go odzwyczaić,choć do teraz zdarza mu się marudzić. Móje bobosito w ciągu dnia w ogóle nie śpi w łóżeczku,dopiero po kąpieli tam wędruje i dobrze wie z czym to się wiąże

Dzisiaj Antoś skończył 2 miesiące

Edytowane przez andzya
Czas edycji: 2012-06-22 o 14:29
andzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:32   #2305
ania_85
Rozeznanie

Kotku chociaz moj uwielbia lezec mi na kolanach i patrzec przed siebie (po karmieniu jak go nosze, po chwili zaczyna plakac - no i jak klade go na udach to cisza....) chodza tylko jego poliki ze smokiem,a on mysli (z mezem czesto zastanawiamy sie na czym) Nie wiem czy jest to spowodowane tym,ze przez cala ciaze lezalam i nie jest przyzwyczajony do bujania czy moze tym,ze ja tez lubie sobie posiedziec/polezec i myslec nie wiadomo o czym,moze tez w ten sposob sie relaksuje?
Stary 2012-06-22, 14:38   #2306
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
też mam znajomych,którzy nauczyli 2 tygodniowe dziecko przesypiać całą noc łatwo się domyślić,jak to zrobili
Ja na prawdę dużo czasu poświęcam Antosiowi,ale na jego przykładzie stwierdzam,że potrafi manipulować płaczem na początku był bardzo spokojnym dzieckiem,później zaczęłam nosić go ciągle na rękach,tak zasypiał w ciągu dnia i pojawił się problem,bo w momencie odłożenia do kosza był dramat... a na rękach dziecię szczęśliwe,musiałam więc jakoś delikatnie go odzwyczaić,choć do teraz zdarza mu się marudzić. Móje bobosito w ciągu dnia w ogóle nie śpi w łóżeczku,dopiero po kąpieli tam wędruje i dobrze wie z czym to się wiąże

Dzisiaj Antoś skończył 2 miesiące

Gratulacje dla Antosia! to już faktycznie kawał chłopa! Jej, jak to szybko zleciało... mój jeszcze nie ma 2 tygodni i tak patrzę przez jego pryzmat jeszcze a z drugiej strony nie ma się co dziwić, ze lubi być na rękach - widzi same ciekawe rzeczy i ma mamusię bliziutko

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Kotku chociaz moj uwielbia lezec mi na kolanach i patrzec przed siebie (po karmieniu jak go nosze, po chwili zaczyna plakac - no i jak klade go na udach to cisza....) chodza tylko jego poliki ze smokiem,a on mysli (z mezem czesto zastanawiamy sie na czym) Nie wiem czy jest to spowodowane tym,ze przez cala ciaze lezalam i nie jest przyzwyczajony do bujania czy moze tym,ze ja tez lubie sobie posiedziec/polezec i myslec nie wiadomo o czym,moze tez w ten sposob sie relaksuje?
Mój też lubi na kolanach a Michałek ryczał na brzuszku chyba do trzeciego miesiąca, tak nie lubił
Stary 2012-06-22, 14:47   #2307
nasteczka83
Raczkowanie

Dziewczyny korzystając z okazji, że dziś lepszy dzień chcę pochwalić się moją Zosią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-16 18.36.30.jpg (75,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Usmiech.jpg (69,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zosia.jpg (103,6 KB, 39 załadowań)
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:51   #2308
ania_85
Rozeznanie

Kotku a na czym polega alergia pokarmowa? bo nie wiem czy bawic sie w nutramigeny itd skoro maly nie ma wysypki, tylko placze podczas jedzenia i czasem ulewa...nie wiem czy jest co przesadzac, czy tylko to przeczekac i tyle

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Sliczna

W ogole wszystkie Wasze dzieci sa piekne moj chyba ma najdluzsze palce ze wszystkich wizazowych dzieci, co wiecej jego palce sa dluzsze niz moj najkrotszy!!!! tyle ze ja mam krotkie palce,ale i tak masakra
Stary 2012-06-22, 15:04   #2309
anulka4771
Wtajemniczenie

U mnie niestety nie da się uniknąć płaczu Szymona bo ja tez muszę jeść,czy Filip.Był taki okres że ja nie jadłam zresztą teraz nie jem,bo nie mam kiedy,Szymon cały czas dopomina się o kontakt z mamusią Więc nawijam większość dnia do niego i leżaczek super sprawa u mnie,bynajmniej pierwszy raz od miesiąca ugotowałam obiad jak nie ma M wykapałam się(lezał na leżaczku w łazience),moim pierwszym posiłkiem był obiad,bo wiadomo muszę posprzątać,potem do sklepu,obiad i gadam do Szymona,on to uwielbia-pojawia się uśmiech od ucha do ucha
Kiedy nalewam wody Filipowi do kąpania Szymon leży i płacze,czy robie kolacje Filipowi Szymon płacze.Serce mi pęka ale Filip też musi jeść ja nie mam nikogo do pomocy więc jakoś to musi być,dlatego kupiłam ten leżaczek.
Przy zasypianiu nie ma histerii,jest kwękanie i zasypia sam,wiadomo ze jakby strasznie płakał wzięłabym go ale tak nie jest więc czekam spokojnie aż zaśnie.
Filip jest teraz strasznie poszkodowany,bo ja nie ma kiedy z nim pograć,poukładać,pobawić się bo Szymonio wisi na rękach,albo go karmie albo gadam...czekaam cierpliwie aż Szymon podrośnie i będziemy razem grali.
A Szymon nie śpi w dzień prawie wcale więc mam co robić,teraz zasnął,wstał dzisiaj o 7 i spał dwa razy po 30minut.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Kotku a na czym polega alergia pokarmowa? bo nie wiem czy bawic sie w nutramigeny itd skoro maly nie ma wysypki, tylko placze podczas jedzenia i czasem ulewa...nie wiem czy jest co przesadzac, czy tylko to przeczekac i tyle

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Sliczna

W ogole wszystkie Wasze dzieci sa piekne moj chyba ma najdluzsze palce ze wszystkich wizazowych dzieci, co wiecej jego palce sa dluzsze niz moj najkrotszy!!!! tyle ze ja mam krotkie palce,ale i tak masakra
Alergia pokarmowa pobjawia się różnie u jednych wysypką u innych bólem brzuszka.Mój też czasami płacze i się pręży podczas jedzenia,w nocy tak nie robi.

Nasteczka fajna Zosieńka.
Edit już nie śpi

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-22 o 15:32
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:13   #2310
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Alergia pokarmowa pobjawia się różnie u jednych wysypką u innych bólem brzuszka.Mój też czasami płacze i się pręży podczas jedzenia,w nocy tak nie robi.

Nasteczka fajna Zosieńka.
a jakie mleko teraz dajesz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości