|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Nutramigen ale narazie mieszam jeszcze,bo nie chciał jeśc tego mleka.Więc stopniowo zmniejszam dawki Gerbera dzisiaj już daję tylko jedną miarkę.Od jutra sam Nutramigen.Ale nie wiem czy to zasługa mleka czy czegoś innego ale wysypka na twarzy schodzi.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-22 o 15:17 |
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ale się cieszę z tych kupek, przynajmniej nie boli jej brzuszek. Cytat:
już w szpitalu położne myślały że to chłopczyk, ale uśmiech ma slodziutki dziewczęcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po mleku mamy kupki są jak jajeczniczka jak to mówi nasza położna i my mamy kupę po każdym karmieniu a nawet w trakcie karmienia.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Slodziaki te wasze dzieci
Podziwiam Wasza konsekwencje w odkladaniu dzieci do lozeczka, jz z tym nie wlcze. Poza tym mojemu dziecku jeszczejest obojetne gdzie spi, natomiast mi jest wygodniej jak spi ze mna. Pierwszy syn spal z nami to dlaczego drugiemu mam tego odmawiac
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie Slodkie dzieciaczki macie ![]() U nas maly dal nam pospac poszedl spac o 12 wstal o 3 na karmienie a pozniej az do 7 ![]() Moze ktoras z Was zna jakis sposob na szczypawki/szczypawice? Zabilismy wczoraj w noyc az 3 jedna lazila po naszym lozka druga po lozeczku ( fuuuj jak sobie pomysle ze mogla chodzic po Dominiku ) i w srodku nocy przenieslismy sie do innego pokoju. Dopoki one tam beda nie mamy zamiaru tam spac .Maz byl w sklepie kupil taka bombe na wszystkie robale pozamykalismy wszystko przez 4h ma tak byc a pozniej bedziemy wietrzyc mam nadzieje ze to cos pomoze .. ale spac dzisiaj tam nie bedziemy napewno.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-06-22 o 15:51 |
||
|
|
|
#2316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( w sumie to się urobiłam ) zeszło mi 50 minut, juz zamykał oczka, już witał się z gąską..... ja zacierałam rączki, że udało nam się... a tu proszę, wrzask na pół bloku. Ale stwierdziłam, ze to nie mozliwe zeby coś mu było. Wszystkie elementy zostały przecież odkreślone. Więc zostawiłam wyjca i wiecie co .... powył , powył, powył.... uskrzeczał się jak nigdy , podchodziłam co trochę, głaskałam, próbowałam uspokoić, ale nic to nie dawało, smoka wypluwał, po prostu odstawiał terror.... kurde po raz pierwszy się nie ugiełam ....I ŚPI !!!! nie wiem czy te praktyki są dobre, rozumiem już te wszystkie mamy z programu super niania mam ogromne wyrzuty sumienia, ze moze on potrzebował ciepła, a ja go tu tak ostro potraktowałam i olałam. , ale w miedzyczasie wziełam go raz na ręce i wcale się specjalnie nie uspokoił.... brzuszek go nie bolał, bo to zupełnie inny płacz jest , poza tym wali kupy teraz co 30 min ( raz to się usrał po pachy aż, ale akurat mnie to cieszy ). I ok, usprawiedliwiam się sama przed sobą, ale chyba czuję satysfakcje, ze sam zasnął w łożeczku. Oby pospał tak z 1,5 godziny chociaż. Nie dla mnie - dla Niego. Bo jak wiadomo, wypoczęte dziecko to szczęśliwe dziecko ( i ponoc bez kolek : edit: mój płacze podczas jedzenia jak chce sobie puscić bąką albo zrobić kupę. gdzieś czytałam ze noworodki nie potrafią jednoczesnie ssać i wydalać. Wiec jesli placze podczas jedzenia, to albo : 1. trzeba odbekać bo sie zapowietrzył, 2. chce puscić bąka , 3. chce kupę. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
wiem też ze moje dziecko nas tresuje. dwa dni temu zostawiliśmy go nakarmionego , spokojnego w lozeczku, wyszlismy z pokoju. Jak sie tylko ktoś pojawił w drzwiach ( zeby sprawdzić czy wszystko ok) Borys zaczynał pokwękiwać, cofaliśmy się z drzwi do przedpokoju - Borys się uspokajał. I tak kilka razy, stwierdziłam, że trzeba to nagrać bo nam nikt nie uwierzy ze kilkunastodniowy noworodek potrafi tak zwracac na siebie uwage. Ja już nie mam siły wiesz Kotku jestem na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego. Kompletnie inaczej wyobrażałam sobie moje dziecko i macierzyństwo i nie jest to niczyją winą, po rpsotu takie życie. I wiem, ze dziecko jest ważne, najważniejsze. ALE w tym wszystkim jeszcze jestem ja i przykro mi, ale dla siebie samej, ja też jestem ważna. I nie uważam, żeby było zły, nieodpowiedzialnym, albo wygodnym to, że go zostawiłam płaczącego w łózeczku i dochodziłam żeby go uspokoić ( tylko to nic nie dawało). W koncu zasnąl , wszystko ( płacz) trwał 5 minut. Nic mu sie nie stało, był pod kontrolą. Serce mnie bolało, ale dzięki temu że teraz spi , a nie dało sie go inaczej uspić, ja mogłam sobie odgrzać obiad i zjeść pierwszy posiłek od godziny 5tej rano. o! skończyłam
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-06-22 o 16:00 |
||
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
brawa dla Antosia za tak dorosły wiek
![]() ![]() Cytat:
moja Tośka to dziwne dziecko dla niej chyba jest za cicho u nas w mieszkaniu,zauważyłam, że jak puszczam na youtube jakieś bajki itp to jest spokojniejsza, jak parę osób przyjdzie do nas i rozmawiają to też grzeczna
|
|
|
|
|
#2318 | ||
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny.
u nas ten tydzien nie byl latwy. zwlaszcza wieczory.. martusia ma problemy brzuszkowe. nie wiem czy to kolki ale tak wieczorami placze ze nie idzie wytrzymac. podaje jej kropelki sab simplex od dluzszego czasu i na pewno lagodza te dolegliwosci w jakis sposob. ale i tak strasznie mi jej szkoda jak jest taka zaplakana... rano jak ma dobry humor to zupelnie inne dziecko... mozna sie z nia pobawic... zrobila sie juz taka kontaktowa myslaalm ze to moze przypadek ale dzis byl kolejny ![]() nie spodziewalabym sie ze 5 tyg dziecko zainteresuje sie karuzelka i mata. w ksiazkach pisza ze takie dzieci nie widza jeszcze kolorow... fajnie ze wasze dzieciaki trzymaja sie schematu dnia - tak jak np u agaty. niestety nie wszystkie dzieci sa takie zdyscyplinowane. zwlaszcza jak dochodza problemy brzuszkowe to o rutynie nie ma mowy, bo jak zachecic do spania dziecko ktore placze kilka godzin i ewidentnie cos mu doelga? wszelkimi planami mozna sobie podetrzec tylek... u nas np kazdy dzien wyglada inaczej. zazwyczaj wstawalysmy rano ok 9-10 bawilysmy sie 2 godz i pozniej znow drzemka. w poludnie znow zabawa i drzemka do ok 18. ale od kilku dni wszystko sie rozregulowalo. martusia wstaje ok 12, dzis dopiero teraz zasnela - czyli o 15. nie wiem do ktorej pospi. wczoraj miala tylko 1 drzemke w ciagu dnia - od 13 do 16 i pozniej usnela dopiero o 21.30 dzis w nocy zrobila nam pobudke od 1 do 3.30! dlatego rano wszyscy spalismy do 11. tyle mozna sobie zaplanowac.... kapukat - a jak u ciebie? jakas poprawa? mama dojechala? agatka - jaki obiektyw kupilas?? Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie ze tez chcialabym zeby martusia spala sama w swoim lozeczku ale nie bede na sile ja katowac. probuje ale jak placze, oczy ma cale mokre od lez i spuchniete to nie mam serca zostawic ja samej. mam nadzieje ze jeszcze nie jest za pozno i ze nauczy sie spac i zasypiac samodzielnie. zreszta spi z nami tylko sporadycznie - nie non stop ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- aaa i jeszcze mialam sie Wam pochwalic ze juz niedlugo aplikujemy o paszport. prawie wszystkie dokumenty mamy juz kompletne brawa dla meza
|
||
|
|
|
#2319 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Rany jak ten czas zapi.tala.... Fajny chglodek za oknem, a ja dzis ubralam moją Hankę do sklepu w body z krotkim rekawem i w samych skarpetach. W sklepie baby chodzily z dziecmi zakrytymi kocami po uszy sprawdzalam Haniorkę czy nie za chodno jej ale byla ciepla, wiec nie wiem kto przesadzil z ubiorem
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche to dziwne jesli malenstwo ma ochote spac to niech spij i rosnie zdrowo
|
|
|
#2322 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
My po spacerku, młoda śpi już 4 h Ale powoli się wybudza.
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zosia śliczna!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-22 o 16:53 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Świetny pomysł z tym "pamiętnikiem". Właśnie zaczęłam
Zwłaszcza, że dostaliśmy od położnej taką książkę "Pierwszy roczek. Kalendarz Twojego Maluszka" i to świetne miejsce na zapisywanie różnych pierdółek. Ciekawe kiedy będę mogła zapisać "Dziś Filip zasnął sam w łóżeczku" Teraz śpi sobie słodko, ale usnął rzecz jasna przy piersi. Czuję, że długa droga przed nami.Mąż mi właśnie zawinął się z domu - na paintball, ciekawe czy wróci na kąpiel jak obiecał...
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
ok bylismy po farby
![]() kupilam do pokoju beckersa tak jak radzilyscie kolor cappucino i na jedna sciane dekorala- kawowa pralinka: ) zobaczymy co to wyjdzie ![]() timmi kupilam nikkora 50mm 1.8d ide nadrabiac dokladniej co napisalyscie nie mialam czasu sie nim pobawic dokladniej, dopiero sie go ucze, ale efekt inny niz obiektywem nie staloogniskowym. no ale zdjecia te co dzis zrobilam wklejam rozmyte tlo uzyskane bez problemow tylko u mnie dzis pochmurno, w mieszkaniu ciemno. Jutro pojade na dzialke, sprobuje zorbic na tle trawy
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-09-06 o 22:07 |
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tez Twoja wali po tym mm takie smierdzace baki, ze idzie zemdlec? boje sie podnosic kocyk czasami
|
|
#2327 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Mamy śmiechawę z mężem jak w skupieniu oglądamy mecz a ona nagle tak pojedzie po bandzie, że aż uszy więdną ![]() Fantastyczne foty |
|
|
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi czesto brak cierpliwosci i nieraz juz kur.wo.walam do recznika... do 18 jestem sama w domu i robie wszysto, jeszcze slysze, ze mam zrobic obiad dla dzisiejszych gosci moja Hania ostatnio jest b. niespokojna, mysle, ze to przez te krosty, to ja chyba swedzi
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że któraś dziewczyna kupowała muszle laktacyjne z Aventu, jak się sprawują??? Zastanawiam się nad zakupem, ale chciałabym usłyszeć wiarygodną opinię. Moje sutki mimo, iż karmię ponad 6 tygodni już nadal bolą i są mega wrażliwe (_agata ja też unikam dotyku ręcznika), w dodatku wczoraj miałam prawie krwotok z sutka i wróciłam do odciągania z jednej piersi. Ehh nie wiem, czy ona kiedyś mi się zagoi...
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
Millenko, wiem doskonale, jak się czujesz
w drugiej dziecko od rana do wieczora. Siedziałam z nim po kilka godzin (leżał na rogalu na moich kolanach i go głaskałam)... Ja wybitnie musiałam się starać, żeby nie płakał, bo zrobiła mu się ta przepuklina od płaczu z powodu bólu brzuszka i groził nam szpital tak więc naprawdę Cię rozumiem.. modliłam się, żeby Wojtek tak nie miał, bo teraz muszę przecież zajmować się jeszcze Michałkiem... i mąż wpada z firmy w ciągu dnia do domu na obiad najwyżej tuli Wojtka, a ja w tym czasie gotuję
|
#2332 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też słyszałam, że noworodka trzeba budzić, ale Kalina ma już 6 tygodni. Wcześniej budziła się co 2-3 godziny, ale skoro teraz śpi dłużej, to widocznie nie potrzebuje jeść wtedy dla mnie lepiej, bo się wysypiam
|
|||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie rozbeczal jak ja zrobil ohohoh body mam d90, ale mysle ze to zasluga nowego obiektywu nie aparatu ![]() kurde dziewczyny moj mlody szaleje strasznie jak mu daje cyca, czy to mozliwe ze sie juz przez te 3 dni przyzwyczail tylko do butli? rano jeszcze doil, a w poludnie i teraz tak darl jape ze musialam mu dac butle;/ nie wiem o co mu chodzi, ale on sie chyba wkurza ze mnu tak szybko nie leci?! zjadl 20 ml w butli i usnal a na cycu wisial, ciagnal go, naprezal, puszczal, darl sie i tak w kolko ![]() babcia powiedziaala, ze sie odzwyczail od cyca, czy to mozliwe, ze tak szybko ? oczywiscie bede probowala go dostawiac :P
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotku moj to sie nawet na rekach nie uspokaja, kolanka tez wyprobowałam. w zasadzie to w desperacji wyprobowalam chyba wszystko. |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się zmęczył, to przysnął mi czasem na kolanach... trzymaj się, biedactwo!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-22 o 18:14 |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny małemu zrobiły się zółte strupki między brwiami i na uszkach. Czytałam o skazie białkowej i o atopowym zapaleniu skóry. Macie może jakąś większą wiedzę co to może być? Pediatra dopiero we wtorek, a mały cały czas płacze i nie wiem czy go to nie swędzi czasem. Do tego policzki ma w krostkach, ale to mogą być (ale nie muszą) potówki
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kro stki na policzkach nie ale te żółte strupki o których piszesz może to być ciemieniucha chyba,tak mi się wydaję.Choć nie wiem czy nie powinna być najpierw na głowie i rozprzestrzeniać się na czoło itp. A nie tak na uszy![]() Ale ATZ i skaza nie objawiaja się tak,jest wysypka przede wszystkim na zgięciach,pod zgięciami,na brzuszku i to jest takie specyficzne nie żółte,czerwone plamki z krostkami(bynajmniej u moich dzieci).Kurde nie wiem... |
||
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie,24 godziny totalnie bez cyca i Antosiowi zaczęły schodzić te krostki... na twarzy nie ma już nawet kaszki,skóra zrobiła się gładka,a z ciała też schodzą... Ciesze się z tego bardzo,ale to chyba oznacza odstawienie od piersi całkiem
mój pediatra powiedział,że niemożliwością jest, że mój pokarm go uczula,ale mam naoczny przykład na to![]() Myślicie,że to może być zbieg okoliczności?Czy sprawa jest jednoznaczna?
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co dzis jadlam? sucha bulke na sniadanie i teraz, na obiad kasze i ugotowane na wodzie marchew z piersia;/ maly od rana dostawal cyca, juz ma czerwone krostki ... fajny artykul cyztam- http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...ko,157_26.html z tym, ze po mleku krowim, tylko ze HA nic mu przez te 3 dni nie bylo a buzka byla gladka.... lekarka powiedziaala, ze to niemozliwe, bo jakby mial alergie pokarmowa mleko krowie tez by go uczulalo. no i nie wiem. karmie ejszcze do konca weekendu, jak cos sie bedzie dzialo koniec cyca. w pn zaczne normalnie jesc, rozpiszesz mi diete, zaczne jezdzic na rowerze i moze cos odzyje bo na jesien jak bede chciala jechac w gory musze troche nabrac sily bo na ta Tarnice to mnie wniosa chyba i zniosa...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-22 o 19:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Skąd mogłam wiedzieć, że trafi mi się taki szybko trawiący egzemplarz
chodziło o Paulinkę stokroteczki 

Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...
, ale w miedzyczasie wziełam go raz na ręce i wcale się specjalnie nie uspokoił.... brzuszek go nie bolał, bo to zupełnie inny płacz jest , poza tym wali kupy teraz co 30 min ( raz to się usrał po pachy aż, ale akurat mnie to cieszy 

tak więc naprawdę Cię rozumiem.. modliłam się, żeby Wojtek tak nie miał, bo teraz muszę przecież zajmować się jeszcze Michałkiem... i mąż wpada z firmy w ciągu dnia do domu na obiad