Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 19:55   #2341
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
u mnie ejst to samo;/
wiesz co dzis jadlam? sucha bulke na sniadanie i teraz, na obiad kasze i ugotowane na wodzie marchew z piersia;/
maly od rana dostawal cyca, juz ma czerwone krostki ...
fajny artykul cyztam-
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...ko,157_26.html
cholera...
Ja też bardzo się pilnowałam przez ostatni czas i lipa generalnie...

inwytka już tak robiłam,jak dostawał więcej cyca,to mu się nasilało i oprócz twarzy rozniosło się wtedy na skórę
Stary 2012-06-22, 20:28   #2342
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Kurde mnoj tyle czasu juz spi, ze az sie boje co bedzie jak sie rozbudzi .... :P
czekam az wstanie i go wykapie ... i dam cyca, zobaczymy
tz pojechal malowac pokoj, caly dzien mu z tym schodzi, a ja sie nudze. Jutro pojedziemy na dzialke, odpoczne sobie i moze sie w sumie jakos ogarne, umaluje to tatus zrobi mi z mlodym jakies zdjecia, bo w sumie nie mamy zadnego razem

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-22 o 20:30
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 20:31   #2343
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja wiem... mój też się nie uspokajał... ale chociaż razem cierpieliśmy jak się zmęczył, to przysnął mi czasem na kolanach... trzymaj się, biedactwo! a próbowałaś Nutramigen? u nas było lepiej od razu, ale jak definitywnie skończyłam z cycem. Dopóki ssał dodatkowo pierś, to było tylko trochę lepiej, ale nie do końca. Tylko przestałam karmić piersią - spokój w ciągu dwóch dni.
Nie próbowałam, jak byłam ostatnio u lekarki to nie było aż tak wielkich problemow. na razie kupiłam beblion comfort dla dzieci z problemami kolkowymi, daje mu Bobotic, rano dostaje jeszcze przed karmieniem Delicol, zamówiłam sobie Sab Simplex. U nas najgorsze są noce i poranki.
Zapisuje sobie co je (piers czy butle), jak długo, ile potem śpi, ile robi kup i z której piersi karmie oraz to jak się zachowuje po karmieniu. W przyszłym tygodniu jak się nic nie poprawi idziemy do lekarza i zobaczymy co powie.
Strasznie byloby mi zal, gdyby sie okazało ze musze go odstawić od piersi. Długo walczyłam o laktację, lubię go karmić piersią ( zakładając , że nie je co 30 minut i moje brodawki się nie chowają ze strachu), on się tak fajnie zawsze przytula i tymi rączkami obejmuje mi piers, to tak słodkie jest , i strasznie mnie rozwala.
Ale jak trzeba będzie to trudno.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 20:45   #2344
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Wiem, że któraś dziewczyna kupowała muszle laktacyjne z Aventu, jak się sprawują??? Zastanawiam się nad zakupem, ale chciałabym usłyszeć wiarygodną opinię. Moje sutki mimo, iż karmię ponad 6 tygodni już nadal bolą i są mega wrażliwe (_agata ja też unikam dotyku ręcznika), w dodatku wczoraj miałam prawie krwotok z sutka i wróciłam do odciągania z jednej piersi. Ehh nie wiem, czy ona kiedyś mi się zagoi...
ja mam te muszle. Tam są w zestawie dwa rodzaje - jedne takie do noszenia w biustonoszu, żeby się brodawki wietrzyły, tych nie używam w ogóle, ale szczerze mówiąc nie bardzo jakoś mi się to widzi... Używam tych do zbierania pokarmu podczas karmienia i jestem bardzo zadowolona, bo do tej pory przeważnie podczas karmienia z drugiej piersi mi dosyć mocno kapało i przemakała wkładka, stanik i była plama na bluzce. A teraz wkładam taką muszlę, zbiera się trochę mleczka i potem dodaję je do wody do przemywania buzi albo dupska
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 20:57   #2345
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny małemu zrobiły się zółte strupki między brwiami i na uszkach. Czytałam o skazie białkowej i o atopowym zapaleniu skóry. Macie może jakąś większą wiedzę co to może być? Pediatra dopiero we wtorek, a mały cały czas płacze i nie wiem czy go to nie swędzi czasem. Do tego policzki ma w krostkach, ale to mogą być (ale nie muszą) potówki
mnie też przyszła na myśl ciemieniucha, bo ona nie tylko na główce może wyskoczyć.

agatka myślę, że to faktycznie może być objaw przyzwyczajenia do butli. Ja też tak miałam, ale powalczyłam i jest ok.

Mikołaj już śpi.

A właśnie polecam wam kołysanki utulanki turnaua. Mikołaj przy nich zasypia jak aniołek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0032.jpg (70,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-06-22, 20:58   #2346
Timii
Rozeznanie

Agatka śliczne zdjęcia

dziewczyny mnie tez ciagle bola sutki, karmie juz prawie 6 tyg. co jest grane??!!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 21:17   #2347
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Skarbuś wykąpany, najedzony i sobie śpi, ale ok 22 obudzi się na karmienie
Tak poza tym to zastanawiam się czy ona nie myli dnia z nocą, bo w dzień budzi się co 3godz a w nocy zdarza jej się co 2
A ja dziś w nocy miałam jakies schizy mała płakała, ja wstałam, ponosiłam jak do odbicia, przebrałam i odłożyłam do kołyski i chcę wziąć butlę do umycia..a butli nie ma nie nakarmiłam dziecka tylko głodne odłożyłam żeby spała ale ze mnie wyrodna matka.

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Moja łyka 90-130 co 2,5-3-4 godziny. Jak krótszy odstęp czasowy to 90 jak dłużej nie je to 130, a średnio 100 mi wypija.

My po spacerku, młoda śpi już 4 h Ale powoli się wybudza.
Moja wypija co ok 3godz ok 90-100ml mleczka. Podaję sztuczne na przemian z moim, ale mojego miałam jak na razie najwięcej na 3 karmienia.
Czy mogę tak mieszać w jednym karmieniu mleczko moje ze sztucznym? tzn podaję butlę ze sztucznym a potem ona dopija piersią. wtedy naprawdę ssie. A na samej piersi to mogłaby wisieć cały dzień, bo nie ciągnie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Ja staram się tak ustawić dzień, żeby wieczorem jak najmniej spała. Od 3 dni mi się to udaje. Przedwczoraj spała od 21 do 7.30, ale przez cały dzień czuwała z małą 3 godzinną drzemką. Wczoraj znów zasnęła 21 i obudziła się o 9, około godziny w nocy buszowała i dziś też cały dzień nie spała, dopiero na spacerze 3 godzinki pospała. Trudno dać konkretny przepis na uregulowanie dnia malucha. Mi do tej pory udawało się utrzymać tylko kilka dni stały cykl dobowy. Zobaczymy jak teraz

Witaj moja mała też uwielbia noszenie na rękach, jak ją tylko odłożę, jest ryk

Napisałam, że spała z krótką przerwą, więc w zasadzie przegapiła jedno karmienie
Też słyszałam, że noworodka trzeba budzić, ale Kalina ma już 6 tygodni. Wcześniej budziła się co 2-3 godziny, ale skoro teraz śpi dłużej, to widocznie nie potrzebuje jeść wtedy dla mnie lepiej, bo się wysypiam
No moja teściowa też mówi że mam dziecka nie budzić, że jak ja bym się czuła jak by mnie ktoś budził co 3godz. Ale ja na razie budzić nie muszę.
W ogole nie mogłam sobie wyobrazić że będę tak czujnie spała i że będę sie budziła na każdy szmer wcześniej można mnie było z łóżkiem wynieść. Zawsze pisałam na gg opis "Śpię, nie budzić, w razie wojny przenieść w bezpieczne miejsce"

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 21:19   #2348
SELKA*
Zakorzenienie

Śliczne macie dzieciaczki
A moja córa jeszcze nie śpi Mąż próbuje ją ulać, bo ja już nie mam siły. Jak wstała o 9, to do tej pory nie zmrużyła oka. I w związku z tym brakiem snu w ciągu dnia, Hania śpi z nami w łóżku, przynajmniej mam pewność, że z przerwami na karmienie prześpi całą noc. A obiecywałam sobie, że po doświadczeniach z odzywczajaniem Bartka od zasypiania przy cycku, teraz Hania będzie od początku spała sama w łóżeczku. I du.pa blada
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 21:23   #2349
niunia32
Zakorzenienie

Andzya brawa dla Antosia za 2 miesiące
Begie dla Tosi też brawa za 3 tyg.

Malwina skończyła miesiąc.

właśnie śpi w wózku, bo chciałam jej prześcieradło przebrać i padła. wysprzątałam jej pokój na chrzciny. zostało jeszcze tylko poodkurzać, ale to jutro i mąż zrobi

CHciałam się za sernik zabrać, ale troche późno jest.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

a dzieciaczki słodziaki

Selka witaj

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 21:24   #2350
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Nasza gwiazdeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5240136.jpg (121,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240146.jpg (89,0 KB, 53 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-22, 21:26   #2351
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Śliczne macie dzieciaczki
A moja córa jeszcze nie śpi Mąż próbuje ją ulać, bo ja już nie mam siły. Jak wstała o 9, to do tej pory nie zmrużyła oka. I w związku z tym brakiem snu w ciągu dnia, Hania śpi z nami w łóżku, przynajmniej mam pewność, że z przerwami na karmienie prześpi całą noc. A obiecywałam sobie, że po doświadczeniach z odzywczajaniem Bartka od zasypiania przy cycku, teraz Hania będzie od początku spała sama w łóżeczku. I du.pa blada
Witaj widzę że Twoje dzieciaczki lubią być pierwsze 1maj i 1 czerwiec no i takie świąteczne

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-22, 21:29   #2352
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5240130.jpg (67,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240160.jpg (119,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5240137.jpg (112,5 KB, 38 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-22, 21:29   #2353
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witaj widzę że Twoje dzieciaczki lubią być pierwsze 1maj i 1 czerwiec no i takie świąteczne
Takie sobie daty wybrały Bartuś urodził się 3 tygodnie przed terminem. Troszkę mi szkoda, że ma urodziny akurat w Dzień Dziecka. A przy Hani byłam umówiona na cc 1.05 o 10:00, ale o 4:30 odeszły mi wody, więc można powiedzieć, że i córka wybrała sobie sama termin.
Stary 2012-06-22, 22:03   #2354
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
agatka super zdjęcia!!! Może też popróbuję....

stokroteczka
, ale stroisz małą

za skończone miesiące i tygodnie.

U nas dziś trochę gorzej. Może po prostu inaczej. Moja mała już nie tylko je i śpi. Dziś dużo marudziła. Od 15 na zmianę cyc, pielucha, nieskuteczne próby odbijania, ulewanie, masowanie, odkładanie do łóżeczka, płacz, tulenie i tak do 21. Po kąpieli zasnęła.

Nie wiem czy to ma tak wyglądać cały czas. Czuję się taka bezsilna jak próbuję ją utulić a tak naprawdę nie wiem co jej jest .

Może kupię "Język niemowląt" i trochę mi się rozjaśni w głowie. A może któraś ma tą książkę w pdf? Wiem, że kiedyś na mailu była. Jeśli tak to bardzo bym prosiła o PW.

Kupiłam dla małej tego konika morskiego. http://allegro.pl/fisher-price-przyt...409111164.html Pewnie przyjdzie w poniedziałek.
Stary 2012-06-22, 22:08   #2355
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
mnie przyszła na mysl ciemieniuchakro stki na policzkach nie ale te żółte strupki o których piszesz może to być ciemieniucha chyba,tak mi się wydaję.Choć nie wiem czy nie powinna być najpierw na głowie i rozprzestrzeniać się na czoło itp. A nie tak na uszy
Ale ATZ i skaza nie objawiaja się tak,jest wysypka przede wszystkim na zgięciach,pod zgięciami,na brzuszku i to jest takie specyficzne nie żółte,czerwone plamki z krostkami(bynajmniej u moich dzieci).Kurde nie wiem...
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
mnie też przyszła na myśl ciemieniucha, bo ona nie tylko na główce może wyskoczyć.
Też myślałam o ciemieniuchnie, ale nie pasowało mi to, że na główce nic nie ma. Sprawdziłam w czasie kąpieli wszystkie zgięcia i całe ciałko i nigdzie nie ma żadnych krostek, więc na skazę nie wygląda, ale już sama nie wiem. Całe policzki ma obsypane czerwonymi krostkami , do tego w kupie (dwa razy) pojawiły się zielone "nitki" (kolor i konsystencja kupy normalna), a do tego jest strasznie marudny, więc wizyta u pediatry obowiązkowa.

Podziwiam te z was, które mają dwójkę dzieciaczków, ja padam na pysk przy jednym
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:35   #2356
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
Agatka śliczne zdjęcia

dziewczyny mnie tez ciagle bola sutki, karmie juz prawie 6 tyg. co jest grane??!!
Witaj w klubie bolących sutków...
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja mam te muszle. Tam są w zestawie dwa rodzaje - jedne takie do noszenia w biustonoszu, żeby się brodawki wietrzyły, tych nie używam w ogóle, ale szczerze mówiąc nie bardzo jakoś mi się to widzi... Używam tych do zbierania pokarmu podczas karmienia i jestem bardzo zadowolona, bo do tej pory przeważnie podczas karmienia z drugiej piersi mi dosyć mocno kapało i przemakała wkładka, stanik i była plama na bluzce. A teraz wkładam taką muszlę, zbiera się trochę mleczka i potem dodaję je do wody do przemywania buzi albo dupska
Dzięki za opinie, chyba się skuszę. Ja wietrzę prawie cały czas..
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nasza gwiazdeczka
Piękna
Cytat:
Podziwiam te z was, które mają dwójkę dzieciaczków, ja padam na pysk przy jednym
Prawda? Ja też chylę czoła dla mam, które mają dwójkę. A zwłaszcza dwójkę małych dzieci. I czas na wizaż jeszcze

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:40   #2357
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Ja też w domu odzyłam
Chociaż nie powiem... w szpitalu żarcie pod nos podstawiali, posprzątali... żyć nie umierać

Tacca, jeśli mogę zapytać... o jakie nerwy chodzi? Przy karmieniu piersią? Nie mogliście się zgrać z małym?

To zasypianie po jedzeniu może się niebawem skończyć Po jedzeniu będzie zabawa
U mnie żarcie było mizerne a ja zresztą nie miałam nawet kiedy zjeść..

Tak, nie mogliśmy się zgrać, ja nerwowa - irytowałam się, on nerwowy płacz i bezdechy.... Wzajemna męka. Piersi nie chwytał jak brał do buzi, to nie ciągnął tylko zasypiał z buźką na piersi... Teraz mu tego brakuje, bo dziś też zaczął marudzić jak się koło niego polożyłam tak blisko jak leżałam w czasie prób karmienia... i nie mógł się biedaczek uspokoić... Szkoda mi go było strasznie, położyłam go sobie na piersi, tak na boczku i dałam butelkę tak jakbym cyca dawała, wycałowałam głowkę, wygłaskałam po pleckach i usną jak tylko zjadł... Tak sobie jeszcze poleżeliśmy jeszcze... Słodko było.

Jak mąż go karmi, to już tak się rozgląda i trzeba go trochę potem zabawić, żeby usnął.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja swoje bobo przyzwyczaiłam do tego,że o 20 jest kąpiel (codziennie),po kąpieli jedzenie i od 21 mojego dziecka nie ma. Zasypia grzecznie,bez noszenia czy lulania,śpi do 2-3 i pobudka na jadło,potem dalej śpi.
Generalnie po położeniu Małego,wiem,że od 21 mam czas dla siebie,mogę obejrzeć mecz, wczoraj wypiłam piwo(odstawiłam od cyca na razie,bo wysypka się pogorszyła) zobaczymy czy się poprawi na mm.

Nie było prosto przyzwyczaić go do takiego rytuału,ale byłam konsekwentna, dziecko umyte,przebrane i nakarmione,jeśli płakał,to niestety, do momentu w którym zaśnie. Może brzmi barbarzyńsko,ale dzięki temu się nauczył rytuałów dnia. Teraz myślę,jakby go oduczyć wstawania o trzeciej na jedzenie...Oczywiście w delikatny sposób.
Ja też próbuję wprowadzać rytuały, kąpiel chyba też przesunę na okolice 20. Wczoraj go kąpałam o 19, ale to chyba za wcześnie...
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a moja robi czasem tak: ładnie je. potem widzę, że albo ssie, albo sobie trzyma cyca, próbuje wyciągnąć, to ta szybko wcina. jak wypluje, podnosze do odbeknięcia, a ta po chwili wije się, wierci, szuka, czasem paluchy do buzi bierze. to ją z powrotem do cyca. i co? possie chwile i cycka. staram się jej wtedy smoczek wcisnąć, bo tak to byśmy siedziały cały dzień
Mojemu nie zawsze się odbeknie, ale już nie ulewa i nie ma cofek... przynajmniej dziś był z tym spokój.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Moj jak jeszcze spal na plecach i budzil sie o 3 - kiedy wiedzialam,ze nie wstane!! (nie wstaje jak jest ciemno - wiec ma szczescie,ze urodzil sie na lato ) kladlam go na brzuch i tak spal do 5:30. Teraz spi caly czas na brzuchu,bo jak zobaczyl,ze nie trzeba na plecach i sa inne pozycje,to dostaje spazmy jak probuje to tak polozyc. Na brzuchu do 5:30 mam spokoja potem do 9:30
Ja mojego po odbeknieciu klade na udach brzuchem do dolu na 10min- uwielbia tak lezec i masuje mu plecki potem odkladam spac, wypada mu smoczek - kwek - wstaje - wkladam - wypada - kwek - wstaje - wkladam - wypada - kwek - wstaje - wkladam i tak z 5-10 razy i zasypia.
Napisalabym Wam jaki mam teraz problem z Mariuszem ale nie chce mi sie pisac,bo za dlugo by tlumaczyc we wtorek ide do pediatry i tam sie wygadam
Bylam wczoraj u gin, goi sie na mnie jak na psie Najgorsza jest tylko moja niska waga, spadlam do 43 przy 165cm:/ zoladek mi sie tak skurczyl,ze nawet mi sie jesc nie chce Za to moge juz cwiczyc i uzywac meza-w koncu (od wrzesnia 3 razy, biedactwo )
To może i mi się po odstawieniu piersi zacznie lepiej goić... Normalnie ciągle mam problemy z chodzeniem...
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Tacca wiem co przechodzisz, mam podobnie, współczuje. Trzymam kciuki. Ja swojego staram się przetrzymywać z jedzeniem. nie zawsze się da, ale.... czasami nam wychodzi czasem to go oszukuje wodą, ale to 3 łyki i pluje. Smoczek czasem też działa, a najbardziej rewelacyjna jest suszarka, która go usypia. Chyba pojdziemy z torbami jak przyjdzie rachunek za prąd

normalnie jaja, przewinełam go, położyłam na brzuszku i .. usnął... trochę pomarudził, ale usnął z usmiechem na twarzy no to niech spi , bede miec go na oku. do tej pory nie znosił leżeć na brzuchu
az sie pochwalę :

Załącznik 4739578

czytałam, że to bardzo ważne, zeby niemowle posiadło tą ważną umiejętność samodzielnego zasypiania, nie ważne gdzie, w łożeczku, wozku, na podłodze ( żarcik) , ważne żeby umiało samo usnąć. Ja się staram mojego syna tego uczyć, ale czasem brak mi cierpliwości. Po 20 minutach kwękania to on jest już tak pobudzony, że znów go wypada przyłożyć do cyca. Mam nadzieję, ze jak będzie starszy i bardziej kumaty, to przynajmniej bedzie go mozna zmęczyć zabawą, jakąs matą edukacyjną, grzechotkami, generalnie - czymś zająć skoro i tak nie hcce spać.
Nie mam suszarki...

Słodziak!

Też mam zamiar kupić matę edukacyjną, bardzo fajna sprawa.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
dziękujemy

mnie skurcze z krzyża bolały okropnie (z brzucha nie miałam, albo ich nie czułam) ale widoczne mój organizm woli taki ból wytrzymać w ciszy, dyszałam za to jak pies ledwie żywy i cichutko mówiłam pod koniec, że już nie wytrzymam aż pozwolono mi przeć...
Ja też mówiłam, że nie wytrzymam i nie wytrzymałam..
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny korzystając z okazji, że dziś lepszy dzień chcę pochwalić się moją Zosią

Ja siedzę z okładem z kapusty. Piersi bardzo nie bolą, ale jednak pokarm się zbiera, więc sobie pomagam, żeby zapalenie się nie zrobiło. Witaminka B w użyciu...
Stary 2012-06-22, 22:41   #2358
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
U nas dziś trochę gorzej. Może po prostu inaczej. Moja mała już nie tylko je i śpi. Dziś dużo marudziła. Od 15 na zmianę cyc, pielucha, nieskuteczne próby odbijania, ulewanie, masowanie, odkładanie do łóżeczka, płacz, tulenie i tak do 21. Po kąpieli zasnęła.

Kupiłam dla małej tego konika morskiego. http://allegro.pl/fisher-price-przyt...409111164.html Pewnie przyjdzie w poniedziałek.
My wczoraj na wizycie pytalismy o to odbijanie czy mamy klepac po plecykach az sie odbije i pediatra nam powiedzial ze poklepac 4-5 razy jak sie nie odbije to polozyc do spania i probowac odbijac dopiero po nastepnym karmieniu. Bo my tez odbijalismy do skutku i malemu sie strasznie cofalo i ulewalo a teraz jak sie uzbiera to samo mu sie odbija po jakims czasie

Konika mamy i bardzo polecam!

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-06-22 o 22:42
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:50   #2359
niunia32
Zakorzenienie

a Malwina teraz praktycznie po każdym karmieniu sobie beknie. wcześniej to sporadycznie. i już właściwie nie ulewa.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:50   #2360
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też podziwiam, siebie również A tak na serio, to jest chole.rnie ciężko. Szkoda mi bardzo mojego synka, bo nie mogę mu poświęcić tyle uwagi, ile powinnam, bo Hania przez cały dzień na rękach.
Stary 2012-06-22, 22:53   #2361
Tacca
Zakorzenienie

Śliczne te Wasze dzieciaczki! Miałam wrzucić zdjęcie Piotrusia, ale nie zrzuciłam z aparatu...

Idę pieluchę zmieniać... Komplecik zrobiony..
Stary 2012-06-22, 23:20   #2362
szerylka
BAN stały

Dzisiaj wzięłam się za sprzątanie dopiero jak mąż wyszedł do pracy czyli o 21.30 poprasowałam bo mały śpi ,nie wiem jak ja dzisiaj dam radę pierwsza samotna noc z dziećmi ehh dziś drugi dzień z sab simplex i muszę przyznać że jest nieźle ,denerwuje mnie strasznie charczenie małego czy wasze dzieciaczki tez tak charczą jakby im coś w gardle zalegało? ja małemu czyszczę nos Fridą aż biednemu się ranka na nosku zrobiła i zawsze jedną dziurkę ma zawaloną i wyciągam sporo baboli i kiedy już mu ten nosek oczyszczę(a drze się strasznie) to mniej charczy ,już sama nie wiem co jest nosek mu nawilżam tetrisanem
wrzucam fotkę z dzisiaj skończony miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120622_151840.jpg (65,9 KB, 43 załadowań)
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 06:21   #2363
aga_bre
Rozeznanie

Dzień dobry.

Ja dzsiaj zaczęłam dzien o 4 dzięki mojemu dzieckui od tej godziny zaliczyłam pieluchę, karmienie cycem, ból brzuszka (gazy), zabawę na macie - teraz Mikołaj powoli usypia. Uff...
Ale muszę się pochwalić, ze spał od 20.00 do 01.00 i pózniej zeżarl cyca i obudzil się o 4.00

We Wrcoławiu zapowiada się ładny dzień, więc dziewczynki wszystkim życzymy pogodnego nastawienia w tym dniu i optymizmu,

a wszystkim Tatusiom duuuuuuuuuuuuuużo radości i wytrwałości oraz wyrozumiałości w stosunku do mam
Stary 2012-06-23, 07:46   #2364
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej
kurde dzis dzien taty.... moglam wywolac jakeisz zdjecie albo cos i dac tz od Leona, ale jakos zapomnialam ...
Ladybird probuj, ja jstem zielona w fotografowaniu, jak maz mi mowi o jakis iso, przyslonach i tp to wymiekam :P, robie po swojemu, czesto na automacie jak nie mam czasu kombinowac
i w sumie mam ladniejsze zdj od tz :P wiec probuj probuj
fajne Wasze dzieciaczki, kurde kazde takie inne, ale i kazde slodkie
Maly cos w nocy dziwnie sie zachowywaal, wybudzal sie na jedzenie co 2h! i zjadal poraci po 120 ml. Probowalam dawac mniej to sie darl;/ a herbatka sie zrzygal.... takze spacccc mi sie chce...
ale tz pojechal na gielde staroci, ma wrocic przed 9, w rossmanie ma byc pare rzeczy ktore mi sie przydadza dzis w promocji
ja mate kupilam w tesco, byla przeceniona bodajze z 130 na 30 zl jest ladna
- bright starts- lion in the park. Malemu sie podoba bo jest kolorowa, pszczola fajnie gra muzyczke, no ale jeszcze nie ma tyle cierpliwosci zeby na niej dluzej polezec. Wczoraj ja wyciegnelam w sumie 1szy raz i usnal na niej :P

tak woglole wtedy co byly maty poprzeceniane byla tez rainforest za 60 albo 80 zl, ale to bylo chyba jak sei dowiedzialam o ciazy, teraz juz nie ma takich promocji. Byl tez wtdy lezaczek, ktory zamowilam na allegro za 230zl, a wtedy byl ok -50% ;/ teraz jak mam dziecko to jak na zlosc nie rpzeceniaja nic ALE warto patrrzec, bo nie pisalo wtedy promocja ani nic tylko byly ceny kilkakrotnie nizsze, zadnych informacji w gazetkach i tp

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-23 o 07:54
Stary 2012-06-23, 08:23   #2365
anulka4771
Wtajemniczenie

Dobry.
U mnie dziś wkońcu słoneczna pogoda uwaga mam w cieniu prawie 30 stopni
Dzieć spał dzisiaj ładnie,nawet bardzo pobudka o 22 i o 3,30 i zasypiał moment ale wczoraj w dzień nie spał.

Jeśli chodzi o siedzenie na wizażu to ja przeważnie to robię jak karmię Szymona albo jak on mi siedzie na nogach lub jak śpi ale wtedy są inne rzeczy do ogarnięcia.

Normalnie dziewczyny też macie takie libido po porodzie ja wymiękam już,nie mogę patrzeć na męża bo bym go gwałciła tylko

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:06   #2366
cate_
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie, jestem około 3 tyg po porodzie, po tygodniu plamilam na brązowo, teraz od trzech dni trochę krwawie. zaczynam się obawiać że coś jest nie tak. napiszcie miała tak którąś?

Moje libido równą się zeru z tego względu że nie patrzę na Tz po porodzie pojechał w delegacje

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:31   #2367
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jestem około 3 tyg po porodzie, po tygodniu plamilam na brązowo, teraz od trzech dni trochę krwawie. zaczynam się obawiać że coś jest nie tak. napiszcie miała tak którąś?

Moje libido równą się zeru z tego względu że nie patrzę na Tz po porodzie pojechał w delegacje
ja z 3 tyg woglole nie plamilam ani nie krawawilam, pozniej zaczelam krawic, z tydzien krawailam raz na czerwono, raz na brazowo-tak jakby sie konczylo, pozniej znow na czerwono i wkoncu po tyg przestalam calkowicie : )
podobno jesli nie widac skrzepow wielkosci pileczki golfowej to jest dobrze :P
Stary 2012-06-23, 09:33   #2368
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam. Jak przy okresie. POtem było coraz mniej , ale w sumie trwało to ponad miesiąc.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:51   #2369
anulka4771
Wtajemniczenie

Jak się pozbyć celulitu zgromadzonego podczas ciąży na dupie???

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 10:02   #2370
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Jak się pozbyć celulitu zgromadzonego podczas ciąży na dupie???
cięzko się tego cholerstwa pozbyć są domowe sposoby na to :

• masaże
  • prysznic naprzemienny
  • peeling kawowy
  • picie zielonej herbaty
  • stosowanie wywarów i naparów ze skrzypu lub pokrzywy
  • przykładanie kostek lodu
  • bańki
  • wcieranie rękawicą serum z oleju wiesiołkowego zimno tłoczonego olejku cynamonowego, grejpfrutowego i geraniowego
  • ja też łykam tabletki Cellu OFF
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości