|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Dzień dobry
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-24 o 10:08 |
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() nie wiem czy to zasluga bobotica , ale moj syncio robi wiecej kupek ( jeżu jak one jada.... po prostu ), leca baki, chyba czesciej i jakos krocej sie złosci przed walnieciem kloca....
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Czy założenie tej tajnej grupy oznacza że tutaj już nie będziecie pisały? Ja nie mam konta i raczej nie założę. Boję się po tamtych akcjach z mailem. Jednak wolę pozostać anonimowa. Czy możecie polecić jakieś wkładki laktacyjne. Może macie takie, które nie prześwitują przez białą bluzkę?? ![]() Wszystkie dzieciaczki cudne.
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje chłopaki pojechali na działkę skosić trawę,Szymon przysnął pewnie na 10minut więc ja biegnę szybko głowę umyć. |
|
|
|
|
#2465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My dzisiaj też się gdzieś wybieramy,piękna pogoda, mąż ma wolne więc trzeba z tego skorzystać
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmawialabym tu ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- hah jesli Cie bardzo zaciekawilam moge Ci napisac na priv o co mi chodzi :P tu nie pisze :P ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
porobilam mlodemu zdjec, troche naszych z wycieczek, ze slubu... 50 stron lacznie....zobaczymy jak to wyjdzie ![]() fotoskazka o wartosci 200 zl, ja mam tylko zapacic 15 zl za wysylke, wiec nic nie trace nigdy nie robilam takich rzeczy no i w sumie za drogo by to wyszlo jakbym miala sama placic, zawsze wywoluje zdjecia normalnie. Zobaczymy jak przyjdzie maja 14 dni na realizacje
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Śliczny dziś u nas dzionek Nie chcę zapeszać, ale chyba znalazłam sposób na moją księżniczkę- smoczek ( ja- wileka przeciwniczka tego ustrojstwa ). Ciumka i dzięki temu po jedzonku i zabawie, przytulankach, śpi sobie grzecznie sama w wózku. Jestem w szoku
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezlekowo to mnóstwo wody, cytryny i witaminy C lekowo polecam monural - ale to antybiotyk chyba wydawany przez lekarza - dwaka to jedna saszetka wypita wieczorem a działa przez 4 dni |
|
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
Tydzień temu mieliśmy ostatni wątkowy poród
Kolejkę któraś wstrzymuje Pewnie jak jedna odblokuję to reszta też poleci na porodówki![]() U mnie już obiad ww połowie drogi
|
|
|
|
#2471 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam to... grzeczne niemowle albo noworodek terrorysta ![]() Cytat:
Ja tez z 1 czerwca, ale prezenty mialam zawsze dwa ![]() Cytat:
Cytat:
sama sie dziwie
|
|
#2472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pewnie zacznę rodzić w tygodniu w godzinach przedpołudniowych jak będę sama w domu - ot takie mam szczęście ja tam już nie liczę, pewnie też mogłam iść do lipcówek... ale nie, przecież nie będę tak długo w ciąży - bo kto to wytrzyma no nic poczekam... |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
za odblokowanie kolejki![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
która ? przyznac się ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
to ci pocieszenie
|
|
#2476 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wszystkie "nasze" dzidziusie są cudowne a czy któraś z Was planuje urodzić kolejnego dzieciaczka za rok? np w maju lub w czerwcu? bo ja mam taki zamysł ![]() Jaki malutki Piotruś Cytat:
sądzę jednak, że naprawdę było ok i to bez zzoCytat:
w sumie to mogłabym być znów w ciąży było fajnie, tylko na końcówce ciężko...jestem za Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapisałam Tosię na usg bioderek ale termin dopiero na 31 lipca, czy to nie będzie za późno, mała będzie miała wtedy już 2 miesiące... |
|||||
|
|
|
#2477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc w miarę spokojna, jak zwykle. Dzień natomiast nie najlepszy Marudna dzisiaj Haneczka jest bardzo. Tatuś nosi Ją na rękach, to się uspakaja na trochę, kładzie do wózka- płacz i tak w kółko ![]() Dzisiaj pierwszy raz próbowałam ściągnąć mleko z piersi i wiecie co, z jednej udało mi się wycisnąć około 40ml mleka To było jakąś godzinę po karmieniu. Czy ja mam za mało pokarmu??? Cytat:
A nie można się cieszyć swoją wnuczką nie biorąc Jej na ręce??? Jeszcze będzie kupę czasu, żeby się nacieszyć Hanią. A jeszcze kiedyś skomentowałaś moją wypowiedź, odnośnie zmiany dziecku poczucia dnia i nocy. Ty też masz z tym problem? Twoje dziecko też jest bardziej aktywne nocą? Są różne metody, żeby dzieciaczka nauczyć, że noc to noc, a dzień to dzień. Nie trzeba koniecznie budzić dziecka w ciągu dnia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2478 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czemu faceci są tacy durni to ja nie wiem.... chyba sie spakuje i poprosze mamę zeby po mnie przyjechała bo juz nie wytrzymymam we własnym domu z jednym darciuchem i z drugim leniem i wielkim indywidualistą, któremu wydaje się, ze dziecko to lalka, której mozna wyciągnąc baterie i będziesz miał na ten czas spokój Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
to trzymam kciuki za nasze piekne psiochy ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ja nie wiem czy się zdecyduje jeszcze kiedykolwiek na 2gie dziecko a Ty mowisz o takiej bliskiej perspektywie.....zazdrosz czę !!! |
||||||
|
|
|
#2479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy co z tych planów wyjdzie ![]() Mnie też chce się płakać, jak ktoś próbuje sobie "przywłaszczyć" moją Córeczkę. W domu sobie wczoraj popłakałam Jeszcze jak usłyszałam, że Tata P chce wziąć małą na ręce, a wcześniej wypił kilka piw, to mi się słabo zrobiło Normalnie mam ochotę na najbliższe kilka miesięcy urwać z nimi kontakt Wiem, że to nie wykonalne i niesprawiedliwe, zachłanne z mojej strony, ale takie właśnie myśli mnie nachodzą. Pomimo, że Mama P dużo nam pomaga teraz i w czasie ciąży, to i tak mnie drażni Jej zachowanie i już Może to jeszcze hormony we mnie buzują...![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
andzya wysłałam Ci wiadomość na priv
|
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
Gaabi mojej małej na ręce póki co nie biorą, ale notorycznie chcą ją obudzić. Przychodzą do nas, mała śpi. A oni łapią za ręce i mówią do niej!
I te jeszcze pytania "Znowu śpi". A co ma robić. W warcaby grać? Czy woleliby żeby płakała? ![]() Albo nieustanne próby wpędzenia mnie w poczucie winy. ![]() Np. przyszła teściowa. Akurat tego dnia wyskoczył mi syf na buzi, najnormalniejszy w świecie pryszcz. i to 1! A ona do mnie: co ty masz takie krosty na buzi? Na pewno coś zjadłaś i teraz małą będzie bolał brzuszek. Nieustanne mówienie że małej jest za zimn/gorąco to też standard. Muszę po prostu zatykać uszy! I nauczyć ich w końcu kultury! ![]() No to się wypisałam.
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama P też wczoraj cały czas mówiła "niech Hania się obudzi", to się Jej zapytałam, czy da wtedy cycka
A Hania skończyła dzisiaj 3 tygodnie Jestem nadal przeszczęśliwą Mamą
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi, a co to za metody zeby dziecko odroznialo dzien i noc???
Nie wiem czemu moja Mala budzi sie w nocy co godzine, dwie. Wczesniej tak nie bylo. Chodze jak zombi. Nakarmiona, przebrana, w dzien meczona, a ona drze sie, przychodze i sobie lezy i kopie nozkami(to nie kolka). I tak musze ja na nowo usupiac przez ok 30, 40 min |
|
|
|
#2484 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mała wypiła odciągnięte mleczko i śpi. Jak kładziecie dzieci do spania w nocy? Na boku czy na pleckach ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale klocuszek Cytat:
No i wolałabym mieć wtedy cc. Cytat:
Śliczna
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
W ogole musze sie pochwalic ze p0radzilysmy sobie z kolkami. Mala zostala odgazowana, bierze delicol przed jedzenuem, espumisan po i 3 razy dziennie Debridat. Jest naprawde ok bi cierpiala okrutnie.
Poniewaz jestem pewna ze to przez moje fatalne odzywianie to bylam wczoraj i dietetyka i bedzie mi robil jadlospis na kazdy tydzien. Strasznie duzo podkadam wiec mam nadzieje ze pomige sobie i malej |
|
|
|
#2486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sposobem podobno są rytuały, o których już tutaj pisałyśmy, czyli poranna toaleta, spacery, kąpanie i nie stwarzanie warunków "nocy" w ciągu dnia, czyli nie zasłaniać okien i wyciszać miejsca, gdzie dziecko śpi (np. wyłączanie tv). Wieczorem, jak się szykujemy do spania, wyciszać dzidziusia. Przyciemniać pomieszczenie, wyciszać, można kołysać. Pewnie efekty nie przychodzą od razu, ale z czasem... Nie zaszkodzi w każdym razie spróbować ![]() Cytat:
![]() A ściągasz na raz tyle mleka? Ile można takie mleko odciągnięte przetrzymywać? Ja znowu odwrotnie. Chciałabym, żeby ciąża trwała 9 tygodni, a poród jakoś zniosę O cc nawet nie ma mowy Napatrzyłam się w szpitalu na dziewczyny po cc i dziękuję bardzo. Ja w dniu porodu już śmigałam jak tralala, a one biedne się męczyły do samego wyjścia ze szpitala i później pewnie jeszcze długo w domu.
|
||
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Najwięcej ściągnęłam 125ml jednorazowo łącznie z dwóch piersi. Ja przechowuję tylko do kolejnego karmienia. A czytałam że w lodówce można trzymać 24godz.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2488 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę żeby Tosia miała rodzeństwo z którym będzie mogła się bawić, będzie wesoło wiadomo- czas pokaże jak będzie ale za 2 lata chciałabym tulić kolejne maleństwoa może sytuacja u Ciebie diametralnie się zmieni na lepsze i niedługo zaczniesz myslec o następnym dziecku ![]() co do krocza, w szpitalu podczas podmywania sie byłam przerażona co tam na dole się dzieje ale w domu zajrzałam tam i troche zalowalam... teraz juz nie mam szwow, wszystko sie praktycznie zagoiło, rana jest faktycznie troszke wypukla ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni no i ogólnie moja mała jest inna... jakos tak wszystko jest "na widoku" iii nie podoba mi się to Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Hanusijeszcze co do odciagnietego mleka ( Tosia skonczyla 3 tyg w pt) to moja wypija ok 90ml za 1 razem, czasem mniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za diete |
||||||
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed chwila maly usnal, przyszla mama i zaczela go po policzkach ruszac, bawic sie z nim jak sie rozbudzil, pobawila sie 5 min i poszla ;/ a maly lezy z oczami jak 5zlotowki i ani mysli spac. A nie spi od 3 w nocy.... tylko ma drzemki po 10-15 min. Nie wspominajac ze mi sie juz tak chce spac, ze szok. nie karmie, laktacja sie normuje, tzn mleko sie chyba nie wytwarza i piersi mam miekkie, dopiero teraz zauwazylam ile na nich rozstepow i jaka skora dziwna;/... miekkie cialo jak babci 80 letniej;/ Cytat:
jak to sie nie zdenerwowac, jak wrzasnelam to odrazu dwojka sie uspokoila![]() a tz sie przebudzil i mowi- no przeciez go pilnujeeeeeee fotoksiazke wygralam w konkursie fotograficznym, byla nagroda pocieszenia. Konkursu juz nie ma
|
|
#2490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale chcemy zaczekać z rok, żeby się organizm zregenerował To mam nadzieję, że dam radę i przeżyję ten poród ))---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
właśnie- gdzieś pytałaś o nacinanie krocza, też się dołączam do pytania, bo wczoraj sobie poczytałam i jestem przerażona, otóż w książce pewnej pisało, że te nacięcia źle się goją potem kobieta do końca życia może odczuwać bóle w tamtym miejscu a już nie ma mowy o przyjemności z seksu który potem jest bolesny;( Jak wy to zniosłyście?? Mnie w szpitalu położne nastraszyły "jak tak na panią patrzę to panią NA PEWNO natną!" ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
bo na rano mam być, pewnie mi wywołają,
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

), leca baki, chyba czesciej i jakos krocej sie złosci przed walnieciem kloca....

Jednak wolę pozostać anonimowa. 
tak strasznie bym chciała już nie wracać do tego paskudztwa, a jednocześnie tak mi żal haha co za paradox. 
przyjmiecie mnie,chyba zasłużyłam

). Ciumka i dzięki temu po jedzonku i zabawie, przytulankach, śpi sobie grzecznie sama w wózku. Jestem w szoku

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za odblokowanie kolejki
która ? przyznac się
niedługo pojawi się wątek majowo-czerwcowy
ale klocuszek