Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 10:06   #2461
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Dzień dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0125.jpg (120,3 KB, 65 załadowań)

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-24 o 10:08
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:12   #2462
_millena
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
millena blizne troche czuc, ja ejstem 7tyg po porodzie, ale nie ejst wypukla. Za to zrobili mi jakas plastyke mojej malej, nie bede sie wglebiala w temat ale wyglada inaczej :P
powiem szczerze ze juz sama nie wiem czy lepiej miec zmasakrowany brzuch po cc czy d.upe po sn ....

nie wiem czy to zasluga bobotica , ale moj syncio robi wiecej kupek ( jeżu jak one jada.... po prostu ), leca baki, chyba czesciej i jakos krocej sie złosci przed walnieciem kloca....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:21   #2463
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Czy założenie tej tajnej grupy oznacza że tutaj już nie będziecie pisały?

Ja nie mam konta i raczej nie założę. Boję się po tamtych akcjach z mailem. Jednak wolę pozostać anonimowa.

Czy możecie polecić jakieś wkładki laktacyjne. Może macie takie, które nie prześwitują przez białą bluzkę??

Wszystkie dzieciaczki cudne.
Stary 2012-06-24, 10:25   #2464
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze juz sama nie wiem czy lepiej miec zmasakrowany brzuch po cc czy d.upe po sn ....

nie wiem czy to zasluga bobotica , ale moj syncio robi wiecej kupek ( jeżu jak one jada.... po prostu ), leca baki, chyba czesciej i jakos krocej sie złosci przed walnieciem kloca....
Mój po mleku Nutramigen wali kupy jak opetany,były dwie na dobę a po tym mleku już dzisiaj rano były dwie

moje chłopaki pojechali na działkę skosić trawę,Szymon przysnął pewnie na 10minut więc ja biegnę szybko głowę umyć.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-24, 10:35   #2465
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

jeżuuu, też myślach się zbiczowałam tak strasznie bym chciała już nie wracać do tego paskudztwa, a jednocześnie tak mi żal haha co za paradox.

co do piwa i innych alkoholi - zazdroszcze, ja za to poznaje coraz to nowe smaki Karmi. Wszyscy sie dziwia, ze moge to pić, a ja cały czas tłumacze, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma [COLOR="Silver"]
no właśnie,jestem słaba mentalnie. 10 miesięcy niepalenia nie daje żadnej gwarancji "wyleczenia"

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!!! Mam zapalenie pecherza!!! Jak to teraz leczyc??? Mam lekarstwa, ale jak karmie to sa zabronione.
ja zawsze łykam Urosept,to ziołowe tabletki więc może można w trakcie karmienia.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Założe konto na FC jak będe miała czas i się zgłoszę do Andzyi-mogęprzyjmiecie mnie,chyba zasłużyłam
Dzisiaj cały dzień spędzimy na dworzu,chyba pojedziemy nad morze połazić
jasne,że tak !

My dzisiaj też się gdzieś wybieramy,piękna pogoda, mąż ma wolne więc trzeba z tego skorzystać
Stary 2012-06-24, 10:59   #2466
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
millena blizne troche czuc, ja ejstem 7tyg po porodzie, ale nie ejst wypukla. Za to zrobili mi jakas plastyke mojej malej, nie bede sie wglebiala w temat ale wyglada inaczej :P
no nie powiem teraz to mnie zaciekawiłaś
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:12   #2467
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja nie mam konta i raczej nie założę. Boję się po tamtych akcjach z mailem. Jednak wolę pozostać anonimowa.

Czy możecie polecić jakieś wkładki laktacyjne. Może macie takie, które nie prześwitują przez białą bluzkę??

ja to na fb z ciekawosci ogladalabym glownie zdjecia rozmawialabym tu

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no nie powiem teraz to mnie zaciekawiłaś
hah jesli Cie bardzo zaciekawilam moge Ci napisac na priv o co mi chodzi :P
tu nie pisze :P

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
ja to na fb z ciekawosci ogladalabym glownie zdjecia rozmawialabym tu

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

hah jesli Cie bardzo zaciekawilam moge Ci napisac na priv o co mi chodzi :P
tu nie pisze :P
dzis zrealizowalam zamowienie na fotoksiazke, ktora kiedys wygralam.
porobilam mlodemu zdjec, troche naszych z wycieczek, ze slubu... 50 stron lacznie....zobaczymy jak to wyjdzie
fotoskazka o wartosci 200 zl, ja mam tylko zapacic 15 zl za wysylke, wiec nic nie trace nigdy nie robilam takich rzeczy no i w sumie za drogo by to wyszlo jakbym miala sama placic, zawsze wywoluje zdjecia normalnie. Zobaczymy jak przyjdzie maja 14 dni na realizacje
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:16   #2468
SELKA*
Zakorzenienie

Hej!
Śliczny dziś u nas dzionek Wybieramy się na chrzciny ciotecznej siostry Hanusi, z którą bez przerwy ją porównują. Bo ona taka grzeczna, tylko śpi, je i godzinami sama bawi się na macie ( ma 5 miesięcy). Kurka, a Hania to niby niegrzeczna? Wkurza mnie takie myślenie. Moje dziecko jest inne, a to nie znaczy, że gorsze!
Nie chcę zapeszać, ale chyba znalazłam sposób na moją księżniczkę- smoczek ( ja- wileka przeciwniczka tego ustrojstwa). Ciumka i dzięki temu po jedzonku i zabawie, przytulankach, śpi sobie grzecznie sama w wózku. Jestem w szoku
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:35   #2469
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam wywoływany, nie mam porównania z niewywoływanym, mogę tylko powiedzieć, że mam wrażenie, że boli tak samo, ja mialam większość skurczy oksytocynowych, które bolały mniej niż te właściwe, które przyszły dopiero po paru godzinach. Jeśli do tego dołożysz zop'a, to wydaje mi się, że ciezko jest wyprzeć dzieciaka i jest większe prawdopodobieństwo że popękasz (bo mnie np wypychali dzieciaka z brzucha i dlatego pękłam, mimo nacięcia i masażu krocza). Ale gdyby nie to, to nie urodziłabym bobasa, bo nie radziłam sobie z parciem, położna mowila mi potem, ze to taki efekt uboczny znieczulenia i indukcji w jednym.
Millenko a powiedz mi Ty rodziłaś na leżąco? tak wnioskuję skoro lekarz wypychał Ci małego.
Cytat:
Dziewczyny, pomocy!!! Mam zapalenie pecherza!!! Jak to teraz leczyc??? Mam lekarstwa, ale jak karmie to sa zabronione.
bezlekowo to mnóstwo wody, cytryny i witaminy C lekowo polecam monural - ale to antybiotyk chyba wydawany przez lekarza - dwaka to jedna saszetka wypita wieczorem a działa przez 4 dni
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:42   #2470
anulka4771
Wtajemniczenie

Tydzień temu mieliśmy ostatni wątkowy poród Kolejkę któraś wstrzymuje Pewnie jak jedna odblokuję to reszta też poleci na porodówki

U mnie już obiad ww połowie drogi

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-24, 11:50   #2471
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, dlaczego moje dziecko ostatnio tak mocno sie slini? To normalne? Puszcza normalnie banki z sliny
Normalne Michas w szpitalu juz dostal ksywe zaplutek

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Hej!
Śliczny dziś u nas dzionek Wybieramy się na chrzciny ciotecznej siostry Hanusi, z którą bez przerwy ją porównują. Bo ona taka grzeczna, tylko śpi, je i godzinami sama bawi się na macie ( ma 5 miesięcy). Kurka, a Hania to niby niegrzeczna? Wkurza mnie takie myślenie. Moje dziecko jest inne, a to nie znaczy, że gorsze!
Nie chcę zapeszać, ale chyba znalazłam sposób na moją księżniczkę- smoczek ( ja- wileka przeciwniczka tego ustrojstwa). Ciumka i dzięki temu po jedzonku i zabawie, przytulankach, śpi sobie grzecznie sama w wózku. Jestem w szoku

Uwielbiam to... grzeczne niemowle albo noworodek terrorysta

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Takie sobie daty wybrały Bartuś urodził się 3 tygodnie przed terminem. Troszkę mi szkoda, że ma urodziny akurat w Dzień Dziecka. A przy Hani byłam umówiona na cc 1.05 o 10:00, ale o 4:30 odeszły mi wody, więc można powiedzieć, że i córka wybrała sobie sama termin.

Ja tez z 1 czerwca, ale prezenty mialam zawsze dwa

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Witajcie

Spieszę donieść, że 20.06.2012 o godz. 07.35 powitaliśmy na świecie naszą drugą córcię - Oliwię Kazała na siebie czekać 5 dni od TP, ale w nagrodę poród trwał 4h od odejścia wód. Zaskoczeniem były jednak jej wymiary - 4340g i 62cm!

Od wczoraj jesteśmy w domu i cieszymy się sobą.

Mała głównie śpi i je, także mam nadzieję znaleźć czas na zaglądanie do Was
Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
uff, właśnie skończyłam robić tort dla teściów Mają jutro 40 rocznicę ślubu, tort (zrobiłam sobie z resztek taką "kanapkę") najprawdopodobniej wyborny. Czekoladowy biszkopt, masa śmietanowa z mascarpone a do tego truskawki i jagody

Poza tym zrobiłam małżowi na dzień taty breloczek do kluczy na szydełku

Kurczę, wiecie co, to macierzyństwo mnie uskrzydla normalnie. Czuję się taka głęboko zakochana, unoszę się normalnie nad ziemią Ciągle nie mogę uwierzyć, że przydarzył nam się taki niesamowity CUD, zmaterializowała się nasza miłość, i zadziwia mnie że coś TAK NIESAMOWITEGO jak rodzicielstwo przydarza się większości ludzi na świecie
Dla mnie największy dowód na istnienie Boga. Normalnie Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie, dziecko cudowne ze mnie...
Przepraszam za egzaltację, ale musiałam się z kimś podzielić, a kto inny mnie zrozumie jak nie młode mamy
Swietnie Cie rozumiem tez tak mam nawet przy Michalku kolkowcu sama sie dziwie
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:53   #2472
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Tydzień temu mieliśmy ostatni wątkowy poród Kolejkę któraś wstrzymuje Pewnie jak jedna odblokuję to reszta też poleci na porodówki

Też o tym dzisiaj myślałam, że coś się nam przyblokowało

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:56   #2473
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

oby, oby się odblokowało... bo wczoraj po kilku miesiącach lenistwa postanowiłam posprzątać co ucieszyło męża - bo on nie musiał miałam nadzieję, że coś się ruszy... bo jakiś taki śluz się ciągnie i ciągnie... no i co? no i nic
pewnie zacznę rodzić w tygodniu w godzinach przedpołudniowych jak będę sama w domu - ot takie mam szczęście
ja tam już nie liczę, pewnie też mogłam iść do lipcówek... ale nie, przecież nie będę tak długo w ciąży - bo kto to wytrzyma
no nic poczekam...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:59   #2474
anulka4771
Wtajemniczenie

za odblokowanie kolejki

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
oby, oby się odblokowało... bo wczoraj po kilku miesiącach lenistwa postanowiłam posprzątać co ucieszyło męża - bo on nie musiał miałam nadzieję, że coś się ruszy... bo jakiś taki śluz się ciągnie i ciągnie... no i co? no i nic
pewnie zacznę rodzić w tygodniu w godzinach przedpołudniowych jak będę sama w domu - ot takie mam szczęście
ja tam już nie liczę, pewnie też mogłam iść do lipcówek... ale nie, przecież nie będę tak długo w ciąży - bo kto to wytrzyma
no nic poczekam...
nie masz wyjścia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-24, 12:14   #2475
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

która to która ? przyznac się

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
no nic poczekam...
hehe siłą rzeczy wiecznie w ciąży być się nie da
to ci pocieszenie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:28   #2476
begie13
Zadomowienie

Witajcie

Wszystkie "nasze" dzidziusie są cudowne

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ale ten czas leci niedługo pojawi się wątek majowo-czerwcowy
a czy któraś z Was planuje urodzić kolejnego dzieciaczka za rok? np w maju lub w czerwcu? bo ja mam taki zamysł

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Przedstawiam Wam moje maleństwo...
Jaki malutki Piotruś

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Jaki słodziak
Mnie najpierw podtrzymywali a teraz będą mnie wywoływać XD No to się doigrałam To prawda, że poród wywołany bardziej boli? Tak słyszałam...
ja miałam wywoływany ale nie ma porównania sądzę jednak, że naprawdę było ok i to bez zzo

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
myślę,że spokojnie

Dziewczyny,aż mi się łezka ze wzruszenia w oku zakręciła... Ale ten czas szybko lecihttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2763
ja nie jestem z Wami od I części ale pamiętam jak już podejrzewałam, że jestem w ciąży i pobiegłam do apteki po kwas foliowy i taka uradowana szłam z tym kwasem do domu

w sumie to mogłabym być znów w ciąży było fajnie, tylko na końcówce ciężko...

Cytat:

Dziewczyny,a może założymy tajną grupę na fejsbuku
jestem za

Cytat:
Witajcie

Spieszę donieść, że 20.06.2012 o godz. 07.35 powitaliśmy na świecie naszą drugą córcię - Oliwię Kazała na siebie czekać 5 dni od TP, ale w nagrodę poród trwał 4h od odejścia wód. Zaskoczeniem były jednak jej wymiary - 4340g i 62cm!

gratulacje ale kluseczka

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ponieważ dzisiaj jest dzień ojca, to pojechaliśmy do Rodziców P. To nie była udana wizyta Teraz się z P nie odzywam Oczywiście Mama P i Tata P (On trochę mniej) skakali koło Hani, jak poparzeni. A to kocykiem przykrywają, a to wózek przesuwają, a na hasło Mamy P "wezmę ją na ręce" odruchowo powiedziałam NIE i się zaczęło. P mi później zwrócił uwagę, że jak mogłam tak powiedzieć Jego Mamie A normalnie!!! Moja Córka, to nie zabawka!!! Nikt się mnie nie zapytał, czy może wziąć Ją na ręce. Zresztą, co to za noszenie dziecka. Nie zabraniam dotykać, przytulać się, patrzeć, ale chyba nie trzeba brać na ręce, żeby się nacieszyć Później jeszcze Tata P wypalił, że ją weźmie na ręce, ale na szczęście P coś tam odpowiedział i w końcu nikt na ręce Hani nie dostał Humor jednak mam do bani. Po pierwsze dlatego, że straciłam zupełnie ochotę na spotkania z Rodzicami P, a po drugie dlatego, że P broni swojej Mamy, a nie stoi murem za mną. Czy ja na prawdę jestem wredna, że nie chcę dać nikomu na ręce naszej Córeczki? Przesadzam?
Drażni mnie to wszystko przeogromnie. Jeszcze to ciągłe latanie Mamy P i chęć "pomocy" non stop. Teraz powiedzenie "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" nabrało dla mnie głębszego znaczenia
rozumiem Cię dokładnie... moja teściowa ostatnio dosłownie wyrwała mi Antosię z rąk chociaż mówiłam, że będę ją trzymać.... myślałam, że się rozpłaczę jak to zrobiła ...i szuka tylko pretekstu, żeby przyjść

Cytat:
ja mialam wywoływany, nie mam porównania z niewywoływanym, mogę tylko powiedzieć, że mam wrażenie, że boli tak samo, ja mialam większość skurczy oksytocynowych, które bolały mniej niż te właściwe, które przyszły dopiero po paru godzinach. Jeśli do tego dołożysz zop'a, to wydaje mi się, że ciezko jest wyprzeć dzieciaka i jest większe prawdopodobieństwo że popękasz (bo mnie np wypychali dzieciaka z brzucha i dlatego pękłam, mimo nacięcia i masażu krocza). Ale gdyby nie to, to nie urodziłabym bobasa, bo nie radziłam sobie z parciem, położna mowila mi potem, ze to taki efekt uboczny znieczulenia i indukcji w jednym.

ooo to może i dobrze, że nie miałam zoo

zapisałam Tosię na usg bioderek ale termin dopiero na 31 lipca, czy to nie będzie za późno, mała będzie miała wtedy już 2 miesiące...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:31   #2477
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Noc w miarę spokojna, jak zwykle. Dzień natomiast nie najlepszy Marudna dzisiaj Haneczka jest bardzo. Tatuś nosi Ją na rękach, to się uspakaja na trochę, kładzie do wózka- płacz i tak w kółko
Dzisiaj pierwszy raz próbowałam ściągnąć mleko z piersi i wiecie co, z jednej udało mi się wycisnąć około 40ml mleka To było jakąś godzinę po karmieniu. Czy ja mam za mało pokarmu???

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mysle ze troche przesadzasz ... co by sie takiego stalo jak by babcia
wziela mala na rece chociaz na chwile? Jak do nas przychodzi moja mama i maly nie spij to pozwalamy jej wziasc malego na rece wkoncu ona tez sie chce nim nacieszyc. Co innego jak maly spij ale jak sobie lezy to czemu nie ?!
Może gdyby to była moja Mama....
A nie można się cieszyć swoją wnuczką nie biorąc Jej na ręce??? Jeszcze będzie kupę czasu, żeby się nacieszyć Hanią.

A jeszcze kiedyś skomentowałaś moją wypowiedź, odnośnie zmiany dziecku poczucia dnia i nocy. Ty też masz z tym problem? Twoje dziecko też jest bardziej aktywne nocą?
Są różne metody, żeby dzieciaczka nauczyć, że noc to noc, a dzień to dzień. Nie trzeba koniecznie budzić dziecka w ciągu dnia

Cytat:
mam pytanie do mamusiek, ktore byly szyte TAM (a w zasadzie mamy, ktore zostały nacięte). Czy ta blizna to zostaje już na zawsze taka wypukła??? jestem 3 tygodnie po porodzie i powiem szczerze, ze jeszcze nie zajrzalam w majtkowe czeluścia , w sensie, nie oglądałam wizualnie, no ale podczas higieny przecież czuje co tam jest. Jesli mi to sie jakos nie zrówna z resztą to chyba bede sie wstydziła pokazać psiochę męzowi.... mam nadzieje, ze tam wszystko zostało dobrze zrobione (bo skad mam wiedziec, nie znam sie) i ze nie trzeba bedzie robić zadnej kosmetyki..... troche jestem przerażona.
To pytanie nie do mnie, bo nie byłam nacięta, ale dwa szwy mam założone (tzn. miałam, bo już ściągnięte) i też mam tam jedną wypukłość. Również mam nadzieję, że powróci to do normalności, bo wygląda to chyba niezbyt apetycznie...też nie miałam odwagi jeszcze tam spojrzeć
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:36   #2478
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Ja mam Johnsony, ale prześwitują niestety. Są chłonne ale niestety grube. Mam tez próbki Lovi, ale nie wyprobowałam jeszcze.
Cytat:
My dzisiaj też się gdzieś wybieramy,piękna pogoda, mąż ma wolne więc trzeba z tego skorzystać
a my sie dzisiaj rozwodzimy
czemu faceci są tacy durni to ja nie wiem....
chyba sie spakuje i poprosze mamę zeby po mnie przyjechała bo juz nie wytrzymymam we własnym domu z jednym darciuchem i z drugim leniem i wielkim indywidualistą, któremu wydaje się, ze dziecko to lalka, której mozna wyciągnąc baterie i będziesz miał na ten czas spokój

Cytat:
dzis zrealizowalam zamowienie na fotoksiazke, ktora kiedys wygralam.
porobilam mlodemu zdjec, troche naszych z wycieczek, ze slubu... 50 stron lacznie....zobaczymy jak to wyjdzie
fotoskazka o wartosci 200 zl, ja mam tylko zapacic 15 zl za wysylke, wiec nic nie trace nigdy nie robilam takich rzeczy no i w sumie za drogo by to wyszlo jakbym miala sama placic, zawsze wywoluje zdjecia normalnie. Zobaczymy jak przyjdzie maja 14 dni na realizacje
a to gdzie trzeba grać zeby wygrać ??

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Millenko a powiedz mi Ty rodziłaś na leżąco? tak wnioskuję skoro lekarz wypychał Ci małego.
na fotelu w pozycji półleżącej, ale dlatego, że sama sie uparlam, połozna proponowała rózne inne pozycje, ale mnie w tej było najwygodniej i najmniej się krępowałam...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Dzisiaj pierwszy raz próbowałam ściągnąć mleko z piersi i wiecie co, z jednej udało mi się wycisnąć około 40ml mleka To było jakąś godzinę po karmieniu. Czy ja mam za mało pokarmu???

To pytanie nie do mnie, bo nie byłam nacięta, ale dwa szwy mam założone (tzn. miałam, bo już ściągnięte) i też mam tam jedną wypukłość. Również mam nadzieję, że powróci to do normalności, bo wygląda to chyba niezbyt apetycznie...też nie miałam odwagi jeszcze tam spojrzeć
spoko spoko, laktator zawsze mniej uciągnie niż dzidzia ! wiec luz w ramionka!
to trzymam kciuki za nasze piekne psiochy

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was planuje urodzić kolejnego dzieciaczka za rok? np w maju lub w czerwcu? bo ja mam taki zamysł
DAJ BOŻE OBY SIĘ NIE PRZYTRAFIŁO !!!!
ja nie wiem czy się zdecyduje jeszcze kiedykolwiek na 2gie dziecko a Ty mowisz o takiej bliskiej perspektywie.....zazdrosz czę !!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:40   #2479
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

rozumiem Cię dokładnie... moja teściowa ostatnio dosłownie wyrwała mi Antosię z rąk chociaż mówiłam, że będę ją trzymać.... myślałam, że się rozpłaczę jak to zrobiła ...i szuka tylko pretekstu, żeby przyjść
Ja planuję, ale nie konkretny miesiąc Zobaczymy co z tych planów wyjdzie

Mnie też chce się płakać, jak ktoś próbuje sobie "przywłaszczyć" moją Córeczkę. W domu sobie wczoraj popłakałam Jeszcze jak usłyszałam, że Tata P chce wziąć małą na ręce, a wcześniej wypił kilka piw, to mi się słabo zrobiło Normalnie mam ochotę na najbliższe kilka miesięcy urwać z nimi kontakt Wiem, że to nie wykonalne i niesprawiedliwe, zachłanne z mojej strony, ale takie właśnie myśli mnie nachodzą. Pomimo, że Mama P dużo nam pomaga teraz i w czasie ciąży, to i tak mnie drażni Jej zachowanie i już Może to jeszcze hormony we mnie buzują...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Ja mam Johnsony, ale prześwitują niestety. Są chłonne ale niestety grube. Mam tez próbki Lovi, ale nie wyprobowałam jeszcze.

chyba sie spakuje i poprosze mamę zeby po mnie przyjechała bo juz nie wytrzymymam we własnym domu z jednym darciuchem i z drugim leniem i wielkim indywidualistą, któremu wydaje się, ze dziecko to lalka, której mozna wyciągnąc baterie i będziesz miał na ten czas spokój

na fotelu w pozycji półleżącej, ale dlatego, że sama sie uparlam, połozna proponowała rózne inne pozycje, ale mnie w tej było najwygodniej i najmniej się krępowałam...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

spoko spoko, laktator zawsze mniej uciągnie niż dzidzia ! wiec luz w ramionka!
to trzymam kciuki za nasze piekne psiochy

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

ja nie wiem czy się zdecyduje jeszcze kiedykolwiek na 2gie dziecko a Ty mowisz o takiej bliskiej perspektywie.....zazdrosz czę !!!
To kiedy ja uzbieram tego mleka 150ml, tak jak sugerowałyście? Bo rozumiem, że to 150ml, to na jeden raz powinnam podawać, tak???
Stary 2012-06-24, 12:41   #2480
begie13
Zadomowienie

andzya wysłałam Ci wiadomość na priv

Wanda
Stary 2012-06-24, 12:47   #2481
ladybird_1987
Rozeznanie

Gaabi mojej małej na ręce póki co nie biorą, ale notorycznie chcą ją obudzić. Przychodzą do nas, mała śpi. A oni łapią za ręce i mówią do niej! Proszę ale to nic nie daje. Niedługo zacznę krzyczeć.
I te jeszcze pytania "Znowu śpi". A co ma robić. W warcaby grać? Czy woleliby żeby płakała?
Albo nieustanne próby wpędzenia mnie w poczucie winy.
Np. przyszła teściowa. Akurat tego dnia wyskoczył mi syf na buzi, najnormalniejszy w świecie pryszcz. i to 1! A ona do mnie: co ty masz takie krosty na buzi? Na pewno coś zjadłaś i teraz małą będzie bolał brzuszek. Nieustanne mówienie że małej jest za zimn/gorąco to też standard.

Muszę po prostu zatykać uszy! I nauczyć ich w końcu kultury!
No to się wypisałam.
Stary 2012-06-24, 12:54   #2482
Gaabbi
Wtajemniczenie

Mama P też wczoraj cały czas mówiła "niech Hania się obudzi", to się Jej zapytałam, czy da wtedy cycka

A Hania skończyła dzisiaj 3 tygodnie A mam wrażenie, że jest z nami od zawsze
Jestem nadal przeszczęśliwą Mamą Może nie potrafię tego tak ładnie ubrać w słowa, jak pola m, ale macierzyństwo też jest dla mnie czymś magicznym i radosnym
Stary 2012-06-24, 12:59   #2483
Ewunia_1984
Zadomowienie

Gaabbi, a co to za metody zeby dziecko odroznialo dzien i noc???

Nie wiem czemu moja Mala budzi sie w nocy co godzine, dwie. Wczesniej tak nie bylo. Chodze jak zombi. Nakarmiona, przebrana, w dzien meczona, a ona drze sie, przychodze i sobie lezy i kopie nozkami(to nie kolka). I tak musze ja na nowo usupiac przez ok 30, 40 min
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:02   #2484
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Mała wypiła odciągnięte mleczko i śpi.
Jak kładziecie dzieci do spania w nocy? Na boku czy na pleckach ?

Cytat:
Witam.

Jak chciałabym odciągnąć mleko i zostawić, żeby Tata podczas mojej nieobecności nakarmił Hanię, to ile tego mleka powinno być? Hania będzie miała jutro 3 tygodnie.
Moja odciągniętego wypija od 60 do 100ml różnie.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!

My czekamy na dziadka i jedziemy na trochę do rodziców.

Przedstawiam Wam moje maleństwo...
Słodkie maleństwo

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Jaki słodziak
Mnie najpierw podtrzymywali a teraz będą mnie wywoływać XD No to się doigrałam To prawda, że poród wywołany bardziej boli? Tak słyszałam...
Mnie bolało przeokrutnie (wywoływany). Nie mam porównania z niewywoływanym .
Cytat:
Witajcie

Gratuluję ale klocuszek

Cytat:
Też tak mam i jak sobie pomyślę o drugiej ciąży, to jakoś mi się tak dziwnie robi. Wolałabym, żeby ciąża trwała krócej Nie zaliczam tego okresu w moim życiu do specjalnie szczęśliwych. Chociaż są też miłe aspekty tego stanu
Dla mnie ciąża to był piękny okres za to poród - tragedia. I właśnie ze względu na poród, nie wiem czy zdecyduje się na kolejną ciążę, no chyba że życie pokaże co innego No i wolałabym mieć wtedy cc.
Cytat:
gratulacje

a to moje piskle dzisiaj:
Załącznik 4741917
Słodki pisklaczek

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę Kornelią
Śliczna

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:05   #2485
Ewunia_1984
Zadomowienie

W ogole musze sie pochwalic ze p0radzilysmy sobie z kolkami. Mala zostala odgazowana, bierze delicol przed jedzenuem, espumisan po i 3 razy dziennie Debridat. Jest naprawde ok bi cierpiala okrutnie.
Poniewaz jestem pewna ze to przez moje fatalne odzywianie to bylam wczoraj i dietetyka i bedzie mi robil jadlospis na kazdy tydzien. Strasznie duzo podkadam wiec mam nadzieje ze pomige sobie i malej
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:13   #2486
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gaabbi, a co to za metody zeby dziecko odroznialo dzien i noc???

Nie wiem czemu moja Mala budzi sie w nocy co godzine, dwie. Wczesniej tak nie bylo. Chodze jak zombi. Nakarmiona, przebrana, w dzien meczona, a ona drze sie, przychodze i sobie lezy i kopie nozkami(to nie kolka). I tak musze ja na nowo usupiac przez ok 30, 40 min
Ja nie mam w tym doświadczenia, bo ten problem nas nie dotyczy. Położna (chyba na sr) mówiła, że to normalne u noworodków, że mylą noc z dniem tzn. że w nocy są bardziej aktywne. Tak też było w brzuszku, w dzień je kołysałyśmy chodząc i one spały, a w nocy miały spokój i buszowały
Sposobem podobno są rytuały, o których już tutaj pisałyśmy, czyli poranna toaleta, spacery, kąpanie i nie stwarzanie warunków "nocy" w ciągu dnia, czyli nie zasłaniać okien i wyciszać miejsca, gdzie dziecko śpi (np. wyłączanie tv). Wieczorem, jak się szykujemy do spania, wyciszać dzidziusia. Przyciemniać pomieszczenie, wyciszać, można kołysać. Pewnie efekty nie przychodzą od razu, ale z czasem... Nie zaszkodzi w każdym razie spróbować

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mała wypiła odciągnięte mleczko i śpi.

Moja odciągniętego wypija od 60 do 100ml różnie.

Dla mnie ciąża to był piękny okres za to poród - tragedia. I właśnie ze względu na poród, nie wiem czy zdecyduje się na kolejną ciążę, no chyba że życie pokaże co innego No i wolałabym mieć wtedy cc.
Ja kładę Hanię albo na pleckach z główką na bok, albo całkowicie na boku, ale Hania zazwyczaj i tak się przekręca na plecki

A ściągasz na raz tyle mleka? Ile można takie mleko odciągnięte przetrzymywać?

Ja znowu odwrotnie. Chciałabym, żeby ciąża trwała 9 tygodni, a poród jakoś zniosę O cc nawet nie ma mowy Chyba, że będę musiała Napatrzyłam się w szpitalu na dziewczyny po cc i dziękuję bardzo. Ja w dniu porodu już śmigałam jak tralala, a one biedne się męczyły do samego wyjścia ze szpitala i później pewnie jeszcze długo w domu.
Stary 2012-06-24, 13:26   #2487
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

A ściągasz na raz tyle mleka? Ile można takie mleko odciągnięte przetrzymywać?
Najwięcej ściągnęłam 125ml jednorazowo łącznie z dwóch piersi. Ja przechowuję tylko do kolejnego karmienia. A czytałam że w lodówce można trzymać 24godz.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:27   #2488
begie13
Zadomowienie

Cytat:
J

chcę żeby Tosia miała rodzeństwo z którym będzie mogła się bawić, będzie wesoło wiadomo- czas pokaże jak będzie ale za 2 lata chciałabym tulić kolejne maleństwo

a może sytuacja u Ciebie diametralnie się zmieni na lepsze i niedługo zaczniesz myslec o następnym dziecku

co do krocza, w szpitalu podczas podmywania sie byłam przerażona co tam na dole się dzieje ale w domu zajrzałam tam i troche zalowalam... teraz juz nie mam szwow, wszystko sie praktycznie zagoiło, rana jest faktycznie troszke wypukla ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni no i ogólnie moja mała jest inna... jakos tak wszystko jest "na widoku" iii nie podoba mi się to

Cytat:
Ja planuję, ale nie konkretny miesiąc Zobaczymy co z tych planów wyjdzie

Mnie też chce się płakać, jak ktoś próbuje sobie "przywłaszczyć" moją Córeczkę. W domu sobie wczoraj popłakałam Jeszcze jak usłyszałam, że Tata P chce wziąć małą na ręce, a wcześniej wypił kilka piw, to mi się słabo zrobiło Normalnie mam ochotę na najbliższe kilka miesięcy urwać z nimi kontakt Wiem, że to nie wykonalne i niesprawiedliwe, zachłanne z mojej strony, ale takie właśnie myśli mnie nachodzą. Pomimo, że Mama P dużo nam pomaga teraz i w czasie ciąży, to i tak mnie drażni Jej zachowanie i już Może to jeszcze hormony we mnie buzują...

jakbym słyszała swoje myśli....

Cytat:
Gaabi mojej małej na ręce póki co nie biorą, ale notorycznie chcą ją obudzić. Przychodzą do nas, mała śpi. A oni łapią za ręce i mówią do niej! Proszę ale to nic nie daje. Niedługo zacznę krzyczeć.
I te jeszcze pytania "Znowu śpi". A co ma robić. W warcaby grać? Czy woleliby żeby płakała?
Np. przyszła teściowa. Akurat tego dnia wyskoczył mi syf na buzi, najnormalniejszy w świecie pryszcz. i to 1! A ona do mnie: co ty masz takie krosty na buzi? Na pewno coś zjadłaś i teraz małą będzie bolał brzuszek. Nieustanne mówienie że małej jest za zimn/gorąco to też standard.

No to się wypisałam.
współczuję

Cytat:
Mama P też wczoraj cały czas mówiła "niech Hania się obudzi", to się Jej zapytałam, czy da wtedy cycka

A Hania skończyła dzisiaj 3 tygodnie A mam wrażenie, że jest z nami od zawsze
Jestem nadal przeszczęśliwą Mamą Może nie potrafię tego tak ładnie ubrać w słowa, jak pola m, ale macierzyństwo też jest dla mnie czymś magicznym i radosnym
dla Hanusi

jeszcze co do odciagnietego mleka ( Tosia skonczyla 3 tyg w pt) to moja wypija ok 90ml za 1 razem, czasem mniej

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
ogólnie na pleckach i głowka na bok ale czesto wieczorem lub nad ranem zasypiam podczas karmienia i mala na boczku spi a ja z cycem i kapturkiem na wierzchu

Cytat:
W ogole musze sie pochwalic ze p0radzilysmy sobie z kolkami. Mala zostala odgazowana, bierze delicol przed jedzenuem, espumisan po i 3 razy dziennie Debridat. Jest naprawde ok bi cierpiala okrutnie.
Poniewaz jestem pewna ze to przez moje fatalne odzywianie to bylam wczoraj i dietetyka i bedzie mi robil jadlospis na kazdy tydzien. Strasznie duzo podkadam wiec mam nadzieje ze pomige sobie i malej

trzymam kciuki za diete

Wanda
Stary 2012-06-24, 13:36   #2489
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

No to się wypisałam.
standard, u mnie to samo. rano babcia zaczela go rbac na rece jak plakal, kazalam jej odlozyc bo go uciszalam na macie. Bo sie nauczyl tylko na rekach;/

przed chwila maly usnal, przyszla mama i zaczela go po policzkach ruszac, bawic sie z nim jak sie rozbudzil, pobawila sie 5 min i poszla ;/
a maly lezy z oczami jak 5zlotowki i ani mysli spac. A nie spi od 3 w nocy.... tylko ma drzemki po 10-15 min. Nie wspominajac ze mi sie juz tak chce spac, ze szok.
nie karmie, laktacja sie normuje, tzn mleko sie chyba nie wytwarza i piersi mam miekkie, dopiero teraz zauwazylam ile na nich rozstepow i jaka skora dziwna;/... miekkie cialo jak babci 80 letniej;/

Cytat:

!!!
heheh wiesz co? wczoraj mowie do meza- popilnuj go, ja musze zadbac o siebie, poszlam umyc glowe trwalo to z 2 min, wlacyzlam suszarke i pisk, wrzaski z pokoju slysze.... wyszlam z wc, patrze a dziecko sie drze jakby go obdzierali ze skory a tz spi kolo niego z geba otwarta i chrapiac.
jak to sie nie zdenerwowac, jak wrzasnelam to odrazu dwojka sie uspokoila
a tz sie przebudzil i mowi- no przeciez go pilnujeeeeeee

fotoksiazke wygralam w konkursie fotograficznym, byla nagroda pocieszenia. Konkursu juz nie ma
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:54   #2490
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

ja miałam wywoływany ale nie ma porównania sądzę jednak, że naprawdę było ok i to bez zzo

My chcemy (o ile damy radę z tą co teraz siedzi) ale chcemy zaczekać z rok, żeby się organizm zregenerował

To mam nadzieję, że dam radę i przeżyję ten poród))

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

wyslalam ci pw.

jak lekarz przyszedł do mnie w trakcie podawania oksytocyny i zapytał jak sie czuje, to mu odpowiedziałam : o jaaa.. panie doktorze... ależ mam skurcze....
on tak popatrzył, popatrzył i mówi: eee nie... coś mi sie nie wydaje, nie wygląda pani na rodzącą ! przyjdę za 2 godziny.
i faktycznie, w tym czasie zdazyly mi odejsc wody i zaczal sie wlasciwy poród (mialam podana oksytocyne bo mi sie akcja zatrzymala na 2 cm) i czulam juz skurcze z macicy. Przyszedl doktorek, ja juz łzy w oczach, bo akurat wszedł na skurczu, i tylko usłyszałam: "nooo.. teraz wygląda pani na rodzącą!!ciesze sie !"

mnie wszystko bolało, a w szczególności biodra i miednica, czasem nawet psiocha
I wiecie, bedac w ciazy na prawde zastanawialam sie jak laski moga mowic, ze to najwspanialszy okres w ich zyciu, gdzie ja musialam sie zmagac z podtrzymywaniem od samego poczatku, lezeniem, mdłościami, zgagą, wzdęciami, bólem kończyn, itd itd.. same wiecie ALE JUŻ ROZUMIEM DLACZEGO tak jest i powiem szczerze, ze mogłabym wrocic do tego stanu. W pierwszej ciazy jest sie raz w zyciu. Druga (i kolejne) juz nie będzie chyba taka hmm... piedestałowa Mogłam wszystko jeść, wszystko pić ( npo prawie wszystko), chodzić tam gdzie chciałam ( co prawda jak nie leżałam akurat plackiem ), ale jakoś tak.. nie było tak zle z perspektywy czasu.
ja dzisiaj karmiąc dzieciaka popatrzyłam na niego i stwierdziłam, ze chyba musze sie uszczypnąć, bo mialam wrazenie ze mi sie to sni, wciaz nie moge uwierzyć ze z mojego ciała wyszedl kolejny obywatel tego kraju mlekiem i miodem płynącego.
oj oj Ja też słyszałam wiele o tym zzopie co właśnie kobieta nie wie kiedy przeć i przez to są powikłania,,,
właśnie- gdzieś pytałaś o nacinanie krocza, też się dołączam do pytania, bo wczoraj sobie poczytałam i jestem przerażona, otóż w książce pewnej pisało, że te nacięcia źle się goją potem kobieta do końca życia może odczuwać bóle w tamtym miejscu a już nie ma mowy o przyjemności z seksu który potem jest bolesny;( Jak wy to zniosłyście?? Mnie w szpitalu położne nastraszyły "jak tak na panią patrzę to panią NA PEWNO natną!"

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

Ja was w środę odblokuję bo na rano mam być, pewnie mi wywołają,
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości