|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?
A tak w ogóle to od kiedy nastała moda na wszelkiej maści reality szoły plus dochodzą portale plotkarskie - to jak dla mnie bardzo wiele rzeczy w mediach jest chamskich.
Mnie osobiście dużo bardziej irytuje, jeśli musi, np. dziennikarka poklepująca serdecznie kogoś do kamery i rozmawiająca o czyimś intymnym problemie. Żeby już nie powiedzieć wyciągająca intymne zwierzenie. Pokazywanie kastingu i jak nastoletnia ''piosenkareczka'' popłakuje, bo tęskni za mamą. Aktorki czy pogodynki jak ma idiotyczną minę bo przełyka sok albo jak jej się podwinie kiecka i widać wkładkę w majtkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?
Zależy jeszcze czym dla kogoś jest czarny humor.
Ja lubię kawały rasistowskie (nie jestem rasistką, ale czasem te kawały są naprawdę dla mnie śmieszne) i dosyć drastyczne, jestem przyzwyczajona do tego typu humoru dlatego nie jestem oburzona tym, co zostało powiedziane w WFie.
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie tam znowu srodki wyrazu i jakie kontrowersyjne - dwa prymitywne chamy, "artysci" a nie artysci. Jak dla mnie niech sie kisza w swoim szambie ile wlezie, mnie tam nie obchodza, tylko z jakiej racji na nich maja sie zrzucac podatnicy? Cytat:
To cale Euro to jeden wielki jarmark, ot dostali igrzyska.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja również będę w mniejszości bo wg. mnie również rozpętała się histeria na miarę skandalu z Dodą. Powiedziała coś głupiego (w każdym razie w głupi sposób), ktoś poczuł się obrażony, w związku z tym ma za to płacić. To dla mnie trochę tak jakby ktoś poczuł się obrażony, że w telewizji leci disco polo, podczas gdy on jest koneserem rocka i w związku z tym żąda od stacji odszkodowania za straty moralne i estetyczne ![]() Ja sama mam mieszane uczucia w stosunku do poczucia humoru Wojewódzkiego i jego sposobu bycia, ale skoro prowadzą tę swoją audycję z Figurskim już od kilku lat w takiej, a nie innej konwencji, to chyba wiadomo czego można się po nich spodziewać - w każdym razie nie tego, że zaczną naśladować Kabaret Starszych Panów. Może mi się taka konwencja nie podobać, ale to nie znaczy, że trzeba ruszyć z krucjatą bo usłyszałam coś na co reaguję emocjonalnie. Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2012-06-23 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem skad sie bierze tlumaczenie chamstwa i zburaczenia "konwencja"
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po 2 oni są w mediach bo ktoś ich chce słuchać/oglądać, więc jakie ''muszą''? A np. niektórzy ludzie nie tolerują radia na literkę m ;-) i jakoś wszyscy w społeczeństwie funkcjonują prawda? Cytat:
Cytat:
Mam na myśli to, że teraz na fali entuzjazmu są chorągiewki na samochodach, i spoko, mnie to w niczym nie przeszkadza, natomiast ośmielam się wątpić, że nie znajdą się osoby, które gdy po wszystkim zdejmą te przybrudzone smogiem i postrzępione na wietrze symbole po prostu je wyrzucą mniej lub bardziej po tajniacku i olewczo do śmieci. Cytat:
Chociaż akurat jest jakaś ironia, ktoś sam się oburzył na blacharę i poleciał do sądu a potem ktoś się oburzył na pijących wino i też poleciał do sądu. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-06-23 o 19:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Ja ich nie tłumaczę, tylko stwierdzam fakt, że przyjęli taki, a nie inny styl wypowiedzi na antenie w tej audycji. Podobnie jak w założeniu chamski i zburaczały miał być tytułowy bohater komedii pt. "Borat".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dlatego uważam, że mają ''linię obrony''. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
EE chyba przesadzacie, mnie to akurat rozbawiło i tyle.
Ile razy śmiałyście się z Jasia z kawałów, ciemnoskórych,blondynek.. .? Dlaczego ma sie to różnić od pogawędki WF ? bo na antenie ? ale w domu, we wlasnym gronie juz można ? Taka audycja, robią sobie jaja z róznych innych ludzi, postaci, wydarzeń (smoleńsk). Szczególnie, że każdy wie, że W. to jednak inteligenty, oczytany facet, który na szczęście może sobie pozwolić na szczerość w każdej formie. Jak zwykle czyli po polsku -napuszamy się i obrażamy .I dostajemy "sraczki politycznej" kiedy sprawa dotyka sąsiadów za wschodniej granicy. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2012-06-23 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
ale o ile więcej osób zaczęło słuchać tego radia ? bo tym dwóm panom i szefom radia pośrednio o to chyba chodziło
![]() |
#71 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dla kogoś to są autorytety, to pozostaje mi tylko pogratulować; ciekawe czy gdyby sytuacja dotyczyła czyjejś znajomej Ukrainki, również byłoby wesoło, zabawnie i bez napuszania i obrażania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
sajkolidżist
|
Dziś na fejsie przybyło Esce Rock około 50 lajków o ile dobrze zapamiętałam poranną liczbę. Niby niewiele, ale jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
No, bo jak ktoś nie odczuwa spinu to od razu autorytety,
co do znajomej nietrafiony przykład, co to ma do rzeczy; zresztą ogólnie uważam, że z poprawnością polityczną nie ma co popadać w żadną skrajność, inaczej łatwo o absurdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2012-06-24 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Dokładnie.
Tak samo obraźliwy będzie żart o anorektyczce w obecności anorektyczki ![]() Umówmy się, po prostu z pewnych rzeczy się nie żartuje, bo... nie są śmieszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
tylko to, co jest śmieszne jest subiektywne.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34895062]Dokładnie.
Tak samo obraźliwy będzie żart o anorektyczce w obecności anorektyczki ![]() Umówmy się, po prostu z pewnych rzeczy się nie żartuje, bo... nie są śmieszne.[/QUOTE] No własnie, z pewnych rzeczy sie nie zartuje, np z chorych, kalek, czy narodowosci, wiary, bo takie zarty tylko obrazaja i ranią. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2012-06-24 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W niektórych kręgach takie żarty są na porządku dziennym i nikt się nie oburza. Wystarczy zajrzeć na sadistic.
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
z króla nie żartuj, z królowej nie żartuj, z papieża nie żartuj, et caetera...
![]() I chyba niektórzy musieliby się przywiązać za nogę do ramy łóżka żeby z nadęcia nie odlecieć. ![]() Dla mnie to jest eot, nie chciałabym żyć w świecie, w którym ktoś miałby mówić, z czego wolno zakpić a z czego nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba się starzeje a wraz z nim jego humor...niestety:/ Aha i śmiać mi się chce kiedy takie chamskie zero, używające rynsztokowego języka, z rynsztokowym poczuciem humoru, ma czelność porównywać się do Gomborwicza...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
to już od polaczków i szarych myszek wyzywać można? Jak rozumiem, to jest takie światowe.
![]() A propos uwłaczania godności, jak dla mnie avatarek z rozchylającymi się damskimi gołymi nogami pokazywanymi niemal po same krocze jest mega seksistowskie, to jest dopiero szyderczy żart z kobiet i pogardliwość. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-06-24 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
ciekawe czy wojewódzki tak chętnie by się śmiał z samego siebie-mam kryzys wieku średniego, jestem zidiociałym prostakiem na którego żadna laska nie poleci jak nie ma kasy więc muszę co rusz przyszpanować jakąś furką, cóż jak się sobą nic nie reprezentuje to trzeba zastąpić pokaźnym portefelem hahaa ale to śmieszne
![]() dobry żart KUPY wart |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zdania nie zmienię, Wojewódzki porównuje siebie do Mrożka i Gombrowicza - ludzi światłych, inteligentnych, obytych i kulturalnych. W rzeczywistości nie posiada on jednak żadnej z wymienionych wyżej cech i odwrotnie do zamierzeń powyższych prozaików, zaniża poziom intelektualny swoich odbiorców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Lubię Wojewódzkiego, chyba najbardziej z tych wszystkich "osobowości" medialnych, ma dystans do siebie, jego programy trzymają przy ekranie, a często balansuje na granicy dobrego smaku, właściwie zawsze, taki jego urok, ja to kupuję. Ma coś do powiedzenia, nie jest pustakiem, którego często z siebie robi. Co do Figurskiego to nie mam zdania, nie słyszałam nic, z tego, co mówił. Jeśli chodzi o żart o Ukrainkach, to im nie wyszło, prostacki był bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
BAN stały
|
No widzisz a ja sobie ''nie życzę'' tekstów o polaczkostwie, nadinterpretacji: ''przyklaskiwanie'' i ''zachwycenie'' i uprzejmie Cię informuję, skoro tak wytykasz paluchem to i owo, że dla mnie jako kobiety Twój rozkoszny avatar jest obraźliwy bo jestem kimś więcej niż opalonym mięskiem do przelecenia.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I niektórzy ludzie potrafią zażartować nawet z tematyki gwałtu i zrobić to w taki sposób, żeby nikt nie musiał się czuć jakby mu ktoś przejechał po kręgosłupie lodowatą gąbką. ;-) ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- I dla jasności. Dla mnie ten, jak panowie nazywają, żart, był beznadziejny ale to medialne moim zdaniem polowanie na czarownice teraz wprawia mnie jednak w delikatnie mówiąc zdumienie. ;-) ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- A Figurskiemu zwyczajnie się dziwię, że tak się rozpędził i nie ugryzł w język, skoro pracuje przy Euro i jest komentatorem. Jak dla mnie nie chciał być mniej błyskotliwy od kolegi i zaliczył piękną wpadkę. ;-) Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-06-24 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ja się chyba starzeję, bo jakoś średnio mnie ekscytuje, co tam kto głupiego w radiu powiedział. Jakby ktoś tam gdzieś tam się obraźliwie o Polakach wypowiadał, też bym to gdzieś miała i honoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.