|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi chyba o to ze dziecko po porodzie przez jakis czas zostaje z matka ale nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dojotka takie http://www.google.pl/imgres?q=body+b...9,r:8,s:0,i:92 ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- a najlepsze zapiecie w bodziakach wyglada w ten sposob(najwygodniejsze bo rozkladamy i kladziemy na body dziecko bez przekladania przez glowke) http://www.google.pl/imgres?q=body+k...9,r:8,s:0,i:94 ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Chodzi o to ze przy szyjce sa zakladane a nie zapinane |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a jeszcze jedno a kurteczke zimowa jakiego rozmairu kupic?? (wiem wiem ze kazde dziecko rodzi sie rozne, ale tak plus minus;] 56?? a takim male dziecko co ejszcze nie chodzi tez musi miec zimowe buty?? ;/ ale wstyd;/ ja sie naprawde na tym nie znam;/ |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już wróciłam.
![]() Masakra jak ta kasa leci przy ślubie. Za salę oczywiście ukryte koszty... Wcześniej babka mówiła, że o przystrojenie sali mamy się nie martwić. Teraz okazuje się że KAŻDA jedna ozdoba 45-90zł w zależności jaka... Masakra jakaś... Załatwiłam od razu też szczegóły z fryzjerką i kosmetyczką, fryzurka będzie taka skromna, włosy na bok upięte i loki delikatne, a kosmetyczka dodatkowo przedłuży mi rzęsy żeby spojrzenie nabrało głębi ![]() No i jutro jedziemy wypożyczyć już autko, tzn będziemy jechać jakimś starym zabytkowym wozem ale to mój brat nam załatwia, a my wypożyczamy auto do rozwożenia gości. Ten ślub nas rujnuje |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że was mamy i że tak fajnie zawsze poradzicie : ))) |
|
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie powiem ile mam do nadrabiania
![]() ![]() Ale do rzeczy, napisze wam o moich przestrasznych ostatnich 4 dniach. Zaczelo sie w czwartek, popisalam z wami i polozylismy sie z malym bo wciaz go uszko bolalo i mial goraczke. Budze sie chyba po dodzinie a u Filipa na poduszce plamy takij brozowej mazzi, obudzilam go i patrze a on cale uszko w tym srodek az po koniuszki uszu, wtgladalo to jak "miodek z uszka" w polaczeniu z krwia. Oczywiscie nie musze wam mowic w jakim tempie ruszylam tylek do lekarza. Pani Doktor stwierdzila, ze zadko zdarza sie to u tak malych dzieci no ale moj synek jest inny, wyszlo na to ze najprawdopodobniej cos pyli czego jego organizm nie toleruje i proboje sie pozbyc tego z organizmy, normalnie mowilo by sie o alergii ale to maly powinnien psikac i miec katar, a on nie on oczyszcza sie przez uszka. Sprwdzl laryngolog i potwierdzil slowa Pani petary. Brak slow Piatek bylam kupic ten wozek co sie okazalo, wozek byl porysowany i mialplamy na budzie, babka nie wiedziala czy moge go oddac bo oficjalnie go kupilam. Dopiero szanownie w sobote zadzwonili zebym przyjechala z rana po pieniazki. Zla bylam jak osa, narazie odpusiilam sobie kupno, poczekam az mi flustracja przejdzie. Wczoraj niedziela, (bardziej juz dzisiejsza noc). o 2.00 rano dzwoni do M. koles z ochrony budynku w ktorym znajduje sie ich sklep ze alarm sie uaktywnil i musi przyjechac, zdeaktywowac alarm i sprawdziac co sie stalo. Tylko M. i Manager sklepu ma klucze a ze ona tel nie odbierala to musial o 2.00 jechac do centrum, gdzie zadne pociagi ani undergroud nie kursuje w nocy, tylko autobusy. Brak slow nie spalam od 2do 6 bo dopiero wtedy M. wrocil, nie wniakm jaki byl zly i ja tez bo oczywiscie do pracy na 11 musial isc. A ta g.l.u.p.i.a malpa nawet nie zadzwonila ani nie odp na sms jak jej napisal ze trzeba jechac do sklepu, a ona mieszka 20 min pieszo stamtad. Ahhh ![]() jestem taka zla ze brak slow.Zrobilam sobie pizze i ide was troche nadrobic. |
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Tomus byl w inkubatorze to nasz pierwszy dotyk to wlasnie bylo kangurowanie wlozyli mi malego na gole piersi o koszule, on byly tylko w papmku, tak sie dziecko uspokaja i nawiazuje wiez, to bardzo wazne, mimo ze nie ssal jeszcze piersi to tak robilismy na poczatku, chcoiaz na pare minut a jak mama ma cc to u nas w szpitalu daje si edziecko tacie w ten sam sposob, zeby dzieco nabylo dobrych bakterii od rodzica i bylo spokojne super sprawa |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
Dojotka niewiedza to żaden wstyd
Ja po cesarce gdy po raz pierwszy miałam przewinąć własne dziecko to pobiegłam po koleżankę z sali obok żeby mnie nauczyła hehe. Podobnie z ubieraniem. Nie miałam na początku instynktu jak to robić - po prostu inni mi pokazywali, ja powtarzałam. |
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaki śliczny !!
Cytat:
Co do fryzury ja kompletnie nie mam wizji ale to sie okaze jak siąde na fotel i zacznie sie czesanie próbne ![]() Cytat:
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagle co chwile wychodzilo ze trzeba placic... i to zazwyczaj w tysiacach;/ masakra jakas;p ale coz ) w koncu raz w zyciu ma sie swoj slub ) dokladnie ) dziewczyny sa wspaniale ) Cytat:
![]() Cytat:
) jejku, jak ja chcialabym juz poprzytulac mojego dzidzisia ) takiego golaska;p ale to musi byc fajne ) |
|||
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupie 62 wlasnie widzialam wC&A wyprzedaz zimowych kombinezonow za jakies 69 zl chyba sa za polowe ceny bo normalnie u nich bylo ponad 100 ale sa cieplutkie a jasli kurtka to buty sa takie materialowe z pluszem w srodku |
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tak wiec ja mam dwa kombinezony na 56 i 62 bo watpie zeby przesmigal w 56 tymbardziej ze jak pogoda bedzie do kitu to moze i nawet 5 miesiecy bedzie smiagal w zimowkach.tez 62 jest duzy i napewno bedzie musial do niegodorosnac.:L ma lalki wielosci noworodkow i w tym kominezonie lalka sie topi wiec radze na poczatek 56 a jak wyrosnie to kupicie drugi. Cytat:
|
||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to juz sie denerwowalam bo caly dzien prawie nic dopeiro na drugiej polowie meczu:d sie rozhasal i kopal ze hej ![]() today_ biedna ale mailas weekend przechlapane , ale wazne ze juz wiadomo co Filipkowi landi nic o slubie nie mow bo my jak planowalismy wczesniej to mial byc super skromny a z tego to i tak neizla sumka wyjdzie a my jestesmy splukani .. Dojotka nie martw sie ja tez nic nie wiem jak ostatnio bylam u psiapsiolki i zacezla mi gadac co potzrebowac bede po porodzie to glowa mala..ja nie wiem jak sie ogarne ,mam nadzieje ze mi pomozecie \u nas jest pogoda jak w listopadzie zimno ze hej, wiatr wieje jak halny |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Judkama jak bede w piernikowym miescie w lecie-a bede napewno to moze wybierzemy sie na kawusie razem na starowke??
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w smyku widzialam kombinezony pzrecenione na chba 55 zl ale jak bylam byl tylko jeden bo wykupione i na rozmiar 74 wiec dalam se spokoj ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
judkama przypomnij w ktorym szpitalu rodzilas/bedziesz rodzic
|
||
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti przez pierwsze 2 dni narzekal, ale lekarka dala mi amocsycyline i po tym mowil ze tylko czuje ze mu cos z uszka leci Do niedzieli wyplywalo mu ale dzi juz jest ok Lekarka stwierdzila ze musi wyplynac cala ta mazz co sie tam zebrala, ale to niegrozne Dziekuje kochane ![]() Madelidetle gratuluje synka Aniamotylek gratulacje coreczki |
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
today kurcze to sie dzialo u Ciebie
tej lasce to nie wiem co bym zrobila ![]() mam nadziej ze synkowi szybko przejdzie wszytsko a jeszcze co do ciuszkow to maluszkom nie jest wygodnie w jeansach czy sztywnych sztruksach sa zcasami imitacje to wtedy tak maluszki przede wsyztski leza i nie moga miec skrepowanych ruchow sukieneczki dla dzieci ktore nie chodza tez tylko od swieta ![]() najlepiej pomyslcie sobie w czym wygodnie byloby Wam spac i takie ciuszki ubierajcie |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
no skorzystamy z ich ozdób, zapłacimy, bo co zrobić, biegać teraz na szybko? codziennie coś mamy do załatwienia, a M ma wolne dopiero w dzień ślubu. Jutro o 8 rano jedziemy na zakupy do Selgrosu bo trzeba na bramy kupić alkohol i cukierki, a tam najtaniej bo w cenach hurtowych, więc chociaż trochę na tym zaoszczędzimy. Potem o 9 po auto (wyjątkowo szybkie zakupy hehehe), ja na 11 mam fryzjera (jutro wrzucę Wam fotkę jak ładna wyjdzie) no a potem M do pracy jedzie a ja sama nic nie pozałatwiam. No i potem już z górki, jeszcze jutro musimy kupić podziękowanie dla rodziców (tylko moich, bo to moi rodzice organizują, a M rodziców nawet nie będzie
wogóle ludzie nam się wykruszyli. Od M będzie tylko brat który jest świadkiem, a ode mnie rodzice i rodzeństwo i jedna babcia. Dopiero w takich chwilach widać, komu najbardziej zależy... Tyle że akurat ja mam sporo rodzeństwa, oni mają swoje rodziny, więc i tak wychodzi 25 osób ![]() a ślub będziemy mieć jeszcze drugi myślimy nad kościelnym w Boże Narodzenie, ale tylko dla rodziców i świadków. Mi się zawsze marzył taki mały ślub "tajniacki" białą suknię wtedy założę i będzie jak w moich marzeniach
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
ja narzie mam pelno bodziakow, spoioszkow i ubranek na 62, 56 (mama nakupowala mi w lumpku juz cala pake na 56;-])od przyjaciolki bede meic rożek, pzrewijak(chociaz nie wiem czy nie kupie bo ona ma troszke zniszczony), ubranko na wyjscie ze szpitala (ona tez rodzila w listoipadzie wiec ma cieple rzeczy)..szkoda ze kombinezon ma rozowy no ale nic to juz kupie
|
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czarna a juz jakies mieszkanie macie upatrzone? bo teraz najwiecej jest ofert bo studenci sie wyprowadzaja i mozna fajne mieszkanko cale wynajac za dobra cene a rodzilam w Wojewodzkim Szpitalu Zespolonym im. L>Rydygiera bo w drugim miejskim nie maja porodowki |
||
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała wyprawka A mnie przyszła przed chwilą z Hippa przesyłka reklamowa i tam była naklejka na samochód i próbka herbatki na laktacje - właśnie ją pije anyżkowa Wróciłam od lekarza, powidział, że wszystko jest ok, dał skierowanie na badania i USG |
|
|
|
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem jest czasami inny, że jak się podchodzi i się pyta czy będzie ktoś teraz wchodził bez kolejki to się okazuje, że jest kolejka osób bez kolejki ![]() Nie wszystkim się to oczywiście podoba, ale jakoś wszyscy to respektują. Proponuję się zapytać następnym razem laborantki czy kobiety w ciąży mogą u Was wchodzić bez kolejki. Jak potwierdzi to wtedy nie będziecie się musiały prosić. Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Lando to czekamy na fotorelacje
![]() Today to dobrze ze juz mu przechodzi i ze bardzo nie cierpial!! Czarnamadonna no nie jak Ty w Toruniu bedziesz to js juz mysle kiedy jechac a uwielbiam Torun jak jeszcze zorganizujemy spotkanko to wogole bedzie super |
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupa roboty kochana przed Toba a my zapomnielismy o ozdobach ![]() nawet kwiatow na stolach nie mielismy dopiero to zauwazylam jak nam siewali 100 lat na sali ![]() ale goscie mysleli ze tak ma byc i w sumie nikt za duzo nie zauwazyl
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale rodzinki by nas pozabijalyz mojej strony bedzie tylko moja przyjaciolka z mezem i coreczka i moi rodzice bo siostra i brat sie obrazili na mnie ze nie wzielam siostra na swiadka chociaz tlumaczylam ze wezme na chrzestna..no ale coz no nic na sile..z tża strony bedzie rodzina najblizsza ale on ma wieksza wiec razem wyjdzie ok 30 osob i tak.w tym tyg zalatwiam makijazystke, bedziemy tez juz koncowo gadac z szefem kuchni w restauracji co da itp itd nie mamy narazie pomysdlu na fotografa chyba wezmiemy albo kogos ze znajomych albo nie wiem.cos wymyslimy jesczze miesiac niecaly |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiec ja tez no ale brak wiedzi zawsze niepokoi;/
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
To super dziewczeta juz sie nie moge doczekac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ktoras jeszcze z Piernikowa??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

)
ja też trochę od rodziny dostałam