|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Bo to jest tak, jak z jedzeniem wszystkiego podczas karmienia piersią. O ile w brzuchu matki dziecko dostaje wszystko jak leci, bo transport jest drogą krwionośną, o tyle do mleka dostaje się niewiele tego co jemy, czy pijemy, jeśli w ogóle się dostaje. To jest tak jak z moczem (nie porównując ). Jak wypijesz jedno piwo, to w moczu nie będziesz miała alkoholu Czyli w mleku też alkoholu nie będzie Ja w to wierzę, bo jet to logiczne. Dlatego też jem wszystko i dlatego też napiję się dzisiaj piwka |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
ja już jem tyle rzeczy a Karoli nic nie jest nawet piwo bezalkoholowe, cole, gazowane, jadłam kotleta smażonego, kurczaka smażonego w sałatce z majonezem, brzoskwinie w cieście, ciasto z kremem, torta z bitą śmietaną, ciągle jem truskawki, pomidory, nawet po orzechach nic jej nie było
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam dwa zdjecia. pierwszw z prezentami, i body na dzien ojca (sama wyszywałam
)i z wczoraj Alfa słodka sunia a mój pies to to jak znajde fotke na kompie to wrzuce jaki byl mały jaki jest :P |
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tato tylko pyta pieska: "siku?" a on już smycz przynosi a piesek zwie się Putin
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodziców reaguje na "idziemy" a jak mój tata jeszcze palił to pies już pod drzwiami siedział jak tata tylko po zapalniczkę sięgał (bo nie palił w domu tylko na zewnątrz i psa zawsze zabierał) taka malutka była, a teraz to krówsko
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-25 o 15:06 |
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczaruj małą jak pójdziemy na spacer, najwyżej ciocia Natka będzie zabawiać Tosię ![]() Cytat:
chyba jutro z okazji urodzin się napiję piwka |
||
|
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a zamawialiście na chrzciny jakiś catering czy wszystkie potrawy samodzielnie robiłyście z mamami? pytam, bo ja się zastanawiam, czy nie opłacałby się bardziej catering i może poleciłabyś mi jeśli u Was był
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
uciekam na pocztę i mąż mnie zabiera po wybór prezentu
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() zastanawialiśmy się nad kateringiem, ale jednak sami robiliśmy. Bardzo dużo pomogła mi moja mama, teściowa też, ale jednak chyba większość rzeczy zrobiła moja mamusia obiad na 22 osoby: rolady i pieczeń, kluski i ziemniaki, kapusta czerwona, sałatka z pekińskiej + śmietana, grecka (bratowa robiła), potem ciasto - ja sernik, teściowa panią walewską, moja mama z kiwi i śmietaną. potem była zimna płyta: szynka, rolada serowa, mieso, ser, warzywa i na kolację szałot, kiełbaski i sałatka gyros (druga bratowa) |
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo dobry pomysł, jak zacznie się drzeć to chętnie się wymienię ja właśnie po kawce jestem no na urodzinki - piękna okazja, żeby sobie bachnąć piwko ja mam ur w lutym więc może wtedy bosh to niemożliwe, moje dziecko śpi 1,5 godziny ![]() :conf used: idę sprawdzić, czy żyje ...---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() to u nas mniej osób będzie, kurde jak to wykalkulować żeby zobaczyć co bardziej się opłaca... pochwal się prezentem koniecznie
|
||
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbi - on miał nie tylko refluks, ale mleko tez mu nie pasowało - miał ogromny, wzdęty brzuszek i reakcje na wszystko, co jadłam. I powiem szczerze, ze po prostu ciężko mi uwierzyć w teorię, że składniki nie przenikają do mleka, bo ja naprawdę widziałam efekt, jak coś zjadłam... dziecko po prostu mi się rzucało... nawet po pełnoziarnistym pieczywie, po maśle, o jogurcie czy serze nie wspomnę... i mówię tu o naprawdę mikroskopijnych ilościach - typu kilka łyżeczek... u mnie to nie wyglądało tak, że ja sobie ubzdurałam, że nic nie będę jeść, tylko od początku jadłam wszytsko, a potem odstawiałam w zasadzie też wszystko... aż zostało mi 6 produktów... i na nich było tylko kiepsko a nie bardzo źle... właśnie dlatego kompletnie nie rozumiem, dlaczego tak to u nas wyglądało... gdyby nie nutramigen, byśmy się chyba wszyscy wykończyli, a mały by miał operację na przepuklinę.. jak ja Ci zazdroszczę, że karmisz, Hania Ci się najada i do tego możesz wszystko jeść... tak pozytywnie Ci zazdroszczę, oczywiście
u mnie nie dość, że dziecko głodne, odwodnione, nie przybierało na wadze, to jeszcze z bólami, rykiem, wrzaskami z bólu w dzień i w nocy i brzuchem jak balon, a ja nic nie jadłam, bo co zjadłam, to było gorzej![]() Wiesz, zastanawiam się, jak się ma ta teoria do badań, gdzie w mleku matki są nawet obecne alergeny pyłków traw czy płynów do mycia podłóg!!!, których matka używała. Widziałam takie badania właśnie na temat tego, co jest w mleku matki... gdyby nic tak nie przenikało do mleka, to w czasie karmienia wszystkie leki powinny być dozwolone, prawda??? A praktycznie nic nie wolno brać, jak się karmi. Ja, jako osoba z niedoczynną tarczycą muszę np. zażywać jod w czasie ciąży i karmienia - miałam to wyraźnie podkreślone przez endo - w czasie karmienia!! bo jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju mózgu dziecka... gdyby ten jod nie przenikał i inne składniki też, to w zasadzie karmiąc mogłybyśmy jeść samą pasztetówkę i żadnej różnicy by to dziecku nie robiło, prawda? A jednak dbamy o zbilansowaną dietę, żeby dostarczyć wszystkie składniki odżywcze. Jeżeli ich nie dostarczymy, to tych skłądników egzogennych organizm sobie nie wyprodukuje, bo z definicji po prostu nie będzie miał z czego.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-25 o 15:41 |
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Mój ma dzisiaj dzień pieszczocha - cyc i spanie na rękach, a raczej na klacie i ramieniu. I znowu boli mnie sutek. Chyba będę karmić tylko jedną piersią... Już widzę, że prawa jest większa i z pewnością mam tam więcej pokarmu. Na samą myśl o przystawieniu małego do lewej mam ciarki...
|
#2592 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj znowu pojadłam bobu Generalnie jem wszystko, a teraz też będę wszystko piła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli będą jakieś logiczne argumenty wskazujące na to, że faktycznie to co my pochłaniamy znajduje się później w mleku, to uwierzę, że to może być przyczyną jakichkolwiek dolegliwości u dziecka. Może to zbieg okoliczności, że odstawiłaś jakąś część produktów i dziecku się polepszyło. A teraz Michaś je to, co wg Ciebie Jemu szkodziło podczas karmienia? |
|||||
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bede chodzic gdy Mała bedzie spała, usypiam, czekam az usnie mocno, ubieram i myk na spacer. Boje sie, ze nie bedzie spała jak wyjdziemy i po chwili bedzie wrzask i powrót do domu, a tak na spiaco to sobie pochodzic mozna.
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może być na pw ![]() Co do alkoholu, to ja jednak mojemu dziecku wolę tego oszczędzić. Warto poczytać klik albo tutaj. A to tylko 2 pierwsze pozycje z wyszukiwarki. Nie twierdzę, że internet wie lepiej niż Twoja położna, ale mnie teoria o nieprzenikaniu alko do mleka nijak nie przekonuje.
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze z zakupami i Filipem![]() Cytat:
ale ja nie mam warunków na psa i to takiego dużego Wyszłam wózkiem po filipa przeszłam może ze 100m i zaczęło padać Z powrotem do góry na dwa razy bo paczkę dostałam,raz z paczką a pózniej z Szymonem.normalnie padam na cyce
|
||||
|
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż wczoraj wzięliśmy go na żywca i zasnął, z tym, że nie chciał leżeć na płasko i musieliśmy podnieść oparcie (a raczej spód) gondoli.
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gaabbi - nie ma pojęcia, jak to wytłumaczyć - chyba po prostu krwiobiegiem, jak z lekami, prawda? Nie bierzemy leków w czasie karmienia, bo nie wolno - jeszcze edytowałam mojego poprzedniego posta, zajrzyj do niego, proszę
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-25 o 15:42 |
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, czekam az usnie i nie budzi się. Narazie 2 razy był spacer i zadziałało, wiec mam nadzieje ze bedzie tak dalej
W nocy tez czekam az zasnie i dopiero odkładam do łóżeczka i nie budzi się. Na poczatku jak tylko oczy zamkneła to ja odkładałam i budziła sie, ale teraz jak odczekam chwilke dłuzsza to jakos to działa. Szkoda tylko ze tak czesto budzi sie w nocy Bo co 1,5 - 2 godz.
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przypomnij jeszcze na którym piętrze miieszkasz? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tego samego zdania. Ztymi położnymi to różnie bywa,owszem dokształcają się,ale w kwestii picia alko wierzę lekarzom. Karmiąc nie wypiłam nawet łyka, dopiero teraz sobie pozwoliłam.
|
#2603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Filip atopowiec uczulony na mleko i do dziś jak za dużo zje czegoś mlekopochodnego ma wysypkę w zgięciach
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Woda ma zaspokajać pragnienie i tyle, koniec kropka. Nie ma smakować, oszukiwać głodu, itd. Ja też z Maksem robiłam tak samo jak Kotek, zgadzam się z nią w 100%. Teraz Kaj dostał kilka razy wodę przy upałach, potrafił wtrąbić na raz nawet 60-90 ml Widocznie miał taką potrzebę. Jeśli dziecko nie chce, to widocznie mleko mu wystarcza.Cytat:
A u Was oby wizyta przebiegła miło i zdrowo dla wszystkich ![]() Hmm... Ja zawsze słyszałam i czytałam, że można mleko z jednego dnia zlewać. Pierwszy raz słyszę, że nie ![]() Pewnie do trzeciego miesiąca. Cytat:
Zaznaczyłam, że pisałam to do kobiet, które chciały ratować kp i moją główną myślą było, to żeby korzystać z pomocy doradcy laktacyjnego.Odnosząc się do Twojej wypowiedzi, nie ma czegoś takiego jak "dostanie mleka". Pewnie masz na myśli nawał, jednak mleko tworzy się w piersiach od 16 tc i zaraz po porodzie jest w nich bardzo cenna dla dziecka siara. To że popieram karmienia piersią to nie znaczy, że u mnie wszystko było zawsze miło, bezboleśnie i idealnie ale już podaruję sobie opisywanie tego i ciągnięcie tematu...Cytat:
![]() Ok, to czekamy ze spacerem na Was. Daj znać, jak Sebuś da się zabrać na taki wypad. A w ogóle na spacery chodzicie gdzieś koło domu? |
||||
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nigdy nie lubiłam piwa tak teraz mam zachcianki na piwo XD a pić nie mogę;/ Więc jak to jest?![]()
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-06-25 o 16:04 |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
ło matko... to Tobie żadne odchudzanie czy siłownia nie są potrzebne
|
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
mój też mi nie pozwala nawet bezalkoholowego... ;/ ;(
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Co racja to racja
tylko brzucha chciałabym ujędrnić |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego nawet w dużym 5pokojowym domu jest wszędzie pełno robi rundki po domu i w koło domu ciągle ![]() no i ku rozpaczy mojej mamy dość sporo sierści gubi, zwłaszcza teraz...
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
kism zainteresowało mnie że o Maxie napisałaś że był dzieckiem nieodbijającym. To znaczy że po jedzeniu mu się nie odbijało. My Hanię możemy i 10 minut nosić na barku a i tak jej się nie odbije. Czy to po jedzeniu czy przed.... Napisz mi proszę jak to było u Twojego synka.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

). Jak wypijesz jedno piwo, to w moczu nie będziesz miała alkoholu

nawet piwo bezalkoholowe, cole, gazowane, jadłam kotleta smażonego, kurczaka smażonego w sałatce z majonezem, brzoskwinie w cieście, ciasto z kremem, torta z bitą śmietaną, ciągle jem truskawki, pomidory, nawet po orzechach nic jej nie było

Jak mu przejdą te brzuszkowe sprawy albo jakiś cud się zdarzy i będzie mniej płaczliwy to chętnie się wybiorę gdzieś dalej (czyli do miasta)
Z powrotem do góry na dwa razy bo paczkę dostałam,raz z paczką a pózniej z Szymonem.normalnie padam na cyce
Chociaż wczoraj wzięliśmy go na żywca i zasnął, z tym, że nie chciał leżeć na płasko i musieliśmy podnieść oparcie (a raczej spód) gondoli.
Widocznie miał taką potrzebę. Jeśli dziecko nie chce, to widocznie mleko mu wystarcza.