Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 20:41   #3241
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no razem majowo ja teraz czekam na "TRAFNE" dni
Ja też na nie czekam ale już sobie pomalutku działamy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:00   #3242
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Dzastino My zdecydowanie tez

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:17   #3243
IsiaG
Zadomowienie

Maksik - bardzo mi przykro. Ja Ci nie pomogę, ale dziewczyny na pewno Ci odpiszą.. Pamiętam jak zafasolkowałaś. Naprawdę mi przykro.

Ja dziś w pracy zasypiałam, ale widzę, że nie byłam jedyna. Co jest z tą pogodą, gdzie lato??? Pamiętacie jakie były kiedyś lata, ciągle ciepło, ziemia nagrzana, woda ciepła, a jak spadł deszcz to był ciepły deszcz. Gdzie to kurna poszło bo wmawiają nam, że jest ocieplenie klimatu, ale chyba nie w Polsce!!!????

Nabazgrałyście tu, ja pierdziu. Dzień mnie nie było i już 2 strony. Zdolne laski. Życzę Wam żeby @ nie przylazła, bo kilka z Was czeka.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:28   #3244
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny nie odzywam się (bo na razie wstrzymałam się ze staraniem - jakoś mam stracha), ale czytam Was ( z sentymentu ) na bieżąco
Mam pytanie do tych które są po #
Kiedy Wam wrócił okres po # ??? Ja jestem 2 tygodnie po łyżeczkowaniu i dopiero przestałam krwawić ale pomiędzy miałam jakiś dzień że nic nie leciało - czy to mogło być tak że miałam te krwawienia po zabiegu a potem po prostu okres czy jak to jest ?? brzuch niby nie bolał ale sama nie wiem. No i powiedzcie mi czy lekarz zakazał "przytulania" czy już można normalnie ???
po # dostalam @ dopiero po 44 dniach, takze pozno. a krwawilam tylko kilka godzin po zabiegu, pozniej juz nawet plamienia zadnego nie mialam. a przytulanko bylo juz po 6 dniach i wsio bylo okej tylko takie delikatne bylo i zaaadnych zakazow nie dostalam od zadnego lekarza. ttakze trzymaj sie tam kobitko
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:52   #3245
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ooo to ty hardcorowa babka jesteś, ja max 120 km/h jechałam.. brak mi odwagi żeby depnąć gaz bardziej.. ale nie wiadomo co by bylo jak bym się znalazła na autostradzie, a jeszcze nie jechałam... bo jak jedziemy w dłuższe podróże to Tż zawsze prowadzi.

Dawaj do klubu z opowieścią
ja na autostradzie to tak 180/h ale w pl to był mój pierwszy mandat. Poza granicami to się trochu wpadek uzbierało
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:03   #3246
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Tutaj (w Norwegii) za przekroczenie predkosci o 20 km jest kara ok 2,5 tys zlotych, za przekroczenie predkosci o ponad 30km mozna juz miec 2tyg wczasy w zakladzie i przyjecie pozegnalne z prawkiem

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 07:16   #3247
pszczoua
Zakorzenienie

Ja ma dziś 29 dc, tempka spadła, więc czekam na @
Stary 2012-06-26, 08:15   #3248
magbes
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mam taka nadzieje

a wiecie co? jak bylam mala to mialam tendencje do ssania kciuka i zawsze przy tym bawilam sie wlosami, bo uwielbiam wszystko co puchate i miekkie i zostalo mi to do tej pory(no oprocz tego palca- chociaz jak mam dobry dzien toooo... ) no i w kazdym bardz razie dzis wchodzi moj Tz do pokoju i widzi, ze dorwalam nasza Mynie(kotka) i ja michralam bo ma tak cudownie miekka siersc, ze jak tylko jest w poblizu to wykorzystuje puchacza i tak sie patrzy na nas i mowi: na bank nasza dzidzia bedzie miala to samo co Ty fajnie, ze takie mysli mu do glowy przychodza, ze mysli jakie bedzie nasze dziecko
o jaki fajny TZ

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
IDĘ W SOBOTĘ WYMROZIĆ TEGO DZIADA Z MOJEJ CENNEJ SZYJKI A potem chyba inseminacja, bo nie mam na co czekać.

Do oczekujących na @, mam nadzieję, że nie przyjdzie, trzymam kciuki
I witam wszystkie nowe Staraczki
zatem trzymam ocne kciuki aby wymrozilo porzadnie
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
moja torbiel się chyba wyprowdzila.. czuje cosik tam jeszcze ale po drugiej str też czuje, wiec to raczej nie przez torbiel. W czwartek odbieram mojego polówka Cieszę się, bo planowo miał być dopiero w piątek i smutno nam było, że nie będzie go na zakończeniu roku naszgo syna- świadectwo z paskiem
Mam tylko nadz, że nie będę mieć takiego pecha jak ostatnio, bo w drodze na lotnisko dorwala mnie policja i mandacik dostałam. Miało być 500zl ale powiedzialam, że jak tyle dostanę to juz na buty w tym mcu nie starczy i jest 300zl i 8 pkt.
fiu fiu brawa dla synka rajdowczyni

czesc dziewczyny,
jeny jaka lipna pogoda, wieje, pochmurno, normalnie jesien...a mnie czeka dzis wyprawa do szczecina :P oby nie padalo tylko bo sie pochlastam :P
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:16   #3249
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja ma dziś 29 dc, tempka spadła, więc czekam na @
u mnie 28 dzień cyklu dziś, nie mierzyłam temperatury więc na nadal żyje nadzieją, że okres nie przyjdzie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:30   #3250
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj (w Norwegii) za przekroczenie predkosci o 20 km jest kara ok 2,5 tys zlotych, za przekroczenie predkosci o ponad 30km mozna juz miec 2tyg wczasy w zakladzie i przyjecie pozegnalne z prawkiem
zawsze uważałam, ż polskie prawo jest zbyt liberalne, zwłaszcza dla prawdziwych przestępców.
Nie rozumiem jak za zgwalcenie dziecka i rąbnięcie kasy może być podobny wymiar kary???? Złodziei trzyma się w więzieniu na koszt państwa zamiast wysłać ich do pracy ( np. społecznej - sprzątanie?) a gwalcicieli i morderców wypuszcza za dobre sprawowanie... Paranoja.
sorry za OT
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-06-26, 09:49   #3251
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Być może, nic trzeba czekać.
Luna, a jak samopoczucie? Nastawienie do starań?
No więc tak.. nastawienie jest fajne, przegadane z TŻ i wogole tylko pojawiły się małe przeszkody, ale to chyba nawet lepiej.
Wiec wynik tego badania na krzepliwosc powinnam mieć w nastepny piątek i wtedy też zrobie cytologie i wymaz zeby na poniedzialek (9.07) miec wszystko do lekarza ale liczac ze moj cykl bedzie trwał 30 dni to owulke bede miec ok. 6 i tu jest problem bo 6 ide na cytologie wiec 3 dni wczesniej nie moge wspolzyc, i 3 dni pozniej tez bo ide do lekarza. Wiec zostaje 6-taki strzał w 10 ale nie wiem ile moj cykl tak naprawde bedzie trwał wiec owulke moge miec 4 jak i 8 wiec wyjdzie wszystko tak jak chciałam, czyli nawet jak wyjdzie to taka wpadeczka co mi sie marzy
Nawet jesli nie trafie to moze akurat pleminiki przezyją, a jak nie to w sierpniu bede sie starac na poważnie. Własciwie to dobrze wyszlo, bo tak jak chciałam czyli bedzie co ma być

Cytat:
na bank nasza dzidzia bedzie miala to samo co Ty fajnie, ze takie mysli mu do glowy przychodza, ze mysli jakie bedzie nasze dziecko
No to takie miłe...

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
IDĘ W SOBOTĘ WYMROZIĆ TEGO DZIADA Z MOJEJ CENNEJ SZYJKI A potem chyba inseminacja, bo nie mam na co czekać.

Do oczekujących na @, mam nadzieję, że nie przyjdzie, trzymam kciuki
I witam wszystkie nowe Staraczki
Wymroź go! tylko porządnie! I daj znać jak się czujesz itd. Bardzo lubie Twoje nastawienie, i masz racje, nie ma na co czekac!

Cytat:
trzymam kciuki
moja torbiel się chyba wyprowdzila.. czuje cosik tam jeszcze ale po drugiej str też czuje, wiec to raczej nie przez torbiel. W czwartek odbieram mojego polówka Cieszę się, bo planowo miał być dopiero w piątek i smutno nam było, że nie będzie go na zakończeniu roku naszgo syna- świadectwo z paskiem
Mam tylko nadz, że nie będę mieć takiego pecha jak ostatnio, bo w drodze na lotnisko dorwala mnie policja i mandacik dostałam. Miało być 500zl ale powiedzialam, że jak tyle dostanę to juz na buty w tym mcu nie starczy i jest 300zl i 8 pkt.
O Ty łobuzie!
Fajnie, że TŻ wraca

Cytat:
Napisane przez Maksika Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny nie odzywam się (bo na razie wstrzymałam się ze staraniem - jakoś mam stracha), ale czytam Was ( z sentymentu ) na bieżąco
Mam pytanie do tych które są po #
Kiedy Wam wrócił okres po # ??? Ja jestem 2 tygodnie po łyżeczkowaniu i dopiero przestałam krwawić ale pomiędzy miałam jakiś dzień że nic nie leciało - czy to mogło być tak że miałam te krwawienia po zabiegu a potem po prostu okres czy jak to jest ?? brzuch niby nie bolał ale sama nie wiem. No i powiedzcie mi czy lekarz zakazał "przytulania" czy już można normalnie ???
Ja tez mam stracha.. ale to nieodłączny element AM i co lepsze, im wiecej czasu mija tym wiekszego mam starcha, takze za 3 miesiace miałabym takiego cykora ze pewnie calkiem bym dała spokój. Oczywiscie to myslenie indywidualne, każdy czuje inaczej, zresztą jesteś króciutko po tym wszystkim..
Mi @ wrócił po 4 tyg bez dwóch dni czyli po 27 dniach. Trwał 4 dni dosyć obfite dni.
W dzień zabiegu krwawiłam, później przez 10 dni plamiłam tak na różowo.
Ja tak jak kwitka szalalam wcześniej, po ok. 10 dniach taki delikatny stosunek a po 12 już na całego Myśle że po 2 tyg to juz tak legalnie mozna, tyle zalecają lekarze.
Napewno nie miałaś @, to były poprostu mniejsze wieksze plamienia. Na @ czeka sie 4-6 tyg. trzymaj się

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja dziś w pracy zasypiałam, ale widzę, że nie byłam jedyna. Co jest z tą pogodą, gdzie lato??? Pamiętacie jakie były kiedyś lata, ciągle ciepło, ziemia nagrzana, woda ciepła, a jak spadł deszcz to był ciepły deszcz. Gdzie to kurna poszło bo wmawiają nam, że jest ocieplenie klimatu, ale chyba nie w Polsce!!!????

Nabazgrałyście tu, ja pierdziu. Dzień mnie nie było i już 2 strony. Zdolne laski. Życzę Wam żeby @ nie przylazła, bo kilka z Was czeka.
Ja też kurcze ledwo nadążam, a pamietam czasy że nudy były i nie było co czytać

Cytat:
zawsze uważałam, ż polskie prawo jest zbyt liberalne, zwłaszcza dla prawdziwych przestępców.
Nie rozumiem jak za zgwalcenie dziecka i rąbnięcie kasy może być podobny wymiar kary???? Złodziei trzyma się w więzieniu na koszt państwa zamiast wysłać ich do pracy ( np. społecznej - sprzątanie?) a gwalcicieli i morderców wypuszcza za dobre sprawowanie... Paranoja.
sorry za OT
szkoda gadać, za worek maryśki na dłuzej ida siedzieć niż za gwałt...
Ja byłam na takiej sprawie, moją kolezanke zgwałcono.. i jednego wypuscili a drugi dostał 2 lata...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:51   #3252
lady_malgo
Rozeznanie

Kwitka mam podobne zdanie na temat naszego systemu sprawiedliwości co Ty.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:54   #3253
Luna0
Zakorzenienie

taa a zapomniałam coś o sobie

Więc dzień dobry
Wczoraj cały dzień na uczelni po wpisy stałam.. od 10 do 17
Sklepik zamkniety to dosc ze głodna byłam zmeczona taka..
I moja siostra sobie wymyslila jechac do galerii po prezent dla mamy na urodziny (1.07) ok, tylko ze ja nienawidze zakupów. Wiec sobie mysle jak zawsze naiwnie że wejdziemy po bluzke i wyjdziemy.. no NAIWNIE
3 godz aaa myslalam ze zwariuje..
przy okazji kupiłam sobie pare rzeczy, pozniej wam pokaze.. ale kurcze bylam wsciekla, ledwo widziałam i ledwo chodziłam a bluzke dla mamy wypatrzyłysmy juz po 5 minutach, tylko sciema "zobaczymy czy nie ma czego lepszego" czyli moja siostra robi zakupy na całego, ale dla siebie..
wiem ze sie żale ale ja naprawde NIENAWIDZE zakupów
Jeszcze byłam taka zmeczona ze kolacji nie zjadałam bo nie miałam siły i od 6 nie spie bo mi w brzuchu burczy
Tyle.

a dziś znow musze jechac praktyki załatwiać, jakbym nie mogła chwile mieć spokoju... a burdel w pokoju taki że nawet sie nie oglądam za siebie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-26, 10:09   #3254
dedra
Zadomowienie

Kejthx, Ty się nie nastawiaj tak na tę @, bo ja jakoś czuję, że Ty 2 krechy niedługo zobaczysz jednak Trzymam kciuki.

Domciatko za Ciebie też 3mam kciukasy

Maksika, bardzo mi przykro z powodu #. Będę myślała o Tobie ciepło, żeby Ci się następnym razem udało bez komplikacji zafasolkować.

Dmoc4 nie daj się! Przesyłam pozytywne fluidy

Kwitka13, szalona Ty. Mój rekord to 150 na autostradzie w deszczu mułem Clio z silnikiem 1,2 No i Tico 140 mi się udało wyciągnąć. Na szczęście mandatu jeszcze nigdy nie dostałam. Mało tego, nawet kontroli drogowej nigdy nie miałam.

U mnie po @, tak więc przytulanka rozpoczęte od nowa (razy 2 ). TŻ po kłótni jest "do rany przyłóż". Pogoda u nas do d... Jesień mamy zamiast lata. Nakupowałam sobie letnich kiecek i nie mogę ich nosić. Wczoraj mieliśmy w Sz-nie gradobicie, burzę i wichurę na raz. Masakra!
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 12:58   #3255
Kejthx
Zadomowienie

Hej, ja na sekundkę napisać, że mam sojgon w pracy, wczoraj spałam cały wieczór, jak próbowałam dodać fotki do albumu w moim profilu to wyskakiwal błąd więc kicha, ale spróbuje dziś.
Co do samopoczucia ok. @ nie ma, nawet nic mnie nie poli poza puchniejącymi cyckami Czekam. Jutro z rańca zrobię jeszcze raz test, ale wątpię, bo po prostu wewnętrznie nie mam żadnego przeczucia
Pozdrawiam, teraz dalej klecę pisma... a pogadalabym z Wami Eh.... dziś zagram w totka. Jest kumulacja
Stary 2012-06-26, 14:02   #3256
paulinaziuta07
Raczkowanie

Hej kochane przez kilka dni mnie nie było...postaram się nadrobić zaległości z tym związane na naszym forum... Jeszcze dwa dni przyjmuje luteinkę i mam nadzieję, że @ się nie pojawi. Wszystkim @ mówimy AKYSZ!!! Muszę jeszcze wykonać badania między 3-5 dc no i między 10-12 dc iść do mojego ginka... JAk ostatnio pisałam zastanawiając się czy wybrac ginekologa czy wczasy z mężem wybrałam wczasy...ale sprawa sama się rozwiązała gdyż jednostka mojego męża zostaje przeniesiona i do tego czasu urlopy są wstrzymane więc jak na razie nici z wypoczynku oby zaowocowało to w staraniu
paulinaziuta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:24   #3257
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

i melduję się i ja.
wróciłam z pracy, zmęczona jestem na cholera, ale okresu nie widać, także chyba się wybiorę do sklepu po test i jutro rano przed pracą zrobię.

Stary 2012-06-26, 15:42   #3258
kwitka13
Zadomowienie

no testujcie kobity, bo pozytywne testy dają mi nadzieje i kopa do działania a tego mi BARDZO brakuje!!!

pytanie do dziewczyn, które brały duphaston: mialyscie po nim jakieś skutki uboczne? w ulotce jest napisane

Niepożądane skutki:
Sporadycznie krwawienia międzymiesiączkowe (jeżeli wystąpią zgłoś się do lekarza). Preparat jest pozbawiony innych działań ubocznych charakterystycznych dla progestagenów.

a ja od wczoraj mam bóle krzyża, brzucha jak na @ (plus klucie torbielowe) i mdłości. Dziś jest 5 d brania 3 x1. Ajuto
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-26 o 15:45
Stary 2012-06-26, 15:47   #3259
dedra
Zadomowienie

Domciatko, leć po ten test i jutro nam tu pokazuj dwie piękne krechy

Kwitka, ja kiedyś brałam duphaston, skutków ubocznych nie miałam. Natomiast miałam po luteinie. Wiecznie wpieniona chodziłam. Wszystko dookoła mnie denerwowało. Taki permanentny PMS.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:48   #3260
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja też się witam

Dziś jakaś poddenerwowana jestem... nic mi się nie chce,dobrze że jutro mam wolne...spać mi się chce,pogoda brzydka i dodatku plany na weekend chyba nie wypalą... na pocieszenie mam dziś to,że idę sobie pazurki zrobić a w poniedziałek włosy do fryzjera.

Tż mi tu w kółko łazi,gada i gada a ja dziś jestem strasznie rozdrażniona więc wszystko mnie denerwuje...

domaciontko- oby małpa nie przyszła,a test pokazał 2 kreseczki

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-26 o 15:49
Stary 2012-06-26, 15:50   #3261
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej, ja na sekundkę napisać, że mam sojgon w pracy, wczoraj spałam cały wieczór, jak próbowałam dodać fotki do albumu w moim profilu to wyskakiwal błąd więc kicha, ale spróbuje dziś.
Co do samopoczucia ok. @ nie ma, nawet nic mnie nie poli poza puchniejącymi cyckami Czekam. Jutro z rańca zrobię jeszcze raz test, ale wątpię, bo po prostu wewnętrznie nie mam żadnego przeczucia
Pozdrawiam, teraz dalej klecę pisma... a pogadalabym z Wami Eh.... dziś zagram w totka. Jest kumulacja
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
i melduję się i ja.
wróciłam z pracy, zmęczona jestem na cholera, ale okresu nie widać, także chyba się wybiorę do sklepu po test i jutro rano przed pracą zrobię.
Za Ciebie także, mam nadzieje że będziemy miały jutro wysyp II kresek

kwitkapo luteinie miałam stany lękowo-depresyjne, ale do zniesienia

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-26, 15:57   #3262
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja też mam nadzieje,że jutro będzie wysyp 2 kresek tak jak kwitka napisała to daje dużą nadzieje i napełnia optymizmem

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Maksik - bardzo mi przykro. Ja Ci nie pomogę, ale dziewczyny na pewno Ci odpiszą.. Pamiętam jak zafasolkowałaś. Naprawdę mi przykro.

Na weekend zapowiadają upały

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-26, 16:22   #3263
pszczoua
Zakorzenienie

Oczywiście wredna @ przyszła, czyli pani dr miała rację mówiąc że nie doszło do owulacji... Ja też biorę luteinkę, ale u mnie wszystko ok. Tylko piersi robią się bardziej nabrzmiałe przed okresem, ale przynajmniej TŻ ma powód do radości
Także oficjalnie rozpoczynam starania wspomagane CLO. W poniedziałek idę do mojej pani dr zobaczyć jak zareagowały jajniki na stymulację, a w czwartek za tydzień pakuję walizki i Hiszpania Dni płodne akurat wypadną tam, zmiana klimatu i brak stresów też sprzyjają więc mimo że @ przyszła to jestem pozytywnie nastawiona
Stary 2012-06-26, 16:59   #3264
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
P.S: Jeszcze dziś w pracy się dowiedziałam że 2 laski są w ciązy... jeeej ja też chcę!
Dzastin, ja też tak mam, tak bym chciala zaciążyć już jak niektóre dziewczyny w pracy z brzuszkiem widzę. A do tego jeszcze moja koleżanka z biurka obok (która przez ostatnie 2 lata mówiła, że ona to bachorów mieć nie chce), 2 tyg temu powiedziała, że idzie wyciągać spiralę i będą się za jakieś 2 m-ce starać... no i tak mi się jakoś smutno zrobiło... Pomyślałam sobie zaraz, że ja juz się tyle z Tż staram, a ona wyjęła spiralę i pewnie w pierwszym cyklu zajdzieA wtedy, jak będę mieć ciężarówkę biurko obok to już w ogole strasznie ciężko będzie przeboleć, że sama jeszcze z brzuszkiem nie chodze
Cytat:
Także oficjalnie rozpoczynam starania wspomagane CLO. W poniedziałek idę do mojej pani dr zobaczyć jak zareagowały jajniki na stymulację, a w czwartek za tydzień pakuję walizki i Hiszpania Dni płodne akurat wypadną tam, zmiana klimatu i brak stresów też sprzyjają więc mimo że @ przyszła to jestem pozytywnie nastawiona
no to trzymam kciuki żeby clo się spisał i wyjazd do hiszpanii był owocny

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko co trzeba się ładnie wymroziło

A ja dziś byłam na wizycie sprawdzić jak się pęcherzyki sprawują. Jak byłam ostatnio w sobotę, to był inny gin wtedy i kazal mi w sobotę, niedzielę i poniedziałek brać pregnyl po 75jednostek... No i dziś się gin chyba troszke przestraszyła czy nie przedobrzył. Ale w sumie zrobiła mi usg i okazało się, że pęcherzyki rzeczywiście przygazowały ze wzrostem, ale z wizytą akurat dziś przycelowałam, bo stwierdziła że są dwa bardzo duże pęcherzyki -23 mm i 20 mm i taki mniejszy, 14 mm, więc dała mi od razu zastrzyk z ovitrellu i na jutro na 18.30 jedziemy na zabieg Kurcze, ale się cieszę, spodziewałam się że to nastąpi najwczesniej w piątek. A to już jutro A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak Cudownie by było zajść w takim dniu

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-06-26 o 17:08
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 17:03   #3265
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Mokka u mnie podobanie!
moja przyjaciólka jest w 7 tygodniu ciąży(
i jeszcze mi mówi: "modlę się abyś i ty zaszła i żebyśmy razem nosiły"
normalnie mało się nie poryczałam że u mnie nic nie wychodzi

i jeszcze nie ojciec wkurza, co tydzień dzwoni z pytaniem "i co jesteś w ciąży?? co ten Paul się nie stara" no wyobrażacie to sobie??

Stary 2012-06-26, 17:04   #3266
pszczoua
Zakorzenienie

Mokka trzymam kciukasy
Stary 2012-06-26, 17:12   #3267
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Mokka u mnie podobanie!
moja przyjaciólka jest w 7 tygodniu ciąży(
i jeszcze mi mówi: "modlę się abyś i ty zaszła i żebyśmy razem nosiły"
normalnie mało się nie poryczałam że u mnie nic nie wychodzi

i jeszcze nie ojciec wkurza, co tydzień dzwoni z pytaniem "i co jesteś w ciąży?? co ten Paul się nie stara" no wyobrażacie to sobie??
Kurcze, współczuję, bo wiem co to znaczy. Też takie głupie pytania miałam od mamy prawie odkąd wzięliśmy ślub. Wiem, że nie mówiła tego w złej wierze, ale osoby które nigdy nie miały takich problemów nigdy nie zrozumieją jak takie pytania potrafią sprawić przykrość...A, no i też nieraz były takie komentarze, że mój Tż się słabo stara... Raz nawet do niego cos takiego powiedziała... to nawet nic nie odpowiedział. Ludzie to czasami nie mają wyobraźni
Cytat:
Mokka trzymam kciukasy
trzymaj pszczoua, trzymaj Ja za Was wszystkie też trzymam

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-06-26 o 17:13
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 17:24   #3268
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
w czwartek za tydzień pakuję walizki i Hiszpania Dni płodne akurat wypadną tam, zmiana klimatu i brak stresów też sprzyjają więc mimo że @ przyszła to jestem pozytywnie nastawiona
I bardzo dobrze, brawa za pozytywne myślenie W Hiszpanii na pewno się uda! Także pakuj się mała, bede trzymac kciuki

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak Cudownie by było zajść w takim dniu
Faktycznie fajnie by było Kciuków mi brakuje dziewczyny

Ja w klubie napisze moja rozmowe z TŻ tatą

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-26, 20:40   #3269
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

patrzcie jaką stronkę znalazłam z testami ciążowymi i ich odczytami :
http://www.pregnancy-health-center.c...ncy-tests.html

Stary 2012-06-26, 21:35   #3270
Szejda
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Troszke mnie tu nie było i mam duże zaległości w czytaniu
Witam nowe staraczki w naszym gronie, jest nas coraz więcej ale to dobrze, bedziemy sobie przesyłać dobre fluidy
To co ja zaczynam trzymac kciuki za domciatko i kejthx, mokka za Ciebie też, żeby był strzał w dziesiątkę
My z Tż też zaczelismy staranka ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo owulka wypada mi jak będe na 3-dniowym szkoleniu pod Warszawą
Dziewczyny ja też mam doły tak jak Wy, bardzo chce dziudziusia aż wczoraj Tż, zauważył, że mnie już nie cieszy to, że jesteśmy razem tylko ja cały czas myślę o dziecku. Mówił mi, że jak nam jest dane dziecko to będziemy je mieli. I chyba ma racje, muszę zmienic swoje nastawienie i przestać tak intensywnie myśleć o dziecku a może wtedy samo sie pojawi Tż to mój głos rozsądku Kojarzycie to reklame serce i rozum z TP? To ja jestem tym serduszkiem a mój Tż rozumem
Dzisiaj na poprawę nastroju zrobiłam na deserek naleśniki z bitą śmietaną i truskawkami polane czekoladą, były pyszne i polecam na poprawę nastroju
Wpadnę jeszcze do klubo zobaczyć co tam naskrobałyście
Miłego i owocnego wieczoru
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości