|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Ja też na nie czekam ale już sobie pomalutku działamy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastino My zdecydowanie tez
![]() |
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Maksik - bardzo mi przykro. Ja Ci nie pomogę, ale dziewczyny na pewno Ci odpiszą.
. Pamiętam jak zafasolkowałaś. Naprawdę mi przykro.Ja dziś w pracy zasypiałam, ale widzę, że nie byłam jedyna. Co jest z tą pogodą, gdzie lato??? Pamiętacie jakie były kiedyś lata, ciągle ciepło, ziemia nagrzana, woda ciepła, a jak spadł deszcz to był ciepły deszcz. Gdzie to kurna poszło bo wmawiają nam, że jest ocieplenie klimatu, ale chyba nie w Polsce!!!???? Nabazgrałyście tu, ja pierdziu. Dzień mnie nie było i już 2 strony. Zdolne laski . Życzę Wam żeby @ nie przylazła, bo kilka z Was czeka.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko takie delikatne bylo i zaaadnych zakazow nie dostalam od zadnego lekarza. ttakze trzymaj sie tam kobitko
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w pl to był mój pierwszy mandat. Poza granicami to się trochu wpadek uzbierało
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj (w Norwegii) za przekroczenie predkosci o 20 km jest kara ok 2,5 tys zlotych, za przekroczenie predkosci o ponad 30km mozna juz miec 2tyg wczasy w zakladzie i przyjecie pozegnalne z prawkiem
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() czesc dziewczyny, jeny jaka lipna pogoda, wieje, pochmurno, normalnie jesien...a mnie czeka dzis wyprawa do szczecina :P oby nie padalo tylko bo sie pochlastam :P |
|||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 28 dzień cyklu dziś, nie mierzyłam temperatury więc na nadal żyje nadzieją, że okres nie przyjdzie
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak za zgwalcenie dziecka i rąbnięcie kasy może być podobny wymiar kary???? Złodziei trzyma się w więzieniu na koszt państwa zamiast wysłać ich do pracy ( np. społecznej - sprzątanie?) a gwalcicieli i morderców wypuszcza za dobre sprawowanie... Paranoja. sorry za OT
|
|
#3251 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wynik tego badania na krzepliwosc powinnam mieć w nastepny piątek i wtedy też zrobie cytologie i wymaz zeby na poniedzialek (9.07) miec wszystko do lekarza ale liczac ze moj cykl bedzie trwał 30 dni to owulke bede miec ok. 6 i tu jest problem bo 6 ide na cytologie wiec 3 dni wczesniej nie moge wspolzyc, i 3 dni pozniej tez bo ide do lekarza. Wiec zostaje 6-taki strzał w 10 ale nie wiem ile moj cykl tak naprawde bedzie trwał wiec owulke moge miec 4 jak i 8 wiec wyjdzie wszystko tak jak chciałam, czyli nawet jak wyjdzie to taka wpadeczka co mi sie marzy ![]() Nawet jesli nie trafie to moze akurat pleminiki przezyją, a jak nie to w sierpniu bede sie starac na poważnie. Własciwie to dobrze wyszlo, bo tak jak chciałam czyli bedzie co ma być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko porządnie! I daj znać jak się czujesz itd. Bardzo lubie Twoje nastawienie, i masz racje, nie ma na co czekac!Cytat:
![]() Fajnie, że TŻ wraca ![]() Cytat:
Mi @ wrócił po 4 tyg bez dwóch dni czyli po 27 dniach. Trwał 4 dni dosyć obfite dni. W dzień zabiegu krwawiłam, później przez 10 dni plamiłam tak na różowo. Ja tak jak kwitka szalalam wcześniej, po ok. 10 dniach taki delikatny stosunek a po 12 już na całego Myśle że po 2 tyg to juz tak legalnie mozna, tyle zalecają lekarze.Napewno nie miałaś @, to były poprostu mniejsze wieksze plamienia. Na @ czeka sie 4-6 tyg. trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam na takiej sprawie, moją kolezanke zgwałcono.. i jednego wypuscili a drugi dostał 2 lata... |
|||||||
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Kwitka mam podobne zdanie na temat naszego systemu sprawiedliwości co Ty.
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
taa a zapomniałam coś o sobie
Więc dzień dobry Wczoraj cały dzień na uczelni po wpisy stałam.. od 10 do 17 Sklepik zamkniety to dosc ze głodna byłam zmeczona taka.. I moja siostra sobie wymyslila jechac do galerii po prezent dla mamy na urodziny (1.07) ok, tylko ze ja nienawidze zakupów. Wiec sobie mysle jak zawsze naiwnie że wejdziemy po bluzke i wyjdziemy.. no NAIWNIE 3 godz przy okazji kupiłam sobie pare rzeczy, pozniej wam pokaze.. ale kurcze bylam wsciekla, ledwo widziałam i ledwo chodziłam a bluzke dla mamy wypatrzyłysmy juz po 5 minutach, tylko sciema "zobaczymy czy nie ma czego lepszego" czyli moja siostra robi zakupy na całego, ale dla siebie.. wiem ze sie żale ale ja naprawde NIENAWIDZE zakupów Jeszcze byłam taka zmeczona ze kolacji nie zjadałam bo nie miałam siły i od 6 nie spie bo mi w brzuchu burczy Tyle. ![]() a dziś znow musze jechac praktyki załatwiać, jakbym nie mogła chwile mieć spokoju... a burdel w pokoju taki że nawet sie nie oglądam za siebie
|
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Kejthx, Ty się nie nastawiaj tak na tę @, bo ja jakoś czuję, że Ty 2 krechy niedługo zobaczysz jednak
Trzymam kciuki.Domciatko za Ciebie też 3mam kciukasy ![]() Maksika, bardzo mi przykro z powodu #. Będę myślała o Tobie ciepło, żeby Ci się następnym razem udało bez komplikacji zafasolkować. ![]() Dmoc4 nie daj się! Przesyłam pozytywne fluidy ![]() Kwitka13, szalona Ty. Mój rekord to 150 na autostradzie w deszczu mułem Clio z silnikiem 1,2 No i Tico 140 mi się udało wyciągnąć. Na szczęście mandatu jeszcze nigdy nie dostałam. Mało tego, nawet kontroli drogowej nigdy nie miałam. ![]() U mnie po @, tak więc przytulanka rozpoczęte od nowa (razy 2 ). TŻ po kłótni jest "do rany przyłóż". Pogoda u nas do d... Jesień mamy zamiast lata. Nakupowałam sobie letnich kiecek i nie mogę ich nosić. Wczoraj mieliśmy w Sz-nie gradobicie, burzę i wichurę na raz. Masakra!
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja na sekundkę napisać, że mam sojgon w pracy, wczoraj spałam cały wieczór, jak próbowałam dodać fotki do albumu w moim profilu to wyskakiwal błąd więc kicha, ale spróbuje dziś.
Co do samopoczucia ok. @ nie ma, nawet nic mnie nie poli poza puchniejącymi cyckami Czekam. Jutro z rańca zrobię jeszcze raz test, ale wątpię, bo po prostu wewnętrznie nie mam żadnego przeczucia ![]() Pozdrawiam, teraz dalej klecę pisma... a pogadalabym z Wami Eh.... dziś zagram w totka. Jest kumulacja
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane przez kilka dni mnie nie było...postaram się nadrobić zaległości z tym związane na naszym forum... Jeszcze dwa dni przyjmuje luteinkę i mam nadzieję, że @ się nie pojawi. Wszystkim @ mówimy AKYSZ!!! Muszę jeszcze wykonać badania między 3-5 dc no i między 10-12 dc iść do mojego ginka... JAk ostatnio pisałam zastanawiając się czy wybrac ginekologa czy wczasy z mężem wybrałam wczasy...ale sprawa sama się rozwiązała gdyż jednostka mojego męża zostaje przeniesiona i do tego czasu urlopy są wstrzymane więc jak na razie nici z wypoczynku
oby zaowocowało to w staraniu
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
i melduję się i ja.
wróciłam z pracy, zmęczona jestem na cholera, ale okresu nie widać, także chyba się wybiorę do sklepu po test i jutro rano przed pracą zrobię. |
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
no testujcie kobity, bo pozytywne testy dają mi nadzieje i kopa do działania a tego mi BARDZO brakuje!!!
pytanie do dziewczyn, które brały duphaston: mialyscie po nim jakieś skutki uboczne? w ulotce jest napisane Niepożądane skutki: Sporadycznie krwawienia międzymiesiączkowe (jeżeli wystąpią zgłoś się do lekarza). Preparat jest pozbawiony innych działań ubocznych charakterystycznych dla progestagenów. a ja od wczoraj mam bóle krzyża, brzucha jak na @ (plus klucie torbielowe) i mdłości. Dziś jest 5 d brania 3 x1. Ajuto
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-26 o 15:45 |
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko, leć po ten test i jutro nam tu pokazuj dwie piękne krechy
![]() Kwitka, ja kiedyś brałam duphaston, skutków ubocznych nie miałam. Natomiast miałam po luteinie. Wiecznie wpieniona chodziłam. Wszystko dookoła mnie denerwowało. Taki permanentny PMS. |
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się witam
Dziś jakaś poddenerwowana jestem... nic mi się nie chce,dobrze że jutro mam wolne...spać mi się chce,pogoda brzydka i dodatku plany na weekend chyba nie wypalą... na pocieszenie mam dziś to,że idę sobie pazurki zrobić a w poniedziałek włosy do fryzjera. Tż mi tu w kółko łazi,gada i gada a ja dziś jestem strasznie rozdrażniona więc wszystko mnie denerwuje... domaciontko- oby małpa nie przyszła,a test pokazał 2 kreseczki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-26 o 15:49 |
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kwitkapo luteinie miałam stany lękowo-depresyjne, ale do zniesienia
|
||
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam nadzieje,że jutro będzie wysyp 2 kresek tak jak kwitka napisała to daje dużą nadzieje i napełnia optymizmem
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Na weekend zapowiadają upały
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wredna @ przyszła, czyli pani dr miała rację mówiąc że nie doszło do owulacji... Ja też biorę luteinkę, ale u mnie wszystko ok. Tylko piersi robią się bardziej nabrzmiałe przed okresem, ale przynajmniej TŻ ma powód do radości
![]() Także oficjalnie rozpoczynam starania wspomagane CLO. W poniedziałek idę do mojej pani dr zobaczyć jak zareagowały jajniki na stymulację, a w czwartek za tydzień pakuję walizki i Hiszpania Dni płodne akurat wypadną tam, zmiana klimatu i brak stresów też sprzyjają więc mimo że @ przyszła to jestem pozytywnie nastawiona
|
|
|
|
#3264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wtedy, jak będę mieć ciężarówkę biurko obok to już w ogole strasznie ciężko będzie przeboleć, że sama jeszcze z brzuszkiem nie chodze![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko co trzeba się ładnie wymroziło ![]() A ja dziś byłam na wizycie sprawdzić jak się pęcherzyki sprawują. Jak byłam ostatnio w sobotę, to był inny gin wtedy i kazal mi w sobotę, niedzielę i poniedziałek brać pregnyl po 75jednostek... No i dziś się gin chyba troszke przestraszyła czy nie przedobrzył. Ale w sumie zrobiła mi usg i okazało się, że pęcherzyki rzeczywiście przygazowały ze wzrostem, ale z wizytą akurat dziś przycelowałam, bo stwierdziła że są dwa bardzo duże pęcherzyki -23 mm i 20 mm i taki mniejszy, 14 mm, więc dała mi od razu zastrzyk z ovitrellu i na jutro na 18.30 jedziemy na zabieg A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak Cudownie by było zajść w takim dniu
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:08 |
||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka u mnie podobanie!
moja przyjaciólka jest w 7 tygodniu ciąży (i jeszcze mi mówi: "modlę się abyś i ty zaszła i żebyśmy razem nosiły" normalnie mało się nie poryczałam że u mnie nic nie wychodzi i jeszcze nie ojciec wkurza, co tydzień dzwoni z pytaniem "i co jesteś w ciąży?? co ten Paul się nie stara" no wyobrażacie to sobie?? |
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymaj pszczoua, trzymaj Ja za Was wszystkie też trzymam
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:13 |
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Hiszpanii na pewno się uda! Także pakuj się mała, bede trzymac kciuki ![]() Cytat:
Kciuków mi brakuje dziewczyny ![]() Ja w klubie napisze moja rozmowe z TŻ tatą
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jaką stronkę znalazłam z testami ciążowymi i ich odczytami :
http://www.pregnancy-health-center.c...ncy-tests.html |
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Troszke mnie tu nie było i mam duże zaległości w czytaniu![]() Witam nowe staraczki w naszym gronie, jest nas coraz więcej ale to dobrze, bedziemy sobie przesyłać dobre fluidy To co ja zaczynam trzymac kciuki za domciatko i kejthx, mokka za Ciebie też, żeby był strzał w dziesiątkę ![]() My z Tż też zaczelismy staranka ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo owulka wypada mi jak będe na 3-dniowym szkoleniu pod Warszawą Dziewczyny ja też mam doły tak jak Wy, bardzo chce dziudziusia aż wczoraj Tż, zauważył, że mnie już nie cieszy to, że jesteśmy razem tylko ja cały czas myślę o dziecku. Mówił mi, że jak nam jest dane dziecko to będziemy je mieli. I chyba ma racje, muszę zmienic swoje nastawienie i przestać tak intensywnie myśleć o dziecku a może wtedy samo sie pojawi Tż to mój głos rozsądku Kojarzycie to reklame serce i rozum z TP? To ja jestem tym serduszkiem a mój Tż rozumem![]() Dzisiaj na poprawę nastroju zrobiłam na deserek naleśniki z bitą śmietaną i truskawkami polane czekoladą, były pyszne i polecam na poprawę nastroju Wpadnę jeszcze do klubo zobaczyć co tam naskrobałyście ![]() Miłego i owocnego wieczoru
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

ja teraz czekam na "TRAFNE" dni

. Pamiętam jak zafasolkowałaś. Naprawdę mi przykro.
. Życzę Wam żeby @ nie przylazła, bo kilka z Was czeka.
ale w pl to był mój pierwszy mandat. Poza granicami to się trochu wpadek uzbierało

) no i w kazdym bardz razie dzis wchodzi moj Tz do pokoju i widzi, ze dorwalam nasza Mynie(kotka) i ja michralam

tylko porządnie! I daj znać jak się czujesz itd. Bardzo lubie Twoje nastawienie, i masz racje, nie ma na co czekac!

a pogadalabym z Wami

W Hiszpanii na pewno się uda! Także pakuj się mała, bede trzymac kciuki