|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Oliweczka ma racje Beata przyjmij moje gratulacje
|
|
|
|
|
#4023 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zupa czosnkowa??Pierwsze słyszę, ale jestem ciekawa. A może chodziło Ci o cebulową? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo u nas jeszcze nie tak dawno 5 to była norma. Ale teraz muszę przyznać, że jak przeszliśmy na dwie drzemki, a ostatnia kończy się o14-15 to ładnie śpi nawet do 6:30. (oczywiście z przerwą na jedzonko w nocy![]() Cytat:
Cytat:
A u nas wszystko dobrze. Dominik ostatnimi tygodniami jest bardzo pogodny, nie marudzi, i jest wiecznie uśmiechnięty. W sobotę mieliśmy mała imprezkę (tż urodziny). Pogoda tylko nam nie sprzyja, drugi dzień leje, że nawet na spacer nie mozna wyjść. Mam nadzieje, że lipiec będzie upalny, bo od sierpnia wracam do pracy. A mam pytanka dotyczące jedzonka: 1. Czy dajecie takie jogurty jak bakuś, jogobella, danone? 2. Od kiedy można dać taki sok z kartonika i sok typu kubuś? 3. Czy ktoś robi kaszkę manną na zwykłym mleku i podaje? miłego dzionka!!! Oj i zapomniałam, gapa, Beatko GRATULACJE PANI MGR!!!
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2012-06-26 o 14:02 |
|||||||
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Sara nie bardzo lubi przecierowe Kubusie, kupuje raczej w kartonikach Tymbarka-jest bez cukru. 3. Gotuje, ale nie za często bo zawsze przypale garnek I ja mam pytanko, ma ktoraś z Was mopa parowego? |
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1, 3 - generalnie nie, czasami tylko naturalne nez cukru 2 - w zasadzie można już podać, ale nie wypowiadam się więcej bo nie daję ![]() A u nas jednak nie ząbki, a raczej nie tylko ząbki. Wczoraj lekarka mówiła, że jest możliwość że to infekcja, która się dopiero rozwija. Dziś już gorączki nie ma, ale ma wysypkę na nóżkach, stopach, na karku, dzwoniłam do lekarki to powiedziała że teraz panuje taka wirusowa, dużo dzieci takich dzisiaj miała. Ponoć zupełnie niegroźne, ale pojadę do niej upewnić się, czy to rzeczywiście to.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-06-26 o 14:21 |
||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie wiem... nie pijamy, z soków to czasem te z kartonika jabłkowe Tymbark, albo woda z sokiem malinowym 3. mojemu tż-towi sie zdarza ja mannę robię na MM
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odebrałam wyniki. Wszystko jest ok, poza lekko za wysokim ph. Dziwne to wszystko. Czy to może wynikać z błędu z powodu złego pobrania? czy rzeczywiście coś się złego dzieje że raz białko się pokazuje a raz nie?
Liczne pasma śluza wczoraj, dzisiaj czysto. Pediatra ma urlop, najbliższy termin jakoś po 7 lipca, w następnym tygodniu tez zrobimy badania, po podmyciu rywanolem. Carmela co o tym myślisz? Ania a Adaś już chyba miał 3 dniówkę? A zupa czosnkowa bardzo dobra, pycha. U nas też wieje okropnie, aż kurzy na podwórku. Spacer raczej nie, ale może sąsiadki nawiedzimy. Madzia próbowałam mojej pannie dać jogobelle ale po 3 łyżkach odmówiła, może dlatego że było zimne z lodówki, nie wiem.
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Z kartonika daję soki jabłkowe bez cukru, za kubusiem Szymcio nie przepada 3. Nie dawałam jeszcze małemu nic na zwykły mleku, wszystko na mm Idziemy zaraz na spacerek, buziaki!
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
jak mozecie to wypełnijcie dla znajomej do pracy licencjackiej http://www.ankietkUSUNTOa.pl/ankieta...5-letnich.html - wiadomo co usunać
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
miał, w sumie nie wiem jak to się nazywa, pojadę to się dowiem, przy trzydniówce wysypka wyglądała inaczej niż ta. Rzeczywiście dziwne z tym białkiem....
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Nam nefrolog powiedział, że wyższe pH jest od urozmaiconej diety i nic złego w tym nie ma. Z białkiem nie mam pojęcia. My mamy zakaz badania moczu, ot tak dla kontroli, żeby sie nie nakręcać własnie bez potrzeby. Jak będzie się coś działo niepokojącego to mamy się zgłosić i tylko mocz z cewnika ich interesuje, taki zupełnie czysty. Normalny mocz z woreczka/kubeczka robiliśmy teraz na kreatyninę, Ca, Mg żeby sprawdzić jak jest wydalana witamina D (jeśli nic nie pokręciłam). Saren też się krzywi jak dostaje prosto z lodówki (ale zjada), staram się wyciągać jogurt tak z pół godziny przed jedzeniem. |
|
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
Mój tż pobił chyba dzisiaj wszystkich ![]() Zrobił małej dzisiaj na śniadanie "kaszkę".....Na szczęście mała wzięła tylko 2 łyki i więcej nie chciała. jak się później okazało, mąż zamiast kaszki dosypał do mleka.................... ... bułki tartej Oczywiście moja wina, bo puszki nie podpisane
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do zyczen i sto latek dla Wikusi
A ja dostalam wnerwa ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- moja je danio i czasem pije soki bobofrut, ostatnio kompot ugotowalam z truskawek i jej smakowal - lekko jej tylko poslodzilam, bo kwasny byl, kaszki manny samej nie chce jesc, ale ponadto je to co i my.
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela a u Was inna sytuacja..
Sarcia już ma wszystko ok? miedniczki nie są poszerzone? gitara gra jak trzeba? obraz usg ok? Moja promorka to poroniony człowiek. Nadal nie odpisuje na maile, dzwonie " wyślij mi to i to bo z nieba tego nie wezmę.." W niedzielę chce się spotkać. Ciekawe po co, już jedno takie spotkanie było - mydlenie oczu, nic nie wniosło do sprawy. Poprawiłam tabelki i wstęp, mam do napisania: dyskusję, zakończenie, metodykę pracy, uporządkować 2 rozdział. Alibany hhahaha dobre faceci, bułki tartej nie znają.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-26 o 15:24 |
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu kinga cos ma w uchu. wczoraj wieczorm wyciagnelam taka galaretkę... nie wiem co jest... nadrabiam ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
i jigurt naturalny (ew oo skromnym składzie)2. daję już jakis czas, moja malo pije to nic jej nie bedzie 3. tak, czasem daje tez płatki kukurydziane na mleku ale raczej jako degustację. od lipca bedzie jadla mleczne posilki w zlobku. np. dzis jadla ryz na mleku |
|||
|
|
|
#4037 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lila, Lena i Wiki
Hejka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak przynajmniej wynika z kalendarza. Ja to sobie tłumaczę dojrzewaniem po prostu U nas też histeria przy każdej zmianie pieluchy na taką zwykłą. I dlatego używam je tylko na noc i rano raz, a poza tym już zawsze pieluchomajtki, bo przy nich problemu najmniejszego ni ma - robimy to na stojąco ![]() Cytat:
Cytat:
2. Nie daję, ale w teorii już można. Tylko że one mega słodzone są ![]() 3. Nie ![]() Cytat:
Wczoraj akurat zdjęcia wysypki różyczkowej gdzieś zobaczyłam i dlatego mi się tak nasunęło... A objawy to najczęściej wysypka + objawy grypopodobne, w tym gorączka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz rację - pobił wszystkich
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- yyy, nie doczytalam
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopisuje się do kupy pękajacego łba ![]() Beatko wybacz ze tak późno ale z całego serca gratuluje Wiki buziak 10 miesięczniaku śliczny Bellowny i dla was po buziaczku W końcu bramkę na schody dziś zamontowali nam ale ...bez zamknięcia kwitując" se zawiąże gumę pani"---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
iść do pediatry?
|
|
#4040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mały marudny chwilami, ale ogólnie nie jest źle. Buty mi przynosi jak tylko dopadnie i każe sobie zakładać
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie głupie pytanie, nie smiać się. Do muffinek musze miec forme metalową i w to papierowe czy wystarczą same papierowe?
![]() Planuje powoli roczek Sary. Grill. Co mogę podać jako zimna płyta obok grillownych mięs? Koreczki? i co jeszcze? brakuje pomysłów.
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili, Lena, Wiki
Monia nie dziala mi ten link do ankiety. Patik ufff dobrze, ze dzis dobrze, ale faktycznie dziwne, ze sa takie wahania. A caly czas to samo laboratorium? Aniu daj znac, co powiedziala pediatra. Ciekawe co to? Madzia: 1.nie 2.nie daje 3.nie Alibany dla Was tez zdrowia dziewczyny! Patik wystarczy samo papierowe. |
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
za zabki my mamy 6 wczoraj odkrylam druga 2 na dole Cytat:
2. ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- |
|
|
|
|
#4044 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja zimnego z lodówki tez nie chce - daj jej takie w tem pokojowej. Cytat:
![]() dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas Julka też lubi te małe biedronkowe Gizmo się nazywają ![]() ja daje same papierowe bo metalowej formy nie mam.
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Ja daję od czasu do czasu sok z tymbarka bez cukru np.jabłkowy,ale rozcieńczam z wodą, tak to tylko woda + ewen sok malinowy. 3.Nie, na MM robię. Beatko gratuluję ZUPA CZOSNKOWA - uwielbiam ja. Robię na wywarze warzywnym,dodaję dużo czosnku,tymianku,soli,pie przu i zabielam śmietaną.Czasem warzywa wyciągam, czasem wszystko blenderem traktuje, ale nie może być dużo marchewki,bo będzie za słodka.Do tego bagietka chrupiąca, albo grzanki
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:26 |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
foty
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam sprawe
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ciągle nie mam czasu żeby nadrobić zaległe posty
![]() ciągle coś do roboty w domku.. góra do prasowania rośnie a czasu na to brak.. i zaległości sie robią... ech...
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Beata u mnie nie było seminariów, tzn mam w indeksie jako przedmiot ale ona mi daje tylko wpis, żadnych jako takich spotkań nie było.
Ja z roku jedna jestem u niej. Studiuję na innym wydziale a pracę pisze na innym. Pewnie na obronie będę tylko ja jedna. ![]() Żal no...co zrobić. Dobrze, że ja nie prasuję, i mam ten obowiązek z głowy Zanetaa jeszcze serek topiony o zupy, i na koniec trochę żółtego sera lekko roztopionego Zmalowana to jutro myślami jestem z Tobą. Coś się jutro wyjaśni, jak myślisz? masz wyniki testów ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

. Przeciez nie będą się rozwijały równiutko, tylko każda swoim tempem, moim zdaniem nie masz się czym martwić.

od 3 dni wstaje po 6
dziś do tego w nocy się budziła i pewnie 2 drzemki będą
bo z Tymi moimi rozrabiarami to była by masakra.
zębole

Masz rację - pobił wszystkich 
kwitując" se zawiąże gumę pani"