|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ale tutaj cisza...
Szymon zasnął o 21.30 po godzinie płaczu. Spał dzisiaj od 7.30 do 21.30 tylko 50 min. (11-11.50). A. jeszcze w pracy. Jestem zmęczona. Dobrej nocy
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dobrej nocy mamolinki
I zdrówka potrzebującym
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Eveewe mieliśmy rodzinną uroczystość i trochę napięty "grafik", ale ile razy przejeżdżamy przez Kielce, to myślę o wszystkich kielczankach forumowych Przykro mi z powodu choroby Twojego ojca, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Brumek mąż zaplanował, bo to on ma urlop (ja mam przecież non stop wczasy ), ale na następny tydzień jego urlopu jedziemy do mojej rodziny
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Matko, dziewczyny ostatnio jestem mega zmęczona i wypompowana. Normalnie nic mi się nie chce. Igor jest taki niedobry, że mało brakło kilka razy, a by dostał klapsa z mojej bezradności... Ajj szkoda gadać. Moim jedynym na tą chwilę marzeniem, jest przespać noc. I nie obudzić się przed 5 rano. Jak czytam, jak jesteście zachwycone macierzyństwem i zafascynowane każdą rzeczą u Waszego dziecka, to aż mi wstyd za siebie. Ja tak nie mam. Nie chwalę się Igorem, nie opowiadam o nim. Dziwne trochę. Łeb mi pęka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pobraliśmy rano mocz, trzymajcie kciuki żeby było dobrze. Około 14 powinien być wynik. Znacie fajny przepis na zupę czosnkową? Marina
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
patik
i trzymam kciukasy.Ja nie znam przepisu. Nie wiedziałam nawet, że istnieje taka zupa. A my na szczepienie dziś uderzamy. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/41207/..._za_pieniadze/ Widziałyście?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brakowało tu Ciebie ![]() Cytat:
![]() przepisu nie znam, cebulową robię często, czosnkowej ani raz
|
|
|
#3998 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też własnie dzisiaj miałam ciężką noc i poranek...i też traciłam cierpliwość, a teraz mam wyrzuty sumienia... Cytat:
Patik a jak Ty pobierasz mocz, bo koleżanka nie może od prau dni swojej córci złapać.![]() Witam. Zimno rano było bu..... Po pracy idę do teściowej w odwiedziny(do szpitala), a o 16 jadę do endo na wizytę. |
|||||||
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik trzymam kciuki!
Marina Eve brawa za zabki! Ja pomalu wracam do zywych... |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka - Myję ją w wanience, dzisiaj w nadmanganianie potasu ( ale najlepiej chyba rywanolem odkazić- w szpitalu tak robili, potem przemywali samą wodą- następnym razem tak będę robić) Trzeba dobrze podmyć.
Osuszam ją czystym ręcznikiem, kładę na łóżku na podkład i warujemy, tż z pojemnikiem, ja ją zagaduje, daję picie na leżąco, zabawki. I zaraz zaczyna sikać. Łapiemy środkowy strumień. Wogóle to wczoraj rano byłam u pediatry z małą bo zrobiło jej się odparzenie, ale takie dziwne, jak owrzodzenie to wygląda. Już wcześniej jej się coś zaczynało dziać, smarowałam pimafucortem i pomagało. Maśc dałam koleżance kilka dni temu, i musiałam sama iść po receptę. Myślałam że mi co innego przepisze, bo przecież nie mogę tego używać cały czas. Nie wiem co to jest.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-26 o 09:17 |
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Aania próbuję się bić w rozmowę, ale ciężko tak z doskoku.
W poprzedni weekend byliśmy u moich rodziców. Wszyscy się zjechali (bracia z rodzinami, nawet najmłodsza dwumiesięczna była) - razem 16 osób, więc trochę nas było. Zrobili grilla. W niedzielę wybraliśmy się do Zakopanego, żeby się przejść po Krupówkach (mało mi, że kilkanaście lat po nich chodziłam, a kilka miesięcy nawet tam pracowałąm ). I jeszcze do pracy zaglądnęłam - po ponad 1,5 roku - w sumie jak by mi kazali iść tam dziś pracować, to pewnie bym poszła (w sensie że nie odczułam, że mnie tam daaawno nie było )Patik mi też lekarka mówiła, że najlepiej riwanolem umyć przed pobraniem |
|
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
mi ktos podmienil corke, od niedzieli nie do poznania. Placze, krzyczy, denerwuje sie, zmiana pieluchy czy ubieranie to prawdziwa masakra. Ja nie wiem czy to jakis skok czy co? Oddajcie mi moja Wiki ... |
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agaguernsey zdrowka zycze patik ale sie was trzymaja te "problemy" mam nadzieje ze szybko minie to fatum nad wamimarinko troszke cie rozumiem - ja wczoraj jak weszlam do domu i zobaczylam histerie bratanka - to powiedzialam do mamy pozniej ze chyba jakbym mial atakie dziecko, to bym juz wiecej miec nie chciala. Mama mowila ze pol godziny histeryzowal i nie dal sie niczym uspokoic. Jedynie bratowa go uspokoila. Lece nakarmic Marys.
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Marina mi też nieraz brakuje cierpliwości do Małego, zwłaszcza jak zaczyna jęczeć, wyć (wymusza wiele rzeczy płaczem i to takim, jakby go ktoś ze skóry obdzierał), a jeszcze gdy dziadkowie za ścianą, to już w ogóle...
Kiedyś ktoś pytał o menu dzieci kp. Mój to mlekoholik zdecydowany Rano wstaje i od razu UU. Następnie daję mu trochę owocków (nie zawsze, czasem je ze mną kanapki) i poprawia UU. Obiadek - zupka - często dzielę na dwie porcje, bo on jednak woli częściej i mniejsze porcje (podobno dzieci kp na żądanie często tak mają). Oczywiście popija UU. Popołudniu druga część owocków. Wieczorem kaszka, ale nie zawsze chce albo ja sobie daruję. Generalnie wszystko popija UU (nawet wodęEdytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-06-26 o 10:08 |
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kunice
Cytat:
![]() Pati zdrówka dla małej
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale u nas leje i wieje ![]() Luśka już usnęła na drzemkę od 3 dni wstaje po 6 dziś do tego w nocy się budziła i pewnie 2 drzemki będą
|
#4010 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena i Lila
Mamusie przypominam o tytulach ![]() |
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
u nas jednak jakas infekcja.... mnie boli gardło, a mała ma gile do pasa... Męczy się bidulka, spać nie może... najgorzej, że nie daje sobie ściągnąć fridą nic a nic.... |
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka życzę |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
A mi łeb pęka
wzięłam dwa apapy i nic :/ |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
I dla Wiktorii Ja siedze dziś z trójką dzieciaków, i teściem w domu. Teściowa pojechała do poradni chirurgicznej bo paznokieć jej wrósł- ale na szczescie mam bo obiad ugotowałą zanim pojechała bo z Tymi moimi rozrabiarami to była by masakra.I Lena potrafi już sama wstac z siadu ![]() Martwi mnie Lilanie wiem czy ona boi się samodzielnie stać czy co? Ma nowe umiejętności itd ale w tym temacie jest słabo...
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przeciez nie będą się rozwijały równiutko, tylko każda swoim tempem, moim zdaniem nie masz się czym martwić.Lila, Lena i Wiktoria |
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A matka Madzi.... żal |
||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
![]() Melduję się. W weekend byliśmy na weselu, dopiero dzisiaj do Was dotarłam ![]() Beatko gratuluję obrony!!!!! ![]()
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Patik są już wyniki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

), ale na następny tydzień jego urlopu jedziemy do mojej rodziny
i trzymam kciukasy.

klask i:

od 3 dni wstaje po 6
bo z Tymi moimi rozrabiarami to była by masakra.
zębole