U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 15:53   #1381
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ale nikt Ci nie zabrania wyrażać swojego zdania, tylko czasami Twoje posty brzmią tak, jakyś tylko Ty miała rację i negowała to co my piszemy
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
No cóż, Twoja wypowiedź w zestawieniu z zacytowaną moją brzmiała złośliwie, przynajmniej dla mnie, dlatego zwróciłam na to uwagę.

Jadę odebrać dowód, ostateczne pożegnanie ze starym nazwiskiem .
ok
nie będe was już zameczać swoimi postami
<papa>
Stary 2012-06-26, 15:55   #1382
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mam dosc

3 koleżanka mi powiedziala ze nie może przyjsc na mój panienski

i takie durne wymówki maja

jak bym wiedzia to bym ich na wesele nie prosiła
teraz nie wiem sama czy warto go robic
ma byc moja swiadkowa i 3 siostry bez sensu

co za pipy

ale pociesze Cie.. Mnie siostry totalnie olały...
maja w swiadkowienie dla mnie, organizowanie panienskiego itp..

jak to dzisiaj jedna napisala?
czy wole na panienski jechac na disco do klubu X czy Y...
co weekned sobie moge tam jechac ale na dyskoteke a nie na panienski

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:57   #1383
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
co za pipy

ale pociesze Cie.. Mnie siostry totalnie olały...
maja w swiadkowienie dla mnie, organizowanie panienskiego itp..

jak to dzisiaj jedna napisala?
czy wole na panienski jechac na disco do klubu X czy Y...
co weekned sobie moge tam jechac ale na dyskoteke a nie na panienski
jedna mi teraz napisala ze myslala ze bede sie cieszyc ze mna ze mna ze znalazla ze swoim facetem mieszkaniee i akurat w ta sobote co panienski chce go rodzicom przedstawic....

odwoluje calego panienskiego

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:00   #1384
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
.
oj, edytowałaś. Nie odebrałabym telefonu w kościele bo uważam, że tam mi był totalnie niepotrzebny. Miałam przygotowaną dużą torbę, gdzie do małej kieszonki schowałam telefon i tę torbę to mi świadkowa do samochodu wzięła i dopiero na sali z niej korzystałam. W niej miałam małą kosmetyczkę z kosmetykami i jak trzeba było poprawić makijaż, to brałam tylko ja i szłyśmy do łazienki.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Oddzwaniasz na nieznane numery? Wow! Ja tam nieznanych ani nie dobieram, ani na nie oddzwaniam. Taki dzikus jestem

Komórki taskać nie będę Mało tego, jak po powrocie bym znalazła jakieś nieodebrane połączenia od znanych mi osób w godzinch wiadomych, np. w czasie trwania uroczystości, to przysięgam opierniczę

Ja albo sobie skombinuję coś małego, żeby miec na sali. no chyba, że świadkowa będzie miała taka pojemna torebkę. Do kościoła torebki żadnej taskać nie będę. Chusteczki będzie miał TŻ w kieszeni marynarki i styknie
Zazwyczaj odbieram albo oddzwaniam. A wtedy to już w szczególności bo co chwila albo znajomi albo rodzina do mnie dzwoniła z pytaniami o dojazd albo z innymi sprawami. No i jak dzwonili goście z potwierdzeniami to wielu numerów nie znałam i dlaego też odbierałam. Poza tym, niestety, mój prywatny telefon czasem służy jako telefon służbowy...
Stary 2012-06-26, 16:01   #1385
(kicia)
Zakorzenienie

Basketa nie obrażaj się w końcu to tylko forum i każdy może mieć inne zdanie. I nie kasuj swoich postow bo możesz dostać bana a dziewczyny i tak cytowały Cię więc nic nie ukryjesz
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:02   #1386
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
jedna mi teraz napisala ze myslala ze bede sie cieszyc ze mna ze mna ze znalazla ze swoim facetem mieszkaniee i akurat w ta sobote co panienski chce go rodzicom przedstawic....

odwoluje calego panienskiego
boziu.....
jakby nie mogla przedstawic go przed panienskim lub nie wiem kiedy..
smutne to... ale faktycznie w czasie organizacji wesala wszystko wychodzi kto jest warty Naszej uwagi

nie odwołuj. baw sie z siostrami i olej te dziewczyny.. same zobacza przed swoim weselem jak t milo jest jak ktos odmawia i olewa

Stary 2012-06-26, 16:05   #1387
olajakzam
Raczkowanie

bardziej chcemy zeby goście wiedzieli, co jak pić, bo żeby odmierzyć to kurcze czym?
Stary 2012-06-26, 16:06   #1388
Nattiv
Zakorzenienie

Wczoraj i dziś miałam taki zapiernicz w pracy, że nie miałam kiedy i jak do Was zajrzeć

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:07   #1389
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
boziu.....
jakby nie mogla przedstawic go przed panienskim lub nie wiem kiedy..
smutne to... ale faktycznie w czasie organizacji wesala wszystko wychodzi kto jest warty Naszej uwagi

nie odwołuj. baw sie z siostrami i olej te dziewczyny.. same zobacza przed swoim weselem jak t milo jest jak ktos odmawia i olewa
ale mam wynajac bar dla 4 dziewczyn ?

Mia i Tosia <3

Stary 2012-06-26, 16:08   #1390
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
ok
nie będe was już zameczać swoimi postami
<papa>
ej no, nie obrażaj się. No i jak dziewczyny pisały - nie edytuj tak postów bo Cię ban będzie czekał a za takie drobnostki nie ma co się zżymać.
Stary 2012-06-26, 16:09   #1391
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
to może mała imprezka w domu

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:10   #1392
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

to moze jakas inna forme zrobicie?
najpierw mala domowka a pozniej wyjscie do jakiegos baru?

Nie rezygnuj z tego tylko dlatego ze jakies dziewczyny znalazly sobie "wymówkę"....

Stary 2012-06-26, 16:10   #1393
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
A nie macie w jakimś klubie możliwości wynajęcia jakiejś loży czy coś? U mnie tak było i było ok. Wiem co to znaczy jak ktoś odmawia jeszcze gorsze jest jak na 2godziny przed dowiadujesz się takich rzeczy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:13   #1394
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
bardziej chcemy zeby goście wiedzieli, co jak pić, bo żeby odmierzyć to kurcze czym?
tylko czasem nawet sama proporcja "ml" umieszczona na menu daje rozeznaje ze czegos ma byc "wiecej" a innego alkoholu mniej... a tak to nie wiadomo czy maja nalac wiecej rumu niz nie wiem coli
daje taki glupi przyklad ale czasem drinki skladaja sie z 3 roznych skladnikow i wtedy moze byc zamieszanie czego maja wlac najwiecej a czego mniej..
Przynajmniej mi by o ulatwilo w znacznym stopniu sprawe

Stary 2012-06-26, 16:15   #1395
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ta kolezanka od chlopaka napisala czy bym sie nie obrazila jak by wpadla ale do 12 tylko. Kurde, to i tak by bylo cos...

Mia i Tosia <3

Stary 2012-06-26, 16:22   #1396
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
ta kolezanka od chlopaka napisala czy bym sie nie obrazila jak by wpadla ale do 12 tylko. Kurde, to i tak by bylo cos...
No widzisz
Przynajmniej jakoś sie stara pogodzić to wszystko.. aczkolwiek troche sie dziwie dlaczego do 12stej tylko..

Stary 2012-06-26, 16:24   #1397
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

bo swojego faceta nie chce zostawiac na dlugo, on mieszka 200km od niej

Mia i Tosia <3

Stary 2012-06-26, 16:25   #1398
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Pod relacja jest link do zdjec, tam juz mam krotkie wlosy

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Ok 3 tys od osoby.
zobaczyłam ale myślałam że krócej je chcesz ściąć

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
o niee a to była Twoja BF z Paryża nie?
Przykro mi
ścisk

Marylko
hotel przepiękny, jak pałac jakiegoś szejka
PS. Taka prywata- jaki macie aparat? Bo TŻt chce po ślubie już kupić jakiś porządny aparat, a mojego D3000 się pozbyć

Powiem Ci że cieszyłam się Waszym szczęściem oglądając fotki, a jednocześnie naszedł mnie straszny smutek. Zrobiło mi się cholernie żal mojego kochanego TŻta Przykro mi się zrobiło dlatego, że On nigdy takiego miejsca nie zobaczy. Ja mam paniczny strach przed lataniem, nie wsiądę za chiny ludowe. Leciałam raz w życiu do Londynu do znajomych i skończyło się na tym, że podawała mi babka obok jakieś silne leki upokajające bo dostałam duszności, było mi słabo, chciało mi się rzygać i chciała JUŻ wysiadać, normalnie dostałam paniki. Wracałam już autobusem.
Jakoś przerażała mnie myśl że nie jestem na ziemi, istny dramat przeżyłam i od tamtej pory jedyne środki lokomocji do środki lądowe. A te najpiękniejsze miejsca dostępne są wyłącznie za pomocą samolotu, a tak chciałabym aby TŻt zobaczył takie cudne widoki, onn jest typem podróżnika, a ja z kolei lubię stałe rzeczy, swoje otoczenie, miejscowość, ciężko mi się przestawia na inne rzeczy, np głupi wyjazd na 2 noce oznacza że przez 2 noce nie prześpie, na wakacjach mija mi to po ok 5 dniach zanim naucze się spać w nowym miejscu.. A tak chciałabym mu pokazać świat

Dobra już się nie żalę, bo aż się poryczałam.

Dobra wiadomość jest taka, że brat właśnie przyjechał i oznajmił mi że w prezencie ślubnym zafunduje dla mnie videoklip kręcony metodą lustrzankową czyli te wypasione filmiki ślubne jak rodem z you tube.
Koszt takiego czegoś to ok 5 tysięcy w górę, ale kolega mojego brata (inny niż ten który Nam filmuje imprezę) pasjonuje sę fotografią i ma mnóstwo sprzętu itp, właśnie zakupił nowy sprzęt do video i do tego helikopterek, dzięki któremu filmuje z wysokości i on i jego brat będą z Nami całą imprezę a później zmontują dłuuuuugi klip Ciesze się ogromnie bo brat wiedział że cholernie mi na tym zależało, ale że za video płacimy sami to zdecydowaliśmy się wyłącznie na ten lustrzankowy klip na plenerze w górach ze względu na koszty.

Dopiero teraz miałam chwile żeby napisać, już zasypiam, a kończe jeszcze 1 rozdział mgr bo jutro o 9 rano jadę go oddać w ramach zalki seminarium..

Z nowości ślubnych:
  • mam próbny fryz 4 lipca, nie płacę za niego nic
  • byłam pytać o ciasta do paczek- za paczę usłyszałam 16.50- najwięcej jak do tej pory powariowali!!
miło że brat wam zorganizował videoklip, a co do pacz3ek to nie jest tak źle ja ostatnio słyszałam o 50zł za paczkę

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
na pewno zamówione ciasta dla gości
a ja nadal nic...

u mnie 25
ale wiecie co?
26.06 a ja nadal nie dostalam okresu. co oznacza nie mniej, nie więcej że za miesiąc o tej porze nadal będę przed i to całe 5 dni, więcc prawdopodobnie nie będę brała żadnych tabsów bo 5 dni przed jeszcze nie jestem tak zPMSowana
super wiadomość!!!

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Marylko - fotki cudne
Piękne miejsce, od razu udziela się klimat wakacji i bardzo miło ogląda się takie fotki - my niestety nigdzie nie jedziemy z powodu kupna i remontu naszego domku.

Malwuś - ślubny reportaż bajeczny. Piękna z Ciebie panna młoda

Lubcia - gratuluję z całego serca (i troszkę zazdroszczę)
My staramy się od kilku miesięcy i dalej nic, tylko rozczarowania

Audrey - nie przejmuj się tym samolotem, ja tez nie bardzo lubię latać.
Ja mam klaustrofobie, miesiąc temu pierwszy raz leciałam samolotem, bałam się że dostanę ataku paniki ale nie było strasznie. Chociaż całą podróż się modliłam (szczególnie w momencie lądowania

dobrego dnia

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Oj, teraz to czas błyskawicznie wam zleci.
Cieszcie się każdym dniem, nim się obejrzycie będzie już PO.
Mimo że przygotowania są troszkę stresujące jest to całkiem fajny etap.
Teraz mi go brakuje, ale jestem na etapie projektowania wnętrza naszego domku więc zajęcie jest - szkoda tylko że koncepcji żadnej na razie nie mam
może niech tż się przebada?

Cytat:
czemu kasujesz wiadomości?

Cytat:
zdasz

Witaj i opowidaj

Dziewczyny zdałam ten egzamin wiec w tym tygodniu koniecznie musze jechac przymierzyc sukienke i dobrac dodatki
welon/pas/ rozglądnąć sie za butami..
i ciasto zamowic koniecznie ech
gratulacje kochana
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
oczywiście jest i relacja
piękna relacja aż mi się oczka zaszkliły
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:27   #1399
niusia_87
Zakorzenienie

oj dziewczyny, przestańcie, baskaeta nie miała nic złego na myśli, a że przez przypadek wyszło w postach że można było uważać za wypowiedź złośliwą (ja akurat nie odebrałam za złośliwą)

niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:27   #1400
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
bo swojego faceta nie chce zostawiac na dlugo, on mieszka 200km od niej
aha czyli on zostanie u niej
No jak juz tam woli Najważniejsze żeby przyszla skoro jej sie uda

Stary 2012-06-26, 16:30   #1401
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

sama mam juz metlik w glowie

nie wiem czy ten bar wynajmowac ( jest juz wynajety) dla 5 dziewczyn.

Czy zostac na stancji, zrobic domówke i pojsc na balety ( o polowe albo i wiecej taniej) w kosztach by bylo...

co byscie zrobiły?

Mia i Tosia <3

Stary 2012-06-26, 16:42   #1402
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
.
szkoda że edytowałaś posty bo dyskusja się totalnie posypała i nie wiadomo o co chodzi

Cytat:
chyba i tak zrobiłaś mala antyreklamę tych pudelek

Kurcze ja wlasnie mialam zamiar identyczne zamawiać. brązowe albo zlote i kurcze teraz juz sama nie wiem...

a ostatecznie jakie macie? Doradziły Wam Panie cos?
Ja w swojej cukierni widzialam ze wlasnie do takich wkladaja....
Moze oni jednak mowia tak abyscie zakupili od nich? Moze chca zarobic? W koncu dziewczyny mowia ze wszystko jest ok...

Zrob eksperyment kup sobie ciasto, wloz do pudelka i do lodowki i zobaczysz czy sie cos dzieje
O reklame nie chodzi, bo pudełka dostajemy gratis w cenie ciasta, składają Panie bez problemu, kwestia jest tego, że niektóre pudełka na ciasta- bo okazała mi takie jak moje prawie, są w środku jakby troche lakierowane, takie półbłyszczące, a mamy ciasto np z galaretką i może to pociągnąć wilgoć ale w tym momencie nie w tym rzecz.
Te pudełka które mam ja i kilka dziewczyn składają się tak, że to dno jest miejscem w którym ten paapier się łączy i w momencie gdy ciasto jest ciężkie ten dół się obniża i wygląda jakby miał się zaraaz rozpaść , pokazywała mi Pani na przykładzie ciast które da do naszej paczki: sernik, ciasto o smaku kawowym, placek a'la ptasie mleczko z kolorowymi kawałkami galaretek i gaalaretką na wierzchu i fale dunaju, to sa jednak ciężkie ciasta i obciążają to mimo tej wkładki wewnątrz.
A pudełka ktore oni mają są składane inaczej, mianowicie boki są ruchome, a spód jest z jednego kawałka tekturki w związku z czym nie ma szans żeby dno się poluzowało bo dno jest jedno całe, a wnętrze pudełka jest takie jak z zewnątrz. Pomyslałam że można by to taśmą podkleić każde, ale TŻt mi mówi że to jest za dużo roboty itp.
Muszę z nim obgadać jeszcze tę sprawę.
Nie wiem co zrobić. Te nasze pudełka są śliczne, tamte też ładne ale jednak to nie to samo...

Cytat:
pochwale sie swoim zakupem..
kupilam grzebien slubny, ciekawa historia bo nie zauwazylam ze on nie jest plaski i byl w kształcie litery "L"
Nie nadawal sie do mojego upiecia
Obchodziłam wielu jubilerów i nikt nie chcial sie podjac przerobki jego
Mowili ze sie NIE DA

Moj TZ wczoraj go rozciol, zlutowal i normalnie mam grzebien za jakies smieszne pieniadze

Foto slabe bo robione wczoraj w nocy ale jest pieknie mieniacy sie i srebrny
śliczny

Cytat:

Czy zostac na stancji, zrobic domówke i pojsc na balety ( o polowe albo i wiecej taniej) w kosztach by bylo...

co byscie zrobiły?
Kochana jak ma to być duży koszt a z kasą się liczysz to weź opcję nr 2. Nie ma co się szarpać a domówka + clubbing to też super opcja

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-06-26 o 16:44
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:42   #1403
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

co byscie zrobiły?
szczerze? wybrałabym domówkę. W mniejszym gronie mysle ze będziecie czuly sie swobodnie i będziecie mogly sie wyluzowac totalnie A pozniej mzoecie wyjsc do klubu, lub na miasto

Stary 2012-06-26, 16:46   #1404
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

co byscie zrobiły?
Cały klub na 5 osób i nikt więcej poza barmanem? To bym brała domówkę, chyba że zaliczka przepadnie, a tam będą też inni ludzie...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:48   #1405
maruda80
Zakorzenienie

Partygirl - piękna relacja
Bardzo podoba mi się twoja fryzurka ślubna.

Co do torebek - u mnie się sprawdziła ponieważ na moje nieszczęście w dzień ślubu dostałam okres i nie mogłam jej wtedy nie mieć.
Do toalety chodziłam z siostrą (wyobrażacie sobie zmianę tamponów w sukni ślubnej w ciasnej kabinie - co się nagimnastykowałam to moje...)

Z torebki przydały się głównie chusteczki, puder matujący i błyszczyk.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 16:49   #1406
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Witajcie

Tak wciagnal mnie szczesliwy stan malzenski ze nie mialam czasu do was zajrzec po slubie wiec moj slub odbyl sie 2.06 i bylo PRZEPIEKNIE!

Przepięknie wyglądałaś. Rewelacja. Nie mogę wyjść z podziwu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 17:03   #1407
jagata
Wtajemniczenie

ja też nie i dlatego mam nadzieję, że się nie obrazi na nas

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Partygirl - piękna relacja
Bardzo podoba mi się twoja fryzurka ślubna.

Co do torebek - u mnie się sprawdziła ponieważ na moje nieszczęście w dzień ślubu dostałam okres i nie mogłam jej wtedy nie mieć.
Do toalety chodziłam z siostrą (wyobrażacie sobie zmianę tamponów w sukni ślubnej w ciasnej kabinie - co się nagimnastykowałam to moje...)

Z torebki przydały się głównie chusteczki, puder matujący i błyszczyk.
jak dobrze, że mnie to ominęło.Myślę, że miałabym podobne doswiadczenia jak Ty
Stary 2012-06-26, 17:06   #1408
melod_y
Zakorzenienie

maruda- gdzie robilas poradnie?

Stary 2012-06-26, 17:07   #1409
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
kopertówkę to i ja mam ale złota

czaicie że u mnie w ch opakowania na ciasta takie zwykłe plastikowe są po 2,30 zł/szt myślałam że padnę w tym sklepie toż te ozdobne są po 1,5 na allegro chyba będzie trzeba zamówić
A ja dzisiaj widziałam w jednym sklepie z róznymi dodatkami do slubu tuby z płatkami róż takie małe za 29 zł a na allegro są za ok 10 zł.
Stary 2012-06-26, 17:12   #1410
melod_y
Zakorzenienie

maruda- gdzie robilas poradnie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości