|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
dzis o maly wlos nie dostalam zawalu...
duzo dzis marudzi i praie nie spi niunia wszystkiego najlepszego!!!! maya serdeczne congraty!!! ![]() la monica - cora slodka
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
dzieciaczki cudne
zabcia ale blondas słodki, szczerze nie widziałam noworodka w blond wloskach niunia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KUPIŁAM chuste na all tą co kotek polecił http://allegro.pl/womar-chusta-be-cl...417138120.html |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka, blue dziękuję
![]() Moniczka oj nieciekawe przeżycie, ale już dobrze... La Monica córka słodka |
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karola tak była ubrana na chrzest, trochę nie wyraźne zdjęcie bo się ruszał suseł Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasza to taki mały łysolek ale kochany
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sukienkę używaną dałam 12zł na tablica pl znalazłam bolerko w komisie 13zł buciki w sklepie 5,50zł ![]() rajstopki 2,50zł opaskę dostała od bratowej ![]() no i pod spodem miała body białe bez rękawka też prezent od bratowej co do włosów to stoi jej kogut na całej głowie, szwagier się śmieje że będzie punkiem
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
)Moj tez spi czasami cale dnie jak dzis, a czasami nie spi woglole tylko drzemki po pare- parenascie minut Cytat:
XZabcia widzialam zdjecia juz na Fb, mala zabcia jest super ![]() ![]() sliwenka malutka wygladala slicznie )ciekawe w co mozna chlopaka ubrac za nieduze pieniadze bo widzilam w sklepie i suebie taki garniak na chrzest, ale 150 zl;/ tyle nie dam na raz sie to przyda;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-26 o 20:09 |
|||
|
|
|
#2828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczynam czegoś szukać
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie witaminy dajecie swoim małym? Ja na mleku modyfikowanym jadę, ale nie wiem co podawać... A kiedy do pediatry trzeba pójść???
Kurcze, kiepsko się goję. Położna powiedziała, że szew mi się rozchodzi i kazała siedzieć na lewym pośladku tylko... Teraz oprócz tyłka boli mnie kręgosłup... |
|
|
|
#2830 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratulacje!
Niunia wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia wszystkich marzeń! Maya gratulacje!!! Cytat:
Będziemy trzymać bardzo mocno kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, że to już za Wami!Cytat:
Cytat:
SzmaragdowyKotku czyli Wojtuś też tak ma, to się uspokoiłam a te chusty co nie trzeba wiązać to fajne są ja po zdjęciach Agaty - zachustowanym Maćku - nabrałam ochoty na kupno chusty ale się boję tego wiązania właśnie![]() Gabi biedna Hania, oby ją już więcej nie bolał brzuszek Co do tego, że masz inne zdanie to oczywiście, każdy ma do niego prawo Wiesz, mi się wydaje, że nie tyle straciłam pokarm co coś było nie tak od samego początku. Od początku przystawialiśmy Malutką i ona nigdy się nie najadła, zawsze był płacz po, dostawała butelkę i zjadała tyle jakby z piersi w ogóle nie zjadła nic. A potrafiła wisieć 45 minut i później zjeść tyle mm co by zjadła normalnie. Nie słyszałam też tego połykania . Później postanowiłam odciągać laktatorem żeby coś to dodatkowo rozbujać i maksymalnie 30 ml udawało mi się odciągać, z tej bardziej poszkodowanej operacją to dosłownie kilka kropelek. No i dziwne było to, że jak prawie cały dzień nie przystawiałam Malutkiej to w ogóle nie miałam czegoś takiego, żebym musiała odciągać, jakiegoś bólu, żadnych wypływów
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy fajną położną. I powiedziała że na tej wizycie nam pediatra powie jakie dawać witaminy. Powiedziała też że nie powinno się za wcześnie podawać wit D bo dzieci mają po niej kolki, a często podają ją jeszcze w szpitalu. jedziemy w czwartek. Ciekawe czy mała będzie grzeczna ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Dobranoc, mała wstała
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To my się na przyszły tydzień zapiszemy jakoś. A i Piotrusiowi w szpitalu dawali witaminy, na wypisie widziałam.
|
|
|
|
|
#2833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mysle ze z czasem pozwolisz innym osobom zajac sie malutka ![]() Cytat:
to mowisz ze moj blondasek to pierwszy taki okaz ![]() Cytat:
![]() dziekuje kochana Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie nie wybudziłam jej wtedy, bo zapadła w taki sen zimowy, że mogłabym ją podrzucać, a ona nadal by spałaCytat:
ech mała mi dziś po tych szczepieniach płakała takim bolesnym płaczem, że ja razem z nią ryczałam w miejscu ukłuć ma opuchliznę, już wysmarowałam altacetem, mam nadzieję, że do jutra zejdzie![]() Chyba w nagrodę, że jest taka dzielna kupię jej tego konia z fp. Wszyscy tak zachwalają, więc może się przyda
|
||
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Dominiś, Karolcia i Emi są cudowni
![]() ![]() ![]() Żabcia włoski faktycznie są kosmiczne taki blondasek kochany![]() Wiecie co... z tymi witaminami to jak ze wszystkim z tego co widzę, co lekarz to opinia. Nasz pediatra (a naprawdę mu ufam, bo ma ogromne doświadczenie) kazał nam dawać witaminę D+K, cały czas dajemy. Natomiast na wypisie ze szpitala miałam napisane, że przy karmieniu mm nie trzeba wcale ![]() Tacca my u pediatry byliśmy po tygodniu
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że może całe te problemy z żywieniem małego w szpitalu były przez te witaminy. Podejdę w tym tygodniu zważyć małego w przychodni. Położna mówiła, że można, to zapytam kiedy można na wizytę. Położna mówiła tylko, że na szczepienie po ukończeniu 6 tygodni... O wizycie u pediatry nic nie mówiła. |
||
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
dziekujemy za zycznia
niunia dla Ciebie tez wszystkiego naj ![]() no i gratulacje dla świeżo upieczonej pani magister ![]() gabi - nie napisalam ze martusia jest uczulona na ogorka ale tak jak zauwazylam reakcja byla i byloby conajmniej nierozsadnym dalej go wcinac. odstawilam i teraz wszystko jest ok. za jakis czas znow sprobuje. dziewczyny dzieki za odp w sparwie piersi i czapeczki. |
|
|
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() A co do brania na ręce i teściowej... jeśli ktoś mnie zapyta (ktokolwiek... koleżanka, ciotka, teściowa...) czy może wziąć dziecko na ręce, to owszem, zgodzę się jeśli uznam, że jest odpowiedni moment. Ale jeśli ktoś wyskoczyłby z tekstem "wezmę go na ręce" to moja reakcja byłaby taka jak Gaabbi... "nie!" Bo nikt nie zna mojego dziecka tak jak ja, i nikt nie będzie decydował o tym kiedy go brać na ręce. Nie ma u mnie noszenia na rękach kiedy dziecko się wybudza, kiedy leży i się samo sobą zajmuje. Musi być odpowiedni moment i już, a ni ot tak. Cytat:
![]() A zachłanność... przejdzie nam ![]() Cytat:
Nie widzę dokładnie jak jest ułożone dziecko w tej chuście, którą ma SzmaragdowyKotek. Czy niemowlę można układać tylko w kołysce? Jeśli tak to gorąco odradzam, bo stawy biodrowe u maluchów są jeszcze na tyle niewykształcone, że można dziecku zrobić krzywdę takim układaniem, które powoduje, że nóżki się przyciskane do siebie. Dziecko powinno jak najczęściej mieć nogi podkurczone i odwiedzione o co najmniej 45 stopni.
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Centipede, Timii dziekuje
![]() Moja córka poszła spać wczoraj przed 20, wstała dopiero po 2. ![]() Potem zasnela po 3io6 zaczęła kwiki. Maz ja poglaskal i jeszcze 40 min pospala |
|
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
Wyszło, ale miałam zimno w czasie ciaży i to mogło upośledzić słuch.
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Dokładnie o to chodzi. Nawet się mnie nie pytają teście, czy mogą wziąć Małą na ręce, tylko stwierdzają fakt Wczoraj próbowałam o tym porozmawiać z P, ale dla Niego to jest "nienormalne", że nie pozwalam wziąć Jego Mamie Hani na ręce Zdenerwował się i po rozmowie Szkoda, że mnie nie rozumie w tej kwestii ![]() Hania robi nadal ciemne kupki Nie wiem, czy wybrać się z Nią do lekarza, czy nie panikować ![]() Czy Wasze dzieci też chrumkają, prychają, ogólnie wydają dziwne odgłosy??? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-27 o 08:21 |
|
|
|
|
#2842 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za powtórne przyjęcia
Widzę, że niezła burza się tutaj rozpętała w temacie karmienia piersią. Ja szczerze mówiąc, należę do tych szczęśliwych, którym karmienie naturalne nie przysporzyło żadnych problemów, jednak nie rozumiem kobiet, które naskakują na inne mamy, które karmią sztucznie. Każda mama wybiera to co według niej jest najlepsze dla niej i dla dziecka, czasem za bardzo nie ma wyboru bo traci pokarm czy też powstają inne problemy. I proszę drogie mamy nie piszcie tutaj, że o laktację każdy może zawalczyć, czy że dziecko zawsze się najada naszym pokarmem czy też czuje się po nim idealnie, bo jak widać nawet tutaj, nie zawsze tak jest. Ja sama też znam kilka takich przypadków. To jest bardzo krzywdzące, że w naszym społeczeństwie matki karmiące piersią, gardzą tymi, które karmią mlekiem modyfikowanym, uważają się za lepsze. Taka jest niestety prawda U nas Kubulek dzisiaj spał od 19:30 do 1:30, a później do 6:30. o 7 jedliśmy już małe śniadanko, później pobiegałam i zaraz drugie porządniejsze śniadanie
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciek czasami jak świnia, prycha, kich, kwiczy... I tak głośno śpi też![]() U nas na szczęście pełne zrozumienie w temacie opieki nad dzieckiem. To bardzo ważne żeby mówić jednym głosem, wtedy wszyscy będą wiedzieli, że jesteście zgodni i będą liczyli się z Waszym zdaniem. A dziecko to nie zabawka, że ot tak można podejść i brać na ręce jak się komuś podoba. I póki nie osiągnie samodzielności to rodzice decydują co i jak...
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Dziewczyny muszę zakupić laktator, bo jestem zmuszona odciągać to początkowe mleko. Nie będzie to trwało długo, więc myślę, że ręczny wystarczy. Czy z aventu ręcznego jesteście zadowolone? Macie jakiś inny dobry typ? |
|
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj dwa razy podałam Hani espumisan (po 6 kropli) i lakcid. Dzisiaj rano też już dostała dawkę i póki co jest spokój ze wzdęciami, ale kupka nadal ma kolor zielono- czarny Jak do jutra się nie poprawi sytuacja z dwójeczką, to pójdziemy do lekarza. Dzięki za odp. w sprawie chrumkania, prychania itp., bo już się bałam, że z moją Hanią coś jest nie tak Właśnie wiem, że powinniśmy mówić wspólnym głosem w sprawie opieki, wychowania naszego Dziecka. Zawsze to był dla mnie priorytet. Trochę jednak rozumiem mojego P, bo to chodzi o Jego Rodziców, z którymi On jest bardzo związany emocjonalnie, nie mylić z uzależnionym Myślę, że podobnie bym zareagowała, gdyby to chodziło o moich Rodziców. Na szczęście, w obecności teściów, P się ze mną nie spiera. Raczej milczy, jeśli się ze mną nie zgadza. W domu wyjaśniamy takie sprawy. Mimo wszystko jest mi źle, że mnie nie rozumie. Cały czas pyta o jakiś konkret, dlaczego Jego Mama nie może wziąć wnuczki na ręce...odpowiadam, że tak czuję i już. Ale dla Niego to nie jest wystarczający argument.
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Filip jeszcze dwa dni chodzi do przedszkola i ma wakacje i już sie doczekać nie może Bedę miała urwanie głowy z dwójką Ale co tam niech dziecko odpocznie od przedszkola,jemu wakacje też się należą.Szymon jakiś niejadek sie zrobił,o jedzenie się nie upomina,sama mu podstawiam w nocy budził się 3 razy i wcale dużo nie jadł![]() Mam bardzo duży problem po Nutramigenie żeby mu się obiło,w nocy mu się nie odbija bo on zasypia mi na rękach a w dzień podnoszę go kilka razy i po pół h od jedzenia beknie. Ja mam ręczny z Aventa laktator i nie narzekałam na niego,mleko ciągnął. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-27 o 09:08 |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u nas zimno, ze chodze w grubych skarpetach po domu tz w pracy, takze do juutra bede sama nie wiem czy ta pogoda tak wplywa na mlodego ale dwie ostatne noce od 22 przespane do 9 i dzis do 6 30 rano oczywiscie z przerwami na kamienie.malego tez zapakowalam w cieply koc, oby te zmiany temperatur nie zaszkodzily naszym dzieciakom. Moje slonce rano takie miny i usmieszki strzela, ze kurde przez caly dzien ejstem szczesliwa. Chyba to sie nazywa macierzynstwo ![]() brakuje mi troche dawania mu cyca, ale ogolnie maly czuje sie teeraz swietnie, nie musze siedziec kolo niego i plakac ze ciagle go boli, a ja jestem wypoczeta jak nigdy. w 7 mcu ciazy zdawalam prawko, oblalam. chyba trzeba bedzie odnowu zdac testy i probowac zdawac od nowa;/ nawet nie wiecie jaki to dla mnbie stres to prawko;/ zaluje, ze woglole go zaczelam. Przydaloby sie, ale ja sie tak strasznie boje, ze pewnie zdam za 10tym razem;/ <jak dobrze pojdzie> a kurde juz za tym 1szym razem prawie zdalam... jezdzilam juz sporo, wykonalam duzo polecen, eh ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
dawal rade. Nie mam porownania z innymi, ale avent mial na necie w sumie najlepsze opinieanulka moj mlody w nocy nigdy nie odbija jak jest spiacy, nawet go ostatnio nie probuje podnosic. Jak spi raczje nie ulewa, co innego w dzien- ulewanie nawet jak mu sie odbeknie?! bylam wczoraj w sklepie kupic sobie jeansy, ubralam i myslalam ze sie rozplacze. Nie bylam nigdy chuda, ale w biodrowkach wygladalam ok. Teraz ten brzuch ejst taki, ze napewno juz nie ubiore tego typu spodni;/ zrobila sie taka wielka opona dookola, wyglada to nieestetycznie. Stwierdzilam, ze zaczekam z zakupem do jesieni, moze schudne z 5 kg przynajmniej Andzya musisz mi stworzyc jakas diete cud, ja Ci mowie- nie ebdzie latwo ![]() do tego jeszcze- jestem len;/:P i tak woglole nie moge sie doczekac jakiejs wycieczki, Chce jechac w gory, zostawic malego, odreagowac porod. Brakuje mi troche tego, ze jak nie bylo bobo to moglam sie spakowac i jechac sppontanicznie na weekend gdzies. Teraz trzeba wsyztko planowac, analizowac, pytac rodzicow czy zostana z malym. A najbardziej sie boje, ze maly sie zakrztusi moim rodzicom;/i nie beda wiedzieli co zrobic, Bede musiala im pokazac filmiki co i jak musza robic. z jednej storny nie moge sie doczekac zeby gdzies jechac a z drugiej srony wiem, ze jak zostawie Leona na 2-3 dni to bede tesknila
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-27 o 09:21 |
|
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całe szczeście że nie ulewa prawie w ogóle, ale to że mu się nie odbija to ja już nie śpie tak dobrze. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-27 o 09:16 |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;/ moj brat zdal za 1szym razem, kolezanka z ktora zdawalam za 2gim, tza siostry za pierwszym i woglole kazdy byl zdziwony, ze nie zdalam.;/ i jeszcze w domu mowili- ee jak to nie zdalas, to takie trudne? za drugim razem to napewno zdasz.... babcie- eee tomek<moj brat> zdal to kazdy zda: P i kazdy zdziowny jak to nie dalam rady i ja jezdzilam za tykm pierwszym razem i mialam w gloiwie, ze moj brat ktory ejst kompletnym idiota zdal za 1szym ![]() :P to sie nazywa presja otoczenia hehe i tak tsk wiem, ze nie powinam sie patrzec na innych i nimi przejmowac, ale to silniejsze ode mnie ::P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-27 o 09:26 |
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jak sasiadka będzie chciała Hanię podnieść to P też nie będzie miał nic przeciwko... wątpię A jak ktoś na spacerze pcha łapy w kierunku dziecka to też nie zareaguje? A wystarczy zapytać "mogę pogłaskać?". Od razu lepiej, nie?![]() Cytat:
że Ty przy dwójce masz jeszcze czas dla siebie ![]() Aventu ręczny mam i sobie chwalę, ale ja rzadko odciagam, i do tego leci mi jak z kranu. W 10 minut 150 ml
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

jak WY znajdujecie czas. Mała od wczoraj jakaś marudna. Teraz śpi, ale dzisiejsze spanie to do jej najlepszych niestety nie należy.
wiem że długo nie wytrzymam takich nocy, i teraz myslę, że chyba odciągać będę w dzień a w nocy sztuczne, bo jak w nocy tyle odciągnełam, to rano już nie miałam mleczka 
)

W końcu się zawzięłam i założyłam nowe konto (dodając do poprzedniego nicku 2) i jestem
Zwłaszcza,że po przejściach Anteksa cyc to dla niego najlepsza sprawa...
Mam nadzieję, że wszystko ok będzie.
. Później postanowiłam odciągać laktatorem żeby coś to dodatkowo rozbujać i maksymalnie 30 ml udawało mi się odciągać, z tej bardziej poszkodowanej operacją to dosłownie kilka kropelek. No i dziwne było to, że jak prawie cały dzień nie przystawiałam Malutkiej to w ogóle nie miałam czegoś takiego, żebym musiała odciągać, jakiegoś bólu, żadnych wypływów

w miejscu ukłuć ma opuchliznę, już wysmarowałam altacetem, mam nadzieję, że do jutra zejdzie