Wszystko o Avonie - cz.28 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 14:11   #1981
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Taa, i cerę też masz kobiecą i tak samo tobie się wchłania, matuje... no, nieważne.
Ja, bo o sobie tylko pisałam, nie lubię facetów konsultantów, nie są dla mnie wiarygodni w pogaduszkach kobiecych i w ocenie kosmetyków, kolorów, trendów. I koniec kropka.
Ale na pewno znajdziesz wiele klientek, bo są kobietki, które lubią mężczyznę konsultanta, mężczyznę instruktora..., itd.
Wiesz jakby nie było to nie każdy użyje każdego kremu Jak ma się cerę tłustą to nie używa się do suchej, jak jest się młodym to nie używa się przeciwzmarszczkowych itp. Ale i tak się poleca, bo używa mama, siostra, ciocia, koleżanka, na forum chwalą itp., a część zamawia bez pytania dane kosmetyki
Ale no my nie musimy się zastanawiać czy kupić u kobiety czy mężczyzny konsultanta
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 14:49   #1982
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość

Raz na podroz sie popsikalam Intense i tak w polowie dnia siedze sobie w tlumie i proboje wywachac kto kolo mnie tak ladnie pachnie... bo co rusz dolatuje do mnie zapach. Zajelo mi chyba pol godziny dojscie ze to ja i moje Intense!

dobre mi sie podobają intense bardzo tylko wolała bym by były trwalsze....
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 14:57   #1983
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Wiesz jakby nie było to nie każdy użyje każdego kremu Jak ma się cerę tłustą to nie używa się do suchej, jak jest się młodym to nie używa się przeciwzmarszczkowych itp. Ale i tak się poleca, bo używa mama, siostra, ciocia, koleżanka, na forum chwalą itp., a część zamawia bez pytania dane kosmetyki
Ale no my nie musimy się zastanawiać czy kupić u kobiety czy mężczyzny konsultanta
Zgadzam się, ja nie używałam niczego z serii Anew, tylko krem do twarzy i pod oczy Aqua Youth, ale polecałam czerwoną serię Mamie, bo chwaliłyście i również była zadowolona, szczególnie z serum i tego podwójnego kremu pod oczy z rozświetlaczem.
Jednak gdy już mam komuś polecać, kto ma bardziej wymagającą skórę lub potrzebuje efektów, to nie polecam niczego do pielegnacji skóry z Avon, bo nie warte swojej ceny, puste obietnice.
Poszłam ostatnio do dermatologa i nawet nie mogę robić sobie maseczek. BOŻE jak mnie to zdołowało :P Uwielbiam maseczki!
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 14:58   #1984
TheDan
Raczkowanie

Wedle obietnicy wrzucam na katalogowy nowe solutions.
TheDan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:10   #1985
mistress88
Zadomowienie

aneszna, spójrz łaskawie na katalogowym na 2 posty nad swoim...

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:13   #1986
sheryl
szeryfcio

Cytat:
No to wiadomo. My również bazujemy na opiniach innych. Ale nie o to mi chodzi... facet nie jest dla mnie wiarygodny jeśli chodzi o poruszanie się w urodowym świecie kobiety, nie czuje wielu niuansów.... i to samo tyczy się męskich makijażystów i projektantów. Kobiety w tym są lepsze i bardziej wiarygodne. Temat rzeka, nie chcę zaśmiecać i podawać przykładów z modowego świata.
Ponadto pisałam o swoim doświadczeniu, że ja ich w tym moim świecie kosmetycznym (doradztwo, makijaże) nie widzę. Zawsze jak miałam do czynienia z męskim konsultantem czy makijażystą to mi bzdety wciskał, jakiś swój dziwny "pomysł na..."

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-06-26 o 15:18
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 17:25   #1987
malinowa_06
Raczkowanie

Co myśliscie o torebce AVARON kat. 10?;>
Jest ona podróżna ale czy nadawałaby się również na co dzień do szkoły?
malinowa_06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 17:28   #1988
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
nie umiem opisywać tak jak Ty kochana - ale jedno powiem ... są ładnie , nawet więcej powiem - bardzo ładne
eeee mała,pisz tu szybko coś więcej czy są ciężkie,owocowe,słodkie,d uszące,świeże,cytrusowe,k remowe? cokolwiek albo czy do którychś podobne? w której grupie zapachów mogłby się znaleźć?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dawno nie zamawiałam nić z avonu ale ostatnio zobaczyłam na ostatniej stronie mgiełki do ciała po (chyba) po 6,99. I chciałam zapytać czy warto? Czy któraś z Was używa? I jaki zapach polecacie?
u mnie idzie najczęściej granat i fiołek,ja kocham wycofany k=już kokos/trawa cytrynowa odradzam truskawkę -jest bardzo chemiczna

Cytat:
Napisane przez TheDan Pokaż wiadomość
A skąd wiesz że ja nie testuje na sobie np.: tuszu do rzęs?.

Cytat:
facet nie jest dla mnie wiarygodny jeśli chodzi o poruszanie się w urodowym świecie kobiety, nie czuje wielu niuansów.....
zgadzam się tak samo jak np.wolę jak skomplementuje mnie kobieta bo wiem że widzi szczegóły,zna się na modzie i urodzie i wie co mówi a faceci to bajeranci

dziewczynki wydaje mi się,że poprawia mi się skóra pod oczami po kremie pod oczy Solutions +40
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 18:21   #1989
TheDan
Raczkowanie

Question Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

Co sądzicie o wodzie toaletowej Christian Lacroix Nuit dla niego? Zastanawiam się nad jej kupnem.
Stary 2012-06-26, 19:03   #1990
meggykotka
Rozeznanie

Na katalogowym zaraz zdjątka nowej wody
Zawiodłam się troszkę to siwą wstawką - jest plastikowa, matowa.

Perfumki są super. Poprzedniczki mi nie bardzo podchodzą, ale viva zostaje ze mną. Sama woda jest intensywna i długotrwała. Jednocześnie świeża (nie rześka) i taka otulająca dzięki wybijającej się wetiwerze i lawendzie. Zapach elegancki, nie dla nastolatek.
Cięzko mi opisać co tam dokładnie czuć, bo to wszystkie nuty tak ładnie się ze sobą komponują, tworząc jedną ładną linię zapachu

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa

Edytowane przez meggykotka
Czas edycji: 2012-06-26 o 19:11
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 19:53   #1991
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
A skąd wiesz że ja nie testuje na sobie np.: tuszu do rzęs?
Ja nie jestem nachalny i nie wciskam kitu swoim klientkom.
Hahahh Tym testowaniem przypomniałeś mi jak kiedyś mojego TŻa wymalowałam gdy przysnął, bo mnie wkurzył Wszystko miał, od paznokci u stóp kolorze bordo, po maskarę na rzęsach haahaha

BTW ja nigdy nie spotkałam żadnego mężczyzny konsultanta, tym bardziej trzymam za Ciebie kciuki

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość

Perfumki są super. Poprzedniczki mi nie bardzo podchodzą, ale viva zostaje ze mną. Sama woda jest intensywna i długotrwała. Jednocześnie świeża (nie rześka) i taka otulająca dzięki wybijającej się wetiwerze i lawendzie. Zapach elegancki, nie dla nastolatek.
Cięzko mi opisać co tam dokładnie czuć, bo to wszystkie nuty tak ładnie się ze sobą komponują, tworząc jedną ładną linię zapachu
A Viva można już w jakimś COKu obwąchać? Bo wolałabym najpierw poniuchać, zanim kupię

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 20:11   #1992
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
BTW ja nigdy nie spotkałam żadnego mężczyzny konsultanta, tym bardziej trzymam za Ciebie kciuki
a ja spotkałam już kk mężczyznę, może nie tak, że u niego kupowałam, ale prawie
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 20:12   #1993
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzicie o wodzie toaletowej Christian Lacroix Nuit dla niego? Zastanawiam się nad jej kupnem.
Witaj Rodzynku
moj TŻ uzywa tej wody i zapach jest bardzo fajny, ale wg nas lepszy i bardziej trwaly byl ChLNoir

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 20:29   #1994
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
ooo to już coś,wetiwer kojarzy mi się miło,bo jest w lubianym przeze mnie zapachu innej firmy a Viva jeśli to elegancki zapach,to jakby dla mnie

Cytat:
Hahahh Tym testowaniem przypomniałeś mi jak kiedyś mojego TŻa wymalowałam gdy przysnął, bo mnie wkurzył Wszystko miał, od paznokci u stóp kolorze bordo, po maskarę na rzęsach haahaha

dziewczyny co zamawiacie z Avonu na wakacyjny wyjazd? co jest Wam niezbędne?
Stary 2012-06-26, 20:31   #1995
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Witaj Rodzynku
moj TŻ uzywa tej wody i zapach jest bardzo fajny, ale wg nas lepszy i bardziej trwaly byl ChLNoir
Dziękuję ci bardzo
Zastanawiam się także nad: U by Ungaro, Herve Leger Homme i właśnie nie wiem co wybrać...
Wiem, że wkrótce będzie dostępny Herve Leger Intrigue dla niego ale to jeszcze kupa czasu...
Stary 2012-06-26, 20:38   #1996
Sarunieczka

Cytat:
Dziękuję ci bardzo
Zastanawiam się także nad: U by Ungaro, Herve Leger Homme i właśnie nie wiem co wybrać...
Wiem, że wkrótce będzie dostępny Herve Leger Intrigue dla niego ale to jeszcze kupa czasu...
a ile masz lat?
Stary 2012-06-26, 20:42   #1997
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
a ile masz lat?
Jestem młody w przedziale wiekowym 18-25
Stary 2012-06-26, 21:01   #1998
Sarunieczka

Cytat:
Dziękuję ci bardzo
Cytat:
Jestem młody w przedziale wiekowym 18-25
acha młodziak
z tych wód które wymieniasz ja Ci nie doradzę,bo znam raczej zapachy tych tańszych,ale może dziewczyny Ci pomogą
Stary 2012-06-26, 21:07   #1999
patula483
Raczkowanie

A wie może ktoś z was, czy w katalogu 9 jest dostępna jakaś biżuteria z akcentem czerwieni lub takiej prawdziwej bieli? Bo z 10 nie dojdzie mi do 7.07
patula483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 21:15   #2000
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w COKu poznańskim widziałam robiących zakupy mężczyzn nie raz, ale czy to byli konsultanci czy partnerzy konsultantek to ciężko stwierdzić Choć pamiętam, że kiedyś widziałam jednego co się dość dobrze orientował w tym co chce więc może i konsultant
Stary 2012-06-26, 21:32   #2001
Mayasmum
Raczkowanie

Dla mnie VIVA by FERGIE śmierdzi tanią wodą kolońską, do tego na mnie jest bardzo nietrwała, psiknęłam się o 16, a już przed 20 nic nie było czuć.... ale ja ostatnio w ogóle nie mogę trafić na fajny zapach dla siebie, zrobiłam się w tym temacie strasznie wybredna.

Zauważyłam, że ostatnio mi się nic nie podoba, testowałam nowy tusz: superDrama i mam wrażenie, że jest superDRAMAT... rzęsy posklejane, tusz poodbijany, po kilku dniach dałam mu drugą szansę.... rzęsy posklejane, ale już się tak nie odbijają, trzeba bardzo uważać przy malowaniu, wtedy da się pomalować bez wielkiego sklejania, ale pogrubienia jakiegoś cudownego nie zauważyłam...

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 21:51   #2002
meggykotka
Rozeznanie

Cytat:
ooo to już coś,wetiwer kojarzy mi się miło,bo jest w lubianym przeze mnie zapachu innej firmy a Viva jeśli to elegancki zapach,to jakby dla mnie

dziewczyny co zamawiacie z Avonu na wakacyjny wyjazd? co jest Wam niezbędne?
Sarunieczko, nie wiem czy kojarzysz perfumy Dreamlife, bo te jako pierwsze mi się skojarzyły po wąchnięciu z nadgarstka. Oczywiście jak sie wwąchałam to są zupełnie inne, ale to było moje pierwsze skojarzenie. Druga sprawa, że viva zupełnie inaczej pachnie z flakonika a inaczej na mojej skórze. W flakoniku właśnie są świeże ziołowe, a na skórze są intesywne, taki otulające. Dopiero po zwietrzeniu czuć zioła i miętę.
Zdecydowanie polecam próbki.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Dla mnie VIVA by FERGIE śmierdzi tanią wodą kolońską, do tego na mnie jest bardzo nietrwała, psiknęłam się o 16, a już przed 20 nic nie było czuć.... ale ja ostatnio w ogóle nie mogę trafić na fajny zapach dla siebie, zrobiłam się w tym temacie strasznie wybredna.
Każdy z nas inaczej odbiera zapachy :P
Wg mnie Outspoken to śmierdziel a O Intense to bazarowy właśnie :P

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 21:56   #2003
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
No to wiadomo. My również bazujemy na opiniach innych. Ale nie o to mi chodzi... facet nie jest dla mnie wiarygodny jeśli chodzi o poruszanie się w urodowym świecie kobiety, nie czuje wielu niuansów.... i to samo tyczy się męskich makijażystów i projektantów. Kobiety w tym są lepsze i bardziej wiarygodne. Temat rzeka, nie chcę zaśmiecać i podawać przykładów z modowego świata.
Ponadto pisałam o swoim doświadczeniu, że ja ich w tym moim świecie kosmetycznym (doradztwo, makijaże) nie widzę. Zawsze jak miałam do czynienia z męskim konsultantem czy makijażystą to mi bzdety wciskał, jakiś swój dziwny "pomysł na..."
A tu się i zgodzę, i nie. Zgodzę się z tym, że nikt nie "czuje" tego świata kosmetycznego, modowego, jak kobieta. Gdy jesteś choćby na zakupach z koleżanką, to bywa, że z słów wiadomo o co chodzi, czemu to, a nie tamto. Mężczyzna patrzy jednak swoim męskim okiem Nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ, choćby nie wiem jak się znał, skończył kosmetologię itp, doradzał mi przy wyborze kremu czy innej pielęgnacji. Nie zgodzę się natomiast co do tego, że faceci nie znają się na modzie/wizażu. Mężczyzna, który zajmuje się tym profesjonalnie (lub bardzo poważnie), jak choćby wizażysta czy fryzjer, często dużo lepiej radzi sobie w tym niż kobieta. Ile razy oglądałam jakieś filmiki choćby na yt z poradami autorstwa faceta (nie wiem jakiej jest orientacji, nie wnikam w to, chociaż zwykle kojarzy się z takimi Jzainteresowaniami nie-hetero). Jestem zachwycona efektami ich pracy. Kobiety zbyt wiele kombinują czasami.

Cytat:
Ja w COKu poznańskim widziałam robiących zakupy mężczyzn nie raz, ale czy to byli konsultanci czy partnerzy konsultantek to ciężko stwierdzić Choć pamiętam, że kiedyś widziałam jednego co się dość dobrze orientował w tym co chce więc może i konsultant
Gdy jeszcze się angażowałam w pracę lidera, tj. na przełomie roku słyszałam w COKu na Jerozolimskich (a później widziałam na oczy tę legendę) o chłopaku bodajże 2 lata ode mnie młodszym (czyli 18 lat, wtedy podobno był jeszcze niepełnoletni!), który wówczas był już bardzo, bardzo blisko poziomu Menadżera Zespołu Do tej pory to już na pewno na ten poziom wskoczył, jeśli nie wyżej. Jego sposobem na biznes była sprzedaż tylko i wyłącznie perfum. Miał u siebie 2 gablotki ze wszystkimi zapachami, do tego chodził po różnych biurach i wyrabiał sobie kontakty. To dopiero mózg.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 21:58   #2004
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Dziękuję ci bardzo
a może TOMORROW dla Niego?
Stary 2012-06-26, 22:12   #2005
mistress88
Zadomowienie

Wchodzę w strefę, a tam wiadomość, że Avon szuka do COKów praktykantów na praktyki BEZPŁATNE...
Mało z krzesła nie spadłam

Stary 2012-06-26, 22:32   #2006
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
a może TOMORROW dla Niego?
Kobieto chyba myślimy o tym samym gdyż TOMORROW zakupiłem w tym katalogu , powiem szczerze ze nie wiem co o nich sadzic, z poczatku wydawalo mi sie ze są dla takiego mezczyzny po 40 ktory przechodzi kryzys wieku średniego, ale dzisiaj dalem im druga szanse i teraz wydaje mi sie ze sa dla takiego mlodego faceta, takze nie wiem co o nich sadzić... Pachną owocowo, bardzo czuć limonkę. Z trwałością jest tak że 2h intensywnie czuć na 1m ale po dłuższym czasie czuć tylko w bardzo bliskim kontakcie z ubraniami.
Stary 2012-06-26, 22:36   #2007
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość

Zauważyłam, że ostatnio mi się nic nie podoba, testowałam nowy tusz: superDrama i mam wrażenie, że jest superDRAMAT... rzęsy posklejane, tusz poodbijany, po kilku dniach dałam mu drugą szansę.... rzęsy posklejane, ale już się tak nie odbijają, trzeba bardzo uważać przy malowaniu, wtedy da się pomalować bez wielkiego sklejania, ale pogrubienia jakiegoś cudownego nie zauważyłam...
uff... czyli nie tylko ja mam takie zdanie... dla mnie tez to sklejanie masakra, może za duzo nabiera sie tuszu na szczoteczke?? ja mu jeszcze daje szanse, bo przy dokładnym malowaniu fajnie moje rzesy wydłuza.... bo pogrubiać to nie za bardzo pogrubia.. no a o takich rzęsach jak modelka w katalogu to zapomniiiijcie...
jedyny duzy plus jeszcze jak dla mnie to to, że rzeczywiście sie nie kruszy, dzieki czemu nie wygladam po kilku godzinach od nałozenia jak panda

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:38   #2008
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
Wchodzę w strefę, a tam wiadomość, że Avon szuka do COKów praktykantów na praktyki BEZPŁATNE...
Mało z krzesła nie spadłam
Jak ktoś musi na studiach kosmetycznych jakieś odrobić to jak znalazł W innym wypadku to....ale no może znajdą chętnych :P
Stary 2012-06-26, 22:39   #2009
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Jak ktoś musi na studiach kosmetycznych jakieś odrobić to jak znalazł W innym wypadku to....ale no może znajdą chętnych :P
zawsze jakichś chętnych znajdą, ale wg mnie to jawne szukanie do brudnej roboty i to za darmo... czego się można w takim COKu nauczyć?

Stary 2012-06-26, 23:04   #2010
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Już Ci dziewczyny corpawda napisały,ale powtórzę-Tomorrow,piękny zapach,kocham go zimą
Przekazałam koleżance, że to tomorrow zalatuje wanilią więc zamawia i tez będę mieć okazję go wywąchać
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości