|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Nie, że nie ma racji
raczej tyle, ze trzeba zwierzaka obserwować i brać pod uwagę, że weterynarz ma naprawdę trudne zadanie jako diagnosta, bo odpada mu wywiad z pacjentem, więc może nie zauważyć wszystkego
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Malla gdyby nie ta "wydumana nieufnośc" to nigdy byś mnie nie poznała, a mój brat mógłby się pożegnać z kariera sportową
![]() to tyle, bo w temacie kotów nie mam nic do powiedzenia ![]() ![]() ostatnio usłyszałam dobre powiedzenie "skoro wiem jakim jestem inżynierem, tak boję sie iśc do lekarza" ![]() może ktoś byłby zainteresowany zamówieniem z Kontri?? bo mają dużo modeli w moim rozmiarze wreszcie
Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2012-06-27 o 00:20 |
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w temacie kota Malli i jego żywienia się wypowiadać już nie będę, bo tylko chcę zrobić na złość
|
#4324 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja też kończę temat kotów, widać mialam ich za dużo i dostałam kota
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę pracę zaliczeniową - czas start!
W sumie to mogę robić po łebkach, bo wątpię, żeby facet je czytał. Ale mimo wszystko, spróbuję się postarać. Do rana będę wiedziała wszystko o energii geotermalnej, ha! |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? I jak? A zresztą Ciebie nie warto pytać
SdC i jak?
|
|
#4327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przecież ją remontują
![]() Cytat:
Cytat:
woooow ![]() Trzymajcie jutro kciuki o 10
|
|
#4328 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Koleżanka nie zna karmy Power of Nature uważanej za najlepszą suchą bezzbożówkę w chrupkach dostępną oficjalnie w Polsce (lepsza jest tylko sucha Ziwi Peak w plasterkach) i porównuje ją do Royal Canin ![]() Koleżanka twierdzi jednoznacznie, że karma nie mogła zaszkodzić kotu, bo... jej 3 kotom nie zaszkodziła. Koleżanka przebiałczonemu kotu poleca karmę Orijen zawierającą ponad 40% białka i niewiele się różniącą proporcją składników od dotychczasowo stosowanej. Koleżanka uważa się za mądrzejszą od weterynarza, nie widząc wyników badań. Jakby ona zjawiła się tutaj i poczytała o żywieniu whiskasem, to by jej ciśnienie skoczyło. Nikt nie skrytykował Hiper, gdy napisała, że w życiu nie poda kotom whiskasa, nikt nie zacytował jej posta jako "masz kota w głowie, co chcesz od tej karmy". Na mnie jest nagonka, a prawdą jest, że ta karma niestety jest strasznie shitowa. Twoja koleżanka może coś o tym powiedzieć. Nie pomogłaś mi przesłaniem jej wiadomości, a wręcz rozsierdziłaś. Poczułam się, jakbym nie umiała szukać w internecie wiarygodnych źródeł informacji o karmach, analizie wyników badań i żywieniu chorych kotów. Do tego nie potrzeba filozofii, bo żywienie kotów jest prostsze niż człowieka i nie ma tu podziału na dietę Kwaśniewskiego czy Dukana. Jej wiadomości nie wniosły niczego konstruktywnego. Po co wydałam kilkaset złotych na badania, skoro koleżanka koleżanki ma gotowe recepty na kocie bolączki bez oglądania wyników? Zaczęłaś rozmowę "podaj nazwę karmy, bo koleżanka się martwi", a zmartwienia żadnego tam nie widziałam, tylko sposób na wyciągnięcie informacji w celu powymądrzania się. I to gorszego wymądrzania niż ja zwykle bezczelnie uprawiam, bo z podważeniem realnych wyników badań. Cytat:
Wiem, kiedy zaczęły się pojawiać problemy i w jakich momentach objawy się zaostrzały. O tym wszystkim lekarze byli informowani, zrobili szczegółowy wywiad włącznie z tym, czym myję miski po wodzie. Dostawał leki i obserwowaliśmy reakcje po ich podaniu. To nie jest tak, że Malla sobie poszła raz do weta i ślepo się w niego zapatrzyła, bo był przystojny. Biegam po wetach od połowy kwietnia, o czym tu wspominałam, a wyniki wyszły konkretne.Sugerowanie, że wet się pomylił, bo mało jest takich przypadków i że coś pominęliśmy, tylko mnie dołuje. Nie pomagacie, dziewczyny. Moim celem jest wyleczenie kota i nie będę mu sama wymyślać terapii, tylko zdam się na doświadczenie lekarza i obserwację pacjenta i wyników. Cytat:
Przez ostatnie posty pisałam prawie wyłącznie o kocie, ale obiecuję skończyć. Przecież i tak Was g.wno obchodzi to moje małe futrzane szczęście.
|
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Jestem starsza
A w ogole obudzil mnie telefon w sprawie pracy.Trzymajcie kciuki o 12.30 ide na rozmowe.---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
W dalszym ciągu uważam że gdyby ta karma Power of Nature była taka mega, hiper, wypasiona, zajefajna, niczym ferrari, nie - MAYBACH wśród karm, to kotu by nic nie było. Ale co tam, się nie znam, jestem ignorantkom. I sugerowałabym się nie opinią karmy w internecie i wśród wetów, a tym jak kot na nią reaguje
Ale - przecież ja się nie znam. Dziwi mnie tylko że skoro tak bardzo na niego od pół roku chuchasz i dmuchasz jak na niemowlaka, to po 1 nie zauważyłaś że kot po niej głodny i chory chodzi i nie uzupełniałaś mu ilości jedzenia żeby głodny nie był i zdrowy, a po drugie skoro tak bardzo słuchasz wetów i miau'ów, to jakim cudem nie wiesz że zmienianie karmy co miesiąc dobrze nie robi, skoro to jest common knowledge nawet dla początkującego właściciela kota. Ale oczywiście lepiej sobie wytłumaczyć że i ja, i moja znajoma chcemy Twojego kota ukatrupić i życzymy jemu i Tobie jak najgorzej, bo takie z nas złośliwe istoty i wredne, i nie robimy nic tylko zastanawiamy się nad tym jak tu komuś źle doradzić żeby potem miał problemy. To wcale nie kwestia tego że jesteś przewrażliwiona na punkcie swoim i kota.
|
#4331 | ||
|
Matka Smoka
|
To było o mnie
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 | |||
|
Konto usunięte
|
Ineso - bardzo dziekuję za wczorajszą pomoc
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A już tak serio - Malla, nie przejmuj się tak, podejdź do tego z dystnasem. Ja myślę, że nikt Ci tu nie chce zaszkodzić, nikt nie chce wytrącić Cię z równowagi, raczej wręcz przeciwnie. Może nie zawsze metody są dobre, może nie zawsze słowa odpowiednio dobrane, ale to jest wyłącznie troska zarówno o Ciebie jak i kociaka. Ja np. wczoraj o nim myślałam - czy wszystko będzie ok, czy jest już może choć troszkę lepiej Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34956719]
![]() To nie było odnośnie Ciebie!
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow ![]() Po tych wszystkich dyskusjach o włosach zaczynam coraz krytyczniej patrzeć na swoje... Jutro idę do fryzjera i zastanawiam się czy może jednak nie zaszaleć i nie znienić fryzury jakoś bardziej niż podcięte końcówki ![]() Ale pojęcia nie mam co by zrobić
|
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4336 | |||||
|
Zadomowienie
|
GG zdjęęęęcie!!!
Ona o tym wie całe życie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może podejdźmy do tego tak - patrz na reakcję tłumu ![]() Obstawiam, że i tak ilość Twoich gapiów nie spadnie a to Cię podbuduje i przekona ![]() Cytat:
Cytat:
Liczyłam i Ciebie. Jest nas 5. Pytałam tylko czy komuś to przeszkadza?No i czy Malli takie towarzystwo odpowiada? ![]() Co do trasy - spoko loko A czy wchodzi w grę opcja oglądania meczu na Krupówkach, czy GG jesteś już umówiona z morzem testosteronu? ![]() Ah i najważniejsze - w wyjazdach stosuję zasadę porozumienia, więc nie ma żadnego dostosowywania się tylko jest uzgadnianie (Lenka ) ![]() Cytat:
I powodzenia
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z ciekawości przejrzałam oferty pracy w zawodzie - musi być magister, co najmniej dwuletnie doświadczenie, FCE, by móc prowadzić zajęcia po angielsku, kurs z oligofrenopedagogiki, to może dostanie się na jakimś wygwizdowie od 2 - 5 godzin w tygodniu Już wiem, co będę robić przez najbliższe dwa lata
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Konto usunięte
|
100 lat Frapo
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyspałam się i czuję się jakbym miała przez to kaca A nic nie piłam więc cierpię bezpodstawnieDziewczyny ta płytka w lipcowym SHAPE będzie inna niż ta z poprzedniej gazetki
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, żegnam się
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- frapo, wszystkiego najlepszego! Więcej uśmiechu na co dzień
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Udanej wyprawy!Efekty mojego wczorajszego szwendania się po lumpku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1756
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś będzie potrzebował bb? W przyszłym tygodniu zamawiam stąd:
http://www.ebay.pl/sch/cosmetic.love....c0.m270.l1313 Jeżeli nie uzbieramy 5 przedmiotów to będę brała wysyłkę rejestrowaną za 2$.
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
torpydko, hard, nadziejko
![]() Nadziejko udanego wyjazdu OMD fajne ciuszki ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Jaki Blair Ty sobie kupujesz?
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2012-06-27 o 10:37 |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ebay.pl/itm/SKIN79-Hot-Pi...item2ebc493ce3 Zapewne mam go jeszcze sporo ale strasznie denerwuje mnie, że nie mogę sobie sprawdzić ile go dokładnie zostało
|
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
|
do Śnieżki to chyba jednak mi daleko
![]() Cytat:
Mam jakąś masakrę na czole strasznie mnie wysypało, nie wiem od czego i nie wiem czym się mogę ratować. ![]() Frapo Wszystkiego Najlepszego
Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem. — Arthur Schopenhauer Edytowane przez mimi_91 Czas edycji: 2012-06-27 o 10:40 |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Przecież pisałam - jest super!
![]() Cytat:
.Ale teraz tak wygląda!!!
|
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.pl/itm/Lioele-Beyond...item2eba9b4825 Tutaj jest kolorystyka kilku: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...e-kolorow.html A tutaj opis: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.c...bb-kremow.html Ja myślę że dla Ciebie byłaby dobra ta Missha której ja używałam - PC odcień 23 (jasny beżyk bez różowych tonów, odcień 21 który jest tu na zdjęciu ma różowe tony). Cytat:
|
|
#4349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za zyczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
a do kiedy sie trzeba zdecydowac? i na ile starczy taka 20?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

raczej tyle, ze trzeba zwierzaka obserwować i brać pod uwagę, że weterynarz ma naprawdę trudne zadanie jako diagnosta, bo odpada mu wywiad z pacjentem, więc może nie zauważyć wszystkego 

Wiem, kiedy zaczęły się pojawiać problemy i w jakich momentach objawy się zaostrzały. O tym wszystkim lekarze byli informowani, zrobili szczegółowy wywiad włącznie z tym, czym myję miski po wodzie. Dostawał leki i obserwowaliśmy reakcje po ich podaniu. To nie jest tak, że Malla sobie poszła raz do weta i ślepo się w niego zapatrzyła, bo był przystojny. Biegam po wetach od połowy kwietnia, o czym tu wspominałam, a wyniki wyszły konkretne.
12.30 ide na rozmowe.

ale daję szanse, nie panikuję i nie maruszę- no może troszkę