|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
blair, tak jest z ciuchami znanych sieciówek (zagraniczne są lepszego wykonania), z proszkami i środkami czystości (porównaj do niemieckich) itp itd. Czy to dla Ciebie nowość? O naiwności
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
![]() Dobra, nie lubi na i już
|
#4533 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Właśnie często nie pamiętam, o co komu chodziło, bo tyle historii się przewija...
|
|
|
#4534 |
|
Copyraptor
|
Dziewczyny, którejś się może spodoba coś tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6279877 ? Podoba mi się gorset za dychę, ale z przesyłką to wiecie
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Mall ja dopiero teraz czuję jak pięknie się rozwija na skórze, jak zapach dojrzewa z czasem, jak się zmienia, jak przyjemnie słodki się robi... Przy tamtych czułam tylko początkowe nuty, poźniej - kompletnie nic.
Lenka - o proszkach, czekoladzie, ciuchach i tak dalej to wiem, ale nie przypuszczałam że perfumy też
|
#4537 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Spokojnie, wpadłaś w środek dyskusji późnym wieczorem i dziewczyny automatycznie pomijały posty nie o Cobenie i Kingu
![]() Napisz nam, co umiesz/lubisz robić. Biegasz, jeździsz na rolkach, opalasz się na Bagrach, spacerujesz wieczorami po parku? A może szydełkujesz lub tworzysz biżuterię? Jakie książki czytasz, co oglądasz? Z jakiej dzielnicy jesteś? Co studiujesz? Cytat:
![]() Może to jak z SuperPharmem...
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
A jest jakaś afera z SuperPharmem? Znaczy wiem że mają bardzo tanio na promocji zapachy, ale w sumie nie kupiłam jeszcze żadnego tam...
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem, przynajmniej staram się podczytywać na bieżąco, ale wtedy zwykle nie mam już czasu nic mądrego napisać
Czas ucieka nieubłaganie i sporo mam teraz na głowie ![]() Cytat:
gratulacje ![]() No to musimy się koniecznie spotkać, napisz mi proszę w wolnej chwili pw kiedy masz czas ![]() gratulacje, ile Ty masz tytułów? ![]()
|
|
#4540 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak, afera dotyczyła sprzedaży rozcieńczonych perfum, tzn. produkowanych z przeznaczeniem na rynek wschodni.
|
|
#4541 | |||||
|
Matka Smoka
|
To oczywiste
![]() Cytat:
I polecam wszystkie książki Deavera, super jest,,Mąż" też mnie nie powalił i rozwój bohatera jest naciągany i oparty na filozofii Coelho Poza tym - czy to jednak nie jest książka OMD? OMD? Bo on ajest u mnie aktualnie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34978152]Nie chodźcie do Mango... Najlepiej nie chodźcie w ogóle do Bonarki... (szczegóły na blogu...).[/QUOTE] Czytałam wczoraj. Cóż, wszędzie się może zdarzyć - tym bardziej, że to jakie mają magazyny zależy od galerii. Po co ich tak oczerniać Kocham Mango, mimo, że rozwliłam tam kiedyś palec przez źle zapięte zabezpieczenie.Cytat:
Rozważałam wczoraj ekstrakt z mięty na wódzie - zainteresowana? Przypominam, że jestem Ci ,,coś winna" Wymyśliłaś coś?Cytat:
Jaki ten polski trudny Za to znam l.m. od taty |
|||||
|
|
|
#4542 |
|
Konto usunięte
|
Lenka - no pewnie że tą czynność wykona wobec mnie ta zołza.
A co do płyt - nie kus bo ukatrupię a ja w niedzielę będąc w empiku w galerii kazimierz wyszłam z 2 3płytowymi wydaniami:- Lounge & the city, - Chill out & the city. obie były po 19,99 zł a przecenione z 59,99 zł także wydałam jedynie 40 zł a mam super płyty, nie można cały czas słuchac tylko rocka, punka i radiowej 3 taka muza chilloutowa i loungowa też jest piekna, taka do odpoczynku czy nauki ![]() konkludując - na empikach i księgarniach powinna byc wywieszka - "pani hardgirl nie będzie obsługiwana a każde jej pojawienie się będzie zgłaszane bankowi celem blokady środków na jej rachunku". |
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Eeee.... to ja już nie wiem, zgubiłam się 4. Błyskotliwie ![]() Cytat:
|
|
|
#4544 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Kto ma kserówki Szyrka "Wolni od lęku"? Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 09:09 |
|
|
|
|
#4545 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Udało mi się drapnąć MF2000
![]() Wiem, że były chętne by im kupić. Tak więc mam sztuk 1 do odstąpienia. |
|
|
|
#4546 |
|
Konto usunięte
|
Lenka, ja noszę małą ilość gotówki przy sobie
taką, żeby starczyło do spożywczaka.
|
|
|
|
#4547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wykonałam pierwsze założenie na dziś: wstałam o 8. Jestem w szoku. Teraz pora na kolejne czyli nauka od 10.
Cytat:
Skoro Ty też pochlebnie wypowiadasz się o "Nie mów nikomu" to zdecydowanie powinnam zacząć od tego ![]() Mnie się podobały, szczególnie "Anioły i Demony". Nie mogłam się od niej oderwać. Szybka akcja, ciągłe "zagadki"... Razem z bohaterem próbowałam je rozwiązywać i właśnie dlatego nie mogłam od niej odejść. W wakacje zwykle jestem bardzo zajęta, ale skoro tak piszecie to pewnie szybko się z nimi uporam. Cytat:
Powiedz coś więcej o sobie: ile masz lat, gdzie studiujesz, czym się interesujesz. Jeśli trafiłaś na ten wątek to możesz być spokojna o sporą cześć Twoją wolnego czasu- szybko zniknie. Będziesz czytać artykuły, oglądać filmiki na yt podsyłane przez dziewczyny i przede wszystkim przeglądać oferty sklepów, w których zamawiamy ![]() Cytat:
Cytat:
Nad tym czy teoria przedstawiona w "Kodzie..." jest prawdziwa myślałam przez kilka dni po jej przeczytaniu, szukałam w Internecie informacji potwierdzającym/ zaprzeczających tej teorii. Teraz już nawet nie pamiętam co znalazłam ani jak dokładnie brzmiała ta teoria. Piszesz o tych wszystkich książkach w taki sposób, że od razu mam ochotę zacząć je czytać, a tu jeszcze egzaminy do zdania ![]() Cytat:
2. Nie czuję żadnego dyskomfortu po zjedzeniu bobu ze skórką, więc chyba nic mi się nie dzieje ![]() 3. Nie lubię twardego bobu, wolę jak jest troszkę miękki, ale nie rozgotowany. 4. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Nadganiam po łebkach bo mam młyn w pracy:
OMD - gratulcacje! Myszko - dziękuję Cytat:
W ogóle przeglądając ostatnio półkę z książkami doszłam do wniosku że nie będę kupować nowych książek dopóki na przeczytam min. 10 które mam, ale nie czytałam (oczywiście z wyjątkami - nowe smoki, czwarty tom Grzędowicza, no i kilka innych...). No i już 2 dni po postanowieniu się złamałam... Poza tym jestem trochę zdołowana - przejrzałam ile książek czytam i wyszło, że niewiele ponad jedną miesięcznie :/ w tym tempie to będę nadrabiać domową bibliotekę do usranej śmierci... Knootz mnie jakoś nie powalił Cobena fajnie się czyta, wciąga - ale czytałam dwie książki i nie jestem w stanie powiedzieć która była która ![]() Czy ktoś ma moje ksero "Wolni od lęku" Wolpego?? Dosyć pilna sprawa dla mnie
|
|
|
|
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4550 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja sięgłam po Mastertona w wieku 15 lat
![]() Cytat:
Wtf? Nudzi Ci się? Cytat:
Absolutnie ich nie oczerniam. Napisałam jak było, czyste fakty, w dodatku w dość zabawny sposób. Wiesz... karaluch może przenosić całkiem sporo chorób i uważam, że powinni dbać o to, żeby takie sytuacje się nie zdarzały... Wyobraź sobie, że przynosić takie spodenki z karaluchem do domu. A mając zwierzaka zagrażasz tym nawet jego życiu. |
||
|
|
|
#4551 | ||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko podglądałam. Niestety godziny mi nie pasują. Instruktorka jest świetna I mają takie pyszne paluszki... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś czytałam 3 książki w tygodniu, więc przelatywałam przez nie tak szybko, że często nawet nie pamiętałam, czyje to było, a po odłożeniu książki z niesmakiem uznawałam ją za słabą kopię innej, którą kiedyś czytałam, a która okazywała się tą samą...Cytat:
Cytat:
Może porozmawiajmy o żarówkach?[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]Wyobraź sobie, że przynosić takie spodenki z karaluchem do domu. A mając zwierzaka zagrażasz tym nawet jego życiu.[/QUOTE] Nawet Mango chce mi zabić kota
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 09:35 |
||||||||
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinniście gonić do nauki, a odciągacie. Odpocznę po ostatnim egzaminie. Teraz muszę zrobić wszystko, żeby zdać 2 ostatnie egzaminy i mieć wolny wrzesień, o czym marzę.2. Faktycznie Tylko ja nie pisałam, że będzie zamawiać tylko przeglądać oferty ![]() 3. Mnie w wakacje godziny raczej będą pasować, ale mam tam tak daleko, że raczej się nie skuszę. 4. Nie patrzę na zegarek, po prostu próbuję czy już jest dobry.
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-06-28 o 09:45 |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie ma to jak się nudzić, założyć bloga i... nie mieć czasu pisać
![]() Jasne, o której mam być na miejscu? ![]() Cytat:
![]() Należę do tych "kucharek", które muszą mieć wszystko odmierzone i odliczone
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 09:54 |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ola_gie dziekuejz a zyczenia hard ja uwielbiam chillioutowa muze ---pewnie dlatego stale u mnie chillizetka leci ![]() Wczoraj jadlam pyszne sushi --- urodzinowa kolacja na ktora mnie zabral TZ.A dzis mam ni mniej ni wiecej na obiad ---bob
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]Ja uważam, że była to cienizna wypuszczona na rynek wyłącznie ze wzgledu na propagandę, którą sobą te książki rezprezntowały. Te książki były tak banalnie napisane, tak prostym jęzkykiem, żeby każdy, nawet największy idiota nie miał problemów z przeczytaniem ich.[/QUOTE]
Jeśli książki Browna z ich wielowątkowością, gdzie akcja goni akcję są dla CIebie słabizną polecę Ci książkę, która póki co mnie pokonała. Poległam gdzieś w 1/5. Welin (H.Duncan) - ufff... nawet nie wiem, co o niej napisać. Książka tak skomplikowana i naładowana metaforami, odniesieniami do mitologii, w której przeplatają się różne światy, różne czasy, że jeśli ją przeczytasz i za pierwszym razem zrozumiesz, to będę pełna podziwu. Miałam do niej tylko jedno podejście - parę lat temu. Moja głowa wtedy nie ogarniała tego, co czytałam Gubiłam się w fabule, sensie, czasie... Gdy teraz o niej myślę na twarzy pojawia mi się jeden wielki znak zapytania. Książka na tylnej okładce ma BARDZO zachęcające opinie i trzeba autorowi przyznać, że jest ambitna. Mam w planie po nią sięgnąć ponownie, bo stanowi nie lada wyzwanie Jedno jest pewne - trzeba ją czytać mając dużo wolnego czasu i nie równolegle z innymi.Książka ma swoją kontynuację w drugiej części. A na koniec przytoczę kilka cudzych opinii, znalezionych w biblionetce: - "Obie te książki pożyczył mi kolega, przeczytałam obie z przyjemnością, zdumieniem i lekką dezorientacją (tom pierwszy nawet dwukrotnie). Nawet myślałam o tym, żeby skrobnąć o nich parę słów do biblionetki, ale nie dałam rady. Pokonał mnie pan Dunan, na całej linii. Teraz już mi zaczyna być trochę wstyd, że tak długo trzymam te książki". - "Początkowo chciałem trudności w przebijaniu się przez "Welin" złożyć na karb gwałtownych zmian w życiu prywatnym, ale faktem jest, że prawdziwą przyczyną bardzo wolnego czytania tej powieści jest jej niebywale ambitna struktura. To spowodowało, że "Welin" stał się dla mnie najtrudniejszą książką od lat. (...) Jakakolwiek próba opisywania fabuły jest jednak skazana na porażkę, bo przyjętą metodą pisarską Duncan skutecznie taki zamiar neutralizuje, a wszystko bierze swój początek w zdaniu - "Czas nie jest prostą linią prowadzącą z przeszłości do przyszłości". (komentarz ode mnie - ufff, to poniekąd mnie rozgrzesza z problemu, jaki mam przy określeniu o czym ona jest )- "Nie pamiętam, aby kiedykolwiek wcześniej zdarzyło mi się, że po zakończeniu książki chciałem powrócić do jej lektury, tak mało z niej zrozumiawszy. Zazwyczaj trudność w akceptacji treści kończyła się odłożeniem jej raz na zawsze; ale nie w tym wypadku. Wiem, że do "Welinu" powrócę, tak wysoko podniósł mi poprzeczkę, a absolutnie nie potrafię sobie wyobrazić, abym mógł sięgnąć po jego kontynuację, "Ink", bez ponownego zgłębienia debiutu powieściowego Duncana. Wiem też, że bez względu na to, ile razy przeczytam "Welin", zawsze posuwać się będę naprzód po kilkadziesiąt stron, i przypuszczam, że pozostanie on dla mnie intelektualnym wyzwaniem. " Noo....czy wystarczająco zachęciłam tutejsze intelektualistki? Która podejmie wyzwanie? ![]() Przeczytałam tysiące książek w swoim życiu. Welin jest wśród nich tą, która postawiła przede mną największe wyzwanie jeśli chodzi o zrozumienie oraz interpretację. Próbowałam kilka lat temu, ale poległam. Teraz sobie o niej przypomniałam i zamierzam do Welinu wrócić. Zobaczymy z jakim skutkiem. Was też zachęcam
|
|
#4556 |
|
Konto usunięte
|
a ja mam reszte bobu z wczoraj, ugotowanego i już wiem co dziś zrobię
![]() obiorę go sobie, na oliwie podzłoce czosnek, rzucę bób, posypie ziół prowansalskich i podpiekę bób będzie pyszne.
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Lubię sushi, mój brzuszek też lubi, a mój kot zmienia się na sam widok w potulnego, wychudzonego kociaka, który jak nie zje rybki, to zaraz umrze i będzie mnie nawiedzał po nocach, ale nie znam się na nim i nie wiem, które jest dobre.TŻ się ucieszy
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, żeby było fair, nie czytajcie żadnych streszczeń ani recenzji Welinu. Szkoda byście się zasugerowały czyjąś interpretacją. Od A do Z same. A później sobie podyskutujemy o książce, o ile będziemy w stanie
|
|
#4559 |
|
Pani Buka
|
chętne zapraszam na spotkanie dziś
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze sushi (najsmaczniejsza ryba) serwują w Sakanie, Zen Sushi i EDO Sushi. W przypadku sushi cena przekłada się na jakość ), to zaczyna zauważać je w smaku, strukturze (np. stopień kleistości ryżu) itp itd
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

.

gratulacje 
I polecam wszystkie książki Deavera, super jest
Rozważałam wczoraj ekstrakt z mięty na wódzie - zainteresowana? Przypominam, że jestem Ci ,,coś winna"
Jeszcze mnie TŻ ostatnio zabił pytaniem - jaka jest liczba mnoga od "tata", bo mamy to są dwie
Za to znam l.m. od taty

--- urodzinowa kolacja na ktora mnie zabral TZ.