Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 09:46   #3331
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Co do decyzji o dziecku to zgadzam się ze wszystkimi po trochu. Bo też nie zdecydowałabym się na dziecko nie mając uregulowanej sytuacji materialno-mieszkaniowej, ale z drugiej strony są osoby, które odwlekają decyzję na długie lata wynajdując coraz to nowsze powody. Jedną z takich osób jest mój TŻ. Bo mieszkamy na swoim już prawie 5 lat, nie mamy kredytu na szczęście, a on cały czas zwlekał. W końcu się zdecydował i jestem przeszczęśliwa. A jeśli uda nam się zrealizować plany w najbliższym czasie to już w ogóle będę wniebowzięta.
Ano właśnie i tu jest czasem problem, rozróżnić, czy ktoś na prawdę nie ma warunków, czy sobie to wmawia. Czasem ktoś nie chce i wymyśla cuda na kiju, czasem ktoś musi dojrzeć, czasem ktoś musi po prostu przestać się bać o finanse itd.
Ale jak ktoś na prawdę nie ma warunków, wie to, liczy i nijak nie wychodzi, to nie ma co się spieszyć.
No, ale ten temat już mamy obgadany na wszystkie strony
Idę na kawkę
Stary 2012-06-28, 09:48   #3332
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
witam sie :0)
dzien jak codzien
tyle, że nie wytzryumalam i zrobilam rano tesciocha.... 34dc (ostatni cykl mial ok 40dni) wiec moze byc za wczesnie. wyszedl negatyw. i wiecie co? jak robiac test stresowalam sioe, co to bedzie jak bedzie pozytywny czy damy rade itd...tak jak zobaczylam jedna kreska to poczulam troszke zawod.... chyba coraz bardziej dojrzewam do tego, że chce byc mama dla dzidzi mojego TZ
Magbes, jak ja ostatnio robiłam test to też miałam stracha co to będzie jak się pokażą dwie kreski. Jakiś dziwny niepokój mnie ogarnął irracjonalny.
A jeśli chodzi o ten Twój test to jeśli masz długie cykle to może być za wcześnie.

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:49
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:56   #3333
monini2507
Zakorzenienie

Boże ale sie rozpisałyscie
To ja wczesniej byłam ranny ptaszek i pierwsza na forum a tu już tyle od rana naskrobane
No to i ja się pochwalę że i ja mam chrzesnicę małą 4 letnią łoboziarę ale bardzo ją kocham i zawsze jak ją odwiedzam muszę jej coś kupić. Ostatnio na dzień dziecka dostała ode mnie taki zestaw lekarski no była prze szczęśliwa jej minka była taka słodka
Co do warunków mieszkaniowych to się nie wypowiadam bo nigdy nie wynajmowałam nic ja wychowana była w domku jednorodzinnym i teraz też mieszkamy w domku
Boże jak mi się spać chce to szok
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:49   #3334
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana i ja)
okresu dalej nie mam 30 dzień cyklu i nic. czuję się dobrze, nic nie boli, jakby nigdy nic.
muszę zrobić drugi test dziś, albo jutro z rana.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:58   #3335
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Luna0 przyjemiesz mnie to klubu, bo przez przypadek się z niego wypisałam
Przyjęłam ale właśnie się tak zastanawiałam że przeciez byłaś, teraz juz wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej
Pogoda słoneczna, musi być dobrze! A poza tym już 2 dni i WEEKEND
Hahaha słoneczna?! U mnie dawno nie było tak brzydko.. wszędzie mgła, szaro buro i leje. Ale Tobie miłego weekendu życze

Cytat:
Dzięks, ale ja już jakoś przyzwyczajam sie do myśli, że z Naszych starań nico Boję sie tylko, tego, że jak dojdzie do badań itp. wyjdzie jakaś kicha, przeszkoda, ktorej nie będzie mozna ominąć i zostaniemy na zawsze sami tj. ja i mąż. Tylko ta myśl najbardziej mnie przeraża....
Mojej kuzynce facet mówił że "inkubator zje**ny" ale ją to cieszyło także sie nie wypowiadam...
a Twój TŻ napewno nie zepsuty! Wybij mu to z głowy
I szczerze ja mam nadzieje że właśnie wyjdzie wam coś nie tak, tyle że będzie to "tylko" np. brak prolaktyny i szybciutko to uzupełnisz przynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoisz
Ja mam nadzieje że te badania na których wyniki czekam też wyjdą źle bo przynajmniej się podlecze a nie strace kolejną fasolke..

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Kwitka, coraz bardziej Cię lubię

Heeh, mój też marudzi, że pewnie to jego wina, ale na razie się jakoś nie spina, bo wie, że będę teraz monitorować cykl i się dowiemy co i jak. Jak będzie trzeba to się zbada i tyle.
Zresztą teraz ma inne problemy na głowie i to trochę odsuwa nas od myśli o staraniach, może to i dobrze ..
Kwitki to sie normalnie nie da nie lubić, chciałabym ją poznać na żywo
Właśnie tak to jest, że podczas starań pojawiają się i znikają inne problemy. Ja to co chwila mam wachania, teraz czy za miesiąc, a może za rok? No to może dziś? heh zwariować ze mną można, ale nie są to jakieś większe niepewności

Cytat:
dzien jak codzien
tyle, że nie wytzryumalam i zrobilam rano tesciocha.... 34dc (ostatni cykl mial ok 40dni) wiec moze byc za wczesnie. wyszedl negatyw. i wiecie co? jak robiac test stresowalam sioe, co to bedzie jak bedzie pozytywny czy damy rade itd...tak jak zobaczylam jedna kreska to poczulam troszke zawod.... chyba coraz bardziej dojrzewam do tego, że chce byc mama dla dzidzi mojego TZ
a wiesz co? To normalne.. W trakcie robienia testu przemyka Ci tysiąć myśli na sekunde, a najbardziej się boisz że wyjdzie pozytywny. Wiem bo przed chwilą robiłam, tylko w moim wypadku lepiej że wyszedł negatywny-dla wyjasnienia mam zamiar przez 10 dni pokrecic hula-hopem wiec wolalam się upewnić ze nikogo tam nie ma
Wieszkosci osob jak wyjdzie pozytywny to jest radość a chwile pozniej tysiące wątpliwości. Taki już jest nasz mózg i nic nie poradzisz a jak negatywny to wielkii zawód.

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No, ale ten temat już mamy obgadany na wszystkie strony
Idę na kawkę
Też tak sądze

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:02   #3336
Szejda
Rozeznanie

[QUOTE=Luna0;34984635]Przyjęłam ale właśnie się tak zastanawiałam że przeciez byłaś, teraz juz wszystko jasne

Dziękuję za powtórne przyjęcie
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:10   #3337
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hahaha słoneczna?! U mnie dawno nie było tak brzydko.. wszędzie mgła, szaro buro i leje. Ale Tobie miłego weekendu życze

Mojej kuzynce facet mówił że "inkubator zje**ny" ale ją to cieszyło także sie nie wypowiadam...
a Twój TŻ napewno nie zepsuty! Wybij mu to z głowy
I szczerze ja mam nadzieje że właśnie wyjdzie wam coś nie tak, tyle że będzie to "tylko" np. brak prolaktyny i szybciutko to uzupełnisz przynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoisz
Ja mam nadzieje że te badania na których wyniki czekam też wyjdą źle bo przynajmniej się podlecze a nie strace kolejną fasolke..
Dzięks, tyle, ze do weekendu jeszcze troche...

Mój nastawia sie na badania. Dobrze, że chce. Mojej koleżanki maż (niby się starają o dziecko) powiedział, że u niego ok, więc ona ma coś z tym zrobić, ja bym go Albo się starają razem, albo w ogóle Masakra.
Dziewczyny zastanawiam się nad Costangusem... Jakie macie zdanie?
Domciatko uratuj ostatni nieurodzaj Trzymam kciukasy
Stary 2012-06-28, 11:18   #3338
Szejda
Rozeznanie

Ja wczoraj zamówiłam sobie zioła ojca Sroki i jesli w tym cyklu się nie uda to od następnego będę się wspierała ziołami a jeśli się nie uda to męża wysyłam na badania i siebie też.
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:01   #3339
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Hej dziewczynki....ja z rana jakos jestem nie do zycia i jakos nie wchodze na kompa nawet...dopiero teraz jakos daje rade...caly czas senna jestem no i glodna

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana i ja)
okresu dalej nie mam 30 dzień cyklu i nic. czuję się dobrze, nic nie boli, jakby nigdy nic.

Kochana trzymam kciuki tak jak i wszystkie staraczki za Ciebie najlepiej zrob jutro z rana!! w koncu by była jakas fasolka bo spokoj ostatnio u nas
Do zobaczenia w klubie
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:13   #3340
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Właśnie zostałam poproszona na chrzestną ! Razem z mężem synka jego brata. Ucieszyłam się, że mimo, że nie jestem spokrewniona tylko "obca baba" hehe to takim zaszczytem mnie kopnęli
Chrzest za 1,5 tygodnia a my w proszku. Zaświadczenia, spowiedzi...
Mąż pojechał do swojej parafii (bo mamy inne adresy zameldowania) a ksiądz mu z tekstem wyjechał, że skoro adres zamieszkania ma inny to musi do innej parafii iść!! Więc wymyśliłam sprytnie, że obydwoje jutro pójdziemy do mojej parafii i powiemy, że nadal z rodzicami w ich domu mieszkamy. Tak gdzie odesłał mojego Tżta pingwin to by nas wyśmiali- bo nawet wpisu z kolędy nie było, bo przegapiliśmy...

Teraz tylko kwestia co tu dać!? Wpadłam na pomysł złotego łańcuszka ze złotym medalikiem w które wtopiony jest obrazek anioła stróża I z tyłu grawer To będzie około 340 zł kosztować. Co myślicie?

Fajny pomysł
Cytat:
Ojejus, ale czytania Zaraz zakończymy wątek
Dziewczyny, u mnie @ zawitała- podczas spotkania z klientem nie dość, że brzuch mnie nawalał, to i nastrój od razu do bani więc szybko zakończyłam spotkanie i już wracam do domu... Inaczej pewnie byłabym po 24 w Wawie - także, starania trwają nadal...

Nic to, nadrabiam Was....
Szkoda.. buuu...

Witam Was kochane

Znowu nabazgrałyście równo tych postów od rana- jest co czytać.
Ja właśnie wróciłam z pracy.
Co do tematu dziecka i mieszkania widzę że został obgadany już wzdłuż i wszerz
A co do chrześniaka to też maaam, też maaam!4 lata już ma- jak on to mówi "duży chłopak już jestem". Zawsze jak mam okazję to go zabieramy z Tż na jakies spacerki, a to prezencik dostanie na urodziny lub inną okazję

Mój Tż jest tak wykończony po tych nocnych hopsztosach,,że jak wychodzę po wszystkim na 3mindo łazienki, wracam a on co robi? śpi haha.

Lada dzień weekend! W sobotę mam zamiar skorzystać z pogody i się poopalać a później jedziemy na dzialęczkę

Ide zobaczyć co tam w klubie.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:23   #3341
monini2507
Zakorzenienie

Hej jestem znowu byłam w sts odebrać nagrodę bo wczoraj puściłam kupon z kilkoma meczami Tż mnie namówił żebym pusciła no i wygrałam sobie 90 zł a zainwestowałam tylko 2 zł. Później Tż był zdziwiony jak ja to robię ja że jak mi się jakaś nazwa drużyny spodobała to postawiłam i tyle.
Od razu poszłam do sklepu i pieniądze stracone eh mnie to się żadna gotowka nie trzyma
Dziś już mi się nie chce ale jutro musze się rozprawić z ogródkiem bo już nic w nim nie widac oprócz chwastów
I już nie wiem co miałam pisac zapomniałam i tyle. Jak przechodziła obok apteki to chciałam wejść i kupić test ale mówie nie po co jak mi się będzie spóźniac to wtedy wcześneij nie i na szczęście nie kupiłam
Stary 2012-06-28, 13:40   #3342
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej jestem znowu byłam w sts odebrać nagrodę bo wczoraj puściłam kupon z kilkoma meczami Tż mnie namówił żebym pusciła no i wygrałam sobie 90 zł a zainwestowałam tylko 2 zł. Później Tż był zdziwiony jak ja to robię ja że jak mi się jakaś nazwa drużyny spodobała to postawiłam i tyle.
Od razu poszłam do sklepu i pieniądze stracone eh mnie to się żadna gotowka nie trzyma
Dziś już mi się nie chce ale jutro musze się rozprawić z ogródkiem bo już nic w nim nie widac oprócz chwastów
I już nie wiem co miałam pisac zapomniałam i tyle. Jak przechodziła obok apteki to chciałam wejść i kupić test ale mówie nie po co jak mi się będzie spóźniac to wtedy wcześneij nie i na szczęście nie kupiłam
Szczęściara! Kiedyś też kilka kuponów z meczami obstawiłam ale nic nie wygrałam, niestety nie mam szczęścia do takich gier, w lotka też kilka razy probowałam i max 4 zł wygrałam

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-28, 13:47   #3343
Kejthx
Zadomowienie

Dzastin08 to wymęczyłaś Tż pozytywnie, aby był z tego owoc miłosnych uniesień

Monini ale zazdroszcze Ci ogródka, mnie otacza tylko beton i ulice śmrodzą samochody, łeb boli od hałasu
Dziś koło mnie zamieszkuje w hotelu drużyna Niemców i jest tłum ludzi przed hotelem z jakimiś róznymi transparentami śmiesznie to wygląda, poza tym Niemców pilnuje kordon ochrony i są barierki, więc przed meczem pewnie mykną do autokaru i tyle ich zobaczą....

A własnie kibicujecie? Oglądacie mecze Euro?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Co do grania w zakłady, nigdy nie gralam i fajnie, ze masz farta
Ja nawet w lotto nie mogę nic trafic Raz, czy dwa trójkę trafiłam tylko
Stary 2012-06-28, 13:58   #3344
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzastin08 to wymęczyłaś Tż pozytywnie, aby był z tego owoc miłosnych uniesień

Monini ale zazdroszcze Ci ogródka, mnie otacza tylko beton i ulice śmrodzą samochody, łeb boli od hałasu
Dziś koło mnie zamieszkuje w hotelu drużyna Niemców i jest tłum ludzi przed hotelem z jakimiś róznymi transparentami śmiesznie to wygląda, poza tym Niemców pilnuje kordon ochrony i są barierki, więc przed meczem pewnie mykną do autokaru i tyle ich zobaczą....

A własnie kibicujecie? Oglądacie mecze Euro?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Co do grania w zakłady, nigdy nie gralam i fajnie, ze masz farta
Ja nawet w lotto nie mogę nic trafic Raz, czy dwa trójkę trafiłam tylko
Oby był ten "owoc"

Ja kibicowałam Portugalii ale po wczorajszym meczu w którym odpadli stawiam na Niemców

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-28, 14:01   #3345
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł

Szkoda.. buuu...

Witam Was kochane

Znowu nabazgrałyście równo tych postów od rana- jest co czytać.
Ja właśnie wróciłam z pracy.
Co do tematu dziecka i mieszkania widzę że został obgadany już wzdłuż i wszerz
A co do chrześniaka to też maaam, też maaam!4 lata już ma- jak on to mówi "duży chłopak już jestem". Zawsze jak mam okazję to go zabieramy z Tż na jakies spacerki, a to prezencik dostanie na urodziny lub inną okazję

Mój Tż jest tak wykończony po tych nocnych hopsztosach,,że jak wychodzę po wszystkim na 3mindo łazienki, wracam a on co robi? śpi haha.

Lada dzień weekend! W sobotę mam zamiar skorzystać z pogody i się poopalać a później jedziemy na dzialęczkę

Ide zobaczyć co tam w klubie.
oby było pożyteczne to wykorzystywanie nocne

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
gratulacje
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:12   #3346
Luna0
Zakorzenienie

Kibicujemy z TŻtem
Raz prawie wygrałam w Anglii 80 funtów a stawiałam na druzyny które poprostu kojarzylam z nazwy tylko ze jedno nie siadło phi

Jestem bardzo rozgoryczona. Ide sie wyzalic do klubu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:16   #3347
monini2507
Zakorzenienie

Już wiem co miałam pisać o castagnusie
No to tak ja go brałam przez 3 mc i co i du.pa nic nie pomógł nie zafasolkowałam dzięki niemu jedyny plus jaki miałam to dzięki niemu nie zaczęłam mneij boleśnie przechodzić @. Czyli piersi mnie nie bolały już przed @ ani w trakcie. Nie mialam sajgonu na twarzy przed @ oraz w trakcie @ przestały mnie meczyć bóle brzucha i krzyża.
Ale np teraz w tym cyklu powróciły cyce mam jak balony i bola jak cholera buźka na szczęście bez zmian
Stary 2012-06-28, 14:23   #3348
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Już wiem co miałam pisać o castagnusie
No to tak ja go brałam przez 3 mc i co i du.pa nic nie pomógł nie zafasolkowałam dzięki niemu jedyny plus jaki miałam to dzięki niemu nie zaczęłam mneij boleśnie przechodzić @. Czyli piersi mnie nie bolały już przed @ ani w trakcie. Nie mialam sajgonu na twarzy przed @ oraz w trakcie @ przestały mnie meczyć bóle brzucha i krzyża.
Ale np teraz w tym cyklu powróciły cyce mam jak balony i bola jak cholera buźka na szczęście bez zmian
Dzięks, bo zastanawiam sie czy nie spróbować On w miarę chyba bezpieczny jest, co? Nie chce tak niby polepszyć, żeby czegoś nie spieprz.yć
Hmmm, zastanawiam się....
Stary 2012-06-28, 15:17   #3349
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej Piekne

ja nie ogarniam od 2och dni: pakowanie, wynoszenie, przeworzenie, w dwoch slowach nienawidze przeprowadzek jeszcze sie dzis okazalo, ze musimy kupic lodowke, no ale to po wyplacie sie zrobi, bo w tym miesiacu i tak sporo na wyposazenie nam poszlo.

co do syt materialnej: jak patrze na moja siostre, ktorej non stop cos nie odpowiada to pozbywam sie wszelkich watpliwosci co do tego czy my mamy odpowiednia syt materialna do posiadania dzidziusia ak bedzie dziedzius, to i wszystko inne sie znajdzie (chociaz nie narzekam na nasza syt.)

chrzesna nie jestem moze to i lepiej zato ja mam za☠☠☠ista: nawet na slub do kosciola nie przyszla, w ogole dluga i nudna historia z nia jest ogolnie rzecz biorac nagrabila sobie u mnie i raczej nie mam ochoy utrzymywac z nia blizszych kontaktow

a dzis chyba mam "ten dzien". dzialalismy wczoraj, dzis juz raczej nie bede miala sil na to, wiec co mialoby byc, to bedzie wczorajsze moze akurat dziewczyna wyjdzie(u mojego meza w rodzinie ostatnimi czasy sami chlopacy sie rodzili, wiec dziewucha sie przyda ) lece dalej sie pakowac

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 16:13   #3350
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej Piekne

ja nie ogarniam od 2och dni: pakowanie, wynoszenie, przeworzenie, w dwoch slowach nienawidze przeprowadzek jeszcze sie dzis okazalo, ze musimy kupic lodowke, no ale to po wyplacie sie zrobi, bo w tym miesiacu i tak sporo na wyposazenie nam poszlo.

co do syt materialnej: jak patrze na moja siostre, ktorej non stop cos nie odpowiada to pozbywam sie wszelkich watpliwosci co do tego czy my mamy odpowiednia syt materialna do posiadania dzidziusia ak bedzie dziedzius, to i wszystko inne sie znajdzie (chociaz nie narzekam na nasza syt.)

chrzesna nie jestem moze to i lepiej zato ja mam za☠☠☠ista: nawet na slub do kosciola nie przyszla, w ogole dluga i nudna historia z nia jest ogolnie rzecz biorac nagrabila sobie u mnie i raczej nie mam ochoy utrzymywac z nia blizszych kontaktow

a dzis chyba mam "ten dzien". dzialalismy wczoraj, dzis juz raczej nie bede miala sil na to, wiec co mialoby byc, to bedzie wczorajsze moze akurat dziewczyna wyjdzie(u mojego meza w rodzinie ostatnimi czasy sami chlopacy sie rodzili, wiec dziewucha sie przyda ) lece dalej sie pakowac
Ja jeszcze tak do końca nie potrafię wyczuć "tego dnia", sugeruję się bólem jajników i testami owulacyjnymi.. w zeszłym miesiącu wydaje mi się że pokazały mi perfekto owulkę, teraz cały czas czyhambo lada dzień nadejdzie
Ja już dziś też nie mam sil,Tż tym bardziej... ale w weekend czemu nie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-28, 16:28   #3351
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no ja tez sie tak do knca nie orientuje, ale zawsze zwracam uwage wlasnie na bol jajek i na sluz bo wtedy wlasnie zdecydowanie przez jeden dzien mam bialko z jajka kurzego i teraz w tym cyklu owulke mam z lewego jajka, przez 2 poprzednie cykle mialam prawojajowe owulki

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:24   #3352
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się nad Costangusem... Jakie macie zdanie?
Ja mam pozytywne, zrobiłam kurację i faktycznie, pms jakby mniejszy, plamień nie mam przed @ jak kiedyś itd. Czy coś więcej zdziałał nie wiem.
Ale przed braniem zbadałabym prolaktynę - nie pamiętam, czy Ty badałaś?
Bo on generalnie prolaktynę zbija. I jeśli ma się ją w normie to w sumie nie wiem czy nie namiesza? Chociaż chyba nie powinien, bo to ziółka są.
Aczkolwiek zetknęłam się z opiniami kilku dziewczyn, które podczas brania Castagnusa miały jakieś niefajne skutki. Tyle, że to na prawdę jednostki.
Raczej czytałam sporo, że pomógł w zafasolkowaniu albo chociaż w polepszeniu samopoczucia przed i w trakcie małpowego więc zawsze coś
Stary 2012-06-28, 20:24   #3353
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Wpadłam na pomysł złotego łańcuszka ze złotym medalikiem w które wtopiony jest obrazek anioła stróża I z tyłu grawer To będzie około 340 zł kosztować. Co myślicie?
Bardzo fajny pomysł Tylko taksię zastanawiam czy dla chlopczyka też Bo dla dziewczynki to na pewno
Cytat:
Ojejus, ale czytania Zaraz zakończymy wątek
Dziewczyny, u mnie @ zawitała- podczas spotkania z klientem nie dość, że brzuch mnie nawalał, to i nastrój od razu do bani więc szybko zakończyłam spotkanie i już wracam do domu... Inaczej pewnie byłabym po 24 w Wawie - także, starania trwają nadal...
Nic to, nadrabiam Was....
Kejthx... ale szkoda... Jakos tak mialam przeczucie że Wam się udało
Cytat:
dzien jak codzien
magbes, to chyba normalne... Jakby nie patrzeć to nie byle co, tylko DZIECKO... nowe życie, za które będziemy odpowiedzialni przez kilkanaście lat. Myślę, że tylko jakies nieświadome dziewczyny wcale by się nie stresowały równiez pozytywnym wynikiem testu
Cytat:
witam z rana i ja)
no to rób teściora Po co czekac do jutra?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A tak w ogóle to Was witam Laseczki
Melduję się po dwudniowej przerwie W pracy mamy teraz cyrk, więc wczoraj rano nie miałam czasu nawet do Was zajrzeć. A potem na chwilę do domku no i jechaliśmy na 18.30 na IUI No a potem (z racji tego, że mieliśmy wczoraj rocznicę) pośmigaliśmy sobie na miasto trochę odreagować. Poszliśmy na kolacyjkę, potem spacerek po rynku i do domku Ciekawe co z tego IUI wyjdzie Wczoraj z zabiegem chyba trafiliśmy w dobry moment, bo gin jeszcze oglądała moje pęcherzyki i nie były już takie okrągłe jak przedwczoraj, tylko miały już takie nieregularne kształty - jak balon z którego schodzi powietrze Gin powiedziała, że to oznacza że owu się zaczęła i pęcherzyki pekają
Powiem Wam, że nawet boję się mysleć o tym co się wczoraj "stało". Nawet tak sobie dziś pomyślałam, że dobrze że mam sajgon w pracy, bo nawet nie mam kiedy wertować internetu... szukać objawów... liczyć kiedy byłby termin porodu gdyby sie udało
Echhh... boję się pomyśleć co dalej jeśli sie nie uda... W tym cyklu calościowy koszt stymulacji wraz z IUI wyniósł nas 1450... Jak sobie pomyślę, że to może znowu pieniadze wywalone w błoto, to ryczeć się chce
Stary 2012-06-28, 21:21   #3354
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł Tylko taksię zastanawiam czy dla chlopczyka też Bo dla dziewczynki to na pewno

magbes, to chyba normalne... Jakby nie patrzeć to nie byle co, tylko DZIECKO... nowe życie, za które będziemy odpowiedzialni przez kilkanaście lat. Myślę, że tylko jakies nieświadome dziewczyny wcale by się nie stresowały równiez pozytywnym wynikiem testu

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Melduję się po dwudniowej przerwie W pracy mamy teraz cyrk, więc wczoraj rano nie miałam czasu nawet do Was zajrzeć. A potem na chwilę do domku no i jechaliśmy na 18.30 na IUI No a potem (z racji tego, że mieliśmy wczoraj rocznicę) pośmigaliśmy sobie na miasto trochę odreagować. Poszliśmy na kolacyjkę, potem spacerek po rynku i do domku Ciekawe co z tego IUI wyjdzie Wczoraj z zabiegem chyba trafiliśmy w dobry moment, bo gin jeszcze oglądała moje pęcherzyki i nie były już takie okrągłe jak przedwczoraj, tylko miały już takie nieregularne kształty - jak balon z którego schodzi powietrze Gin powiedziała, że to oznacza że owu się zaczęła i pęcherzyki pekają
Powiem Wam, że nawet boję się mysleć o tym co się wczoraj "stało". Nawet tak sobie dziś pomyślałam, że dobrze że mam sajgon w pracy, bo nawet nie mam kiedy wertować internetu... szukać objawów... liczyć kiedy byłby termin porodu gdyby sie udało
Echhh... boję się pomyśleć co dalej jeśli sie nie uda... W tym cyklu calościowy koszt stymulacji wraz z IUI wyniósł nas 1450... Jak sobie pomyślę, że to może znowu pieniadze wywalone w błoto, to ryczeć się chce

Ojj kochana rozumiem Cię, po pierwsze sporo kasy na to poszło, po drugie pewnie nerwy przy tym wszystkim i po trzecie wielkie nadzieje z tym związane...
Mam nadzieje,że wszystko się uda a ty zostaniesz szczęśliwą mamuśką

P.S Co jest grane?! Niemcy przegrywają!

Dobranoc laseczki, jutro po pracy zajrzę tu do Was

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-28, 22:01   #3355
IsiaG
Zadomowienie

Ano przegrywają. Kibicuje Włochom ale nie zdziwię się, jak Niemcy wygrają. Tak jak wczoraj trzymałam kciuki za Hiszpanię i się udało. Ale za to dziś jaka jestem śpiąca - poszłam spać po północy a pobudka przed 5.

Co do costangusa to mogę sie wypowiedzieć, bo go zażywałam, aczkolwiek bez jakiegoś cudu. Zmniejsza objawy PMS, ale to chyba wszystko. Na moją podwyższoną prl nie pomógł.
Padam na pysk

Dobranoc.
Jutro piątek

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 22:25   #3356
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

zrobiłam drugi test i nadal nic.
także czekam na opóźniony okres.
i niedługo zaczynam próbować od nowa.
i chyba mam doła

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 22:28   #3357
paulinaziuta07
Raczkowanie

hej dziewczyny ja tak na szybciutko... przyjmuję luteinkę i w sobotę mam dostać @ dziś pojawiły się brązowe skrzepy taka wydzielina ale bezzapachu nie wiem co to może oznaczać... boję się pierwszy raz mi się to przydarzyło...co to może oznaczać?
paulinaziuta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:14   #3358
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaziuta07 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tak na szybciutko... przyjmuję luteinkę i w sobotę mam dostać @ dziś pojawiły się brązowe skrzepy taka wydzielina ale bezzapachu nie wiem co to może oznaczać... boję się pierwszy raz mi się to przydarzyło...co to może oznaczać?
Niestety nie wiem i nie pomogę kochana.
Jak wrażenia po meczu bo wedlug mnie mecz był bardzo ciekawy i byłam w szoku że Niemcy nie wygrali.
Dziś piękna pogoda a mnie się znowu spać chce eh ale mówię że najpierw zajrzę do Was.
Dziś też wybywam do babci ale wracam wcześniej bo w niedzielę aż boję się Was zostawiać znowu będzie kupa czytania.
Domciatka to ja już nie wiem o caman kurcze
Stary 2012-06-29, 07:24   #3359
Kejthx
Zadomowienie

Paulinaziuta ja równiez nie pomoge, ale dziewczyny moze coś ci doradza...
Domciatko, głowa do góry - nie smuć się, ja też w tym cyklu miałam podobnie, a jak przyszła @ był dół, ale nic nie zmienimy więc trzeba się podnieść i dalej działać. Ale póki @ niet, trzeba mieć nadzieje
Ja to dziś padne na ryjek... wczoraj o 23 obudził mnie tel od klienta i dziś duję w okolice Łodzi, zaraz wsiadam w auto i jadę.... klinet ma jakiś problem z rozliczniami a ja musze mu pomoc... wykonczy mnie ta praca
Myślę, że dziś raczej nie zagoszczę na forum...

Miłego dnia dziewczynki!
Stary 2012-06-29, 08:17   #3360
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
zrobiłam drugi test i nadal nic.
także czekam na opóźniony okres.
i niedługo zaczynam próbować od nowa.
i chyba mam doła
domciatko nie łam się dopóki nie ma @ jeszcze nic straconego

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Hejka dzisiaj weekend
Po meczu emocje opadają, ja z Tż obstawiałam Niemców i był szok, że przegrali, no ale taka jest właśnie piłka.
Wczoraj się dowiedzieliśmy, że jeszcze będziemy musieli czekać na materac do przyszłego tygodnia, będzie dopiero w czwartek Już myślałam, że się wyśpie porządnie na łózku a tu jeszcze czeka mnie kilka dni na podłodze.
Miłego dnia Wam życzę

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości