|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Ale jak ktoś na prawdę nie ma warunków, wie to, liczy i nijak nie wychodzi, to nie ma co się spieszyć. No, ale ten temat już mamy obgadany na wszystkie strony ![]() Idę na kawkę
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o ten Twój test to jeśli masz długie cykle to może być za wcześnie.
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-06-28 o 09:49 |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Boże ale sie rozpisałyscie
To ja wczesniej byłam ranny ptaszek i pierwsza na forum a tu już tyle od rana naskrobane ![]() No to i ja się pochwalę że i ja mam chrzesnicę małą 4 letnią łoboziarę ale bardzo ją kocham i zawsze jak ją odwiedzam muszę jej coś kupić. Ostatnio na dzień dziecka dostała ode mnie taki zestaw lekarski no była prze szczęśliwa jej minka była taka słodka ![]() Co do warunków mieszkaniowych to się nie wypowiadam bo nigdy nie wynajmowałam nic ja wychowana była w domku jednorodzinnym i teraz też mieszkamy w domku Boże jak mi się spać chce to szok |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana i ja
)okresu dalej nie mam 30 dzień cyklu i nic. czuję się dobrze, nic nie boli, jakby nigdy nic. muszę zrobić drugi test dziś, albo jutro z rana. |
|
|
|
#3335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahaha słoneczna?! U mnie dawno nie było tak brzydko.. wszędzie mgła, szaro buro i leje. Ale Tobie miłego weekendu życze ![]() Cytat:
a Twój TŻ napewno nie zepsuty! Wybij mu to z głowy I szczerze ja mam nadzieje że właśnie wyjdzie wam coś nie tak, tyle że będzie to "tylko" np. brak prolaktyny i szybciutko to uzupełnisz przynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoiszJa mam nadzieje że te badania na których wyniki czekam też wyjdą źle bo przynajmniej się podlecze a nie strace kolejną fasolke.. Cytat:
![]() Właśnie tak to jest, że podczas starań pojawiają się i znikają inne problemy. Ja to co chwila mam wachania, teraz czy za miesiąc, a może za rok? No to może dziś? heh zwariować ze mną można, ale nie są to jakieś większe niepewności ![]() Cytat:
![]() Wieszkosci osob jak wyjdzie pozytywny to jest radość a chwile pozniej tysiące wątpliwości. Taki już jest nasz mózg i nic nie poradzisz a jak negatywny to wielkii zawód.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Luna0;34984635]Przyjęłam ale właśnie się tak zastanawiałam że przeciez byłaś, teraz juz wszystko jasne
![]() Dziękuję za powtórne przyjęcie
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój nastawia sie na badania. Dobrze, że chce. Mojej koleżanki maż (niby się starają o dziecko) powiedział, że u niego ok, więc ona ma coś z tym zrobić, ja bym go Albo się starają razem, albo w ogóle Masakra.Dziewczyny zastanawiam się nad Costangusem... Jakie macie zdanie? Domciatko uratuj ostatni nieurodzaj Trzymam kciukasy
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj zamówiłam sobie zioła ojca Sroki i jesli w tym cyklu się nie uda to od następnego będę się wspierała ziołami a jeśli się nie uda to męża wysyłam na badania i siebie też.
|
|
|
|
#3339 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki....ja z rana jakos jestem nie do zycia i jakos nie wchodze na kompa nawet...dopiero teraz jakos daje rade...caly czas senna jestem no i glodna
![]() Cytat:
Kochana trzymam kciuki tak jak i wszystkie staraczki za Ciebie najlepiej zrob jutro z rana!! w koncu by była jakas fasolka bo spokoj ostatnio u nasDo zobaczenia w klubie |
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny pomysł ![]() Cytat:
Witam Was kochane Znowu nabazgrałyście równo tych postów od rana - jest co czytać.Ja właśnie wróciłam z pracy. Co do tematu dziecka i mieszkania widzę że został obgadany już wzdłuż i wszerz ![]() A co do chrześniaka to też maaam, też maaam! 4 lata już ma- jak on to mówi "duży chłopak już jestem". Zawsze jak mam okazję to go zabieramy z Tż na jakies spacerki, a to prezencik dostanie na urodziny lub inną okazję![]() Mój Tż jest tak wykończony po tych nocnych hopsztosach,,że jak wychodzę po wszystkim na 3mindo łazienki, wracam a on co robi? śpi haha.Lada dzień weekend! W sobotę mam zamiar skorzystać z pogody i się poopalać a później jedziemy na dzialęczkę![]() Ide zobaczyć co tam w klubie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem znowu byłam w sts odebrać nagrodę bo wczoraj puściłam kupon z kilkoma meczami Tż mnie namówił żebym pusciła no i wygrałam sobie 90 zł a zainwestowałam tylko 2 zł. Później Tż był zdziwiony jak ja to robię ja że jak mi się jakaś nazwa drużyny spodobała to postawiłam i tyle.
Od razu poszłam do sklepu i pieniądze stracone eh mnie to się żadna gotowka nie trzyma Dziś już mi się nie chce ale jutro musze się rozprawić z ogródkiem bo już nic w nim nie widac oprócz chwastów ![]() I już nie wiem co miałam pisac zapomniałam i tyle. Jak przechodziła obok apteki to chciałam wejść i kupić test ale mówie nie po co jak mi się będzie spóźniac to wtedy wcześneij nie i na szczęście nie kupiłam |
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś też kilka kuponów z meczami obstawiłam ale nic nie wygrałam, niestety nie mam szczęścia do takich gier, w lotka też kilka razy probowałam i max 4 zł wygrałam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin08 to wymęczyłaś Tż
pozytywnie, aby był z tego owoc miłosnych uniesień ![]() Monini ale zazdroszcze Ci ogródka, mnie otacza tylko beton i ulice śmrodzą samochody, łeb boli od hałasu Dziś koło mnie zamieszkuje w hotelu drużyna Niemców i jest tłum ludzi przed hotelem z jakimiś róznymi transparentami ![]() A własnie kibicujecie? Oglądacie mecze Euro? ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Co do grania w zakłady, nigdy nie gralam i fajnie, ze masz farta ![]() Ja nawet w lotto nie mogę nic trafic Raz, czy dwa trójkę trafiłam tylko
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kibicowałam Portugalii ale po wczorajszym meczu w którym odpadli stawiam na Niemców
|
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Kibicujemy z TŻtem
![]() Raz prawie wygrałam w Anglii 80 funtów a stawiałam na druzyny które poprostu kojarzylam z nazwy tylko ze jedno nie siadło phi Jestem bardzo rozgoryczona. Ide sie wyzalic do klubu |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem co miałam pisać o castagnusie
![]() No to tak ja go brałam przez 3 mc i co i du.pa nic nie pomógł nie zafasolkowałam dzięki niemu jedyny plus jaki miałam to dzięki niemu nie zaczęłam mneij boleśnie przechodzić @. Czyli piersi mnie nie bolały już przed @ ani w trakcie. Nie mialam sajgonu na twarzy przed @ oraz w trakcie @ przestały mnie meczyć bóle brzucha i krzyża. Ale np teraz w tym cyklu powróciły cyce mam jak balony i bola jak cholera buźka na szczęście bez zmian
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On w miarę chyba bezpieczny jest, co? Nie chce tak niby polepszyć, żeby czegoś nie spieprz.yć Hmmm, zastanawiam się....
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
hej Piekne
![]() ja nie ogarniam od 2och dni: pakowanie, wynoszenie, przeworzenie, w dwoch slowach nienawidze przeprowadzek co do syt materialnej: jak patrze na moja siostre, ktorej non stop cos nie odpowiada to pozbywam sie wszelkich watpliwosci co do tego czy my mamy odpowiednia syt materialna do posiadania dzidziusia ak bedzie dziedzius, to i wszystko inne sie znajdzie (chociaz nie narzekam na nasza syt.)chrzesna nie jestem moze to i lepiej zato ja mam za☠☠☠ista: nawet na slub do kosciola nie przyszla, w ogole dluga i nudna historia z nia jesta dzis chyba mam "ten dzien". dzialalismy wczoraj, dzis juz raczej nie bede miala sil na to, wiec co mialoby byc, to bedzie wczorajsze moze akurat dziewczyna wyjdzie(u mojego meza w rodzinie ostatnimi czasy sami chlopacy sie rodzili, wiec dziewucha sie przyda ) lece dalej sie pakowac
|
|
|
|
#3350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już dziś też nie mam sil,Tż tym bardziej... ale w weekend czemu nie
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez sie tak do knca nie orientuje, ale zawsze zwracam uwage wlasnie na bol jajek i na sluz
bo wtedy wlasnie zdecydowanie przez jeden dzien mam bialko z jajka kurzego i teraz w tym cyklu owulke mam z lewego jajka, przez 2 poprzednie cykle mialam prawojajowe owulki
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pozytywne, zrobiłam kurację i faktycznie, pms jakby mniejszy, plamień nie mam przed @ jak kiedyś itd. Czy coś więcej zdziałał nie wiem.
Ale przed braniem zbadałabym prolaktynę - nie pamiętam, czy Ty badałaś? Bo on generalnie prolaktynę zbija. I jeśli ma się ją w normie to w sumie nie wiem czy nie namiesza? Chociaż chyba nie powinien, bo to ziółka są. Aczkolwiek zetknęłam się z opiniami kilku dziewczyn, które podczas brania Castagnusa miały jakieś niefajne skutki. Tyle, że to na prawdę jednostki. Raczej czytałam sporo, że pomógł w zafasolkowaniu albo chociaż w polepszeniu samopoczucia przed i w trakcie małpowego więc zawsze coś
|
#3353 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko taksię zastanawiam czy dla chlopczyka też Bo dla dziewczynki to na pewnoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A tak w ogóle to Was witam Laseczki ![]() Melduję się po dwudniowej przerwie Ciekawe co z tego IUI wyjdzie Wczoraj z zabiegem chyba trafiliśmy w dobry moment, bo gin jeszcze oglądała moje pęcherzyki i nie były już takie okrągłe jak przedwczoraj, tylko miały już takie nieregularne kształty - jak balon z którego schodzi powietrze Gin powiedziała, że to oznacza że owu się zaczęła i pęcherzyki pekająPowiem Wam, że nawet boję się mysleć o tym co się wczoraj "stało". Nawet tak sobie dziś pomyślałam, że dobrze że mam sajgon w pracy, bo nawet nie mam kiedy wertować internetu... szukać objawów... liczyć kiedy byłby termin porodu gdyby sie udało ![]() Echhh... boję się pomyśleć co dalej jeśli sie nie uda... W tym cyklu calościowy koszt stymulacji wraz z IUI wyniósł nas 1450... Jak sobie pomyślę, że to może znowu pieniadze wywalone w błoto, to ryczeć się chce __________________
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojj kochana rozumiem Cię, po pierwsze sporo kasy na to poszło, po drugie pewnie nerwy przy tym wszystkim i po trzecie wielkie nadzieje z tym związane... Mam nadzieje,że wszystko się uda a ty zostaniesz szczęśliwą mamuśką ![]() P.S Co jest grane?! Niemcy przegrywają! ![]() ![]() Dobranoc laseczki, jutro po pracy zajrzę tu do Was
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Ano przegrywają. Kibicuje Włochom ale nie zdziwię się, jak Niemcy wygrają. Tak jak wczoraj trzymałam kciuki za Hiszpanię i się udało. Ale za to dziś jaka jestem śpiąca - poszłam spać po północy a pobudka przed 5.
![]() Co do costangusa to mogę sie wypowiedzieć, bo go zażywałam, aczkolwiek bez jakiegoś cudu. Zmniejsza objawy PMS, ale to chyba wszystko. Na moją podwyższoną prl nie pomógł. Padam na pysk ![]() Dobranoc. Jutro piątek
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam drugi test i nadal nic.
także czekam na opóźniony okres. i niedługo zaczynam próbować od nowa. i chyba mam doła |
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja tak na szybciutko... przyjmuję luteinkę i w sobotę mam dostać @ dziś pojawiły się brązowe skrzepy taka wydzielina ale bezzapachu nie wiem co to może oznaczać...
boję się pierwszy raz mi się to przydarzyło...co to może oznaczać?
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wrażenia po meczu bo wedlug mnie mecz był bardzo ciekawy i byłam w szoku że Niemcy nie wygrali. Dziś piękna pogoda a mnie się znowu spać chce eh ale mówię że najpierw zajrzę do Was. Dziś też wybywam do babci ale wracam wcześniej bo w niedzielę aż boję się Was zostawiać znowu będzie kupa czytania. Domciatka to ja już nie wiem o caman kurcze |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Paulinaziuta ja równiez nie pomoge, ale dziewczyny moze coś ci doradza...
Domciatko, głowa do góry - nie smuć się, ja też w tym cyklu miałam podobnie, a jak przyszła @ był dół, ale nic nie zmienimy więc trzeba się podnieść i dalej działać. Ale póki @ niet, trzeba mieć nadzieje ![]() Ja to dziś padne na ryjek... wczoraj o 23 obudził mnie tel od klienta i dziś duję w okolice Łodzi, zaraz wsiadam w auto i jadę.... klinet ma jakiś problem z rozliczniami ![]() Myślę, że dziś raczej nie zagoszczę na forum... Miłego dnia dziewczynki!
|
#3360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Hejka dzisiaj weekendPo meczu emocje opadają, ja z Tż obstawiałam Niemców i był szok, że przegrali, no ale taka jest właśnie piłka. Wczoraj się dowiedzieliśmy, że jeszcze będziemy musieli czekać na materac do przyszłego tygodnia, będzie dopiero w czwartek Już myślałam, że się wyśpie porządnie na łózku a tu jeszcze czeka mnie kilka dni na podłodze. Miłego dnia Wam życzę ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

Boję sie tylko, tego, że jak dojdzie do badań itp. wyjdzie jakaś kicha, przeszkoda, ktorej nie będzie mozna ominąć i zostaniemy na zawsze sami tj. ja i mąż. Tylko ta myśl najbardziej mnie przeraża....
przynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoisz
Albo się starają razem, albo w ogóle
Masakra.

- także, starania trwają nadal...
Raz, czy dwa trójkę trafiłam tylko