|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Będę skazana na tę długość "za brodę" (Chociaż przyznam, że po ostatnich przygodach należało im się, a jak odżyły!)
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście postanowiłam dać im szansę ze wzgledu na skład i nie żałuję. Nie uzywam ich jednak jak normalnej odzywki, tylko trzymam dość długo, jak maskę (ew czegoś dodam ). Najczęściej służą mi do olejowania i dobrze się spisują w tej roli.
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję, czyli mogę je kupić na przyszłość
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-witamin.html Po każdym myciu stosuję odżywkę d/s Garnier AiK, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html I do zabezpieczania końcówek, również po każdym myciu używam serum wzmacniającego A+E z L'biotici (nie jest na alkoholu) i je lubię, zwłaszcza, że kupuję je po 3-4 złote ![]() o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Nie martw się, wszystkiego się nauczysz, ja też dopiero zaczynam i jeszcze nie wiem, z czym co się je, ale mi sprawia frajdę robienie list, kompletowanie wszystkiego (jedynie niefajnie jest zostawiać pieniądze )
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2012-06-28 o 10:43 |
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z masłem shea wolę Bingo za 7,49zł za 500ml... no ale wiem, że nie każdy ma dostęp do tego, a jak się zamawia on-line to drożej wychodzi
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzikun gdzie Ty tak tanio kupujesz to psikadło A+E ?
ja zawsze widzę ceny powyżej 10zł
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam, ja to serum ostatnio kupowałam w aptece za 12zł
![]() I Dziukun ma na myśli serum, a nie psikadło więc to tym bardziej mniejsza pojemność
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Od samego rana już szperam na wizażu
![]() Myślałam, że większość masek do włosów jest droga i jakoś nieszczególnie mnie pociągała wizja zaopatrywania się w ich dużą ilość, ale Bingo czy Gloria okazały się w tak przystępnej cenie, że pewnie się na nie skuszę, dzięki za zwrócenie uwagi na Bingo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...soul-clay.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-piec-alg.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...na-glinka.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kladnikow.html Te wydają się być super, którą polecacie najbardziej? W dodatku są do stosowania po każdym umyciu, jak odżywka, więc mogę używać ich na zmianę z Alterrą czy Isaną. Dorzucając do tego rozpoczęte testowanie Biowaxa wystarczy mi chyba na spłukiwaną pielęgnację do końca roku Niestety problemem wciąż pozostaje pielęgnacja bez spłukiwania. Co prawda moje włosy bez tego mają się całkiem nieźle, czasem wetrę tylko olejek w końcówki, ale włosy TŻeta to jakiś koszmarek. Po zestawie Baby Dream + odżywka z Alterry włosów i tak nie da się rozczesać, są splątane, sfilcowane (ale ma tak po każdym szamponie, nawet z silikonami xD). Rozważałam jedwab do włosów, ale na dłuższą metę obawiam się, że raczej zaszkodzi. Potrzebuję czegoś co: - ułatwi rozczesywanie! sprawi, że włosy nie będą kołtunem - na dłuższą metę odżywi, poprawi stan włosów - zapewni w ciągu dnia ochronę, żeby włosy się tak bardzo nie łamały jak teraz Może jakieś serum? Znalazłam coś takiego Biovaxa, myślicie że się sprawdzi? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Nie mam pomysłu co innego mogłabym dobrać. No i gdy zdecyduję się na coś z silikonami to Baby Dream nie poradzi sobie z wymyciem ich. Planuję wypróbować Barwy tatro-chmielową, ale trochę się obawiam szamponów ziołowych, mogą wysuszyć i tak zniszczone na długości włosy. W każdym razie polecana Farmona, którą uwielbiam wręcz do ciała, do włosów średnio się sprawdza, a przynajmniej Radical mocno je nadwyręża i wysusza. Jak nic innego nie znajdę to dokupię tę żurawinową Barwę
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja musze przyznac że przypasował mi biowax latte mam bardzo milusie włoski jak dawno nie miałam, pewnie to przez silikony i pq no ale raz na jakis czas nie zaszkodzi
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
ja pożegnałam silikony
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bingo z masłem shea - moja miłość Bingo z glink zieloną właściwie nic nie robi na moich włosach, dlatego odradzam. Serum Biovax jest znane i dużo dziewczyn chwali, ja swojego czasu też używałam i byłam zadowolona, ale i tak wg mnie cena nie jest stosowna do pojemności ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dlaczego?
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Troszke offtop: widzialyscie ten artykul?
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...era,index.html Juz wiem w takim razie dlaczego po stosowaniu HA na twarz nie zauwazalam zadnego dzialania... |
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
15 ml to serum ma. A faktycznie, stoi po kilkanaście zł, ale moja znajoma ma jakieś dojścia do tego i rozprowadza, więc ja mam po, tak jak mówię, 3-4 zł ![]() A bingo jest w każdym tesco? Bo mam u siebie, ale takie małe i w nim nie bywam, no ale może bym odwiedziła... |
||
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że w moim tesco nie ma bingo.. jeszcze nigdy ich nie próbowałam, a za każdym razem przy wyborze maski o nich myślę. najwyżej zapoluję na jakąś promocje na stronie bingo.
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już jakiś czas temu słyszałam o tym i szperałam w poszukiwaniu jakiś szczegółów, to prawda
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() W każdym bądź razie szukajcie go na najniższych półkach. |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
ech przez sesje nic z nimi nie robię, ale w sobotę wracam do domu na 3 miesiące
nie wiem jak tam wytrzymam.... jedyny plus to taki, że będę wcierać rzepę i nakładać oleje ciągle hehe
|
#3288 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, to w takim razie zapoluję na maskę Bingo, serum L'Biotica i szampon oczyszczający. Chyba, że coś ciekawszego się pojawi na horyzoncie, więc wciąż czekam na propozycję
A jeśli chodzi o ceny to ceneo.pl podaje, że serum można dostać już od ok. 9 zł http://www.ceneo.pl/12245392 |
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie tu nudno w małej mieścinie, na szczęście trochę pracuję, więc czas szybciej leci.Cytat:
a co do kwasu hialuronowego - podobnie ponoć jest z koenzymem Q10, ten zawarty w kremach ponoć w ogóle nie działa.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3290 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie Bingo można też kupić w różnych małych drogeriach, tylko trzeba szukać
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
szkoda, że u mnie tak nie ma. Jeśli już to Vax i Radical a one są wszędzie. Bingo chociaż mam w Tesco, ale tylko 2 rodzaje :/
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w Tesco są TYLKo dwa rodzaje masek Bingo i więcej nie kupisz
![]() Jest wersja z masłem shea i wersja z kaszmirem. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
O, a gdzie to tesco? Będę w sobotę i niedzielę w Gdańsku i dość dużo czasu będę miała...
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
na weekend jadę do Trójmiasta, muszę koniecznie odwiedzić ten sklep w Sopocie z indyjskimi olejkami
i chyba się skuszę na hennę khadi, chociaż trochę przeraża mnie fakt, że ona się do końca nie spłucze i będą widoczne odrosty.---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
może się spotkamy przy regale z bingo
|
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało, że jak przejadę przez całe moje miasto, to mogę kupić Bingo Ale najpierw przetestuję tescowskie Bingo
|
|
#3297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nic nie kupuje bo jak przeleciałam wzrokiem po obu łazienkach w domu to stwierdziłam że w każdej stoja sama maski i szampony Cytat:
uwielbiam jąCytat:
![]()
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
the rock a co dokladnie robi ta zurawinka ze ja tak uwielbiasz?
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
ja jeszcze kupuję Garnier AiK w markecie w promocji za 6zł, ale w Rossku taniej w promocji
![]() Czy ja dobrze przeczytałam wczoraj (to chyba było na tym forum) czy Wy mieszacie sok marchwiowy z maskami? Proszę się nie śmiać, jeśli napisałam głupotę
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie pachnie
a oczyszcza jak każdy szampon ziołowy choć wydaje mi sie, że mniej placze włosy niz np miodowa naturia
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

(Chociaż przyznam, że po ostatnich przygodach należało im się, a jak odżyły!)

ja zawsze widzę ceny powyżej 10zł
wykończona