|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
|
|
|
|
#3152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miło Cię poznać!z libelle się znamy, bo to moja Kuzyneczka ja aktualnie mieszkam w Krakowie, więc do Libki niedalekoteż zdążyłam zauważyć, że spore grono forumowiczek jest w trakcie ślubnych przygotowań i masz rację - wymiana doświadczeń to cenna rzecz ![]() monitoruję badania kliniczne, a ta praca wymaga przemieszczania. Teraz trochę spokoju, bo ośrodki badawcze na miejscu, ale zimą i wiosną to miałam jazdę i odgnioty na tyłku od fotela samochodowego Edytowane przez dorrissek Czas edycji: 2012-06-28 o 11:14 |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie będę musiała zmienić, ale to jest ciężki temat, bo pewnie najpierw to będę musiała zostać bezrobotna i boję się, żeby zbyt długo ten stan nie trwał ![]() A odnośnie ślubów, mam pytanie do PM ale nie tylko, mężatki jeśli mają takie doświadczenia to też chętnie poczytam Chodzi o to, że mój TŻ do ślubu będzie szedł w mundurze, i mam wątpliwości odnośnie czapki, co on ma z nią robić, jak np przyjedzie pomnie, na błogosławieństwie, w kościele?? Może głupie to pytanie ale nie chcemy dać jakieś gafy w tym temacie Aha no i jeszcze czy kolor koszuli (biała i zielona) oznacza jakieś konkretne wojska? pytam bo TŻ ma niby i biała i zieloną i zastanawiamy się jaka to jest różnica, on służy w 9 Pułku Rozpoznawczym.
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I co z tą czapką wiesz może Dorrisek? Jak to będzie u Was?
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze do munduru wyjściowego zakłada zielona koszulę i beret, a do galowego czapkę i białą koszulę. I buty są podobno inne do wyjściówki a inne do galówki. Może to kiedyś ogarnę ![]() Czapka.... Hmmmm.... no TŻ będzie ją miał na ślubie, na błogosławieństwo zdejmie, potem założy do wyjścia,w Kościele ją zdejmie i położy obok, po wyjściu założy, w domu weselnym zdejmie, do zdjęć założy, a potem się przebierze w normalny garnitur i problem z głowy
Edytowane przez dorrissek Czas edycji: 2012-06-28 o 12:33 |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę jeszcze tylko poszukać tego guzika pod pagonami a drugi koniec sznura wiesz może do którego guzika się przyczepia? No i muszę dziś zwrócić honor TŻ bo kłóciłam się z nim żeby szedł w zielonej koszuli, a on wolał białą, i stanie na jego
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to wiem dopiero od soboty drugi koniec sznura to chyba przyczepia się pod zapięcie pomiędzy pierwszym a drugim guzikiem (od spodu), ale pewna nie jestem Nie mam jak sprawdzić, bo mundury u krawcowej. Może jest ktoś bardziej obeznany?
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny własnie zadzwonił do mnie TŻ że w sierpniu znów jedzie na poligon
dwa tygodnie znów bez niego a dopiero wrócił ![]() Arabesca a nie wiesz gdzie jest ta ANAKONDA? Może to właśnie tam ma jechać mój TŻ. Nic nie wiem jeszcze dokładnie bo nie mógł gadać
|
|
|
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kobieta_oficera Ja z okolic Opola, tudzież Brzegu A dlaczego pytasz?![]() Libelle i bardzo dobrze, że wróciłaś, bo forum odżyło I mam nadzieję że tak zostanie, chociaz na weekend wybieram się w odwiedziny do rodziców i nie wiem kiedy wrócę, a tam to jakoś nigdy głowy do komputera nie mam
|
|
#3161 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ŁŁŁŁŁŁOOOOOOOORAAAAANY BOSSSSSKIE ALE TU TĘPO
Ja się przyzwyczaiłam, że tempo raczej mierne u nas a tu masz nie ogarniam już po pół dnia Cytat:
no trochę ponarzekałam ![]() Cytat:
z tymi naszymi planami to chyba potrzeba będzie z 3 dni na wszystkie fotki ![]() Cytat:
Cytat:
tu czy na fb My też zamierzamy kupić kotka ale dopiero jak Nini podrośnie, bo nie chcę żeby go zamęczała. Na razie jest za głupiutka żeby wiedzieć że może komuś krzywdę zrobić mooocnym przytulaniem czy ciąganiem za ogon, ale tak czy owak na pewno coś w domku będzie, bo dzieciaczki się też lepiej rozwijają z małym przyjacielem a i ja i TŻ jesteśmy kociarzami Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zresztą co tu dużo gadać Kobieta Oficera też błądzi ![]() Cytat:
Nie wiem jak się tu u was dziwło trochę wcześniej ale po tym co dziś zobaczyłam to tempo jest niezłe, kiedyś dawno dawno temu chyba w pierwszej części szło tak kilka stron dziennie Ale to było dawno temu no i dziewczyn było sporo Ufff chyba troszkę nadrobiłam A te ślubne (i nie tylko) zapraszam na mojego bloga .................... ........ I ...................... ..... V ![]() Edytowane przez libelle Czas edycji: 2012-06-28 o 21:47 |
|||||||
|
|
|
#3162 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaa... 3 dni to lekko... a na końcu się potopimy w lazurowym jeziorku ![]() Cytat:
mój kocurek to baaardzo ruchliwa istota. Często usiłuję mu jakąś fotkę zrobić, ale zazwyczaj jest to zdjęcie końca ogona. Cytat:
![]() Edytowane przez dorrissek Czas edycji: 2012-06-28 o 22:07 |
|||
|
|
|
#3163 | ||||
|
Raczkowanie
|
I wzajemnie!
![]() Cytat:
Na czym polega monitorowanie badań? Co dokładnie tam robisz? Obserwujesz? Porównujesz wyniki? Jakieś konkretne badania monitorujesz? Jeżeli moje pytania są głupie przepraszam Nie wiem czy na tym forum jest ktoś bardziej obeznany w temacie mundurów, guzików i kombinacji z czapka podczas ślubu niż Ty!Cytat:
![]() Cytat:
Niesttey zdecydowana większość z południa ![]() Cytat:
Niedługo 5 lat Ci stuknie!! Moje marne prawie 2 tez szybko zleciały! A tempo faktycznie zawrotne. Gdyby nie to, że zaglądam tu kilka razy dziennie pewnie dawno pogubiłabym się
|
||||
|
|
|
#3164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że choć trochę pomogłam![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
dorrissek, ciekawa ta Twoja praca
A kim jesteś z wykształcenia? Skończyłaś studia chemiczne, czy raczej coś w kierunku medycyny?Idę odespać wczorajszą noc Dobranoc
|
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
No dorrissek, faktycznie brzmi ciekawie to czym się zajmujesz
![]() Co do munduru galowego czy też nie, to szczerze zdałam się na tż, szedł w białej koszuli bo naprawdę wyglądała lepiej niż zielona, a mundury galowe (czy też wyjściowe...) miał obszyte dwa, mówił że jeden jest letni a drugi zimowy szedł jednak w tym grubszym bo był ładniejszy i ładniej obszyty. Zastanawiam się tylko o co chodzi z tymi czapkami? tż na naszym ślubie miał rogatywkę - wtedy jeszcze były u niego a teraz zostały tylko berety nawet do munduru galowego. Wszystko pewnie zależy od rodzaju wojsk... u Waszych też są rogatywki? bo nie wiem co "czapkami" nazywacie. Na beret jest chyba specjalne miejsce by go przewiesić przy mundurze
|
|
#3167 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nawet mi tu nie kombinuj z nurkowaniem bo aparatu do robienia zdjęć pod wodą jeszcze nie mam Cytat:
![]() Ja tam już wiem że na pewno ściągnę was na część sesji bo jak by nie to to kto wie kiedy byśmy Was ściągnęli ![]() Cytat:
Strasz strasz a ja już teraz z prasowania wyjść nie mogę ![]() Ja nawet nie wiem kiedy mnie zleciało to prawie 5 lat ![]() Cytat:
Kobieto ja stanęłam na tym jak pracowałaś w mojej branży a tu widzę że w jakiś tajny wywiad wpadłaś ![]() Fakt brzmi bardzo ciekawie Ja byłam w szoku jak to czytałam ![]() Cytat:
Karola mój jest w wojskach lotniczych i mają czapkę taką z okrągłym daszkiem coś podobną do policyjnej. Mundury szare choć to ponoć nie szary a stalowy ! berety tez takie stalowe ale bardziej podoba mi się furażerka, nawet na którymś zdjęciu mam w galerii tu w moim profilu ale najlepiej wygląda w furażerce Ninka. Dostała ostatnio taką od Ani_20 Jeszcze raz dziękujemy bo Ninka ją uwielbia i nic tylko by w niej chodziła
|
|||||
|
|
|
#3168 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ale super, wątek odżył
Cytat:
![]() Ja jestem przykładem (a raczej my) małżeństwa weekendowego, w tygodniu tylko telefon zostaje. I nie zanosi się narazie, żeby coś się zmieniło.... Gratuluję slubu, tuż tuż jest Kobieta_oficera, fajnie że odpoczęliście Co do nazwiska to nie dziwie się że trudny wybór Powiem Ci tyle że pojedyncze praktyczniejsze, niezależnie od tego które się wybierze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję! No i zostań już na dłużej z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Twoja praca brzmi baardzo interesująco Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3169 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja z północy
Edytowane przez ewula87 Czas edycji: 2012-06-29 o 11:06 |
||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
to może już umówimy sie i zrobimy nalot, raz a porządnie
Bo my też dojechać tam nie możemy
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
teraz nadaję z ośrodka badawczego - chwila przerwy nie zaszkodzi, a papiery nie uciekną![]() Cytat:
wykształcenie - fizyka medyczna i dozymetria, to dopiero brzmi pokrętnie![]() Odezwę się jak wrócę do domku. P.S. TŻ przyjeżdża dziś ma weekend
|
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ też w mundurze do ślubu szedł
Cudnie wyglądał! A i rogatywkę miał i raz ją zakładał raz zdejmowałCytat:
A ten ośrodek badawczy tak poważnie zabrzmiał![]() Cytat:
Cytat:
![]() No może i większość z południa ale jakoś żadnej nie kojarzę w promieniu 150km ode mnie
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
A mój TŻ znowu będzie miał służbę, w niedziele.
![]() Ale za to środa-piątek wolny I chyba pojedziemy nad morze.
|
|
#3174 | ||
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ wystąpi w mundurze, który widać na zdjęciu w mojej galerii. Chyba dokładnie w tym samym
...i czapkę ma...z daszkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() aania_20, pojedyncze nazwisko praktyczniejsze i to mnie właśnie przekonało. Bo podwójne dla mnie ładniej brzmi ![]() A tak w ogóle to wpadłam aby życzyć Wam miłego weekendu Jedziemy z TŻ w moje rodzinne strony w celach ślubno-organizacyjnych Buziaki!!
Edytowane przez kobieta_oficera Czas edycji: 2012-06-29 o 15:45 |
||
|
|
|
#3175 | ||
|
Raczkowanie
|
Nareszcie w domku, mogę odsapnąć weekendowo.
Cytat:
Libelle jakbyś powiedziała, że zapraszasz na pyszne ciasto to już bym dawno wpadła w odwiedziny mojito i dobrego ciacha nigdy nie odmawiam Cytat:
możemy się szybko i sprawnie przemieszczać a wypady w rodzinne strony to taka wycieczka za miasto
|
||
|
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z drugim zgadzam się w zupełności Cytat:
Tylko jak pójdzie w tym mundurze to go trzymaj mocno ![]() Wszystkie na weekend wywiało? Pogoda piękna, to w sumie się nie dziwię
|
|
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie cisza taka zapadła, aż Wam zazdroszczę tych weekendów jak sobie pomyślę co możecie teraz robić przy takiej pogodzie
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Żyjecie czy upał Was wykończył?? U mnie dziś było 34,5 w cieniu! Tropiki normalnie! Wybraliśmy się z TŻ na lody i na spacer nad Wisłę, ale długo nie pospacerowaliśmy, bo się po prostu nie dało - taki gorąc. Ale nie ma co narzekać, z dwojga złego wolę 30 stopni na plusie niż na minusie ![]() A Wam weekend się udał? |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Żyjemy
Choć ciepełko, nie ma co ale weekend fajnie, udało się nam spotkanie z Karolą- wreszcie więc minęło bardzo przyjemnie. A dziś upałów ciąg dalszy....w takie dni błogosławię klimę w samochodzie
|
|
#3180 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to może wy wszystkie specjalnie tak czekacie aż ja skończę prasować Nie wiem czy to kiedykolwiek nastąpi przy przerobie Ninki Cytat:
![]() I również życzę miłego weekendy - choć już po nim Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A w sobotę byliśmy ostatni raz przed wakacjami na naszej szkółce pływackiej z Ninką, teraz mamy przerwę wakacyjną więc trzeba będzie jeździć gdzieś na basen. Jak będę już miała zdjęcie od nauczyciela pływania z nurkowania Nini to wam wrzucę Po basenie wpadliśmy na jakąś godzinkę a może krócej na Sienkiewkę na Dni Kielc. Było super ale gorąco i musieliśmy wracać. Na stadionie były Piękne Konie ale tam mimo szczerych chęci nie daliśmy rady dojechać. A w niedzielę jak pisałam ODPOCZYWANKO ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Ostatni raz widziałyśmy się jeszcze jak byłam w ciąży a kiedy to było....
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Gdzie mieszkasz jeśli mogę wiedzieć? Skoro libelle robi Ci zdjęcia na ślubie to chyba na południu Polski? Cieszę się że właśnie teraz do wątku dołączają tegoroczne panny młode
No właśnie będę musiała zmienić, ale to jest ciężki temat, bo pewnie najpierw to będę musiała zostać bezrobotna i boję się, żeby zbyt długo ten stan nie trwał 
I co z tą czapką wiesz może Dorrisek? Jak to będzie u Was?

Nie mam jak sprawdzić, bo mundury u krawcowej. Może jest ktoś bardziej obeznany?

z tymi naszymi planami to chyba potrzeba będzie z 3 dni na wszystkie fotki 
My też zamierzamy kupić kotka ale dopiero jak Nini podrośnie, bo nie chcę żeby go zamęczała. Na razie jest za głupiutka żeby wiedzieć że może komuś krzywdę zrobić mooocnym przytulaniem czy ciąganiem za ogon, ale tak czy owak na pewno coś w domku będzie, bo dzieciaczki się też lepiej rozwijają z małym przyjacielem
...ale warto było 

więc nawet mi tu nie kombinuj z nurkowaniem bo aparatu do robienia zdjęć pod wodą jeszcze nie mam 
a wypady w rodzinne strony to taka wycieczka za miasto