Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 11:07   #3151
kobieta_oficera
Raczkowanie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Cytat:
Napisane przez dorrissek Pokaż wiadomość
moja praca wymaga wyjazdów, czasem nawet kilkudniowych
Tak z ciekawości, czym się zajmujesz?
kobieta_oficera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:10   #3152
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kobieta_oficera Pokaż wiadomość

Witaj dorrissek Nie pamiętam czy miałyśmy sposobność się poznać ale najstarszy skład widzę znasz Gdzie mieszkasz jeśli mogę wiedzieć? Skoro libelle robi Ci zdjęcia na ślubie to chyba na południu Polski? Cieszę się że właśnie teraz do wątku dołączają tegoroczne panny młode Zawsze można wymienić się poglądami, doświadczeniami.
Witaj Kobieto oficera miło Cię poznać!

z libelle się znamy, bo to moja Kuzyneczka ja aktualnie mieszkam w Krakowie, więc do Libki niedaleko

też zdążyłam zauważyć, że spore grono forumowiczek jest w trakcie ślubnych przygotowań i masz rację - wymiana doświadczeń to cenna rzecz

Cytat:
Tak z ciekawości, czym się zajmujesz?
monitoruję badania kliniczne, a ta praca wymaga przemieszczania. Teraz trochę spokoju, bo ośrodki badawcze na miejscu, ale zimą i wiosną to miałam jazdę i odgnioty na tyłku od fotela samochodowego

Edytowane przez dorrissek
Czas edycji: 2012-06-28 o 11:14
dorrissek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:45   #3153
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Zaczniesz się martwić jak już do tego dojdzie. Nie ma sensu martwić się na zapas Co do dwutygodniowego urlopu to faktycznie nie zapowiada się dobrze. Ale póki nie porozmawiasz nie dowiesz się...no i zawsze możesz zmienić pracę Po co się męczyć

Cieszę się że właśnie teraz do wątku dołączają tegoroczne panny młode Zawsze można wymienić się poglądami, doświadczeniami.
Ja zawsze przeżywam na zapas, mam trochę w czubie pod tym względem No właśnie będę musiała zmienić, ale to jest ciężki temat, bo pewnie najpierw to będę musiała zostać bezrobotna i boję się, żeby zbyt długo ten stan nie trwał Ja w ogóle to już teraz szukam czegoś w zawodzie chodzę po szkołach, ale jest ciężko naprawdę

A odnośnie ślubów, mam pytanie do PM ale nie tylko, mężatki jeśli mają takie doświadczenia to też chętnie poczytam Chodzi o to, że mój TŻ do ślubu będzie szedł w mundurze, i mam wątpliwości odnośnie czapki, co on ma z nią robić, jak np przyjedzie pomnie, na błogosławieństwie, w kościele?? Może głupie to pytanie ale nie chcemy dać jakieś gafy w tym temacie Aha no i jeszcze czy kolor koszuli (biała i zielona) oznacza jakieś konkretne wojska? pytam bo TŻ ma niby i biała i zieloną i zastanawiamy się jaka to jest różnica, on służy w 9 Pułku Rozpoznawczym.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:50   #3154
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość

A odnośnie ślubów, mam pytanie do PM ale nie tylko, mężatki jeśli mają takie doświadczenia to też chętnie poczytam Chodzi o to, że mój TŻ do ślubu będzie szedł w mundurze, i mam wątpliwości odnośnie czapki, co on ma z nią robić, jak np przyjedzie pomnie, na błogosławieństwie, w kościele?? Może głupie to pytanie ale nie chcemy dać jakieś gafy w tym temacie Aha no i jeszcze czy kolor koszuli (biała i zielona) oznacza jakieś konkretne wojska? pytam bo TŻ ma niby i biała i zieloną i zastanawiamy się jaka to jest różnica, on służy w 9 Pułku Rozpoznawczym.
Z tego co ja się orientuję, to biała koszula jest do munduru galowego, a zielona do wyjściowego. Mój TŻ będzie w białej, bo na galowo
Stary 2012-06-28, 12:04   #3155
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co ja się orientuję, to biała koszula jest do munduru galowego, a zielona do wyjściowego. Mój TŻ będzie w białej, bo na galowo
O kurcze no to ja już jestem całkiem nie doinformowana, a czym się różni mundur galowy od wyjściowego? I co z tą czapką wiesz może Dorrisek? Jak to będzie u Was?
Stary 2012-06-28, 12:31   #3156
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze no to ja już jestem całkiem nie doinformowana, a czym się różni mundur galowy od wyjściowego? I co z tą czapką wiesz może Dorrisek? Jak to będzie u Was?
Ja się ostatnio dowiedziałam (od pani krawcowej, która przerabia mundur TŻ i która szyje również mundury), że mundur galowy od wyjściowego sie różni guzikiem pod pagonami naramiennymi (galowy ma pod spodem pagonów guzik do przypięcia sznura). i podobno galowy jest uszyty w grubszego materiału. Z tego co zauważyłam u mojego TŻ, to on ma jeden mundur galowo-wyjściowy, tylko zmienia dodatki zawsze do munduru wyjściowego zakłada zielona koszulę i beret, a do galowego czapkę i białą koszulę. I buty są podobno inne do wyjściówki a inne do galówki. Może to kiedyś ogarnę

Czapka.... Hmmmm.... no TŻ będzie ją miał na ślubie, na błogosławieństwo zdejmie, potem założy do wyjścia,w Kościele ją zdejmie i położy obok, po wyjściu założy, w domu weselnym zdejmie, do zdjęć założy, a potem się przebierze w normalny garnitur i problem z głowy

Czas edycji: 2012-06-28 o 12:33
Stary 2012-06-28, 12:48   #3157
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Ja się ostatnio dowiedziałam (od pani krawcowej, która przerabia mundur TŻ i która szyje również mundury), że mundur galowy od wyjściowego sie różni guzikiem pod pagonami naramiennymi (galowy ma pod spodem pagonów guzik do przypięcia sznura). i podobno galowy jest uszyty w grubszego materiału. Z tego co zauważyłam u mojego TŻ, to on ma jeden mundur galowo-wyjściowy, tylko zmienia dodatki zawsze do munduru wyjściowego zakłada zielona koszulę i beret, a do galowego czapkę i białą koszulę. I buty są podobno inne do wyjściówki a inne do galówki. Może to kiedyś ogarnę

Czapka.... Hmmmm.... no TŻ będzie ją miał na ślubie, na błogosławieństwo zdejmie, potem założy do wyjścia,w Kościele ją zdejmie i położy obok, po wyjściu założy, w domu weselnym zdejmie, do zdjęć założy, a potem się przebierze w normalny garnitur i problem z głowy
Bardzo mi pomogłaś! Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Bo widzisz ja się właśnie zastanawiałam, dlaczego jeden mundur jest cieńszy a drugi grubszy muszę jeszcze tylko poszukać tego guzika pod pagonami a drugi koniec sznura wiesz może do którego guzika się przyczepia? No i muszę dziś zwrócić honor TŻ bo kłóciłam się z nim żeby szedł w zielonej koszuli, a on wolał białą, i stanie na jego
Stary 2012-06-28, 12:55   #3158
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi pomogłaś! Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Bo widzisz ja się właśnie zastanawiałam, dlaczego jeden mundur jest cieńszy a drugi grubszy muszę jeszcze tylko poszukać tego guzika pod pagonami a drugi koniec sznura wiesz może do którego guzika się przyczepia? No i muszę dziś zwrócić honor TŻ bo kłóciłam się z nim żeby szedł w zielonej koszuli, a on wolał białą, i stanie na jego
Nie ma za co ja to wiem dopiero od soboty drugi koniec sznura to chyba przyczepia się pod zapięcie pomiędzy pierwszym a drugim guzikiem (od spodu), ale pewna nie jestem Nie mam jak sprawdzić, bo mundury u krawcowej. Może jest ktoś bardziej obeznany?
Stary 2012-06-28, 13:45   #3159
ewula87
Rozeznanie

Dziewczyny własnie zadzwonił do mnie TŻ że w sierpniu znów jedzie na poligon dwa tygodnie znów bez niego a dopiero wrócił
Arabesca a nie wiesz gdzie jest ta ANAKONDA? Może to właśnie tam ma jechać mój TŻ. Nic nie wiem jeszcze dokładnie bo nie mógł gadać
Stary 2012-06-28, 17:57   #3160
arabeska007
Raczkowanie

Cytat:
Arabesca a nie wiesz gdzie jest ta ANAKONDA? Może to właśnie tam ma jechać mój TŻ. Nic nie wiem jeszcze dokładnie bo nie mógł gadać
Raczej nie na Anakondę bo to we wrześniu chyba, teraz na urlopy normalnie idą.

kobieta_oficera Ja z okolic Opola, tudzież Brzegu A dlaczego pytasz?

Libelle i bardzo dobrze, że wróciłaś, bo forum odżyło I mam nadzieję że tak zostanie, chociaz na weekend wybieram się w odwiedziny do rodziców i nie wiem kiedy wrócę, a tam to jakoś nigdy głowy do komputera nie mam
Stary 2012-06-28, 21:42   #3161
libelle
Zadomowienie

ŁŁŁŁŁŁOOOOOOOORAAAAANY BOSSSSSKIE ALE TU TĘPO
Ja się przyzwyczaiłam, że tempo raczej mierne u nas a tu masz nie ogarniam już po pół dnia

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
Libka chyba prędzej na Twojej głowie Przecież to Ty jesteś z Ninką 24h/dobę i do tego ze wszystkimi sprawami na głowie Ty musisz sobie sama poradzić
A "wkleisz" się pewnie szybko, masz przecież statut honorowego członka przez zasiedzenie
Fakt wszystko na mojej głowie z lekkim odciążeniem weekendowych choć i to nie zawsze bo w ten i następny TŻ ma służbę z piątku na sobotę i przyjedzie w sobotę po południu więc LIPA jak nic bo zostanie nam półtorej dnia na załatwienie czegokolwiek a nie wspłonę już o tym że w niedzielę nic nie można zrobić bo przecież NIEDZIELA i co ja mam na tygodniu z Nini na plecach trawę kosić czy żywopłot przycinać no trochę ponarzekałam

Cytat:
Witam, witam
Ślub 18.08. o 16:00 więc mniej niż 2 m-ce zostało. 95% zaproszeń rozdaliśmy, mundur TŻ się przerabia (bo nowy galowy to bardziej wór przypominał niż zgrabny mundurek), sukienka za tydzień do przymiarki, garniak na przebranie dla TŻ kupiony, tylko napitków jeszcze brak, ale TŻ ma się tym zająć.
Zostało nam tylko 'poradnictwo rodzinne', które u nas w parafii jakaś staruszka prowadzi
A zdjęcia na ślubie i weselu będzie robić libelle i mam nadzieję, że przy okazji będzie się dobrze bawić
Dorrissek już się nie mogę doczekać wesela ale i naszego pleneru z tymi naszymi planami to chyba potrzeba będzie z 3 dni na wszystkie fotki

Cytat:

dziś mam luźniejszy dzień (praca home-based ma jednak swoje dobre strony)- chyba się zabiorę za sprzątanie gruntowne, żeby się TŻ nie wściekał jak jutro przyjedzie, że kocia sierść mu się do gaci przyczepia Dobrze, że ten zwierzak (kocię Stefanek) jest w domu, bo inaczej to bym tu bzika sama w tygodniu dostała
Cytat:
TŻ chciał psa, ale moja praca wymaga wyjazdów, czasem nawet kilkudniowych, a u niego jak nie służba, to poligon, kurs teraz, więc psiakiem nie było by jak się zająć. Kot za to sam siedzi nawet 4 dni, nie broi i nic nie niszczy, więc jest ok. TŻ w sumie na początku za kotkiem nie przepadał, bo ja go przygarnęłam jak TŻ był na poligonie, czyli 'bez konsultacji'. TŻ wrócił, a tu kot w domu, który na powitanie narobił mu to torby wojskowej! cudem kot uniknął eksmisji. A teraz to kumple

Zastanawiam się tylko, co sobie sąsiedzi o mnie myślą, jak konwersuję wieczorami z kotem ściany w bloku cienkie...
Hahahah ale mnie rozbawiłaś z tm kociakiem! wrzuć jakieś zdjęcie tu czy na fb My też zamierzamy kupić kotka ale dopiero jak Nini podrośnie, bo nie chcę żeby go zamęczała. Na razie jest za głupiutka żeby wiedzieć że może komuś krzywdę zrobić mooocnym przytulaniem czy ciąganiem za ogon, ale tak czy owak na pewno coś w domku będzie, bo dzieciaczki się też lepiej rozwijają z małym przyjacielem a i ja i TŻ jesteśmy kociarzami

Cytat:
Żyję! Do tego jak prężnie działam
Na marginesie - libelle, nareszcie!!!! Wkleisz się zapewne bardzo szybko. Który Ty już rok jesteś na wątku?

W pracy mam dziś ciężki dzień. Wczoraj do Poznania przyjechała koleżanka z Wawy z narzeczonym. Spotkaliśmy się wieczorem i do 2 w nocy piliśmy drinki na Starym Rynku. Po 6 pobudka. Nie myślę i chce mi się spać ...ale warto było
a zasiedziałam się tu moja droga już konkretnie, bo jestem od 2007-11-23 sama się zdziwiłam , ale ten czas leci ....

Cytat:

z libelle się znamy, bo to moja Kuzyneczka ja aktualnie mieszkam w Krakowie, więc do Libki niedaleko

też zdążyłam zauważyć, że spore grono forumowiczek jest w trakcie ślubnych przygotowań i masz rację - wymiana doświadczeń to cenna rzecz
Niedaleko tylko coś Kochana dojechać nie możecie
Zresztą co tu dużo gadać Kobieta Oficera też błądzi

Cytat:
Napisane przez arabeska007 Pokaż wiadomość

Libelle i bardzo dobrze, że wróciłaś, bo forum odżyło I mam nadzieję że tak zostanie, chociaz na weekend wybieram się w odwiedziny do rodziców i nie wiem kiedy wrócę, a tam to jakoś nigdy głowy do komputera nie mam

Nie wiem jak się tu u was dziwło trochę wcześniej ale po tym co dziś zobaczyłam to tempo jest niezłe, kiedyś dawno dawno temu chyba w pierwszej części szło tak kilka stron dziennie Ale to było dawno temu no i dziewczyn było sporo

Ufff chyba troszkę nadrobiłam

A te ślubne (i nie tylko) zapraszam na mojego bloga
.................... ........ I
...................... ..... V

Edytowane przez libelle
Czas edycji: 2012-06-28 o 21:47
libelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 22:06   #3162
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libelle Pokaż wiadomość

Dorrissek już się nie mogę doczekać wesela ale i naszego pleneru z tymi naszymi planami to chyba potrzeba będzie z 3 dni na wszystkie fotki

Taaa... 3 dni to lekko... a na końcu się potopimy w lazurowym jeziorku choć nie.. mnie to suknia zaraz na powierzchnię wyciągnie

Cytat:

Hahahah ale mnie rozbawiłaś z tm kociakiem! wrzuć jakieś zdjęcie tu czy na fb My też zamierzamy kupić kotka ale dopiero jak Nini podrośnie, bo nie chcę żeby go zamęczała. Na razie jest za głupiutka żeby wiedzieć że może komuś krzywdę zrobić mooocnym przytulaniem czy ciąganiem za ogon, ale tak czy owak na pewno coś w domku będzie, bo dzieciaczki się też lepiej rozwijają z małym przyjacielem a i ja i TŻ jesteśmy kociarzami
jak mi się w końcu uda zdjęcie zrobić to wrzucę mój kocurek to baaardzo ruchliwa istota. Często usiłuję mu jakąś fotkę zrobić, ale zazwyczaj jest to zdjęcie końca ogona.
Cytat:
Hehe, kiedyś Cię odwiedzimy z TŻ, nie martw się, nie martw

Czas edycji: 2012-06-28 o 22:07
Stary 2012-06-28, 22:58   #3163
kobieta_oficera
Raczkowanie

Cytat:
I wzajemnie!

Cytat:
Napisane przez dorrissek
monitoruję badania kliniczne, a ta praca wymaga przemieszczania. Teraz trochę spokoju, bo ośrodki badawcze na miejscu, ale zimą i wiosną to miałam jazdę i odgnioty na tyłku od fotela samochodowego
Nie do końca potrafię sobie wyobrazić na czym taka praca polega Na czym polega monitorowanie badań? Co dokładnie tam robisz? Obserwujesz? Porównujesz wyniki? Jakieś konkretne badania monitorujesz? Jeżeli moje pytania są głupie przepraszam A swoją drogą, z Twojego porannego wywodu nt mundurów i guzików i ja wiele wyniosłam Nie wiem czy na tym forum jest ktoś bardziej obeznany w temacie mundurów, guzików i kombinacji z czapka podczas ślubu niż Ty!

Cytat:
Napisane przez ewula87
Dziewczyny własnie zadzwonił do mnie TŻ że w sierpniu znów jedzie na poligon dwa tygodnie znów bez niego a dopiero wrócił
Kobieto, przed Wami jeszcze cały lipiec!!! Korzystaj...i co to jest 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez arabeska
kobieta_oficera Ja z okolic Opola, tudzież Brzegu A dlaczego pytasz?
Z ciekawości. Lubię wiedzieć kto skąd jest i czym się zajmuje A przy okazji obczajam czy ktoś z moich stron jest Niesttey zdecydowana większość z południa

Cytat:
Napisane przez libelle
a zasiedziałam się tu moja droga już konkretnie, bo jestem od 2007-11-23 sama się zdziwiłam , ale ten czas leci ....

Nie znasz dnia ani godziny więc trzymaj porządek w chacie
Niedługo 5 lat Ci stuknie!! Moje marne prawie 2 tez szybko zleciały! A tempo faktycznie zawrotne. Gdyby nie to, że zaglądam tu kilka razy dziennie pewnie dawno pogubiłabym się
Stary 2012-06-28, 23:12   #3164
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Nie do końca potrafię sobie wyobrazić na czym taka praca polega Na czym polega monitorowanie badań? Co dokładnie tam robisz? Obserwujesz? Porównujesz wyniki? Jakieś konkretne badania monitorujesz? Jeżeli moje pytania są głupie przepraszam
Badania dotyczą nowych leków, teraz głównie w onkologii siedzę, na oddziale onkologicznym, więc atmosfera pracy dobijająca. A jak nie siedzę w ośrodku, to przed komputerem zawalona mailami, szkoleniami, telekonferencjami... A praca monitora to w skrócie nadzorowanie jakości prowadzenia badań przed ośrodki badawcze (np. szpitale), czuwanie nad bezpieczeństwem uczestników badania (żeby nikt nikomu nie zaszkodził), dbanie o jakość dokumentacji... tak naprawdę skrótowo, bo długo by pisać.

Cytat:
A swoją drogą, z Twojego porannego wywodu nt mundurów i guzików i ja wiele wyniosłam Nie wiem czy na tym forum jest ktoś bardziej obeznany w temacie mundurów, guzików i kombinacji z czapka podczas ślubu niż Ty!
Nie zawstydzaj mnie cieszę się, że choć trochę pomogłam
Stary 2012-06-28, 23:45   #3165
kobieta_oficera
Raczkowanie

dorrissek, ciekawa ta Twoja praca A kim jesteś z wykształcenia? Skończyłaś studia chemiczne, czy raczej coś w kierunku medycyny?

Idę odespać wczorajszą noc Dobranoc
Stary 2012-06-29, 08:58   #3166
Karola82
Rozeznanie

No dorrissek, faktycznie brzmi ciekawie to czym się zajmujesz

Co do munduru galowego czy też nie, to szczerze zdałam się na tż, szedł w białej koszuli bo naprawdę wyglądała lepiej niż zielona, a mundury galowe (czy też wyjściowe...) miał obszyte dwa, mówił że jeden jest letni a drugi zimowy szedł jednak w tym grubszym bo był ładniejszy i ładniej obszyty.
Zastanawiam się tylko o co chodzi z tymi czapkami? tż na naszym ślubie miał rogatywkę - wtedy jeszcze były u niego a teraz zostały tylko berety nawet do munduru galowego.
Wszystko pewnie zależy od rodzaju wojsk... u Waszych też są rogatywki? bo nie wiem co "czapkami" nazywacie. Na beret jest chyba specjalne miejsce by go przewiesić przy mundurze
Stary 2012-06-29, 09:27   #3167
libelle
Zadomowienie

Cytat:

Taaa... 3 dni to lekko... a na końcu się potopimy w lazurowym jeziorku choć nie.. mnie to suknia zaraz na powierzchnię wyciągnie
Ta jak naciągnie wody to chyba cię na dno pociągnie a nie na powierzchnię więc nawet mi tu nie kombinuj z nurkowaniem bo aparatu do robienia zdjęć pod wodą jeszcze nie mam swoją drogą już niedługutko idziemy oblukać to turkusowe jeziorko dokładnie żeby było jak do niego z Wami dojść

Cytat:

jak mi się w końcu uda zdjęcie zrobić to wrzucę mój kocurek to baaardzo ruchliwa istota. Często usiłuję mu jakąś fotkę zrobić, ale zazwyczaj jest to zdjęcie końca ogona.
To widzę kota masz szybkiego w takir razie musisz pstrykać jak się da a potem może coś posklejasz z tych kawałków

Cytat:

Hehe, kiedyś Cię odwiedzimy z TŻ, nie martw się, nie martw
Ja tam już wiem że na pewno ściągnę was na część sesji bo jak by nie to to kto wie kiedy byśmy Was ściągnęli

Cytat:

Niedługo 5 lat Ci stuknie!! Moje marne prawie 2 tez szybko zleciały! A tempo faktycznie zawrotne. Gdyby nie to, że zaglądam tu kilka razy dziennie pewnie dawno pogubiłabym się

Strasz strasz a ja już teraz z prasowania wyjść nie mogę liczyłam że wpadniecie mi pomóc

Ja nawet nie wiem kiedy mnie zleciało to prawie 5 lat

Cytat:
Badania dotyczą nowych leków, teraz głównie w onkologii siedzę, na oddziale onkologicznym, więc atmosfera pracy dobijająca. A jak nie siedzę w ośrodku, to przed komputerem zawalona mailami, szkoleniami, telekonferencjami... A praca monitora to w skrócie nadzorowanie jakości prowadzenia badań przed ośrodki badawcze (np. szpitale), czuwanie nad bezpieczeństwem uczestników badania (żeby nikt nikomu nie zaszkodził), dbanie o jakość dokumentacji... tak naprawdę skrótowo, bo długo by pisać.

Kobieto ja stanęłam na tym jak pracowałaś w mojej branży a tu widzę że w jakiś tajny wywiad wpadłaś
Fakt brzmi bardzo ciekawie

Cytat:
Nie zawstydzaj mnie cieszę się, że choć trochę pomogłam
Ja byłam w szoku jak to czytałam chyba jesteś pierwszą z taką wiedzą... spokojnie możesz nas szkolić

Cytat:
Co do munduru galowego czy też nie, to szczerze zdałam się na tż, szedł w białej koszuli bo naprawdę wyglądała lepiej niż zielona, a mundury galowe (czy też wyjściowe...) miał obszyte dwa, mówił że jeden jest letni a drugi zimowy szedł jednak w tym grubszym bo był ładniejszy i ładniej obszyty.
Zastanawiam się tylko o co chodzi z tymi czapkami? tż na naszym ślubie miał rogatywkę - wtedy jeszcze były u niego a teraz zostały tylko berety nawet do munduru galowego.
Wszystko pewnie zależy od rodzaju wojsk... u Waszych też są rogatywki? bo nie wiem co "czapkami" nazywacie. Na beret jest chyba specjalne miejsce by go przewiesić przy mundurze

Karola mój jest w wojskach lotniczych i mają czapkę taką z okrągłym daszkiem coś podobną do policyjnej. Mundury szare choć to ponoć nie szary a stalowy !
berety tez takie stalowe ale bardziej podoba mi się furażerka, nawet na którymś zdjęciu mam w galerii tu w moim profilu ale najlepiej wygląda w furażerce Ninka.
Dostała ostatnio taką od Ani_20 Jeszcze raz dziękujemy bo Ninka ją uwielbia i nic tylko by w niej chodziła
Stary 2012-06-29, 10:13   #3168
aania_20
Zakorzenienie

ale super, wątek odżył
Cytat:
Witam się cieplutko Przyjmiecie i mnie? Póki co narzeczona żołnierza, od września tego roku będzie już żona. Szkoda, że dopiero znalazłam ten wątek, bo na przełomie maja i czerwca TŻ był na poligonie a ja szukałam kogoś kto mnie zrozumie i będzie słuchał moich żali przez całe trzy tygodnie, a któż lepiej by mnie zrozumiał niż Wy??
witaj
Ja jestem przykładem (a raczej my) małżeństwa weekendowego, w tygodniu tylko telefon zostaje. I nie zanosi się narazie, żeby coś się zmieniło....
Gratuluję slubu, tuż tuż jest

Kobieta_oficera, fajnie że odpoczęliście Co do nazwiska to nie dziwie się że trudny wybór Powiem Ci tyle że pojedyncze praktyczniejsze, niezależnie od tego które się wybierze
Cytat:
A mój TŻ za tydzień kończy ten kretyński kurs we Wro i wraca I mnie się sesja za w przyszłym tygodniu kończy
No to super! Mój się na Anakondę na szczęscie nie wybiera, w ogóle chwilowy przestój z wyjazdami, i dobrze
Cytat:
Dorota, lat 29 (prawie). Obecnie narzeczona kaprala i przyszła żona przyszłego oficera. Żoną zostanę 18.08.2012, a żoną oficera 08.09.2012 (o ile mój TŻ się przyłoży do egzaminu ).
i kolejny bardzo bliski ślub
Gratuluję! No i zostań już na dłużej z nami
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
I dziś w nocy u tż w jednostce był alarm terror i o 2 w nocy ludzi ściągali.
czyżby jakiś dowódca cierpiał na bezsenność?
Cytat:
Żyję! Do tego jak prężnie działam
Na marginesie - libelle, nareszcie!!!! Wkleisz się zapewne bardzo szybko. Który Ty już rok jesteś na wątku?
Libelka to już stara wyjadaczka forumowa
Cytat:
Libelka, i Ty nas jeszcze nie poznałaś??? <foch>

Twoja praca brzmi baardzo interesująco
Cytat:
J
A odnośnie ślubów, mam pytanie do PM ale nie tylko, mężatki jeśli mają takie doświadczenia to też chętnie poczytam Chodzi o to, że mój TŻ do ślubu będzie szedł w mundurze, i mam wątpliwości odnośnie czapki, co on ma z nią robić, jak np przyjedzie pomnie, na błogosławieństwie, w kościele??
z koszulami już widzę że dziewczyny wyjaśniłbym, mundur cieńszy jest leni, grubszy zimowy. Co do czapki to jest jakoś opisane, co żołnierz z nią robi w konkretnych sytuacjach, jak ma trzymac itp. U nas było łatwo bo TŻ miał beret, więc zapinał na ramieniu

Cytat:
Trochę wyglądem, a poza tym są określone sytuacje, kiedy powinien być w jednym, a kiedy w drugim.
Cytat:
Dostała ostatnio taką od Ani_20 Jeszcze raz dziękujemy bo Ninka ją uwielbia i nic tylko by w niej chodziła

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:36   #3169
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Mój TŻ też właśnie będzie szedł w tym grubszym i pewnie też w białej koszuli, jeszcze muszę go namówić na przymierzenie z jedną i drugą koszulą. A z czepek ma właśnie rogatywkę.
Cytat:
Kobieto, przed Wami jeszcze cały lipiec!!! Korzystaj...i co to jest 2 tygodnie

Z ciekawości. Lubię wiedzieć kto skąd jest i czym się zajmuje A przy okazji obczajam czy ktoś z moich stron jest Niesttey zdecydowana większość z południa
Właśnie tak staram się do tego podchodzić
A ja z północy

Edytowane przez ewula87
Czas edycji: 2012-06-29 o 11:06
Stary 2012-06-29, 10:43   #3170
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

to może już umówimy sie i zrobimy nalot, raz a porządnie Bo my też dojechać tam nie możemy

Stary 2012-06-29, 12:14   #3171
dorrissek
Raczkowanie

Witam teraz nadaję z ośrodka badawczego - chwila przerwy nie zaszkodzi, a papiery nie uciekną
Cytat:
dorrissek, ciekawa ta Twoja praca A kim jesteś z wykształcenia? Skończyłaś studia chemiczne, czy raczej coś w kierunku medycyny?
Praca ciekawa, a ja ją lubię wykształcenie - fizyka medyczna i dozymetria, to dopiero brzmi pokrętnie

Odezwę się jak wrócę do domku.

P.S. TŻ przyjeżdża dziś ma weekend motyle w mym brzuchu grasują jak szalone
Stary 2012-06-29, 13:39   #3172
arabeska007
Raczkowanie

Mój TŻ też w mundurze do ślubu szedł Cudnie wyglądał! A i rogatywkę miał i raz ją zakładał raz zdejmował Jak pasowało Hah

Cytat:
Witam teraz nadaję z ośrodka badawczego - chwila przerwy nie zaszkodzi, a papiery nie uciekną
Dorissek pewnie, że nie uciekną, nie samą pracą człowiek żyje A ten ośrodek badawczy tak poważnie zabrzmiał

Cytat:
Ja jestem przykładem (a raczej my) małżeństwa weekendowego, w tygodniu tylko telefon zostaje. I nie zanosi się narazie, żeby coś się zmieniło....
aania_20 kurczę podziwiam Cię. Ja bym tak nie potrafiła... Teraz jak TŻa nie ma to strasznie mi pusto w domu, ale w sumie to już 1,5 miesiąca i jak wraca zaczyna mi przeszkadzać heh

Cytat:
czyżby jakiś dowódca cierpiał na bezsenność?
Ja to się czasem zastanawiam na co oni nie cierpią, bo normalni to nie są. Od schizofreni zaczynając na perfidnym upierdliwstwie kończąc coś ich chyba ciągle nęka Ale jak to mówią: "Gdzie kończy się sens i logika, zaczyna się wojsko"

No może i większość z południa ale jakoś żadnej nie kojarzę w promieniu 150km ode mnie
Stary 2012-06-29, 15:17   #3173
_polly_
Zakorzenienie

A mój TŻ znowu będzie miał służbę, w niedziele.
Ale za to środa-piątek wolny
I chyba pojedziemy nad morze.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 15:44   #3174
kobieta_oficera
Raczkowanie

Cytat:
u Waszych też są rogatywki? bo nie wiem co "czapkami" nazywacie.
Mój TŻ wystąpi w mundurze, który widać na zdjęciu w mojej galerii. Chyba dokładnie w tym samym ...i czapkę ma...z daszkiem

Cytat:
Napisane przez libelle
Strasz strasz a ja już teraz z prasowania wyjść nie mogę liczyłam że wpadniecie mi pomóc
Do czasu mojej wizyty zdążysz wszytko poprasować

Cytat:
Napisane przez aania_20
to może już umówimy sie i zrobimy nalot, raz a porządnie Bo my też dojechać tam nie możemy
Świetny plan! libelle, na tę okoliczność jedno z tych dobrych ciast upiecz proszę, co to się nimi chwalisz na klubie

aania_20, pojedyncze nazwisko praktyczniejsze i to mnie właśnie przekonało. Bo podwójne dla mnie ładniej brzmi

A tak w ogóle to wpadłam aby życzyć Wam miłego weekendu Jedziemy z TŻ w moje rodzinne strony w celach ślubno-organizacyjnych Buziaki!!

Edytowane przez kobieta_oficera
Czas edycji: 2012-06-29 o 15:45
Stary 2012-06-29, 16:00   #3175
dorrissek
Raczkowanie

Nareszcie w domku, mogę odsapnąć weekendowo.
Cytat:

Świetny plan! libelle, na tę okoliczność jedno z tych dobrych ciast upiecz proszę, co to się nimi chwalisz na klubie
No pięknie! Libelle jakbyś powiedziała, że zapraszasz na pyszne ciasto to już bym dawno wpadła w odwiedziny mojito i dobrego ciacha nigdy nie odmawiam

Cytat:
Jedziemy z TŻ w moje rodzinne strony w celach ślubno-organizacyjnych
My też się wybieramy w tych samych celach do rodzinki. Na szczęście od domu moich rodziców do rodziców TŻ jest aż (!!!) 300 metrów możemy się szybko i sprawnie przemieszczać a wypady w rodzinne strony to taka wycieczka za miasto
Stary 2012-06-30, 10:58   #3176
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
aania_20 kurczę podziwiam Cię. Ja bym tak nie potrafiła... Teraz jak TŻa nie ma to strasznie mi pusto w domu, ale w sumie to już 1,5 miesiąca i jak wraca zaczyna mi przeszkadzać heh

Ja to się czasem zastanawiam na co oni nie cierpią, bo normalni to nie są. Od schizofreni zaczynając na perfidnym upierdliwstwie kończąc coś ich chyba ciągle nęka Ale jak to mówią: "Gdzie kończy się sens i logika, zaczyna się wojsko"
e, co tu podziwiać... myślę że każda jakby była zmuszona, to by dała radę
A z drugim zgadzam się w zupełności

Cytat:
Mój TŻ wystąpi w mundurze, który widać na zdjęciu w mojej galerii. Chyba dokładnie w tym samym ...i czapkę ma...z daszkiem
!
już kiedyś widziałam, nie powiem - robi wrażenie Tylko jak pójdzie w tym mundurze to go trzymaj mocno

Wszystkie na weekend wywiało? Pogoda piękna, to w sumie się nie dziwię

Stary 2012-06-30, 11:29   #3177
ewula87
Rozeznanie

No właśnie cisza taka zapadła, aż Wam zazdroszczę tych weekendów jak sobie pomyślę co możecie teraz robić przy takiej pogodzie a ja w pracy uwięziona na szczęście tylko do 13:00 a później mamy z TŻ jechać na jeziorko dupki poopalać he he
Stary 2012-07-01, 17:02   #3178
dorrissek
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Żyjecie czy upał Was wykończył??
U mnie dziś było 34,5 w cieniu! Tropiki normalnie!
Wybraliśmy się z TŻ na lody i na spacer nad Wisłę, ale długo nie pospacerowaliśmy, bo się po prostu nie dało - taki gorąc. Ale nie ma co narzekać, z dwojga złego wolę 30 stopni na plusie niż na minusie

A Wam weekend się udał?
Stary 2012-07-02, 07:42   #3179
aania_20
Zakorzenienie

Żyjemy Choć ciepełko, nie ma co ale weekend fajnie, udało się nam spotkanie z Karolą- wreszcie więc minęło bardzo przyjemnie.
A dziś upałów ciąg dalszy....w takie dni błogosławię klimę w samochodzie

Stary 2012-07-02, 08:51   #3180
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A mój TŻ znowu będzie miał służbę, w niedziele.
Ale za to środa-piątek wolny
I chyba pojedziemy nad morze.
U nas służba już drugi tydzień służba z soboty na niedzielę za to mamy po 1 dniu wolnego które na razie zbieramy

Cytat:
Do czasu mojej wizyty zdążysz wszytko poprasować
A to może wy wszystkie specjalnie tak czekacie aż ja skończę prasować Nie wiem czy to kiedykolwiek nastąpi przy przerobie Ninki

Cytat:

A tak w ogóle to wpadłam aby życzyć Wam miłego weekendu Jedziemy z TŻ w moje rodzinne strony w celach ślubno-organizacyjnych Buziaki!!
A nie ma problemu, zrobi się coś na tą specjalną okazję
I również życzę miłego weekendy - choć już po nim

Cytat:
No pięknie! Libelle jakbyś powiedziała, że zapraszasz na pyszne ciasto to już bym dawno wpadła w odwiedziny mojito i dobrego ciacha nigdy nie odmawiam
A ja kurka nie pomyślałam że z was takie łasuchy widzisz a ja nie mam dla kogo piec ciast bo Ninka za mała (jedyne co pochłania blachami to marchewkowe) a TŻ z ciast to najbardziej lubi śledzie

Cytat:
No właśnie cisza taka zapadła, aż Wam zazdroszczę tych weekendów jak sobie pomyślę co możecie teraz robić przy takiej pogodzie a ja w pracy uwięziona na szczęście tylko do 13:00 a później mamy z TŻ jechać na jeziorko dupki poopalać he he
Cisza cisza bo jak się TŻ zjawia w domu po całym tygodniu nieobecności to nie wiadomo co robić żeby się nacieszyć ta obecnością

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Żyjecie czy upał Was wykończył??
U mnie dziś było 34,5 w cieniu! Tropiki normalnie!
Wybraliśmy się z TŻ na lody i na spacer nad Wisłę, ale długo nie pospacerowaliśmy, bo się po prostu nie dało - taki gorąc. Ale nie ma co narzekać, z dwojga złego wolę 30 stopni na plusie niż na minusie

A Wam weekend się udał?
Dorrissek u nas wczoraj było 37,8 i udało nam się przetrwać dzięki zasłoniętym roletom w oknach i chwilowemu wypadowi na balkon i wrzuceniem Ninki do basenika, bo już się gotowała nam bidula. Ja lubię ciepło ale nie mogłam się już doczekać burzy i odrobiny wietrzyku

A w sobotę byliśmy ostatni raz przed wakacjami na naszej szkółce pływackiej z Ninką, teraz mamy przerwę wakacyjną więc trzeba będzie jeździć gdzieś na basen. Jak będę już miała zdjęcie od nauczyciela pływania z nurkowania Nini to wam wrzucę
Po basenie wpadliśmy na jakąś godzinkę a może krócej na Sienkiewkę na Dni Kielc. Było super ale gorąco i musieliśmy wracać. Na stadionie były Piękne Konie ale tam mimo szczerych chęci nie daliśmy rady dojechać. A w niedzielę jak pisałam ODPOCZYWANKO

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Żyjemy Choć ciepełko, nie ma co ale weekend fajnie, udało się nam spotkanie z Karolą- wreszcie więc minęło bardzo przyjemnie.
A dziś upałów ciąg dalszy....w takie dni błogosławię klimę w samochodzie
Skoro już Karola na tapecie to mamy kolejną która jedzie jedzie i dojechać nie może.... Ostatni raz widziałyśmy się jeszcze jak byłam w ciąży a kiedy to było....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości