|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie podobno, im więcej HDL (dobrego cholesterolu), typ lepiej dla organizmu.
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
też mi to przyszło na myśl, bardzo dużo osób z problemami żywieniowymi ma z tym problem. aczkolwiek ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- zależy od człowieka.. u mnie sprawdza się w 100% "co za dużo, to nie zdrowo".
|
|
|
#1295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I co do sesji to chyba faktycznie za często przecież trzeba mieć czas żeby sobie wszystko w głowie poukładać a dla Ciebie widocznie potrzeba więcej czasu żebyś zdążyła to wszystko ''przetrawić''. Zacznij umawiać się raz w tygodniu i zobaczysz czy to coś zmieni przecież już było dobrze więc bierz się w garść i nie marudź |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli czujesz, że 2 x w tygodniu to dla Ciebie za dużo, powinnaś skonsultować to z terapeutką. Zdrowienie to nie wyścigi :P Wydajesz się być bardzo przytłoczona emocjami, wzbudzanymi podczas terapii i odreagowujesz to objawami. Na to drugie spotkanie w tygodniu zapewne nie za bardzo masz ochotę się stawiać? To także może być źródłem napięcia i złości, co z kolei jest źródłem objawów i tak dalej. szczera rozmowa z psychologiem , ot co:P!
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha połączenie twarożku,wędzonego łososia,jaja i pomidora-poprostu pyszne !
![]() A co do tych wizyt 2x w tygodniu to moja terapeutka uważa że to jest beznadziejny pomysł.Zaproponowałam to na wakacje ale ona powiedziała,że terapią jest jak z jedzeniem i nie możemy "najeść się na zapas" Trzeba mieć czas.Na przemyślenia,jakies zmiany,sukcesy,porażki... Chociaż ja jakbym mogła to zostałabym z w tym gabinecie na zawsze
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Dziunia, iza_wiosenna, gosinek wszystkie macie rację i dziekuje za odpowiedzi
U lekarza bylam dzis, u gastrologa. Ale bardziej chodzilo mi o bóle, bo wzdęcia juz powoli przechodzą. No i na szczescie nic sobie nie uszkodziłam i po prostu musze czekać. Mam kolki jelitowe przez to ze zaburzyłam sobie cos tam i jedyne co moge zrobic to czekać + jakies leki. W zasadzie im blizej do wizyty tym tych bóli było mniej, a jedyne co mnie dobija to wlasnie to uczucie pełności (za duzo emocji??) Z terapią przystopowalam. Jestem w gorącej wodzie kąpana i myslalam ze im czesciej tym lepiej, ze szybciej wyzdrowieje, ale widze ze to jednak nie tak dziala i chce znalezc taka równowage, bo tak jak iza_wiosenna powiedziałaś: na drugą sesję juz nie mialam ochoty chodzic. A na terapiach faktycznie wiele sie dzieje i strasznie to wszystko przeżywam - potrafie siedziec po terapii nad zeszytem i wypisywać wszelkie mozliwe hipotezy odnośnie tematu ktory byl na terapii i nie przestanę póki nie skoncze. I tez nie chce żyć SAMĄ terapia, chce troche odpoczynku bo moj mózg jak widac nie daje rady przetworzyć tylu informacji w tak krótkim czasie |
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, juz sobie nie radze ;/
wszelkie hamulce puszczaja i mimo ze obiecuje sobie ze koniec ze slodyczami to i tak dupa ocencie - zaznaczam ze nie chce przytyc 1. troche musli sante crunchy bananowo-czekoladowego, serek 0% tutti naturalny 2. ok. 200g czeresni 3. grahamka na pol, kazda czesc z margaryna, wedlina, pomidorem i cebula 4. jablko 5. talerz krupniku z ryzem, marchewka i pietruszka 6. 2 michalki kawowe, prince polo xxl, kawa 3 w 1 waniliowa 7. 2 kromki z margaryna, wedlina, pomidorem podjedzone kilka lyzeczek bitej smietany i dzemu porzeczkowego tak zle psychicznie sie czuje ze szok, przez te slodycze waze 45 kg przy wzroscie 160 cm |
|
|
|
#1301 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Mmm... napisałabym Wam jaki miałam dziś zaplanowany jadłospis, ale po co... i tak wszystko wylądowało w WC i nawet nie chcę dziś nic więcej próbować jeść
|
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
P.
Śn.: bułka grahamka z masłem: pół z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą; pół z 3 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem, sałatą, herbata zielona z cytryną 2śn.: jogurt naturalny z wkrojonym bananem Ob.: talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu kurczaka (zmiksowane: marchew, pietruszka, por, seler, buraki) udziec kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem (3-4 spore), ogórki małosolne Podw.: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek; pasek gorzkiej czekolady Kol.(będzie): bułka grahamka z masłem, całą puszką tuńczyka wsw z pomidorem; kawałek mozzarelli z bazylią i pomidorem, herbata zielona z cytryną i miodem. I jak? |
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko pięknie, ale to absolutnie nawet nie przypomina P . To est U, a nawet dla niektórych R
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Tu jest 2 tys. kcal.
poza tym wydaje mi się, że nie znasz mojej sytuacji i mojego organizmu. proszę o ocenę wizażanki, które już mnie znają na tym forum i powiem Ci szczerze, że nigdy nie widziałam takiego R ![]() 2 tys. kcal na odchudzanie... rzeczywiście, niezła teoria Twoja :P Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-06-30 o 18:25 |
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-06-30 o 18:31 |
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
.
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie za postepps.mozesz wklejac menu w 1watku? ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- oj nie ma tyle
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
Jest źle , źle , źle ;( często mam napady ( na szczęście udaje mi się nie wymiotować - chociaż to ). Podczas napadu dosłownie pochłaniam wszystko co napotkam ;/
mój jadłospis na co dzień jest masakryczny : I : sałata, pomidor, ogórek II : jajko gotowane, sałata III : szklanka wiśni IV : jogurt gratka -mrożony V : 100g chudego twarogu lub np. tylko opakowanie surówki i serek homo 0% z biedronki W poniedziałek idę do psychiatry. No teraz to chyba nie będzie się wahał abym poszła do szpitala Ale chyba jak tego nie zrobię nie dam rady. Zdarzają się dni , kiedy jem normalnie, lecz umiem wytrwać maksymalnie jeden dzień , potem najczęściej mam napad ..... Mam nadzieję że nie będę musiała czekać na przyjęcie do szpitala miesiąc albo dłużej bo zwariuję . Najchętniej już teraz bym poszła, aby mieć jeszcze trochę wakacji i wrócić we wrześniu do szkoły oraz przede wszystkim żeby nie schudnąć ani nie przytyć . Trzymajcie kciuki żebym nie musiała długo czekać no i za pozytywne skutki leczenia.
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga techniczna - żeby przybrać na wadze po pół kilo tygodniowo dokładany do ilości kalorii potrzebnych do utrzymania wagi przy danej płci, wieku i stylu życia (tu-ok 2000) 500kcal. Czyli np. batonik i duży jogurt. Albo nutridrink i mały jogurt.
Jak N_tt ledwie uprzędzie 1800kcal i już uważa że zjadła 2000 a nie doliczyła ile od tego jeszcze spaliła, to śmiem wątpić, że nam pokaże iż zje 3000kcal dziennie i przybierze po kilogramie na tydzień. |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
W domu to może sobie podziobać po talerzu i zostawić a w szpitalu stanie nad nią salowa z nieodzownym postrachem sondą, więc wiesz....
A jak nie pójdzie do szpitala to jej strata - na forum wszystko zostanie tędy po staremu i tyle. |
|
|
|
#1315 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie jest na etapie "dziobania na talerzu", ludzie! długo w tym siedzę i teraz jest inaczej, wzięłam się za siebie, jem do końca, chowanie i dziobanie przerabiałam 2 lata temu, to już nie te czasy :P nie wiem o co chodzi Wam, szanuję wypowiedz Ilty, ale Ervisha, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem Twojego doradzania i komentowania i Ty dobrze wiesz co mam przez to na myśli.. ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
dzięki ![]() hm, ale jak liczyłam to mi wychodzi 2 tys. kcal, porcję są spore. |
||
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziwisz się że masz napaday skoro jesz jak wróbelek? ja równiez jestem za szpitalem zobaczysz odpoczniesz, docenisz zycie na nowo |
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam za zmianę na tematu ale dziewczyny czy jak jest się w cyklu miesiecznym w fazie krwawienia mimo tego że nie ma się miesiączki to woda i tak może sie zatrzymywać?
Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-07-01 o 12:30 |
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
nie
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- N_tt - przybrałaś na wadze w szpitalu ? Tak czy nie ? A teraz od roku przybrałaś coś poza szpitalem? Tak czy nie ? Nie jesz 2000kcal. I miło mi że szanujesz moje posty, ale ja się zgadzam z ogólnym przekazem Evrishy, bo też nie pisze Ci póki co nic, pod czym ja bym się nie mogła podpisać. |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

.

za postep