Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 22:19   #1291
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Nie, jestem niska i nie potrzebowałam długiego czasu, żeby nadrobić stracone kilogramy. Poszło szybko i już długo utrzymuję wagę w okolicach BMI 20. I właśnie nie wiem czy po roku to jeszcze może mieć jakiś wpływ czy szukać innej przyczyny?
Jak na razie chyba poprostu poczekam jeszcze na wizytę u lekarza .
nie wiem jak dlugo chorowalas ale moglas sobie uszkodzic watrobe i stad te wyniki ale --->lekarz rozwiazanie najlepsze
Stary 2012-06-28, 22:21   #1292
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
a, to nie wiem. ale chyba i ten, i ten cholesterol w nadmiarze dobry nie jest?
No właśnie podobno, im więcej HDL (dobrego cholesterolu), typ lepiej dla organizmu.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 22:30   #1293
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość

spróbuj zrobić badania na tarczycę - przypomniało mi się, że lekarka mówiła, że to też może mieć na to wpływ - bo też miałam ten problem.
Wyniki TSH wyszły ok.
Miałaś problemy z cholesterolem czy tarczycą? Już jest ok?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 23:44   #1294
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Wyniki TSH wyszły ok.
Miałaś problemy z cholesterolem czy tarczycą? Już jest ok?
tzn zaczęło się od podwyższonego cholesterolu, który, okazało się, był wywołany przez problemy hormonalne

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
nie wiem jak dlugo chorowalas ale moglas sobie uszkodzic watrobe i stad te wyniki

też mi to przyszło na myśl, bardzo dużo osób z problemami żywieniowymi ma z tym problem. aczkolwiek
Cytat:
lekarz rozwiazanie najlepsze

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
No właśnie podobno, im więcej HDL (dobrego cholesterolu), typ lepiej dla organizmu.
zależy od człowieka.. u mnie sprawdza się w 100% "co za dużo, to nie zdrowo".
Stary 2012-06-29, 14:39   #1295
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Laski mam pytanie i wiem, że mnie za nie zabijecie, ale od tygodnia ta menda siedzi mi w głowie i nie ustępuję
Po dużym spadku wagi - największym jaki kiedykolwiek miałam bo do BMI < 15, to po wyjściu ze szpitala w którym przeszłam cały program... udałam się do dietetyka. Pani napisała mi dietkę i jestem na niej ponad 5 tygodni. Jeszcze z 1,5tyg temu było wszystko ok, anoreksja ustępowała, bo jadłam, przybierałam na wadze, cała potrzeba bycia chudą ustąpiła gdy nagle wróciła B.... Standardowych napadów nie mam, nie obżeram się niezliczoną ilością żarcia. Wygląda to tak, że non stop chce jeść, gdy już jest posiłek potrafię się na niego dosłownie rzucić... Wiem czym to jest spowodowane i tak dalej, ale nie o to mi chodzi. Gdy już zjem czuje się peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeełna.... A minęło już 5 tygodni.... i przecież jeszcze niedawno jakoś sobie z tym radziłam.

Ja wiem, że Wy też tak macie. Pytanie brzmi, jak długo to trwa?? Nie chodzi mi o regulacje wizyt w toalecie, wzdęcia, zaparcia, tylko o to uczucie pełności. Nie daje sobie z nim rady, bo pełna jestem już po śniadaniu, którym jest 50g (5 łyżek) płatków owsianych lub ryżowych na niecałej szklance mleka... Wy wciskacie tu jeszcze jakieś owoce, np jabłko, no ja bym pękła, nie dałabym rady. Dodam że jestem okropnie drobna. Mam niby te 18 lat a mój wzrost to 153cm...

Dodam jeszcze, że zaczęło się to jak na terapii zaczynałam z moją psycholog jakieś trudne tematy... Mam sesje 2 razy w tygodniu, czy to możliwe że to za często?? Chciałam tak często żeby 'przyspieszyć' zdrowienie, ale z czasem zauważyłam, że po sesji nie mam nawet czasu żeby sobie wszystko przemyśleć, bo już mam kolejną i dochodzą nowe wiadomości.... chyba się za dużo tego zrobiło. Proszę powiedzcie coś, bo zwariuje. Czuje, że się cofam. Od szpitala nie wymiotowałam, aż do tej pory...
a byłaś u lekarza z tymi dolegliwościami? ja też mam bmi poniżej 15 i też często czuję jakbym miała napompowany balon w żołądku tylko z tego co piszesz to Ty znosisz to chyba o wiele gorzej, nie jestem ekspertem ale chyba nie powinno być aż tak źle... może lepiej jakbyś szła do lekarza i zrobiła jakieś badania jeśli jeszcze nie byłaś?
I co do sesji to chyba faktycznie za często przecież trzeba mieć czas żeby sobie wszystko w głowie poukładać a dla Ciebie widocznie potrzeba więcej czasu żebyś zdążyła to wszystko ''przetrawić''. Zacznij umawiać się raz w tygodniu i zobaczysz czy to coś zmieni przecież już było dobrze więc bierz się w garść i nie marudź
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 14:58   #1296
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze, że zaczęło się to jak na terapii zaczynałam z moją psycholog jakieś trudne tematy... Mam sesje 2 razy w tygodniu, czy to możliwe że to za często?? Chciałam tak często żeby 'przyspieszyć' zdrowienie, ale z czasem zauważyłam, że po sesji nie mam nawet czasu żeby sobie wszystko przemyśleć, bo już mam kolejną i dochodzą nowe wiadomości.... chyba się za dużo tego zrobiło. Proszę powiedzcie coś, bo zwariuje. Czuje, że się cofam. Od szpitala nie wymiotowałam, aż do tej pory...
no to jest dosyć normalne, że objawy się nasilają - zwłaszcza jeśli uczęszczasz na terapię w nurcie psychodynamicznym lub systemowym (rodzinna).

jeśli czujesz, że 2 x w tygodniu to dla Ciebie za dużo, powinnaś skonsultować to z terapeutką. Zdrowienie to nie wyścigi :P Wydajesz się być bardzo przytłoczona emocjami, wzbudzanymi podczas terapii i odreagowujesz to objawami.
Na to drugie spotkanie w tygodniu zapewne nie za bardzo masz ochotę się stawiać? To także może być źródłem napięcia i złości, co z kolei jest źródłem objawów i tak dalej.

szczera rozmowa z psychologiem , ot co:P!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 19:15   #1297
gosinek13
Raczkowanie

Ervisha połączenie twarożku,wędzonego łososia,jaja i pomidora-poprostu pyszne !

A co do tych wizyt 2x w tygodniu to moja terapeutka uważa że to jest beznadziejny pomysł.Zaproponowałam to na wakacje ale ona powiedziała,że terapią jest jak z jedzeniem i nie możemy "najeść się na zapas" Trzeba mieć czas.Na przemyślenia,jakies zmiany,sukcesy,porażki...

Chociaż ja jakbym mogła to zostałabym z w tym gabinecie na zawsze
Stary 2012-06-29, 19:24   #1298
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Ervisha połączenie twarożku,wędzonego łososia,jaja i pomidora-poprostu pyszne !

A co do tych wizyt 2x w tygodniu to moja terapeutka uważa że to jest beznadziejny pomysł.Zaproponowałam to na wakacje ale ona powiedziała,że terapią jest jak z jedzeniem i nie możemy "najeść się na zapas" Trzeba mieć czas.Na przemyślenia,jakies zmiany,sukcesy,porażki...

Chociaż ja jakbym mogła to zostałabym z w tym gabinecie na zawsze
Wiedziałam że Ci posmakuje

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 21:41   #1299
martabeata
Raczkowanie

Dziunia, iza_wiosenna, gosinek wszystkie macie rację i dziekuje za odpowiedzi
U lekarza bylam dzis, u gastrologa. Ale bardziej chodzilo mi o bóle, bo wzdęcia juz powoli przechodzą. No i na szczescie nic sobie nie uszkodziłam i po prostu musze czekać. Mam kolki jelitowe przez to ze zaburzyłam sobie cos tam i jedyne co moge zrobic to czekać + jakies leki. W zasadzie im blizej do wizyty tym tych bóli było mniej, a jedyne co mnie dobija to wlasnie to uczucie pełności (za duzo emocji??)

Z terapią przystopowalam. Jestem w gorącej wodzie kąpana i myslalam ze im czesciej tym lepiej, ze szybciej wyzdrowieje, ale widze ze to jednak nie tak dziala i chce znalezc taka równowage, bo tak jak iza_wiosenna powiedziałaś: na drugą sesję juz nie mialam ochoty chodzic. A na terapiach faktycznie wiele sie dzieje i strasznie to wszystko przeżywam - potrafie siedziec po terapii nad zeszytem i wypisywać wszelkie mozliwe hipotezy odnośnie tematu ktory byl na terapii i nie przestanę póki nie skoncze. I tez nie chce żyć SAMĄ terapia, chce troche odpoczynku bo moj mózg jak widac nie daje rady przetworzyć tylu informacji w tak krótkim czasie
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:18   #1300
biedroneczka94
Raczkowanie

hej dziewczyny, juz sobie nie radze ;/
wszelkie hamulce puszczaja i mimo ze obiecuje sobie ze koniec ze slodyczami to i tak dupa
ocencie - zaznaczam ze nie chce przytyc
1. troche musli sante crunchy bananowo-czekoladowego, serek 0% tutti naturalny
2. ok. 200g czeresni
3. grahamka na pol, kazda czesc z margaryna, wedlina, pomidorem i cebula
4. jablko
5. talerz krupniku z ryzem, marchewka i pietruszka
6. 2 michalki kawowe, prince polo xxl, kawa 3 w 1 waniliowa
7. 2 kromki z margaryna, wedlina, pomidorem

podjedzone kilka lyzeczek bitej smietany i dzemu porzeczkowego

tak zle psychicznie sie czuje ze szok, przez te slodycze
waze 45 kg przy wzroscie 160 cm
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:59   #1301
ilcia089
BAN stały

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość

tak zle psychicznie sie czuje ze szok, przez te slodycze
waze 45 kg przy wzroscie 160 cm
nie chcesz przytyc? ale chyba musisz bo warzysz za mało ;/
ilcia089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 15:42   #1302
marma53
Raczkowanie

Mmm... napisałabym Wam jaki miałam dziś zaplanowany jadłospis, ale po co... i tak wszystko wylądowało w WC i nawet nie chcę dziś nic więcej próbować jeść
marma53 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:09   #1303
N_tt
Raczkowanie

P.

Śn.: bułka grahamka z masłem: pół z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą; pół z 3 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem, sałatą, herbata zielona z cytryną

2śn.: jogurt naturalny z wkrojonym bananem

Ob.: talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu kurczaka (zmiksowane: marchew, pietruszka, por, seler, buraki)
udziec kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem (3-4 spore), ogórki małosolne

Podw.: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek; pasek gorzkiej czekolady

Kol.(będzie): bułka grahamka z masłem, całą puszką tuńczyka wsw z pomidorem; kawałek mozzarelli z bazylią i pomidorem, herbata zielona z cytryną i miodem.

I jak?
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:19   #1304
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
P.

Śn.: bułka grahamka z masłem: pół z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą; pół z 3 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem, sałatą, herbata zielona z cytryną

Ob.: talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu kurczaka (zmiksowane: marchew, pietruszka, por, seler, buraki)

Kol.(będzie): bułka grahamka z masłem, całą puszką tuńczyka wsw z pomidorem; kawałek mozzarelli z bazylią i pomidorem, herbata zielona z cytryną i miodem.

I jak?

Wszystko pięknie, ale to absolutnie nawet nie przypomina P . To est U, a nawet dla niektórych R
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:22   #1305
N_tt
Raczkowanie

Tu jest 2 tys. kcal.
poza tym wydaje mi się, że nie znasz mojej sytuacji i mojego organizmu.

proszę o ocenę wizażanki, które już mnie znają na tym forum

i powiem Ci szczerze, że nigdy nie widziałam takiego R
2 tys. kcal na odchudzanie... rzeczywiście, niezła teoria Twoja :P

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-06-30 o 18:25
Stary 2012-06-30, 18:28   #1306
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P.

2śn.: jogurt naturalny z wkrojonym bananem a jakieś musli, orzechy??? to za mało jak na P.

udziec kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem (3-4 spore), ogórki małosolne wszytko bez tłuszczu. Twoje oczy, włosy, paznokcie i cały orgaznim jego potrzebuje

Podw.: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek; pasek gorzkiej czekolady a może jakaś drożdżówka do tego. to nie jest podwieczorek na P. Wcześniej jak byłaś w szpitalu jadłaś lepiej

I jak?
Jak byłaś w szpitalu jadłaś lepiej. Jest lepiej niż było po Twoim wyjściu ale ten jadłospis P nie widział. To takie U ale nie P Postaraj się bardziej bo jesz monotonnie i za mało.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-06-30 o 18:31
Stary 2012-06-30, 18:32   #1307
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Tu jest 2 tys. kcal.

Nie, nie znam Twojego organizmu, ale 2 tys kcal to trochę mało na P . Moja mama je tyle , dojada owoce, orzechy, pestki i ćwiczy dwa razy w tygodniu, a chudnie . Moim zdaniem za mało i tak .
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:34   #1308
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jest 2 tys. kcal.

2 tys to na U. na P musi być co najmniej 3000

Stary 2012-06-30, 19:12   #1309
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
P.

I jak?
jest lepiej i doceniam to ale organizm szybko zacznie dopominac sie o wiecej i zaczniesz na tym chudnac..
ale ogolnie za postep

ps.mozesz wklejac menu w 1watku?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Tu jest 2 tys. kcal.
oj nie ma tyle
Stary 2012-06-30, 20:40   #1310
nikol12
Rozeznanie

Jest źle , źle , źle ;( często mam napady ( na szczęście udaje mi się nie wymiotować - chociaż to ). Podczas napadu dosłownie pochłaniam wszystko co napotkam ;/
mój jadłospis na co dzień jest masakryczny :
I : sałata, pomidor, ogórek
II : jajko gotowane, sałata
III : szklanka wiśni
IV : jogurt gratka -mrożony
V : 100g chudego twarogu
lub np. tylko opakowanie surówki i serek homo 0% z biedronki
W poniedziałek idę do psychiatry. No teraz to chyba nie będzie się wahał abym poszła do szpitala Ale chyba jak tego nie zrobię nie dam rady. Zdarzają się dni , kiedy jem normalnie, lecz umiem wytrwać maksymalnie jeden dzień , potem najczęściej mam napad ..... Mam nadzieję że nie będę musiała czekać na przyjęcie do szpitala miesiąc albo dłużej bo zwariuję . Najchętniej już teraz bym poszła, aby mieć jeszcze trochę wakacji i wrócić we wrześniu do szkoły oraz przede wszystkim żeby nie schudnąć ani nie przytyć . Trzymajcie kciuki żebym nie musiała długo czekać no i za pozytywne skutki leczenia.
Stary 2012-06-30, 20:51   #1311
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
2 tys to na U. na P musi być co najmniej 3000
Uwaga techniczna - żeby przybrać na wadze po pół kilo tygodniowo dokładany do ilości kalorii potrzebnych do utrzymania wagi przy danej płci, wieku i stylu życia (tu-ok 2000) 500kcal. Czyli np. batonik i duży jogurt. Albo nutridrink i mały jogurt.

Jak N_tt ledwie uprzędzie 1800kcal i już uważa że zjadła 2000 a nie doliczyła ile od tego jeszcze spaliła, to śmiem wątpić, że nam pokaże iż zje 3000kcal dziennie i przybierze po kilogramie na tydzień.

Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 20:58   #1312
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Uwaga techniczna - żeby przybrać na wadze po pół kilo tygodniowo dokładany do ilości kalorii potrzebnych do utrzymania wagi przy danej płci, wieku i stylu życia (tu-ok 2000) 500kcal. Czyli np. batonik i duży jogurt. Albo nutridrink i mały jogurt.

Jak N_tt ledwie uprzędzie 1800kcal i już uważa że zjadła 2000 a nie doliczyła ile od tego jeszcze spaliła, to śmiem wątpić, że nam pokaże iż zje 3000kcal dziennie i przybierze po kilogramie na tydzień.

Tym bardziej nie skieruje sie do szpitala tak jak mówiła

Stary 2012-06-30, 22:47   #1313
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Jest źle , źle , źle ;( często mam napady ( na szczęście udaje mi się nie wymiotować - chociaż to ). Podczas napadu dosłownie pochłaniam wszystko co napotkam ;/
W poniedziałek idę do psychiatry. No teraz to chyba nie będzie się wahał abym poszła do szpitala Ale chyba jak tego nie zrobię nie dam rady. Zdarzają się dni , kiedy jem normalnie, lecz umiem wytrwać maksymalnie jeden dzień , potem najczęściej mam napad ..... Mam nadzieję że nie będę musiała czekać na przyjęcie do szpitala miesiąc albo dłużej bo zwariuję . Najchętniej już teraz bym poszła, aby mieć jeszcze trochę wakacji i wrócić we wrześniu do szkoły oraz przede wszystkim żeby nie schudnąć ani nie przytyć . Trzymajcie kciuki żebym nie musiała długo czekać no i za pozytywne skutki leczenia.
dziewczyno idz do tego szpitala jak najszybciej bo za chwile bedziesz nie tylko sie glodzic i cwiczyc do upadlego ale i rzygać gdzie popadnie itd
Stary 2012-06-30, 23:19   #1314
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Tym bardziej nie skieruje sie do szpitala tak jak mówiła
W domu to może sobie podziobać po talerzu i zostawić a w szpitalu stanie nad nią salowa z nieodzownym postrachem sondą, więc wiesz....
A jak nie pójdzie do szpitala to jej strata - na forum wszystko zostanie tędy po staremu i tyle.
Stary 2012-07-01, 09:38   #1315
N_tt
Raczkowanie

Cytat:
W domu to może sobie podziobać po talerzu i zostawić a w szpitalu stanie nad nią salowa z nieodzownym postrachem sondą, więc wiesz....
A jak nie pójdzie do szpitala to jej strata - na forum wszystko zostanie tędy po staremu i tyle.
Boże, dziewczyny, jakie "podziobać na talerzu"?
ja nie jest na etapie "dziobania na talerzu", ludzie!

długo w tym siedzę i teraz jest inaczej, wzięłam się za siebie, jem do końca, chowanie i dziobanie przerabiałam 2 lata temu, to już nie te czasy :P
nie wiem o co chodzi Wam, szanuję wypowiedz Ilty, ale Ervisha, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem Twojego doradzania i komentowania i Ty dobrze wiesz co mam przez to na myśli..

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
jest lepiej i doceniam to ale organizm szybko zacznie dopominac sie o wiecej i zaczniesz na tym chudnac..
ale ogolnie za postep

ps.mozesz wklejac menu w 1watku?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

oj nie ma tyle

dzięki
hm, ale jak liczyłam to mi wychodzi 2 tys. kcal, porcję są spore.
Stary 2012-07-01, 09:42   #1316
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość

a dziwisz się że masz napaday skoro jesz jak wróbelek? ja równiez jestem za szpitalem zobaczysz odpoczniesz, docenisz zycie na nowo
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:26   #1317
olik187
Rozeznanie

przepraszam za zmianę na tematu ale dziewczyny czy jak jest się w cyklu miesiecznym w fazie krwawienia mimo tego że nie ma się miesiączki to woda i tak może sie zatrzymywać?

Edytowane przez olik187
Czas edycji: 2012-07-01 o 12:30
Stary 2012-07-01, 13:53   #1318
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
przepraszam za zmianę na tematu ale dziewczyny czy jak jest się w cyklu miesiecznym w fazie krwawienia mimo tego że nie ma się miesiączki to woda i tak może sie zatrzymywać?
nie
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 14:25   #1319
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
Szukasz powodów czemu Ci waga podskoczyła ? Radzę z niej zejść i wrócić za tydzień.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

N_tt - przybrałaś na wadze w szpitalu ? Tak czy nie ?
A teraz od roku przybrałaś coś poza szpitalem? Tak czy nie ?

Nie jesz 2000kcal. I miło mi że szanujesz moje posty, ale ja się zgadzam z ogólnym przekazem Evrishy, bo też nie pisze Ci póki co nic, pod czym ja bym się nie mogła podpisać.
Stary 2012-07-01, 14:42   #1320
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Szukasz powodów czemu Ci waga podskoczyła ? Radzę z niej zejść i wrócić za tydzień.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

N_tt - przybrałaś na wadze w szpitalu ? Tak czy nie ?
A teraz od roku przybrałaś coś poza szpitalem? Tak czy nie ?

Nie jesz 2000kcal. I miło mi że szanujesz moje posty, ale ja się zgadzam z ogólnym przekazem Evrishy, bo też nie pisze Ci póki co nic, pod czym ja bym się nie mogła podpisać.
nie powodu a wyjasnienia;/ bo cos takiego mi gin powiedział
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości