Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 10:09   #4291
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

to ja tez sobie w niedziele zrobie i pochwale

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:18   #4292
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

monia oby tak było. Zawsze wydawało mi się, że starszaków to dosłownie trzeba zdzierać z łóżka, bo nie mogą wstać

chelsea jak ja robiłam test na Igora, to mi wyszła kreska druga taka leciutka, że M. jej nie widział. Więc wywaliłam test do kosza, ale zajrzałam z ciekawości do niego na wieczór i krecha była mega różowa ( druga).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:22   #4293
Kolina
Zadomowienie

pieleszka, cieszę się że jest ok
niania wydaje się nie droga, no ale w bilansie miesięcznym nie wyjdzie tak mało, ale oczywiście nie mówię że to za dużo czy coś, bo ja absolutnie nie mam zbadanego tematu, jak się to ma w porównaniu z cenami żłobka etc tak sobie tylko dywaguję
oczywiście dla Hani najlepsze wyjście to opieka domowa, w żlobku dużo zagrożeń
codziennie będzie przychodziła? po ile godzin?

chels, bladoróżowa to wynik słabo pozytywny chyba że TY ją widzisz a jej tam wcale nie ma no ale na pewno upewnić się musisz, czekamy na kolejne testowanie

moje dziecko mało pije, wczoraj jak podałam mu wodę to
gdybyście widziały jego minę po paru łykach - bezcenne, krzywienie i w ogóle, jak przy cytrynie, on tylko soki chce
lekarz na wizycie powiedziła że za mało mleka pije w sensie dawkowania wit. D, ma mieć 800ml na dobę a my wypijamy 2-3 x po 150ml
mam suplementować co drugi dzien wit.D lub jak jest pogoda wystawiać tylko łapki na jakiś kwadrans bez filtra, to uzupełni pozostałą ilość

jak już o małym mowa, on mnie szczypie niemiłosiernie, raz mi siniaki na ręce zrobił, bolesne to jest i żadne odsuwanie czy coś nie pomaga, szczególnie jak jest zmęcozny to dwiema łapkami mnie szczypie
też macie takie dzieci?
Stary 2012-06-29, 10:23   #4294
marzena_S
Zadomowienie

Teliczku, nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała. Jednak nieznana trasa i debiut z Hanią w pojedynkę to za dużo jak dla mnie. No i nikt mi nie odpowiedział, gdzie to Telikowo dokładnie jest.

Chelsea, może leć zrobić betę, od razu się wyjaśni?

Ale tu dzisiaj testowo...tostowo? ehh od rana nic nie jadłam, lecę to nadrobić.

Brumku, ja już obejrzałam. Bardzo fajne, tylko to karmienie 5 latka piersią to dla mnie jakaś abstrakcja. No i jedzenie płatków z kobiecym mlekiem przez tatusia trochę mnie zszokowało. Oglądając ten odcinek zdałam sobie sprawę, ze już powoli zapominam jak to było karmić Hanię...

Pieleszko, cieszę się że Hania wróciła do zdrowia i z serduszkiem skończyło się na obserwacji!

Kolina, też. Siniaki i ślady zębów to u Nas norma.(oczywiście na mnie ) Normalnie przemoc w rodzinie.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-06-29 o 10:27
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:23   #4295
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sa wyniki ojca - przerzut na skore - nie bedzie juz zadnych operacji, sprobuja chemii ale .....to w skrocie bo nie mam czasu, siedze i rycze a po tym co dzis zobaczylam w szpitalu - sk..ur....wy.....syn..... stwo nie masz kasy nie masz nic, nawet zycia
strasznie mi przykro........ przytulam mocno.
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
mój mąż ma jutro imieniny więc coś musi być w razie W

Mój też dziś ma wszystkiego dobrego dla Twojego
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mamy 5-go ząbka

Przeczytałam o wyczynach Twojego kaskadera.... masakra, a jeszcze Mu to radość sprawia szalone te nasze dzieci
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dzisiejsze
Słodziaki-cała trójka
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
My dziś pochowaliśmy dziadka

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A "to coś" Igora zbledło wyraznie... . Znaczy jest jeszcze, ale teraz przypomina taką krostkę, pryszcz... nie mam pojęcia co to było, ale KAMIEŃ spadł mi z serca, że to nie żaden insekt.
może to faktycznie było jakieś przyszczypnięcie mocne?
Cytat:
Ania a może nazwiesz sunię Kuna ?

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
witam
na teście jedna kreska wyraźna
z druga zawsze mam problem bo zawsze cos delikatnie bladoróżowego mi się tak bardzo delikatnie odznacza i potem nie wiem czy pozytyw czy negatyw (nie wiem czy to te przeciwciała czy tak wyszło hehe)
wynik uznaję za raczej negatywny chociaz dowiem się zapewne wszystkiego we wtorek u lekarza
Ty nam pokaż zdjęcie kochana i ocenimy
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
marina - pociesze cie ze tak ok 2 roku zycia dzieci nie wpadaja juz na głupie pomysly budzenia sioe o 5 rano codziennie. spia jak czlowiek do 6-7 a potem coraz dłuzej wiec to mija, tylko trzeba przetrwac okres bycia zombiakiem
muszę to sobie wydrukować

Chociaż moja dama ostatnio wstaje tak ok.9:30 , ale jak pójdzie spać ok.21:30, to do tej 9:30 budzi się ok. 5-6razy, więc szału nie ma, no i zasypianie czasem długie jak się rozbudzi nad ranem.
Cytat:
JASNE

I to mnie wkurza najbardziej bo kurde jest ta kreska taka mocno blado różowa tylko nie wiem czy tylko ja o widzę
mozzna zeza dostac od patrzenia
w niedzielę zrobię jeszcze jeden
pierwszym razem nie było widać nic
dziś widać lekko blado różową, ale trzeba się przyjrzeć
może w niedzielę coś ujrzę
Dawaj zdjęcie , a najlepiej to idź na betę.

HEJ.
Ależ piękna pogoda
Wczoraj pomimo urlopu spędziłam aktywnie dzień , sprzątanie, spacery, pranie, obiad, zakupy i tak zleciało niewiadomo kiedy, a wieczorem jak wyszłam z julcia na spacr, to taki mnie złapał ból rwy kulszowej, że szłam stopa za stopą i mało nie zemdlalam masakra, ale przeszło.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:25   #4296
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
to się może razem pochwalimy

Cytat:
chelsea jak ja robiłam test na Igora, to mi wyszła kreska druga taka leciutka, że M. jej nie widział. Więc wywaliłam test do kosza, ale zajrzałam z ciekawości do niego na wieczór i krecha była mega różowa ( druga).
podobno całkiem często tak bywa
potem robiłaś jeszcze raz?
też się tak przyglądałaś bo taka kreska "widmo" była?

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:33   #4297
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, Chelsea dołączcie do mojego grona, bo tak smutno samej

Moje maleństwo synkowe tak ślicznie kopie, jeszcze na samiuśkim dole, ale daje o sobie znać zwłaszcza wieczorem jak Go Julcia przyciśnie ciałkiem

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dziewczyny, ale nawet jak ta druga kreseczka jest lekko różowa, to już to oznacza ciążę

Słyszałam taki przesąd, że jak ma się urodzić dziewczynka, to testy ciężko wychodzą, a jak chłopiec, to odrazu dwie kreski(mocniejsze, bledsze, ale dwie), no i w moim przypadku potwierdziło się to w 100% Julci żaden test nie wykazał, dopiero beta, a teraz to ja pierwszy raz w zyciu zobaczylam na żywo dwie kreski

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-29, 10:33   #4298
Marina1
Zakorzenienie

no dokładnie chelasa. Kreska widmo. Potem na drugi dzień była już normalna krecha ( testów zrobiłam w sumie...sześć! ). Mam je do dziś. Mogę M. kiedyś z nudów wkręcić, że będziemy mieć dzidka On nawet nie wie, że je mam jeszcze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-29, 10:49   #4299
brumek
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj i ja w PRAWIE-kupie Tymek zasnął na trochę wieczorem, ale potem obudził się i co go uśpiłam za 10 minut wstawał znowu z wielkim krzykiem. No właśnie - nie płaczem a krzykiem. Zasnął ostatecznie dopiero o 3.
Ale mam winnego. Nowe zęby już prawie są. Dziąsła tak napuchnięte, że omal nie wybuchną No i dałam w końcu nurofen i po jakimś czasie spokojnie zasnął.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u nas dni pędzą jak szalone. Hanka już po antybiotyku i już ok. a w Poznaniu zdecydowali, że póki co dziecko tylko do obserwacji odetchnęłam chwilowo no i mamy nianię. od pniedziałku zaczyna. ale była teraz dwa dni razem z moją mamą - przyglądała się jak Hania dzień spędza, jakie ma rytuały. o wszystko wypytała. mama mówi, że pani bardzo się w porządku wydaje. poza tym to pani z polecenia. odchowała dwójkę dzieci znajomym z pracy, więc mam dawkę "zaufania" do niej. resztę musi wypracować ale jestem pozytywnie nastawiona. 6 zł/godz. chyba nie za dużo???
ok trzeba się wziąć do pracy...
miłego dnia!!
Dobrze, że na razie się przyglądacie i nie trzeba jej znowu męczyć szpitalami
No i fajnie że niania dobrze rokuje. Jak z polecenia to już połowa sukcesu, bo człowiek spokojniejszy

Cytat:
U mnie tak samo Nawet się pośmialiśmy z mężem że jestem prawie w ciąży i nikt tego nie wziął na serio Tzn. ja może jednak wzięłam, bo na następny dzień zrobiłam kolejny test. I kreseczka już była ładniejsza. I jeszcze następnego dnia jeszcze mocniejsza

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jak już o małym mowa, on mnie szczypie niemiłosiernie, raz mi siniaki na ręce zrobił, bolesne to jest i żadne odsuwanie czy coś nie pomaga, szczególnie jak jest zmęcozny to dwiema łapkami mnie szczypie
też macie takie dzieci?
Tymuś nie szczypie. Ale do niedawna czasem podgryzał boleśnie. Na szczęście mu przeszło Za to łapką we mnie wali czasem po głowie. Z wielką radością Właśnie myślę że niedługo trzeba by go zacząć tego douczać na poważnie, żeby się nie nauczył, że to taka zabawa.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, ja już obejrzałam. Bardzo fajne, tylko to karmienie 5 latka piersią to dla mnie jakaś abstrakcja. No i jedzenie płatków z kobiecym mlekiem przez tatusia trochę mnie zszokowało. Oglądając ten odcinek zdałam sobie sprawę, ze już powoli zapominam jak to było karmić Hanię...
Fuj, ten tatuś to jakaś skrajność
My póki co nawet nie myślimy o odstawianiu

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Słyszałam taki przesąd, że jak ma się urodzić dziewczynka, to testy ciężko wychodzą, a jak chłopiec, to odrazu dwie kreski(mocniejsze, bledsze, ale dwie), no i w moim przypadku potwierdziło się to w 100% Julci żaden test nie wykazał, dopiero beta, a teraz to ja pierwszy raz w zyciu zobaczylam na żywo dwie kreski
U mnie zupełnie się nie sprawdziło. Kreseczka na Tymcia była prawie niewidzialna. Myślę że bardziej zalezy to od czasu jaki minął od poczęcia do wykonania testu niż od płci

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
no dokładnie chelasa. Kreska widmo. Potem na drugi dzień była już normalna krecha ( testów zrobiłam w sumie...sześć! ). Mam je do dziś. Mogę M. kiedyś z nudów wkręcić, że będziemy mieć dzidka On nawet nie wie, że je mam jeszcze.
też mam Wszystkie...4 Będę trzymac do końća życia

D0miniś jaciowy - sto lat chłopie
Żeby nic nie swędziało!!!!!
Stary 2012-06-29, 10:51   #4300
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ani kinga ani artur na pierwszym tescie nie wyszła artura dopiero kolejne testowanie, a kinga jak wyciagnelam ze smietnika testy do wyrzucenia do kontenera ze smieciami (bo przygotowywalam), to mi w oczy KRECHA tak raziła ze az musialam zrobic znowu i tym razem od razu była

Stary 2012-06-29, 10:51   #4301
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

U mnie zupełnie się nie sprawdziło. Kreseczka na Tymcia była prawie niewidzialna. Myślę że bardziej zalezy to od czasu jaki minął od poczęcia do wykonania testu niż od płci
Jasne że tak, dlatego to tylko przesąd

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-29, 11:00   #4302
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Monia, Chelsea dołączcie do mojego grona, bo tak smutno samej

Moje maleństwo synkowe tak ślicznie kopie, jeszcze na samiuśkim dole, ale daje o sobie znać zwłaszcza wieczorem jak Go Julcia przyciśnie ciałkiem

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dziewczyny, ale nawet jak ta druga kreseczka jest lekko różowa, to już to oznacza ciążę

no ja bym chciała dołączyć
fajnie tak znów czuć kopniaczki
mi Julka test tez wykrył za pierwszym razem- od razu dwie grube krechy, teraz przydałaby się siostra
To kurczę mam się już powoli cieszyć?

Cytat:
jejku ale mnie oczy juz bolą
ja też mam test na którym Julek wyszedł, taki sam jak teraz robiłam

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj i ja w PRAWIE-kupie Tymek zasnął na trochę wieczorem, ale potem obudził się i co go uśpiłam za 10 minut wstawał znowu z wielkim krzykiem. No właśnie - nie płaczem a krzykiem. Zasnął ostatecznie dopiero o 3.
Ale mam winnego. Nowe zęby już prawie są. Dziąsła tak napuchnięte, że omal nie wybuchną No i dałam w końcu nurofen i po jakimś czasie spokojnie zasnął.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

też mam Wszystkie...4 Będę trzymac do końća życia

D0miniś jaciowy - sto lat chłopie
Żeby nic nie swędziało!!!!!
Biedny Tymuś
no to ja tez albo nie jestem albo jestem prawie w ciąży

Cytat:
u mnie ani kinga ani artur na pierwszym tescie nie wyszła artura dopiero kolejne testowanie, a kinga jak wyciagnelam ze smietnika testy do wyrzucenia do kontenera ze smieciami (bo przygotowywalam), to mi w oczy KRECHA tak raziła ze az musialam zrobic znowu i tym razem od razu była
ja się nie dziwię też zaraz bym zrobiła jakby mnie tak krecha po oczach walnęła.

Mam jeszcze jeden test w sumie mogłabym zrobić ale ja sporo piję i pewnie już nic na nim by nie wyszło...

Tutaj są pozytywne testy- zdjęcia

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-06-29, 11:04   #4303
alibany
Rozeznanie

Oj testowo tu dzisiaj! mamuśki wszystkie, które pragniecie ujrzeć tą drugą kreskę życzę by tak się stało Trzymam kciuki za pomyślne staranka!!

u mnie noc masakra....zasnęłam może ok 3ciej i z przerwami spałyśmy do 7mej. Mała teraz ma drzemkę, ale męczy się bardzo, chrapie jak stary i kaszel ją dusi. próbowałam jej ściągnąć na śpiocha coś frida, to sie od razu rzuca i przebudza....A głowę mam jak stodoła od tego bólu gardła. Pogoda cudna się zrobiła, a my w domu uziemione

brumek Ale Tymcio się namęczył, chyba wszystkie jego białe potworki wychodząc, dały Wam kość prawda? Ale już bliżej niż dalej ejsteście pełnego uzębienia

Dominik 100Lat!!!!!:c mok:
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:10   #4304
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dominik

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-29, 11:18   #4305
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Ale ze mnie gapa!
Dominik sto lat!

A Julis spi, ja odpoczywam
Dziś zaprosiła nas na obiad () a rodzice na grilla

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-06-29, 11:35   #4306
agni82
Zadomowienie

Cytat:

też macie takie dzieci?
tak tak. szczypie okrutnie, drapie, ciaga za włosy, ale zawsze dzieli się ze mną biszkoptem - podtyka swoją rączkę pod moja buzię

wróciłam. uffff.. jak wspominałam wybraliśmy się do teśció do Danii. ogólnie było super. byliśmy w Legolandzie i chyba największa frajdę miałam ja. za rok jedziemy znowu

ale, żeby nie było za rózowo, to w sobote popołudniu i cąła niedziele przeleżałąm w łóżku z zatruciem pokarmowym(byc może teściowa chciałą mnie wyeliminować). emil wydobrzał po 2h (zwymiotował 2 razy i kwita)za to mnie męczyło 1,5 dnia.. no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszo. bo w niedziele wieczorem wzięło tesciową i jej siostrę i T. brata. szok!!!i tak wszyscy na zmiane biegali do kibelka
tragedia. i wtedy zdałam sobie sprawę ze to nie zatrucie pokarmowe a wirus, który mój T. przyniósł z pracy tuż przed naszym wyjazdem
jestem na 127 stronie. nadrobię???
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:39   #4307
aania_20
Zakorzenienie

DOMINICZKU, sto lat!!!! : roza:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:39   #4308
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ze mnie gapa!
Dominik sto lat!

A Julis spi, ja odpoczywam
Dziś zaprosiła nas na obiad () a rodzice na grilla
I co?wkleisz zdjęcie tego testu?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-06-29, 11:40   #4309
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82;35009091[COLOR=Pink
no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszo. bo w niedziele wieczorem wzięło tesciową i jej siostrę i T. brata.
[/COLOR]
padłam!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:50   #4310
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
I co?wkleisz zdjęcie tego testu?
Tylko, że na zdjęciu nic nie widać , mam do dyspozycji tylko słaby aparat w telefonie.
Agni no to mieliście przeżycia

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-06-29, 12:12   #4311
83monia
Zakorzenienie

znalazlam fajnie wygladajace ciasto http://urodaizdrowie.pl/tort-przypominajacy-lato i chyba wlasnie takie cos zrobie...
jeju, juz nie wiem co mam robic

Stary 2012-06-29, 12:19   #4312
Shira_83
Zadomowienie

Bry kuny

Cytat:
dzisiejsze

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shirko super Zięciunio i tort super.
dziękujemy

Cytat:
My dziś pochowaliśmy dziadka
.
przytulaski kochana!

Cytat:
Ania a może nazwiesz sunię Kuna ?

chcesz co by sunia doznała pomieszania gatunkowego

Marina
jak Igi po szczepieniu?

Dominik!!! sto lat chłopie!
Stary 2012-06-29, 13:35   #4313
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Szymus za zabka

Dzisiaj wyszedł 6-sty ząbek Dolna, prawa dwójka

Cytat:
Madziulka a jakbyście zrezygnowali z łóżeczka i Szymon spałby na samym materacu?
Bez sensu chyba...
Myślałam o tym , ale przecież on by uciekał z tego materaca
Narazie jesteśmy na etapie, że leżę na podłodze przy łóżeczku i czekam dopóki mały nie zaśnie, jak zaśnie obkładam poduchami. Wkładam go do łóżeczka tylko do spania.

Cytat:
A "to coś" Igora zbledło wyraznie... . Znaczy jest jeszcze, ale teraz przypomina taką krostkę, pryszcz... nie mam pojęcia co to było, ale KAMIEŃ spadł mi z serca, że to nie żaden insekt.
Bardzo się cieszę Marinko

Cytat:
Dostałam @
Po 20 miesiącach i zdradzę Wam,że był to dla mnie szok
ja przeżyłam taki szok 1 czerwca

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:43   #4314
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u mnie nigdy testy ciąży nie wykazywały
zawsze szłam na bete aby mieć pewność

Pieleszko super że Hania nie będzie miała nast operacji bardzo się cieszę że wraca do zdrówka

laski kupiłam te nowe pampki z rossa mam nadzieje ze będą lepsze od tych poprzednich które były tragiczne!
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:58   #4315
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

oj pewnie niełatwo będzie z trójką w domu...

No nielatwo i dlatego pewnie wiekszosc czasu spedzimy u dziadkow w Ustroniu, oni sie naciesza, a ja bede miala pomoc.

Cytat:
monia oby tak było. Zawsze wydawało mi się, że starszaków to dosłownie trzeba zdzierać z łóżka, bo nie mogą wstać
No kochana, zebys sie nie zawiodla. Moje starsze, a takie niedobre, ze jak trzeba isc do przedszkola, to nie da sie ich zwlec z lozka, a w weekend same nas budza skoro swit.

Cytat:
też macie takie dzieci?
Moj szczypie i szarpie za ucho jak go karmie.

Cytat:
To u mnie na odwrot, przy dziewczynach od razu gruba krecha, przy Antku ledwo widoczna.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

u mnie noc masakra....zasnęłam może ok 3ciej i z przerwami spałyśmy do 7mej. Mała teraz ma drzemkę, ale męczy się bardzo, chrapie jak stary i kaszel ją dusi. próbowałam jej ściągnąć na śpiocha coś frida, to sie od razu rzuca i przebudza....A głowę mam jak stodoła od tego bólu gardła. Pogoda cudna się zrobiła, a my w domu uziemione
Ale sie nacierpicie. Zdrowia dla Was dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

ale, żeby nie było za rózowo, to w sobote popołudniu i cąła niedziele przeleżałąm w łóżku z zatruciem pokarmowym(byc może teściowa chciałą mnie wyeliminować). emil wydobrzał po 2h (zwymiotował 2 razy i kwita)za to mnie męczyło 1,5 dnia.. no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszo. bo w niedziele wieczorem wzięło tesciową i jej siostrę i T. brata. szok!!!i tak wszyscy na zmiane biegali do kibelka
tragedia. i wtedy zdałam sobie sprawę ze to nie zatrucie pokarmowe a wirus, który mój T. przyniósł z pracy tuż przed naszym wyjazdem
Widze, ze dopadlo Cie to samo, co mnie, ale ja niestety sie zatrulam.

Dominis buziaki chlopaku!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 14:17   #4316
Kajool
Zadomowienie

Witam. Przepraszam, ze nie odniose sie do postow, nie dam rady.
U nas znowu wielki ARMAGEDON. Jaka jest zaleznosc miedzy moim zdrowiem a wyjazdami TZ?? Nie wiecie, zawsze sie wtedy rozchoruje :/ Szymek juz ma sie lepiej, chociaz dostal katar i z srody na czwartek spalam moze 3 godziny. Plakal bo nie mogl spac, plakal, bo nie mogl ssac smoka a byl glodny. Wszystko bylo zle. I ja sie rozlozylam Mam chore gardlo, leze w taki upal i mi zimno. A jeszcze jestem sama...
W ogole nie pozegnalismy sie ze skaza, proba wproadzenia normalnego mleka, skonczyla sie gigantyczna wysypka na twarzy. Takze jacienku przepraszam, ale recepte bede musiala sama zrealizowac :/

Sto lat dla wszystkich solenizantow
Chcialam wam jeszcze polecic nowa strone http://opowiemcibajke.pl/
Kolezanka wlasnie otworzyla.
Stary 2012-06-29, 14:34   #4317
zanka205
Zakorzenienie

Zdałam prawko!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 14:36   #4318
Marina1
Zakorzenienie

Shireczko a dobrze, wiem, że kiedyś pytałaś, ale nie odpisałam, bo zauważyłam "to coś " czarnego w dupce igora zaraz, więc już to pochłonęło całą moją uwagę. Po szczepieniu ok - szczepiony był w ramię, przyłożyłam kilka razy kwaśną wodę w żelu i nie ma śladu. Nie płakał przy wkłuciu. Grunt, że już za nami, bo ta akurat szczepionka jakoś mnie tak przerażała. Pewnie przez te głupie artykuły w necie o niej. A Krzysio jak??
Stary 2012-06-29, 14:37   #4319
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

brumek Ale Tymcio się namęczył, chyba wszystkie jego białe potworki wychodząc, dały Wam kość prawda? Ale już bliżej niż dalej ejsteście pełnego uzębienia
Bidulka Ale chyba już się będzie kończyć ta choroba, co? No bo ile można

A Tymuś zawsze cierpi od ząbków, fakt. Choć górne dolne dwójki wyszły dość łagodnie... Choć mi sie wydaje, że to i tak nie jest tragicznie, bo przecież niektóre dzieci mają jeszcze wtedy gorączkę, biegunkę. A Tymcia po prostu boli.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Cytat:
znalazlam fajnie wygladajace ciasto http://urodaizdrowie.pl/tort-przypominajacy-lato i chyba wlasnie takie cos zrobie...
jeju, juz nie wiem co mam robic
Ktoś stąd go robił niedawno chyba

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyszedł 6-sty ząbek Dolna, prawa dwójka
Ale się rozpędził

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam. Przepraszam, ze nie odniose sie do postow, nie dam rady.
U nas znowu wielki ARMAGEDON. Jaka jest zaleznosc miedzy moim zdrowiem a wyjazdami TZ?? Nie wiecie, zawsze sie wtedy rozchoruje :/ Szymek juz ma sie lepiej, chociaz dostal katar i z srody na czwartek spalam moze 3 godziny. Plakal bo nie mogl spac, plakal, bo nie mogl ssac smoka a byl glodny. Wszystko bylo zle. I ja sie rozlozylam Mam chore gardlo, leze w taki upal i mi zimno. A jeszcze jestem sama...
W ogole nie pozegnalismy sie ze skaza, proba wproadzenia normalnego mleka, skonczyla sie gigantyczna wysypka na twarzy. Takze jacienku przepraszam, ale recepte bede musiala sama zrealizowac :/

Moje dziecko to chodzące zniszczenie Torpeda "Zniszczenie"
Stary 2012-06-29, 14:37   #4320
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Zdałam prawko!
Straszssssssszznie się cieszę!!!!! klask i:
Zobaczysz, że życie teraz stanie się łatwiejsze!

Dominisiu nasz kochany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości