Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 10:15   #3361
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Mnie jeszcze ulgę przynosiło jak pod prysznicem wyciskałam trochę mleka-przynajmniej na chwilę było lepiej
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:22   #3362
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Malwina ja Cię rozumiem. Jestem troszkę dalej - tylko troszkę liczę dni.... Chciałabym chociaż żeby ten czerwiec się już skończył Ja mam ostatnio (ostatni tydzień) bóle dość mocne jak na @, to pewnie skurcze - trwają minutę, dwie. Na szczęście nie ma ich dużo - 2 na dzień. Biorę jednak fenka wciąż, za 2 dni odstawiam, co wtedy będzie A moja szyjka już miękka i o połowę krótsza..
Masz jakieś bóle czy tylko te kłucia?
Mam kłucia i twardnienia brzucha, wczoraj jak wkładałam tabletkę to krążek mi tak wysoko uciekł, że ledwie go dotknęłam. Narazie mi się te kłucia uspokoiły bo leżę od wczoraj,szyjka miękka, rozwarcie minimalne...Wizytę mam za równe 2 tyg i wtedy mam zmniejszać fenka, a lekarka na drugi dzień jedzie na wakacje Gorzej jak na zmniejszanie dawki zareaguje tak jak agunia, czyli porodówką. A dziecko jest malutkie
Już chciałabym połowę lipca...a tu dalej jeszcze ten czerwiec
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:27   #3363
hanjah
Zakorzenienie

W Polsce ponoć upały, a u nas leje Ale mnie to nie przeszkadza, bo i tak się nigdzie nie wybieram I przynajmniej temperatura w domu jest znośna.

Tż miał dzwonić z pracy co godzinę, a do tej pory się nie odezwał (zaczyna o 6) Teraz dobrze się czuję, ale jakby coś się zaczęło to nawet nie mam z nim kontaktu
Stary 2012-06-29, 10:27   #3364
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wieści są mieszane
Nie mam zatrucia ciążowego Szyjka ok
Za to mam mega infekcję pęcherza (dostałam antybiotyk) i płytki krwi dalej spadają
W niedzielę mam przyjść do szpitala, bo moja gin ma dyżur. Zrobi mi ktg, kolejne badanie moczu i morfologię z ręcznym liczeniem płytek krwi. Nie wiadomo co się dzieje, ale mam ich już 108 tys i cały czas lecą w dół
Mam się umówić do hematologa.
Prawdopodobny termin cc 11 lipca (jeszcze zrobi mi usg, żeby sprawdzić czy Mały jest gotowy na wyjście 2 tyg przed tp z miesiączki).
Dobrze, że to nie zatrucie. Oby reszta szybko wróciła do normy.
Z tymi płytkami, to ciekawe, o co chodzi. Podejżewają dlaczego tak się dzieje?
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Szyjka zgładzona, ale nie zanikła. Ujście wewnętrzne zamknięte, pośladki do niego przyparte. Zewnętrzne rozwarcie 1,5 cm. Mogę nie doczekać 12 lipca...
No ciekawe, czy doczekasz.

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Jaaaa, ale to wygląda...strasznie.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no to faktycznie ja teraz też mam wrażenie że drugiego maluszka mogłabym wykarmić mam nadzieje że się to szybko unormuje bo piersi mam twarde jak kamienie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

a żeby nie było tak różowo to zostało mi aż 8 kg do zrzucenia, pewnie z dnia na dzień będzie lepiej ale spodziewałam się mniejszej ilości, nie wchodzę w żaden dól z przed ciąży;/
Super, że nie masz problemu z pokarmem i karmieniem. Niebawem wszystko się unormuje i będziesz cieszyć się karmieniem.
Kilogramów nie masz wcale tak dużo, zobaczysz szybko zejdą.
Mi też zostanie coś koło tego a może nawet i więcej.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:30   #3365
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dziękuję Kochana teraz już tylko odliczam tygodnie do donoszenia już tak niewiele zostało, ale skurcze mam coraz częstsze. Mam wrażenie że fenek już sobie z nimi nie radzi, ale jestem dobrej myśli że jeszcze troche wytrwam

ad.1. gratulacje tc

ad. 2. a dziękuję bardzo już tak się cieszę że skończyłam te studia... miałam już dość. Teraz czuję taką ulgę psychiczną
Domyślam się! Teraz w spokoju może pani rodzic, pani magister

Cytat:
Napisane przez Kkasiak77 Pokaż wiadomość
Moja Zuzia ma 9 lat. Powiem Wam że po jej narodzinach powiedziałam sobie - nigdy więcej. Miałam marny poród, a po powrocie do domu było jeszcze gorzej - non stop wisiała przy cycu, dniem i nocą, a jak zaczęły się kolki - to już wolę nie pisać co było... potem kolki się skończyły, a mała dalej wyła nocami - w każdym razie przez 4 lata nie przespałam ani jednej nocy. No, ale tak to widać jest "urządzone", że z czasem wszystko się zapomina - i takim to sposobem na "starość" zachciało nam się drugiego bąbla
I barzdo dobra decyzja a Zuzia będzie na pewno super pomocnicą!
Cytat:
witam witam niestety nie dam rady Was nadrobić, taka jestem ciekawa co u Was,
a nasz maluszek kochaniutki i bardzo grzeczny jak narazie, mam nawał pokarmu, dziś już jest lepiej niż wczoraj, często go karmie ale nie mam wrażenia że cały dzień jest na cycu, w nocy je częściej co przy nawale akurat mi odpowiada ani raz nie dostał flachy w dzień odsypiam, maż przejął obowiązki domowe podoba mi się ta nowa codzienność
Cytat:

a zdradzę zrobiliśmy naradę rodzinną i wyszło nam że mamy małego Nikodema, miał 55 cm, waga się zgadza, cm dopisz ale może niech samo "synuś" zostanie

haniu powiedz mi jak sobie radziłaś z nawalem i czy też Cie na początku bolały sutki?
Bardzo mi się podoba Nikodem! Tez braliśmy pod uwagę
Cytat:
u mnie też nie ma krwi, może mam małe pęknięcia ale to jest nic, za radą Pani od laktacji nie chce odciągać bo mam dużo pokarmu, nie chce mieć go jeszcze więcej, może maluch sobie z tym poradzi narazie tylko przykładam zimną kapustę, a jak mi piersi urosły to szok!
Cytat:
no to faktycznie ja teraz też mam wrażenie że drugiego maluszka mogłabym wykarmić mam nadzieje że się to szybko unormuje bo piersi mam twarde jak kamienie

a żeby nie było tak różowo to zostało mi aż 8 kg do zrzucenia, pewnie z dnia na dzień będzie lepiej ale spodziewałam się mniejszej ilości, nie wchodzę w żaden dól z przed ciąży;/
A boli jak się przyssie?? kochana szybko zrzucisz! przecież nawet tydzień nie minął!

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-06-29 o 10:31
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:32   #3366
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mam kłucia i twardnienia brzucha, wczoraj jak wkładałam tabletkę to krążek mi tak wysoko uciekł, że ledwie go dotknęłam. Narazie mi się te kłucia uspokoiły bo leżę od wczoraj,szyjka miękka, rozwarcie minimalne...Wizytę mam za równe 2 tyg i wtedy mam zmniejszać fenka, a lekarka na drugi dzień jedzie na wakacje Gorzej jak na zmniejszanie dawki zareaguje tak jak agunia, czyli porodówką. A dziecko jest malutkie
Trzymam kciuki, żeby wszystko wytrzymało do odpowiedniego czasu.Nie stresuj się, będzie dobrze.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:34   #3367
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dobre

Dziewczyny prosimy o oddanie głosu na imię dla synka Wanilki
1. Prosper
2. Fiebrosław
3. Wilhelm
4. Antyd
5. Eulogiusz
6. Febron

Zwycięzkie imię zostanie wysłane Wanilce jako nasza propozycja. Bóg Wam to w dzieciach wynagrodzi

Ja głosuję na nr 2 takie piękne zdrobnienie Pierdek będzie

widzę że się nie nudziłyście beze mnie muszę doczytać co wybrałyście choć i tak maluch ju ma nadane imię

aniu boli na samym początku, jak zaczyna ssać, potem tylko troszkę bo ten sutek jednak jest obolały ale z dnia na dzień widzę poprawę mąz nie przygotował
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:34   #3368
hanjah
Zakorzenienie

Zadzwonił Nie chciał dzwonić wcześniej żeby mnie nie budzić, a ja nie śpię od 5.10

Wymyślił, że w przyszłym tygodniu pójdzie 2-3 razy na nadgodziny (na te dni co ma wolne z grafiku) Bo za pierwszy tydzień paternity zapłacą mu 100% a za drugi tylko 50%... ale powiedziałam mu że ma o tym teraz nie decydować, bo kto to wie co to będzie przez weekend i na początku przyszłego tygodnia...
Stary 2012-06-29, 10:44   #3369
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej to i ja sie witam ale jestem ospala masakra...
i u mnie tez cisza:P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:52   #3370
nel_a
Zakorzenienie

jakaś taka nuda dziś

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:01   #3371
pumas
Zakorzenienie

To i ja się witam
Piękny dziś dzień, upał się zapowiada, to dobrze, będzie co robić.
Kolejna noc przespana, te leki naprawdę usypiają
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:05   #3372
agunia82
Zakorzenienie

Ułaaaa, ale tu się dzieje, widzę, że lawinowo na porodówki się szykujecie

Cytat:
a nasz maluszek kochaniutki i bardzo grzeczny jak narazie, mam nawał pokarmu, dziś już jest lepiej niż wczoraj, często go karmie ale nie mam wrażenia że cały dzień jest na cycu, w nocy je częściej co przy nawale akurat mi odpowiada ani raz nie dostał flachy w dzień odsypiam, maż przejął obowiązki domowe podoba mi się ta nowa codzienność
no to super wieści kochana

Cytat:
w szpitalu jak dziewczyna z mojej sali miała straszny nawał, to jej radzili przed karmieniem małej upuścić odrobinę pokarmu a poza tym przed karmieniem opukiwać koniecznie piersi (sprawdzać, czy nie ma gdzieś stwardnień, grudek i te miejsce w szczególności rozmasować, żeby zastój się nie zrobił)

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
u mnie chyba zmniejszenie dawki nie miało nic do rzeczy, podejrzewam, że nawet bez tego akcja i tak by się rozkręciła, bo ja zdążyłam zmniejszyć dawkę tylko o pół tabletki

A tak poza tym, to znalazłam sposób, żeby małą dokarmiać na śpiocha. W ten sposób niestety nie dam rady dawać jej cyca przy każdym karmieniu, ale przynajmniej będę pewna że je ile powinna i mam nadzieję, że zacznie szybko przybierać na wadze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:14   #3373
chce_byc_mama
Zakorzenienie

matko to wszystko jest takie ekscytujace

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:23   #3374
IkaTg
Raczkowanie

Hej Mamcie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
wszystkie znajome/sąsiadki chodzą z dziećmi do jednej i tej samej lekarki - bo jest miła... Ma same dobre opinie i też bym dziecko do niej zapisała, ale... Jeden wielki minus jest taki, że przy każdym najmniejszym przeziębieniu ona od razu przepisuje antybiotyk
Jak dla mnie to że jest miła nie powinno być kryterium wyboru. My też mamy u siebie taką lekarkę. Jest miła, ma świetny kontakt z dziećmi, ale jak coś zaczyna się dziać nietypowego, innego niż przeziębienie to już nie jest tak fajnie. Zazwyczaj kończy się w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A teraz się właśnie podłamałam, bo przyszedł nam list, że w badaniach przesiewowych robionych zaraz po urodzeniu coś wyszło nie tak, badanie wyszło niejednozacznie i nie można wykluczyć, że u małej wystąpiła jakaś choroba wrodzona (nie napisali jaka), która początkowo może nie dawać żadnych objawów. Musimy podejść do przychodni i ponownie pobrać krew na te badania. Ehhh aż mi się płakać chce
Będzie dobrze, to pewnie chodzi o wagę małej

Cytat:
hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, jakoś nie było okazji się "ujawnić", stanowicie taką zgraną paczkę że aż głupio się między Was wciskać no ale jak przeczytałam to co napisała agunia, to już nie mogę siedzieć cicho. Kochana - nic się nie martw, przechodziłam dokładnie to samo 9 lat temu ze swoim pierwszym dzieckiem (córa). Ta krew jest badana w kierunku mukowiscydozy, fenyloketonurii i czegoś tam jeszcze. Moja córka urodziła się dokładnie w wyznaczony z OM dzień, waga 2.850, więc nie była to niska masa urodzeniowa - i też po jakimś czasie dostaliśmy to pisemko, że z próbki nie dało się wykluczyć jednej z chorób i że mamy dosłać kolejną próbkę krwi. Mój mąż poleciał do lekarki rodzinnej, rozpłakał się z nerwów w gabinecie - kazali przyjść z dzieckiem, że pobiorą krew i przygotują do wysyłki. Poszliśmy następnego dnia, była inna pielęgniarka - i od razu nam powiedziała, że te badania robią w Warszawie i że tam pracuje jej kuzynka - gadała z nią i dowiedziała się, że mieli chwilową awarię sprzętu, badania nie wyszły i musieli do mnóstwa ludzi wysłać pisemka o takiej treści, żeby każdy koniecznie dostarczył krew. Tak więc spokojnie, to pewnie znowu "tylko" awaria - trzymam kciuki żeby tak było.
Tak w ogóle to jestem Kaśka, mieszkam w Olsztynie, a mój synek Mateusz przyjdzie na świat 17 sierpnia
No to nie mogą napisać o co chodzi, tylko stresują młode matki
A tak w ogóle witam

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Witam wszystkich i oznajmiam, że jestem już po wizycie... i gin powiedział mi, że już rodzę szyjki już praktycznie nie ma - skróciła się do mniej niż 0,5 cm i rozwarcie na 1,5 cm. Jak do jutra nie będzie skurczy (ale powiedział, że on jest pewny, że się pojawią) to mam jechać na IP i niech oni decydują... W zasadzie to mi ulżyło i jestem bardziej spokojna, niż myślałam, że będę...
Dzidzia waży 3500, przepływy dobre, więc wszystko ok.
Po wizycie uczciliśmy wiadomość spacerem z kijkami Załączam świeże zdjęcie z tegoż spaceru - tak wygląda rodząca
No to trzymamy kciuki i czekamy na wieści. Mam przeczucie, że będziesz miała lekki poród. Taki spokój bije z Twoich postów

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no i teraz to już w ogóle mi pojechał... że zapuszczam sie w sprzątaniu...

nie dość, ze brzydka to już bezużyteczna?

czy to taki grzech , ze nie mam już siły tak biegac i sprzatac? ze mam gorsze dni? a od czego mam Jego w takich momentach?

do pracy wręcz wybiegł, nie dostałam już buziaka jak zawsze... zawsze do mnie dzwonił z pracy po 10 razy a od kilku dni cisza....
i co ja mam sobie myśleć? mam sie czuć winna?

dziś byliśmy na spacerze, 200 metrow od sklepu gdzie chcialam wejsc a on mi powiedzial, ze ze mna nie pojdzie, ze mam sobie sama jutro np pojsc... ze to dla mojego zdrowia tylko nie pomyślał, ze ostatnio jest mi tak słabo, ze staram sie wychodzic tylko z kims...

zdecydowałam. ja mu pokaże. niech sobie cały weekend sam wszystko robi, ja nie rusze palcem. jutro do położnej też pójde sama. i o nic go juz nie poprosze
Absolutnie nie możesz czuć się winna. Masz prawo nie mieć siły. A jak chce mieć porządek to niech sam się ruszy. Korona mu z głowy nie spadnie. Dobrze, że chociaż przeprosił.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
113/62 cały dzień miałam świetne ciśnienie

Cytat:

Wieści są mieszane
Za to mam mega infekcję pęcherza (dostałam antybiotyk) i płytki krwi dalej spadają
W niedzielę mam przyjść do szpitala, bo moja gin ma dyżur. Zrobi mi ktg, kolejne badanie moczu i morfologię z ręcznym liczeniem płytek krwi. Nie wiadomo co się dzieje, ale mam ich już 108 tys i cały czas lecą w dół
Prawdopodobny termin cc 11 lipca (jeszcze zrobi mi usg, żeby sprawdzić czy Mały jest gotowy na wyjście 2 tyg przed tp z miesiączki).
Dobrze, że nie ma zatrucia. Ale ciekawe co z tymi płytkami. Trzymam kciuki

Cytat:
Irmusia, grunt, ze masz opiekę
Prince

Szyjka zgładzona, ale nie zanikła. Ujście wewnętrzne zamknięte, pośladki do niego przyparte. Zewnętrzne rozwarcie 1,5 cm. Mogę nie doczekać 12 lipca...

Cytat:
To super, że jesteś zadowolona

Chyba nie wszystko mi zacytowało...
Stary 2012-06-29, 11:31   #3375
chce_byc_mama
Zakorzenienie

co tu taka cisza dzisiaj

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:37   #3376
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
co tu taka cisza dzisiaj
Może dziewczyny śpią? Mnie też powieki się zamykają

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:37   #3377
chce_byc_mama
Zakorzenienie

albo to cisza przed burza

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:38   #3378
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

wczoraj kupilismy łóżeczko w koncu dla naszego synka. Strasznie mi się podoba, jest białe i bez jakis zbędnych urozmaiceń. No i fajnie cenowo nam sie trafiło, odkupilismy od ludzi, ktorzy mieli blizniaki, 2 chłopakow. Tacy mili szkoci. I ten ojciec z przejeciem na twarzy mowil nam abysmy nie pozwolili dziecku spac w łóżku, bo oni tak zrobili i teraz mając łóżko king size lezą na skraju a chłopaki rozwaleni w środku Minę miał niezła

teraz musze tylko poszukac dobrego materaca i jakis tydzien przed porodem TZ bedzie skrecał, bo narazie nie chcemy sobie gracic pokoju....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:39   #3379
wvictoria
Wtajemniczenie

Oooooo, jak się zacznie rozpakowywanie to aż strach pomyśleć jakie będzie tempo

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:39   #3380
karolka110
Wtajemniczenie

Kochane donoszę co u depoison:

niestety w piersiach dostała od karmienia guzki, ale nie jest źle, karmi cały czas, Zosia wcina jak szalonawczoraj już odłączyli ją od kroplówki i jeśli nie będzie miała spadków cukru to w ciągu 2 dób wyjdą
, więc może już jutro

czekamy
Stary 2012-06-29, 11:42   #3381
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

niestety w piersiach dostała od karmienia guzki, ale nie jest źle, karmi cały czas, Zosia wcina jak szalonawczoraj już odłączyli ją od kroplówki i jeśli nie będzie miała spadków cukru to w ciągu 2 dób wyjdą
, więc może już jutro

czekamy
napisz jej, żeby koniecznie te guzki mocno rozmasowywała, nawet mocno opukiwała kostkami palców i nie ma że boli, inaczej będzie tylko gorzej, a to rozmasowanie powinno pomóc.
Szybciutko by je wypuścili, moja po odłączeniu kroplówki jeszcze 5 dni leżała w szpitalu, mam nadzieję, że u nich się uda jutro wyjść

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:43   #3382
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Przyszłam powiedzieć dobranoc i pochwalić się, że dzisiaj zaczynamy z małą 34 tc

Dobrej nocy
gratuluje nowego tygodnia

Cytat:

Wieści są mieszane
nie wiem czemu ale umknęło mi, ze masz miec cc
mam nadzieje, ze do niedzieli wyniki sie poprawią

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej!!!
Witamy sie w 38 tygodniu jestesmy donoszone
no w koncu
gratulacje

Synek

Stary 2012-06-29, 11:44   #3383
chce_byc_mama
Zakorzenienie

to trzymamy kciuki za Depoison i Zosienke!!

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:46   #3384
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
w szpitalu jak dziewczyna z mojej sali miała straszny nawał, to jej radzili przed karmieniem małej upuścić odrobinę pokarmu a poza tym przed karmieniem opukiwać koniecznie piersi (sprawdzać, czy nie ma gdzieś stwardnień, grudek i te miejsce w szczególności rozmasować, żeby zastój się nie zrobił)
dzięki właśnie boje się zastoju dlatego przykładam kapustę, dziś już jest lepiej bo wczoraj to miałam kamienie zamiast piersi dziś są już miększe
Stary 2012-06-29, 11:47   #3385
chce_byc_mama
Zakorzenienie

musze zaczac obiad robic..

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:47   #3386
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

wstawac spiochy
daj pospać ciężarnym

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży tak bardzo się bała, że będzie miała problem z zajściem a tu 3 cykle i pozytywny test. Oby wszystko było ok
super wiadomosci

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Witam się w 34 tygodniu
brawo za nowy tydzien

Synek

Stary 2012-06-29, 11:47   #3387
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

, więc może już jutro

czekamy

trzyma kciuki guzki to chyba normalne przy nawale bo ja tez miałam wczoraj, nic przyjemnego dlatego współczuje trzeba też jak najczęściej przykładać maluszka
Stary 2012-06-29, 11:51   #3388
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jak mnie sutki bola
Was tez tak bola?

Amelcia
Stary 2012-06-29, 11:53   #3389
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
ehh nie moglam zasnac, chyba po 2 zasnelam, wstalam po 6 na snaidanie z tz i po 8 znowu zasnelam...
w nocy mialamkucia w pachwinach, a teraz znowu pobolewa mnie brzuszek..zobaczymy czy po wizycie w wc przejdzie...jest taki swkar, ze nie mam sil...
Cytat:

kochana ja bym chciala miec 8kg po urdzeniu, ja bede miala ze 20
Cytat:
super kochana, ze wszystko dobrze
Cytat:
znowu mnie czysci

dzowniam do kolezanki juz 3 dzien sie meczy ze skurczami co 2 minuty bardzo bolesnymi a rozwarcia nie ma. Czekaja z wywoływaniem, raz mowia ze beda wywyolywac raz ze cc bo rozwarcia zero. Ale potem zmeinaija zdanie i karzą czekac. Ona jest juz 5 dni po terminie. Wspolczuje jej, tak sapie przez telefon
mnie tez zaczyna hehe, a co do kolezanki 3mam kciuki za bidulke
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Witam się w 34 tygodniu
?
Gratki za 34 tydzien j
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży tak bardzo się bała, że będzie miała problem z zajściem a tu 3 cykle i pozytywny test. Oby wszystko było ok
dla kolezanki
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dzisiaj w nocy miałam co chwilę głupie sny że mąż mnie zdradza nie wiem skąd i się bierze w tej głowie (a mam takiego cudownego męża ), a co lepsze to od wczoraj mnie czyści mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun...........

no i widzę że następne mamusie szykują się na porodówkę
kochana ja mialam takie sny gdzies w polowie ciazy

Cytat:
witam się i ja z rana wyprawiłam męża i córę na zakończenie roku szkolnego - i zaczynamy WAKACJE!!! ulga niewyobrażalna, nie będzie od rana walki żeby dziecko wstało, odrobiło lekcje, położyło się spać o ludzkiej godzinie.... a w środę - wywozimy małą do babci, niech się trochę babcia nacieszy, a my w tym czasie będziemy szukać wózka, łóżeczka, itd - sama przyjemność
Mam nadzieję że i dla Was ten dzionek będzie superowy, słoneczko świeci (u nas dawno go nie było) - tak więc musi to być dobry dzień
Witam| i gratuluję dzieciaczkow
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Ja nadal w szpitalu Badają mnie w każdą stronę. I coś znaleźli w moczu więc dziś musiałam sikać do aż dwóch pojemniczków Ale lepiej niech sprawdzą żeby być pewnym. Nadal dwa razy dziennie ktg + co kilka godzin słuchanie czy serduszko bije. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego jak tu traktują pacjenta.
A co do czystości w łazienkach (była kiedyś wymiana zdań na ten temat) to panie są 3-4 razy dziennie, sprawdzają czy jest czysto, zawsze mopem przetrą. Jest naprawdę czyściutko
bedzie dobrze, jestes pod dobra opieka
Cytat:
hej!!!
Witamy sie w 38 tygodniu jestesmy donoszone!
klask i:
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:53   #3390
nitka_88
Zadomowienie

Witajcie Pewnie nawet nie zauważyłyście mojej chwilowej nieobecności, ale i tak melduję że już jestem. Niestety, nie dam rady nadrobić tych paru dni, które minęły mi na poszukiwaniu samochodu do kupienia. Przejrzałam tylko pobieżnie co tam u Was i widzę, że mamy nowe mamusie - gratuluję i świeżo upieczoną panią magister
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, trzymam za wizyty i pomyślne rozwiązania, które chyba nam się szykują
Cytat:

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości