|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co Wam psuje humor, irytuje i złości
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takich zaczepiaczy się boję, jeszcze szczególnie jak po %%% ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
-jak do kogoś się nie można dodzwonić i ta osoba nie oddzwania
, albo kiedy ktoś nie odpisuje na sms-y.-kiedy zaczepiają mnie faceci na ulicy z jakimiś głupimi tekstami (żeby jeszcze ktoś sensowny); zawsze się stresuję jak przechodzę obok ekipy budowlańców, bo staksują od góry do dołu i jeszcze wylecą z jakąś 'intelientną' zaczepką ![]() -jak ludzie nie sprzątają po sobie, tylko zostawiają syf i nie szanują czyjejś pracy, przykład: sprzątam - za godzinę jest brudno -darcie (każdy wie czego) po nocach, kiedy niektorzy ludzie śpią ![]() -ludzie którzy są niewychowani i nie stosuja się do zasad kultury, nie wiedzą co jest z kulturą zgodne a co nie (albo tylko udają de***i) -dziewuchy, które biorą się za zajętych facetów ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
i poświęcić duuuużo czasu.
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pijane osoby. Dziewczyny-chłopców, którzy nie potrafią się wtedy zachować. Kiedy ktoś mi mówi co mam robić, jakby był alfą i omegą.
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie lubię jak ktoś smuci po alko i wymaga żeby go pocieszać, a ludzie chcą tańczyć, dobrze się bawić
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Nie znoszę przerywania w rozmowie. I obracania kota ogonem, żeby wyjść na mądrzejszego, typu ja mówię "chyba nie będziemy czekać na autobus, szybciej piechotą" a druga osoba "no cooooooo ty, zwariowałaś, oczywiście że nie ma sensu czekać!" - tak jak bym dopiero co nie wyraziła dokładnie takiego zdania :/
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
-niemożność dodzwonienia się do przychodni/urzędu itp.
-spóźniające się tramwaje -nagminne przerywanie wypowiedzi. Nie jestem przewrażliwiona, uwierzcie, ale na studiach kompletnie nie mam prawa głosu. Jeszcze w tamtym roku było ok, choć bez szału, ale w tym roku nie mogłam się jednym zdaniem przebić, a jak już zaczęłam to ZAWSZE ktoś mi przerwał. Hitem ostatnich dni: referuję temat: To, że X zrobiła tak (i wtręt gościa (z ryjem na mnie): ona tak nie zrobiła, to bzdura, którą powtarzasz itp.)... argumentuje się tym i tym. Z kontekstu wcale nie wynikało, że uważam, że to zrobiła, ale o tym mogliby się dowiedzieć, gdybym k.mać mogła dokończyć zdanie. No do ch.pana. Mniej by mnie to uwierało, gdyby nie fakt, że za każdym razem mówię, że mi przerwano i chciałabym dokończyć. Jak grochem o ścianę -tego, że rodzice myślą, że każdy może mieć nianię. I tacy płacą niani grosze (bo lepiej mieć te 800 zł niż nie mieć), nie zatrudniają legalnie, a często wymagają wielu innych rzeczy kompletnie niezwiązanych z dzieckiem i tłumaczą to: złą polityką prorodzinną państwa. Nosz k. -wkurzają mnie moje cwane koty, które tylko czyhają na to, że zostawię gdzieś jakiś ciuszek, tudzież ręcznik będzie za nisko wisiał. Diablice sikają na to, jak tylko znajdą. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie również, jak osoba, z którą nie jestem blisko, tylko razem pracujemy bierze się za poprawianie mojej psychiki. "Musisz popracować nad tym" "zauważyłam, że zachowujesz się tak i tak, a to będzie dla Ciebie złe". Laska, która naprawdę nie zna mnie, nie wie nic o moim życiu, sama wiecznie zrzędzi. Psuje mi humor... spotkanie z rodzicami, najczęściej z ojcem. A do tego sianie paniki i robienie z siebie "ojezu, jestem taka dziwna, ale tyyyyyyyle mam zajęć". No, a na koniec "matko, jaka jestem zmęczona, codziennie muszę się spotykać ze znajomymi, Ty to w ogóle tylko w domu siedzisz" - po cholerę wychodzi, skoro następnego dnia narzeka? |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie denerwuje: -wytykanie innym rzeczy bez znaczenia -robienie specjalnie na złość -to jak ktoś ciągle gada i nie uważa za stosowne przestać (np. w Kościele, lub w szkole na lekcji -.-) -uważanie się za osobę wszystkowiedzącą |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Psuje mi się humor gdy niezbyt lubiąca mnie osoba niemal łasi się bo czegoś potrzebuje by za chwilę rzucić niemiłe, wręcz odpychające spojrzenie pełne niechęci itd. Zawsze mi się wydawało, że gdy ludzie są dorośli i dojrzali to mimo braku sympatii potrafią załatwiać miedzy sobą sprawy, szczególnie gdy sytuacje te mają miejsce w pracy. Ale po cholerę się mizdrzyć by później niewerbalnie okazać swoją niechęć?
Drażni mnie również sytuacja, gdy ktoś, z kim jestem w relacji koleżeńskiej, ale bardzo słabej ciągle zdrabia moje imię przy każdym kontakcie i zwraca się w taki sposób, jakbyśmy nie wiem ile lat się przyjaźnili
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jeszcze cos mnie strasznie wkurza: jak ktoś puka i nie czeka na moje 'proszę' tylko sobie radośnie wchodzi
Mogę akurat stać w gaciach np.:/
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
ja to chyba jestem klinicznym przypadkiem bo mnie złości prawie wszystko
dlatego nazywam to szeroko pojęta ludzką głupotą, bezmyślnością i okrucieństwem, np - chamstwo na drogach, jazda jakby się w ogóle nie miał pojęcia o istnieniu przepisów drogowych i łączenia ich ze zdrowym rozsądkiem, podnosi mi to cisnienie srednio 2 razy dziennie, w drodze do i z pracy. Mam wrażenie, że ok połowa kierowców we Wrocławiu prawo jazdy znalazła w chipsach - bezmyślność i brak empatii w relacjach sąsiedzkich, współpracowniczych, ogólnie w róznych grupach społecznych w ktorych zyjemy i w których zamiast sobie wzajemnie ułatwiać to ludzie sobie złośliwie albo po prostu bezmyślnie utrudniają nawzajem zycie - złości mnie że mieszkam na zamkniętym osiedlu, płacę w opłatach miesiecznych za "ochronę", domofon, szlabany a jakiś idiota zostawia to wszystko otwarte bo jemu sie nie podoba "zycie w pozamykanym getto" - no to kurde niech się wyprowadzi, nikt mu nie kazał kupować tu mieszkania ![]() - niekompetencja. Zwłaszcza w pracy. I zwłaszcza kiedy to ja musze sie tłumaczyć z czyjejś niekompetencji a ta osoba nie ponosi żadnych konsekwencji swojej kiepskiej pracy - poczta polska i listonosze ![]() - osoby głośno się zachowujące w miejscach publicznych, najwyrazniej po to zeby zwrócic na siebie uwagę w ogóle, dużo mnie irytuje |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też irytuje wiele zachowań innych ludzi, bo ja z natury nie lubię ludzi . Ale to "nielubienie" korzyść sporą mi dało : nauczyło mnie asertywności . Jednak z dwoma problemami nie mogę sobie poradzić . Toczę pianę z ust, jak rozsierdzony byk . Pierwsze - to niepunktualność . Szczególnie tu gdzie mieszkam {Kaszuby} ludzie nie potrafią posługiwać się zegarkami i kalendarzem . Drugie - to wszechobecne używanie zdrobnień przez, wydawałoby się - dorosłych ludzi . Jakie to irytujące !
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3501854 7]Psuje mi się humor gdy niezbyt lubiąca mnie osoba niemal łasi się bo czegoś potrzebuje by za chwilę rzucić niemiłe, wręcz odpychające spojrzenie pełne niechęci itd. Zawsze mi się wydawało, że gdy ludzie są dorośli i dojrzali to mimo braku sympatii potrafią załatwiać miedzy sobą sprawy, szczególnie gdy sytuacje te mają miejsce w pracy. Ale po cholerę się mizdrzyć by później niewerbalnie okazać swoją niechęć?[/QUOTE]
Miałam takiego "kolegę", który prawie w ogóle ze mną nie rozmawiał, czasami bywał chamski. Dopiero kiedy czegoś chciał nagle stawał się miły. Kiedy odmawiałam pomocy z czymś to mówił "ale jesteś, mnie nie pomożesz", albo coś w tym stylu. Natomiast jeśli jego o coś się poprosiło to spełnienie tej prośby graniczyło z cudem.
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Jest trochę tego co mi psuje humor:
- osoby, które nie reagują na słowo "przepraszam" mówione nie wiadomo który raz - idąca naprzeciw grupka ludzi, która nie ma zamiaru przegrupować się aby przepuścić jedną osobę i na siłę zmusza aby ta jedna osoba schodziła im z drogi schodząc na trawnik/ulicę i mający fochy, że ta osoba ochrzani lub nie chce im ustąpić miejsca, - osoby, które zadają pytanie i nie słuchają odpowiedzi a za kilka minut znowu to samo pytanie i dalej nie słucha, - puszczanie przez grupki ludzi (przeważnie mężczyzn) muzyki z komórki na głośnik żeby wszyscy słyszeli jakiej to oni "super-hiper-och-ach-za*******j" muzyki słuchają i zabijają wzrokiem (żeby tylko) gdy zwrócisz uwagę aby wyłączyli, - podniecanie się przez całą drogę JEDNĄ wpadką słowną nauczyciela lub kogo innego, - używanie jako przecinka brzydkich wyrazów, - wtrącanie do zdań epitetów dla podkreślenia powagi sytuacji. |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od tego, że mój humor w ciągu dnia zależy od tego jak mi się spało tzn, jakie miałam sny. Jeśli coś mnie w śnie mocno zdenerwowało, budzę się rano wnerwiona i taka przez jakiś czas chodzę.
Irytują mnie ludzie samolubni, którym obce są dobre maniery oraz ci którzy nadają jak katarynki, że człowiek nie nadąża za nimi.
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie :
- wysokie ego, zbyt wysokie mniemanie o sobie - gdy ktoś patrzy co robię/czytam w komputerze - gdy ktoś dotyka mój telefon bez pytania - stare babcie, które po mieście ledwo chodzą, ale jak mają sobie zająć miejsce w autobusie, to biorą siatki i laski/kule pod pachę i zaczynają swój maraton ![]() - starsi ludzie, którzy komentują na głos np. w autobusach/na przystankach wygląd innych (bo ma np. czerwone włosy czy dredy) i natarczywie się na Ciebie gapią ![]() - gdy ktoś się strasznie wywyższa i "co to nie on", a tak naprawdę jest gorszy od Ciebie - gdy gimbazy i 'elo-ziomeczki' puszczają muzykę przez głośnik w kolejkach/autobusach/tramwajach/itd - gdy menele palą w SKM-kach - gdy wejdziesz do SKM-ki i nie ma już miejsca (wszyscy są ściśnięci), a przyjdzie taki delikwent z rowerem/wózkiem i się wpycha na siłę! ![]() - gdy widzę na ulicy matkę, która szarpie swoje ryczące na całe miasto/osiedle dziecko, zamiast stanąć przy nim i jakoś uspokoić/zainteresować czymś innym - gdy ktoś wtrąca się w to ile pieniędzy wydałam np. na ciuchy, telefon czy cokolwiek innego (niektórzy znajomi) - 'cool 14-16-tki', które wklejają zdjęcia na facebook'a z alkoholem, papierosami w ustach, przeklinają na pokaz, żeby wszyscy zobaczyli jakie to one są zaje****e ![]() - gdy ktoś nie ma śmietniczka w łazience - gdy ktoś nie spuszcza po sobie wody w toalecie - gdy ktoś nie puka do drzwi - gdy ktoś przestawia mi rzeczy w pokoju - gdy nie mogę czegoś znaleźć ![]() - gdy ktoś wymądrza się na jakiś temat, chociaż nie ma o tym w ogóle pojęcia - gdy ktoś się na mnie gapi przez dłuższy czas, jakbym miała twarz ubrudzoną węglem więcej grzechów nie pamiętam, później dopiszę
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio:
Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2012-07-02 o 22:29 |
|
|
|
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
O to to
zawsze uważałam i uważam nadal, że rzeczą faceta jest taką niunię spławić, ale do Tż się jedna w robocie taka tEMpa przy**bała, że witki opadają Cytat:
nie rozumiem, jak można być aż tak debilnym / uważać innych za aż takich debili.Cytat:
" ![]() Cytat:
co nie przeszkadza mi go z lubością obserwować i zeń radości czerpać ![]() Na punktualność takiego parcia nie mam (no, chyba, że mowa o wiekszym niż 15min. odchyle od normy), za to zdrobnienia wywołują u mnie uśmiech politowania. Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-04 o 16:01 |
|||
|
|
|
|
#140 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Z ostatnich irytujących:
wkurzają mnei ludzie w supermarkecie. Już niejednokrotnie spotkałam się z przypadkiem, ze ktoś z tyłu dosłownie wjeżdża mi w tyłek koszem z zakupami. Co to da?? babka na kasie szybciej kasować nie będzie, a ja się nie posunę, bo nei mam gdzie!
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Wnerwiają mnie cyganie-domokrążcy, którzy cały dzień łażą po osiedlu zamiast isć do pracy i żebrają a jak im się da, to później widzę te rzeczy jak leżą na ziemi na schodach.
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
-gdy ktos się spóźnia ( jestem punktualna , zwykle nawet przychodzę przed czasem
)- błędy jezykowe i ortograficzne oblegające gadugadu , facebooka czy inne strony internetowe ![]() - gdy ktoś jest niezdecydowany - gdy umawiam się np. nad wodę , a rano - deszcz ![]() - gdy nie ma w lodówce mojego ulubionego jedzenia - gdy rodzina zwraca mi uwagę w sprawach , do których nie mają prawa sie przyczepić - gdy ktoś krytykuje to, co lubię - piesi na ścieżkach rowerowych, rowery na chodnikach, gdy obok jest ścieżka - gdy ludzie kasują cię spojrzeniem od góry do dołu , jak cię mijają i nie pasuje im coś , w co jesteś ubrana - 'dobre' rady ![]() - zaglądanie przez ramię co piszę na komputerze, czy na telefonie - podsłuchiwanie rozmów - wtrącanie się do rozmów innych ludzi - wyśmiewanie się z uczuć :/ - wyśmiewanie się z czyjegoś kalectwa , wyglądu , czy tego, jak ktoś się wysławia , np. lekkie seplenienie , niemożność wymówienia jakiejś litery- głosne słuchanie muzyki. co to, słuchawek założyć nie można?! - gdy na spotkaniach ludzie zamiast rozmawiać z osobą, z którą się umowiło, cały czas piszą sms/rozmawiają przez telefon - chwalenie się 'na jakim to się melanżu nie było' ![]() - wyżywanie się na zwierzętach ... - gdy coś , np. wycieczka , dojazd gdzieś, długo sie przyciąga :zla: - narzucanie komuś własnego zdania - brak kultury! - gdy ktoś wykupi ze sklepu rzecz , na którą zbierałam od dawna/ gdy coś mi się podoba , a nie ma mojego rozmiaru - głośne, irytujące zachowanie, darcie się na całą okolicę/ przechwalanie jak , z kim, gdzie , kiedy . no błagam , co mnie to obchodzi? ![]() - wścibstwo! - ocenianie po wyglądzie - plotki. głównie nieprawdziwe ![]() - bekanie przez facetów . jak mozna ![]() - gdy ludzie uważają sie za jakieś bóstwo i traktują resztę jak wyznawców. .... mogłabym wymieniać godzinami . Jestem człowiekiem , którego irytuje praktycznie wszystko
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie wyleje swoje wszystkie żale
![]() - gdy ktoś śmieje się z czyjegoś kalectwa, nieszczęścia, sytuacji życiowej. - gdy ktoś przeprasza po raz 10000 i robi znowu to samo. - gdy "koleżanka" obrabia Ci tyłek za plecami i kłamie a Ty doskonale o tym wiesz - wkurzają mnie ludzie w marketach, zazwyczaj są ospali, nie są zdecydowani, kłócą się ile wlezie, cyrki.. - wkurza mnie gdy rodzina udaje przed kimś jaka to jest ułożona, szczęśliwa i zgrana - wkurza mnie cwaniactwo - cebulactwo w polsce mnie denerwuje - narzekanie jak to jest źle a ma się praktycznie wszystko.. |
|
|
|
|
#145 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
A mnie złości Imperialista
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
- Spóźnialstwo.
- Spamowanie mi na fejsie zaproszeniami do gier. - Ludzie wierzący, że cynizm = inteligencja. - Hiperbolizowanie wszystkiego połączone z używaniem terminów, których znaczenia chyba ktoś nie zna: "praca na 8 godzin to niewolnictwo!", "geje nie mogą się hajtnąć, to holocaust!", itp. - Ludzie uważający się za pępek wszechświata, wielce oburzeni, jeśli się ich jak pępek świata nie traktuje. - Osoby mocno przeczulone na swoim punkcie i przekręcające wszystko, co się do nich mówi. - Gdy dziewczyna, z którą pracuję i która jest w moim wieku zaczyna wywód o tym, jak to jakaś stażystka ma już 33 lata, nie ma jeszcze ślubu, dopiero o nim luźno rozmyśla i kiedy to ona będzie mieć dzieci, potem trudno zajść, jak to tak w ogóle I że ona sama jest z facetem niecały rok, za 2 lata wezmą ślub, do 30. chce urodzić dwójkę, potem jeszcze jedno i w sumie to już mogłaby jakieś mieć. - Ludzie, którzy wiecznie odwołują spotkania. - Pożyczanie i nie oddawanie. Szczególnie długopisów. - Wózkowe na macierzyńskim chodzące parami najwolniejszym możliwym krokiem, tarasujące chodniki, nie rozumiejące, że inni chcą gdzieś dojść na konkretną godzinę. Albo że inni w ogóle chcą przejść. - "Co ludzie pomyślą". - Ubieranie się niestosownie do okazji i zawzięte bronienie tego, bo "mamy XXI wiek", "jestem młoda, szczupła i ładna, więc mogę", albo "bo to zabobony". ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Słowo "lemingi". Przemądrzali ludzie. Zaglądanie mi na ekran komputera, gdy coś robię. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2016-02-29 o 21:14 |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzają mnie i irytują głośni ludzie.
Kobiety które w knajpie jak się znajdą w grupie, to drą się jak poparzone, jak jest coś do pośmiania, to idzie taki dziki rechot, że pewnie żaby z pobliskiego stawu zbierają do akcji ratunkowej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

ci faceci... 

zawsze uważałam i uważam nadal, że rzeczą faceta jest taką niunię spławić, ale do Tż się jedna w robocie taka tEMpa przy**bała, że witki opadają