|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cześć Kochane!
Czytam Was cały czas z tel, ale jakoś nie mogę się zebrać do napisania. Zwłaszcza, że takie dłuższe wypowiedzi (jak moje zazwyczaj ) wygodniej się pisze z kompa.U nas w miarę dobrze. Maksiu miał zakończenie roku w przedszkolu, pożegnanie... Łezki mi się polały ze wzruszenia przy wierszykach i jak tańczył poloneza A Kajko podobnie jak Wasze starsze dzieciaczki coraz więcej minek robi i więcej dźwięków wydaje. Mieliśmy 4 dni bez kolki A propos ile płacicie za Delicol??? Ja pierwszy kupiłam po 25 zł (mała buteleczka 15 ml, ale wiadomo, że człowiek wszystko zrobi, żeby dziecku ulżyć), ale potem zdębiałam, jak chciałam kupić następny i w dwóch innych aptekach usłyszałam ceny 49 i 46 zł też za 15 ml Poszłam do tej pierwszej apteki, pytam o co chodzi i tam mieli po prostu jakąś promocyjną dostawę i chwilowo jest tylko taka cena.Toteż zainteresowałam się apteką internetową aleleki.pl, którą nam tu, o ile się nie mylę, Ania polecała i JESTEM ZACHWYCONA!!! Aniu, dzięki!!! Praktycznie wszystkie leki średnio 5 do 10 zł taniej! Zamówiłam witaminy dla całej rodziny, Delicol (20 zł), Bobotic, Linomag (od razu wzięłam 4 tubki, bo po 5,60). W sumie sporo zapłaciłam tak na raz, ale jaka to oszczędność nawet z tą przesyłką za 8 lub 13 zł. Do tego informują, że wysyłają w czasie 2-5 dni, a tymczasem ja po 2 dniach miałam już przesyłkę w domu - nawet poczta się postarała i w jeden dzień paczkę ekonomiczną mi doręczyli Więc ja też bardzo Wam polecam! Jeszcze z aktualnych tematów - naczytałam się o szczpieniach m.in. takich artykułów jak Gabi zamieściła łącznie z tym listem prof. Majewskiej, do tego różnych for i byłam w kropce totalnie. Pomimo, że Maks był "hurtowo" szczepiony na wszystko, to teraz boję się tego. Wiele osób zarzuca polskiemu systemowi, że zbyt wcześnie podaje się niemowlętom bardzo dużą liczbę szczepionek. Zdecydowaliśmy, że szczepimy na nfz, a pneumokoki i meningokoki zaczniemy ok. pół roku. A z pozytywniejszych tematów wreszcie zlazły Kajowi krostki z buzi Było tak źle w pewnym momencie, że bardzo ograniczyłam dietę, żeby sprawdzić, czy to coś pomoże. Po kilku dniach była poprawa, wprowadziłam z powrotem nabiał i już nic nie wyskoczyło, więc jem z powrotem normalnie. Chyba to jednak rzeczywiście nie miało związku z dietą.begie, poczekaj jeszcze kilka dni, może u Was też się poprawi ![]() To na razie tyle, choć jeszcze mam parę spraw ale czasu na razie brak Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-06-29 o 12:52 |
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no tak... od dzisiaj dzieciaki maja wakacje ![]() co do szczepionek na te wszystkie "-koki" to tez nie wiem co robic, wczoraj byla u mnie kuzynka i mowila ze jej kolezanka szczepila synka na wszystko jak leci i skojarzone szczepionki tez, kupe kasy dala za to a teraz jej synek ma podejrzenie adhd z autyzmem , wine zrzucaja na szczepionki ale... ![]() to ciekawe z tymi krostkami |
||
|
|
|
#3064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A jednak usnął mój mały brzdąk, więc mogę jeszcze trochę popisać
![]() Najpierw spóźnione podziękowania za 6 tyg! Maya, sailormary, serdeczne gratulacje!!! ![]() Ech, i w związku z tym, że skończyłam połóg, mogę już się pożalić... Został mi brzuch Dołączam do grupy zmartwionych z tego powodu. Macica już dawno obkurczona, a brzuch wystaje. Co prawda waga mi sukcesywnie powoli spada, ale po Maksie choć wagę miałam podobną, to jakoś chyba bardziej rozłożoną, nie miałam takiego brzucha i po 6 tyg. już w niektóre takie luźniejsze spodnie sprzed ciąży wchodziłam, a teraz mam taki bębenek Zaczęłam też ćwiczyć z pomocą xboxa i wierzę, że wrócę do swojej wagi ![]() Ale przydałyby się jakieś wskazówki od jakichś naszych specjalistek od fitnessu. Nie pamiętam, czy kogoś jeszcze takiego tu mamy oprócz Ani, więc Aniu Cytat:
2. Czasem chce jeść (pić?) co godzinę, a czasem ma 3-4h przerwy 3. Zamawiałam od Brzuchatek. Szału nie ma, ale też nie miałam zastrzeżeń ![]() Cytat:
![]() A jakiego rozmiaru używacie? Może jeśli 1, to spróbujcie 2. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Heh, to widzę, że moja rada do kitu ![]() Cóż, czasem tak bywa, że się dziecko brudzi, zależy w którą stronę wystrzeli A może jeszcze za lekko zapinasz i się jej zsuwa? Pieluszka może być dość ściśle zapięta, na tyle żebyś w miarę luźno włożyła 2 palce, nie więcej.
|
||
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze są za małe ? a ile waży już?
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
choroba zjadłam wczoraj pierogi z truskawkami i chyba wysypało mi Borysa... ma takie małe krosteczki, ale tylko wokoł brody... co z tym zrobic?
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponad tydzien w srode ważyła 3853g więc za małe raczej nie są jak to od 3 do 6 kg ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli masz delikatne dziecię uważaj na ciasta gdzie dodaję się śmietanę. witaminy - ja wciskam prosto do buzi, a kropelki podaje róznie : delicol hop do buzi, a bobotic na lyzeczke . esputicon do buzi. laktator - ja mam medela elektryczny, ale jakbym kupowała jeszcze raz to chyba bym szukała takiego ktorym mozna też recznie sciagać, bo to bziuczenie czasem doprowadza mnie do szału albo z kolei usypia ( jak np przez 20 min sciagam pokarm). co do pameprsów, my tez uzywamy już dwójek, ale chyba jeszcze w jedynki by się zmieścił, tylko tydzien temu myslalam, ze sie już za chwilę nie zmieści i nie kupiliśmy jedynek tylko od razu dwójki i czasem mu bokiem wyleci jakaś kaka ale plecami zdarzyło się raz jak zrobił w gacie po długiej przerwie kupę stulecia. kismciesze sie ze sie odezwałaś, dobrze ze z brzuszkiem Kaja już lepiej. rany za wczesnie pochwaliłam moje dziecko, od rana nie śpi ..... drzemnelismy sie obydwoje z suszarką na lozku ale to chyba tylko z 15 minut. troche juz jestem zmeczona, spacer nie podziałał, wózek nie działa, hustawka nie działa moze jak mama przyjedzie z pracy to go uspi zamowiłam chustę, bo zauważyłam ze jak biorę terrorystę na rece to jest wieksza szansa ze sie uspokoi. jestem coraz sprawniejsza jesli chodzi o wszelkie czynnosci wykonywane w tym samym czasie kiedy mam dziecko na rekach, ale czasem trzeba wyparzyc butle, albo zjesc obiad, a to juz nie takie proste i bezpieczne. zobaczymy czy mu sie nowy nabytek mamusi spodoba
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- moje dziecko w dzień samo zasypia, nie używam żadnych suszarek ani odkurzaczy, kiedyś w końcu musi poznać mamę i tatę no i swój pokój
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
kurde gdzie Wy to widzicie na fb , że saillormarry urodziła??
jestem ciemna masa muszę mieć ją w znajomych?w ogóle wszystkie pouciekałyście na fb... |
|
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pampersów, to my używamy już 2 bo dostaliśmy dwie paczki. 1 te zielone normalne pampersy były super, a potem mieliśmy premium care, bo dostaliśmy i te mi przeciekały na bokach. Poza tym mają dziwny zapach. Cały czas myślałam, że mała jest posikana. A teraz ma na tyłku dużo czerwonych kropek, jedna przy drugiej smaruję to sudokremem ale nie wiem czy zejdzie ![]() Nie wiem z czego to, po tych pampersach nie, bo teraz używam tych normalnych. Myslę, że może po chusteczkach z Lidla. Super ten konik
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-29 o 14:53 |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtek waży prawie 5 kg, a używamy dopiero 2 ja myślę, że jednak masz za duże pampki huggiesy są troszkę mniejsze, ale pampersy większe - gdybym założyła mu 3, na bank wszystko by wyciekło, 2 są teraz akurat, nie są za małe, jeszcze ma sporo miejsca
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-29 o 15:20 |
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
stokroteczka my tylko z aventa smoczek w kształcie łezki innych kształtów nie uznaje karola
a wietrzysz tyłek?my przed kąpielą staramy się wietrzyć też
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy one mają podobne działanie? Widzę, że sporo z Was podaje ten bobotic dzieciom, on chyba pozwala uwalniać się gazom. Ja podaję kropelki biogaia od poniedziałku, ale jakoś efektów nie widzę, kupiłabym coś innego, ale nie wiem co? Dlaczego dajesz jednocześnie te 3 rodzaje? |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karola z niemiec dostała 4flachy saba w zyciu tego nie zuzyjemy
|
|
#3076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jestem u rodzicow i tu jest tylko wozek i moje lozko, nie ma lozeczka , wiec juz wogole mojemu dziecku w to graj. Cytat:
O tym, zeby podawać jedno i drugie jednocześnie wyczytałam głównie na forach, ale widzę, ze pan dr z wątku kolkowego też poleca taki zestaw. czekam na sab simplexy z niemiec, przesylka idzie od soboty i dojsc nie moze, jak je juz bede miec, to chyba odstawie wszystko inne i bede dawac tylko te saby. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- ale te krople biogaia to ponoc odpowiedni sab simplex ( tak jak niby Bobotic), tylko ze ja daje wiecej Bobotica. W ulotce jest bodajze 8 kropel 4x dziennie. Ja daje rano i na noc po 15 kropel i te 2x w ciagu dnia po 10. Sab'y mają 69 jednostek tego simetikonu, bobotic 66 z groszami. Zobacz ile ma biogaia i sproboj zwiekszyć dawke tak zeby sie mniej wiecej rownało z Sab Simplex. U mnie tez nie odrazu pomogły, dopiero po kilku dniach było widać ewidentną poprawę. A Delicol moim zdaniem jest super ! |
||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
niby w tym bobotic uważają żeby nie przedobrzyć a sab ile krople chyba ze 15 co karmienie a w boboticu chyba 9 co 6h
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism fajnie że się odezwałaś
Ale się nalatałam,nogi mnie bolą,ponad 4 h spacerowałam.Na górę oczywiście muszę iść jak jeleń,najpierw zakupy,potem ferajna. No i co sie nastałam w sklepie za ziemniakami,trzymałam Szymona na rękach pani sama wzięła sobie kase z portfela,dobrze że mnie tam znają bo se pomysleli ![]() Ja szczępie na NFZ,a pneumo chciałam ale nie mam kasy,jakby tego było mało pralka mi się rozklekotała i za becikowe muszę kupić. Okres miałam tylko wczoraj o co kaman
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-29 o 16:40 |
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, wzięłam ulotkę tej biogai i tam kompletnie nic nie ma o tym składniku, o którym Wy piszecie. Jest tylko napisane w ten sposób http://www.aptekawsieci.pl/biogaia-k...la-dzieci.html
![]() Tak się zastanawiam i może dokupić mu jeszcze do tej biogai delicol? |
|
|
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tu takie coś. Byliśmy wczoraj u pediatry, tyłek miała idealny, wieczorem parę kropek a dziś to jakaś masakra.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wszędzie trąbią, że mozna dać więcej , a jesli sie daje 15 kropel to tak samo mają niby działać jak Sab. Cytat:
Jeśli nie pomagają, to kup ten Delicol, obczaj co się bedzie działo i najwyżej potem wymieni Biogaię na Bobotic. Mozesz też spróbować Esputicon albo Espumisan, dziewczyny często chwalą te krople. A to Twoje piskle ma kolki czy wzdęcia? |
||
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Kładziecie już dzieci na matach edukacyjnych?? Czy to jeszcze za wcześnie ?
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- I jeszcze mam pytanie o te zabawki i książeczki czarno białe dla niemowląt. Mojej malej podoba się nasza tapeta w sypialni i zasłony...są czarno białe...jest w nich zakochana
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3084 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Matę zamierzam kupić na czasie. Może jak skończy 2 miechy, bo jak zacznie raczkować, to już będzie za późno
|
||
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki jaki polecacie smak tortu na chrzciny bede zamawiac i nie wiem jaki smak jaki polecacie?
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mikołja ma dzisiaj dzień obrzarstwa. Co 2 godziny woła jeść.
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy bujak ale jak polozylismy w nim Dominika to widac ze nie bylo mu wygodnie. Jeszcze za maly jest. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas albo maz zostaje z malym albo ja jeszcze nigdzie w publicznym miejscu oprocz lelarza nie bylismy. A pasuje wkoncu wyjsc troche do ludzi nie
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Lezaczek , mata u mnie sie sprawdzaja.
Zas fajna karuzela rainforest nie;/ Maly woglole nie chce na nia patrzec ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- DELICOL NA allegro, z wysylka 22 zl
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-29 o 18:44 |
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Witam, o co chodzi z tym fb? czemu o niczym nie wiem;>
Dzis bylam z malutka na szczepieniu... bylo strasznie. Tak plakala bidulka ze samej mi poplynely lzy. Ale co gorsze... napuchla jej jedna nozka, w ktora byla klota, ma ja czerwona i strasznie placze caly dzien. Jak ruszy ta noga to placz, jak przez przypadek dotkne-placz. niczym nie idzie ja uspokoic- nawet cyckiem, ktory do tej pory zawsze pomagal! mam teraz chwilke czasu, bo moja mama wyszla z nia na chwilke na spacerek. zrobilam jej chlodny oklad z pieluszki ale nic nie daje, dzwonilam do przychodni i powiedziali zeby tylko to stosowac. Nie wiem co robic.. lzy jej caly czas plyna, jesc nie chce-ehh;( Serce mi peka... nienawidze takiej bezradnosci;( i co tu robic... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

wtedy juz za ciemno

) wygodniej się pisze z kompa.
Poszłam do tej pierwszej apteki, pytam o co chodzi i tam mieli po prostu jakąś promocyjną dostawę i chwilowo jest tylko taka cena.
ale czasu na razie brak 

Dołączam do grupy zmartwionych z tego powodu. Macica już dawno obkurczona, a brzuch wystaje. Co prawda waga mi sukcesywnie powoli spada, ale po Maksie choć wagę miałam podobną, to jakoś chyba bardziej rozłożoną, nie miałam takiego brzucha i po 6 tyg. już w niektóre takie luźniejsze spodnie sprzed ciąży wchodziłam, a teraz mam taki bębenek
Zaczęłam też ćwiczyć z pomocą xboxa i wierzę, że wrócę do swojej wagi 

smaruję to sudokremem ale nie wiem czy zejdzie