|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Nie zgubiłam tylko mi się przejadł. Już chyba od miesiąca nie jem ryb bo mi nie smakują....
A tak z innej beczki jadłas moze Crunchy z Kauflandu na wagę co jest teraz na promocji ?
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie powinna robic problemu-powiedz ze chcesz sprawdzic czy sa swieze
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
ervisha, nie lubie masła
![]() Smakują jak ośmiorniczki i juz :P przepisu nie ma po prostu wrzucam do miseczki co mam pod ręką do tego ośmiorniczki i sos Takie P : I grzanki z chleba razowego gryczanego z ziarnami - 2x z kozim serem, bobową pastą, oliwkami i szczypiorkiem / 2x z pastą tunczykowo - paprykową, kalarpka, sałata + duża kawa II 3 gałki lodów - róża, tiramisu i bakalia sporo sałatki jarzynowej z majonezem i suchary bieszczadzkie III barszcz czerwony z "farfoclami" (buraki, marchewka itp) z białą fasolą + domowe paszteciki francuskie z grzybami i sezamem IV kilka kawałków babcinego andruta z masą orzechową, mrożone ricore z malinami i domowym sorbetem malinowym, pełna garść orzechów macadamia V 'sałatka' z makreli, bobu i szczypiorku z ziołami, kubek pikantnego soku pomidorowego będą jeszcze pełnoziarniste grissini bo się do nich przymierzam ![]() do picia: duuzo wody i pokrzywa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-06-29 o 20:39 |
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że z jadłospisem tego dnia się nie popisałam. Co do odchudzania - ujmę to tak, nie mam potrzeby wielkiego odchudzania, w zasadzie można by powiedzieć, że powinnam układać jadłospis pod kierunkiem U. Mimo wszystko chciałabym wygladać lepiej - jak to zawsze - i w zasadzie stosując mniej więcej takie jadłospisy (oczywiście jakościowo również lepsze od tego) udało mi się schudnąć - ile? nie wiem, bo się nie ważę - za to widzę po ciuchach i po sobie, kiedy oglądam się w lustrze. Dla tego pasuje mi to, próbuję wciąż jeść jako R, gdyż tak się dobrze czuję - przez to w jakiś sposób się pilnuję, a nie chciałabym dostać dodatkowych kilo na swoje konto
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- A Tobie wepchala stare ? One sa takie jak naturlane ?
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
cześć,
mógłby ktoś ocenić mój jadłospis? Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś rzucił okiem ![]() I śniadanie kaszka Nestle Sinlac z połową mrożonymi owocami leśnymi szklanka kawy nestle caro później pół kalarepy II śniadanie bułka fitness z lidla z serem pleśniowym sałatą i papryką 2 plastry arbuza butelka soku fortuna z żeń-szeniem III obiad 50g ryżu brązowego uncle beans zalanego serkiem wiejskim ze szczypiorkiem 2 buraki na parze IV podwieczorek banan pasek gorzkiej czekolady 80% V kolacja dwie kromki złożone z serem pleśniowym sałatą i papryką serek wiejski 200g z żurawiną i słonecznikiem później jabłko |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
podobne do sante
raz sie nadzialam na jakies stare rozmiekle i od tego czasu (jak nie ma pan ktore mnie znaja)zawsze prosze o troche na skosztowanie
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Ok, spinamy tyłek i jedziemy z P
![]() I. Jogurt nat. z musli i brzoskwinią (btw. jestem ciekawa, kiedy mi się znudzi) II. Grahamka z serkiem president i łososiem wędzonym III. Na mieście na powitanie wakacji: lody włoskie jogurtowo-truskawkowe IV. Porcja makaronu spaghetti z sosem bolońskim, tylko zamiast mięsa mielonego-pierś z kurczaka po: kilkanaście truskawek maczanych w czekoladzie *,* V. Miska (około 400g) bobu ;3 VI. Kawał karkówki z grilla w jakiejśtam marynacie z keczupem po: pralinka z bombonierki o smaku kokosowym I jak? Wydaje mi się, że z dnia na dzień coraz lepiej, ale proszę o ocenę. Ostatnio czuję się pomijana |
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Ja odpowiem w takim razie: to zależy. Czasem wstaję o 8:30 i wtedy jem śniadanie, II śn. przypada o 11:00-12:00, obiad: 14:00-15:00, podwieczorek do 18:00, kolacja koło 20:30. Chodzę spać koło 23.
W czasie zajęć na uczelni wstaję prędzej, więc godziny wyglądają mniej więcej tak: 6:00, 9:30, 13:00 (tak mam przerwy na uczelni i wtedy jem), 16:00-16:30 (już po powrocie do domu), 19:00-19:30, spać chadzam wtedy prędzej, koło 22:00, max. 22:30. Generalnie jem do 2,5-3,5h- w sumie tak przyzwyczaiłam organizm i po takim czasie odczuwam głód. Poza tym przy dobrze skomponowanym posiłku raczej nie czuję się głodna między posiłkami, więc te przerwy są w miarę stałe. ![]() Cytat:
ale w najbliższym czasie będę się widzieć z koleżanką z Wrocławia i jest szansa, że mi je kupi, dlatego pytam. Bo Tydzień Amerykański był pod koniec lutego, więc pewnie w najbliższym czasie się nie powtórzy, a masło mi się kończy. Z Sante to było pierwsze moje masło i jest smaczne, ale kiedy kupiłam McEnnedy stwierdziłam, że jest baaardzo średnie- nie umywa się do lidlowskiego. Czyli polecasz? Zarówno smooth jak i crunchy? ![]() Dzięki!
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I: bułka fitness na pół: jedna część z masłem orzechowym, druga z twarożkiem domowym i miodem; serek homo naturalny z musem z truskawek. II: dwie mace razowe z bieluchem, sopocką drobiową i pomidorem; gałka sorbetu malinowego. III: gulasz z indyka z warzywami i razowym makaronem. IV: maca razowa z sopocką drobiową i kiełkami, śledź w sosie salsa. Spacer, godzina na rowerze, i gdzieś tam wpadła garść precelków i kawałek banana który leżał samotnie w kuchni
|
|
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
UUUUUUU
ś: owsianka z braku czasu z paczki (kupiec) karmelowa z homo nat i siemieniem 2ś: jajecznica z 3 jaj z polędwicą sopocką i serem, 3 kromki tostowego (innego nie bylo) z masłem duży pomidor o: gołąbek i 2 pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki po jabłko k: bagietka ta mniejsza z maslem, krakowską, pomidorem i serem zapieczona i maźnięta majonezem po dojedzona reszta budyniu czekoladowego z bitą śmietana
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsza redukcja (już niedługo przechodzę na U):
I: omlet francuski z dwóch jajek z malinami, truskawkami i pokruszonymi, podprażonymi migdałami ok 40 min ćwiczeń w domu - przysiady, ćwiczenia na brzuch, ćwiczenia z ciężarkami II: sałatka z pieczonym łososiem, chilli, szpinakiem, kiełkami, pomidorem malinowym, pestkami dyni i z mocno cytrynowym vinegrette+ mała kromka żytniej bagietki III: chłodnik botwinkowo- ogórkowy z krewetkami, avocado i z dużą ilością koperku, na kefirze 40 min szybkiego spaceru po lesie IV: nieduża grillowana pierś kurczaka eko, grillowane kawałki papryki i cukinii skropione balsamico + sałatka z pomidorów malinowych i młodej cebulki 30 min hula hoop ![]() w ciągu dnia 2,5 litra wody Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-06-30 o 08:02 |
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U do oceny:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta Ś: kasza jaglana na wodzie i mleku z budyniem śmietankowym, zjedzona z 1/3 banana, kilkoma truskawkami, melonem, powidłami śliwkowymi, serkiem wiejskim i poppingiem z amarantusa, kostką czekolady z orzechami 7km na rowerze + 8min ABS IIŚ: twaróg z jogurtem, malinami, melonem, zdrowym błonnikiem, chrupiącą pszenicą z melasą, orzechami włoskimi O: 100g filetu z mintaja, cukinia, fasolka szparagowa, 2 ziemniaki w skórce z koperkiem i ziołami P: naszło mnie na słodkie po spaniu - resztka lodów straciatella z philadelphią o smaku milki i konfirutą truskawkową K: omlet z 1 jajka, 3 plasterków polędwicy sopockiej, papryki, cukinii, fety, zjedzony z ketchupem/serkiem ze szczypiorkiem, pół pomidora czerwona herbata, woda z sokiem z pokrzywy, 1,5l zielonej herbaty, woda
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze nie ma takich dużych kawałków ale i tak smaczne.
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na promocji zazwyczaj duzo schodzi więc na bieżaco dokladaja...jak promocji nie ma to ono długo lezy i bywa zwietrzałe.. a czekoladowe tez wzielas? czy tylko zwykle?
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc z Was moze mnie pamieta a czesc nie, jakis czas temu udzielalam sie na tym forum, z czasem,gdy zobaczylam,ze roi sie tutaj od ED dalam sobie spokoj bo wialo mi tu choroba.Chce Wam teraz cos napisac,aby Was przed czyms ustrzec,glownie dziewczyny zaczynajace przygode z R.Robcie to z glowa!Ja teoretycznie tak tez robilam, nie glodzilam sie, dobrze i zdrowo sie odzywialam, cwiczylam tyle tylko,ze liczylam kalorie.Wszystko u mnie bylo wywazone i tak od roku czasu jadam po 1200 kcal dziennie.Nie bylam glodna, oslabiona ani nic z tych rzeczy.Niestey nie mam @. Od dluzszego czasu. Nie jestem wychudzona, mam dobra wage do mojego wzrostu, nie jestem koscista, tylko umiesniona, to akurat kwestia uprawiania sportu oraz predyspozycji do przyrostu masy miesniowej (jak i do tycia).Wiele razy chcialam skonczyc z liczeniem kalorii, pytalam trenerow, lekarzy, zadawalam pytania w necie jak to zrobic,jak podbijac kcal aby wkoncu odejsc od liczenia i nie narazic sie na efekt jojo.Nikt mi nie pomogl. Bylam 2 dni temu i ginekologa.Powiedzialam,z e mam brak @, dodatkowo niestety mam tez inne dolegliwosci,maja one zwiazek z brakiem hormonow oraz z choroba przez ktora przeszlam(dopadl mnie polpasiec).Lekarz stwierdzil,ze to wlasnie przez polpasiec mam takie jakie mam doleglieosci oraz przez brak @.Lekarz stwierdzil u mnie anoreksje.Bylam zszokowana. Anoreksja zawsze kojarzylam mi sie z wychudzonymi glodujacymi dziewczynami. U mnie problem polega na liczeniu kcal. Nie otrzymalam pomocy,gdy jej potrzebowalam i o nia prosilam. Pomijajac badania,przez ktore musze przejsc i inne rzeczy kategorycznie zabronila mi liczenia. Slowa,ktore padly z ust pani doktor byly jak kopniak w twarz.To moj drugi dzien,gdy nie waze.Staram sie rezolutnie dobierac jedzenie,tak by nagle nie bylo przyrostu masy ciala a zeby jednoczesnie odzyskac @. Wage mam ok i chce ja zachowac(doktorowa tez powiedziala,ze waga jest ok) ale obawiam sie,ze przez to nastapi wzrost spozywanych kcal (bo napewno nastapi),nie wiem o ile i bedzie to szok dla organizmu.Dopiero po wizycie u lekarki dotarlo do mnie jaki mam powazny problem. Mam nadzieje,ze to,co napisalam uchroni chociaz jedna osobe przed tym wielki bledem i pulapka jaka jest liczenie.Nie robcie tego.
Nadal cwicze bo lubie,sprawia mi to przyjemnosc,nie chodzi o to by chudnac ![]() Dodatkowo rezygnuje z silowni i wracam do biegu na dworze i orbitreka w domu,silownia mi szkodzi, przez brak czyszczenia klimatyzacji mam problemy z oddychaniem,splycony oddech,lapie czesto infekcje gardla.Odkad nie chodze na silownie jest juz z tym duzo lepiej. Wrzuce moje dzisiejsze U,zerknijcie jak to wyglada.Nie, nie planuje jedzenia czy posilkow na przod,ale wiem co dzis bede jesc bo akurat nie mam nic innego w lodowce ![]() I: owsianka na mleku sojowym(pl.owsiane,otreby owsiane,pszenne,siemie lniane,rodzynki,suszone zurawina i suszona wisnia), bulka zytnia z maslem,bialym serkiem i dzemem niskoslodzonym malinowym,pare malin 50 minut biegu II: 2 kromki chleba zytniego graham z pasta jajeczna(rozgniecione jajko z odrobina jogo naturalnego i przyprawami), opakowanie wiesniaka z garscia malin i garscia platkow zdrowy blonnik III: mieso mielone z indyka podsmazone na oleju rzepakowym z cukinia i pieczarkami, szparagi, brokuly i jakies inne warzywa marchewki mlode do chrupania abs na brzuch i rozciaganie IV: bialy serek z pestkami dyni i innymi orzechami
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka jest normalna cena tego crunchy ?
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ciebie bardzo dobrze pamiętam, zdrówka życzę i współczuję bardzo Co do jadłospisu pierwsze dwa posiłki bardzo ładne i konkretne, potem ucinasz węgle i jest ta eR kowa kolacja, wiem że to dopiero początek dodawania więc będzie lepiej, ale ja widzę, ze już jest lepiej bo pamiętam jak jadłaś
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
oceńcie plisss ;*
U z zamiaaru 1. serek naturalny tutti 0%, troche musli crunchy sante bananowo-czekoladowe (nie wiem ile, kilka zlepkow, troche banana i czekolady z tego musli) 2. ok.200g czeresni 3. grahamka podzielona na 2 czesci, kazda z margaryna, wedlina, pomidorem i cebula 4. jablko 5. talerz krupniku z ryzem z marchewka i pietruszka 6. 2 michalki kawowe, prince polo xxl mleczne, kawa 3 w 1 waniliowa 7. 2 kromki chleba zwyklego z margaryna, wedlina, pomidorem podzjedzone: kilka łyżeczek bitej śmietany, i dżemu porzeczkowego mam nadzieje ze nie przytyje ;/ |
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czekoladowa smaczna? Mi jakos smakowe nie podchodza zwłaszcza orzechowa z Sante (chociaż zastanawiam sie czym różni sie granola z sante od crunchy bo widze w Stokrotce i to i to a to drugie jest na wyprzedaży)
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
A dodam utrzymanie:
Śniadanie: 2 duże kromki chleba pełnoziarnistego: 1/2 z masłem, serem żółtym i majonezem; 1/2 z masłem orzechowym i miodem; pomidor z solą i cebulką; kawa z mlekiem. Obiad: Makaron pełnoziarnisty z sosem pieczarkowym, szynką i serem; fasolka szparagowa. Podwieczorek: Kakaowe, orkiszowe ciasto w kubku z mikrofali; miseczka truskawek; karmelowa inka z mlekiem. Kolacja:/będzie/ duża kromka chleba z masłem, serem, szynką i majonezem; serek wiejski z truskawkami; inka z mlekiem. |
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
P.
Śn.: bułka grahamka z masłem: pół z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą; pół z 3 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem, sałatą, herbata zielona z cytryną 2śn.: jogurt naturalny z wkrojonym bananem Ob.: talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu kurczaka (zmiksowane: marchew, pietruszka, por, seler, buraki) udziec kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem (3-4 spore), ogórki małosolne Podw.: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek; pasek gorzkiej czekolady Kol.(będzie): bułka grahamka z masłem, całą puszką tuńczyka wsw z pomidorem; kawałek mozzarelli z bazylią i pomidorem, herbata zielona z cytryną i miodem. I jak? |
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te poduszki jak dla mnie sa Cytat:
strasznie slodkie co do roznicy: Granola to śniadaniowa przekąska, w której skład wchodzą prasowane ziarna owsa, orzechy, miód i, niekiedy, ryż. Czasem dodaje się suszone owoce takie jak rodzynki lub daktyle. Od muesli oprócz dodatku substancji słodzącej różni granolę przede wszystkim fakt, że połączone składniki zapieka się do chrupkości. Aby zachować luźną, sypką konsystencję płatków śniadaniowych, całość miesza się podczas pieczenia.
|
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za ocene. ;*
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiało mnie tylko czym różni sie granola sante od crunchy sante ale juz wiem A te panie mówią ci tak na złosć ?
|
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
Moje P:
I: pszenne pancakes polane Müller Mix'em Coconut Crunch; II: grahamka podzielona na 3; każda z masłem, szynką, papryką, jedna dodatkowo z serem; jabłko i kawa z mlekiem; na spacerze popijany Tymbark duży cytryna-mięta - ale orzeźwia ;D III micha zupy z botwinki, z ziemniakami i dwoma gotowanymi skrzydełkami; po jabłko IV serek wiejski ze szczypiorkiem z oliwkami, ogórkiem; garść orzechów włoskich wpadła salaterka lodów bakaliowych, 2 ciastka V będzie grahamka z masłem i połową makreli; mam ochotę na truskawki, więc pewnie miseczkę opędzluje ![]() To jedno z ostatnich P, jak się prezentuje ? z góry dzięki za zerknięcie
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
P apetyt dopisuje
![]() I (późno )pełna miseczka musli organicznego zalana zimnym mlekiem sojowym z malinami, jagodami i prazonymi orzechami macadamia + duża kawa z lodemII twarożek z ziołami i pomidorem, paczka sucharów bieszczadzkich i pasek czekolady gorzkiej 80% III 3 bardzo duże gołąbki z białego ryżu i łopatki wieprzowej podane na kremie pomidorowym z bazylią i posypane prażonymi orzeszkami pinii IV grill: kiełbaska z ketchupem kawałek ciasta ze świeżymi malinami i jagodami z 2 gałkami lodów - bakalia i sorbet malinowy babeczka krucha z kremem V krem pomidorowy z bazylią, fetą i prażonymi orzeszkami pinii ![]() świezy sok owocowy z marchewki, malin i jabłka ![]() do picia WODA, WODA i WODA ervisha pół na pół ja z mamą
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-06-30 o 21:00 |
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnej blokady nie masz? Nie wracają te złe myśli ?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Wiem, że z jadłospisem tego dnia się nie popisałam. Co do odchudzania - ujmę to tak, nie mam potrzeby wielkiego odchudzania, w zasadzie można by powiedzieć, że powinnam układać jadłospis pod kierunkiem U. Mimo wszystko chciałabym wygladać lepiej - jak to zawsze - i w zasadzie stosując mniej więcej takie jadłospisy (oczywiście jakościowo również lepsze od tego) udało mi się schudnąć - ile? nie wiem, bo się nie ważę - za to widzę po ciuchach i po sobie, kiedy oglądam się w lustrze. Dla tego pasuje mi to, próbuję wciąż jeść jako R, gdyż tak się dobrze czuję - przez to w jakiś sposób się pilnuję, a nie chciałabym dostać dodatkowych kilo na swoje konto

ale w najbliższym czasie będę się widzieć z koleżanką z Wrocławia i jest szansa, że mi je kupi, dlatego pytam.