|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Ooo, odwiedź Łódź kiedyś, to pójdziemy na piw.. ee kawę
|
#3362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
weekend Miałam wczoraj doła z tym mieszkaniem, ale przyszedł TŻ i jakoś już nawet nie myślałam o tym. Tym bardziej że wiem jak jemu jest przykro.. Ale to co zrobiłam, to tylko ja mogłam zrobić ![]() Przenosiłam laptopa i odpiełam myszke od niego, ale ona gdzieś się zawiesiła na kablu od laptopa i patrze na dół pod niego a tam myszka właśnie zanurkowała w moim kubku z herbatą Nie wiem jak to mozliwe, że akurat tam trafiła na cały stół, akurat do mojego kubka.. a teraz się suszy na oknie ![]() To definiuje moją osobe, bo zawsze jak się coś wyleje, ktoś się gdzieś stuknie, coś zwali to jestem ja Moja mama zawsze mówi "kto jak kto ale to zawsze Ty" Jade zaraz po papiery na praktyki bo musze je zawiesc do szkoly, a taka piekna pogoda ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a widziałyście jak trener Niemiec je kozy? ![]() jest taki filmik na internecie i wczoraj ja tego trenera ciążgle pokazywali to aż piwo mi nie smakowalo, bo od razu kojarzyłam.. ble... Isia napisałaś ostatnio, że piwo lubie. Tak, lubie, bardzo ![]() Pije codziennie, ale nie dla alkoholu, bo dla mnie to taki napoj orzeźwiający tak jakoś u mnie w rodzinie traktuje sie piwo ![]() Za to nigdy się nie tykam wódki ani drinków. Jedyne co moge wypić to gin z tonikiem ![]() Więc jak jestem na weselach to albo przemycam piwo albo nie pije ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Mokka musi się udać.. a koszty faktycznie ogromne |
|||
|
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mówi na mnie "miss chaos" ![]() Cytat:
takie jedno piwko wieczorkiem po pracy lubię.Ale drinki i winko też nie lubię tylko czyściochy.
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Hej, melduje się. Obecnie przed Rawą Maz. jem śniadanko
![]() Pomyślałam, ze do Was wpadne i pozdrowie Zaraz lece dalej... strasznie jakoś nie mogę się ogarnąć.... Buzia
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
I u mnie w tym miesiącu nie będzie II kresek właśnie @ wredna małpa zawitała do mnie dzień wcześniej eh brak słów i to akurat w taka pogodę jak chcieliśmy jechac nad wode litości
|
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
paulinaziuta07- ja mam czasem takie brunatne jakby skrzepy przed @. Ale to jest raczej sprawa indywidualna.
Witam Was dziewczyny. Ja nadal zdechła jestem. Już zastanawiam się, czy do lekarza się nie wybrać... ale w sumie za wiele to mi on nie pomoże. Wciśnie jakiś antybiotyk, którego będę bała się brać. Za to @ się kończy Dziś mój 6 dc. Już zapowiedziałam M., że rozpisałam grafik przytulanek na następne 2 tygodnie Ucieszył się niezmiernie. Załatwiliśmy wczoraj to zaświadczenie do chrztu. I co mnie wielce zaskoczyło i ucieszyło obyło się bez "co łaska" 20 zeta w kieszeni ;D. Złożyłam wczoraj wszystkie dokumenty na uczelnię Na badanie lekarskie tylko czekam. Teraz muszę sobie załatwić praktyki w drugiej szkole
|
#3367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- a ja dziś jakies takie dziwne bóle miewam momentami. Takie ciągnięcie i kłucie od dołu do macicy. Echhh... ciekawe co to, bo dziś dopiero 2 dzień po IUI. Ale żadnych wkrętek póki co bo wydaje mi się że w poprzednim cyklu z IUI też tak miałam i d.pa z tego wyszła
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka_83 święta racja lepiej że przyszła teraz miałaby się spoźnić i nie potrzebnie nadziei narobić no ale cóż lajf is lajf
A teraz zdycham z bólu brzucha i nic mi się ogólnie nie chce |
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() WEEKEND W KOŃCU!!!! ![]() ![]() Co do wczorajszego meczu to Niemcy mnie rozczarowali...,Portugali a też odpadła.. to komu mam kibicować w finale? Chyba Włochom bo Hiszpania ostatnio wszystko wygrywa i nudne to już jest![]() Jadę dziś popołudniu do przyjaciółki, Tż przyjedzie po mnie wieczorem a więc dziś już tu do Was nie zajrzę. A jutro rano mykam nad jeziorko Pięęęękna pogoda!![]() Miłego Dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Hejka hejka!
W końcu piękna pogoda, jest ciepło, słonko świeci i od razu więcej chęci do życia ![]() Monini, szkoda, że @ przyszła. Ale nie ma to tamto, trzymamy kciuki za kolejny cykl. Paulinaziuta, te brązowe plamienia to przedokresowe prawdopodobnie. Ja tak mam często. 2-3 dni takie plamienia i potem @. Nie masz się czego obawiać. U mnie dziś 10dc. Powoli się śluz pojawiać zaczyna, więc małymi kroczkami owulka się zbliża prawdopodobnie. |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Myszka działa
![]() Przyszedl mi dziś Aniołek do rzemyka wstawie wam fotki ![]() Na jednej stronie pisze "My Angel" (mój aniołek się nie zmieściło, a chciałam zeby było mój) i data "25.05.2012" (nie chciałam miesiecy rzymskimi bo kojarzy mi sie to z grobami) Haha fajnie ![]() Cytat:
![]() Zdjecia robione telefonem wiec zamazane. Fajnie bo na allegro bylo widac że te aniołki są strasznie duże, ale okazalo się ze malutkie wiec nie rzuca się wogole w oczy Napisów wogole nie widac chyba że ktoś sie mocno przypatrzy pod światło i dobrze, bo to ma być dla mnie nie dla ludzi Także bardzo jestem zadowolona ![]() hahaha jakie odrosty na paznokciach
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-29 o 14:57 |
|
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Moje urodziny
![]() Kurczę, dotarło do mnie, że mogłam być źle zrozumiana .. chodzi mi o to, żeby pamiętać taką datę nie jako tą złą i smutną, ale jako "narodziny aniołka". Stało się jak musiało, chyba lepiej tak to pamiętać, prawda?
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-29 o 22:36 |
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, trzymajcie kciuki, jutro idę dziada wymrozić, nawet się nie boję zabiegu, raczej obawiam się tego, żeby mi to kiedyś nie wróciło
Ale to tylko mam takie momenty, a za chwilę pozytywnie myślę![]() Buziaki dla wszystkich ![]() A ja dziś zaczęłam urlop, mam go do 6 sierpnia
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
dmoc - będzie dobrze. Wszystko się ładnie zagoi i będziesz gotowa na potomka.
Luna - bardzo fajna zawieszka. Taka skromna a jednak ważna. I ci co mają wiedzieć, to będą wiedzieć, inni nie muszą. ![]() Ja @ mam dostać za tydzień. Może w piątek,a może dopiero w poniedziałek? Już sama nie wiem jak ją liczyć, bo z 28 dni zjechała na 27. Mniejsza z tym, przyjdzie i wtedy zacznę brać te lekarstwo na PRL. Pół tab na tydzień i w sumie za 4 tab zabulę 120 zł.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj wszystko się uda i w najbliższym czasie zafasolkujesz!!tylko tak możesz myśleć!!żadnych innych myśli![]() A co do urlopu to masz za dobrze miłego odpoczynku
|
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mamy kciuki! Cytat:
![]() Hej Zbieram się pomału nad jeziorko ale coś słoneczko się przebić przez chmury na razie nie może...a w planach mam opalanie... Pod wieczór jedziemy na działkę i wracamy jutro. Miłego weekendu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ide zaraz opalać się na balkon i czekać aż TŻ wroci z pracy.. Troche kaca mamy wiec na przerwie ma mi przynieś jakiegoś energy drinka-podziwiam go ze mu sie chce ![]() Myśleliśmy żeby się dzis przejechać pociągiem do Krynic ![]() Pociągiem, bo już tyle lat nie jeździłam a uwielbiałam jako dziecko, no i piwko bysmy sobie wypili.. tylko zastanawiam sie czy jest sens w taki gorąc ![]() Cytat:
Jednak jak szłam do siostry (zwolnili ją z pracy Niby takie nic, ale psychicznie bardzo mi pomogło więc ogólnie data fajna, tym bardziej że bede pamietac o Twoich urodzinach ![]() Cytat:
I fajnie że masz urlop, będziesz się mogła odstresować ![]() Cytat:
ale nasze portfele chudą.. każda myślala że tak będzie po porodzie, ale chyba nikt ze przed poczęciem Ja wogole nie wiem jaki mam cykl.. Od #do @ było 27 dni ale nie wydaje mi sie zeby to sie powtorzyło, bo nigdy nie miałam takiego krótkiego Isia fajnie że Ty masz taki krótki, bo jednak 33 dni to prawie o tydzień dłuzej i dluzej trzeba czekać.. ja tak zawsze miałamCytat:
|
||||
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Dmoc trzymam kciukasy, musi być dobrze. Jestem pełna podziwu dla Ciebie, ja Twoją zaradnosć, cierpliwość i zaangażowanie....az wstyd troszkę, że my sobie tu narzekamy tylko, że nie ma II kresek, a Ty dziewczyno bierzesz sprawy w swoje ręce i działasz, starasz się Jesteś wielka i musi WAm się udać ![]() Musi nam wszytkim się udać ![]() Monini, pamietaj wiara czyni cuda, no i umawiałysmy się, że razem zafasolkujemy... wiec w tym cyklu sie postramy, prawda? ![]() Luna, aniołek ładny, fajnie, że będziesz go miała zawsze przy sobie bedzie blisko Ciebie ![]() Ja dziś imprezowo, robimy coś na działce u znajomych.... wczoraj wróciłam tak zmęczona, że usnełam w "opakowaniu" aaa poza tym dmuchałam w balonik, pierwszy raz, troche tam naplułam policjantom z wrażenia Zapomiałabym dodać, że śniło mi się nasze spotkanie gdzieś, chyba to jakaś jaskinia była gadałayśmy i piłyśmy wino , duuużooo wina....Życzę WAm udanego dnia!
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie o to mi chodziło, aniołek jest przy Tobie od tego dnia nie smuć się bo to nic nie zmieni, a lepiej mieć dobre wspomnienie ![]() A ja też tym bardziej będę pamiętać o Twoim aniołku ![]() A w ogóle to dzień dobry, ja dopiero kawę piję, pospało mi się .. Mama mnie obudziła telefonem o 11 .. wstyd ![]() Ale coś ostatnio niedospana chodziłam to i nadrobiłam
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-30 o 11:40 |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Cześć weekendowo laseczki
![]() LunaO, śliczny aniołek. Świetny pomysł, dzięki temu będzie na zawsze przy Tobie. Dmoc4, myślimy o Tobie. ![]() Marudex, ja też dziś poszalałam ze snem. Wstałam o 10 o dziwo. Jak TŻ wychodził do pracy przed 8 to przebudziłam się na chwilkę i pierwszą moją myślą było: ale mi się chce siku... I zasnęłam dalej. Haha ![]() Jest południe, chatę mam już posprzątaną. Zaraz na zakupy i obiadek będę robić. Może jakieś ciacho upiekę...
|
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się poopalałam...nie zdążyłam wyjść nawet z domu a już zaczęło lać....
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Luano no niby dobrze sie czuję, tyle że hormony buzują i wszystko mnie drażni i musi być po mojemu
zachcianek jako takich nie mam ale strasznie mieszam smaki(ostre rzodkiewki, potem zwykly ogórek potem cukierek i wszystko zagryzam cytryną i spać się chce;/ wizytę mam w poniedziałek i zobaczymy co tam z dzidzią i jak się rozwija. A tak ogólnie to pisałam cały czas jest klotnia z matką o ślub wiec bedzie się trzeba wyprowadzić bo ja z nią dłużej nie wytrzymam tylko ojca mi szkoda bo on bardzo chce wnuka;/
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i spać cały czas, jak nigdy nie sypiałam podczas dnia tak wtedy co chwile. Szkoda że takie kłutnie, Ty w koncu nie chcesz slubu prawda? Najlepiej się wyprowadźcie i żyjcie po swojemu a zanim dzidzia sie urodzi to napewno mamie przejdzie złość
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczynki, dzięki Kejthx
![]() Jestem już po zamrażaniu dziada Wymrozili mi cały kanał szyjki tak na wszelki wypadek, i tą moją wstrętną dysplazję, którą gdzieś przy wlocie szyjki miałam, jakoś tak mi tłumaczyła lekarka, ale ja połowy ze strachu nie słyszałam Zabieg nie jest bardzo bolesny, raczej troszkę mało przyjemny, takie dziwne bóle jakby okresowe, a to dlatego, że się macica kurczy pod wpływem mega zimna Teraz leżę, bo mi słabo i w głowie mi się potwornie kręci, ale to minie. Trochę krwawię, ale to też minie Za miesiąc kontrola od razu z monitoringiem cyklu, jeśli będzie wszystko zagojone, to zaczynamy starania Do tego czasu nie mogę się przeciążać, dźwigać, ani moczyć pupy w niczym, basen, jezioro, morze, wanna odpada, jedynie szybki letni prysznic wchodzi w grę Ale dam radę![]() Może we wrześniu zobaczę te upragnione dwie kreski, czego i Wam życzę
Edytowane przez dmoc4 Czas edycji: 2012-06-30 o 15:23 |
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, że zobaczymy
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
dmoc, powodzenia i trzymaj się!!!będzie dobrze, jak to się mówi, do wesela się zagoi
)
|
|
|
|
#3387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tak teraz wstaję o 8.30 Tak sobie myslę, że to może świadczyć o tym, że się starzeję, nie? Pamiętam jak jeździłam do babci na wakacje mając 10 -12 lat... i byłam w szoku jak ona wstawała już o 6stej, skoro nie miała nic do robienia, bo mieszka w mieście i wtedy sobie myslałam, że to tylko dziadkowie tak mają...![]() Cytat:
To trzymam kciuki żeby tem miesiąc Ci szybko zleciał a przy kontroli żeby się okazało, że wszystko ładnie się goi W szkole pracujesz, że taki długi? Bo jakoś nie pamiętam![]() U nas wczoraj byli znajomi uczcić nasza rocznicę, która była w środę no i w sumie fajnie było A mój Tż zrobił pyszną schłodzona sangrię z owocami... naprawdę polecam na te upały Teraz też siedzimy i sączymy A zaraz mam zamiar oglądać meldramat na tvn, zachwalany przez koleżankę, więc się gotuję do oglądania
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-06-30 o 20:02 |
||
|
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj właśnie chyba nie da rady inaczej niż brać ten ślub bo mi życia nie daja...babcia, która była za nie braniem ślub tak na mnie najechała, ze szok...aż się popłakałam..już chyba po mału sie poddaje w tej wojnie |
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Pracuję w przedszkolu i na uczelni wyższej
Przedszkole mamy w lipcu zamknięte A na uczelni wszystko już studentom pozaliczałam więc też mam wakacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

boję się pierwszy raz mi się to przydarzyło...co to może oznaczać?
musi się udać.. a koszty faktycznie ogromne 

bo wydaje mi się że w poprzednim cyklu z IUI też tak miałam i d.pa z tego wyszła

Isia fajnie że Ty masz taki krótki, bo jednak 33 dni to prawie o tydzień dłuzej i dluzej trzeba czekać.. ja tak zawsze miałam