|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Spróbuj najpierw rozsmarować krem, a potem go wklepać, to będzie mniej biały U nas linomag spowodował wysypkę. Pediatra powiedziała, żeby niczym nie smarować buzi podczas spacerów, bo przecież nie trzyma się godzinami malucha na pełnym słońcu. Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2012-06-30 o 12:31 |
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Cytat:
![]() Witam. Mnie nie było bo wczoraj wyjechalismy do znajomych,Filip sie wyszalał z Hubertem a Szymonio ładnie się zachował w gościach,spał z jedną pobudką w nocy.Te upały dają się we znaki moim dzieciom,ten mały marudzi pozatym już nie wiem czy mu ten Nutramigen nie służy wysypka się cały czas pogarsza i ma takie suche strupy "ze skóry" w zgięciach |
||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
MOje dziecko dzisiaj spi godz. zje i idzie znów spac na godz. Chyba przez ten upał.
A oto Maja, zdjecie ze srody jak jeszcze sliczna buźke miała i równie 2 tyg., od czwartku ma krosteczki na twarzy Zdjecie tel. robione i dosc słabe.
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A krostki wcześniej czy później zejdą ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Oby przynajmniej coś pozytywnego! ![]() My chyba już dziś zakupimy pralkę... Weźmiemy na razie 40 rat 0%, a jak będzie jakaś kasa, to się spłaci wcześniej
|
||
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
jak ubieracie dzieci w takie upały?
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
slciznia niunka
)
|
#3127 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() .Cytat:
Mikołaj leży w rompersie.
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miała kaftanik i spiochy i czapke, ale za ciepło jej było, zwłaszcza w czapce choc cienka, dzis ma na sobie body z krótkim 1 raz i założymy opaske na uszy. Moja mama ciagle mowi by jej uszy zakrywac, ale kurde widac ze poci sie w niej. Zakładacie czapeczki badz opaski dzieciom w upały?
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() informacja ta byla od pediatry to tak jak ze szczepionkami - jedno dziecko przechodzi dobrze, drugie zle, jednemu pomoze maslo, drugiemu zaszkodzi nie popadajmy w paranoje ![]() a o tych platkach owsianych poczytaj sobie na necie ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak jak znalazłam by schudnąć to połknąć szmatę by przeczyściła karola wczoraj w bodach leżała i skarpetkach a spotkałam dwie koleżanki to jednej córka długi rękaw, sukienka na to i czapka, a drugiej synek długi rękaw krótkie spodenki i czapka a na dworze 31stopni było, a karola jak na plaże ![]() ja zakładam opaskę jak wieje, jedynie cienką czapkę miała ze dwa razy jak było chyba 12stopni wiało i padało
|
|
#3132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój ma tylko body na krótki rekaw. Cytat:
Mi się zreszta wydaję że czapka ma za zadanie chronić główkę przed słońcem.Wiadomo nie w zimie ale w takie upały jak dzisiaj,gdzie w wózku jest strasznie parno to i jeszcze czapke Dlaczego u nas w kraju jest tak ze dzieci chowają się z czapką oglądajac jakieś programy to nie widziałam aby takie maleństwo miało czapkę.
|
||
|
|
|
#3133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do stroju to bodziak bądź rampers, bez skarpetek. No i goły tyłek popołudniami bo tak mu najlepiej.Krem mam Ziajkę i tez bieli, ale szybko to znika, więc nie narzekam. |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wklejam link z fajnej strony, jrst meeega duzo artykułow MEDYCZNYCH odnośnie pediatrii. http://www.mp.pl/artykuly/?aid=31092 a płatki owsioane zmiekczaja wode i je mozna stosowac na sucha sk,óre- ja tak miałam zalecone przez dermatologa, zeby zalaz goraca woda platki ows. odsaczyc i przemywac twarz tym.
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem płatki owsiane podrażnią skórę dziecku
ja jestem zdania że sobie w taki upał czapki nie zakładam to dziecku tym bardziej
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
tak woglole jak bylam u lekarza zapmnialam powiedziec, ze maly od urodzenia ma ciagle rope w jednym oku. wycieram parenascie razy dziennie, probowalam przemywac mlekiem, nic;/
masc tez mial juz w szpitalu przepisana bo lekarka to zauwazyla, ale masc tez nie pomogla. Myslicie, ze trzeba z takim czyms isc do lekarza? czy dalej poprostu przemywac kurde wylecialo mi z glowy... malemu nie zakladam czapki, nawet jak jest chlodniej ubieralam bl;uze z kapturem. a ubieram go w takie upaly zazwyczaj w rampersy, przykrywam pieluszka. Moje bejbe spi caly dzien, ale ma lekki sen. Zobaczymy czy wieczorem bedzie go bolal brzuch;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:22 |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
ponoć trzeba masować kącik oka dokładnie co i jak nie wiem poczytać byś na necie musiała
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
witam
ale skwaaar ![]() byłam w realu i łeb mnie boli od słonca jak nie wiem fajne sukieneczki widziałam po 10 zł i pampersy new baby 3-6 kg 108 szt za 52,99zł Tosia dzisiaj w bodach z krótkim rekawem i skarpetkach mialam myc okna ale mi sie nie chce chociaz juz paczeć przez nie nie moge
|
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zrobiłam ciasteczka owsiane.
Śliweńka nie wiem jak u dzieci, ale ogolnie płatki zmiekczają wodę. ![]()
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Wczoraj pisałam o tych kroplach biogaia, dzisiaj rano chce dać małemu, patrzę, że coś nie leci. Odkleiłam naklejkę, bo butelka ciemna, wiec nic nie było widać a tam krople sie skończyly. Tak wiec starczyły mi dokładnie na 5 dni (5 ml) przy cenie 43 zl. ![]() Byłam dziś w aptece i kupiłam delicol i bobotic. Jak Wy to dajecie? delicol przed każdym karmieniem? A bobotic co 6 godzin? Mój Adaś też dostał krostek na twarzy, mam nadzieję, że szybko znikną. Dzisiaj leżał w wózku na dworze w body z krótkim rękawem, ja go pożniej podnoszę żeby iść do domu na karmienie a on cały mokry. Poci się jak mój M. czapeczkę mu dziś kupiłam taką z siatki, ja mam na podworku wiecznie przeciąg, nie wiem ile stopni by było to tam zawsze wieje, więc uszy musi mieć zasłonięte, chociaż dzisiaj jak leżał na jednym uchu to drugie mu tylko pieluszką osłoniłam. |
|
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pediatra zapisała krople do oczu i narazie zeszło.krople nazywają się Chibroxin ja dawałam jedną krople do każdego oczka dwa razy dziennie.
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
racja
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie zakładam czapki
czasem opaskę jak wieje wiatr a w upał i tak w gondoli leży na ławce cycka nie daję więc wiatr do gondoli nie wpadnie skarpetki i bodziak z krotkim zazwyczaj
|
#3144 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bo tego się nie rozsmarowuje. To się nakłada na skórę, im grubiej tym lepiej. Filtr mineralny ma za zadanie chronić w sposób mechaniczny, czyli odbijać promienie słoneczne, nie dopuszczać ich w ogóle do skóry.
Mnie tam wisi jak moje dziecko wygląda po posmarowaniu, ważne żeby było zdrowe. Cytat:
![]() Jak obojczyk Kaja? Wszystko dobrze? Ja Maćka kładę na matę już od jakichś dwóch tygodni i pięknie leży, słucha muzyki, gapi się w zabawki Dzisiaj leżał 6 rundek melodyjki po 12 minut ![]() Mogliśmy więc w spokoju się umyć, zjeść śniadanie, ogarnąć chatę i przygotować się do wyjścia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rampers albo body - z krótkim rękawkiem albo bez rękawków. Nogi czasami okrywam pieluchą jak mocniej przyświeci. Cytat:
Jak mocno piź.dzi i jest chłodniej to się zdarzyło, ale w taki upał nie. W gondoli powietrze stoi, jak rękę włożę to ugotować się można, więc czapka IMO zbędna. Cytat:
Krostki to mogę być potówki. Moje dziecko zasnęło wczoraj przed 20, nie przewijaliśmy go bo myślałam, że jeszcze się obudzi przed północą. Poszliśmy spać o 23, a on obudził się na karmienie o 3.30, pierwszy raz przeszczał pieluchę tak konkretnie. Nakarmiłam go, odłożyłam do łóżeczka i nie wiem ile stękał bo zasnęłam tak mocno, że nie słyszałam...Spał do 8 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszyscy wykapani,łącznie ze mną,Szymon zasnął,nie wiem na jak długo,mąż na rybach ![]() Ja mam urodziny w lipcu chciałabym wyjść ale z kim jak moje koleżanki zaciążone wszystkie przyjdz ie mi chyba do lustra pić.Jakie macie maty dziewczyny???Te z Fp jak dla mnie odpadają bo cena to jakaś tragedia ktoś ma jakąś fajną nie z Fp???myślę nad zakupem.
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Tiny Love. Cenowo podobnie
Moje dziecko śpi od 16, chodzę tylko patrzeć czy dycha. Dycha!
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
chyba będe licytowała mate na allegro używaną
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Tak jak leżaczek i fotelik do auta. |
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Upał na dworze okropny. Malwina ma dzisiaj dzien brudasa, bo woda leciała brudna. Blee. Przetarlam ją tylko chusteczkami. I buźkę. Córa już śpi, liczę ze pospi do 2. ![]() Dbacie jakoś o biust? |
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
dobre ja mam kryzys laktacyjny z 2 stołówek całe 30ml ściągnęłam ![]() później po 5h Mała trochę possała z 1 ja patrze na drugim 3 krople co to ma być??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

pomagaja
Moja też ledwo zipie, dwa razy już była naprawiana, więc nie chcę w nią pchać pieniędzy i od kilku dni rozmyślam, skąd wziąć kasę na zakup nowej 
i ma takie suche strupy "ze skóry" w zgięciach

bo nie moge doszorowac ....