|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Mravka jak na opakowaniu nie jest napisane ze mozna ograniczona ilosc herbatki dawac to Wiktorek pije w reguly 2-3 herbatki w upaly ale mniej wsypuje niz zaleca producent
![]() super ze basen sie udal ![]() mlody zasnal o 21 i obudzil sie 1.00 pozniej o 4,6,8 i o 9 pobudka
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzień dobry
![]() U nas nocka bardzo spokojna - Hania poszła spać o 20 i obudziła się o 3, ale smoczek wystarczył (musialam na szybko do toalety i jak wróciłam to Hania słodko spała), potem obudziła się o 4.30 i wtedy już było karmienie, potem o 6.30 wybudziły Ją bączki więc trochę zjadła i 8.30znów... Najlepsze jest to, że wczoraj postanowiła znów wrócić do planu TH... a Hania to chyba przez sen usłyszała Jeszcze takiej współpracy i zrozumienia mamy nie było a od ostatniego skoku to już tylko przy piersi zasypiałaMój (H)aniołek znów jest z nami No i spróbujemy pójść na 12, choć troszkę mnie przeraża ten upał...ale potem też jest gorąco a o 18, to już kąpiel i nici z wyjścia z domu... A ja mam jeszcze pytanie do mamuś, które stosują plan: karmienie->aktywność->sen... otóż czy wyrabiacie się z wszystkimi elementami w 3 godziny? Bo ja mam wrażenie, że nie zawsze Hania mi zaśnie , bo ostatnio potrafiła być aktywna nawet 4-5 godzin - oczywiście jadła w między czasie, bo głodna była |
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Jula tez nie lubila lezec na brzuchu, ale lekarz mi pokazal jak ja klasc (lokcie bardziej do przodu) i teraz lezy chetniej - moze sprobuj tez?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3124 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Andrea jak slodko ciumka Cytat:
Mysle ze nie ma sie czym martwic, nawet dzieci, ktore nie lubia i wogole nie leza na brzuszku ucza sie trzymac glowka itp. Pozniej jak juz beda silniejsze to mysle , ze bedzie z lezeniem na brzuszku lepiej. Cytat:
No i powodzenia w nauce! Cytat:
Ja mysle ze duzo mojej zaslugi w tym ze Viki jest grzeczna (skromna jestem Cytat:
![]() A co do Balbinki to tez mialam pisac wczesniej i zapomnialam - dlaczego takie mysli ze wyrodna bo dziecko dalas na spacer komus ![]() Ja jak tylko moge to dziecko "sprzedaje" i nie mam ani cienia wurzutu sumienia Cytat:
W szwecji mialam, co prawda u poloznej, ale zawsze! Jakby cos nie tak to tez przeciez to widza i wtedy bylby gin. na szczescie nie bylo potrzeby. Cytat:
Ja na poczatek dawalam po lyczku lub kilku herbatki, glownie zeby sprawdzic jak toleruje, zeby brzusio nie bolal. Zreszta Ona do teraz to kilka lyczkow tylko chce, potem juz nie. No i od czasu do czasu daje tez wode, zeby nauczyc smaku, mysle ze to na przyszlosc procentuje bardzo z ta woda! Cytat:
![]() No wlasnie z tym beknieciem, my mamy wielki problem w nocy, czasami chodze 30 min a bekniecia ani widu ani slychu ![]() No i Ja odkladam bo ile mozna , a potem sie wierci bo ja meczy Cytat:
Co do tz to kurcze mam nadzieje, ze jednak sie opamieta bo ma duzo do stracenia U nas cudna noc, Viki padla o 20, pobudka o 3, zasnela i spalysmy razem do 9.40, jestem wyspana Zjadla, pochustala sie, potem matka i teraz oglada swiat z ramion tz ,a ja moge Was nadrobic ![]() Jeszcze troche i mam nadzieje ze padnie
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja stosuje ten plan (nieswiadomie) ale nie wiedzialam ze musza byc 3 godziny, tzn jak pospi dluzej to zle ![]() Ja nie przestrzegam tych 3 godzin tylko pozwalam jej samej ustalic i super nam to dziala, teraz np juz odleciala w swojej kolysce, tylko Ja odlozylam, dalam smoka i w 2 minuty zasnela Cytat:
Cytat:
A ze Jej sie podoba to sie nie dziwie, ogladac swiat z ramion kogos kochanego-super sprawa
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jak mam Andreę na rękach i stanę na chwilę to ona zaraz nogami przebiera
|
|
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Hej..
No Desiu bo jak oni wychodzili to ja normalnie pod sufit z radości skakałam niemalże.. I Tomek to skwitował,że już ich nie kocham,bo jeszcze nigdy u mnie takiej radości nie widział jak on wychodził gdzieś... I trochę czułam się jak jakaś zdrajczyni. Ale przeszło mi szybciutko takie myślenie I powiem Wam,że Julek też potrzebował tego odpoczynku ode mnie. Bo jak go Tomek przwiózł to już na mój widok ataku płaczu nie dostał tylko się przyglądał z,hmmmm... zaciekawieniem, zainteresowaniem-nie wiem. Ale tak jakoś dziwnie patrzył. I o dziwo-był spokojny i teraz znowu śpi-już prawie godzinę. Poprzestawialo mu się chyba wszystko...
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu, a w nocy tez chodzisz z Viki do odbicia? Ja wlasciwie od poczatku odbijam na siedzaco
Julka tez lubi jak sie z nia chodzi, najlepiej w pionie i zeby byla plecami do mojego/mezowego brzucha - czesto maz ja tak usypia. Co do planu TH to ona wlasnie nie mowi ze maja to byc 3 h czy 4h (bo u dzieci po 4m-cu niby powinien byc plan 4h) ale ze najwazniejsze to zachowac te kolejnosc jedzenie-aktywnosc- spanie i zeby obserwowac dziecko i sie w nie wsluchac... Ja tego ostatnio nie potrafie. Julka zjadla troche przez sen (pol spiaco pol marudzaco) o 10, chyba ok 70 ml zjadla, jak wzielam ja do odbicia to juz sie calkiem rozbudzila, to przewinelam, pogadalam, polozylam na mate i sie bawila chwile. Nagle patrze a ona to myk ja do wozka, smoczek, pielucha a ona w ryk probowalam ja uspokoic ale mi nie wyszlo, przyszedl maz i poszedl ja usypiac - prawie si udalo tylko kupa przeszkodzila
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mysle ze taka rozlaka wlasnie robi dobrze i mamie i dziecku ![]() Kurcze tak na dobra sprawe to my jestesmy na posterunku 24 na dobe 7 dni w tygodniu! Co sie dziwic ze sie cieszymy ze ktos nas na kilka godzin odciazy? Jakby nie bylo to nawet jak dzieci spia to nie jest tak ze lezymy do gory nogami bo zawsze jest cos do zrobienia a dziecko i tak moze sie w kazdej chwili obudzic i to tez jest troche stresujace! Ja nie wiem dlaczego ale zawsze jak sobie cos zaplanuje, ze np jak zasnie to sprzatne lazienke czy cos innego to jest problem, albo nie moze zasnac, albo szybko sie obudzi albo cos! Moze podswiadomie wyczuwa moj stres spowodowany ze chce zeby szybko zasnela i wtedy sama jest niespokojna Nie wiemA jak sobie zrobie kawe i chce sie podelektowac to juz na bank sie budzi ![]() Tez tak macie?
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo Viki i tak na moim ramieniu spi i na nic nie patrzy! To dobrze ze nie trzeba przestrzegac godzin, znaczy ze robie dobrze Czyli ze nie potrafisz Jej uspic? Wlasnie mi do glowy przyszlo jak pisalam poprzedniego posta - moze za bardzo sie tym stresujesz i Julka to wyczuwa? W koncu emocje sa wazne i my babki czesto jestesmy bardziej emocjonalnie do wszystkiego nastawione niz faceci. To jedyne co mi przychodzi do glowy z tego co piszesz, ale oczywiscie moge sie mylic! Ja teraz juz sobie mysle - zasnie to zasnie, jak nie to i tak nic nie zrobie i pozwalam Jej byc wybudzona. Byleby nie plakala Oczywiscie wole jesli spi bo wtedy jest spokojniejsza i szczesliwsza jak wyspana, no i ja wiecej zrobie w domu (albo na wizazu ).A tak plecami do brzucha to tez lubi byc noszona, ale jednak woli w pionie przerzucona przez ramie, mi sie wydaje ze to jest dobra pozycja bo wtedy ladnie sobie glowke trzyma, a jak juz nie moze wiecej to kladzie na ramie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- moge sie tylko domyslac
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-01 o 12:16 |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu, Jula niesamowicie moje emocje wyczuwa - czesto zanim do mnie dotrze ze jestem np poddenerwowana czy zniecierpliwiona... ale przez ostatnie prawie 3 tygodnie przezywamy taki mexyk ze sama sie sobie nie dziwie ze jestem w takim stanie....
podziwiam bo ja to bym chyba w wariatkowie wyladowala.... Mi zalezy tak zeby ona spala przed godzinami karmienia bo inaczej jest amba i cyrk zamiast jedzenia, a jak zaczne ja karmic na spiaco to ona tak polspiaco je, czasem pootwiera oczy ale je i nie marudzi a jak na zywo chce ja karmic to mimo ze placz z glodu to nie umie jesc i nie wiem czy to dziasla (choc chyba tak bo tylko zelem posmaruje a umie troche zjesc...)czy co ... Jak dla mnie nie musialaby spac w dzien wcale jesli tak byloby jej lepiej byleby jadla bo przeciez to potrzebne dla jej prawidlowego rozwoju no i nie oszukujmy sie wolalabym zeby nie plakala i nie marudzila, bo niestety ale ostatnio nie umiem rozroznic za bardzo czy placze ze zmeczenia, z glodu, pragnienia, czy bo ja cos uwiera.... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Desiu a jak Twoja waga kochana? U mnie prawie 4 m-ce po porodzie i zostalo dokladnie 9,3 kg do przedoporodowej, wczoraj ujrzalam 82,2 kg
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie ze to nie ma znaczenia u kogo sie uspokoi byleby sie uspokoila, ja czasami tez zauwazam ze jak ja mam gorszy humor i jestem niespokojna to Viki tez marudzi, to jest niesamowite! Brawo, ze sie przemoglas co do dawania Julki tesciowej ![]() A co do jedzenia, probowalas Jej zmienic mleczko? Moze cos w smaku Jej przestalo odpowiadac? Sama nie wiem. Ja Adasiowi tez musialam strasznie wciskac mleko Tym bardziej, ze On byl uczulony,no ale potem mogl juz normalny nabial jesc i nie chcial! A jak zaczelismy wprowadzac sloiczki to wcinal az mu sie uszy trzesly! Do teraz jak widzi miesko to sie slini ![]() Wiec moze dobrze kombinowalas zeby wczesniej cos wprowadzac malej do diety? My zaczynalismy zaraz po ukonczeniu4 m-ca, ale moze poradz sie jakiegos lekarza i moze mozna by wczesniej cos oprocz owockow, bo chyba tylko to podajesz? Co do placzliwych dzieci to sie zgadzam, mam tak samo! Jak tylko z jakiegos powodu Viki placze to mi serce peka, nie potrafie przyjac do wiadomosci ze Jej tak zle ![]() Marudzenie to co innego! Kilka razy mielsimy tak ze z jakiegos powodu plakala i nie moglismy Jej uspokoic, wtedy egzamin zdal wozek i jechane! Byc moze wlasnie jak mi cisnienie skoczylo to i Ona nie potrafila sie uspokoic. O wadze nawet mi nie mow, bo jak przestalam karmic to teraz mam istny raj bo moge jesc wszystko i sobie dogadzam A musze sie wziasc w garsc i zmotywowac do odchudzania. Mysle ze od jutra, ale zobaczymy jaka motywacja bedzie rano ![]() Do wagi sprzed ciazy mam jakies 10 kg, czyli prawie jak Ty ![]() Ale do wymarzonej to jeszcze mi daleko
|
|
#3135 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak jestesmy na spacerze to jest karmienie-spacer-karmienie,aktywnosc przespana ![]() W domu wyrabiamy sie w 3 godz,aktywnosc z reguly 1-1.5 godz jest wtedy,a poznym popoludniem czasem jest karmienie-aktywnosc-karmienie,bez snu i przez to wieczorem jest problem z zasnieciem,bo jest zbyt zmeczony. Cytat:
Eryk je spokojnie i nie lyka powietrza,wiec nie ma takiej potrzeby. Jestem wkur... na maxa.Wiki znowu ma wszy Ja bym tych brudasow w szkole ![]() Nie mam juz sil,dwa razy w miesiacu wszy w domu.No i preparaty specjalne ciagle trzeba kupowac,szampon taki co powinien zapobiegac,odstraszac je stosujemy i du.. blada. Zadzwonie jutro do szkoly i chyba zaczne krzyczec.Czemu oni nic z tym nie robia!Dzieciaki zawszawione chodza,Wiki mowi,ze jedna dziewczynka ma tyle wszy,ze az widac jak wlosy jej sie ruszaja.Niby cywilizowany kraj...
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to nienawidze takich rzeczy, na szczescie nigdy nie mielismy w domu! Bardzo czesto ma Wiki z tego co piszesz, masakra! Nie dziwie Ci sie ze wkurzona jestes
|
|
#3137 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Czesto,bo to wszyscy powinni dbac i nie dopuszczac do takiej sytuacji,ze dzieci z wszami chodza i nikt z tym nic nie robi! W Polsce nigdy to sie nie zdarzylo.
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co Ci anglicy tacy dziwni ![]() Ja rozumiem raz moze sie zdazyc ale czesciej to przesada!
|
|
#3139 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak drapia?
Eryk ciagle gdzies jest udrapniety!A paznokcie obcinam mu dwa razy w tygodniu i staram sie bardzo dokladnie to robic.
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najczesciej to paznokietki jej sie odlamuja tak ,ze tylko pociagne i jest ok. Ani razu nie miala na raczkach niedrapek nawet.
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witajcie, U nas nocka moze byc,ale ranek do bani,nawet umyc sie nie mialam jak,Hania Nic nie chciala,wszedzie zle bylo,nawet cycek byl be I zasnac z nim nie chciala,dopiero w wozku sie uspokoila I zasnela I poszlysmy do tz do sklepu I siedze na lawce przed sklepem a Hania spi juz prawie 1.5h. |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wszystkim
![]() Wszystko przeczytałam, ale tego duuuuużo było....ale tak to jest jak się sobie zrobi zaległości ..... Zariah jak piszesz o objawach senności u Elizy to jakbym o mojej Kai czytała fikanie nóżami itd.Gosia przewalone macie z tymi wszami, raz w życiu miałam jako dziecko , były jazdy i chodziłam śmierdząca od octu dziwi mnie to luźno podejście do tej sprawy w szkołach to trochę tak głupio,że się nie interesują dziecmi które to przynoszą z domu, bo przecież coś chyba jest nie za fajnie w takim domu gdzie dzieci latają zawszawione i nikt z tym nic nie robi....Kaja się podrapała na chrzest akurat teraz jakoś mniej się zadrapuje, a paznokcie nie obcięte, nie wiem czy czasem nie jest tak,że po obcięciu są może czasem jakieś miejsca gdzie się robią nawet bardziej ostre bo jednak się tego nie widzi, a gdzieś tam róg nie zaokrąglony zostaje, nie wiem , może malutki pilniczek da radę ....Pisalyście o tym spokoju matki i wyczuwaniu nastroju ...ja uważam ,że jest tak na 100%, dlatego też pewnie mi jest teraz lżej z Kają, bo się mniej martwię , mniej denerwuje niż przy Ninie, no i jak dziecko nie jest "brzuszkowe" to też mamy się tyle nie na denerwują, a tak się zaczyna napędzać kółeczko, mama zdenerwowana, dziecko wyczuwa, jest bardziej nerwowe i tak dalej i tak dalej....no ale jak to zrobić ,żeby się nie denerwować to nie wiem...chyba tylko czas tu pomaga...bo widzicie same ,że coraz więcej ma spokój z dziecmi,brzuszki uczą się trawić, rytmy się powyrabiały i zaczyna być superaśnie życzę tego wszystkim MamusiomEmigra i właśnie może tak jest ,że Julka czuję ,że się tym jedzeniem martwisz... no nie wiem, a może by TŻ podał Jej jedzonko ![]() Co do wagi...przybij pionę za kilo będzie 7 na przedzie ![]() , a szłam do porodu z trzema cyframi ![]() Mravka super z tym basenem , muszę też pójść z Dziewczynami Nina miała chodzić i jakoś nie wyszło, teraz musimy to zmienić koniecznie A no gratulacje , a Robert pięknie to uczcił tak po Robsonowemu ale co się dziwić , takie emocje ![]() Mamy intensywny weekend, w piatek buszowałyśmy na placu zabaw obok przedszkola od 15 do 20 prawie, uśmiałam się , bo same babcie z dzieciaczkami na placu i się rozsiadły na takiej kolejce z drewna pod drzewem i plotkowały fajnie wyglądała taka kolejka podstarzalych przedszkolaków i się nagadałam , bo o Kaję pytały, patrzyły jak karmię itd. miło było, mogłam gonić za Niną jak się gdzieś patrzyła urwać w teren , a One mi małej doglądały ...Wczoraj grill ze znajomymi, dzieci była 5 ( od 4 miesięcy do 4 lat) Nina przeszczęsliwa ,że miała towarzycho, TŻ też , bo popiwkował, ja też bo się nagadałam z koleżankami, wróciliśmy do domu o 23 , Kaja prawie wcale na działce nie spała, za ciepło chyba było chociaż wentylator chodził i w cieniu była....padla po umyciu i spała do 10.30, my też więc odespaliśmy wszyscy balangę .....pierwsza impreza młodzieżowa Kai zaliczona ![]() Dzisiaj przyjeżdżają Teście,znow na działkę popylamy, a że kiełba z grilla mi uszami wychodzi to sobie zamówimy pizzę i będą lody ...CASSATE , zabieram mikser,kremówę, owoce i zrobię desery aaaaa duuuupa rośnie , ale od czego jest słynna dieta "Od poniedziałku " ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
kiedy Monia Ty miałaś ząbki?Rybka ![]() ![]() klask i: za ząbki malusie , niech ładnie oszczędzają mamusine brodawki
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze,ze sie odezwalas,bo juz sie zastanawialam czy znow wene stracilas ![]() A jak to z tym octem sie robi?Myje glowe tym?My mamy taki tlusty mega preparat,tym psikam cala glowe,zostawiam na 10 minut i wyczesuje specjalnym grzebieniem.Ten preparat dobry jest,ale wlosy trzeba potem z 5 razy umyc,zeby tluste nie byly. Co do tych dzieci z wszami,to wygladaja ogolnie nieciekawie.Ta dziewczynke co tak duzo ma Wiki mi pokazywala,chodzi brudna,ubrania podarte,wlosy tluste,ale jakos nauczycieli to nie rusza,bo to niestety czesty widok jest...
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-01 o 14:55 |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
No to drugie zasypianie Hani było w wózku jak wyszliśmy z kościoła... zasnęła momentalnie a przez całą mszę śmiała się do barierek
![]() A niedawno usypiałam Ją w domku i potrwało to 45 minut ale zasnęła sama w łóżeczku
|
|
|
|
#3147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do psow to trafiłaś z pytaniem w ciężki okres ... ale najpierw odpowiem na twoje pytanie a pozniej sie wyzale. Dogi przyjely nowego czlonka stada z duza ciekawoscia zagladajac do lozeczka. Wuszczałam je pojedynczo do pokoju (bo we 4 to narobia zawsze rabanu przepychajac sie) zeby sobie obwachaly i uspokoily sie. Oczywiscie inetersuja sie i zagladaja do wozka czy pokoju ale sa bardzo delikatne i robia to sporadycznie. Najbardziej dotknelo to samca mojego "synka" to taka przylepa była i widac ze najbardziej mu mnie brakuje. Jest ich 4 więc zajmuja sie same soba mysle gorzej moze znosic to jedynak. Dziś dowiedziałam się, że jedna z moich dziewczyn (ta najmlodsza) ma złośliwego raka kości czym odebrano mi ostatnia nadzieje. A ze w ciagu ostatnich dwoch dni jej stan pogorszył się na tyle, że już nie je i prawie nie wychodzi na dwor pozostaje mi już tylko zadecydować kiedy ... ![]() Okropny mam dziś dzień, dobrze że dziecię moję to anioł i śpi prawie cały dzień albo sam sobie leży na kanapie i chłonie otoczenie ... i daje mamie spokojnie popłakać. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-07-01 o 16:02 |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas 33 stopnie w cieniu a teraz burza, mam nadzieje ze ochlodzi sie troche ![]() tz bedzie mial urlop w lipcu i pojedziemy razem na dzialke na pare dni z malym ![]() MoniqW Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-01 o 16:06 |
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To czekam na info. Cytat:
|
|
#3150 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak marudzi to trzeba chodzić niestety. Stanie w miejscu odpada. I nie dość,ze muszę chodzić, to jeszcze muszę pokazywać mu ciekawe miejsca. W domu wędrujemy wiec od lustra do regałów z książkami, od półek z płytami do szafek kuchennych, od obrazów na ścianie do kwitnących storczyków Na dworze jak płacze w wózku (a często nie ma ochoty w nim leżeć) chodzę po działce i oglądamy kwiaty i krzaki.Cytat:
Jak Filip zaśnie, to najpierw ogarniam mieszkanie na szybko, wstawiam pranie itp. Na końcu robię sobie herbatę i kanapkę, odpalam laptopa i po minucie Filipek jest wyspany i głodny. Czasem mam ochotę jak tylko uśnie zrelaksować się i odpocząć ale mam jakieś dziwne zboczenie, które nie pozwala mi siedzieć spokojnie jak naczynia nie pozmywane czy coś innego jest do zrobienia...Dzień dobry! Mam problem z małym od 3 dni ma dziwne ataki płaczu wieczorem. W porze karmienia, tak płacze, że nie da się przystawić do piersi. Wczoraj wieczorem płakał ponad godzinę aż ochrypł. Rozebrany do samej pieluszki, zmęczony zjadł i padł po 22. To raczej nie sprawa brzuszka, podejrzewam, że to ten upał. Odkąd jest tak gorąco prawie wcale nie śpi w dzień, więc może to ze zmęczenia? Jak wasze maluszki znoszą taką pogodę? Macie jakieś sposoby jak ulżyć niemowlaczkowi w upały? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

I powiem Wam,że Julek też potrzebował tego odpoczynku ode mnie. Bo jak go Tomek przwiózł to już na mój widok ataku płaczu nie dostał tylko się przyglądał z,hmmmm... zaciekawieniem, zainteresowaniem-nie wiem. Ale tak jakoś dziwnie patrzył. I o dziwo-był spokojny
i teraz znowu śpi-już prawie godzinę. Poprzestawialo mu się chyba wszystko...
to myk ja do wozka, smoczek, pielucha a ona w ryk
probowalam ja uspokoic ale mi nie wyszlo, przyszedl maz i poszedl ja usypiac - prawie si udalo tylko kupa przeszkodzila 

podziwiam bo ja to bym chyba w wariatkowie wyladowala.... 

klask i: za ząbki malusie , niech ładnie oszczędzają mamusine brodawki