Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2175 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 21:37   #65221
milena798
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
mi też się efekt po niej podoba, dodałam do codziennika zdjęcia, może ktoś zauważy w końcu jakąś różnicę
gołym okiem widać różnicę
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:13   #65222
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ale musialam sie do was wkoncu odezwać.. moja kuracja po prawie pół roku daje super efekty lecz ostatnio coś dziwnego sie dzieje z moimi włosikami.. otóż zaraz po myciu są u góry tłustawe a końce suche mimo nawilżania odzywkami i olejowania.. nie wiem czy to wina oleju( bo teraz zmienilam i uzywam mieszanki 2 ) czy po prostu za rzadko myje szamponem.. no nie wiem.. myje odzywką od paru tyg i nigdy nie bylo tak źle.. a od tygodnia czy półtora tanie cuda się dzieją.. ahhh no normalnie nie wiem co robić... nie lubie myc wlosów szamponem bo nie chca dac sie rozczesać ani nic.. dlatego rzadko myje szamponem..
Najpierw wróciłabym do starego oleju albo zrezygnowała na chwilę z oleju jako takiego - na rzecz okraszenia odżywki olejem
Końce smaruj przed myciem dodatkowo choćby nawet kremem do rąk
Pielęgnacja w lecie może byc bardzo różna od zimowej i to jest normalne.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:21   #65223
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skusiłam się na piankę Isany do loków i okazała się strzałem w dziesiątkę. Po umyciu włosów Hegronem fioletowym nałożyłam odżywkę Joanny z makiem, na to piankę Isany, a potem tradycyjnie wgniotłam żel lniany i potem Isany pomarańczowy dla mężczyzn. I jest super! Loki jeszcze bardziej utrwalone i nie ma przyklapu
Twoje włosy są chyba szczęśliwe mam wrażenie, że wszystko co testujesz im pasuje

nez
, a dokąd wybywasz na tak długo?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:27   #65224
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Najpierw wróciłabym do starego oleju albo zrezygnowała na chwilę z oleju jako takiego - na rzecz okraszenia odżywki olejem
Końce smaruj przed myciem dodatkowo choćby nawet kremem do rąk
Pielęgnacja w lecie może byc bardzo różna od zimowej i to jest normalne.
ahaa noto zrezygnuje na jakis czas z oleju i zobaczymy... mam nadzieje ze sie polepszy..bo efekty sa super. mam loczki jak ta lala tak czy sia dzieki kochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (65,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jaaa.jpg (49,4 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-07-01, 22:31   #65225
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Twoje włosy są chyba szczęśliwe mam wrażenie, że wszystko co testujesz im pasuje
Wiesz co... masz rację! W zasadzie nie mam z nimi problemów od dłuższego czasu. To raczej prawda, że wszystko im pasuje. Nie stosuję zasad CG. Używam odżywki z silikonami i bez moje włosy wolą jednak zdecydowanie te z silikonami - delikatniejszymi). Jak nudzi mi się jakaś odzywka to kupuję kolejną inną i jest równie dobrze. Jedynie co, to łapią czasami przyklap. Oleje też im wszystkie pasują. Czy coś jest ze mną nie tak?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
mi też się efekt po niej podoba, dodałam do codziennika zdjęcia, może ktoś zauważy w końcu jakąś różnicę
Masz piękną grzywkę Włosy też, oczywiście, ale grzywka mnie powaliła, bo u mnie nieosiągalna taka....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:41   #65226
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja wlasnie probuje wytrwac w mojej takiej samej decyzji
Ja wytrwałam w tamtym roku- przedmaturalny zabobon o nie ścinaniu włosów

Co do Isany- teraz u mnie zupełnie nie zdaje egzaminu do mycia skalpu
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 22:48   #65227
nez123
Rozeznanie

Cytat:

nez
, a dokąd wybywasz na tak długo?
Do Dublina Dobrze mi zrobi urlop od tych upałów, bo dzisiaj myślałam, że się roztopię (35 st.)Do 10. jestem u siebie, więc jak do tego czasu będziesz chciała te oleje, to daj znać
A jako, że biorę tylko bagaż podręczny mam ograniczenie kosmetyków - mogą być w opakowaniach max 100ml i wszystkie muszą się zmieścić w jednej nie za wielkiej przeźroczystej torbie.
Więc myślałam, że wezmę miniaturki alterry - tak, żebym miała zestaw na 1/2 mycia, i miniaturkę szamponu joanny z sls, żebym jeśli będę używać silikonów miała czym je oczyścić raz na jakiś czas.
Najbardziej rozpaczam za brakiem dyfuzora.... Nie mam pojęcia jak ja je tam będę suszyć bez tego cudownego wynalazku...
Stary 2012-07-01, 23:33   #65228
szlamek1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
cześć na wakacje widzę dużo nowych włosów
bardzo fajne włosy, a na pewno będzie jeszcze lepiej
Oj tak WAKACJE nic nie muszę robić i tylko buszuję po wizażu/ZSK/blogach z przerwami na maseczki

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
jakieś takie podobne do moich, tylko moje bardziej tęczowe
jest z nimi dobrze, uwierz mi a zdecydowanie będzie lepiej..
Zerknęłam na Twój codziennik dzisiejszy i jeżeli moje tak będą wyglądać za jakiś czas to i jeszcze takie dłuuugie... Cudo
szlamek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:09   #65229
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Jaaaakie
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Ale piękne Ja bym nic nie podcinała.

Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
to świetnie też musze ją kupić bo mi siostra głowe od 2 tyg. truje mozesz wkleic link do tej pianki? skład chce zobaczyc
Dzisiaj pierwszy raz użyłam tej pianki. Dosyć dobrze usztywnia, chociaż nałożyłam jej malutko. Muszę zrobić testy ile jej nakładać, bo jak na razie trochę skleiła, ale później wszystko ładnie puściło. A po jednym krótkim naciśnięciu mam piankę na caaałej dłoni

Dzisiaj podcinam, trzymajcie kciuki, żeby zostało mi coś na głowie
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 07:18   #65230
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ci urosły i dużo bardziej poskręcały
Mogły by rosnąć jeszcze szybciej
Mam tylko obawy, bo jak będą dłuższe to i cięższe. I czy one się nie zaczną rozprostowywać?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 08:03   #65231
Aoirghe
Raczkowanie

Cześć!
Ja jak zwykle wpadam tak od czasu do czasu, bo właśnie tego czasu wiecznie mi brakuje...
Jest jakiś poradnik pielęgnacji włosów w trakcie upałów? Pytam, bo moje wyglądają okropnie - suche, prostują się i tracą objętość. Mimo nawilżania nie chcą wrócić do siebie :/

Będę wdzięczna za linka lub poradę

Aaa i z kategorii głupich pytań:
Jak suszę dyfuzorem to mam niezłą objętość i fajne falki, natomiast jak schną naturalnie, to dosłownie mi się prostują i sklejają w strączki. Co robię nie tak? Za dużo żelu/odżywki? Mam wrażenie, że ciągnie je w dół, może je mocniej wycisnąć?

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2012-07-02 o 08:07
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 09:22   #65232
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Wiesz co... masz rację! W zasadzie nie mam z nimi problemów od dłuższego czasu. To raczej prawda, że wszystko im pasuje. Nie stosuję zasad CG. Używam odżywki z silikonami i bez moje włosy wolą jednak zdecydowanie te z silikonami - delikatniejszymi). Jak nudzi mi się jakaś odzywka to kupuję kolejną inną i jest równie dobrze. Jedynie co, to łapią czasami przyklap. Oleje też im wszystkie pasują. Czy coś jest ze mną nie tak?
wszystko z Tobą w porządku i też chcę takie 'ugodowe' włosy należy się cieszyć!

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Do Dublina Dobrze mi zrobi urlop od tych upałów, bo dzisiaj myślałam, że się roztopię (35 st.)Do 10. jestem u siebie, więc jak do tego czasu będziesz chciała te oleje, to daj znać
Najbardziej rozpaczam za brakiem dyfuzora.... Nie mam pojęcia jak ja je tam będę suszyć bez tego cudownego wynalazku...
Aaaale Ci fajnie...no skoro wybywasz na dłużej to chyba wyjścia nie mam
Może zabierz samą końcówkę dyfuzorową?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:10   #65233
AjriszMarta
Zakorzenienie

Widziałyście może tę nowość Schwarzkopf Blow It Straight ?
Chcę skład
Ciekawa jestem bardzo, jak to działa i czy dałoby się zaadaptować to na nasze zakręcone podwórko. Nie powiem, obietnica braku puchu przekonuje mnie nawet jeśli to sam silikon

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:21   #65234
Karen15
Zakorzenienie

Dorwałam olejek do włosów z Green Pharmacy łopanowy z czerwoną papryką.
Stary 2012-07-02, 12:27   #65235
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Widziałyście może tę nowość Schwarzkopf Blow It Straight ?
Chcę skład
Ciekawa jestem bardzo, jak to działa i czy dałoby się zaadaptować to na nasze zakręcone podwórko. Nie powiem, obietnica braku puchu przekonuje mnie nawet jeśli to sam silikon
chodzi ci o to cudo, które ma prostować włosy do 10 myć? oglądałam niedawno filmik na YT o tym właśnie produkcie i dziewczyna, która to testowała stwierdziła, że jest efekt do pierwszego mycia.

właśnie dosycham po dyfuzorze i już widzę, że będzie
dałam dzisiaj szansę olejowi winogronowemu z Biedronki, dawno już go nie używałam, bo nie widziałam większych efektów, ale z braku laku jakoś tak wpadł mi pod rękę sądzę, że to kwestia dzisiejszej stylizacji (ugniatanie i suszenie z pochyloną głową, czego zazwyczaj nie robię), ale włosy skręciły mi się tam, gdzie zazwyczaj nie chciały się kręcić czyli ok. 10 cm od skalpu tyłu-boku głowy wiadomo o co chodzi xd włosy znowu dotykają mi ledwo ramion
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:38   #65236
kascysko
Zakorzenienie

Elo ziomy

Wpadam się pochwalić - włosy sporo za cycnik(rozprostowane:brzy dal, zblondziały i w ogóle są master of Kazachstan

Zaraz zapakuję włosy w mgiełkę i olej i idę się opalać

A jakby ktoś chciał co nieco o detergentach poczytać, to już dwa posty kwitną u mnie na blogu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:41   #65237
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
no no brawo, a jak się błyszczą

no właśnie własnie, jak obcinasz swoją grzywkę, bo ja też noszę ale albo się wywija i głupio wygląda albo muszę z wyprostowaną na prostownicę chodzić, a Twoja wygląda tak naturalnie, co z nią robisz ??

Edytowane przez kasiaa87
Czas edycji: 2012-07-02 o 12:45
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 14:37   #65238
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, bo CG(kulawe CG ) daje u mnie gigantyczne efekty! Jak do tej pory miałam włosy między 2a/2b, to po wczorajszym minimum pielęgnacyjnym mam włosy 2c/3a I to bez jakiegokolwiek stylizatora! Jak zatem wyglądała moje pielęgnacja?

-na skalp kubeczkowo szampon Alterra morelowa, bo ostatnio chyba przesadziłam z Isaną różową do mycia i miałam już po 12 godzinach tłuste włosy ale i tak nie wychodziłam z domu przez 3 dni, to ok
-na długość Isana różowa do mycia
-dużo Alterry morelowej d/s
-dużo Joanny len+rumaniek b/s
plunking(do tego celu używam fartucha laboratoryjnego) przez chyba 40 minut, bo się zagadałam przez tel
Po zdjęciu fartucha z mokrymi, rozpuszcoznymi poszłam spać. Kiedy wstałam o 7 rano, dalej był mokre ale chodziłam sobie po meszkaniu, pakowałam się i spokojnie zjadłam śniadanie.
Kiedy popatrzyłam w końcu do lustra ok. godziny 9 rano, moja mina stopniowo zmieniała się z:

na

TYLE. Zero olejów, zero stylizacji. Chyba włosy w końcu zaczynają mi się odwdzięczać
Świetnie

Cytat:
Dziewczyny, skusiłam się na piankę Isany do loków i okazała się strzałem w dziesiątkę. Po umyciu włosów Hegronem fioletowym nałożyłam odżywkę Joanny z makiem, na to piankę Isany, a potem tradycyjnie wgniotłam żel lniany i potem Isany pomarańczowy dla mężczyzn. I jest super! Loki jeszcze bardziej utrwalone i nie ma przyklapu
Dużo tej pianki nałożyłaś? I włosy były bardzo odsączone, czy sporo wody w nich było?

Cytat:
Masz po prostu farta

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Aaa i z kategorii głupich pytań:
Jak suszę dyfuzorem to mam niezłą objętość i fajne falki, natomiast jak schną naturalnie, to dosłownie mi się prostują i sklejają w strączki. Co robię nie tak? Za dużo żelu/odżywki? Mam wrażenie, że ciągnie je w dół, może je mocniej wycisnąć?
Mocniej wycisnąć. Sama tak czasem mam, wtedy jak włosy schną same, to co jakiś czas je ugniatam I jest lepiej
Stary 2012-07-02, 15:43   #65239
natalcia250
sentimental animal

wpis w codzienniku tradycyjnie - wykonany
robię bardzo dokładną obserwację włosów w ostatnich tygodniach ze zdjęciami z nudów w sumie jak na co reagują, po czym wyglądają dobrze, a po czym gorzej, jak ugniatać, żeby były ładniejsze loki, porost i takie tam wcześniej jakoś nad tym tyle nie siedziałam, ale mam wakacje i nie mam nic innego do roboty

MAM OLEJ LNIANY testy pojutrze, jak będę myć włosy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:01   #65240
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
A gdzie kupujecie siemię? W aptece?
W aptece, supermarkecie, sklepie spożywczym.

Jest potencjał, więc do pracy

Cytat:
Napisane przez Kinga_Jana Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny ;-) ! Można się przyłączyć?

Na zdjęciu (niestety słabej jakości) włosy po umyciu szamponem Natura Siberica do włosów suchych, odżywce nivea long repair i serum A+E - rozczesane na mokro drewnianym grzebieniem z TBS.
Nawet TRZEBA się przyłączyć, bardzo nam miło . A włosy czesałaś juz po myciu? Bo jesli tak, to spróbuj w trakcie, z odżywką na głowie, a później juz nie tykaj.

Cytat:
mam takie małe, głupie pytanie jak wy zmywacie oleje odżywką? wiem o metodzie kubeczkowej, próbowałam i to ustrojstwo za cholerę nie chce się pienić suche włosy od biedy umyję, ale naolejowane to no way, chyba, że mam duużo czasu i trzymam głowę pod kranem 20 min. zużywając pół butelki...
Cytat:
ale jak myjesz, bo ja (chyba to niezdrowe dla włosów, ale cóż :P) biorę trochę odżywki/szamponu na łapkę, potem na głowę i trę trę trę aż się zrobi piana myślałam o jakiejś innej, skuteczniejszej metodzie
natalcia, nie musi się pienić, trochę to potrwa, ale się przyzwyczaisz.

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
dziewczyny z Poznania
dzisiaj widziałam całą półkę olejków Alterry w rossie w browarze, i ostatnio też w galerii pestka
Cenne info, dziękuję

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
A teraz kończę się pakowac i jutro wyjeżdżam miłych wakacji życzę i do zobaczenia w sierpniu !
Odpoczywaj i baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w końcu będę w miarę na bieżąco. W niedzielę wyjeżdżam na obowiązkowy-przymusowy wyjazd na tydzień (brak zasięgu i dostępu do internetu). Potem jakiś czas mam nadzieję słodkie lenistwo
brrrr, brzmi niezbyt zachęcająco, ale i tak życzę Ci fajnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy jak myjecie kubeczkowo szamponem wlosy to tylko tak jakby troszke ugniatacie/wygniatacie te wlosy polane rozcienczonym szamponem, czy jakos je bardziej intensywnie masujecie, przeczesujecie, trzecie czy cos?
Ja polewam i masuję skalp oraz włosy. Później spłukuję.

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, bo CG(kulawe CG ) daje u mnie gigantyczne efekty! Jak do tej pory miałam włosy między 2a/2b, to po wczorajszym minimum pielęgnacyjnym mam włosy 2c/3a I to bez jakiegokolwiek stylizatora! Jak zatem wyglądała moje pielęgnacja?
Kiedy popatrzyłam w końcu do lustra ok. godziny 9 rano, moja mina stopniowo zmieniała się z:

na
To super, ale takie chwalenie się NA GĘBĘ, to nieważne - DAWAJ ZDJECIA

Cytat:
nie chcę być niemiła, ale mi dzisiaj wypadło po dwóch dniach od mycia 10-20 włosów

mi plunking strasznie źle działa na grzywkę, może to wina tego, że za długo go czynię, no ale mimo wszystko ? nie macie problemu z grzywkami, czy może nie macie grzywek?
Szczęściara z Ciebie z tym mikrowypadaniem.
Ja grzywki nie mam

nezi, Benek, u Was cudnie

A ja znów nadrabiam weekendowe zaległości w czytaniu forum , ale jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa w kierunku moich loków

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:30   #65241
daria_z
Raczkowanie

Wyszperałam w końcu zdjęcie aktualne. A właściwie prawie aktualne, bo kolor się zmienił - na brązowy bardziej

Ale ogólnie zdjęcie z piątku - zakończenie roku. Wg mnie wyglądały i zachowywały się bardzo fajnie. Dzisiaj wyglądają jeszcze lepiej, ale nie mam jak zdjęcia zrobić

PS Przepraszam za słabą jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ładnie.jpg (9,4 KB, 57 załadowań)
The Lying Game
Lindsey Stirling

Edytowane przez daria_z
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:32
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:33   #65242
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko z Tobą w porządku i też chcę takie 'ugodowe' włosy należy się cieszyć!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Dużo tej pianki nałożyłaś? I włosy były bardzo odsączone, czy sporo wody w nich było?
Pianki nałożyłam dużo, nie żałowałam sobie. Włosy miały już na sobie odżywkę Joanny z bawełną i były mocno odciśnięte.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
nezi, Benek, u Was cudnie
Dzięki

Stary 2012-07-02, 16:53   #65243
szlamek1000
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie. Jak Wy olejujecie włosy bez czesania ?
Tak 'na chama' po loczkach olejem? I potem przeczesać grzebieniem szerokim? Czy nawet bez czesania po? Nałożę sobie winogronko na noc (może na Isanę??) i nijak nie mogę sobie wyobrazić jak to ma wyglądać wg. CG
szlamek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:55   #65244
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szlamek1000 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie. Jak Wy olejujecie włosy bez czesania ?
Tak 'na chama' po loczkach olejem? I potem przeczesać grzebieniem szerokim? Czy nawet bez czesania po? Nałożę sobie winogronko na noc (może na Isanę??) i nijak nie mogę sobie wyobrazić jak to ma wyglądać wg. CG
Ja nakładam bez czesania. Gładzę najpierw włosy naolejowanymi dłońmi, a potem wgniatam, ewentualnie wmasowuję w skalp.

Stary 2012-07-02, 17:00   #65245
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Masz piękną grzywkę Włosy też, oczywiście, ale grzywka mnie powaliła, bo u mnie nieosiągalna taka....
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
no no brawo, a jak się błyszczą

no właśnie własnie, jak obcinasz swoją grzywkę, bo ja też noszę ale albo się wywija i głupio wygląda albo muszę z wyprostowaną na prostownicę chodzić, a Twoja wygląda tak naturalnie, co z nią robisz ??
po pierwsze to z błyszczeniem nie mam problemu, bo mam wydaję mi się zdrowe włosy, a jak je jeszcze teraz olejuję to już w ogóle się świecą jak nie wiem

a co do grzywki to tamta akurat nie jest dla mnie idealna, ale skoro wam się podoba to tylko dlatego, że nie widziałyście tego ułożnia, które ja kocham...[zdjęcie] :p
strasznie się nie lubię bez grzywki i już miałam ich tyle, a obecna mi podchodzi najbardziej cały patent jest taki, że jest ona ścięta na prosto praktycznie, z lekkim wycieniowaniem w tą stronę w którą jest skierowana drugą też dość istotną rzeczą jest, że jest ona maksymalnie wysunięta [czyli zaczyna się mi przedziałek praktycznie od końca czoła] - obcinam sama, bo fryzjerzy u których byłam mnie załamywali... podobnie jak z cieniowaniem włosów - same nieogary...
szkoda tylko, że plunking płaszczy mi tą grzywkę, trzeba będzie myć pewnie po nim osobno grzywkę i tyle

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mogły by rosnąć jeszcze szybciej
Mam tylko obawy, bo jak będą dłuższe to i cięższe. I czy one się nie zaczną rozprostowywać?
ja mam dylemat w drugą stronę, czy jakbym obcięła to czy by się bardziej nie kręciły

Cytat:
wpis w codzienniku tradycyjnie - wykonany
robię bardzo dokładną obserwację włosów w ostatnich tygodniach ze zdjęciami z nudów w sumie jak na co reagują, po czym wyglądają dobrze, a po czym gorzej, jak ugniatać, żeby były ładniejsze loki, porost i takie tam wcześniej jakoś nad tym tyle nie siedziałam, ale mam wakacje i nie mam nic innego do roboty

MAM OLEJ LNIANY testy pojutrze, jak będę myć włosy
jejku, ciekawe co lniany da Twoim włosom skoro już są idealne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120621894.jpg (30,5 KB, 83 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:03   #65246
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze to z błyszczeniem nie mam problemu, bo mam wydaję mi się zdrowe włosy, a jak je jeszcze teraz olejuję to już w ogóle się świecą jak nie wiem

a co do grzywki to tamta akurat nie jest dla mnie idealna, ale skoro wam się podoba to tylko dlatego, że nie widziałyście tego ułożnia, które ja kocham...[zdjęcie] :p
strasznie się nie lubię bez grzywki i już miałam ich tyle, a obecna mi podchodzi najbardziej cały patent jest taki, że jest ona ścięta na prosto praktycznie, z lekkim wycieniowaniem w tą stronę w którą jest skierowana drugą też dość istotną rzeczą jest, że jest ona maksymalnie wysunięta [czyli zaczyna się mi przedziałek praktycznie od końca czoła] - obcinam sama, bo fryzjerzy u których byłam mnie załamywali... podobnie jak z cieniowaniem włosów - same nieogary...
szkoda tylko, że plunking płaszczy mi tą grzywkę, trzeba będzie myć pewnie po nim osobno grzywkę i tyle

ja mam dylemat w drugą stronę, czy jakbym obcięła to czy by się bardziej nie kręciły

jejku, ciekawe co lniany da Twoim włosom skoro już są idealne
Grzywę masz the best! Ona Ci się tak sama prostuje?

Stary 2012-07-02, 17:45   #65247
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Grzywę masz the best! Ona Ci się tak sama prostuje?
tak, tak czasami suszę suszarką z tym wkładem takim niedyfuzorowym, ale tylko wtedy jak nie przesadzę z plunkingiem i włosy są jeszcze mokre. jak nie stosuję plunkingu i schną same to zdecydowanie się najlepiej grzywka układa, z włosami na długości wtedy gorzej coś za coś...

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:53   #65248
Karen15
Zakorzenienie

Czy można stuningować maskę i proteinami i nawilżaczami? Czy raczej tego nie łączyć razem?
Stary 2012-07-02, 17:58   #65249
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak czasami suszę suszarką z tym wkładem takim niedyfuzorowym, ale tylko wtedy jak nie przesadzę z plunkingiem i włosy są jeszcze mokre. jak nie stosuję plunkingu i schną same to zdecydowanie się najlepiej grzywka układa, z włosami na długości wtedy gorzej coś za coś...
Rozumiem

Stary 2012-07-02, 18:06   #65250
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
To super, ale takie chwalenie się NA GĘBĘ, to nieważne - DAWAJ ZDJECIA
Wzęłam od szwagra aparat, po jutrzejrszym myciu jak będę mieć czas, to zrobię foto

dziuwlenka, gdyby mi się układała tak grzywka, to pewnie do tej pory bym ją miała. Moja grzywka nieustannie kierowała się ku kątowi prostemu(w stosunku do mojego czoła)

Dzisiaj nawet nie chcę rozpuszczać włosów, bo od sobotniego wieczoru robię ciągle "skarpetowego koka"- jedyne uczesanie na ten upał
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości