|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Cytat:
W poradni mieliśmy ostatnie spotkanie w czwartek i nie chcieli kasy od nas,przynajmniej gdzieś nie chcieli
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Nadrabiam, nadrabiam i nie nadrobić nie mogę
![]() Melduje się już jako żona. Jakaś relację i foto będzie później - na dobry początek mój bukiet. |
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ng-powder.html
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponoć babeczka podsuwa jeszcze jakąś książeczkę i mówi "10 zł" Kombinuję co by tu zrobić, żeby nam zrobiła jedno spotkanie tylko... ![]() Cytat:
|
|
#2616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ulala ![]() Cytat:
Rewelacyjne wakacje. Wypoczęliście, pozwiedzaliście. Idealna podróż poślubna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi, ale wierzę, że zdarzy się cud. Trzymajcie się. Bądźcie silni ![]() Rozbawiła mnie depilacja pach Piękna relacja
|
||||
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Świetny bukiet! Jakoś byłam zrażona do gerberów, a tu takie miłe zaskoczenie.
|
#2619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W kwestii kamizelek tłumaczenie że nie będzie wiadomo który to Pan Młody jak będzie bez marynarki jest niepoważne. Bo marynarki mają faceci z reguły takie same, więc w marynarce czy bez wygląda normalnie. Dla mnie kamizelki są przestarzałe i przepraszam jeśli kogoś urażę, ale w moich oczach faceci z kamizelkach wyglądają jak takie pipki ![]() Kupiliśmy zlew kupiliśmy płytę gazową i dozownik do wbudowania w blat na płyn do mycia naczyń Niestety jest też smutna wiadomość. Babcia TŻta która go wychowała bo mama pracowała już jest w takim wieku i stanie że teściowa i jej siostra zdecydowały że nie pójdzie na ślub ani wesele. Ma już demencję i nie czai w ogóle czyje to wesele i co to w ogóle wesele, nie wychodzi z domu już bo nie lubi być poza nim i denerwuje się w tłumie, a na sali dodatkowo będzie głośno itp. Jak teściowa to powiedziała to TŻt się popłakał, a ja za nim ![]() Ale powiedziałam mu że po ślubie, jak skończą się życzenia goście pojadą na salę 11 km w 1 stronę, a my wrócimy do TŻta do domu 5 minut droggi od kościoła, ale w przeciwną stronę niż sala i pokażemy się babci jak wglądamy i uściskamy ją, aczkolwiek może nas nie poznać... bo ma takie przebłyski tylko czasem...
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie błogosławieństwa to trzeba jasno określić kogo się chce.
U mnie byli moi rodzice, siostra czyli świadkowa, moi rodzice chrzestni (bez małżonków) mama K, jego ojciec chrzestny (bez żony) i świadek czyli 8 osób plus my. Nikt się nie wprosił bo nikt od nas zaproszenia do domu nie dostał bo nie chciałam tłumu. Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2012-07-02 o 22:56 |
|
|
|
#2622 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuj zanurzyć dłonie w chłodnej wodzie i głaskać kotałkę, schłodzi się, a jak będzie się potem wylizywać, to dostarczy sobie bonusowo wody Moja ma zapalenie dziąseł, dostała dwa zastrzykiCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda? nie wiem kiedy to minęło Jeszcze trochę i Ty Neno będziesz miesiąc świętowała![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
boski!---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- mnie też, to się dopiero nazywa szczegółowa relacja
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Strasznie mnie wkurza brak stałego dostępu do neta, no i do Was przede wszystkim:/ Ostatnio rozdajemy i rozdajemy zaproszenia, jutro idziemy mieszkanie zobaczyć, więc trzymajcie kciuki (musimy coś wynająć żeby Tż w sierpniu mógł się wprowadzić), poza tym również jutro będę się rejestrować jako bezrobotna (na szczęście tylko do 1 września), ale dostałam dziś ekwiwalent za wakacje i jakoś przeżyję. Co do zaproszeń, to są też odmowy dziś np. kuzyn (syn chrzestnego) powiedział, że ma jakieś szkolenie za granicą 13-14 i 15 będzie wracał, więc nie wie czy będzie, ale zaznaczył, że zrobi all, żeby być. Za to Tż kuzynka (też córka chrzestnego) jeszcze nie dostali zaproszenia, a już słyszymy od rodziny, że ich nie będzie. Powiedziałabym "no trudno, mieszkają w Holandii, w październiku wracają na stałe, rozumiem", ale mój Tż był u nich świadkiem (a mógł w ogóle nie pójść na wesele, bo ja wtedy byłam za granicą, a miał 2 wesela w rodzinie w ciągu 2 miesięcy), prezent dał niemały, ponadto oni przyjeżdżają w sierpniu na wesele jakiś znajomych. No i to mnie wkurza i nie rozumiem ![]() Kurcze, ale się rozpisałam, to jeszcze tylko: lady modlę się o zdrowie dla brata, wensday za szczegółową relację,Karolina świetny bukiet ![]() nena fajny kolor włosów dla potrzebującychi idę spać
|
|
#2625 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piękne relacje
![]() Cytat:
My byliśmy dziś zapłacić 70% za salę + wybrać menu, serwetki itp. O ludzie, co za nerwy i stres. Chyba robię się nieznośna dla bliskich, nie chcę tak ![]() Musimy zacząć rozsadzać gości, a nie wiem gdzie posadzić rodziców, bo okazuje się, że moja strona ma w znacznej większości kijowe miejsca bo widok na parkiet zasłania filar Przeraża mnie to, ile czasu zostało i ile jeszcze trzeba rzeczy pozałatwiać Ciągle przypominają mi się rzeczy, które musimy załatwić, o które trzeba dopytać... czasu mi nie starcza na to wszystko.Jak to jest z samochodem do ślubu ? Młody jedzie go dekorować + odbierać bukiet, czy może auto powinno przyjechać już udekorowane po młodego (razem z bukietem i świadkiem ).Znowu jest burza - idę spać.
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Pozdrowienia znad notatek..
Tak jak codziennie padałam najpóźniej o 1.00 w nocy mimo kilku kaw. Tak dzisiaj nawet jak będę chciała to nie usnę. Ach niech już będzie po wszystkim. Bo w środę przymiarka I w końcu was nadrobię.
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
wklejam wam malutką próbkę zdjęć plenerowo-zaręczynowych i idę lulu
|
|
|
|
#2628 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nacytowałam się wczoraj i w czasie odpisywania net mi się zawiesił i musiałam wszystko wyłączyć
Nie jestem w stanie tego odtworzyć![]() Lady przykro mi bardzo z powodu brata ![]() Cytat:
Zwłaszcza, jak się zrobią paski od ramiączek. Ja przy takim filtrze w ogóle się nie opalam, ale to akurat dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla ciebieCytat:
Nie wyobrażam sobie nie mieć wesela![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z babcią bardzo mi przykro, ale dla niej tak będzie lepiej. Z waszej strony bardzo ładnie, że chcecie ją odwiedzić jeszcze w tym dniu ![]() Zapowiada się obiecująco ![]() Byliśmy wczoraj ustalić menu na sali. Moja teściowa tylko powtarzała "żeby goście głodni nie byli, żeby goście głodni nie byli" i tak w kółko. Myślałam, że jej przywalę tam. Babka jak jej tak słuchała to nam zaproponowała 5 ciepłych posiłków oprócz obiadu! Ale za to mniej trochę przystawek i innych rzeczy. Zaraz wam napiszę co tam ustaliliśmy.
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładne
Na 9.30 jedziemy z Mami do kontroli z jej nogą, boje się co będzie Chciałabym żeby powiedział że zdejmie gips na ślub ale wątpię żeby tak się stało ![]() Czekam na moje Vivienki bo dzisiaj mają przyjść i na 15 jadę na... OSTATNIĄ PRZYMIARKĘ Aczkolwiek na pewno będą poprawki więc i tak jej do domu nie wezmę. Nawet bym nie chciała mieć jej za wcześnie bo do ślubu by była brudna od przymierzania
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziś będzie kolejny WIELKI WIELKI WIELKI dzień !! idę na trzecią próbną z pomysłem, który po prostu m u s i wyjść ![]() dziś też w końcu zaczynamy uczyć się tańczyć. Tak wiem, rychło w czas, ale stwierdziłam, że nie będę Tżta naciskać, bo on kompletnie ma dwie lewe nogi. Ale wczoraj sam zaproponował. Mamy puste mieszkanie, więc będzie jak znalazł. Chyba założę maxi spódnicę, żeby od razu uczył się, by mi sukni nie deptać. Cytat:
dziękuję Cytat:
a musimy to zrobić, bo kawalerowie się już kręcą ![]() super ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
za nogę mamy, niech się błyskawicznie goija też kamizelkom mówię stanowcze NIE. U mnie pana młodego goście poznają po butach
|
|||
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Więc tak: nasze wesele jest na ranczu, w takim swojskim klimacie, stąd niektóre takie dziwne potrawy. Szczerze mówiąc połowę pani musiała tłumaczyć co to jest
Obiad: rosół z makaronem drugie danie na półmiskach: ziemniaki, kluski śląskie, kotlet schabowy, de'volaille, rolady, karczek duszony, surówki: z czerwonej kapusty, buraczki, z marchewki i pomarańczy, mizeria. Ciepłe dania: 1. Schab nadziewany kiełbasą z kopytkami, białym sosem i surówka z białej kapusty. 2. Moczka z kurczaka z ryżem i ogórkiem kiszonym. 3. Kity wędzone w płomieniach z ziemniakami zasmażanymi i kapustą kiszoną (to mi się średnio podoba, ale TŻ i mamy były zachwycone, więc niech im tam będzie) 4. Barszcz z krokietem 5. Żurek z jajkiem Deser jakiś będzie - prawdopodobnie lody. Na stołach: Swojska płyta (to co na stole wiejskim, ale na każdym stole) muszle z makaronu nadziewane pastą z tuńczyka pomazanka z czosnku sałatka jarzynowa sałatka szefa sałatka z ryżem i kurczakiem śledzie w pierzynkach śledzie w occie ogórki pomidorki i coś tam jeszcze ![]() Mi osobiście wydaje się, że tego jedzenia jest za dużo. W rozpisce czasowej ciepłe dania wychodzą co 1,5 godziny. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() A co do kastracji to nie wiem, ale mi wet powiedział, żebym przyszła jak kot będzie miał rok, więc chyba wcześniej się tego nie robi.
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne ![]() Cytat:
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kotki, to wet nam powiedział, żeby przyjść najwczesniej jak bedzie miała 6 mcy Cytat:
|
||
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega zabrał na zabieg swoją kicię jak miała jakieś 10 miesięcy.
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
u mnie straszna burza ![]() najgorsze, że trzaskało w nocy, trzaskało jak jechałam do pracy (miałam duszę na ramieniu) i jeszcze huczy ![]() ide nadrabiać, póki jest net
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Stoi od soboty i wygląda tak samo jak w dniu ślubu mimo tej parówy która jest u nas. We włosach miałam spinkę z płatków gerber w tych samych kolorach co bukiet no i z nią kiepsko już ale całą imprezę te płatki trzymały się idealnie i wszyscy mnie pytali co to mam we włosach bo wyglądało bardzo oryginalnie.
Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:04 |
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi Rodzice mają kotkę Main Coon i kocura Norweskiego Leśnego - koty po kastarcji/sterylce, biegają po podwórku, udają, że polują, kompletnie bez zmian
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
nena Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała ze sterylizacją aż kicia będzie miała jakiś roczek
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nie miałam ślubu we wrześniu
http://sales.madonna.pl/
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

12 lipca mamy dopiero pierwsze spotkanie w poradni 

Kombinuję co by tu zrobić, żeby nam zrobiła jedno spotkanie tylko...
1.09.2012
), pozniej troche komunikacja miejska i na 1 wycieczke organizowana przez biuro jechalismy. Zwiedzilismy m.in. wyspę Santorini, wyspę Spinalonge, wyspe Gramvoussa, wyspe Balos - niebieska lagune - cos cudownego, wyspe Elafonissi, Wawoz Samaria, plaze Priveli, plaze Agia Pelagia, plaskowyz Lassithi, jaskinie Zeusa, mnostwo pieknych miejscowosci np.: Chania, Rethymnon, Heraklion, Hersonissos i wiele innych, do tego na koniec kazdej wyprawy wybieralismy jakas plaze i sie w niej kapalismy. Widzielismy plaze: biala, czerwona, rozowa, piaszczysta, zwirkowa, kamienista, woda przezroczysta, cos cudooooooooooownego!!! Serdecznie polecam ta czesc Grecji!!!!!!!!!!!!! 

przecież to było wczoraj
boski!
za szczegółową relację,
a musimy to zrobić, bo kawalerowie się już kręcą