U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 22:08   #2611
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Nie stresuj mnie, bo nie wiem nawet kiedy się do księcia wybierzemy... 12 lipca mamy dopiero pierwsze spotkanie w poradni
Dacie rade
W poradni mieliśmy ostatnie spotkanie w czwartek i nie chcieli kasy od nas,przynajmniej gdzieś nie chcieli
Stary 2012-07-02, 22:17   #2612
Karolina_83
Raczkowanie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Nadrabiam, nadrabiam i nie nadrobić nie mogę
Melduje się już jako żona.
Jakaś relację i foto będzie później - na dobry początek mój bukiet.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (59,5 KB, 112 załadowań)
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:20   #2613
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
żonko! Jezu, bukiet IDEALNIE pasuje do tego co chcę! Do moich butów

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:21   #2614
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dzięki kochana
A który dokładnie?Bo oglądam i widze,że jest ich więcej...
ja mam ten Fixing powder ArtDeco w solniczce
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ng-powder.html
Stary 2012-07-02, 22:23   #2615
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dacie rade
W poradni mieliśmy ostatnie spotkanie w czwartek i nie chcieli kasy od nas,przynajmniej gdzieś nie chcieli
My już mamy opłaconą, bo to było razem z naukami Ale ponoć babeczka podsuwa jeszcze jakąś książeczkę i mówi "10 zł" Kombinuję co by tu zrobić, żeby nam zrobiła jedno spotkanie tylko...

Cytat:
Przepiękny bukiecik
Stary 2012-07-02, 22:24   #2616
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
mam mam ma a 2 zdjecia

Ulala

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilismy!!!
Jestem mega szczesliwa, byly to najlepsze wakacje w moim zyciu, bylo cudownie , Męzus sie spisywal na 6+++++++ a nawet na 7 Wrocilismy wczoraj nad ranem, pospalismy, wypakowalismy sie, odpakowalismy reszte prezentow i przeprowadzalismy S. do mnie Tylko w czesci, bo reszte autem dostawczym musimy przewiezc. Tak wiec powrot do rzeczywistosci - praca Dostalismy juz czesc zdjec od fotografa, moge Wam pozniej posklejac co nieco na poczte

Kreta jest przepiekna, mnostwo miejsc do zwiedzania, w sumie wypozyczylismy auto na 6 dni i zwiedzalismy z poznana para (koszty na pol ), pozniej troche komunikacja miejska i na 1 wycieczke organizowana przez biuro jechalismy. Zwiedzilismy m.in. wyspę Santorini, wyspę Spinalonge, wyspe Gramvoussa, wyspe Balos - niebieska lagune - cos cudownego, wyspe Elafonissi, Wawoz Samaria, plaze Priveli, plaze Agia Pelagia, plaskowyz Lassithi, jaskinie Zeusa, mnostwo pieknych miejscowosci np.: Chania, Rethymnon, Heraklion, Hersonissos i wiele innych, do tego na koniec kazdej wyprawy wybieralismy jakas plaze i sie w niej kapalismy. Widzielismy plaze: biala, czerwona, rozowa, piaszczysta, zwirkowa, kamienista, woda przezroczysta, cos cudooooooooooownego!!! Serdecznie polecam ta czesc Grecji!!!!!!!!!!!!!

Dziekuje wszystkim za piekne zyczenia slubne, jestescie niezastapione!

Rewelacyjne wakacje. Wypoczęliście, pozwiedzaliście. Idealna podróż poślubna

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wróciłam od fryzjera, mam na glowie cudną mrożoną truflę w zasadzie włosy są trochę ciemniejsze niż miałam, ale minimalnie i do tego pięknie błszczą, nie mogę przestać ich macać
Świetny ten kolor

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

Wrocilam z Katowic niestety sama...
Nie moge przestac ryczec.
Niestety to odrzut.
Jestem zalamana. Odechcialo mi sie calego wesela. Nie wyobrazam sobie zeby moglo sie odbyc bez niego
Cytat:
odrzut jest czesciowy (rogowka odkleila sie z wewnetrznej strony), najpierw nafaszeruja go lekami z nadzieja ze rogowka znow sie przyklei. Jesli sie przyklei i zdarzy sie cud ze wszystko bedzie dobrze to jest 1% szansy na to ze wyjdzie ze szpitala do piatku, niestety jak rogowka sie nie przyklei to czeka go kolejny przeszczep, a to juz niestety potrwa i do tego momentu bedzie musial byc w szpitalu

Odechcialo mi sie juz totalnie wszystkiego...
Dlaczego nie moze byc dobrze, tylko zawsze COS sie musi wydarzyc

Brat tez jest zalamany... mowi, ze gdyby to zdarzylo sie tydzien pozniej to nie martwil by sie az tak bardzo, bo ze spokojem czekalby na efekty. A teraz bedzie liczyl kazda minute z nadzieja ze cos sie poprawi i zdarzy sie cud do soboty

Przykro mi, ale wierzę, że zdarzy się cud. Trzymajcie się. Bądźcie silni
Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
Relacja ze ślubu wensday21

Rozbawiła mnie depilacja pach Piękna relacja
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:25   #2617
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

śliczny
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:35   #2618
justyna_b3
Raczkowanie

Cytat:
Świetny bukiet! Jakoś byłam zrażona do gerberów, a tu takie miłe zaskoczenie.
Stary 2012-07-02, 22:47   #2619
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dokładnie to samo, niby mamy w domu 3 łazienki, ale mimo wszystko przeraża mnie ta ilość ludzi. wolałabym bardziej kameralne błogosławieństwo. Ja jak idę na wesele, to w życiu nie przychodzi mi do głowy żeby zwalać się komuś do domu.
ja też powtarzam wszystkim że na błogosławieństwie tylko najbliżsi, ale wiadome jak to z ludźmi, mogą się wpakować do chałupy

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

bardzo boje sie jutra i potrzebuje Waszych kciukasów

na 17 ide do ginekologa i panika mnie ogarnia jak powie ze nadzarka dalej jest i znowu bedzie chcial ja wypalac

to tak boli :rz ygi:

Cytat:
Hej Żonko

W kwestii kamizelek tłumaczenie że nie będzie wiadomo który to Pan Młody jak będzie bez marynarki jest niepoważne. Bo marynarki mają faceci z reguły takie same, więc w marynarce czy bez wygląda normalnie. Dla mnie kamizelki są przestarzałe i przepraszam jeśli kogoś urażę, ale w moich oczach faceci z kamizelkach wyglądają jak takie pipki

Kupiliśmy zlew
kupiliśmy płytę gazową
i dozownik do wbudowania w blat na płyn do mycia naczyń

Niestety jest też smutna wiadomość.
Babcia TŻta która go wychowała bo mama pracowała już jest w takim wieku i stanie że teściowa i jej siostra zdecydowały że nie pójdzie na ślub ani wesele. Ma już demencję i nie czai w ogóle czyje to wesele i co to w ogóle wesele, nie wychodzi z domu już bo nie lubi być poza nim i denerwuje się w tłumie, a na sali dodatkowo będzie głośno itp.
Jak teściowa to powiedziała to TŻt się popłakał, a ja za nim
Ale powiedziałam mu że po ślubie, jak skończą się życzenia goście pojadą na salę 11 km w 1 stronę, a my wrócimy do TŻta do domu 5 minut droggi od kościoła, ale w przeciwną stronę niż sala i pokażemy się babci jak wglądamy i uściskamy ją, aczkolwiek może nas nie poznać... bo ma takie przebłyski tylko czasem...
Stary 2012-07-02, 22:52   #2620
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo proszę o magiczne kciuki jutro od 9 rano do... późnego popołudnia. Mam egzamin licencjacki. Trzymajcie kciuki żebym wylosowała pytania na które będę w stanie przynajmniej parę słów powiedzieć.
Materiał z całych 3 lat nauki jest nie do wykucia, a pytania są cholernie szczegółowe
Do tego mam od 2 dni napad alergii, tabletki nie pomagają a oczy mnie tak swędzą że zaraz je wydrapię

Stary 2012-07-02, 22:54   #2621
Karolina_83
Raczkowanie

Odnośnie błogosławieństwa to trzeba jasno określić kogo się chce.
U mnie byli moi rodzice, siostra czyli świadkowa, moi rodzice chrzestni (bez małżonków) mama K, jego ojciec chrzestny (bez żony) i świadek czyli 8 osób plus my. Nikt się nie wprosił bo nikt od nas zaproszenia do domu nie dostał bo nie chciałam tłumu.

Edytowane przez Karolina_83
Czas edycji: 2012-07-02 o 22:56
Stary 2012-07-02, 22:58   #2622
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
a co do kotki, to współczuję, moja umiera z gorąca i sobie miejsca nie może znaleźć. Wpadłam nawet na niecny plan zanurzenia jej w chłodnej wodzie, ale boję się o stan dłoni, a ślub za pasem
Świetny kolor, wlosy jak z rekalmy Spróbuj zanurzyć dłonie w chłodnej wodzie i głaskać kotałkę, schłodzi się, a jak będzie się potem wylizywać, to dostarczy sobie bonusowo wody Moja ma zapalenie dziąseł, dostała dwa zastrzyki

Cytat:
Hej dziewczyny,

na 17 ide do ginekologa i panika mnie ogarnia jak powie ze nadzarka dalej jest i znowu bedzie chcial ja wypalac

Trzymam kicuki z całych sił!!

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
ja mam ten Fixing powder ArtDeco w solniczce
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ng-powder.html
Mam taki sam, jest rewelacyjny!
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:03   #2623
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
strasznie ten czas zapierdziela nie obejrzymy się a będziemy chodzić o lasce i będziemy się trzymać ramienia starego męża
o rany, ani nie mów
Cytat:
ojej już przecież to było wczoraj
prawda? nie wiem kiedy to minęło Jeszcze trochę i Ty Neno będziesz miesiąc świętowała
Cytat:

Wrocilam z Katowic niestety sama...
Nie moge przestac ryczec.
Niestety to odrzut.
Jestem zalamana. Odechcialo mi sie calego wesela. Nie wyobrazam sobie zeby moglo sie odbyc bez niego
bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
raaaany! boski!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Rozbawiła mnie depilacja pach Piękna relacja
mnie też, to się dopiero nazywa szczegółowa relacja
Stary 2012-07-03, 00:17   #2624
Cierpliwosc
Zadomowienie

Hej!
Strasznie mnie wkurza brak stałego dostępu do neta, no i do Was przede wszystkim:/
Ostatnio rozdajemy i rozdajemy zaproszenia, jutro idziemy mieszkanie zobaczyć, więc trzymajcie kciuki (musimy coś wynająć żeby Tż w sierpniu mógł się wprowadzić), poza tym również jutro będę się rejestrować jako bezrobotna (na szczęście tylko do 1 września), ale dostałam dziś ekwiwalent za wakacje i jakoś przeżyję.
Co do zaproszeń, to są też odmowy dziś np. kuzyn (syn chrzestnego) powiedział, że ma jakieś szkolenie za granicą 13-14 i 15 będzie wracał, więc nie wie czy będzie, ale zaznaczył, że zrobi all, żeby być. Za to Tż kuzynka (też córka chrzestnego) jeszcze nie dostali zaproszenia, a już słyszymy od rodziny, że ich nie będzie. Powiedziałabym "no trudno, mieszkają w Holandii, w październiku wracają na stałe, rozumiem", ale mój Tż był u nich świadkiem (a mógł w ogóle nie pójść na wesele, bo ja wtedy byłam za granicą, a miał 2 wesela w rodzinie w ciągu 2 miesięcy), prezent dał niemały, ponadto oni przyjeżdżają w sierpniu na wesele jakiś znajomych. No i to mnie wkurza i nie rozumiem

Kurcze, ale się rozpisałam, to jeszcze tylko:
lady modlę się o zdrowie dla brata,
wensday za szczegółową relację,
Karolina świetny bukiet
nena fajny kolor włosów
dla potrzebujących

i idę spać
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 00:31   #2625
Dancing_Lady
Raczkowanie

Dziewczyny, piękne relacje
Cytat:
Śliczny

My byliśmy dziś zapłacić 70% za salę + wybrać menu, serwetki itp. O ludzie, co za nerwy i stres. Chyba robię się nieznośna dla bliskich, nie chcę tak
Musimy zacząć rozsadzać gości, a nie wiem gdzie posadzić rodziców, bo okazuje się, że moja strona ma w znacznej większości kijowe miejsca bo widok na parkiet zasłania filar

Przeraża mnie to, ile czasu zostało i ile jeszcze trzeba rzeczy pozałatwiać Ciągle przypominają mi się rzeczy, które musimy załatwić, o które trzeba dopytać... czasu mi nie starcza na to wszystko.

Jak to jest z samochodem do ślubu ? Młody jedzie go dekorować + odbierać bukiet, czy może auto powinno przyjechać już udekorowane po młodego (razem z bukietem i świadkiem ).

Znowu jest burza - idę spać.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 01:36   #2626
chocolate muffin
Rozeznanie

Pozdrowienia znad notatek..
Tak jak codziennie padałam najpóźniej o 1.00 w nocy mimo kilku kaw. Tak dzisiaj nawet jak będę chciała to nie usnę.

Ach niech już będzie po wszystkim.
Bo w środę przymiarka

I w końcu was nadrobię.
Stary 2012-07-03, 01:39   #2627
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

wklejam wam malutką próbkę zdjęć plenerowo-zaręczynowych i idę lulu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (80,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (81,8 KB, 70 załadowań)
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:00   #2628
magdalennne
Wtajemniczenie

Nacytowałam się wczoraj i w czasie odpisywania net mi się zawiesił i musiałam wszystko wyłączyć Nie jestem w stanie tego odtworzyć
Lady przykro mi bardzo z powodu brata

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
O, zapomniałam się jeszcze pochwalić: finiszujemy z zaproszeniami.

Dziś jadę z Mamą wręczyć 3 i zostaną ze 3-4 tylko do rozdania.

Próbowałam wyrównać opaleniznę na wsi, ale tak się bałam, żeby nie zrobić z siebie skwarki na wesele, że posmarowałam się filtrem 30 i chyba nic a nic mi się nie wyrównało.

A z dobrych wieści: jadę na 2 tygodnie na obóz sportowy, więc figura na ślub będzie idealna. Mamusia i M. go oczywiście zasponsorowali.
Niestety wyrównanie opalenizny nie jest łatwe Zwłaszcza, jak się zrobią paski od ramiączek. Ja przy takim filtrze w ogóle się nie opalam, ale to akurat dobrze

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

ależ jestem zalatana
ale mogę pochwalić się że:
- kupiliśmy szampana sztuk 12
- kupiliśmy wina sztuk 20 (ostatecznie będzie 30 butelek)
- kupiliśmy martini sztuk 2x1,5l
- umówiliśmy się z właścicielem sali na dogadanie szczegółów i co najgorsze opłatę 80 % należności
- umówiliśmy się z babką z noclegów na podpisanie umowy i wpłacenie kaski

- no i byliśmy z tą marynarką TŻta tylko niestety to nie marynarka jest problemem tylko koszula... niestety mój TŻ na spinki może tylko na miarę kupować koszule bo ma za długie ręce i babka musi nam zrobić dziurki na spinki niżej niż te standardowe i niestety mankiety nie będą zawinięte w połowie tylko niżej niestety nie wygląda to fajnie więc TŻ do oczepin będzie w marynarce po zmieni na drugą koszulę tą większą w kołnierzyku ale bez krawata jak będzie miał rozpięty ostatni guzik to będzie ok

plan na jutro skończyć myć okna u TŻ, zapisać się na regulację brwi i jeszcze milion innych mniejszych rzeczy
a teraz idę zamawiać winietki
Jak tylko to przeczytałam zaczął mnie boleć brzuch

Cytat:
na 92 ale szampan jest na 85 osób tylko (reszta to dzieci plus zespół który też licze w liście gości ogólnej bo za nich płacę)

w ogóle to się wkurzyłam bo my mamy ok duże mieszkanie ale w dniu ślubu zwali nam się ok 15 osób przed ślubem przebrać się itp a u nas na prawdę nie będzie gdzie ale do ludzi to nie dociera
Nam babka na sali powiedziała, żebyśmy na 90 osób kupili z 7-8 szampanów, bo tego się nie dużo nalewa.

Cytat:
co jest najśmieszniejsze te osoby nie muszą brać udziału w błogosławieństwie
A takie najczęściej się tam pchają.

Cytat:

dla ciebie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pije sobie herbatke i rozmyślam....ile to już kasy wydaliśmy na ten nasz dzień,a ile jeszcze wydamy
Dziś koleżanka mnie zapytała po co mi takie duże weselicho,ona nie robi wesela biorą ślub i wyjezdzają na miesiąc,zamierzają zwiedzić całe Włochy........trochę im zazdroszcze
Za tą kasę moglibyśmy kupić super wypaśny samochód, albo nawet 2 trochę gorsze, ale taki dzień jest raz w życiu Nie wyobrażam sobie nie mieć wesela

Cytat:
Bukiet cudowny

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
W kwestii kamizelek tłumaczenie że nie będzie wiadomo który to Pan Młody jak będzie bez marynarki jest niepoważne. Bo marynarki mają faceci z reguły takie same, więc w marynarce czy bez wygląda normalnie. Dla mnie kamizelki są przestarzałe i przepraszam jeśli kogoś urażę, ale w moich oczach faceci z kamizelkach wyglądają jak takie pipki
Niestety jest też smutna wiadomość.
Babcia TŻta która go wychowała bo mama pracowała już jest w takim wieku i stanie że teściowa i jej siostra zdecydowały że nie pójdzie na ślub ani wesele. Ma już demencję i nie czai w ogóle czyje to wesele i co to w ogóle wesele, nie wychodzi z domu już bo nie lubi być poza nim i denerwuje się w tłumie, a na sali dodatkowo będzie głośno itp.
Jak teściowa to powiedziała to TŻt się popłakał, a ja za nim
Ale powiedziałam mu że po ślubie, jak skończą się życzenia goście pojadą na salę 11 km w 1 stronę, a my wrócimy do TŻta do domu 5 minut droggi od kościoła, ale w przeciwną stronę niż sala i pokażemy się babci jak wglądamy i uściskamy ją, aczkolwiek może nas nie poznać... bo ma takie przebłyski tylko czasem...
Mi się kamizelki nie podobają w ogóle - mam tu na myśli te białe. Do taliowanych garniturów nawet nie dają kamizelek w kolorze, więc nie zamierzam na siłę tego uzupełniać. Na szczęście TŻ i reszta mnie poprali
A z babcią bardzo mi przykro, ale dla niej tak będzie lepiej. Z waszej strony bardzo ładnie, że chcecie ją odwiedzić jeszcze w tym dniu

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
Zapowiada się obiecująco

Byliśmy wczoraj ustalić menu na sali. Moja teściowa tylko powtarzała "żeby goście głodni nie byli, żeby goście głodni nie byli" i tak w kółko. Myślałam, że jej przywalę tam. Babka jak jej tak słuchała to nam zaproponowała 5 ciepłych posiłków oprócz obiadu! Ale za to mniej trochę przystawek i innych rzeczy. Zaraz wam napiszę co tam ustaliliśmy.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:05   #2629
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładne

Na 9.30 jedziemy z Mami do kontroli z jej nogą, boje się co będzie Chciałabym żeby powiedział że zdejmie gips na ślub ale wątpię żeby tak się stało

Czekam na moje Vivienki bo dzisiaj mają przyjść i na 15 jadę na... OSTATNIĄ PRZYMIARKĘ
Aczkolwiek na pewno będą poprawki więc i tak jej do domu nie wezmę.
Nawet bym nie chciała mieć jej za wcześnie bo do ślubu by była brudna od przymierzania
Stary 2012-07-03, 07:11   #2630
nena1984
Zakorzenienie

dziś będzie kolejny WIELKI WIELKI WIELKI dzień !!
idę na trzecią próbną z pomysłem, który po prostu m u s i wyjść
dziś też w końcu zaczynamy uczyć się tańczyć. Tak wiem, rychło w czas, ale stwierdziłam, że nie będę Tżta naciskać, bo on kompletnie ma dwie lewe nogi. Ale wczoraj sam zaproponował. Mamy puste mieszkanie, więc będzie jak znalazł. Chyba założę maxi spódnicę, żeby od razu uczył się, by mi sukni nie deptać.

Cytat:
piękny, też będę miała te białe gerberki miniaturki, ślicznie wyszedł a jak z trwałością?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Świetny ten kolor
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Świetny kolor, wlosy jak z rekalmy Spróbuj zanurzyć dłonie w chłodnej wodzie i głaskać kotałkę, schłodzi się, a jak będzie się potem wylizywać, to dostarczy sobie bonusowo wody Moja ma zapalenie dziąseł, dostała dwa zastrzyki
dziękuję. Pomysł z głaskaniem mokrą ręką wypróbuję. W ogóle zmuliliśmy się i mieliśmy jechać z kotką (6 mcy) na sterylizację jeszcze przed moją wyprowadzką. Oczywiście nie wyszło. Prawda jest taka, że każdy ma obawy, czy jej się charakter nie zmieni i chyba podświadomie odwlekamy to w czasie. Wiesz coś na ten temat?? Mój poprzedni kocurek był kastrowany i w zasadzie w ogóle się nie zmienił pod tym względem. ale jak jest z kotką to nie wiem a musimy to zrobić, bo kawalerowie się już kręcą

Cytat:
super

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
bardzo ładne

Na 9.30 jedziemy z Mami do kontroli z jej nogą, boje się co będzie Chciałabym żeby powiedział że zdejmie gips na ślub ale wątpię żeby tak się stało

Czekam na moje Vivienki bo dzisiaj mają przyjść i na 15 jadę na... OSTATNIĄ PRZYMIARKĘ
Aczkolwiek na pewno będą poprawki więc i tak jej do domu nie wezmę.
Nawet bym nie chciała mieć jej za wcześnie bo do ślubu by była brudna od przymierzania
za nogę mamy, niech się błyskawicznie goi

ja też kamizelkom mówię stanowcze NIE. U mnie pana młodego goście poznają po butach

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:15   #2631
magdalennne
Wtajemniczenie

Więc tak: nasze wesele jest na ranczu, w takim swojskim klimacie, stąd niektóre takie dziwne potrawy. Szczerze mówiąc połowę pani musiała tłumaczyć co to jest

Obiad: rosół z makaronem
drugie danie na półmiskach: ziemniaki, kluski śląskie, kotlet schabowy, de'volaille, rolady, karczek duszony, surówki: z czerwonej kapusty, buraczki, z marchewki i pomarańczy, mizeria.

Ciepłe dania:
1. Schab nadziewany kiełbasą z kopytkami, białym sosem i surówka z białej kapusty.
2. Moczka z kurczaka z ryżem i ogórkiem kiszonym.
3. Kity wędzone w płomieniach z ziemniakami zasmażanymi i kapustą kiszoną (to mi się średnio podoba, ale TŻ i mamy były zachwycone, więc niech im tam będzie)
4. Barszcz z krokietem
5. Żurek z jajkiem

Deser jakiś będzie - prawdopodobnie lody.

Na stołach:
Swojska płyta (to co na stole wiejskim, ale na każdym stole)
muszle z makaronu nadziewane pastą z tuńczyka
pomazanka z czosnku
sałatka jarzynowa
sałatka szefa
sałatka z ryżem i kurczakiem
śledzie w pierzynkach
śledzie w occie
ogórki
pomidorki
i coś tam jeszcze

Mi osobiście wydaje się, że tego jedzenia jest za dużo. W rozpisce czasowej ciepłe dania wychodzą co 1,5 godziny.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:

dziś będzie kolejny WIELKI WIELKI WIELKI dzień !!
idę na trzecią próbną z pomysłem, który po prostu m u s i wyjść
dziś też w końcu zaczynamy uczyć się tańczyć. Tak wiem, rychło w czas, ale stwierdziłam, że nie będę Tżta naciskać, bo on kompletnie ma dwie lewe nogi. Ale wczoraj sam zaproponował. Mamy puste mieszkanie, więc będzie jak znalazł. Chyba założę maxi spódnicę, żeby od razu uczył się, by mi sukni nie deptać.

Pomysł z głaskaniem mokrą ręką wypróbuję. W ogóle zmuliliśmy się i mieliśmy jechać z kotką (6 mcy) na sterylizację jeszcze przed moją wyprowadzką. Oczywiście nie wyszło. Prawda jest taka, że każdy ma obawy, czy jej się charakter nie zmieni i chyba podświadomie odwlekamy to w czasie. Wiesz coś na ten temat?? Mój poprzedni kocurek był kastrowany i w zasadzie w ogóle się nie zmienił pod tym względem. ale jak jest z kotką to nie wiem a musimy to zrobić, bo kawalerowie się już kręcą
Czekamy na zdjęcia z tego wielkiego dnia
A co do kastracji to nie wiem, ale mi wet powiedział, żebym przyszła jak kot będzie miał rok, więc chyba wcześniej się tego nie robi.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:30   #2632
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny bukiet

Cytat:
Fajne

Cytat:
dziękuję. Pomysł z głaskaniem mokrą ręką wypróbuję. W ogóle zmuliliśmy się i mieliśmy jechać z kotką (6 mcy) na sterylizację jeszcze przed moją wyprowadzką. Oczywiście nie wyszło. Prawda jest taka, że każdy ma obawy, czy jej się charakter nie zmieni i chyba podświadomie odwlekamy to w czasie. Wiesz coś na ten temat?? Mój poprzedni kocurek był kastrowany i w zasadzie w ogóle się nie zmienił pod tym względem. ale jak jest z kotką to nie wiem a musimy to zrobić, bo kawalerowie się już kręcą
Mama Tż ma kotkę po sterylizacji (zwykły dachowiec), nasz kolega też (Maine Coon) i koty są dalej takie jak były, więc bez obaw

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:32   #2633
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Czekamy na zdjęcia z tego wielkiego dnia
A co do kastracji to nie wiem, ale mi wet powiedział, żebym przyszła jak kot będzie miał rok, więc chyba wcześniej się tego nie robi.
niezłe dania, o niektórych pierwszy raz słyszę.
co do kotki, to wet nam powiedział, żeby przyjść najwczesniej jak bedzie miała 6 mcy

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Mama Tż ma kotkę po sterylizacji (zwykły dachowiec), nasz kolega też (Maine Coon) i koty są dalej takie jak były, więc bez obaw
dzięki, też mam maine coona więc pocieszyłaś mnie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 07:40   #2634
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
niezłe dania, o niektórych pierwszy raz słyszę.
co do kotki, to wet nam powiedział, żeby przyjść najwczesniej jak bedzie miała 6 mcy

dzięki, też mam maine coona więc pocieszyłaś mnie
Kolega zabrał na zabieg swoją kicię jak miała jakieś 10 miesięcy.

Stary 2012-07-03, 07:47   #2635
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
u mnie straszna burza
najgorsze, że trzaskało w nocy, trzaskało jak jechałam do pracy (miałam duszę na ramieniu) i jeszcze huczy
ide nadrabiać, póki jest net

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:00   #2636
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
piękny, też będę miała te białe gerberki miniaturki, ślicznie wyszedł a jak z trwałością?
Stoi od soboty i wygląda tak samo jak w dniu ślubu mimo tej parówy która jest u nas. We włosach miałam spinkę z płatków gerber w tych samych kolorach co bukiet no i z nią kiepsko już ale całą imprezę te płatki trzymały się idealnie i wszyscy mnie pytali co to mam we włosach bo wyglądało bardzo oryginalnie.

Edytowane przez Karolina_83
Czas edycji: 2012-07-03 o 08:04
Stary 2012-07-03, 08:03   #2637
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:

Ja jestem całkowicie za sterylizacją. Przede wszystki przedłużasz kotce życie o kilka dobrych lat - zaobiegasz ropomaciczu, wstrętnej chorobie, która jest na pierwszy rzut oka nie do rozpoznania. Dodatkowo, kotka nie męczy się podczas rujek, a i Wy nie musicie słuchac miauków. Jest też kwestia etyczna - nie powiększasz populacji kotów nowymi kociaczkami, gdy tak wiele kotów czeka na swój dom. A co do zmiany charakteru... znamm tylko jednego kocurka, który został wysterylizowany 2 miesiące za wcześnie - wygląda jak koń a zachowuje jak kociak Moi Rodzice mają kotkę Main Coon i kocura Norweskiego Leśnego - koty po kastarcji/sterylce, biegają po podwórku, udają, że polują, kompletnie bez zmian
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:17   #2638
Nattiv
Zakorzenienie

nena Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała ze sterylizacją aż kicia będzie miała jakiś roczek

Stary 2012-07-03, 08:21   #2639
kindziulindzia
Zakorzenienie

czemu nie miałam ślubu we wrześniu

http://sales.madonna.pl/
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:26   #2640
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
czemu nie miałam ślubu we wrześniu

http://sales.madonna.pl/
Zawsze możesz zrobić odnowienie przysięgi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości