Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 09:15   #4651
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

była wizyta powiedział ordynator że do badania i będą myśleć co dalej. nie wspomniał że Wychodze w każdym razie planowana po 39. ja chce do domu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:16   #4652
nel_a
Zakorzenienie

buuurzaaaa u mnie
ludzka temperatura się zrobi przynajmniej

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:16   #4653
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jade na IP. Odeszly mi wody, wiec trzymajcie kciuki!
powodzenia !!
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

o jest po północy więc właśnie zaczynam 40tc.. masakra

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość

Nie mogę spać tak bolą mnie nogi, zaraz oszaleje. Dzień do du... Moja babcia wylądowała w szpitalu, czekanie na ip a potem odstawianie do domu i zamieszanie. Nikt nie chce się nią zająć z lekarzy ani postawić diagnozy. Wydaje się gasnąć w oczach, już nie wiem co robić.
Do tego te upały... Nie wiem jak tu dotrwać do 40tc jak dopiero połowa 33. Ryczeć mi się chce....
współczuję

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a my zaczynamy 32 tydzień

ja już po śniadaniu, mam dzisiaj trochę roboty a upał już taki, że chyba zaraz się roztopię
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:18   #4654
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej . Witam się w 42 tygodniu
za Soleilke
agunia, gdzieś mi się obiło o uszy że najlepiej urodzić tak 15 godzin po odejściu wód, żeby nie doszło do infekcji więc może stąd ta oksy... Jak nie patrzył 8 godzin już minęło...
jak już napisałam, nie doczytałam po prostu o której jej te wody odeszły
ale u mnie i tak dali mi antybiotyk, żeby do infekcji nie doszło w razie gdybym szybko nie urodziła. Nie wiem, czy planowali oksytocynę, ale nikt mi nic o tym nie mówił. Z tym, że w tym szpitalu oksy podają naprawdę w ostateczności, a tak to robią wszystko, żeby poród odbył się jak najbardziej naturalnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:19   #4655
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry.
A ja wstałam rano bo robotnicy mieli przyjśc malowac balkon i dalej ich nie ma... a tak mi się dobrze spało!

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
pumaspewnie bym się przeszła na spacer ,ale nie w takie upały i nie na tak długo jak ostatnio, bo cały wieczór kwiczałam po nim :P
dziś mi nogi napuchły w dodatku, a burzy dalej niet, teraz mocze nogi w zimnej wodzie...
a jeśli chodzi o moje niedobre dziewcze, to skoro nie chce teraz wyjść , to ją podtucze do 4 kg i niech mi zrobią cc, bo takiej "grubaski" nie będę rodzić sn
trzymam kciuki za Twoją wizytę jutro !
hhaa dobre podejście
Cytat:
O mamo!

Cytat:
Nie mogę spać tak bolą mnie nogi, zaraz oszaleje. Dzień do du... Moja babcia wylądowała w szpitalu, czekanie na ip a potem odstawianie do domu i zamieszanie. Nikt nie chce się nią zająć z lekarzy ani postawić diagnozy. Wydaje się gasnąć w oczach, już nie wiem co robić.
Do tego te upały... Nie wiem jak tu dotrwać do 40tc jak dopiero połowa 33. Ryczeć mi się chce....
Bądź dzielna scorpio!!!!!

Cytat:
uuuu łaaaa

Gratki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Soleilka Pisala że ma skurcze co10 minut ale Roźarcie tylko 3cm . wolno idzie. jeśli do 12 nic się nie zmieni to podadza oxy
oooo to jednak rodzi sn???????
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:21   #4656
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
za Soleilke
agunia, gdzieś mi się obiło o uszy że najlepiej urodzić tak 15 godzin po odejściu wód, żeby nie doszło do infekcji więc może stąd ta oksy... Jak nie patrzył 8 godzin już minęło...
w tym przypadku chyba nie gratulować

Z odejściem wód to różnie jest. Mojej szwagierce za 1 razem odeszły kilka godzin przed a teraz na chwilę przed.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:31   #4657
karmeelek
Zadomowienie

Soleika
Sas super wieści! A kg się nie przejmuj - ja już też mam ponad 20. Damy radę to zrzucić - zobaczysz!
nadalka jak zawsze przesyłamy gratki z okazji kolejnego tygodnia tak Tobie współczuję. Mykaj już na tę porodówkę co?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:41   #4658
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jak już napisałam, nie doczytałam po prostu o której jej te wody odeszły
ale u mnie i tak dali mi antybiotyk, żeby do infekcji nie doszło w razie gdybym szybko nie urodziła. Nie wiem, czy planowali oksytocynę, ale nikt mi nic o tym nie mówił. Z tym, że w tym szpitalu oksy podają naprawdę w ostateczności, a tak to robią wszystko, żeby poród odbył się jak najbardziej naturalnie
a ja nie doczytałam że Ty doczytałaś

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Soleika
Sas super wieści! A kg się nie przejmuj - ja już też mam ponad 20. Damy radę to zrzucić - zobaczysz!
nadalka jak zawsze przesyłamy gratki z okazji kolejnego tygodnia tak Tobie współczuję. Mykaj już na tę porodówkę co?
no już jutro z rana się wybieram...
Stary 2012-07-03, 09:48   #4659
houserka
Rozeznanie

soleilka oby obyło się bez wywoływania
ja juz po sniadaniu: jabłko, brzoskiwania, i płatki czekoladowe z mlekiem. i może coś jeszcze zjem by małą "grubaske" jeszcze podtuczyć
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:56   #4660
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
uuuu łaaaa

Cytat:
za Soleilke
ja się właśnie tego tez boję że przenoszę a to chyba najgorsze co może być
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:03   #4661
Selay
Raczkowanie

trzymamy mocno za Soleilke i za wszystkich co juz terminy wzywaja

strasznie mi palce u rak spuchly ...az bola jak je zaciskam w piastke ...a o stopach nie wspomne...ze tylko klapki i sandaly pasuja

umowilam sie na niedziele z polzna w szpitalu aby uzgodnic co i jak w czasie porodu bo chce miej opieke jej non-stop i zobaczyc w koncu caly oddzial bo ponoc jest po remoncie

...jakie kremy dla niemowlaka kupilyscie bo ja sie jeszcze niezdecydowalam ...ale w knocu uprane i uprasowane ciuszki dla malenstwa sa zaliczone
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:09   #4662
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki mamuśka!

Cytat:
No i wybiła się z kolejki no ale jak wody odeszly to już odwrotu nie ma

za 40 tc.

Cytat:

współczuję sytuacji z babcią, człowiek w straciu z służbą zdrowia czasem jest bezradny..

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie

Jak pisałam,gin wraca po 20stym lipca więc nie będzie go długo,kontaktu z nim nie ma nikt .

Szpitala nie chciałabym zmieniać, bo jeśli chodzi o opieke itd to jest super - teraz w ciągu tego pobytu zobaczyłam jak tam jest. Kobietki naprawdę pomagają przetrwać poród. Tatuś może być nawet całą noc, a kiedyś mógł być tylko do 22 przy matce i dziecku.

Jedynie mnie spotkał taki pech.
W piątek idziemy razem z mężem na to KTG i spotkanie z lekarzem i mamy zamiar wypytać go o wszystko "w cztery oczy" . Powiedziałam mężowi,że ja sama nie mam sily na takie rozmowy,to powiedział że pójdzie ze mną .

Jedyne co to moja szyjka przygotowuje się do porodu, mam plamienie.
dobrze, ze będzie z Toba, co dwie głowy to nie jedna

Cytat:

wpada Polozna mówi śniadanie Jadlas ja mówię tak a ona że ordynator Mowil że mam nie jesc. ja mówię że nic mi na ten temat nie wiadomo..

nie wiem czy chodziło o mnie azy mnie pomylił z kimś?
a może coś dla Ciebie szykują..?

Cytat:
Soleilka Pisala że ma skurcze co10 minut ale Roźarcie tylko 3cm . wolno idzie. jeśli do 12 nic się nie zmieni to podadza oxy
to jednak rodzi sn?

Cytat:
Oj to mam nadzieję, że akcja ruszy jednak
Tylko nie wiem po co oksy, u mnie też długo rozwarcie nie chciało postępować (było na jeden palec, czyli jeszcze mniejsze), ale nikt się o oksy nawet nie zająknął, stwierdzili, że jak coś to położą mnie na patologię i będą czekać aż się akcja rozkręci. A potem jak już rozwarcie się zwiększyło (koło 14, a skurcze miałam od 3 w nocy, wody odeszły mi o 5 rano), to godzina i było po wszystkim

aaa teraz sprawdziłam o której ona pisała o tych wodach, to może faktycznie oksy będzie potrzebna jak nie będzie postępów. Oby jednak udało się bez
pewnie oksy przez to, ze odeszły jej wody
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:10   #4663
red_scorpio
Rozeznanie

Dzięki Dziewczynki. Zbieramy sie po farby bo zaczna malować w tym tygodniu.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:15   #4664
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Asie wypuszczają do domu. Da nam znać na forum co i jak
bez sensu...

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Widziałam, że już dostałaś odpowiedź - na dziale z miniaturkami - u nas leżały na niższej półce i tak trochę z boku...

Dziewczyny, czy to normalne, że mnie tak boli spojenie i pachwiny, że aż nie mogę nóg podnieść - prawie w ogóle nie chodzę, a pierwsze kroki po wstaniu to są strasznie bolesne - szuram stopami po dywanie - dopiero po chwili mogę lekko unieść nogi i iść normalnie, ale też z bólem... a z wanny jak wychodzę to nie mogę lewej nogi wyciągnąć (jako drugiej) - jak lewą wychodzę to prawą wyciągam bez problemu, a odwrotnie się nie da...
dzięki, będę szukać tam
Hmm... może lepiej powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie... Kojarzę coś, że moja siostra miała podobne bóle, ale nie aż takie i były to jakieś zrosty , które same po porodzie się wchłonęły. Mnie nic nie boli, więc nie wiem...

Cytat:
Masakra!
ja chyba powiem by tz mi kupił ta herbatę z liści malin i olej z Wiesiolka. może mnie chwyci szybciej jak tak to będę próbować sn najpierw. jak nie to pojde w zaplanowany dzień na cc.
będę sprzatac i się sexic i lazic po schodach
pewnie ten temat już był wałkowany, ale przedtem mnie to za bardzo nie interesowało i nie doczytałam... W jakim celu pije się tą herbatę z liści malin I od kiedy można ją pić

Cytat:
Ja nawet myłam okna i wieszałam firanki. I nic Jeszcze TŻ jedzie w piątek rano i wróci dopiero w poniedziałek popołudniu
mnie wczoraj zebrało coś na mycie okien.. Tzn sprzątałam akurat dom i spojrzałam na okna, że od zewnątrz całe brudne i umyłam

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:20   #4665
izasz-b
Raczkowanie

Soleilka trzymam mam nadzieję, że już jesteś na finiszu i nie będzie trzeba podawać oksy... powodzenia!

Doczytałam kilka postów od wczoraj, ale nie wszystkie, więc nie gniewajcie się, że nie komentuję - wróciłam od okulisty i jeszcze dość słabo widzę po tych kroplach...
Zez nie jest przeciwwskazaniem do porodu sn, ale trzeba zbadać stan oczu, dno oka, żeby decydować - u mnie jest wszystko w porządku, tylko pogorszyło mi się widzenie w prawym oku - znacznie, ale to podobno jest normalne w ciąży i po ciąży wróci do normy... mam już zaświadczenie.

Mamuśki - gratuluję rozpoczętych tygodni - ja sobie właśnie uświadomiłam, że ja już rozpoczęłam w niedzielę 4o tydzień (moje suwaczki są coś nie tego...) i na sobotę już mam ten termin ostateczny o_O. Mnie tak nie przetrzymają jak nadalkę - bidulko, współczuję Ci dziś albo jutro jadę na ktg - zależy od cukrów poobiednich - ostatnio się spie.przyły - w sobotę było 218, w niedzielę 148, a wczoraj 168 - jakaś masakra... Jeśli dziś też będzie źle to jutro pojadę do diabetologa od razu i wtedy zrobię to ktg...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:23
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:21   #4666
Linka25
Zakorzenienie

Selay ja kupiłam wszystko Hippa. Ponoć są dobre.

Wczoraj pobrudziłam dywan rózem do policzków TŻ się wkurzył oczywiście lekko i powiedział, ze Martynce by wybaczył, bo będzie misiem o bardzo małym rozumku, ale mnie nie ... co za terrorysta. Jednak jego tekst mnie rozbroił
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:28   #4667
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Selay ja kupiłam wszystko Hippa. Ponoć są dobre.

Wczoraj pobrudziłam dywan rózem do policzków TŻ się wkurzył oczywiście lekko i powiedział, ze Martynce by wybaczył, bo będzie misiem o bardzo małym rozumku, ale mnie nie ... co za terrorysta. Jednak jego tekst mnie rozbroił
moja koleżanka ma córeczkę i synka. Tatuś córce wszystko wybacza, a synka ona musi bronić. Więc faceci ogólnie mają słabość do małych kobietek. I tak myślę że mój tż pewnie też będzie dużo wybaczał naszej kruszynce.

Ja też właśnie słyszałam że Hippa jest jedna z najlepszych firm dla dzieci.
Stary 2012-07-03, 10:28   #4668
Selay
Raczkowanie

to ja tez dzis Hippa kupie..dz Linka25
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:33   #4669
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
moja koleżanka ma córeczkę i synka. Tatuś córce wszystko wybacza, a synka ona musi bronić. Więc faceci ogólnie mają słabość do małych kobietek. I tak myślę że mój tż pewnie też będzie dużo wybaczał naszej kruszynce.

Ja też właśnie słyszałam że Hippa jest jedna z najlepszych firm dla dzieci.
też się tego obawiam już wczoraj tż mi powiedział, że nie wie, czy będzie potrafił małej odmówić jakiejś zabawki np i najchętniej to by co dziennie jej coś kupował muszę go jakoś do pionu sprowadzić

co do kosmetyków to też myślałam o Hippie, ale mam pytanko, co konkretnie kupujecie dla maluchów??bo ja jeszcze z kosmetyków nic prawie nie mam...
Stary 2012-07-03, 10:34   #4670
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
CJa to chcę loda. Lulka najlepiej
ja też

Cytat:
Na kolację mamy salceson

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u mnie w szpitalu nic się przez te dwa lata nie zmieniło, bo karmili super Codziennie dostawałam menu i mogłam sobie do woli wybrać co chcę na śniadanie, obiad i kolację, a jeszcze ok. 17 przyjeżdżała pani z kawą, herbatą i ciasteczkami
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Koleżanka rodziła w RI w marcu i mówiła mi, że jesienią zeszłego roku otworzyli tu Birth Centre i że można tam rodzić a nie na tej porodówce gdzie ja rodziłam Dorotkę (to jest część szpitala). Teraz oglądam zdjęcia Ponoć w każdej sali jest wanna
http://www.nhslothian.scot.nhs.uk/Go...s/default.aspx

Jak mi dadzą wybór to też chcę tam rodzić

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam i dziękuję za .

Już po wizycie i właściwie usłyszałam to, co chciałam. Szyjka skrócona, rozmiękczona, rozwarcia brak, czyli wstęp taki, jak w czasie ostatniej wizyty, ale podobno wyraźnie widać różnicę i główka jest już wstawiona w kanał rodny. Tylko skurczy brak.

Gin od przyszłego tygodnia będzie na urlopie, więc zamiast się umawiać na wizytę do kogoś innego, to ok. 9-11 lipca mam jechać na IP, żeby mi zrobili KTG. Powiedział, że mogę nawet nakłamać, że mnie boli.
Co prawda z zasady nie kłamię, ale boli mnie właściwie ciągle, więc to akurat będzie prawda, a jak jeszcze wcześniej przejdę się na spacer, to bez żadnych oporów będę mogła powiedzieć, że ból się nasilił.

Ze względu na urlop poprosiłam go o ocenę łożyska, to zrobił USG - nadal pomiędzy II a III stopniem dojrzałości (bliżej III) i nie ma żadnych zaburzeń w przepływach, tętno właściwe itd. Automat wylicza wagę 3270-3400g, ale gin mówi, że dzisiejszy pomiar główki jest niewiarygodny, a poza tym dzidzia jest długonoga i jego zdaniem będzie mniej.

Któraś z Was pisała, że Nospa na pewno nie powstrzymuje skurczy porodowych i można ją brać bez obaw, więc dzisiaj spytałam o Scopolan. Też nie szkodzi , a jak już pojawią się te właściwe skurcze, to nawet pomaga rozmiękczyć szyjkę.

Zwolnienie dostałam do 22, ale lepiej, żebym wcześniej urodziła.

Gorsza wiadomość jest taka, że u położnej porozmawiałam z dziewczyną załatwiającą becikowe i usłyszałam, że w wybranym przeze mnie szpitalu oxytocynę podaje się właściwie rutynowo , a po porodzie zostawiają mamusie bez żadnego wparcia. Mają radzić sobie same.
Za to ewentualne badania dziecka po porodzie robią bez problemu, a dobra opieka neonatologiczna jest dla mnie jednym z głównych kryteriów oceny placówki.
Zaraz poczytam, co u Was.
no to dobre wieści

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Na wstępie dziekuje wszystkim za kciuki i wsparcie .

Powiem szczerze,ze pobyt w szpitalu to był jeden wielki koszmar. Tzn póki był mój gin to wszystko było ok,ale jak wyjechał to jeden wielki burdel- czyli to czego się spodziewałam .
W czwartek miałam robionego Dopplera, no i gin powiedział ,że zaczynamy wywoływać poród i na pewno do niedzieli urodzę. Więc dostałam czopek z oksycotyną,jakieś zastrzyki. Miałam skurcze,zaczęło się plamienie. Dopadły mnie skurcze krzyżowe- nie życzę nikomu . Ból okropny . Bujałam się na piłce-dzięki czemu mniej bolały mnie plecy,moja położna włączyła mi muzykę więc sobie śpiewałyśmy między skurczami . No i później jakoś koło 17 dostałam zastrzyk ,który miał spowodować jeszcze silniejsze skurcze i szybsze rozwarcie- skończyło się tym że mój organizm odmówił posłuszeństwa,czułam się tak jakbym była pijana. Spałam cały czas. Skurcze minęły. I tak od czwartku nic się nie dzieje . W sobote wieczorem przyszedł lekarz na wieczorny obchód i powiedział,że w niedziele rano mnie zbada. Ale powiedziałam mu,że słabo czuje ruchy. To powiedział,że w takim przypadku mam iść od razu na badanie. Więc poszłam. Po badaniu powiedział - "To co pani Joanno,jutro się żegnamy?" a ja mu mówie,że chyba nie bo ja przecież na wywołanie porodu,bo mam niewydolne łożysko itd. A on do mnie mówi ,że dziecko nie chce jeszcze wyjść,no ale zrobi mi jeszcze USG i Dopplera w poniedziałek. Dzisiaj USG i Dopplera zrobiła mi pani ginekolog,która nie umie obsługiwać się sprzętem . I dowiedziałam się od niej,że łożysko ma POJEDYNCZE zwapnienia , ale mam mało wód,a jeszcze w poniedziałek i czwartek łożysko miało LICZNE zwapnienia . Zapytałam się jej więc, dlaczego moje dziecko nie przybiera na wadze,to powiedziała ze nie wie . Później przyszedł lekarz i powiedział,że wychodze do domu,i że mam przyjść w piątek na KTG i on zadecyduje kiedy położy mnie na oddział .

W między czasie,jak Wam pewnie Karolina pisała Patryś miał problemy z tętnem,jakie to było straszne . To coś nie do opisania. . . słyszałam i widziałam na KTG jak bije jego serduszko początkowo 150-160 , a raptownie zwalniało i słyszałam tylko " puk" ,"puk" i tętno 65-70 . Położne szybko przybiegły,kazały mi głęboko oddychać brzuchem, położyć się na lewym boku,przyszła pani ginekolog,dała mi jakiś zastrzyk,nie wiem nawet jaki bo z tego stresu się rozpłakałam . Jak się okazało,Patryś źle zareagował na kroplówki,które dostawałam we wtorek i środe.

Czuje się rozbita,nie mogę znaleźć sobie miejsca i to co tutaj napisałam to jedynie kropla tego co czuje i myśle. Nie mam już na nic siły. Co lekarz to inne zdanie,opinia.
współczuję... Ja bym już do takiego szpitala chyba nie wróciła....

Cytat:
Hej

Znowu nie nadrobiłam i niestety nie nadrobię, dzisiaj miałam cały dzień zajęty, bo rano byliśmy w przychodni pobrać krew na te badania przesiewowe (samo pobieranie to okropność, jak mi szkoda Luśki było jak jej z piętki wyciskali tą krewkę na bibułkę na szczęście mała zniosła to dzielnie, zapłakała tylko przy ukłuciu) i się zważyć, mała waży 2350g, więc przybieramy
Poza tym byli u nas teściowie, teściowa za każdym razem jak na małą patrzyła to ryczała ze wzruszenia

A poza tym z pozytywnych wieści przerzuciliśmy się z małą całkiem na pierś Od wczoraj wieczorem butla w odstawce i póki co jest super, trzymajcie kciuki żeby było tak dalej.

Doczytałam tylko post Asi o szpitalu i brak mi słów na to, co ci lekarze tam wyrabiali. Współczuje Ci bardzo słońce takich nieciekawych przeżyć
super

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Asiuprzykra sprawa z tym szpitalem i pracującymi tam ludźmi...

ja jestem po wizycie i nic nie wskazuje na to żeby Pola chciała wyjść:ma dużo wód, młode łożysko, przepływy prawidłowe, przybiera pięknie na wadze(prawie 3700g, czyli średnio 250g na tydzień). Poza tym rozwarcia brak. Jak do niedzieli nie urodzę to w pon. mam się zgłosić do szpitala. Dostałam już skierowanie.
Główka jest na 39tydz. i 4 dni, brzuszek na 39, a kość udowa na 38 i 4 dni.Poza tym zastępczyni bardziej kontaktowa niż moja ginka, więcej gada od siebie i dużo tańsza.kazała mi zbierać grosiki i ryż, chodzić po schodach itp, by wykurzyć małą z brzucha
no to żeby samo wcześniej ruszyło

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:36   #4671
hanjah
Zakorzenienie

Wysłałam sms do mamci-mam nadzieję, że jej przeszło
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:38   #4672
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaa aaa

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:44   #4673
mrowka88
Raczkowanie

Dzień dobry bardzo

Nadrobiłam, i widzę, że większość z Was ma ten sam problem co ja- nie ma czym oddychać
W nocy była taka burza, że bałam się spać...ale od rana znowu upał

Soleilka, trzymamy za Ciebie 4 kciuczki!

Ja się zmartwiłam, bo tp mam na 24 sierpnia a okazuje się, że przez cały sierpień i połowę września mojej ginki nie będzie bo ma urlop. No i co, teraz na ostatni miesiąc ciąży mam szukać innego lekarza?! Najbliższą wizytę mam 18 lipca, więc prawdopodobnie dopiero wtedy dowiem się co dalej. Nie podoba mi się to

01.02.2011 inż

Edytowane przez mrowka88
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:49
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:45   #4674
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
o ja!!! jakie wieści, no to mocno zaciskam kciuki za szybka akcję!!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:47   #4675
agunia82
Zakorzenienie

No to właśnie położna wyszła i wieści takie, że wszystko jest super Wychwaliła nas pod niebiosa i za wagę, i za cyca i ogólnie za to, że widać że dziecko wypielęgnowane i zadbane Powiedziała, że radzimy sobie naprawdę świetnie, a ona miała obawy i nie chciała nas straszyć, że Luśka przez to że wcześniaczek to takie dziecko trochę "specjalnej troski", ale po dzisiejszej wizycie już nie ma żadnych obaw, bo po małej nawet na oko widać, że nabiera ciałka i nic złego się nie dzieje

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:47   #4676
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej dziewczyny jestem.
Mi przeszlo na szczescie z calego tego dyskomfortu zostal bol w pachwinach i bol podbrzusza.
Dzisiaj ide do poloznej powiem jej o tym wczoraj i poprosze zeby mi sprawdzila rozwarcie.
Haniu przepraszam ze nie odpisalam musze doladowac konto

Trzymam kciuki za Soleilke!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:48   #4677
anna99302
Zadomowienie

Mamusie co kładziecie pod prześcieradło do łóżeczka?? I czy dajecie jakieś prześcieradło do wózka??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:51   #4678
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Z nowości u mnie:
Zosia je jak smok, jak wilk, jak krokodyl
Położna nie mogła się nadziwić, że taki okruszek pożera ilości odpowiednie dla dziecka z normalną wagą urodzeniową. Daje to na szczęście zamierzone efekty - dziś, tydzień po porodzie, mała waży już 2450g (w chwili porodu - 2270, w chwili wypisu - 2280)
Sypia różnie - dzisiejsza noc na przykład była super-spokojna (budziła się równo co 4 godziny, jakby miała wbudowany zegarek), za to dzień męczący - chciała jeść co godzinkę-dwie, więc niewiele mogłam w tak zwanym międzyczasie zrobić.
Aha - i faktem jest, że jak człowiekowi rodzi się dziecko, to robi się nagle wybitnie zorganizowany, bo na rozmemłanie zwyczajnie nie może sobie pozwolić - o ile kiedyś pół dnia potrafiłam się zbierać, by wyjść do spożywczego, o tyle dziś, w tych krótkich chwilach niesiedzenia ze ssakiem podwieszonym do piersi załatwiłam i zrobiłam w domu więcej, niż kiedyś potrafiłam zrobić przez 3 dni (aha - i nawet na krótkie zakupy do apteki zdołałam wyskoczyć). Paradoks, nie?

Hity wyprawkowe na razie mamy dwa:
- otulaczek (ja kupiłam ciepły i dobrze - ze względu na wagę i minimalne ilości tłuszczu kazano mi małą ubierać ciepło - kuriozalnie ciepło, jak na standardy dorosłych)
- poduszka do karmienia. Nie wiem, jak poradziłabym sobie bez niej, chyba by mi ręka zwiędła od trzymania dziecka albo od uklepywania normalnej poduszki.
Super, że Zosieńka tak ładnie przybiera

O ja też liczę na większą mobilizację, bo podobnie potrafię się grzebać z czymś pół dnia
Nie planowałam kupować otulaczka ani poduszki, ale może warto się zastanowić skoro u Was to tak fajnie działa
Cytat:
O kurde !
Mocne kciuki oby poszło szybko i łatwo
Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Moja babcia ma 88 lat. Od 2 tygodni ma problem ze zbiciem potasu i kreatyniny we krwi. WYlądowała na nefrologi z przekroczeniem ponad 200 % powyższych. Wczoraj zaczęła wymiotować i wszystko co przyjmowała zwracała. CHwała, że przyjechało pogotowie. Na IP podali jej 4 kroplówki i wypisali do domu. Zronili usg nerek - nie ma złogów. Wyniki: kreatynina dozwolona do 80, jej wynik 260!! Potas przekroczony nieznacznie, do tego cukier dozwolony do 5.7 ona ma wynik prawie 9. Boli ją trzustka ale usg jamy brzusznej już jej nie zrobili bo była na nefrologii.
Nasza lekarka jest na urlopie i juz nie wiem gdzie mamy się udać, komu zapłacić i co zrobić żeby ją gruntownie przebadali. Na necie pisze, że podwyższona kreatynina uszkadza nieodwracalnie nerki. Jak się tak stanie w jej wieku to koniec.

Kolejna noc do dupy. Zasnęłam koło 3, po 7 pobudka bo na 8 mają przyjść robotnicy. Najchętniej siadłabym w kąciku i płakała.

Trzymam dalej kciuki za Soleilkę i myślami jestem z nią. Oby było lekko i szybko!!
Współczuję przeżyć Babci i Tobie
Te upały są masakryczne, starsi ludzie znoszą to jeszcze gorzej...

Cytat:
Czyli jednak będą ją męczyć sn, biedulka....
Cytat:
kciuki żebyś urodziła jak najszybciej

Ledwo żyję z tego upału, nie wyrabiam....

Aha, dziś mi sie śniło, że Irmusia urodziła
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:53   #4679
modnisia86
Zadomowienie

Ja kupiłam prześcieradło do wózka. A na materac pod prześcieradło daje podkład.
Stary 2012-07-03, 10:55   #4680
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Oł maj... Trzymaj się
Cytat:
Tylko nie wiem po co oksy, u mnie też długo rozwarcie nie chciało postępować (było na jeden palec, czyli jeszcze mniejsze), ale nikt się o oksy nawet nie zająknął, stwierdzili, że jak coś to położą mnie na patologię i będą czekać aż się akcja rozkręci. A potem jak już rozwarcie się zwiększyło (koło 14, a skurcze miałam od 3 w nocy, wody odeszły mi o 5 rano), to godzina i było po wszystkim

aaa teraz sprawdziłam o której ona pisała o tych wodach, to może faktycznie oksy będzie potrzebna jak nie będzie postępów. Oby jednak udało się bez
Pewnie jest w jednym z tych szpitali, gdzie podają, jako standard.
Oby sytuacja szybko się rozwinęła i nie potrzebowała okscytocyny.
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
...jakie kremy dla niemowlaka kupilyscie bo ja sie jeszcze niezdecydowalam ...ale w knocu uprane i uprasowane ciuszki dla malenstwa sa zaliczone
Zdecydowałam się na Bubchena. Uzywałam go kiedyś i sprawdził się, więc teraz też powinien być ok.
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
co do kosmetyków to też myślałam o Hippie, ale mam pytanko, co konkretnie kupujecie dla maluchów??bo ja jeszcze z kosmetyków nic prawie nie mam...
Mam mleczko do ciałka, pielęgnacyjny krem do buźki i rączek, oliwka (do głowki raczej tylko) i czekam na żel z pompką - to Bubchena.
Do tego bepanthen i sudocrem.
Nic więcej raczej kupowac nie będę. No na jesień dokupię krem na każdą pogodę.

Cytat:
No to właśnie położna wyszła i wieści takie, że wszystko jest super Wychwaliła nas pod niebiosa i za wagę, i za cyca i ogólnie za to, że widać że dziecko wypielęgnowane i zadbane Powiedziała, że radzimy sobie naprawdę świetnie, a ona miała obawy i nie chciała nas straszyć, że Luśka przez to że wcześniaczek to takie dziecko trochę "specjalnej troski", ale po dzisiejszej wizycie już nie ma żadnych obaw, bo po małej nawet na oko widać, że nabiera ciałka i nic złego się nie dzieje
Świetnie wieści, tak samo, jak u Depoison i Zosi. Brawa dziewczyny.

Ale ja się płaczliwa zrobiłam i nerwy mam... Chyba muszę komuś natrzaskać.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości