|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Hej!
Cytat:
![]() Mojej Hani po porodzie strasznie schodziła skóra z szyi, stóp i dłoni. Smarowałam Oilatum soft. Teraz kąpię w Oilatum, smaruję od czasu do czasu parafiną i jest ok. Alfahelisa trzymam mocno kciuki żeby się rozkręciło. Ja też staram się wprowadzić łatwy plan, ale nie idzie mi książkowo.
|
|
#3332 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
wstaje też w nocy,karmi ,lula ....ja czasem odstresowuję się p-rzy czerwonym winku na wizażu a on wtedy wstaje sam w nocy do małego na wsparcie narzekać nioe mogę a na początku też były kłutnie teraz jest naprawdę dobrze
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
my w pon kończymy 3 miesiące
|
#3334 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
witajcie
kurcze nacytowałam sobie za dużo i teraz nie wiem jakie były pierwsze posty i komu miałam odpdziękuję wszystkim za słowa zrozumienia acha wiem ...niunia - w zeszłym tygodniu nie mieliśmy dostępu do samochodu, napisz kiedy Tobie pasuje w tym tygodniu? ja sobie myślę, czy by męża po pracy nie wysłać na zakupy samego a mnie podrzuciłby na spacer, bo nie chcę małej teściowej zostawiać Cytat:
aż muszę z mamą porozmawiać jak to u nich było i jej relacje z babcią ( teściową)dobrze, że u Leonka już lepiej ze spaniem i że jesteś zadowolona z wiyty u lekarza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dla męża ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. niektórzy chyba tymi dużymi wacikami przemywają, ja używam ich do przemycia pupy wodą po kupie - jeśli oczywiście Antka nie zafajda się po szyję, bo wtedy to kąpiel... oo właśnie coś ciśnie ![]() 3. myślę, że wystarczy oliwkować, to normalne, że skóra schodzi,u nas dosyć długo schodziła gratulacje skończonego pierwszego tygodnia ![]() Tosia też na początku tak spała ![]() Anulka super avatarek - dla Szymona za 7 tydz. kuuurde kupa znowu plecami wypłynęła!!! a taki łądny rampers jej założyłam |
||||||||||
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje za skończone tygodnie/miesiące!
Anulka, fajny awatar ![]() Moje dziecię też się przekręciło z brzuszka na plecy jak miało miesiąc, a nawet może troszkę mniej. Parę razy jej się to zdarzyło. Ostatnio nie przekręcała się, ale może dlatego, że rzadziej ją kładłam na brzuszku. Wczoraj miałam depresję, ryczałam razem z małą. W żaden sposób nie mogłam jej uspokoić, trochę poleżała - ryk, wzięłam ją na ręce, chwilę ponosiłam - ryk. Na spacerze byłyśmy 10 min, bo tak marudziła oho właśnie się obudziła i już słyszałam, że jakąś kupę walnęła |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
a co do łuszczenia się skóry dzieci po porodzie to normalne
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
wy też możecie mieć taki avatarek w sensie że z dwójką dzieci
|
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
hahaha, po wczorajszym dniu stwierdziłam, ze nigdy wiecej dzieci
he
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do okresu, to mi położna powiedziała, że może się zdarzyć tak, że przestanę krwawić i po 2 dniach znowu mogę i to będzie okres, ale karmiąc wcale go nie muszę dostać od razu. poprasowane, nawet zjadłam drugie śniadanie. mała dalej śpi
|
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwa razy dziennie zakrapiam nosek solą fizjol. i odsysam fridą to co w środku zalega ![]() My używamy przegotowanej wody i właśnie tych dużych wacików BabyDream. Są drogie, to fakt. Idzie ich sporo, ale mam poczucie, że to lepsze dla Hani pupci niż te chusteczki nasączone chemią Wczoraj pierwszy raz myłam pupinę Hani pod kranem Cytat:
naturalnie, że liśćmi do dołu
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
JAK WYGLĄDAJĄ WASZE ŁATWE PLANY?
dziś zaczełam się nad tym poważnie zastanawiać i zrobiłam na razie taki szablon 6 KARMIENIE-SPANIE 8 KARMIENIE-AKTYWNOŚĆ 10 KARMIENIE-SPANIE 12 KARMIENIE-AKTYWNOŚĆ 14 KARMIENIE-SPANIE 16 KARMIENIE-SPANIE 18-KARMIENIE-AKTYWNOŚĆ - BUDZIMY KARMIMY I SIĘ Z DZIECKIEM BAWIMY ![]() 19-KĄPANIE-KARMIENIE OKOŁO 20 SPADNIE 22 KARMIENIE NA ŻĄDANIE Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-07-03 o 11:48 |
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn tak myślę, że mogę powiem mężowi jakie mam plany, mam nadzieję, że nie będzie mi robił problemów, zaraz mu smsa napiszę, jak Tosia mi pozwoli, bo dzisiaj chyba marudny dzień przed nami....ja jeszcze 1 śniadania nie zjadłam
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
oooo grzmi
tylko, że ja nadal nie rodzę ![]() jak nic pełnia ostatnią deską ratunku
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
nareszcie mogę zjeeeść ...
dziewczyny, w co ubieracie się / byłyście ubrane na chrzciny ? ja w ogóle nie mam pojęcia jak się ubrać
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niunia nie karmię już piersią ![]() Ale jjak karmiłam,starałam się dać cycka na krótko przed treningiem,żeby po powrocie z niego Antoś raczej nie był głodny.
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
kilka dni temu zauważyłam, że Antosia ma coś białego na dziąśle w miejscu gdzie wyrastają ząbki... myślałam, że to pleśniawka czy coś, dawałam aphtin ale nie schodziło, dotknęłam to i to jest twarde, czy możliwe, że to ząbek widać???
ciekawe czy miała to od urodzenia...?poza tym zaczęła się ślinić... |
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami się zdarzają dzieci u których rosną szybko ząbki ale żeby tak szybko Ja kiedyś czytałam o dziecku które urodziło się z jednym ząbkiem![]() Szymon też się zaczął slinić,Filip miał pierwszego ząbka jak skończył 4 m-ce. |
|
|
|
|
#3348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak dostanie czkawki trzeba dać cyca i by popsuło wszystko a po 20 kąpiemy i zasypia do 3-5 więc karmienie o 22 też odpada Cytat:
Cytat:
|
|
#3349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym znowu miała chrzciny ubrałabym inną bluzkę Cytat:
ale dzięki za odp, też tak będę robić...zamówiłam sobie właśnie prezent na urodziny. - przyprawy na stojaku. miałam je dostać od teściowej, ale nie było takiego koloru i postanowiliśmy kupić na all. ja dostałam kasę ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Malwina też się ślini, ale ktoś tu napisał, że to może też oznaczać, że dziecku chce się pić. Begie to daj znac co mąż na to |
||
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
moj siostrzeniec tez mial 4 mc-e i 1 zabka i wtedy myslalam ze to bardzo wczesnie
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
moja karola się śliniła nawet jak upałów nie było i pojedzona była
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
między drugim a trzecim miesiącem życia organizm dziecka rozpoczyna normalne wydzielanie śliny. Maluch musi nauczyć się ją połykać, a nie wszystkie dzieci opanowują tę sztukę szybko. Dlatego też jedne ślinią się więcej i dłużej, a drugie mniej i krócej, i nie ma to nic wspólnego z ząbkowaniem
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie na czkawkę pomogło obrócenie na drugi bok... nie wiem czy to jakaś zależność ale już 2 razy tak było...
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zostałam obrzygana na całej linii... bluzka + spodnie
za to moja córka tak sprytnie to zrobiła, że sama wyszła z tego sucho a miałam ją wczoraj chwalić za to, że już ostatnio nie ulewała |
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
moja leży na plecach więc jej nie obrócę jak czka
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to już na luzie jutro idę na usg a w piątek do szpitala a ponieważ nie rodzę to w dalszej rodzinie krążą plotki, że urodziłam... i nikomu nie mówimy bo pewnie dziecko chore i zrobiło mi się strasznie przykro bo to chyba zazdrość że będzie chłopak a u nich były 2 córki i jedna też urodziła córkę. Zresztą jak ja się urodziłam to też mówili, że brzydka i potwór się urodził, a nic mi nie było, normalnie wkurzają mnie ci ludzie ale teraz nie mogę się denerwować
|
|
|
|
|
#3359 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mala jest dzis niesamowita! Poszla spac o 22.. wstala o 5-30 nakarmilam, poszla spac ..obudzila sie o 9, nakarmilam... wstala o 11... nakarmilam, pojechalam do lekarza, tam zasnela i tak spi do tej pory :O nie poznaje swojego dziecka!! Nie wspomne, ze do lekarza bylam umowiona na 11-30... 11-20 mala juz ubrana, wsadzam ja do fotelika... i slysze ze poszlo w pampersie jak z rury.... znowu osrala sie po same pachy!! No i oczywiscie body cale zasrane- co za srajda jedna Oczywiscie do lekarza sie spoznilam![]() Ktoras sie tu pytala jak to wyglada po kapieli z wloskami... moja tez ma dlugie wlosy ( kazdy sterczy w inna strone ) i to zalezy w czym umyje. Jak w emolientach to wygladaja rzeczywiscie jak troche tluste( kapalam moze ze 2 razy), a jak kapie w zelu z hipp'a to wloski sa swiezutkie i nie ma takiego efektu![]() pozdrawiam
|
||||||
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące cycem, czy w taką pogodę karmicie na żądanie czy dajecie cyca częściej, żeby maleństwo się napiło?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

drugiego nie daję rady jej dać, bo na siłę paszczy nie będę otwierała 

aż muszę z mamą porozmawiać jak to u nich było i jej relacje z babcią ( teściową)
aż mam ochotę mówić, że tak ale nadal noszę brzuch bo nie chcę dziecka im pokazywać
no dobra,myślę sobie,jakoś przeżyję. 

he

czasami się zdarzają dzieci u których rosną szybko ząbki ale żeby tak szybko