|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
1. jest głodny 2, jest zmeczony 3. znudzony 4 zbyt dużo bodźców 5 wybudzam go w nocy, żeby jadł Dziwczyny co do tżtów to mój dzisaj też dołączył do tego niechlubnego grona. Szybko opiszę. Nie śpię od 4.00 bo małego sranko męczyło. O 11 pojechałam z Mikołajemdo szpitala, bo ten pępek brzydko wygląda itp i zrobił się ziarniniak no i pojechał do mojej mamy do spital 1h drogi od wrocławia. Wróciłam dopiero po 18, bo jeszcze wypadek był po drodze. No dobra. Wykapaliśmy Mikołaja i siadlam na wersalce, M karmi małego, ja mam zastój odpoczywam, a M do mnie z tekstem to idz poobieraj na jutro ziemniaki, a nie tak bezczynnie siedzisz!!!!!!!!!!!! Normlnie miał szczęście, że karmił Mikołaja, bo by się tymi slowami udławił!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
|
#3302 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() No nie dogodzisz... do jednych teściowa nie przyjeżdża, innym na głowie siedzi... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maciej czasami i godzinę potrafi stękać, popłakuje co jakiś czas, po czym milknie.
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja ma jak się jej uleje, odbije dziwnie i tylko cyc pomaga, czasem przejdzie ale najczęściej muszę dac cyca bo się denerwuje jak czka Cytat:
|
|
#3304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ponoć w burze dzieci się rodzą... wczoraj w nocy była straszna i nic tylko mały mi się w brzuchu wiercił aż nie wiedziałam co się dzieje na nas chyba nic nie działa.. kiedy będzie pełnia? chcę, żeby się samo zaczęło... |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przewijania to Malwina zachowuje sie tak jak Maciek
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Izotropia pelnia jest jutro
Dziewczyny czy ze tak powiem gonilo Was przed porodem do toalety? Ja od popoludnia non stop ganiam do ubikacji juz bylam 5 razy na dwojce.. Do tego peka mi krzyz i brzuch jak kamien, nie wiem co sie dzieje.... Mama lipcowa |
|
|
|
#3307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3308 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych Wprowadzamy "Łatwy plan" i nawet nieźle nam idzie. Hania jest spokojna i dolegliwości brzuszkowe jakby ustąpiły. Może ja po prostu źle interpretowałam Jej zachowanie i wszystkie płacze wpisywałam na konto "wzdęcia".Czy któraś z Was wprowadza/wprowadziła łatwy plan? Mam pytanie, czy w nocy, po karmieniu, też dajemy czas dziecku na aktywność? Czy wystarczy tylko przewijanie i hyc do łóżeczka? Moja Hania nigdy nie miała trudności z zasypianiem w nocy więc może nic nie zmieniać ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy ona może wystąpić?My kąpiemy dokładnie w tym samym płynie co Wy Ja też w sumie nie przejmuję się tym, że Hania ma tłuste włoski, ale pytam z ciekawości jak Ty sobie z tym radzisz. Skoro gdzieś czytałaś, że nie wolno myć często włosów noworodkom, to my też odpuszczamy. Nie będziemy już myli każdego dnia ![]() Cytat:
Poza tym, z poważniejszymi sprawami będziemy jeździli do pediatry prywatnie. Mamy namiary na super babkę. Mam jednak nadzieję, że z jej usług nie będziemy często korzystać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krople zamawiał gdzieś P. Znalazł gdzieś na internecie, dzwonił i facet mu wysłał jeszcze w tym samym dniu. Ale to chyba była wysyłka z polski. Pewnie są osoby, które przywożą te krople w zapasie i później sprzedają. Co do szczepionek, to już się tyle naczytałam, że mózg mi się zlasował. Kompletnie nie wiem, co będzie lepsze dla mojego Dziecka. Będziemy musieli się jeszcze zastanowić. Nawet jeśli problemy z tżtami wynikają z celibatu, to nie jest to żadne wytłumaczenie dla nich. Celibat obejmuje obie strony i my też możemy mieć focha, że nie możemy się przytulać przez to, że zrobili nam dziecko Oprócz tego u nas dochodzą jeszcze inne aspekty, które mogą powodować złe samopoczucie więc niech nie narzekają. Mój P mówi, że stara się nie myśleć o przytulaniu i wtedy jest mu łatwiej Jestem pełna podziwu dla Niego, bo mamy posuchę praktycznie od stycznia. Przed porodem zdążyliśmy tylko raz się poprzytulać Ja mam zupełnie inny obraz porodu sn. Na pewno nie jest to dla mnie rzeźnia wizualna. Gorzej sobie to wszystko wyobrażałam, a wcale nie było tak źle i obleśnie. Nawet koszulę, którą miałam do porodu, wyprałam i nadal używam. A miała iść do śmietnika, ale w ogóle nie była poplamiona. Ja nawet się nie spociłam podczas porodu Cytat:
Może to dlatego, że Ją rzadko kładłam na brzuszku, bo tego nie lubiła ![]() Cytat:
Sytuacja opisana przez Ciebie jest tragiczna, ale sam opis śmieszny. Nieźle bym się wkurzyła, gdyby jakiś dzieciak uderzył moją Hanię Nie pozostawiłabym suchej nitki na osobie, która byłaby odpowiedzialna za to dziecko.
|
|||||||
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
LAKCID Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na białko mleka krowiego.
DICOFLOR Dicoflor 30 zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) o korzystnym dla zdrowia działaniu potwierdzonym w badaniach klinicznych. Maltodekstryna, liofilizowane żywe kultury bakterii* (Lactobacillus rhamnosus GG) mój Mały miał skazę i ja przy np.antybiotyku nie mogłam stosować lakcidu tylko dicoflor ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- millena szybko się przekręca Twoje dziecie czytałam że tą umiejętność dzieci mają ok 3/4miesiąca
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki,przyda się na maxa ![]() dałam raz Antosiowi cycka jak miał czkawkę,ja dziękuję, nigdy więcej. Chłopak puścił takiego bełta,że się zaczął krztusić,a ja przy tym na zawał prawie zeszłam. Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie,chodzi o to,że skoro to dziecko jest u niej od piątku to tym bardziej powinna go pilnować,skoro go nie zna! I jeszcze się fochuje,że zwróciłam jej uwagę,że nie przytrzymała mu główki. No ludzie,przecież każda z nas wie,że dziecku,któremu ktoś asekuruje łepetynę nie majta nią na wszystkie strony i nie leci mu do tyłu. a tego sadzania nawet juz nie chcę komentować. Mam teraz nie dość,że zakwasy po siłowni,to jeszcze kwas z mężem i ogólnie jest uroczo
|
|
#3311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego mąż się nie odzywa? bo chyba nie przez huśtawkę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że ja mam mężczyznę w domu - a nie babochłopa, który wie doskonale jak jest z małym dziekiem i ile trzeba włożyć w to wysiłku.... Takie poniżanie i obniżanie wartości kobiety mnie wkurza niemiłosiernie a zła jestem w stanie wiele zrobić nie zastanawiając się nad konsekwencjami. Cytat:
Cytat:
![]() Co się dzieje w Twoim małżeństwie? ok o teściach zawsze pisałaś że jest nie chola - ale mąż był dobry, co się zmieniło? gdzie to wsparcie? dziewczyny dziękuję za życzenia i za wsparcie, a oto część dalsza moich perypetii z rodzicami: wczoraj nie wytrzymalam i na koniec dnia poklocilam sie z mama - wygarnelam jej to ze nie liczy sie z tym ze ja prosze zeby nie przeklinali przy dziecku i nie mowili do niego jak do idioty, oczywiscie wylalam tez zale, ze zawsze jak jezdzilam na wakacje do polski to bylam sluzaca i nie bede dublerem mojej mamy i nie bede zapie.rdalac na wszystkich a potem umierac jak ona i wiecie co - dzisiaj sie tak obrazili ze do 15 nie wyszli z pokoju, a jak juz wyszli to nawet nie zapytali sie gdzie dziecko... R w formie nie wiem czego zaniósł im Adasia na dół zeby sie z nim pobawili bo ja powiedzialam ze skoro sami nie chca widziec wnuka to w du.pie ja im nie zaniose
|
||||||
|
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiedzialam ze sa podgrzewacze do chusteczek masz takowe? sprwawdzają się ?czy wasze bobasytez jeszcze kichają czesto??? bo juz sama nie wiem czy sie tym nie zaczac martwić, kilka razy dziennie kicha , leci seria apsików i to normalnie jedzie jak stary boje sie że moze mu coś dolega, nie wiem moze cos z uszami, bo dzisiaj cos marudził przy piersi, wkurzał sie i płakał pod koniec karmienia ( ale mleko tryskało na prawo i lewo wiec to nie dlatego ze oproznił cyca). mama poradzila mi zeby sprawdzić czy przy butli płacze, ale nie płakał, zjadł całą, wiec uznałysmy ze z uszami wszystko w porządku. No ale bobo wciąż kicha i kicha i kicha. Nos czysty, kataru brak.... takze juz sama nie wiem ![]() agabre a moze żartował ? Gabi w nocy nie ma aktywności, bo mu sie pomyrdoli dzien z nocą wiec ja w nocy wszystko robie cichutko, delikatniej niz w dzien, w półsnie i półmroku....i staram sie jak najmniej gadać do Borysa. chyba ze sie drze w niebogłosy no to przemawiam ciepło zeby utulić - jakie wyjscie ? moja koszula porodowa poszła od razu do kosza, ale moze dlatego ze mialam dwukrotnie krwotok i dla mnie to byla rzeznia wizualna, mnie nie bolało wiec fizycznie bbylo wszystko do zniesienia, szpital super, warunki super, sympatyczna polozna z ładną facjatą, czysciutko, sterylnie, extra, ale to co sie dzieje z ciałem kobiety przed, w trakcie i po , na prawde mnie zatrważa moj Bo też nie lubi leżęc na brzuszku, ale ja go kłade ze wzgledu na wzdęcia i na to , ze nie zawsze mu sie odbije po cycu, wiec jest to tez nasza forma aktywnosci po karmieniu. klade go dosklownie na 1-2 minutki, ale i tak sie skurczybyk przewraca. mama moja byla w szoku. na prawde? hmm we czwartek idziemy do poradni rehabilitacyjnej to moze powiem o tym... on normalnie zarzuca głowę najpier na boczek potem do tylu i sru , potrafi sie przekrecic na bok, a z boku na plecki to już rach ciach i gotowe. |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj syncio kicha
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
No i gratuluję kolejnym Mamusiom Już tak niewiele Was zostało na liście... ![]() Ja mam za tydzień badania genetyczne, wyniki będę miała, gdy Wy będziecie już pewnie dawno na Odchowalni, ale gdybym się dowiedziała czegoś konkretnego, to napiszę którejś z Was PW. Przeczytałam sobie ostatnią stronę i jestem trochę w szoku, jeśli chodzi o Waszych TŻ. Nie mnie oceniać, bo ja sama nie wiem, jak mój zachowywałby się przy dziecku, ale naprawdę to bardzo niefajne, gdy TŻci nie pomagają i jeszcze mają pretensje... Za mną za to pech się ciągnie i nie chce się odczepić. Niedawno Wam pisałam, że TŻ trafił na IP, a teraz ja ją znowu odwiedziłam... Miałam wypadek na rowerze, przednie koło mi się o coś zablokowało i przeleciałam przez kierownicę z całym rowerem. Mam bardzo potłuczoną rękę, biodro, spadłam też na pierś I oczywiście prawa strona - jestem praworęczna. Pół biedy, że to było w parku. No, to tyle ode mnie, trzymajcie się i gdybym się czegoś dowiedziała, dam znać. |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
OMG co się tym facetom porobiło
![]() Dziewczyny ja jak zwykle z doskoku z kilkoma pytaniami: 1. jak zmieniacie pieluchę to używacie chusteczek do przemycia pupy? na ile Wam wystarcza jedna paczka? bo ja jestem przerażona ilością jaka nam schodzi - na razie uczymy się pielęgnacji, ale ilość jest spooora 2. czym zastąpić te chusteczki? czy są mamy, które ich nie używają? ja mogę myć wodą tylko czym te kupki zmywać? wacików pójdzie tona ![]() 3. Małej schodzi skóra na szyjce, dłoniach i stopach. Na szyi zbija się w takie wałeczki bo jest ciepło, oliwkować ją czy pojechać po całości np linomagiem różowym A+E? Dzisiaj kończymy tydzień drugiego nie daję rady jej dać, bo na siłę paszczy nie będę otwierała
|
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Łatwy plan- ciąg dalszy Zobaczymy jak będzie dzisiaj.Wczoraj doznałam szoku. Jak nakarmiłam Hanię po 20tej, tak następne karmienie miała dopiero po 1 w nocy i to jeszcze na śpiocha, bo sama, to nie wiem kiedy by się obudziła. Ponad 5h bez jedzenia Jestem w szoku. Później już było normalnie, czyli tak średnio co 2,5h cyc ![]() Teraz jesteśmy już po aktywności i Hania zasypia sama w kołysce. Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście cyc to nie jedyny sposób na czkawkę Powiedz mi, ile czasu czekasz po bieganiu czy siłowni by dać małemu cycka??? Cytat:
teraz idzie 1-2 chusteczki. zależy co jest w pieluszce i ile tego jest. czasem trzeba więcej chusteczek, a czasem lecę pod kran z małą. 2. możesz własnie wacikami zastąpić chusteczki i przemywać wodą. Z huggiesa są np takie ręczniczki 102336.jpg i nimi możesz przemywać tyłeczek. 3. nóżki i rączki nawilżaj, chyba wszystkim dzieciaczkom skóra schodzi), a szyję to ja po kąpieli oliwkuję a czasem sudokremem machnę za skończony tydzień..u nas dzisiaj 6 tygodni
|
||
|
|
|
#3320 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy oni nie rozumieją że dziecko wymaga opieki 24h/dobę.Ja po raz kolejny proponuję zostawić dziecko na kilka godzin z tatusiem niech zobaczy jak o jest.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35071382]Cześć Dziewczyny, No i gratuluję kolejnym Mamusiom Już tak niewiele Was zostało na liście... ![]() Ja mam za tydzień badania genetyczne, wyniki będę miała, gdy Wy będziecie już pewnie dawno na Odchowalni, ale gdybym się dowiedziała czegoś konkretnego, to napiszę którejś z Was PW. Przeczytałam sobie ostatnią stronę i jestem trochę w szoku, jeśli chodzi o Waszych TŻ. Nie mnie oceniać, bo ja sama nie wiem, jak mój zachowywałby się przy dziecku, ale naprawdę to bardzo niefajne, gdy TŻci nie pomagają i jeszcze mają pretensje... Za mną za to pech się ciągnie i nie chce się odczepić. Niedawno Wam pisałam, że TŻ trafił na IP, a teraz ja ją znowu odwiedziłam... Miałam wypadek na rowerze, przednie koło mi się o coś zablokowało i przeleciałam przez kierownicę z całym rowerem. Mam bardzo potłuczoną rękę, biodro, spadłam też na pierś I oczywiście prawa strona - jestem praworęczna. Pół biedy, że to było w parku. No, to tyle ode mnie, trzymajcie się i gdybym się czegoś dowiedziała, dam znać.[/QUOTE] Perse biedna ty Dzień dobry Pobudka o 00,30 i 4,30 i jeszcze Szymon śpi |
||||||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko kicha jak ma coś w nosku i inaczej nie może się tego pozbyć , moja często kicha i po tym jak zakrople jej nosek solą
Maya co do chusteczek i u nas paczka szła na 4dni u noworodka, teraz na co najmniej tydzień bo tyle kup nie robi, jak policzyłam że musiałabym te duże płatki kosmetyczne używać dla dzieci gdzie jest 60szt to szybciej mi zejdą i są droższe, a teraz kupa jest jedna na dzień lub na dwa dni , a na szyi robię pudrem dla dzieci ale dlatego że ma czerwone :/
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy dzisiaj 7 tyg dla wszystkich dzieciaczków za skończone tyg tudzież misiące
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, jesteście WIELKIE!
myślałam, ze tylko nam tyle tych chusteczek idzie lecę przewijać, nakarmić i wracam do książki
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się za prasowanie wczorajszego prania
póki mała śpi to posprzątam.... |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
MIllena jakbys byla u pediatry i pytala sie o to przekrecanie dziecka we wczesnych tygodniach zycia to napisz. Bo moj tez od 4tygodnia sie przekrecal wlasnie.
Ale mysle, ze to nic zlego?! Leon zaczyna dzis 3ci miesiac, ale zlecialo!!! )Maya- uzywam chusteczek, pierwsze 3 tyg szlo ich bardzo duzo, ale teraz maly robi kupe raz dziennie, czasami raz na 3 dni wiec nie jest tak zle. Uzywalam pampers sensitive, ale od tego tyg zaczelam uzywac innych, np z rossmana, sa tansze, z happy tez sa czesto w promocji albo z dzidziusia ![]() 2- mozna niby wata, ale ja sobie nie wyobrazam rozmazywania kupy wata;/ kup tez reczniki kuchenne miekkie, mega kupe wytrzyj delikatnie nimi- zwilzonymi woda, a pozniej chusteczkami albo wata z woda. 3- ja nie uzywam nic tlustego w tych zgieciach, uzywam pudru Alatan. Ale jak sie powinno robic to nie wiem... na odpazona dupke zas sudokrem, ale odpazen nie mamy za czesto
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
burza się własnie skończyła ![]() czyli co tylko w pełni moja nadzieja zjadłam wczoraj tego ananasa i mówię do tż : no i co nie działa ten ananas a tż na to: ty może jego nie jeść trzeba było tylko wsadzić wiesz gdzie ja na to: hmm ale myślisz liśćmi do góry czy na dół
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te krostki na buźce przemywam od wczoraj solą fizjologiczną i jest trochę lepiej, zobaczę co dzisiaj mi lekarka powie. Gabi a Twojej Hani zeszły już? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

No i ryczy przy przewijaniu... nie mogę tego opanować... nie wiem czemu tego tak nie lubi;/najłatwiej ją przebrać jak się naje wtedy jest "naćpana" i nie kontaktuje, a jak już skontaktuje co się dzieje to jest już prawie po wszystkim
DD

Wasze też tak mają??? coś możecie poradzić?

Kiedy ona może wystąpić?
no dobra,myślę sobie,jakoś przeżyję. 

Już tak niewiele Was zostało na liście...