|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Dzisiaj tylko szybko się przywitam i zmykam. Dzisiaj mamy przeprowadzkę z w pracy i pewnie cały dzień nam zejdzie. Jutro jade na szkolenie i wracam w piątek. A w sobotę jadę z Tż do Koszalina na roczek mojego chrześniaka
Trzymajcie się!
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
hej Laseczki
![]() Taki artykuł o wrogim śluzie dziś znalazłam: http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...kow,index.html ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Ja w sumie od piątku cały czas "czuję" macicę. Nie wiem jak to inaczej nazwać bo to nie jest ból, tylko takie dziwne uczucie, że coś tam się dzieje. Tylko zastanawia mnie dlaczego bardziej po lewej stronie, skoro owulka była z prawego... Oby to nie była jakaś torbiel, tylko TO na co czekamy jasne Witam moja imienniczkę i trzymam kciuki za owocne staranka Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do IPL to miałam robione pod pachami. Byłam na 3 zabiegach i nie jestem zadowolona. Żeby uzyskać pożądany efekt trzeba nawet 6 razy jak nie więcej. W sumie to też boli... A później nawet jest gorzej podrażniona skóra niż po depilacji woskiem. A koszt 2 pach- 1 zabieg od 12-150 złotych. Więc nie wiem czy warto. Najlepiej iść do zaufanego dermatologa, który się tym zajmuje.
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasiaczek, jeśli TŻ chce ślubu to się nie zastanawiajcie. Dla dzidzi też lepiej moim zdaniem. ![]() U mnie chyba dziś owulka nastąpiła. Znów mam mdłości. I tak sobie teraz kojarzę, że w poprzednim cyklu też właśnie miałam taki objaw. Wieczorem było przytulanko, mimo, że TŻ cały czas te korzonki dokuczają. Także ja musiałam się naćwiczyć Teraz odliczam 14 dni do @, która mam nadzieję, że nie nadejdzie. Termin wyznaczam zatem na 17.07.Wy narzekacie na upały, a u nas znów dziś pochmurno i mokro. Jutro ma się podobno znów wypogodzić. Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-07-03 o 09:23 |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy, i nie trać nadziei ![]() Cześć lasencje ![]() Wczoraj mnie tu nie było ale już wszystko nadrobione Miałam bardzo zalatany dzień wczoraj: praca, fryzjer (włoski są zrobione ),później zakupy i tak jakoś zleciało...U mnie termin na @ wyznaczam na 14.07 więc czekamy ![]() Dziś za to na popołudniu do pracy a jutro wolne Wczoraj wieczorem była meeeega burza, z strachu obudziłam Tż... ![]() LunaO- a co to za zlot kibiców? i jak mieszkanko? opowiadaj
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kasiaczek 89
![]() Faktycznie trzeba myśleć pozytywnie,nie ma co się zamartwiać,kiedyś się uda.Na razie mam @ więc ze staranek nici. Mam do was pytanie.Ostatnio robiłam sobie morfologię i TSH. TSH wyszło mi 3,89 więc w granicach normy ale słyszałam że kobiety starające się o dziecko powinny miec tsh w granicach 1-2. Prawda/fałsz? Czy ginekolog może mi coś zapisać żeby to zbić? |
|
|
|
#3427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
szkoda że straciłaś fasolke ale tyle dobrze że nie zdążyłaś się do niej przywiązać. Z nami dużo raźniej się czeka na fasolke ![]() Cytat:
Dla dzidzi dużo lepiej, bo przy byle kłótni nie pojdziecie juz w swoją strone, poza tym prawnie będziecie mieli dużo łatwiej. gdzie bedziecie mieszkać?Teraz masz racje leż i wypoczywaj! Ja już zapomniałam o tych Twoich krwawieniach ![]() U mnie mniej wiecej bedzie wiadomo kolo 13/14 bo tak powinnam dostać @, chyba że bede miec plamienie implantacyjne jak ostatnim razem to bede wiedziała odrazu. Narazie pije czerwone winko, zeby ta krew sie rozrzadziła, bo mam z tym problemy a dopuki ciąży nie ma to lekarstw na to tak samo ![]() Cytat:
To czucie macicy to dobry objaw ![]() Mnie za to bolą jajniki raz prawy raz lewy.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki sobie zlot i będą rozgrywane mecze jak u nas tylko zamiast naszych druzyn to kibicow tych druzyn na emigracji. My nie jestesmy na emigracji ale moj kuzyn (TŻta przyjaciel) nas zaprosił i mamy tam dużo znajomych ![]() a z mieszkanka nici bo nie było właściciela.. zreszta i tak pewnie było by za drogie. Szukam dalej moja mama dzis idzie zapytac sasiadów w bloku mojej siostry o namiar na mieszkanie z ktorego ostatnio sie wyprowadzili jacys ludzie a wynajmowali. Moze akurat dalej bedzie do wynajecia za rozsadna cene
|
|||||
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas dziś słoneczka nie ma ale 25 stopni jest... czyli taka "duchota"... Ooo to fajnie, Twój Tż będzie grał? czy to już są wczesniej ustawione drużyny? ![]() Szkoda że nie wypaliło z mieszkaniem ale przeważnie tak jest że trzeba obejrzeć kilkanaście zanim się znajdzie to które się szuka ![]() domaciatko- co z Twoją @? przylazła?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć ! a mnie dzisiaj coś brzuch boli jak na @ No nic pozostaje mi czekać
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Najlepiej jakbyś zrobiła jeszcze badanie na przeciwciała i ft3 z ft4. Ten wynik wskazuje na niedoczynność tarczycy-zauważasz u siebie, któreś z objawów: suchość skóry, nerwowość, pocenie się, słabą przemianę materii-tycie mimo diety, uczucie zimna, zwłaszcza stóp, senność, roztarnienie, wypadanie włosów. ---więcej tutaj: http://www.gen.org.pl/index.php?opti...211&Itemid=225 Z kompletem badań idź do endokrynologa bo z doświadczenia wiem, że ginekolodzy bagatelizują tsh jeśli tylko mieści się w normie-a norma jest dla starych, młodych, kobiet, mężczyzn. Dla nas, Kobiet starających się wynik powinien mieścić sięw przedziale 1-2. Ft4 przy górnej granicy normy. Mi przy podobnym wyniku bez leku nie udało się utrzymać ciąży. Miesiąc później tsh skoczyło do 6,59. Po zażywaniu euthyroxu 25 przez miesiąc tsh wynosi 1,11 Kontrole mam co miesiąc i wynik się trzyma. Powodzenia dla Staraczek
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2012-07-03 o 13:42 |
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz idą chmury i na mapie widze że burza się zbliża U nas tylko raz w tym roku była taka porządna burza także ja czekam z niecierpliwieniem tym bardziej że nie ma czym oddychać ![]() TŻ oczywiscie bedzie grał i nawet ja mam robioną sepcjalnie taką klubową koszulke ![]() a z mieszkaniem na szczescie nie ma presji bo narazie pomieszkujemy u mnie a TŻ też ma wolny dom wiec raz tu raz tam i źle nie jest. Także szukamy ale bez ciśnienia ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Moje objawy to: - spowolniona przemiana materii (tyjesz, mimo że właściwie niewiele jesz); - niska temperatura ciała (powoduje to częste odczuwanie chłodu i złą tolerancję na zimno); - wypadanie włosów; - kruchość i łamliwość paznokci; - niedokrwistość; - spowolniona czynność serca, słabe tętno, kołatanie serca; - senność i ogólne osłabienie; - zaparcia; - ochrypły głos; - nerwowość; - osłabienie słuchu, szum w uszach; - depresja; - omdlenia i zawroty głowy; ale wiekszosc z nich to poprostu objawy nerwicy ktora mam, raczej zastanawia mnie tycie.. bo mimo ze bardzo mało jem nigdy nie chudne a jak tylko cwicze to szybciutko
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-03 o 13:51 |
||
|
|
|
#3435 |
|
MBZ♥
|
Luna0 ja szłam na wizytę z kompletem badań na tsh plus prolaktyna bo bałam się że mnie odesle z kwitkiem
a chciałam wiedzieć już Może zrób tylko tsh, a jak wyjdzie powyżej 2 to wtedy resztę i wtedy do lekarza![]() od lekarza ogólnego powinnaś dostać bez problemów skierowanie na tsh, na fty daje endokrynolog może podpytaj jeszcze u swojego ginekologa czy nie dałby Ci skierowania na nfz na resztę? u mnie koszt jednego badania to ok 18zł![]() Ja też jestem mega nerwusem i jakoś wcześniej nie wiązałam tego z tarczycą jednak![]() Masz już wyniki przeciwciał? ![]() Mam kilka z tych objawów i plus wyniki dały obraz niedoczynności
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam też samo TSH i wyszło bardzo niskie, bo 0,7 i się zastanawiam teraz czy jest ok czy powinnam zrobić też ft3 i ft4
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dopierom wolna od samego rana robiłam pierogi i uszka później gotowanie tego wszytskiego no myślałam że się rozpuszczę a jednocześnie nerwicy dostanę. A o co chodzi a o to że jest taki upał że ciasto zamiast podeschnąć to wrecz topiło się i było takie klejące i miałam mnóstwo tych uszek porozrywanych no szok tyle pracy na marne.
Co do Tsh to mnie troszki wystraszyłyście bo ja jak ostatnio robiłam sobie badanie krwi to mi Tsh wyszło blisko 3 tak mi się wydaje tylko muszę jeszcze znaleźć ten wynik eh i już się martwię. Dziewuszki nie oczekujace na @ trzymam kciuki mocno żeby nie przyszła do was wcale wcale przegonimy ja zaraz
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wnioskuje że jeśli coś jest nie tak to widać po TSH wiec jak wyjdzie powyzej 2 to zrobie tą reszte. U mnie koszt jednego to 28 zł więc dość dużo ![]() Jutro rano zadzwonie o wyniki przeciwciał, bo miały być po ok. 10 dniach roboczych więc może już będą W czwartek na TSH cytologie i posiew a w poniedziałek z tymi wynikami+badania histo. do gina
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki...no ja troche od rana na zakupach tz warzywka i te sprawy bo chciałam czeresni i malin
(ale Pan mi sprzedał popsute maliny;/) ale powiem wam , ze od razu jak troche pochodziłam mam brązowe plamienie i już sie boję więc leże..troche pospałam a teraz odpoczywam przed telewizorem
|
|
|
|
#3440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka ![]() BYou: Badanie na FT3 i FT4 robiłam również od razu-mam w dolnej granicy normy więc to jest chyba ok.? U mnie moja mama ma nadczynność tarczycy,ja sama mam raczej niewiele objawów. Z tego co wiem mam niedokrwistość,muszę długo spać,czasem odczuwam zmęczenie.Moja waga waha się 2 kg w dół lub górę,obojętnie co bym jadła nie mogę przytyć więcej niż tyle ile pisałam.I jesli mogłabyś mi jeszcze napisać,bo chyba nie doczytałam - kto może mi przepisać leki na zbicie TSH?Czy ginekolog może?Bo mam zamiar po @ wybrać się ogólnie do mojej gin żeby mi powiedziała co mamy dalej robić zeby mieć dzidzię. |
|
|
|
|
#3441 |
|
MBZ♥
|
Mooonis tsh powinnaś miec miedzy 1-2, a ft4 ważne w ciąży i przed blisko górnej granicy. Z reguły bywa tak, że przy spadku tsh po lekach rośnie ft4
Na wszelki wypadek zbadaj sobie prolaktynę często bywa wysoka przy niedoczynności i uniemożliwia zajście:/ nie wiem czy ginekolog przepisze Ci lek. Ja chodzę do endokrynologa i do gino-endokrynologa i od nich mam recepty
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dzis byłam w pracy 12 godzin, właśnie wróciłam. wczoraj zaczęłam plamić, brudzić, ale ciężko to nazwać okresem. dziś troszkę więcej, ale dalej słabo. nie dość, że okres spóźniony tydzień to jeszcze jakiś taki niemrawy. zobaczę jak jutro będzie, może się rozkręci. |
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I testy ciągle są negatywne??? Szok!!! Nie zastanawia Cię co się u Ciebie dzieje? Mi kiedyś też okres spóźnił się o tydzień, wieki temu i oczywiście byłam w ciąży. Później się okazało, że to ciąża urojona . Czego Tobie oczywiście nie życzę. A u nas goście - sister z połówkiem i dzieciakami. Ta starsza 10letnia jest moją chrześniaczką i jest jeszcze 6 letni chłopiec w którym jestem zakochana, chyba z wzajemnością. ![]() ![]() ![]() U mnie już symptomy @. Bolą mnie cholernie piersi. I żre, co chwilę coś mielę w buzi. Waga w miejscu, wszystko spalam w pracy, bo mam nocne zmiany, więc organizm rozregulowany. jak przytyję 2 kg to zaraz zgubię. Dobranoc.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jestem po pigułkach antykoncepcyjnych, więc myślę, że to od tego mi się takie cyrki dzieją. choć już ostatnie dwa cykle było regularnie i ładnie, także już myślałam, że wróciłam na naturalny tryb, ale widać jeszcze nie. dziś 2 dzień cyklu , wieczór i okres się rozkręca. także to chyba znaczy, że w porządku |
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że u Ciebie standardowo bóle przed @ pojawiają się już tyle wcześniej... Bo u mnie to zawsze tak kilka godzin wcześniej zaczyna brzuch bolećCytat:
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
u mnie znowu słońce ![]() Nie jestem w stanie ćwiczyć bo jest tak gorąco ze sie nie da Wczoraj niby burza szła ale przeszła górami i ochłodzenia może było 15 minut... i znowu duchota Tak wogole to macica mnie boli jak wtedy gdy bylam w ciazy Nie mam pojecia czemu, bo przecież na ciąże za wcześnie ![]() ide do klubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak mówisz że sie rozkreca to trzeba czekac na następny cykl
|
||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() U mnie już od samego rana upał no nic nie da się robić bo się leje z człowieka Domciatka szkoda że sie rozkręca ja już miałam nadzieję W ogóle to mamy ostatnio jakiś zastój w tych fasolkach no dziewyny trzeba się brać do roboty nie ma innej opcji bo
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie w końcu trochę lżej wczoraj była niezła burza i już jest mniej duszno na szczęście.Nie ma dziś upału, zachmurzone niebo, ale ciepełko jeszcze trzyma ![]() No i w końcu pospałam. A jutro idę do gin na monitoring, trzymajcie kciuki, żeby tam jakieś jajko rosło
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Domciatko, szkoda, że @ się rozkręca. Już myślałam, że Ci się udało... ![]() Marudex, trzymam kciuki za pęcherzyk ![]() U mnie kicha, wczoraj była owulka, a ja dostałam zapalenia pęcherza i nie mogliśmy sobie pobaraszkować... Dobrze, że chociaż przedwczoraj wieczorem było przytulanko. No i może dzisiaj się uda. TŻ-owi korzonki już przechodzą, więc teraz niech on się stara
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Trzymajcie się!

hmmm jestem ciekawa czy nasze starania będą owocne w tym cyklu
Ja w sumie od piątku cały czas "czuję" macicę. Nie wiem jak to inaczej nazwać
bo to nie jest ból, tylko takie dziwne uczucie, że coś tam się dzieje. Tylko zastanawia mnie dlaczego bardziej po lewej stronie, skoro owulka była z prawego...
Oby to nie była jakaś torbiel, tylko TO na co czekamy 

moja mama dzis idzie zapytac sasiadów w bloku mojej siostry o namiar na mieszkanie z ktorego ostatnio sie wyprowadzili jacys ludzie a wynajmowali. Moze akurat dalej bedzie do wynajecia za rozsadna cene