|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Jeśli są ładnie spiłowane, kształtne i czyste, to nie rozumiem, jak mogą obrzydzać.
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
.O ile ktoś ma ładny' kolor płytki i ogólnie zadbane paznokcie - jestem na tak. Po prostu bardziej obrzydza mnie brud pod paznokciami .. i paznokcie wyglądające jak 'biedronki' bo właścicielce nie chce się pomalować paznokci
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzeniona
|
Skoro napisałaś:
Cytat:
To tak jakbym napisała: "Bardziej od zupy jarzynowej nie lubię schabowych" a potem mówiła, że lubię jarzynową Ale może po prostu tak Ci się napisało
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Life is a drink ...
|
Dobra powinnam napisać, że w stosunku do tej Wizażanki która napisała, że ją obrzydzają takie paznokcie to mnie BARDZIEJ od niepomalowanych paznokci obrzydzałoby to to to...
O tak to powinno brzmieć ![]() Pośpieszyłam się i widać jak wyszło ..W sumie zależy jakie kto ma te naturalne paznokcie... Swoje naturalne mam ładne (nie, żebym jakoś się chwaliła) i mogę chodzić bez lakieru. Raz na mieście widziałam kobietke która miała pomalowane paznokcie białym lakierem plus brud i smród. Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-07-03 o 11:23 |
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale staram się nie patrzeć w dół po prostu ![]() Cytat:
Brzydzą mnie ogólnie stopy, ale jeszcze są znośne, jak są pomalowane u kobiety Każdy ma jakieś swoje odchylenia O, jeszcze na równi z niepomalowanymi paznokciami (albo nawet bardziej) brzydzi mnie, gdy ktoś w stopie ma drugi palec dłuższy od pierwszego |
||
|
|
|
#1776 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi, że kogoś brzydzi coś, na co ktoś nie ma wpływu, jak w przypadku długości palców
.
|
|
|
|
#1778 |
|
Konto usunięte
|
Co do paznokci, dziwią mnie dziewczyny, które chodzą w okruchach lakieru do paznokci. Tego chyba nigdy nie zrozumiem. Np. były pomalowane czarnym lakierem, ale widocznie się zdarły, no to po co mam zmyć i pomalować na nowo, poczekam, aż lakier sam zejdzie.
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to są rzeczy pierwotne, wrodzone, instynktowne
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
mnie dziwi brzydzenie sie stop
jesli sa zadbane, to uwazam je za jedna z ladniejszych czesci ciala, zwlaszcza u kobiet
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No ok, już się nie śmieję, bo obrzydzenie na punkcie czegoś, to nie jest sprawa, którą ktoś sobie wymyślił.
|
|
|
|
|
#1782 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Ja tam rozumiem, że kogoś coś może brzydzić - sama brzydliwa nie jestem, ale są rzeczy na które patrzenie nie jest dla mnie komfortowe. Np. jeśli ktoś ma mocny trądzik, to raczej nie dotknęłabym jego twarzy z przyjemnością. Stóp też nie lubię, sama mam dość brzydkie (halluksy) więc staram się je zasłaniać, a przed zrobieniem komuś masażu czy pedicure też pewnie miałabym opory. Ale w głowie mi się nie mieści, że komuś można otwarcie zwrócić uwagę, że ma dłuższy nie ten palec... Nie mówi się takich rzeczy.
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii stóp to obrzydzają mnie tylko starcze paznokcie- takie żółte, grube i wygięte (może lepiej, że dziadkowie lubią chodzić w skarpetkach i sandałach) oraz długie paznokcie u stóp (chamski french). Gdzie jak gdzie, ale przy stopach paznokcie powinny być krótko obcięte, no chyba, że ktoś liczy na szlifowanie chodnikiem.
|
|
#1784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dogadałybyśmy się, bo mnie stopy w ogóle odrzucają. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Dziwią mnie osoby, które są uwikłane w toksyczne związki i rozpaczają nad tym jak im źle. To dlaczego tego nie skończą?
Dziwi mnie także podejmowanie decyzji pod wpływem innych osób. Rady radami, ale są sytuacje, kiedy trzeba posłuchać siebie i nie patrzeć na innych, a tymczasem odnoszę wrażenie, że często postępuje się tak, a nie inaczej, bo co ludzie powiedzą? A, i dziwi mnie także wiara w to, co ktoś powiedział, tak jakby ludzie nie kłamali, nie zmyślali. Trochę dystansu. I w sumie, dziwi mnie też mówienie tego, co ślina na język przyniesie, są rzeczy, o których wiedzieć nie chcę, bo i po co? A jednak często dowiaduję się o różnych dziwnych rzeczach. Równie często słyszę to w rozmowach innych osób, i taka bezpośredniość, szczególnie gdy dotyczy to spraw prywatnych, jest dla mnie dziwna, nie na miejscu. Edytowane przez Troian Czas edycji: 2012-07-03 o 12:46 |
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jest ciężko przestawić sie z niemieckiego na angielski, ogólnie tutaj komunikuję się po niemiecku, ale z TŻ tylko po ang. i czasem po calym dniu operowania niemieckim nie moge przestawić się na angielski i czasem zapominam angielskich słów.
z językiem polskim nigdy nie miałam problemów, fakt, czasem mi ucieknie słowo z głowy, ale to mi się zdarzało zanim wyjechałam. dodam, że na emigracji jestem rok. |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mnie nikt nie ma prawa w ogóle nikomu zwracać uwagi, tak samo jak nie mówi się obcej osobie, że jej nie pasuje jakieś ubranie, bo nikomu nic do tego. Jak miło, że ktoś mnie rozumie
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pamiętam, że miałam dzień po dniu ustną maturę z niemca i angielskiego. Specjalnie ustawiłam sobie dodatkową godzinę korków zaraz po tym niemieckim, żeby się gładko przestawić I szłam na nie z samymi piosenkami po angielsku na mp3
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krótko - tak, ale nie bardzo, bo paznokieć chroni paluch przed uderzeniami, które mogą go skrzywić. A z niesprawnym paluchem lub jego brakiem nie sposób chodzić. Czasem widzę za krótkie paznokcie.
|
|
#1792 |
|
Flawless
|
Po dzisiejszej wizycie w supermarkecie stwierdzam, że jak mało co dziwi mnie to:
Kocham ten film....jest taki prawdziwy
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
Pani 50+, która przeżuwała gumę w autobusie, rozsiadła się z tyłu i krzyczała, że nie może jeść fasolki, bo brzuch jej pęcznieje!
|
#1794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po prostu z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że część mężczyzn nosi takie buty bez entuzjazmu (bo nie widzi alternatywy na lato, a alternatywa jest, imo ładniej się prezentująca)Nie rozumiem dlaczego ludzie poruszają się po sklepach jak dzieci we mgle - do przejścia w samoobsługowych, ale w małych sklepach osiedlowych naprawdę może szlag trafić! Stałam wczoraj w kolejce tuż za kobietą, której zrobienie zakupów zajęło z 15 minut, z czego przez 5 zastanawiała się "czy ja chcę margarynę, czy może masło prawdziwe?", w sklepie 50 stopni, a ja chcę kupić butelkę wody ;p (i tak, wiem, że bez względu na to, co się kupuje, swoje trzeba odstać, ale w sytuacji gdzie kilka osób stoi w kolejce do kasy ciężko okazać cierpliwość osobie, której się nie spieszy z zakupami)
|
|
|
#1795 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie po prostu tvn i ich akcja czy konkurs co ja pacze... żenada żenada po prostu do granic możliwości
|
|
|
|
#1797 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się z reguły grzebię w sklepie, muszę porównać ceny, bo po co mam brać droższe. |
|||
|
|
|
#1798 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście to może być informacja w stylu "amerykańskich naukowców" ale tak pół żartem - pół serio, przypomniało mi się ![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi, ale w tym równaniu, to ty jesteś "skrzywiona" i będąc tego świadoma, powinnaś po prostu po ciuchu sobie z tym radzić i tyle, a nie komentować w ten sposób. Jak ktoś ma stopy brudne, paznokcie nieobcięte itp., to rozumiem, że cisną się złośliwe komentarze, ale akurat malowanie paznokciu u nóg to jest wymysł, fanaberia i nikt nie ma takiego obowiązku.
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwaliło to PACZENIE w tvn. Nie widziałam tego jeszcze, bo o tej porze zazwyczaj odsypiam nocne karmienie. Rozbraja mnie po prostu, że jest ewidentnie promowana głupota. Wzięliby się za coś ambitniejszego a nie pierdoły z kwejka, które każdy, komu się nudzi i ma ochotę się odmóżdżyć, może sobie pooglądać.
Pozytywnie mnie zaskoczył angielski program na National Geographic o kształtowaniu się Europy, gdzie jako jeden z przykładów oddziaływania wody na powierzchnię i skały, podano kopalnię soli w Kłodawie. |
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (mam drugi palec minimalnie większy od pierwszego i żyję, a nawet uważam, że mam ogólnie bardzo ładne, małe stopy )
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Jeśli są ładnie spiłowane, kształtne i czyste, to nie rozumiem, jak mogą obrzydzać.

Przecież to są rzeczy pierwotne, wrodzone, instynktowne

Nie mówi się takich rzeczy.