|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
http://wyczekana.blogspot.com/2012_03_01_archive.html fajny artykuł
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie coś mi nie pasowalo, zwłaszcza twarz
-przepraszam za pomyłkę |
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
o jakim skwarze mówicie - u nas 14 stopni
![]() ja w domu do konca tygodnia. kinga ma ospe. jeszcze jej mocno nie wysypało. zobaczymy co dalej. artur przechodził lajtowo to może teraz też się uda |
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
no u nas też szału z temperaturą nie ma - może z 17 będzie... a burza taż była - iustynko podobnie jak u Was-jak błysnęło to wszystko jasność ogarniała ![]() Monia współczuję ospy. a jak tam wczoraj u lekarza odnośnie kleszcza?? co powiedział?? |
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzymy lajtowego przechodzenie |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokażcie się nam dziewczyny ![]() Strasznie się cieszę, że do nas wróciłaś Cytat:
![]() dla zdolnej JulkiOliweczko, który to już masz tydzień? ![]() Cytat:
Alergii się chyba nie pozbędziemy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
21:d
Biorę dzisiaj 3h wolnego, więc niedługo zmykam do domku ![]() ale skwar... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-03 o 10:27 |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Super! U nas same chmury, lało w nocy i zaraz chyba też zacznie
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam duomox bo karmie i jakas masc do zrobienia (nie zrobilam jednak - ma hydrocortyzol w sumie tylko w skladzie, a to mam w domu). akurat mojego lekarza nie bylo, byl inny, wiec zabijamy antybiotykiem i za 6 tygodni mam zrobic test na borelioze (eliza?)
|
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie termometr pokazuje 34 stopnie na zewnątrz, mimo że słońce częściowo schowane, a w mieszkaniu 27 ![]() Zastanawiam się czy wychodzić teraz z młodym czy czekać do popołudnia ![]() A burze na dziś obiecują, ciekawe czy jakąś zobaczę.
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam to.. nie ma nawet o czym pogadac, bo o kupkach i zabkach nie chce im sie sluchac, jednoczesnie mysla, ze jak mamuska to o ciuchach czy kosmetykach pogadac sie z nia nie da... A szczerze powiedziawszy to stracilam kontakt z wszystkimi znajomymi.. nawet moja najlepsza przyjaciołka-chrzestna Lili przestala sie odzywac... mialam byc swiadkiem na jej slubie ale na niego nie pojechalismy.. z kasa bylo tak krucho ze na jedzenie ledwo starczalo... teraz nawet za urodzinowe zyczenia nie potrafila podziekowac... Teram mam neta to chociaz na wizazu sie moge wyzalic, bo tak to nie mam komu a same wiecie jak kobiecie potrzebne jest wyżalenie się innej kobiecie ![]() Eh no to sobie pozaliłam.. ide z Lili na spacer bo wziela buty do reki i puka w drzwi hehe |
|
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
toska witaj!! Na początku ciężko się wbić, ale nie tyle z faktu, że mamusie są już tu ze sobą długo, bo jak widać pozytywnie dziewczyny są nastawione na nowe mamuśki, tylko trzeba przestawić się z trybu podczytywania na odpisywanie i udzielnie się
Natka ale piękni jesteście monia żeby ospa łągodnie Wam przebiegła!! iustyna to chyba u Was tak trzaskało,a do mnie docierały same flesze i w oddali grzmoty. Disco miałam takie w sypialni, z każdej strony błyski Mała spała w najlepsze a ja truchlałam ze strachu. Tak padało a przy tym był taki pogłos jakby zaraz koniec świata miał być, ucieszyłam się, gdy ujrzałam jasność za oknem![]() Witam! My z rana zaserwowałyśmy sobie spacer do apteki, myslałam, że po tej burzy jest rześkie powietrze a tu siekiere idzie powiesić!! Umęczyłśmy się strasznie, Ala teraz padła a ja piję zimną kawkę ![]() Mąż dzisiaj wraca (ma 2 tyg urlopu Wiecie co odwaliłam z antybiotykiem małej Kiedy wrociłyśmy w pt od lekarza, miałam cały wieczór temperaturę, mała ryczała więc ciezko było mi się ze wszystkim ogarnąć. Dałam małej dawkę 6ml i po 8h to samo. rano doczytałam rozkładówkę, że to miało być 3,5ml i co 12h
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-07-03 o 11:03 |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Emilie poszła od poniedziałku do żłobka w którym była od 9-12 ,we wt 9-14 i we wt od 16 zaczęły się biegunki do samej 20stej miała ich 5. W śr została w domu i miała tylko jedną kupę w sumie rzadki stolec, w czwartek poszła do żłobka i też tam zrobiła kupke,potem po południu wszystko jako rzadki stolec - nie wodnisty. W pt poszłam do doktorka i w przychodni dostała gorączki, jak biegunki nie przejdą do soboty to jechać na pogotowie,w nocy cały czas gorączkowała ledwo jej spadała goraczka to znowu się podnosiła, nad ranem miała już krew w stolcu i co raz więcej kup, wysłali nas na IP i tam zostaliśmy...więc Ja przypuszczam że krew w stolcu poprzez podrażnione jelita i to pewnie przez nurofen :/ w Szpitalu dostała paracetamol i raz dwa gorączka przeszła...
Najgorsze jest to, że teścia już coś wzieło biegunki,wymioty,gorączka .Mąż w At i to samo |
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu jeszcze zapisała się do poradni chorób odzwierzęcych-tak profilaktycznie. tam i tak się czeka w kolejkach to jak Ci wyjdzie test pozytywnie to już byś miała umówioną wizytę, a jak negatywnie to zawsze można nie pójść na wizytę bo jeżeli się okaże, że doszło do zakażenia to powinnaś trafić pod opiekę specjalisty.duomoxu nie dostałam nigdy na borelkę. jak długo masz brać?? mnie leczą unidoxem-ale pewnie to ta sama grupa antybiotyków. a wczesniej zapomniałam dodać- agulaaaabar witaj zgubo i toska również witam |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lili a byliście z Radkiem u lekarza w związku z ta przepuchliną?? Przepraszam jeśli pisałaś, a mi umknęło....
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-07-03 o 11:13 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAMY W KOŃCU 1GO ZĘBA!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiscie dwójkę, lewą |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny, wróciłam z pola, nie da się - 35 stopni. Ja i młody się topimy. Nie da się funkcjonować w takim upale. W mieszkaniu 28 st.
. A małe jakie niedobre.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Hey
![]() jak to mówicie pogruchaliśmy sobie wczoraj z mężem więc humor dziś calkiem całkiem ![]() zaraz jade na kawe do przyjaciółki ![]() ![]() Cytat:
![]() a na zdjęciu jak się przybliża przytla do tej dziewczynki słodziaki ![]() Natka no wow! pogoda dopisala wam tak ze naprawde ciężko uwierzyc że to Polska, a babcia zachwyt! a o tym siedzisku kole opowiedz nadaje się to na zwykly basen zabieracie czy raczej do takich atrakcji? Marzena Eva no namowilyscie mnie zdjeciami ze hey bo rowerek wirutalnie w prezencie dostał Jasko urodzinowo chrzcinowo na niego fundusze leżą a ja się ociągam tydzien i jeszcze nie zamówiłam ale jest mobilizacja ![]() Brumek ja bym na twoim miejscu kupila teraz a teraz lato się pokorzysta i na pewno posluzy i na przyszłe wakacje bo z biegowym jak przygode zaczynać po skonczonych dwóch latkach to tak w okresie jesienno zimowym akurat wypada
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
a to my-weekendowo-wypoczynkowo
tak sobie bym teraz posiedziała na plaży na słoneczku-bo tu szaro-buro-depresyjnie.... |
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Marina jeżeli mogę doradzić nie wychodzić z Igorem w takie upały.W szpitalu przyjechała dziewczynka 14sto miesięczna i miała biegunkę,wymioty i goraczkę, wszystko przez upały.
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tą pomyloną dawką antybiotyku mam nadzieję, że nie będzie konsekwencji żadnych ![]() Podajesz jakieś probiotyki żeby brzuszek nie bolał? Gratulacje ![]() Cytat:
![]() My jednak nigdzie nie wychodzimy. Pójdziemy z Tż wieczorem całą rodzinką na spacer albo na rower jak się da.
|
|
#4587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Natko, wszyscy jesteście przepiękni w tych tropikach.
To jak blisko będziecie mieli teraz do teściów? Musisz pamiętać o szczelnym wysokim płocie, żeby nie było wiadomo czy jesteście w domu. ![]() Iustyna, wyciągaj, wyciągaj babole do tablicy- może się któraś odezwie! ![]() Teliczku, ale mnie zawstydziłaś. ![]() Z Twoją organizacją jest na pewno wszystko ok, tylko jak to któraś z dziewczyn pisała doba jest za krótka. ![]() Przyczyna edycji twojego posta rozbawiła mnie do łez. ![]() U Nas też burza okropna była w nocy, brrrr.
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem kochana, masz rację. Ale musiałam załatwić parę spraw na mieście. Tak to wyjdziemy dopiero po 18.
|
|
|
|
#4590 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Maksio i Lili - buziaki miesięcznicowe U nas strajk mlekowy od rana, upał taki, że nawet dla mnie ciepło (33 w cieniu), a z dziecka płynie strumieniami. Jak go karmię, to kładę mu pod główkę bawełnianą ściereczkę, żeby w nią pot wsiąkał, bo inaczej się na mnie leje ![]() A, to zmienia postać rzeczy.... To dziś proszę o meldunek od kiedy ich dokładnie nie było Pranie nie zając, a to jest ważne Cytat:
![]() A z tym, że za szybko się rozwija, to nie rozumiem Co jej się w tym nie podoba Miałaś go siłą w pozycji leżącej w łóżeczku trzymać, zamiast pozwalać się bawić po swojemu i uczyć nowych rzeczy???Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A obstawiałam, że do roczku nie wyjdą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- To Wy rowerowi, tak? A synek jeździ w przyczepce, czy takim foteliku?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

zębole
-przepraszam za pomyłkę
Życzymy lajtowego przechodzenie 

nigdy tak źle nie znosiłam upałów i wogóle ciągle zasuwam, aj...wczoraj byłam u endo i wszystko ok.
dla zdolnej Julki
Tak waliło, że w pokojach było jasno. Co chwilę i gdzieś blisko 

Zakończone: 2