|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Zbieram tytuły do wieczora, od jutra postaram sie sonde wstawić ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- oj nie ladnie, nie ladnie... drugi dzien w pracy i co??? wizaz uzaleznia
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Marina nawet pare dni temu wspominalam to z siostrą bo też ja brały jakieś dziwne skurcze w metrze
![]() A tak wogole to sie pochwale że w sobote zostalam ciocią moja siostra urodzila slicznego Fabiana![]() Lili wlasnie padla w lozeczku... u nas nawet nie tak gorąco bo 27st, wiec da sie wytrzymac ![]() Brumku domyslam się, że to o moją 11-miesięczną Lili chodzi ;D dziękujemy ![]() Wiecie co... nawet sobie nie wyobrażacie jak miło do Was wrócić...
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar
Gratulacje ciociu ![]() ranyjulek ale Saren ma focha dzisiaj, aż dałam jej do picia herbatki z melisą. Ledwo miała oczy otwarte, przewracała się ze zmęczenia, ale w łóżeczku magiczna moc dawała jej superpower i wyła zamiast spać Teraz padła, idę książke poczytać
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
agula i nie waż się już odchodzić!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w końcu Cytat:
sliczne Cytat:
![]() NAtka szczęściaro masz w genach figurę i urodę i jestem zazdrosna :P u nas upał masakryczny, kwadrans w aucie a moje dziecko mokre jak z kąpieli , my to samo
|
|||
|
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż rowerowy, a ja rowerowy zdechlak
Z 8 lat nie jeździłam, sportów nie uprawiam i kondycja żadna, więc po pierwszej przejażdżce w niedziele mało nie zeszłam. No ale będę próbowała się rozkręcić w temacie ![]() Junior jeździ w foteliku Hamax Sleepy. Jest bardzo zadowolony od razu po włożeniu do niego, taki dumny się rozgląda i grzecznie siedzi Fajna sprawa - Tż wczoraj wieczorem pojechał z małym sam i miałam 2 godzinki dla siebie
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
nuuuuuudnooooo i goraco....
a tak serio to mi sie podoba. Ale upal nieznosny, dobrze ze mamy w biurze dwa wiatraki chodza non stop a i tak ukrop bo klimy nie ma... Ale cudow nie wymagam, do poludnia mialam zajecia, pisanie rozliczen, aktualizacja danych w systemie, segregowanie faktur, podliczanie ich itd a teraz juz siedze godzine ponad i sie zanudzam... Ech. Marzy mi sie temp 20 stopni.... Dobrze ze dzis zalozylam cienka spodniczke i koszulke cienka bo inaczej bym sie ugootowala..
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jesteś sama w biurze czy z kimś? Ogólnie miłych masz towarzyszy?
|
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
postaram sie
![]() Cytat:
siedzi dumna i rozglada się dookoła, ew. szczypie tatusia w tyłek Chociaż nasza ostatnia wycieczka chyba była dosyć nudna... foto w załączniku Cytat:
|
||
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa pochwale sie, Julcia ma trzeciego zabka, wczoraj jej sie przebil, gorna lewa jedynka, prawa juz tez na wierzchu prawie, dwojki obie juz wiac przez dziasla wiec tez niebawem ujrza swiatlo dzienne - 4 zeby jej szly na raz... I od wczoraj namietnie zgrzyta zebami... Brrrr..... Poczula ze jej gorny zab wyszedl i zgrzyta.
Poza tym od niedzieli mamy pchacza VTech od kuzynki tzta po jej synku i Jula zasuwa przy nim jak szalona na dwoch nogach, nawet nie podejrzewalam jej ze tak umie, do tej pory nie miala pchacza a w chodzik jej nie wsadzalam, tyle co spacerujemy za raczki a ona tak pieknie chodzi z pchaczem ze szok. Jakby to robila cale zycie, PPatik brak slow na te Twoja promotorke.... Nie dosc ze nie szanuje twojej pracy w pisanie magisterki to jeszcze tak wyskoczyla z obrona.... Masakra.. I jaka decyzja sprobujesz podejsc do obrony? Agulaabaar K super ze juz wrocilas do nas na dluzej K mam nadzieje ze na stale
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
PROMOTORKA STORY ciąg dalszy!! W tem ukrop dzisiaj bez klimy pojechałam do lbn z językiem na brodzie zrobić zdjęcia do dyplomu, obiegówę podbić i sprawy pozałatwiać. - wzięłam na klatę ten termin 14 go... Co się okazało? że promotorka pomyliła wydziały i myślała że studiuję na innym niż w rzeczywistości. W dziekanacie powiedzieli mi że nie ma żadnego terminu wolnego na lipiec do obrony, a promo dowiadywała się nie tam gdzie trzeba!!! no szok! Kopara jej opadła jak ją oświeciłam. Powiedziałam ze do 20 lipca ( wtedy idzie na urlop)ja chce to skonczyć i oprawić i mieć z głowy i czekać na wrzesień. Ciekawe!! Idiotka taka że szok. Tyle nerwów zjadłam. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa na pocieszenie kupiłam sobie bluzkę i spódnicę. ![]() Pieleszka piękni Wy, Natka nie mam słów, Ty i mama, sielanka. ale podpisuję się pod tym co napisała Marina. Fajne macie życie ![]() Tosia witaj, zostań z nami Agulaa no, jesteś Oliweczka pęcherz lepiej, na 17 lipca mam wizyte na nfz sie udało..
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Toska witaj! Zdradzisz z jakiej czesci Krakowa jestes? Ja z Kurdwanowa.
Agula witaj zgubo! Fajnie Lilka zasnela na rowerze. Natko sliczni Wy na tym basenie. A drogo tam wychodzi? Jade teraz do Ustronia do rodzicow, to juz rzut beretem do Wisly. Monia, Beata brawa dla panienek za zabki! Monia uuu ospa, akurat w takie upaly.... aaa u Was bez upalow, to i dobrze. Ja bylam w samo poludnie z cala trojka w przychodni, bo musialam Wiki zaszczepic. Przy okazji zmierzylam Antka i ma 80 cm
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne zmartwienie: ja wcz pisałam, ale nikt nie widział.
Sara przespała całą noc bez budzenia (wow!), nie jadła i nie piła. Rano pieluszka prawie sucha! Chyba coś nie tak? martwie się, co myślicie? czy jak nie je i nie pije w nocy to może tak być? W te upały w dzień mało co mi je. Dzisiaj zjadła 100 ml mleka rano jogurt i troszkę zupki.. no i pije w miare dobrze.
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja widziałam, ale nie wiem, co mam Ci napisać. Pamiętam, że jak Kuba zaczął przesypiać noce, to zdarzało mu się wstać z suchą pieluszką. Nie wiem, czy co do Sary to normalne, czy nie (mając w pamięci jej problemy).
|
|
#4607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwariowała chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Patik, ale ta promotorka walnięta... :/ Cytat:
I zobaczyłaś? bo ja aż za blisko ![]() Masakra dziewczyny. jechałam do domu, na obwodnicy Krakowa taka mnie burza złapała, że musiałam stanąć na poboczu. Żadne auto nie jechało dalej bo się po prostu nie dało, tak lało. Do tego biło potwornie gradem, na asfalcie moment warstwa lodu, drogi nie było widać. Auto mi uszkodziło
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-07-03 o 19:30 |
||||
|
|
|
#4608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak w ciaży całe dnie z Wami wizażowałam i tylko się rozglądałam czy szef nie zerka ![]() Cytat:
Agula, a teraz będziesz już internet miała na stałe? Cytat:
Podwójne, bo za zęby i za chodzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam z Tymciem na spacerze i to był błąd. Za ciepło dla takiego brzdąca. W takie upaly będę sobie jednak odpuszczać i chodzić popołudniami. Za to na ulicach pustki. Upał ludzi wystraszył. Mimo wakacji, nawet dzieci nie ma.
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Patik zobacz jaka będzie kolejna noc. Moja w nocy nie jadła ale budziła się na kilka łyków picia i miała w sumie mokro, nie wiem jakby było gdyby nie piła.
Ta duchota jest dobijająca
|
|
|
|
#4610 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na twojąpromotorkę. mi mój promotor poprawił tylko stronę tytułową, bo krzywo mi się coś napisało -i mi to wyśrodkował . ale twoja baba to jakaś rozstrzepana konkretnie![]() Cytat:
konsulat polski w Londynie to najbardzoej niedostępna instytuacja z jaką mi się udało spotkac. chyba szybciej wesząłbym do Scotland Yardu niż do ambasady polskiej. Tragedia!!!!! mamy problem z wyrobieniem paszportu Emilowi. ważnośc wygasa 15 września, mniej wiecej wtedy jedziemy do Polski , bo przeciez wesele. ale jak teraz ma dziecko wrócić?? postanowiłam wyrobić w Polsce, gdzie na paszport tymczasowy czeka się około 2 tygodni(w UK 7 tygodni ). tylko potrzebny jest Pesel Emila, którego nie ma i nie będzie dopóki nie będzie miał meldunku w Polsce. no paranoja. ładnie mi to dziś pan wytłumaczył w Urzędzie w Białymstoku. także chyba będe musiała polecieć sama z Emilem tydzień wcześniej do Polski . bo do konsulatu w Londynie od 3 dni próbuję siędodzwonić, strona internetowa jest do bani, a najbliższy termin, na który moge się umówić na spotkanie w konsulacie to 21 sierpień.!!! wyobrażacie sobie???? |
|||||
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko
Gratuluję znalezienia pracy brawa za kolejnego ząbka i umiejętności JulkiU Nas tylko 2 ząbki od dawna i nowych nie widać
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień moczy pieluchy normalnie.
To już 2 taka noc że mało siku. Wcześniej w nocy musiałam jej raz zmieniać bo do rana byłaby megaaa mokra. Jutro łapiemy mocz, aż się boję ![]() Pod skórą czuję że coś nie gra. ( Boże uchowaj )Jest taka maskara, do 17.30 siedzimy w domu, nie da się no. 35 w cieniu , zero wiatru. Beata co to za firma, podlinkuj gdzie pracujesz jak macie stronkę. Moze mi się uda Sarę pokazać. Uploaded with ImageShack.us http://img839.imageshack.us/img839/7463/077ux.jpg
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-07-03 o 16:33 |
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Carmela, mam do Ciebie stomatologiczne pytanie. Co byś poradziła na krwawiące dziąsła? Stomatolog kazał mi stosować płyn do płukania Meridol- używam go+ pasta sensodyne, ale nie widzę zbytnio efektów.
Może jakieś konkretne witaminy powinnam zażywać? Doradzisz coś?![]() Patik, ja myślę że to normalne skoro nie pije. Jak Hania w nocy nie piła to też miała suchą pieluchę rano. Teraz potrafi wyżłopać 2x260 ml wody z małą ilością soku i pielucha jest gigantyczna. Tż pieszczotliwie nazywa ten efekt "dupą pszczółki".![]() Co do Pani promotor, to Ty lepiej powiedz co Cię podkusiło, żeby ją wybrać? ![]() Agulaa,ale masz śliczną podróżniczkę. Alibany, powiedz jak się u Was sprawdza ten wózek-pchacz z Fp? Jesteś zadowolona? Powiedzcie jakie macie typy na urodzinowe prezenty dla maluchów? U Nas powoli zaczyna się wypytywanie, a ja nie wiem co podpowiedzieć. W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena a no co mnie podkusiło? ja pisałam u niej inż i była do rny przyłóż, wszystko zrobiła, w terminie, pomogła. Na 5+. A teraz...nie wiem co jej się porobiło.
Ja nie mam typów. Sami jej kupimy stoliczek eduk z fp ( chyba). Co kupią to będzie. Sara nie ma basenu, piaskownicy... ![]() Uploaded with ImageShack.us
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko
u Nas nikt narazie nic nie pyta jeśli chodzi o prezenty.Pewnie chłopaki dostaną pieniążki U Nas impreza startuje 28.07 godz 15
|
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam czasu na nic, Szymon jest nie do zniesienia ... Patik ale Sara jest śliczna
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Agni, czyli są miejsca na świecie, gdzie sprawy urzędowe załatwia się gorzej niż w Polsce.
![]() Patik, ale się Sarenka zmieniła. Beatko, ja też gratuluję znalezienia pracy. No i dla Julki za nowe białe potwory. |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Patik a Sara dużo pije?
mój pije bardzo dużo butelkę wypija na raz a rano pielucha nie jest jakoś specjalnie mokra.On się mocno poci przez głowe
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena Ja też nie mam pomysłów właśnie...jedynie co rowerek,domek dostanie od Nas...
Patik ile ona ma włosów piękna jest ! za mocz trzymam kciuki !Dama dziś więcej zjadła, ma apetyt bo wyciąga ręce do banana, makaronów, chleba zjadła 2 kromeczki małe,ale zepsułam jej butelkę i kurcze kombinuje aby piła z innej to nie bardzo jej się to widzi, dostaje z kubka mimo że leci jej po brodzie. Dostałam ofertę pracy, nie wiem co robic... |
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomiędzy jest jeszcze mój bratanek z kwietnia i bratanek tż z grudnia więc niezła gromadka będzie![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

moja siostra urodzila slicznego Fabiana

Zakończone: 2
zębole

zwariowała chyba 

Może jakieś konkretne witaminy powinnam zażywać? Doradzisz coś?

piękna jest ! za mocz trzymam kciuki !