Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 09:57   #4561
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
rok minął nam strasznie szybko, czasem było ciężko , ale to nasz najcudowniejszy rok bo z najukochańszym łobuzem, który jak się okazało już od urodzenia miał plan
heheheh dobry ten plan

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Albo mega schudłaś po ciąży, albo strasznie się zmieniłaś na buzi i nie tylko Które mam wybrać??
Fajnie by było to nie ja to 18-nastka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:58   #4562
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

http://wyczekana.blogspot.com/2012_03_01_archive.html fajny artykuł
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:12   #4563
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Fajnie by było to nie ja to 18-nastka
No właśnie coś mi nie pasowalo, zwłaszcza twarz-przepraszam za pomyłkę

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:15   #4564
83monia
Zakorzenienie

o jakim skwarze mówicie - u nas 14 stopni

ja w domu do konca tygodnia. kinga ma ospe. jeszcze jej mocno nie wysypało. zobaczymy co dalej. artur przechodził lajtowo to może teraz też się uda

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:17   #4565
pieleszka
Wtajemniczenie

hej

no u nas też szału z temperaturą nie ma - może z 17 będzie... a burza taż była - iustynko podobnie jak u Was-jak błysnęło to wszystko jasność ogarniała

Monia współczuję ospy. a jak tam wczoraj u lekarza odnośnie kleszcza?? co powiedział??

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:18   #4566
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja w domu do konca tygodnia. kinga ma ospe. jeszcze jej mocno nie wysypało. zobaczymy co dalej. artur przechodził lajtowo to może teraz też się uda
Ehhh to żłobkowe życie Życzymy lajtowego przechodzenie

Stary 2012-07-03, 10:22   #4567
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Co do dziecięcych golasów,to ja się tam zgorszona nie czuję jak widzę gdzieś małego naturystę, ale ze względu na wymienione przez Iustynę przyczyny sama będę ubierać.
ja sie gorsze raczej tym ze rodzice nie pomysleli o ubrania golasa niz samym faktem dyndajacego siusiaka

Stary 2012-07-03, 10:23   #4568
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Z
Natko, padłam... albo lepiej wpadłam... w jeszcze większe kompleksy! I zazdroszcze tego aqua parku

Pokażcie się nam dziewczyny
Strasznie się cieszę, że do nas wróciłaś

Cytat:
Jak na egzotycznych wakacjach

WITAM.

Moge się oficjalnie pochwalić, że Julcia już zasuwa na dwóch nóżkach oczywiście na czworaka też lubi, ale na dwóch też już zasuwa coraz dłuższe dystanse.

Upał taki, że mi się często słabo robi nigdy tak źle nie znosiłam upałów i wogóle ciągle zasuwam, aj...wczoraj byłam u endo i wszystko ok.
Tak też się czuliśmy

dla zdolnej Julki

Oliweczko, który to już masz tydzień?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka burza była u nas w nocy!!! Tak waliło, że w pokojach było jasno. Co chwilę i gdzieś blisko . Jak żyję, takiej burzy nie pamiętam. Do tego oczywiście prąd wyłączyli. Ja się burzy nie boję, nawet bardzo lubię, ale ta była straszna .

Natko moja alergia też nie odpuszcza, co jakiś czas wychodzi i smaruje kremem Novate. Dosłownie troszeczkę i na drugi dzień o niebo lepiej.
U nas wczoraj w nocy była taka burza, siedziałam pod kołdrą i zatykałam uszy Nienawidzę burzy.

Alergii się chyba nie pozbędziemy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, dla wielu moich bezdzietnych koleżanek stałam się mało atrakcyjną znajomą
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:25   #4569
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natka_ Pokaż wiadomość

Oliweczko, który to już masz tydzień?

21:d

Biorę dzisiaj 3h wolnego, więc niedługo zmykam do domku
ale skwar...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:27
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:25   #4570
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo... Oby łagodnie przeszła!

U nas 27 stopni.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:35   #4571
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas 27 stopni.
Super! U nas same chmury, lało w nocy i zaraz chyba też zacznie

Stary 2012-07-03, 10:36   #4572
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej

no u nas też szału z temperaturą nie ma - może z 17 będzie... a burza taż była - iustynko podobnie jak u Was-jak błysnęło to wszystko jasność ogarniała

Monia współczuję ospy. a jak tam wczoraj u lekarza odnośnie kleszcza?? co powiedział??
dostalam duomox bo karmie i jakas masc do zrobienia (nie zrobilam jednak - ma hydrocortyzol w sumie tylko w skladzie, a to mam w domu). akurat mojego lekarza nie bylo, byl inny, wiec zabijamy antybiotykiem i za 6 tygodni mam zrobic test na borelioze (eliza?)

Stary 2012-07-03, 10:37   #4573
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Super! U nas same chmury, lało w nocy i zaraz chyba też zacznie

U mnie termometr pokazuje 34 stopnie na zewnątrz, mimo że słońce częściowo schowane, a w mieszkaniu 27

Zastanawiam się czy wychodzić teraz z młodym czy czekać do popołudnia

A burze na dziś obiecują, ciekawe czy jakąś zobaczę.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:54   #4574
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Pokażcie się nam dziewczyny
Strasznie się cieszę, że do nas wróciłaś

Coś w tym jest, dla wielu moich bezdzietnych koleżanek stałam się mało atrakcyjną znajomą
Nawet nie mam aktualnego zdjecia.. moze kiedys zrobie. jak bede miec chwile to wrzuce Lili do klubu.

Znam to.. nie ma nawet o czym pogadac, bo o kupkach i zabkach nie chce im sie sluchac, jednoczesnie mysla, ze jak mamuska to o ciuchach czy kosmetykach pogadac sie z nia nie da...
A szczerze powiedziawszy to stracilam kontakt z wszystkimi znajomymi.. nawet moja najlepsza przyjaciołka-chrzestna Lili przestala sie odzywac... mialam byc swiadkiem na jej slubie ale na niego nie pojechalismy.. z kasa bylo tak krucho ze na jedzenie ledwo starczalo... teraz nawet za urodzinowe zyczenia nie potrafila podziekowac...
Teram mam neta to chociaz na wizazu sie moge wyzalic, bo tak to nie mam komu a same wiecie jak kobiecie potrzebne jest wyżalenie się innej kobiecie
Eh no to sobie pozaliłam.. ide z Lili na spacer bo wziela buty do reki i puka w drzwi hehe

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:00   #4575
alibany
Rozeznanie

toska witaj!! Na początku ciężko się wbić, ale nie tyle z faktu, że mamusie są już tu ze sobą długo, bo jak widać pozytywnie dziewczyny są nastawione na nowe mamuśki, tylko trzeba przestawić się z trybu podczytywania na odpisywanie i udzielnie się

Natka ale piękni jesteście Z mamą wyglądacie jak siostry, super wypad, wydaje się jakbyście byli tam na urlopie a nie na jednodniowej wycieczce

monia żeby ospa łągodnie Wam przebiegła!!

iustyna to chyba u Was tak trzaskało,a do mnie docierały same flesze i w oddali grzmoty. Disco miałam takie w sypialni, z każdej strony błyski Mała spała w najlepsze a ja truchlałam ze strachu. Tak padało a przy tym był taki pogłos jakby zaraz koniec świata miał być, ucieszyłam się, gdy ujrzałam jasność za oknem

Witam!
My z rana zaserwowałyśmy sobie spacer do apteki, myslałam, że po tej burzy jest rześkie powietrze a tu siekiere idzie powiesić!! Umęczyłśmy się strasznie, Ala teraz padła a ja piję zimną kawkę
Mąż dzisiaj wraca (ma 2 tyg urlopu) powoli szykujemy się do roczku, także będzie mnie zdecydowanie mniej.....

Wiecie co odwaliłam z antybiotykiem małej Kiedy wrociłyśmy w pt od lekarza, miałam cały wieczór temperaturę, mała ryczała więc ciezko było mi się ze wszystkim ogarnąć. Dałam małej dawkę 6ml i po 8h to samo. rano doczytałam rozkładówkę, że to miało być 3,5ml i co 12h No ale nic, dzisiaj zastanawiam się dlaczego tego antybiotyku jest tak mało w butelce mimo, że wziełam 100ml a lekarka przepisała 50ml. No i oświeciło mnie, że jak go rozrabiałam to dolałam raz wody, wstrząsnęłam i już nie dolałam ponownie do tej kreseczki Matka ze mnie, że hej...mam nadzieję, że nie zrobiłam dziecku krzywdy

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-07-03 o 11:03
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:01   #4576
zanetaa88
Zakorzenienie

Emilie poszła od poniedziałku do żłobka w którym była od 9-12 ,we wt 9-14 i we wt od 16 zaczęły się biegunki do samej 20stej miała ich 5. W śr została w domu i miała tylko jedną kupę w sumie rzadki stolec, w czwartek poszła do żłobka i też tam zrobiła kupke,potem po południu wszystko jako rzadki stolec - nie wodnisty. W pt poszłam do doktorka i w przychodni dostała gorączki, jak biegunki nie przejdą do soboty to jechać na pogotowie,w nocy cały czas gorączkowała ledwo jej spadała goraczka to znowu się podnosiła, nad ranem miała już krew w stolcu i co raz więcej kup, wysłali nas na IP i tam zostaliśmy...więc Ja przypuszczam że krew w stolcu poprzez podrażnione jelita i to pewnie przez nurofen :/ w Szpitalu dostała paracetamol i raz dwa gorączka przeszła...

Najgorsze jest to, że teścia już coś wzieło biegunki,wymioty,gorączka .Mąż w At i to samo dzisiaj teściowa dzwoni, że w robocie ją przegoniło...Ja piernicze :/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:06   #4577
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
dostalam duomox bo karmie i jakas masc do zrobienia (nie zrobilam jednak - ma hydrocortyzol w sumie tylko w skladzie, a to mam w domu). akurat mojego lekarza nie bylo, byl inny, wiec zabijamy antybiotykiem i za 6 tygodni mam zrobic test na borelioze (eliza?)
test pewnie elisa-taki robią standardowo. o WB trzeba się prosić, a nie wszystkie laboratoria go wykonują. no i jest droższy..
ja bym na Twoim miejscu jeszcze zapisała się do poradni chorób odzwierzęcych-tak profilaktycznie. tam i tak się czeka w kolejkach to jak Ci wyjdzie test pozytywnie to już byś miała umówioną wizytę, a jak negatywnie to zawsze można nie pójść na wizytę bo jeżeli się okaże, że doszło do zakażenia to powinnaś trafić pod opiekę specjalisty.
duomoxu nie dostałam nigdy na borelkę. jak długo masz brać?? mnie leczą unidoxem-ale pewnie to ta sama grupa antybiotyków.

a wczesniej zapomniałam dodać- agulaaaabar witaj zgubo
i toska również witam

Stary 2012-07-03, 11:08   #4578
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Emilie poszła od poniedziałku do żłobka w którym była od 9-12 ,we wt 9-14 i we wt od 16 zaczęły się biegunki do samej 20stej miała ich 5. W śr została w domu i miała tylko jedną kupę w sumie rzadki stolec, w czwartek poszła do żłobka i też tam zrobiła kupke,potem po południu wszystko jako rzadki stolec - nie wodnisty. W pt poszłam do doktorka i w przychodni dostała gorączki, jak biegunki nie przejdą do soboty to jechać na pogotowie,w nocy cały czas gorączkowała ledwo jej spadała goraczka to znowu się podnosiła, nad ranem miała już krew w stolcu i co raz więcej kup, wysłali nas na IP i tam zostaliśmy...więc Ja przypuszczam że krew w stolcu poprzez podrażnione jelita i to pewnie przez nurofen :/ w Szpitalu dostała paracetamol i raz dwa gorączka przeszła...

Najgorsze jest to, że teścia już coś wzieło biegunki,wymioty,gorączka .Mąż w At i to samo dzisiaj teściowa dzwoni, że w robocie ją przegoniło...Ja piernicze :/
A jak Emilie dzisiaj?? Już lepiej? Widać konkretny wirus u Was szaleje....Zdrówka dla całej rodzinki!!

Lili a byliście z Radkiem u lekarza w związku z ta przepuchliną??
Przepraszam jeśli pisałaś, a mi umknęło....

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-07-03 o 11:13
Stary 2012-07-03, 11:22   #4579
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Lili a byliście z Radkiem u lekarza w związku z ta przepuchliną??
Przepraszam jeśli pisałaś, a mi umknęło....
Byliśmy. Wybadała, wymacała i "Coś tam jest"( czyt:przepuklina)
Dała nam skierowanie do chirurga. Termin mamy na poniedziałek za tydzień.

Nie mam na nic czasu
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:38   #4580
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
test pewnie elisa-taki robią standardowo. o WB trzeba się prosić, a nie wszystkie laboratoria go wykonują. no i jest droższy..
ja bym na Twoim miejscu jeszcze zapisała się do poradni chorób odzwierzęcych-tak profilaktycznie. tam i tak się czeka w kolejkach to jak Ci wyjdzie test pozytywnie to już byś miała umówioną wizytę, a jak negatywnie to zawsze można nie pójść na wizytę bo jeżeli się okaże, że doszło do zakażenia to powinnaś trafić pod opiekę specjalisty.
duomoxu nie dostałam nigdy na borelkę. jak długo masz brać?? mnie leczą unidoxem-ale pewnie to ta sama grupa antybiotyków.

a wczesniej zapomniałam dodać- agulaaaabar witaj zgubo
i toska również witam
10 dni. zobaczymy jak bedzie.

MAMY W KOŃCU 1GO ZĘBA!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiscie dwójkę, lewą

Stary 2012-07-03, 11:45   #4581
Marina1
Zakorzenienie

Boże dziewczyny, wróciłam z pola, nie da się - 35 stopni. Ja i młody się topimy. Nie da się funkcjonować w takim upale. W mieszkaniu 28 st. . A małe jakie niedobre.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

A szczerze powiedziawszy to stracilam kontakt z wszystkimi znajomymi.. nawet moja najlepsza przyjaciołka-chrzestna Lili przestala sie odzywac... mialam byc swiadkiem na jej slubie ale na niego nie pojechalismy.. z kasa bylo tak krucho ze na jedzenie ledwo starczalo... teraz nawet za urodzinowe zyczenia nie potrafila podziekowac...
Teram mam neta to chociaz na wizazu sie moge wyzalic, bo tak to nie mam komu a same wiecie jak kobiecie potrzebne jest wyżalenie się innej kobiecie
Eh no to sobie pozaliłam.. ide z Lili na spacer bo wziela buty do reki i puka w drzwi hehe
Ja też agula. A tak w ogóle to pamiętam jeszcze doskonale Twoją historię z poczekalni, jak opowiadałaś jak w aucie z Tżtem złapała Was burza i że było jak w horrorze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-03, 12:08   #4582
adrji
Raczkowanie

Hey

jak to mówicie pogruchaliśmy sobie wczoraj z mężem więc humor dziś calkiem całkiem
zaraz jade na kawe do przyjaciółki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupiłam w sobotę kojec / łóżeczko turystyczne dla Szymcia z myślą, że jest niżej i nie wyjdzie, nie wkłada się tam materaca więc odpada jakieś 10 cm i co? Moje dziecko jeszcze lepiej umie z niego wychodzić niż z łóżeczka, bo małe stópki umieją sprytnie wdrapywać się po siatce Co więcej umie do niego wejść górą
no wlasnie dlatego my jakiś dobry miesiąć temu spakowalismy kojec bo maly wychodził po nim po tej siatce jak małpka i fikołka! ale górą jak to górą??? tzn ze wejdzie do niego też od zewnatrz sam

a na zdjęciu jak się przybliża przytla do tej dziewczynki słodziaki

Natka no wow! pogoda dopisala wam tak ze naprawde ciężko uwierzyc że to Polska, a babcia zachwyt!
a o tym siedzisku kole opowiedz nadaje się to na zwykly basen zabieracie czy raczej do takich atrakcji?

Marzena Eva no namowilyscie mnie zdjeciami ze hey bo rowerek wirutalnie w prezencie dostał Jasko urodzinowo chrzcinowo na niego fundusze leżą a ja się ociągam tydzien i jeszcze nie zamówiłam ale jest mobilizacja

Brumek ja bym na twoim miejscu kupila teraz dla Tymka i tak bez różnicy czy dostanie w dniu urodzin czy teraz dla was też jezeli macie na niego przezanczone, a urodzinowo w sierpniu nie watpie że Tymek dostanie jeszcze od rodzinki nie jeden prezent a teraz lato się pokorzysta i na pewno posluzy i na przyszłe wakacje bo z biegowym jak przygode zaczynać po skonczonych dwóch latkach to tak w okresie jesienno zimowym akurat wypada
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:23   #4583
pieleszka
Wtajemniczenie

a to my-weekendowo-wypoczynkowo
tak sobie bym teraz posiedziała na plaży na słoneczku-bo tu szaro-buro-depresyjnie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (85,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (149,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (160,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (129,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (128,5 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-07-03, 12:28   #4584
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina jeżeli mogę doradzić nie wychodzić z Igorem w takie upały.W szpitalu przyjechała dziewczynka 14sto miesięczna i miała biegunkę,wymioty i goraczkę, wszystko przez upały.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:29   #4585
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie bym teraz posiedziała na plaży na słoneczku-bo tu szaro-buro-depresyjnie....
widziałam już na fejsbogu

Stary 2012-07-03, 12:31   #4586
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
toska witaj!! Na początku ciężko się wbić, ale nie tyle z faktu, że mamusie są już tu ze sobą długo, bo jak widać pozytywnie dziewczyny są nastawione na nowe mamuśki, tylko trzeba przestawić się z trybu podczytywania na odpisywanie i udzielnie się
Dokładnie tak, ciężko się przestawić.
A z tą pomyloną dawką antybiotyku mam nadzieję, że nie będzie konsekwencji żadnych
Podajesz jakieś probiotyki żeby brzuszek nie bolał?

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Śliczne jesteście A Ty jaka zgrabniutka

My jednak nigdzie nie wychodzimy.
Pójdziemy z Tż wieczorem całą rodzinką na spacer albo na rower jak się da.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:37   #4587
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, ciężko się przestawić.
A z tą pomyloną dawką antybiotyku mam nadzieję, że nie będzie konsekwencji żadnych
Podajesz jakieś probiotyki żeby brzuszek nie bolał?
Tak daje jej bio gaie. koopki robi normalnie także z brzuszkiem chyba nie ma problemu. tak się broniłam przed antybiotykiem a tu taką końską kurację jej zafundowałam
Stary 2012-07-03, 12:40   #4588
marzena_S
Zadomowienie

Natko, wszyscy jesteście przepiękni w tych tropikach. A Ty jesteś skórą zdjętą z mamy.
To jak blisko będziecie mieli teraz do teściów? Musisz pamiętać o szczelnym wysokim płocie, żeby nie było wiadomo czy jesteście w domu.

Iustyna, wyciągaj, wyciągaj babole do tablicy- może się któraś odezwie!

Teliczku, ale mnie zawstydziłaś.
Z Twoją organizacją jest na pewno wszystko ok, tylko jak to któraś z dziewczyn pisała doba jest za krótka.
Przyczyna edycji twojego posta rozbawiła mnie do łez.

U Nas też burza okropna była w nocy, brrrr.
Stary 2012-07-03, 12:41   #4589
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina jeżeli mogę doradzić nie wychodzić z Igorem w takie upały.W szpitalu przyjechała dziewczynka 14sto miesięczna i miała biegunkę,wymioty i goraczkę, wszystko przez upały.
Wiem kochana, masz rację. Ale musiałam załatwić parę spraw na mieście. Tak to wyjdziemy dopiero po 18.
Stary 2012-07-03, 13:00   #4590
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Maksio i Lili - buziaki miesięcznicowe A za miesiąc już roczki będą

U nas strajk mlekowy od rana, upał taki, że nawet dla mnie ciepło (33 w cieniu), a z dziecka płynie strumieniami. Jak go karmię, to kładę mu pod główkę bawełnianą ściereczkę, żeby w nią pot wsiąkał, bo inaczej się na mnie leje

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek robię wszystko, żeby prania nie składać
A, to zmienia postać rzeczy.... To dziś proszę o meldunek od kiedy ich dokładnie nie było Pranie nie zając, a to jest ważne

Cytat:
Wiecie co, lubie bardzo jeździć tam, posiedzieć, pospacerować z małym, ale strasznie wkurza mnie, że za każdym razem ktokolwiek nas zobaczy pędzi do mojej teściowej żeby jej powiedzieć, że jesteśmy. Zaraz po tym mam telefon, czemu nie przyszliśmy, że mamy przyjść, a jak nie to sama przychodzi No kurcze, chciałabym mieć trochę swobody, nie chcę codziennie się z nią widywać. Zabiera Dominika na spacer i jeździ po wszystkich sąsiadkach się pochwalić i pokazać, a jak go mam na rękach i idzie jakaś jej koleżanka to mi go wręcz wyszarpuje z rąk
Nie wiem czy Wam pisałam, ale kiedyś powiedziała mężowi, że Domek za szybko się rozwija, za dużo potrafi jak na swój wiek i że go "za szybko z łóżeczka wyjęłam" (w sensie za szybko pozwoliłam mu być samodzielnym).
Świetnie rozumiem, że to Cię drażni. Fajnie, że mąż jest po Twojej stronie, ale szczerze mówiąc obawiam się, że nawet jego prośba nie wpłynie na teściową. Z tego co piszesz, to taki typ, który i tak będzie się wciskał i robił swoje... Ale może, jak już zamieszkacie, przyzwyczai się, to trochę odpuści. Tylko od początku trzeba jasno postawić granice. Ale o to jestem spokojna, bo wiem już, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i jesteś asertywna

A z tym, że za szybko się rozwija, to nie rozumiem Co jej się w tym nie podoba Miałaś go siłą w pozycji leżącej w łóżeczku trzymać, zamiast pozwalać się bawić po swojemu i uczyć nowych rzeczy???

Cytat:
Moge się oficjalnie pochwalić, że Julcia już zasuwa na dwóch nóżkach oczywiście na czworaka też lubi, ale na dwóch też już zasuwa coraz dłuższe dystanse.

Cytat:
U Was ciągle coś Oby łagodnie to przeszła

Cytat:
Mąż dzisiaj wraca (ma 2 tyg urlopu) powoli szykujemy się do roczku, także będzie mnie zdecydowanie mniej....
To się nacieszysz nim w końcu Albo powkurzasz

Cytat:
Emilie poszła od poniedziałku do żłobka w którym była od 9-12 ,we wt 9-14 i we wt od 16 zaczęły się biegunki do samej 20stej miała ich 5. W śr została w domu i miała tylko jedną kupę w sumie rzadki stolec, w czwartek poszła do żłobka i też tam zrobiła kupke,potem po południu wszystko jako rzadki stolec - nie wodnisty.
A wiesz, czy inne dzieci z tego żłobka nie mają żadnych dolegliwości? Bo może tam coś złapała? Może jedzenie jakieś trefne było?

Cytat:

A obstawiałam, że do roczku nie wyjdą

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumek ja bym na twoim miejscu kupila teraz dla Tymka i tak bez różnicy czy dostanie w dniu urodzin czy teraz dla was też jezeli macie na niego przezanczone, a urodzinowo w sierpniu nie watpie że Tymek dostanie jeszcze od rodzinki nie jeden prezent a teraz lato się pokorzysta i na pewno posluzy i na przyszłe wakacje bo z biegowym jak przygode zaczynać po skonczonych dwóch latkach to tak w okresie jesienno zimowym akurat wypada
Masz rację. Tylko u nas teraz doszedł taki dylemat, że i moja mama i teściowie jak usłyszeki o rowerku, to powiedzieli, że oni chętnie kupią na roczek... A nie powiem im, żeby kupili teraz bo mi glupio

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Pieleszko, ona jest śliczna! Naprawdę piękne dziecko. A Ty jeszcze ładniejsza. Masz figurę, jak marzenie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

My jednak nigdzie nie wychodzimy.
Pójdziemy z Tż wieczorem całą rodzinką na spacer albo na rower jak się da.
To Wy rowerowi, tak? A synek jeździ w przyczepce, czy takim foteliku?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości