|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo jednego ujażmię ale dwóch już nieCytat:
![]() Cytat:
jutro idę na to szczepienie i boże wymacałam u Szymona powiększony węzeł chłonny na szyji i ta wysypka,jeny zastanawiam się czy aby na pewno to skaza jak tak to mleko do zmiany.wyglada on okropnie...
|
|||||
|
|
|
#3392 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Perse.....trzymam kciuki, zeby wreszcie te nieszczęsćia przestaly Was dotykać. Gabi sto lat dla Hani ! Jaką formę aktywności stosujecie z Hanią? Ja do mojego gadam, bo jeszcze mata go nie interesuje, albo kładę na brzuszku właśnie. agatka we czwartek idziemy do poradni rehabilitacyjnej, to akurat bede miec czarno na białym co i jak. dowiem sie i dam znać. matko, 3ci miesiąc ??? ależ ten czas zapitala. wszystkiego dobrego dla Leona !!! co do chusteczek, mysmy wrócili do pampersów sensitive. probowalam baby dream'ow rossmanowskich, ale nie sciagały kup tak jak pampersy, to samo z huggiesami. jeszcze obczaje dady z biedry, ale to jak skonczy mi sie zapas pampersowych. Borys ma 4 tygodnie, a do tej pory zeszly nam 5 paczek pampers sensitive i 1 duża paczka baby dreamów. Moj robi dużo kupek w ciagu dnia, wiec trochę tego idzie. Dzisiaj np obsral i obsikal babcie Bo musiałam wyjechać do miasta i zostawiłam ich razem (mama pracuje co drugi dzien i dzis ma wolne) , przyjechałam a tu takie historie Ale był grzeczny przynajmniej a jeszcze co do cudownej tematyki kupsztalowej, to jak mam się wgłebić to moje dziecko robi kupki, ktore nie rozplaszczają się na tyłku i w zasadzie trzeba tylko wyczyścić rów (przepraszam za doslowność) ale może wszystko dlatego, ze w szkole rodzenia polozna powiedziala mi, zebym smarowała posladki linomagiem dość suto ( w sensie, nie oszczedzała), albo oliwką, to wtedy kupa nie bedzie sie przyklejać i łatwo się ja zmyje i tak też robimy. Kremujemy całe poślady i mysle ze spokojnie mogłabym przejśc na wodę i waciki. Cytat:
inwytka u mnie bylo podobnie i to nie raz na jakis czas tylko codziennie, tylko maz go mogl uspokoic, a jak przyjchalam do mamy to mama. ja juz doktoryzowalam sie nad tym i doszlam do wniosku, ze po prostu jak go np niemoge godzine uspokoić to sie denerwuje czemu, a dlaczego a co tu zrobic zeby spał i moje nerwy udzielają sie jemu,a podchodzi ktoś z "boku" spokojnie i maluch sie uspokaja, wiec spoko, mała Cię na pewno AKCEPTUJE ![]() Cytat:
Cytat:
Gabi to jak to robisz, ze nie dajesz Hani jesc jak żąda? bo mój Borys to strasznie niecierpliwe dziecko i jak ma ochotę jesc to nic go nie powstrzyma, czasem udaje mi sie go oszukać wodą, ale nie zawsze i bardzo czesto na 5 minut ![]() smoczek tez nie działa, jak jest glodny to ma dostać zarcie juz teraz natychmiast i tak jest od 1wszego dnia zycia i w szpitalu tez tak bylo. wielka awantura jak nie dostanie zarcia wtedy kiedy on chce. |
||||
|
|
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że u Adasia też te krostki szybko znikną. Najlepsze, że ja mu to posmarowałam a on ciągle rączkami zmywa.
U mnie w domu duchota masakryczna, na termometrze mam 30 stopni, Adaś praktycznie wcale nie śpi w dzień z tego gorąca, siedzimy na podwórku większość dnia, ale tam też wcale nie lepiej, nawet w cieniu. W ogóle muszę powiedzieć, że jak Wam wtedy napisałam o teściowej, ze co drugi dzień mnie nawiedza tak od tamtej pory nie była! Nie wiem czy M jest coś powiedział czy co, boję się zapytać zeby nie wywołać wilka z lasu. Była tylko w sobotę na imieninach u mojej mamy, ale na kąpanie nie weszła na górę i narazie nie przyłazi _millena u mnie to samo, jak jest głodny to koniec, normalnie mam wrażenie, że jak nie dostanie w parę sekund to umrze na miejscu z głodu. Nic wtedy na niego nie dziala a jak już dorwie się do cyca to widać na twarzy taką ulgę
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-07-03 o 18:02 |
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie ,wczoraj byłam z liwia u ortopedy i musi nosic frejke poduszke ortopedyczną 20 cm
![]() mała sie wkurza przy niej bo dosc ze goraco to obgniata jej nóżki nie wiem jak to wszystko zniose bo lewa nóżką jest coś nie tak a prawa tak samo juz ma zmiany
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas forma aktywności, to przewijanie, noszenie na ramieniu, kładę Hanie na podłodze (kocu) i robimy ćwiczenia- turlanie na boczki, przewracanie na brzuszek, gadam do Niej, a większość czasu zostawiam Ją samą sobie, bo to podobno uczy samodzielności. Hania wtedy zazwyczaj skupia wzrok na jakimś punkcie i jest jak zahipnotyzowana ![]() W sumie, to nie bardzo muszę Hanie przetrzymywać na głodzie, bo Ona jest typem aniołka i wstaje na karmienie wtedy, kiedy powinna...przeważnie tak jest A jeśli już wstanie nie w porę, to myli się zazwyczaj o jakieś 30min. Wtedy jestem w stanie Ją czymś zająć przez ten czas. Zazwyczaj jest to noszenie, śpiewanie, smoczek.Ale się u nas rozpętała burza. Leje jak z cebra i wali piorunami, że hej. A moje dwa smyki najmniejsze w rodzinie nic. Jeden (Diego) wychodzi na balkon po grzmocie i sprawdza, co się stało A druga (Hania) śpi w najlepsze i ma wszystko w pupie Chociaż pioruny walą tak, że ja mam pełne gacie ze strachu |
|
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
ja chcę burzę
Adas zasnąl mi na kolanach i póki co śpi,przeniesiony do kołyski. rozowa1987 najważniejsze, że jesteście pod kontrolą lekarza. Trzeba tego pilnować żeby potem nie było problemów, mam nadzieję, że poduszka pomoże i malutkiej nic nie będzie. |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy juz po wizycie u pediatry. Malwinka zdrowa, waży 5360g
na twarzy mamy potowki i trądzik. Potowki nam wyskoczyły na brzuchu też. O matko czemu ja pisze my jak to malwinie wyskoczyło ![]() Szczepienie masakra. Mala zrobiła sie purpurowa podczas wbijania igly. Płakała i krzyczała. Ja też płakałam pani powiedziała ze i tak grzeczna byla. Wychodziliśmy to mala juz spisala na rękach. Zdecydowaliśmy sie na bezpłatne szczepionki.No i zaliczyliśmy pierwsza wielgachna kupe na plecach. Nawet prześcieradło z wózka do prania. : oklaski: za skończone tygodnie i miesiące Popada lo ale dalej duszno jest. |
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Melduje sie po przeprowadzce ![]() Nie mam czasu na rozpakowywanie,bo Mario jakis nadaktywny, teraz lezy na kolanach wiec mam chwile Nie mamy jeszcze kupe rzeczy np rolet wiec sasiedzi poznaja mnie od gaci strony Za to kupilam sobie nosidelko Baby Bjorn Active (super, spr przez moje kolezanki), jestem zachwycona, bo tu mamy pietro i ogrod i moge z ta moja maruda latac i rece mam wole ( w sekunde wkladam go w nosidlo, wyjmuje,sama wkladam i zdejmuje , no i mozna go od 3miesiaca wkladac przodem,dzieci kolezanek sie nim jaraja ) Na razie mecze go po 5-10min zeby sie przyzwyczail. Kupa roboty przede mna, dziecko aktywne ehh buziaki
|
|
|
|
#3399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do wcześniejszej części posta - nie ma sprawiedliwości na tym świecie, nie ma. Ja jak dbałam o siebie, to już nawet nie piszę, a skończyło się jak się skończyło. A byłam w niedzielę na basenie, laski w wysokiej ciąży, odsłonięty brzuch, z fajką w ustach... Ale dobrze, że u Twojego dzidziusia wszystko jest OK, to najważniejsze. |
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse - ściskam Cię mocno!
![]() mocno trzymam kciuki za wyniki!!!!
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
Bo nie mogę mieć stanu zapalnego, a nie wiem, co mi się tam robi pod tym łokciem ;(
|
|
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj pospalismy do 11 Bo robia mu sie smetne oczka i pada ![]() Pytanie do mam ktora karmia butla. Karmicie malenstwa na lezaco czy trzymacie na rekach?
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35085722]Bo nie mogę mieć stanu zapalnego, a nie wiem, co mi się tam robi pod tym łokciem ;([/QUOTE]
Ojej... rozumiem...trzymam kciuki w takim razie, żeby się ładnie i szybko zagoiło
|
#3404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za troskę
|
|
|
|
|
#3405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() My dziś byliśmy u pediatry... Moje olbrzymie dziecko waży... 2600. 350g od wypisania ze szpitala... Pani doktor mocno leciwa, ale kompetentna i fachowa. Porozmawialiśmy o szczepieniach, mamy dawać witaminę D3 po kropelce, a jak spacerujemy i jest tak cieplutko, to nawet nie trzeba dawać. Ogólnie dziecko zdrowizna. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy. Tylko nie wiem kiedy pójść. Pewnie trzeba będzie i tak prywatnie, bo to sezon urlopowy i na NFZ się czeka. Ile tygodni musi mieć dziecko, żeby do okulisty można było pójść? Ze względu na tą niską wagę urodzeniową trzeba skonsultować się z okulistą, a nie powiedzieli kiedy. Gratulacje dla Mam i Dzieciątek kończących kolejne tygodnie i... Miesiące. ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35085582]Nie wiem, wyniki badań są za 6 tygodni. Mam nadzieję, że mnie w ogóle dopuszczą do tych badań, żeby mi się z tej rany nic gorszego nie zrobiło... ![]() A co do wcześniejszej części posta - nie ma sprawiedliwości na tym świecie, nie ma. Ja jak dbałam o siebie, to już nawet nie piszę, a skończyło się jak się skończyło. A byłam w niedzielę na basenie, laski w wysokiej ciąży, odsłonięty brzuch, z fajką w ustach... Ale dobrze, że u Twojego dzidziusia wszystko jest OK, to najważniejsze.[/QUOTE] Nie ma sprawiedliwości kochana... Nie ma. Ściskam Cię serdecznie!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35086658]Nie, chodzi właśnie o stan zapalny i z nim związaną kondycję krwi, bo z krwi w czasie tych badań trzeba wyhodować jakieś komórki i z tego powodu do badań nie wolno być po antybiotyku, w czasie infekcji, trzeba odstawić na kilka dni leki antyalergiczne. Niestety te dwa dni musiałam ją trzymać w bandażu, bo bardzo mi się sączyło, ale od dzisiaj próbuję suszyć - nie wiem, jak to zrobię, bo mam taki temblak trójkątny i ta rana będzie o niego ocierać, mam nadzieję, że jakoś się to da zrobić. Dziękuję za troskę [/QUOTE]TRzymam kciuki, żeby szybko Ci się zagoiło i żeby badania były ok. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
My też mamy hipotrofię wpisaną. I też zła jestem na gina, bo ostatnie ważenie miałam w okolicach chyba 30tc i mały wtedy ważył około 1500g. I nic. Termin porodu z usg połówkowego był na 3 lipca. O neonatologu nikt nam nic nie mówił, choć ta hipotrofia wpisana w książeczce. Do okulisty się wybieramy, bo sama doczytałam, że powinno się. W ogóle zastanawiam się, bo może on z natury taki mały, ja byłam mała. Bo już nie wiem co sądzić. Żadnych nieprawidłowości w rozwoju nie dostrzegam... Nie wiem. Heh... Ja też 10kg na minusie, jeszcze 2 mi zostały... Ale te 2 chyba już wolniej spadną. Lecę kąpać małego. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na noc pampersy... no i stąd tak dużo chciała jeść, bo pić jej się pewnie chciało... ech kurde mój mąż się lepiej zna na dzieciach niż ja ;/ ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gabi a nie myślisz że to hartowanie to raczej na spacerach zamiast na sklepach? ja już nie wiem nie miałam wyjścia bo marcia jest karmiona piersią, butli nie umie obsługiwać i dlatego musi jechać ze mną ale miałam straszne wyrzuty że ją zabraliśmy. dziewczyny tutaj już pisały że takich mały dzieci nie powinno się zabierać w duże skupiska ludzi... no ale z drugiej strony Agata też miała rację że w szpitalu już dziecko ma kontakt z tabunem ludzi... pamiętam też że kotek pisała że jej pediatra zdecydowanie odradza wspólne zakupy...kotku - możesz napisać coś więcej ![]() perse trzymaj się kochana. oby badania zostały wykonane i kciuki za pomyślne wyniki! dziewczyny ja piszecie że dziecko wytrzyamuje na macie 40minut to aż nie mogę uwierzyć. marta to najwyżej 10minut! no i ona jesczze nigdy nie przekręciła się sama z brzuszka na plecki. no cóż na wszystko przyjdzie czas ![]() idę walczyć z nią dalej, jest dzisiaj okropnie marudna. nie śpi od 3.30!!! |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie żartowałam jednak, że byliśmy 4h z Hanią na zakupach. Szczerze, to nawet się nie zastanowiłam, że może to być dla Niej groźne Po prostu jeździ z nami wszędzie i już. A że akurat zakupy się trafiły, to i tam z nami pojechała. Najważniejsze, że niczego nie złapała i jest wszystko ok. Hania od czasu kąpieli jeszcze nie zasnęła Ciągle się wierci i płacze A wczoraj tak dobrze szło z tym łatwym planem... Zaraz pewnie znowu będzie chciała cyca i mam nadzieję, że zaśnie tak jak wczoraj, na 5h
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Julka dziś leżała w pieluszce cały dzień ja po 18 patrze jakaś gorąca a tu 38,4
![]() myślicie że to z upału? dzwoniłam do lekarza kazała czopek dać i jutro się pokazac
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
u mnie znów burzowo od jakichś 2h i nic... oprócz bólu głowy z tego zaduchu ;(
a jutro usg po 13 ![]() ![]() ![]() i jakiejś większej aktywności dziecka... nie wiem czy mam się tym martwić czy co, ale ruxhy są w miarę spokojne żadnych szarpań tylko wiercenie
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-07-03 o 22:00 |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja musze wreszcie zrobić ten test i zobaczyć KIM JEST BORYS. dzisiaj połozyłam mlodego na macie, ale zajął sie nią tylko z 5-10 min. Myslę, ze powoli powoli zacznie zalapywać o co biega tym całym interesie Niestety tą matę dostaliśmy w prezencie i jak ja bym kupowała to chyba bym wybrała coś innego. mamy takie coś : http://allegro.pl/canpol-kolorowa-ma...417447912.htmlten sam problem mamy z bujaczkiem, też prezent, a kompletnie nie trafiony. poproszono mnie, zebym sobie wybrała bujaczek, wybrałam fisher price, a darczyńca chciał być chyba bardziej chojny i wybrał droższy, ale kompletnie do D model innej firmy i Borys nie znosi tego bujaczka , bo nie ma wibracji , a z tego co zauważylismy Bo kocha wibrę ![]() Dlatego teraz jak ktoś pyta co bym chciała, albo czego nam brakuje to najbliższym sugeruję kopertę a znajomym pampki, bo tego nigdy dość, zawsze sie przyda, a przynajmniej będzie takie jakie chce, bo od razu mowie jaka firma i ktory numerek. Jej... z tym Diego to macie fajnie tak mi strasznie brakuje naszego psa swoją drogą wciąż mi się wydaje, ze jest gdzieś na tzw. koloniach - tak mowilismy, jak oddawaliśmy go do rodziców pod opiekę na czas naszych urlopów np. Teraz jak jestem u rodziców to wydaje mi sie , ze został w domu w Krakowie. U nas też była burza, w zasadzie seria burz. Okropnie było, sr.ałam po gaciach ze strachu bo bardzo sie bałam. Nie było przez godzinę prądu, ale Borys spał jak suseł, wymęczył się dzisiaj bo te upały chyba go dobijaja bardzo, szczegolnie dzisiaj, pocił się jak diabli, a w zasadzie to leżał w pampersie i w taki bodziaku przewiewnym z takiej siateczki bawełnianej ( bo w domu jednak mimo że duszno, to jak sie leci w kimono to tak chłodnawo się robi, a tu co troche gdzies sie jakiś przeciąg zrobił jak wiatr zawiał bo wszystkie okna na oścież pootwierane, wiec ubrałam go w tego cienkiego bodziaka, nawet po to zeby się nie kleił do wszystkiego) i był cały mokry. Ostatnie karmienie juz też było z butli bo sie mniej poci wtedy. Tak to jest ode mnie cały mokry jak karmię z cyca, z główki się lało....a stópki zimne no w każdym razie takie pioruny błyskały i leciały takie grzmoty, a dzieciak tylko raz sobie pisnął jak walnęło z grubej rury i mocno spał i śpi do teraz, zaraz go bedziemy kąpać, tylko czekamy az sie obudzi, awidze , ze kolejna burza idzie ja sie bardzo boję.... ehhhhh hej ania, brakowało nam Ciebie, fajnie że powracasz ![]() zabcia czy butlą czy cycem staram się, zeby dziecię było lekko podniesione (przy butli bardziej). Maluchy maja bardzo blisko siebie osadzone ujścia noska, buzki, uszu i oczu, ponoć dość czesto przy wysokim cisnieniu (ostatnio mi z cyca bryzga na prawo i lewo) czasem potrafi się przelać pokarm do ujścia ucha i dostać do trąbki i potem dzieciak cierpi, więc ja trzymam go zawsze wyżej. Butlą mi sie raz zachłysnął i tez trochę jestem posrana, wiec z tego chociażby powodu zawsze jest w pozycji polleżącej przy butelce. Z cyca tylko jak jestem wytyrana w nocy to go karmie na leżaco, ale zawsze lezy na boczku wtedy. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- co stosujecie na hemoroidy w przypadku karmienia piersią ? chyba jednak mam problem w tej kwestii, bo czuję lekki dyskomfort... :/ i nie wiem czy mogę sobie pomoc jakąs maścia np? |
|
|
|
|
#3413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-07-04 o 02:17 |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania na razie zdrowa, to nie ma co gdybać wstecz.co do karmienia... ja sie staram karmić tak, zeby mu pokarm spływał na jezyk a nie bezposrednio do krtani , bo wtedy sam polyka a nie krztusi sie. i mysle ze tu też nie chodzi o zachłyśnięcia tylko o ewentualne zalanie uszu. w nocy karmię gościa na leżąco i na płasko. zawsze też , przy kazdym karmieniu staram sie ukladać go brzuszek do brzuszka, bardziej na boczku. w sr babka tlumaczyla taka pozycję proszac nas, zebysmy sami sprobowali polozyc sie na wznak, odwrocić glowe w bok i probowali intensywnie przełykać... trudniej? trudniej dlatego staram się mu nie utrudniać. nie zawsze chce tak leżeć, czasem woli po prostu mieć głowe na bok a reszte ciałka na wznak - no ale wtedy to juz sam wybiera sobie taką pozycję, jesli chce - prosze bardzo.---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- u nas w nocy byla taka seria burz , ze myslalam ze narobie w pampersa niczym Borys. generalnie sie nie boję, ale to co tu sie działo.... ![]() dzisiaj mamy z tż 3 rocznicę ślubu a Borys kończy miesiąc
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz wrocil z pracy probowal na pollezaco karmic malego i znowu mu sie zachlysnal Bede musiala z pediatra pogadac moze juz sie przyzwyczail do takiego picia?![]() Wyprobuje tez opcje picia lezac na boku - dzieki za Twoje opinie Gratulacje z okazji rocznicy i miesiaca Borysa !!
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Millena wszystkiego dobrego z okazji rocznicy i miesiącznicy Borysa ![]() Mała dala nam pospać. Obudziła się o 2 (o 20 już spała), potem dopiero po 6, ale nie płakała, tylko jeszcze poleżałyśmy. Spała dzisiaj z nami od 2, przez tą wczorajszą szczepionkę. teraz mała zasnęła. muszę się zastanowić, co chcemy dla Malwiny z pracy męża. chcą jej coś kupić... hmmm... ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- napisałam wczoraj smsa do Fonn, ale póki co nie odpisała... |
|
|
|
#3419 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Cytat:
![]() A próbowałaś len??? POLECAM po raz setny ![]() Wszystkiego dobrego dla Bo z okazji miesięcznicy I wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy ślubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Każdy robi jak uważa ![]() Jeśli ktoś uważa, że jestem złą matką- proszę bardzo. Mam to gdzieś Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-04 o 08:37 |
|||
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za życzenia !
Moje dziecie lezy teraz ładnie w huśtawce, zapewne zapeszę i za chwilę się zacznie drzeć ale i tak juz pozwolił mi się umyć, zjeść dobre śniadanie, a teraz napisać do cioć na wizażu. :PRobi mu się coraz to bardziej wyraźny dołeczek w jednym policzku Miał go od urodzenia, ale teraz widać wyraźniej. To ma po mężu, bo tż na codzien jest niedołeczkowy, ale jak się szeroko uśmiechnie to też ma w jednym policzku, nie pamiętam w którym, jesli będzie nam dzisiaj do śmiechu :P to sprawdzę, ciekawa jestem. Słuchajcie, dzisiaj tż nas zabiera do Krakowa bo jutro lekarz, tutaj na wsi nie woziłam autem Borysa, bo nie bylo takiej potrzeby, ale teraz zastanawiam sie jak zorganizować podróz w takie upaly? Co z klimą ? Na jaką temp nastawić ? Czy w ogóle używać? Jutro też trzeba jechać do lekarzy, i też nie wiem. Jednego mam rano to się jakos moze obejdzie bez klimy, a drugi w poludnie to chyba normalnie sie ugotujemy z Borysem na miękko jesli sobie nie włączymy. Jak to robicie Wy? Cytat:
My jutro idziemy do fryzjera z Borysem i mamą.... i pojedziemy tam mpk, bo nie bardzo mamy mozliwość dojechać autem, a taksą.... musiałabym zabrać wózek i nosidełko potem targać, bo nie chce żeby dziecko w te upały woziło się i czekało w nosidełku, wole gondolę. Ale jeszcze przedyskutuje to z mamą, najwyzej jak ni ebedzie duzych upałów podjedziemy autem, zaparkujemy gdzieś dalej tam gdzie sie da i przejdziemy sie spacerkiem z 15 minut.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

jutro czeka nas szczepienie 

dla dzieciaków za 7 tydzień
ale póki co nie ma u nas kolek 
i ta wysypka,jeny zastanawiam się czy aby na pewno to skaza jak tak to mleko do zmiany.wyglada on okropnie...

ależ ten czas zapitala.
Bo musiałam wyjechać do miasta i zostawiłam ich razem (mama pracuje co drugi dzien i dzis ma wolne) , przyjechałam a tu takie historie 

Pani doktor mocno leciwa, ale kompetentna i fachowa. Porozmawialiśmy o szczepieniach, mamy dawać witaminę D3 po kropelce, a jak spacerujemy i jest tak cieplutko, to nawet nie trzeba dawać. Ogólnie dziecko zdrowizna. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy. Tylko nie wiem kiedy pójść. Pewnie trzeba będzie i tak prywatnie, bo to sezon urlopowy i na NFZ się czeka. 

. dosypujesz sobie do czegoś czy pijesz sam? Len mielony czy siemię lniane?