Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 22:56   #1831
Brangien
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
I dlatego nie lubię robić zakupów w mięsnym, bo babki przede mną zawsze tyle myślą nad każdym zakupem... jakby nie mogły się zastanowić stojąc w kolejce.
Właśnie, mięsny to istna świątynia takich zachowań. Parę dni temu chciałam wyskoczyć na chwilę z pracy po wędlinę do kanapki, miało być na chwilę, bo przede mną dwie babki. Ale te dwie babki kupujące to takie ślamazarne jakieś, no nie wiem, niby sprzedawczyni robiła wszystko w tempie itd., ale to się taaak dłużyło, przez te wszystkie "a ta szyneczka to świeża aby?". Nie wiem ile tam czekałam, ale z 10 minut to na pewno było stania i czekania.

A propos jeszcze kupowania: rozwala mnie jak babki w sklepie pytają sprzedawczyni czy świeże i czy dobre coś tam, albo czy słodkie coś tam. Tja, bo wszystkim smakuje to samo
Stary 2012-07-03, 22:57   #1832
yousuck
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Też tak mam
Zauważyłam, że teraz dzięki temu zrobiłam się bardziej otwarta w rozmowach w języku polskim.

O jak dobrze wiedzieć, że nie jestem jakimś wybrykiem natury, który woli o pewnych rzeczach rozmawiać w języku angielskim
Mam tak samo podobnie w kontaktach z ludźmi stojącymi wyżej w 'hierarchii', ale wynika to z samej struktury języka. W Polsce, gdy zwracasz się do kogoś per pan/pani używasz czasownika w 3. osobie, i struktura składni wymusza użycie pana/pani w jednym zdaniu wielokrotnie. Tak samo jak ta forma "czy mogłaby ciocia/mama/babcia podać"... czuję, że to buduje dystans.

I racja, kupowanie w sklepach czy na stoiskach mięsnych to prawdziwa udręka! "Ojej, co by tu wziąć? Może polędwicę x? A nie, jednak szynka y lepiej mi tu wygląda? Do kiedy ważna? A nie, to dziękuję. To niech będzie schab z, poproszę 10 dag. Chociaż może nie, jednak wezmę 20."
Ciśnienie mi skacze, naprawdę

Edytowane przez yousuck
Czas edycji: 2012-07-03 o 23:01
yousuck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:07   #1833
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
"Ojej, co by tu wziąć? Może polędwicę x? A nie, jednak szynka y lepiej mi tu wygląda? Do kiedy ważna? A nie, to dziękuję. To niech będzie schab z, poproszę 10 dag. Chociaż może nie, jednak wezmę 20."
Ciśnienie mi skacze, naprawdę
O borze, właśnie tak to wyglądało! Bez kitu! Normalnie przywołujesz mi te wspomnienia, ciśnienie mi podnosisz na świętą noc.
Jak ja nie lubię gdy sobie babki urządzają ze sklepów kółka gospodyń wiejskich. Pioruny rzęsiste mnie trafiają.
Stary 2012-07-03, 23:32   #1834
BioIvO
Zakorzenienie

Nie przesadzajcie dziewczyny, zakup mięska to bardzo poważna sprawa. Jak stoi kolejka to zasłania lade z wędlinami i dopiero gdy trzeba kupować to widać czym sklep dysponuje. Poza tym czasem okazuje sie, że pani przed nami wpadła na lepszy zakup niż planowaliśmy i trzeba zweryfikować zakupy. Albo mięsko z bliska wygląda gorzej, wiec trzeba wybrać coś innego. Więc wiecie, wszystko wymaga czasu

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 00:03   #1835
Sondrina
BAN stały

A mnie zaskoczył dzisiaj jeden facet. Akurat podeszłam do sklepu, żeby kupić sobie jakieś gazety na drogę, mój TŻ poszedł wyprowadzić samochód z garażu. Wzięłam sobie "Przegląd Sportowy" i wychodzę. Natknęłam się na faceta, który wyleciał do mnie z tekstem: "ja też bym taki chciał". Myślałam, ze chodzi mu o gazety, więc mu mówię, że gazet jest w sklepie pod dostatkiem. To mi odpowiedział, ze nie o gazety mu chodzi, ale o cycki
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 00:21   #1836
201604181004
Konto usunięte

A mnie dziwią... ludzie którzy odbierają wszystko jako atak. Jest grupa przypadkowych osób i jedna mówi do drugiej - ale weź zdejmij tę kurtkę, nie ciepło ci?
Taki ma po prostu styl mamowania wszystkim z racji wieku. Na co ta druga osoba z japą - ja mam 30 lat ty mi nie będziesz mówić co mam robić chociaż jesteś dwa razy starsza.

No ludzie i po co się ciśnieniować

No a ten co dodam, potem osoba która się tak zdenerwowała nadawała na tę mamcię, że przecież ona jest taka denerwująca i wszystkich denerwuje i ciągle Marysi przeszkadza w pracy - tylko że ja jako ta Marysia to tak szczerze... to mi nie przeszkadza, miłe jest jej zainteresowanie i nie na tyle nachalne w ciągu 3 godzin podeszła do mnie dwa razy.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 01:16   #1837
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
No bo co w tym dziwnego? Dużo osób tak ma, nawet mój TŻ. Nie należę do osób, które wpatrują się ludziom w stopy, wręcz bardzo przeciwnie Zresztą w "dziwności" stóp to akurat chyba wygrywa mój młodszy syn, który ma złączone dwa palce i również nie robię z tego tragedii
oj, stopa grecka to przeciez normalna stopa. i ponoc mniej narazona na wystepowanie halluksow niz "ladniejsza" stopa egipska.
Stary 2012-07-04, 06:37   #1838
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
W kwestii stóp to obrzydzają mnie długie paznokcie u stóp (chamski french). Gdzie jak gdzie, ale przy stopach paznokcie powinny być krótko obcięte, no chyba, że ktoś liczy na szlifowanie chodnikiem.
Właśnie dowiedziałam się, że mój wygląd może kogoś obrzydzać . Ja noszę "długie' paznokcie u stóp . Długie na tyle, żeby przykryły mi opuszki palców, równe z palcami . I do tego zawsze {!} na czerwono pomalowane .
Mnie natomiast, może nie obrzydzają, ale śmieszą te krótko ścięte, pomalowane paznokcie . Takie kropeczki na palcach .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:16   #1839
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
oj, stopa grecka to przeciez normalna stopa. i ponoc mniej narazona na wystepowanie halluksow niz "ladniejsza" stopa egipska.
Tak się składa, że ja mam drugi palec na stopie dłuższ niż pierwszy. Nie zauważyłam, żeby moja stopa wyglądała obrzydliwie. Powiem, że nawet akurat moje stopy mi się podobają.
Niektóre kobiece stopy potrafią być bardzo ładne, nie to żebym miała jakiś fetysz, ale chyba nawet trochę rozumiem tych panów, którzy takowy mają.
Ale niektóre kobiety mają też brzydkie stopy: jakieś takie niekształtne, dlugie palce, dużo widocznych żył, nieładny kształt paznokci - ale to też mnie nie obrzydza, po prosu mi się nie podoba.

Kiedyś jakaś znajoma powiedziała, że ją obrzydza, jak ktoś ma takie bardzo małe paznokcie u rąk i jeszcze krótko ścięte.
Miałam koleżankę, która miała bardzo brzydi kształt paznokci, krótkie, pulchne palce i na dodatek te malutkie do granic możliwości paznokietki jeszcze obgryzała nieraz do krwi. Masakra, to rzeczywiście może lekko obrzydzać.
Stary 2012-07-04, 08:32   #1840
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Właśnie dowiedziałam się, że mój wygląd może kogoś obrzydzać . Ja noszę "długie' paznokcie u stóp . Długie na tyle, żeby przykryły mi opuszki palców, równe z palcami . I do tego zawsze {!} na czerwono pomalowane .
Mnie natomiast, może nie obrzydzają, ale śmieszą te krótko ścięte, pomalowane paznokcie . Takie kropeczki na palcach .
Koleżance chyba chodzi o ... trochę inne paznokcie niż te jakie Ty masz.
Dla mnie jest różnica pomiędzy tym a tym . Moja opinia jest taka, że kto jakie ma długie paznokcie to jego indywidualna sprawa. To jego problem jak potem schowa te paznokcie w obcisłych zabudowanych butach . Ostatnio widziałam kobiecinke które miała zrobione SZPONY u stóp..

(2)Mnie też takie coś obrzydza ... - owszem są wypadki gdzie może się paznokieć złamać (raz osobiście kopnęłam przypadkowo w szafe i paznokieć poszedł) ale to wtedy sama szukałam jakiś 'sztucznych' paznokci by jakoś to ukryć .
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 08:46   #1841
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Koleżance chyba chodzi o ... trochę inne paznokcie niż te jakie Ty masz.
Dla mnie jest różnica pomiędzy tym a tym . Moja opinia jest taka, że kto jakie ma długie paznokcie to jego indywidualna sprawa. To jego problem jak potem schowa te paznokcie w obcisłych zabudowanych butach . Ostatnio widziałam kobiecinke które miała zrobione SZPONY u stóp..

(2)Mnie też takie coś obrzydza ... - owszem są wypadki gdzie może się paznokieć złamać (raz osobiście kopnęłam przypadkowo w szafe i paznokieć poszedł) ale to wtedy sama szukałam jakiś 'sztucznych' paznokci by jakoś to ukryć .
A mi się nie podoba french zrobiony na paznokciach stóp. Tylko prosto: paznokcie obcięte do stosownej dlugości pomalowane jakimś ładnym kolorkiem.
Stary 2012-07-04, 09:00   #1842
monis21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
A propos jeszcze kupowania: rozwala mnie jak babki w sklepie pytają sprzedawczyni czy świeże i czy dobre coś tam, albo czy słodkie coś tam. Tja, bo wszystkim smakuje to samo
Pracuję w piekarni i dobija mnie jak klienci (i to stali) pytają się o siódmej rano czy bułki lub chleby są świeże!!! Czasami mam ochotę powiedzieć "nie tygodniowe"
monis21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:05   #1843
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monis21 Pokaż wiadomość
Pracuję w piekarni i dobija mnie jak klienci (i to stali) pytają się o siódmej rano czy bułki lub chleby są świeże!!! Czasami mam ochotę powiedzieć "nie tygodniowe"
Też mnie dziwi to pytanie o to, czy coś jest dobre czy świeże. Przecież sprzedawca nie próbuje wszystkiego. A co ma powiedzieć, że złe? Logiczne, że powie ''dobre'' żeby sprzedać towar.
Stary 2012-07-04, 09:08   #1844
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
A mi się nie podoba french zrobiony na paznokciach stóp. Tylko prosto: paznokcie obcięte do stosownej dlugości pomalowane jakimś ładnym kolorkiem.
Tylko pokazywalam różne długości paznokci

Osobiście również maluje na jeden kolor - różowy/czerwony.
Stary 2012-07-04, 09:18   #1845
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Też mnie dziwi to pytanie o to, czy coś jest dobre czy świeże. Przecież sprzedawca nie próbuje wszystkiego. A co ma powiedzieć, że złe? Logiczne, że powie ''dobre'' żeby sprzedać towar.
A mnie, gdy chciałam kupić kabanosy w sklepie (byłam z małym synkiem), pani szeptem poinformowała, że jak chcę je dać dziecku, to żebym ich nie kupowała

siarka40 Nawet nie wiedziałam, że te budowy stopy mają fachowe nazwy
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:24   #1846
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
A mnie, gdy chciałam kupić kabanosy w sklepie (byłam z małym synkiem), pani szeptem poinformowała, że jak chcę je dać dziecku, to żebym ich nie kupowała
Może po prostu były jakieś bardziej przyprawione i bała się, że dziecku może zaszkodzić taka dawka przypraw ?

U mnie na targu zawsze stoją Panie z cukierni i mają różne wyroby. Biore takie kulki chrupiące obtaczane czekoladą to też Panie odradzają dawania je dzieciom bo to 'smażone na głębokim oleju'. Czasami nie chodzi tylko o to, że coś może nie być świeże ...
Stary 2012-07-04, 09:31   #1847
monis21
Raczkowanie

Cytat:
Uczciwa babka, nie chciała zaszkodzić dziecku
Tylko u mnie w piekarni codziennie jest pieczone świeże pieczywo i słodkie (drożdżówki, pączki) i dlatego tak mnie to irytuje. To co zostanie z poprzedniego dnia przeceniamy i wszystko leży w osobnym koszu. Nie sprzedajemy po normalnej cenie niczego co jest stare, a i tak się pytają o tą świeżość
monis21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 09:58   #1848
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
wiesz, jesli ktos ma krotka plytke paznokciowa, to moze i kropeczki, ale przy normalnej dlugosci nie ma takiego efektu. i ja uwielbiam wlasnie takie paznokcie z kolorem, zwlaszcza jakims intensywnym. do dlugich paznokci pomalowanych na "mocne" kolory nic nie mam, acz sama nie nosze tak, bo czuje sie wtedy lekko demoniczna .

Cytat:
siarka40 Nawet nie wiedziałam, że te budowy stopy mają fachowe nazwy
ano maja, gdzies kiedys przeczytalam i teraz szpanuje .
Stary 2012-07-04, 10:10   #1849
lara
Rozeznanie

Cytat:
Kiedyś był taki przesąd, że jak się ma ten palec dłuższy to będzie się Starą Panną Moja szwagierka tak ma .. jak widać nie jest starą pannna XD
Haha, ja zawsze słyszałam, że dłuższy długi palec = bycie seksowną i trzymam się tej interpretacji, bo takowe posiadam
lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:13   #1850
invisible_01
Zakorzeniona

Właściciele sklepu może i skłamią, żeby wcisnąć towar, ale sprzedawczynie mówią mi zawsze szczerze. Jaki ich interes w tym, żeby ktoś kupił wadliwy towar? Żaden. Mnie odradziły raz pierogi z garmażerki mówiąc, że już któryś dzień leżą, często się zdarza, że jeśli coś jest lipawe, to mówią. Ale to w takich małych samoobsługowych sklepikach osiedlowych, bo np. w TESCO czy Biedronce to raczej nikt do klienta się nie odzywa.

Ej, a ja nigdy nie widziałam kogoś, kto ma dłuższy drugi palec u stopy i nie wiedziałam nawet, że tak można... Może dlatego, że mój pierwszy palec jest wyraźnie dłuższy i drugi musiałby być jakiś ogromny...

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-07-04 o 10:14
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:16   #1851
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Haha, ja zawsze słyszałam, że dłuższy długi palec = bycie seksowną i trzymam się tej interpretacji, bo takowe posiadam
chodzilo Ci o "drugi"?
Stary 2012-07-04, 10:20   #1852
invisible_01
Zakorzeniona

O matko, jak wpisałam "stopa grecka" w google, to mi wyskoczyło coś takiego: http://foto.m.onet.pl/_m/2279c6b479b...1e,14,19,0.jpg. W sumie dla mnie to nie wygląda zbyt ładnie... Ale na pewno są ładniejsze odmiany tych stóp Mnie się moje stopy nie podobają, ale za to mam dłonie jak dziecka. Bardzo cienkie paluszki (obrączki i pierścionki rozmiar 8), cieniutki nadgarstek, przez co spadają mi wszystkie bransoletki i paznokcie mam zaokrąglone na kciuku i wskazującym, a na pozostałych kwadratowe Cuda.
Stary 2012-07-04, 10:21   #1853
201604181004
Konto usunięte

To... drugi palec powinien być krótszy?! Mój drugi palec u stopy jest krótszy od największego a brat, który ten palec ma dłuższy całe dzieciństwo się ze mnie śmiał że mam głupie stopy i aż mu uwierzyłam :lol;
Stary 2012-07-04, 10:27   #1854
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O matko, jak wpisałam "stopa grecka" w google, to mi wyskoczyło coś takiego: http://foto.m.onet.pl/_m/2279c6b479b...1e,14,19,0.jpg. .
Aaaaaaaaaaaaaa, no po co ja tam wlazłam?

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To... drugi palec powinien być krótszy?! Mój drugi palec u stopy jest krótszy od największego a brat, który ten palec ma dłuższy całe dzieciństwo się ze mnie śmiał że mam głupie stopy i aż mu uwierzyłam :lol;
Trzeba by przeprowadzić jakąś sondę i zobaczyć, jak to się rozkłada procentowo

Cytat:
Może po prostu były jakieś bardziej przyprawione i bała się, że dziecku może zaszkodzić taka dawka przypraw ?

U mnie na targu zawsze stoją Panie z cukierni i mają różne wyroby. Biore takie kulki chrupiące obtaczane czekoladą to też Panie odradzają dawania je dzieciom bo to 'smażone na głębokim oleju'. Czasami nie chodzi tylko o to, że coś może nie być świeże ...
O tym w sumie nie pomyślałam, może masz rację
Stary 2012-07-04, 10:28   #1855
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
To... drugi palec powinien być krótszy?!
no, ponoc taka budowa jest najbardziej powszechna wsrod mieszkancow Europy Srodkowej, jesli wierzyc netowi.

Cytat:
Mój drugi palec u stopy jest krótszy od największego a brat, który ten palec ma dłuższy całe dzieciństwo się ze mnie śmiał że mam głupie stopy i aż mu uwierzyłam :lol;
moj brat mial tak samo - kiedy byl maly, skarzyl sie, ze jest inny od swoich kolegow, bo oni maja drugi palec dluzszy, a on nie. nie wiem, czyzby dotknal go z tego powodu ostracyzm?.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-04 o 10:29
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 10:30   #1856
201604181004
Konto usunięte

może dlatego faceci w moim otoczeniu nie lubią sandałów
Stary 2012-07-04, 10:32   #1857
invisible_01
Zakorzeniona

Haha może A tak w temacie stóp, to pamiętam, że moja koleżanka miała złączone dwa palce u nogi i bardzo się tego wstydziła. Czy tego się nie da zoperować?
Stary 2012-07-04, 10:36   #1858
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Haha może A tak w temacie stóp, to pamiętam, że moja koleżanka miała złączone dwa palce u nogi i bardzo się tego wstydziła. Czy tego się nie da zoperować?
Da się. Kilka postów wcześniej pisałam, że mój syn tak ma. Jest to dość bolesne w rekonwalescencji, bo trzeba przeciąć skórę i potem jej brakuje na oba palce, więc przeszczepia się fragment, najczęściej z pośladków.
Ja byłam z tym u kilku lekarzy, ortopedy, chirurga, fizjoterapeuty i stwierdziłam, że dam synowi samemu podjąć decyzję, bo nie każdy ma z tym problem np. w necie widziałam, że jedna dziewczyna zrobiła sobie w tym miejscu tatuaż- taki rozpinany zamek, jak w spodniach Ma tak też wiele sławnych osób np. ten mlody aktor, chłopak Demi Moore
Stary 2012-07-04, 10:39   #1859
invisible_01
Zakorzeniona

O matko, to faktycznie nieciekawie... Ale czy to nie sprawia trudności w chodzeniu albo w sporcie? Moja koleżanka w ogóle nienawidziła tego palca, więc w ogóle nie chciała o nim mówić.
Stary 2012-07-04, 10:44   #1860
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
O matko, to faktycznie nieciekawie... Ale czy to nie sprawia trudności w chodzeniu albo w sporcie? Moja koleżanka w ogóle nienawidziła tego palca, więc w ogóle nie chciała o nim mówić.
No właśnie na szczęście nie sprawia. Te palce mają normalnie osobne kości, tylko skórę wspólną. Właśnie po to pytałam fizjoterapeuty (tego medialnego Pawła Zawitkowskiego), zapewniał mnie, że nie ma to żadnego wpływu i faktycznie mój młody jest bardzo zwinny.
Podejrzewam, że dziewczynie to wieksze kompleksy może przynieść. Taki zabieg można przeprowadzić za darmo w ramach NFZ.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości