|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
A propos jeszcze kupowania: rozwala mnie jak babki w sklepie pytają sprzedawczyni czy świeże i czy dobre coś tam, albo czy słodkie coś tam. Tja, bo wszystkim smakuje to samo
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobnie w kontaktach z ludźmi stojącymi wyżej w 'hierarchii', ale wynika to z samej struktury języka. W Polsce, gdy zwracasz się do kogoś per pan/pani używasz czasownika w 3. osobie, i struktura składni wymusza użycie pana/pani w jednym zdaniu wielokrotnie. Tak samo jak ta forma "czy mogłaby ciocia/mama/babcia podać"... czuję, że to buduje dystans.I racja, kupowanie w sklepach czy na stoiskach mięsnych to prawdziwa udręka! "Ojej, co by tu wziąć? Może polędwicę x? A nie, jednak szynka y lepiej mi tu wygląda? Do kiedy ważna? A nie, to dziękuję. To niech będzie schab z, poproszę 10 dag. Chociaż może nie, jednak wezmę 20." Ciśnienie mi skacze, naprawdę
Edytowane przez yousuck Czas edycji: 2012-07-03 o 23:01 |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja nie lubię gdy sobie babki urządzają ze sklepów kółka gospodyń wiejskich. Pioruny rzęsiste mnie trafiają.
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzajcie dziewczyny, zakup mięska to bardzo poważna sprawa.
|
|
#1835 |
|
BAN stały
|
A mnie zaskoczył dzisiaj jeden facet. Akurat podeszłam do sklepu, żeby kupić sobie jakieś gazety na drogę, mój TŻ poszedł wyprowadzić samochód z garażu. Wzięłam sobie "Przegląd Sportowy" i wychodzę. Natknęłam się na faceta, który wyleciał do mnie z tekstem: "ja też bym taki chciał". Myślałam, ze chodzi mu o gazety, więc mu mówię, że gazet jest w sklepie pod dostatkiem. To mi odpowiedział, ze nie o gazety mu chodzi, ale o cycki
|
|
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dziwią... ludzie którzy odbierają wszystko jako atak. Jest grupa przypadkowych osób i jedna mówi do drugiej - ale weź zdejmij tę kurtkę, nie ciepło ci?
Taki ma po prostu styl mamowania wszystkim z racji wieku. Na co ta druga osoba z japą - ja mam 30 lat ty mi nie będziesz mówić co mam robić chociaż jesteś dwa razy starsza. No ludzie i po co się ciśnieniować No a ten co dodam, potem osoba która się tak zdenerwowała nadawała na tę mamcię, że przecież ona jest taka denerwująca i wszystkich denerwuje i ciągle Marysi przeszkadza w pracy - tylko że ja jako ta Marysia to tak szczerze... to mi nie przeszkadza, miłe jest jej zainteresowanie i nie na tyle nachalne w ciągu 3 godzin podeszła do mnie dwa razy. |
|
|
|
#1837 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie natomiast, może nie obrzydzają, ale śmieszą te krótko ścięte, pomalowane paznokcie . Takie kropeczki na palcach . |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Niektóre kobiece stopy potrafią być bardzo ładne, nie to żebym miała jakiś fetysz, ale chyba nawet trochę rozumiem tych panów, którzy takowy mają. Ale niektóre kobiety mają też brzydkie stopy: jakieś takie niekształtne, dlugie palce, dużo widocznych żył, nieładny kształt paznokci - ale to też mnie nie obrzydza, po prosu mi się nie podoba. Kiedyś jakaś znajoma powiedziała, że ją obrzydza, jak ktoś ma takie bardzo małe paznokcie u rąk i jeszcze krótko ścięte. Miałam koleżankę, która miała bardzo brzydi kształt paznokci, krótkie, pulchne palce i na dodatek te malutkie do granic możliwości paznokietki jeszcze obgryzała nieraz do krwi. Masakra, to rzeczywiście może lekko obrzydzać.
|
|
#1840 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Dla mnie jest różnica pomiędzy tym a tym . Moja opinia jest taka, że kto jakie ma długie paznokcie to jego indywidualna sprawa. To jego problem jak potem schowa te paznokcie w obcisłych zabudowanych butach . Ostatnio widziałam kobiecinke które miała zrobione SZPONY u stóp.. ![]() (2)Mnie też takie coś obrzydza ... - owszem są wypadki gdzie może się paznokieć złamać (raz osobiście kopnęłam przypadkowo w szafe i paznokieć poszedł) ale to wtedy sama szukałam jakiś 'sztucznych' paznokci by jakoś to ukryć .
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1844 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Osobiście również maluje na jeden kolor - różowy/czerwony.
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siarka40 Nawet nie wiedziałam, że te budowy stopy mają fachowe nazwy
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
U mnie na targu zawsze stoją Panie z cukierni i mają różne wyroby. Biore takie kulki chrupiące obtaczane czekoladą to też Panie odradzają dawania je dzieciom bo to 'smażone na głębokim oleju'. Czasami nie chodzi tylko o to, że coś może nie być świeże ...
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko u mnie w piekarni codziennie jest pieczone świeże pieczywo i słodkie (drożdżówki, pączki) i dlatego tak mnie to irytuje. To co zostanie z poprzedniego dnia przeceniamy i wszystko leży w osobnym koszu. Nie sprzedajemy po normalnej cenie niczego co jest stare, a i tak się pytają o tą świeżość |
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#1849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i trzymam się tej interpretacji, bo takowe posiadam
|
|
#1850 |
|
Zakorzeniona
|
Właściciele sklepu może i skłamią, żeby wcisnąć towar, ale sprzedawczynie mówią mi zawsze szczerze. Jaki ich interes w tym, żeby ktoś kupił wadliwy towar? Żaden. Mnie odradziły raz pierogi z garmażerki mówiąc, że już któryś dzień leżą, często się zdarza, że jeśli coś jest lipawe, to mówią. Ale to w takich małych samoobsługowych sklepikach osiedlowych, bo np. w TESCO czy Biedronce to raczej nikt do klienta się nie odzywa.
Ej, a ja nigdy nie widziałam kogoś, kto ma dłuższy drugi palec u stopy i nie wiedziałam nawet, że tak można... Może dlatego, że mój pierwszy palec jest wyraźnie dłuższy i drugi musiałby być jakiś ogromny... Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-07-04 o 10:14 |
|
|
|
#1851 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzeniona
|
O matko, jak wpisałam "stopa grecka" w google, to mi wyskoczyło coś takiego: http://foto.m.onet.pl/_m/2279c6b479b...1e,14,19,0.jpg. W sumie dla mnie to nie wygląda zbyt ładnie... Ale na pewno są ładniejsze odmiany tych stóp
Mnie się moje stopy nie podobają, ale za to mam dłonie jak dziecka. Bardzo cienkie paluszki (obrączki i pierścionki rozmiar 8), cieniutki nadgarstek, przez co spadają mi wszystkie bransoletki i paznokcie mam zaokrąglone na kciuku i wskazującym, a na pozostałych kwadratowe Cuda.
|
|
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
To... drugi palec powinien być krótszy?! Mój drugi palec u stopy jest krótszy od największego a brat, który ten palec ma dłuższy całe dzieciństwo się ze mnie śmiał że mam głupie stopy
|
|
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1855 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
no, ponoc taka budowa jest najbardziej powszechna wsrod mieszkancow Europy Srodkowej, jesli wierzyc netowi.
Cytat:
.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-04 o 10:29 |
|
|
|
|
#1856 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzeniona
|
Haha może
A tak w temacie stóp, to pamiętam, że moja koleżanka miała złączone dwa palce u nogi i bardzo się tego wstydziła. Czy tego się nie da zoperować?
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam z tym u kilku lekarzy, ortopedy, chirurga, fizjoterapeuty i stwierdziłam, że dam synowi samemu podjąć decyzję, bo nie każdy ma z tym problem np. w necie widziałam, że jedna dziewczyna zrobiła sobie w tym miejscu tatuaż- taki rozpinany zamek, jak w spodniach Ma tak też wiele sławnych osób np. ten mlody aktor, chłopak Demi Moore
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzeniona
|
O matko, to faktycznie nieciekawie... Ale czy to nie sprawia trudności w chodzeniu albo w sporcie? Moja koleżanka w ogóle nienawidziła tego palca, więc w ogóle nie chciała o nim mówić.
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że dziewczynie to wieksze kompleksy może przynieść. Taki zabieg można przeprowadzić za darmo w ramach NFZ. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

podobnie w kontaktach z ludźmi stojącymi wyżej w 'hierarchii', ale wynika to z samej struktury języka. W Polsce, gdy zwracasz się do kogoś per pan/pani używasz czasownika w 3. osobie, i struktura składni wymusza użycie pana/pani w jednym zdaniu wielokrotnie. Tak samo jak ta forma "czy mogłaby ciocia/mama/babcia podać"... czuję, że to buduje dystans.
i również nie robię z tego tragedii