Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 10:09   #1621
N_tt
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze.

1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, jogurtu naturalnego, truskawek i łyżeczki miodu
herbata zielona z cytryną
2. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem
3. bułka grahamka taka sama co wyżej
4. schłodzony koktajl z jogurtu naturalnego i banana, kilkanaście orzechów laskowych
5. sałatka z makaronu, mozzarelli, piersi z kurczaka grillowanej w oliwie i przyprawach, pomidora, bazylii i oliwy z oliwek
herbata zielona z cytryną i miodem

cukierek owocowy taka jakby żelka
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:18   #1622
siostraelwa
Zadomowienie

Wczorajsze R/U:

Ś: owsianka-otrębianka na mleku i wodzie z syropem klonowym i truskawkami
2Ś: takie placuszki z jajek i otrąb z dżemikiem
3: jogurt nat duży z prażonymi migdałami, słonecznikiem, dynią i słonecznikiem + miodek (1 łyżeczka)
O: kotleciki z tuńczyka + surówa z 2óch marchewek i ogórka małosolnego
K: sałatka (pomiodry suszone, pomidory, sałata itd z olejem lnianym) + parówka Jedynka + kromeczka chlebka z soczewicą z twarogiem

woooooda, herbatki ze skrzypu i pokrzywy, inka z mlekiem

spacer, spacer i spacer

Czekam na ocenę
Bellamy: gdzieś zaginął mój post: pytałaś się o bmi, jest to 21.1
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:19   #1623
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze.

1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, jogurtu naturalnego, truskawek i łyżeczki miodu
herbata zielona z cytryną
2. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem
3. bułka grahamka taka sama co wyżej
4. schłodzony koktajl z jogurtu naturalnego i banana, kilkanaście orzechów laskowych
5. sałatka z makaronu, mozzarelli, piersi z kurczaka grillowanej w oliwie i przyprawach, pomidora, bazylii i oliwy z oliwek
herbata zielona z cytryną i miodem

cukierek owocowy taka jakby żelka
A gdzie obiad ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:46   #1624
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A gdzie obiad ?
A no, pewnie nie było jak zjeść itd itp....
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:56   #1625
mpati86
Zadomowienie

Nie mam ostatnio czasu i szczerze zapominam o jedzeniu, ale mam nadzieję, że nie jest aż tak źle, tym bardziej, że R:

1. kanapka: 2 kawałki chleba razowego z mnóstwem ziaren z serkiem waniliowym turek, kawa z mlekiem
2. kanapka jw. z sałatą lodową i szynką drobiową, 1 brzoskwinia, 1 jogurt bakoma gęsty naturalny 150g.; kawa z mlekiem
O: ryż brązowy, jajko sadzone na oliwie, kalafior
K: twarożek lekki cały z kukurydzą, czerwoną fasolą i marchewką
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-07-03 o 10:58
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:48   #1626
Narc
Wtajemniczenie

RrrRr

1. owsianka- szklanka mleka, 4 łyżki płatków (mieszanka żytnich i owsianych) z pestkami słonecznika, wiórkami kokosowymi, śliwkami suszonymi i połową banana
2. nie było bo późno wstałam ;]
3. duża porcja sałatki greckiej , kuczak podsmażony na oliwie z przyprawą gyros, kromka razowca
4. jogurt naturalny z orzechami
5. serek wiejski z krojoną szynką i pomidorem.
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:08   #1627
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
U (rowerowe):

I muesli z bakaliami na mleku; banan
15min ćwiczeń, 30min jazdy rowerem
II bułka sojowa z ziarnami z ricottą, rzodkiewkami i szczypiorem; jabłko i cappuccino czekoladowe
III kasza gryczana z kotletem mielonym i sałatka(sałata, pomidor, papryka, oliwki, oliwa z oliwek)
15min jazdy rowerem do sklepu
IV serek wiejski ze szczypiorem, rzodkiewkami i oliwkami; szkl. galaretki wiśniowej z wkrojonymi owocami;
ok. 25min rowerem i później spacer
V 4 kromki żytniego: 2 z twarogiem półtłustym i pomidorem,szczypiorem; 2- z masłem orzechowym; anatol z mlekiem.

zerknie ktoś? (Zaszalałam dziś z rowerem he he, a jutro tyłka nie będę czuła od niego )

ponawiam pytanko
jadłospis super, tak trzymaj! moje smaki
I jeśli tak będzie wyglądać twoje U, 5 (nie mniej!) ładnych posiłków, to aktywność jak jazda na rowerze czy ćwiczenia w domu jak najbardziej!
a jak długo byłas na P? na jakiej podstawie podjęłaś decyzję zejścia do U? twoje odp. będą pomocne dla mnie...w przyszłości
dziękuje za ocenę mojego ostatniego wstawionego jadlospisu..dobrze wiedzieć jak to wyglada z boku...wydaje Ci się mało, ale jak dla mnie to solidne P! w porównaniu jak jadłam jeszcze kilka tygodni temu..no i wciąż rozkręcam metabolizm, jest coraz lepiej

milka1224 dzięki za przepis, skorzystam niebawem napewno! jak tylko zniknie zupa pomidorowa mojej mamy, ja wjeżdżam z kremem pomidorowym!
a twój "imprezowy" jadłospis powala jak na imprezowy to wręcz wzorowy
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 16:56   #1628
dirtysoul
Raczkowanie

U:
Śniadanie: bułka grahamka z jajkiem, posmarowana twarożkiem rzodkiewkowym z rzodkiewką, zielonym ogórkiem, sałatą zieloną

Drugie śniadanie: ciasteczko daktylowe z przyprawami korzennymi dość spore,

3sałatki: z groszkiem, ogórkiem, czosnkiem, sosem czosnkowym na jog naturalnym i kurczakiem; z makaronem świderki 3 kolorowym razowym?, tuńczykiem, warzywami; warzywa na parze: kalafior, brokuły, marchewka

Obiad: chochla zupy pieczarkowej z 1/4 ziemniaka, 4 różyczki smażonego na oliwie kalafiora w bułce tartej

Podwieczorek: lód truskawkowy wodny, pucharek lodów bakaliowych śmietankowych z biedronki

Kolacja: owsianka( 3 łyżki płatków owsianych na 100ml mleka 1,5%), trochę owoców egzotycznych z puszki, 100g serka wiejskiego
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:04   #1629
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
UTRZYMANIE:

1. 3 nieduże przytostowane kromki chleba '7 ziaren':
- z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i miodem,
- z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym,
- z masłem orzechowym i plasterkami banana;
kawa zbożowa z mlekiem

2. Kilka młodych ziemniaczków z koperkiem; miseczka mizerii na jogurcie greckim; pierś z kurczaka duszona na maśle z cebulą, czosnkiem, pomidorem, bobem i świeżą bazylią

3. Pyszna miseczka : serek wiejski- cząstki mandarynki- maliny- mus ze zmrożonej połówki banana- garść orzechów włoskich- garść błonnika kokosowego; kalarepa do pochrupania

4. 2 kromki chleba jw. z serkiem śmietankowym, roszponką i:
- pokruszonymi kosteczkami fety, pomidorem, zieloną papryką, cebulką i świeżą bazylią,
- szynką (nie drobiową- nie wiem dlaczego, ale daaawno takiej nie jadłam- chyba jeszcze pozostałość przyzwyczajeń z diety ), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem

Slicznie... Skąd masz błonnik kokosowy

Moje

I serek wiejski+2 średnie brzoskwinie+ fura crunchy naturalnego+fistaszki (cały wypełniony po brzegi talerz obiadowy)

II opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie mlecznej Sonko, brzoskwinia, maliny, czereśnie

III micha makaronu z sosem jogurtowym

IV pełna micha a w niej: 1/2 kostki twarogu wymieszana z 2 małymi brzoskwiniami i dużą ilością granoli naturalnej ( wiem ze znowu to samo ale posmakowało mi to połączenie), rożek cytrynowy z Lidla

V będzie duża grahamka na pół
1/2 z twarogiem ze śmietaną, pomidorem ( z połowy kostki twarogu)
1/2 z masłem, sałatą serem topionym w plastrach z grzybami, gotowanym jajkiem na twardo i pomidorem
kubek napoju ryzowego Alpro i pewnie potem fistaszki przed telewizorem

Ostatnio granola mi smakuję i sypię jej na prawe dużo

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-07-03 o 19:17
Stary 2012-07-03, 19:23   #1630
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Teraz mój ;p

na czczo woda z cytryną i suszoną śliwką
-kanapka z żytniego razowca z masłem, sałatą, ketchupem, połową wiejskiego, kromka pszennego chlebka z masłem i małosolnym, reszta serka (200g) z corn flakes, cynamonem, siemieniem, małe,kruche ciastko
- tiny Toblerone ciemne, 2 kromki chałki z masłem orzechowym, miseczka porzeczek, agrestu, wiśni
- miska bogatego w mięso i kiełbasę bigosu z 2 kromkami chlebka, pół pszennej bułki z pasztetem i ketchupem, sałata z octem, pieprzem i sosem bbq (musiałam dojeść ;p)
- kilka marvitek, morela, kruche ciacha z orzechami ziemnymi
- znów kilka ciastek z mieszanki
- 3/4 sporej makreli wędzonej z sosem bbq, sałatka z pomidora, ogórka małosolnego, bazylii, kminku, octu, kubek barszczu czerwonego

1,5 litra mineralnej, kawa gorzka, parzona, mięta, rumianek, herbata czarna

Kolacja bez węgli gdyż sprawdzam czy po takowej mój brzuch będzie mniej "kłopotliwy" ale makrelka mnie nasyci

Prosze o zerknięcie
Stary 2012-07-03, 19:26   #1631
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
tak szczerze to mało, nawet pod lekkie eR podchodzi, tym bardziej, że tyle ćwiczysz i dużo nabiału chyba
mówisz mało a uwierz mi,że więcej nie dałam rady już wcisnąć, serio byłam najedzona,poza tym nie chcę tak odrazu drastycznie więcej jadać niż do tej pory,żeby z mojego U nie zrobiło się P, bo wagę mam ok, nie chcę utyć, tylko rozsądnie jeść by odzyskać @ i obejść się bez hormonów.

A tak wygląda moje dzisiejsze

U
6:00
omlet biszkoptowy (jajko,2 czubate łyżki mąki żytniej,łyżka otrębów owsianych,łyżeczka miodu,suszone rodzynki i wiśnie),na to serek ricotta i dżem niskosłodzony

8:30
jogurt jogobella light,jabłko

11:30(w pracy)
płatki musli "Sante IG" 4 łyżki,siemie lniane,łyżka otrębów pszennych,twaróg półtłusty,do tego truskawki i brzoskwinia

14:30
opakowanie serka wiejskiego z oliwkami i pomidor

gdzieś po drodze 3 plastry szynki drobiowej

17:30
mięsko mielone z indyka i trochę szynki drobiowej podsmażone z pieczarkami na oleju rzepakowym, sporo marchewki z groszkiem(gotowane), surówka z rzodkiewki,młodej kwaszonej kapusty i ogórków,skropione olejem rzepakowym

19:00
łyżeczka pestek słonecznika,2 łyżeczki dynii,garść nerkowców,pare rodzynek i na to tak na oko 2 spore kulki lodów,mleko z miodem i lnem mielonym

abs na brzuch i orbitrek (minimum 45 minut ale może pojeżdzę 60 minut)

jak to dziś wygląda?
Stary 2012-07-03, 19:29   #1632
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Teraz mój ;p

-kanapka z żytniego razowca z masłem, sałatą, ketchupem, połową wiejskiego, kromka pszennego chlebka z masłem i małosolnym, reszta serka (200g) z corn flakes, cynamonem, siemieniem, małe,kruche ciastko to ty 500g serek wiejski zjadłas na śniadanie ?
- tiny Toblerone ciemne, 2 kromki chałki z masłem orzechowym, miseczka porzeczek, agrestu, wiśni
- miska bogatego w mięso i kiełbasę bigosu z 2 kromkami chlebka, pół pszennej bułki z pasztetem i ketchupem, sałata z octem, pieprzem i sosem bbq (musiałam dojeść ;p)
- 3/4 sporej makreli wędzonej z sosem bbq, sałatka z pomidora, ogórka małosolnego, bazylii, kminku, octu, kubek barszczu czerwonego

Kolacja bez węgli gdyż sprawdzam czy po takowej mój brzuch będzie mniej "kłopotliwy" ale makrelka mnie nasyci

Prosze o zerknięcie
a co to za sos ? i W zamierzeniu U czy P ? Ale powiem ze ładnie jesz

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-07-03 o 19:37
Stary 2012-07-03, 19:41   #1633
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Slicznie... Skąd masz błonnik kokosowy

Moje

I serek wiejski+2 średnie brzoskwinie+ fura crunchy naturalnego+fistaszki (cały wypełniony po brzegi talerz obiadowy)

II opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie mlecznej Sonko, brzoskwinia, maliny, czereśnie

III micha makaronu z sosem jogurtowym

IV pełna micha a w niej: 1/2 kostki twarogu wymieszana z 2 małymi brzoskwiniami i dużą ilością granoli naturalnej ( wiem ze znowu to samo ale posmakowało mi to połączenie), rożek cytrynowy z Lidla

V będzie duża grahamka na pół
1/2 z twarogiem ze śmietaną, pomidorem ( z połowy kostki twarogu)
1/2 z masłem, sałatą serem topionym w plastrach z grzybami, gotowanym jajkiem na twardo i pomidorem
kubek napoju ryzowego Alpro i pewnie potem fistaszki przed telewizorem

Ostatnio granola mi smakuję i sypię jej na prawe dużo
Wcinaj granolę na zdrowie! A cały jadłospis jak zwykle pyszny Szkoda tylko, że w obiedzie brak warzyw, no ale zdarza się przecież

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Teraz mój ;p

-kanapka z żytniego razowca z masłem, sałatą, ketchupem, połową wiejskiego, kromka pszennego chlebka z masłem i małosolnym, reszta serka (200g) z corn flakes, cynamonem, siemieniem, małe,kruche ciastko

Prosze o zerknięcie
A tu drugi pyszny i wartościowy jadłospis Widzę, że dzisiaj sos bbq rządzi ;p

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:14   #1634
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Ervisha i lovelykate dziękuję za odpowiedzi

Sos oczywiście barbeque, uwielbiam go, jest wiele rzeczy do których bardzo mi podpasował ;p Na śniadanie cały serek liczył 200g nie dałabym rady pół kilo naraz wszamać acz pamiętam, że bywało, że ten 500g w dzień schodził, ot taka "serkowa faza".
Dziękuję za miłe słowa, wiecie- w głowie mi się poukładało i wywnioskowałam, że uwielbiam smacznie jeść,bawić się w komponowanie i próbowanie (np. dziś pierwszy raz jadłam wiejski z ketchupem,serio) pycha!

Waga powoli wzrasta,co jest moim celem, mam nadzieje, że przez te upały nie zmniejszy mi się apetyt i będzie lepiej.
Stary 2012-07-03, 20:27   #1635
Nutella_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nutella_1 Pokaż wiadomość
R
1. 2 jajka usmażone na teflonie, grahamka
2. mix sałat (z Biedry ), trochę mozzarelli - polane oliwą
3. ugotowana pierś kurczaka, trochę brązowego ryżu i warzyw na patelnię
4. serek homo, garść słonecznika, średniej wielkości marchewka (surowa)
5. wieśniak, 1/2 ogórka, kilka rzodkiewek
Mogę prosić o ocenę ?
Stary 2012-07-03, 20:33   #1636
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Wcinaj granolę na zdrowie! A cały jadłospis jak zwykle pyszny Szkoda tylko, że w obiedzie brak warzyw, no ale zdarza się przecież

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

A tu drugi pyszny i wartościowy jadłospis Widzę, że dzisiaj sos bbq rządzi ;p
Ugotowałam makaron i zrobiłam sobie sos a zapomniałam ze w zamrażalce mam szpinak, który moja mama sadziła w ogordzie i juz nie chciało mi sie go rozmrażać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Ervisha i lovelykate dziękuję za odpowiedzi

Sos oczywiście barbeque, uwielbiam go, jest wiele rzeczy do których bardzo mi podpasował ;p Na śniadanie cały serek liczył 200g nie dałabym rady pół kilo naraz wszamać acz pamiętam, że bywało, że ten 500g w dzień schodził, ot taka "serkowa faza".
Dziękuję za miłe słowa, wiecie- w głowie mi się poukładało i wywnioskowałam, że uwielbiam smacznie jeść,bawić się w komponowanie i próbowanie (np. dziś pierwszy raz jadłam wiejski z ketchupem,serio) pycha!

Waga powoli wzrasta,co jest moim celem, mam nadzieje, że przez te upały nie zmniejszy mi się apetyt i będzie lepiej.
A ja źle zrozumiałam

A gdzie kupujesz ten sos ?

Stary 2012-07-03, 20:36   #1637
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
mówisz mało a uwierz mi,że więcej nie dałam rady już wcisnąć, serio byłam najedzona,poza tym nie chcę tak odrazu drastycznie więcej jadać niż do tej pory,żeby z mojego U nie zrobiło się P, bo wagę mam ok, nie chcę utyć, tylko rozsądnie jeść by odzyskać @ i obejść się bez hormonów.

U
omlet biszkoptowy (jajko,2 czubate łyżki mąki żytniej,łyżka otrębów owsianych,łyżeczka miodu,suszone rodzynki i wiśnie),na to serek ricotta i dżem niskosłodzony

płatki musli "Sante IG" 4 łyżki,siemie lniane,łyżka otrębów pszennych,twaróg półtłusty,do tego truskawki i brzoskwinia

mięsko mielone z indyka i trochę szynki drobiowej podsmażone z pieczarkami na oleju rzepakowym, sporo marchewki z groszkiem(gotowane), surówka z rzodkiewki,młodej kwaszonej kapusty i ogórków,skropione olejem rzepakowym

łyżeczka pestek słonecznika,2 łyżeczki dynii,garść nerkowców,pare rodzynek i na to tak na oko 2 spore kulki lodów,mleko z miodem i lnem mielonym

jak to dziś wygląda?
chcesz odzyskać okres jedząc ~1500 kcal? nie wiem ile tu jest, ale pisałaś że jadłaś na U gdzieś tyle? Wątpię, by w ten sposób wrócił, chociaż oczywiście tego Ci życzę
Cytat:
Napisane przez Bloody_
UTRZYMANIE:

1. 3 nieduże przytostowane kromki chleba '7 ziaren':
- z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i miodem,
- z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym,
- z masłem orzechowym i plasterkami banana;
kawa zbożowa z mlekiem domowy twarożek... mniam

2. Kilka młodych ziemniaczków z koperkiem; miseczka mizerii na jogurcie greckim; pierś z kurczaka duszona na maśle z cebulą, czosnkiem, pomidorem, bobem i świeżą bazylią z bobem? ciekawie, podoba mi się

3. Pyszna miseczka : serek wiejski- cząstki mandarynki- maliny- mus ze zmrożonej połówki banana- garść orzechów włoskich- garść błonnika kokosowego; kalarepa do pochrupania ah ten zblendowany banan

4. 2 kromki chleba jw. z serkiem śmietankowym, roszponką i:
- pokruszonymi kosteczkami fety, pomidorem, zieloną papryką, cebulką i świeżą bazylią, feta! chyba z rok nie jadłam
- szynką (nie drobiową- nie wiem dlaczego, ale daaawno takiej nie jadłam- chyba jeszcze pozostałość przyzwyczajeń z diety ), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem ta kanapka musiała być pycha, majonez rządzi

Ty wiesz, że super

może moje U
I. Kasza pęczak z jabłkiem, suszonymi: żurawiną i wiśniami, migdałami, miodem, cynamonem i jogurtem naturalnym
II. zupa jarzynowa ( groszek, ziemniaki, włoszczyzna, kalarepa)
młoda kapusta duszona z boczkiem, kawałkami mięsa z łopatki wieprzowej, marchewką i koperkiem + ziemniaki
wpadły: 4 morele, 4 nektarynki
III. Bułka dyniowa na pół - gruubo z ricottą, pomidorem i oregano/- z masłem, schabem wędzonym, sałatą, pomidorem i szczypiorem + jajko na miękko z solą
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:51   #1638
Phynn
Zakorzenienie

dzisiejsze U
1; bułka orkiszowa z masłem, twarożkiem oliwkowym, gotowanym jajkiem i pomidorem
duża parzona kawa z mlekiem
gruszka
2; gotowana pierś z kurczaka, buraczki, mizeria
3; kilka wafli ryżowych, lód rożek cytrynowy
kawa mrożona ale taka domowa, bez zbędnych dodatków, na chudym mleku
4; serek wiejski z otrębami, rodzynkami i cynamonem

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:53   #1639
N_tt
Raczkowanie

Dziś:

1. bułka grahamka z masłem, 2 jaja rozmiar L :P na miękko, sałata, pomidor, herbata zielona z cytryną i miodem
2. banan (w biegu)
3. talerz zupy krem warzywnej tej co ostatnio
pierś z kurczaka grillowana w oliwie i przyprawach, ziemniaki z koperkiem, kalafiora gotowanego sporo
4. deser warstwowy (jogurt naturalny (razem cały 180 g), zmiksowany banan, jogurt naturalny, zmiksowane truskawki,. jogurt naturalny, łyżeczka kakao ciemnego pyyycha wyszło, mamie też zrobiłam ;D), garść orzechów laskowych
5. 2 duże kromki chleba żytnio-pszennego (1 kromka ok 50 g) z masłem: 1 z 2 plastrami polędwicy miodowej, rzodkiewką; 2 z twarożkiem domowym 150g, pomidorem, ogórkiem, herbata zielona z cytryną i miodem

cukierek owocowy (żelka)

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-07-03 o 21:56
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:01   #1640
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
Wczorajsze R/U:

Ś: owsianka-otrębianka na mleku i wodzie z syropem klonowym i truskawkami
2Ś: takie placuszki z jajek i otrąb z dżemikiem
3: jogurt nat duży z prażonymi migdałami, słonecznikiem, dynią i słonecznikiem + miodek (1 łyżeczka)
O: kotleciki z tuńczyka + surówa z 2óch marchewek i ogórka małosolnego
K: sałatka (pomiodry suszone, pomidory, sałata itd z olejem lnianym) + parówka Jedynka + kromeczka chlebka z soczewicą z twarogiem

woooooda, herbatki ze skrzypu i pokrzywy, inka z mlekiem

spacer, spacer i spacer

Czekam na ocenę
Bellamy: gdzieś zaginął mój post: pytałaś się o bmi, jest to 21.1
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:04   #1641
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z serami pleśniowymi, sałatą i pomidorem

Do kawy: gruszka pokrojona w kostkę, posypana cynamonem i imbirem

Obiad: zupa z botwinki z kawałkami mięsa z ćwiartki kurczaka, marchwią i ziołami (2 pełne talerze); jajo sadzone i duszone ziemniaki

Przekąska: brzoskwinia

Podwieczorek: miseczka wiśni z plastrem chudego twarogu ze szczyptą naturalnego kakao, udekorowana orzechami włoskimi i chrupkami zbożowymi orzechowo-czekoladowymi

Kolacja: miseczka chudego twarogu z rzodkiewkami i olejem lnianym; mała kromka chleba jw. z masłem

Do picia: woda źródlana, herbata zielona, owocowa, ziołowa, kawa czarna i zbożowa

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość

U

jak to dziś wygląda?
Czasem nie da się obejść bez hormonów. Po prostu podpowiadają organizmowi, jak ma działać. Chodzisz do endokrynologa?
Jadłospis jest ładny, wartościowy. Ale widać, że trochę asekuracyjnie jesz. Wpuść więcej luzu No i dałabym więcej węgli złożonych.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-03 o 22:19
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:05   #1642
CurlyKarolina
Raczkowanie

ś: shake proteinowy
II ś: jogurt danone brzoskwiniowy (skończyły się naturalne) + jabłko
o: ryż, warzywa i pierś z kurczaka
k: arbuz

Dziś bez przekąski między obiadem a kolacją, bo nie było już czasu.
Do tego mnóstwo wody... taki upał, że nic tylko woda i woda.

20 kilo w dół.
TeamNeverGiveUp

BLOG
http://curlykarolina.blogspot.com/
FACEBOOK
https://www.facebook.com/CurlyKarolina
INSTAGRAM
http://instagram.com/karolina_rocky
CurlyKarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:23   #1643
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CurlyKarolina Pokaż wiadomość

To chyba jakiś żart?

Stary 2012-07-03, 22:27   #1644
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
To chyba jakiś żart?
Poa alpina, a ja mam do Ciebie pytanko, bo kojarzę, że byłaś nie dawno na praktykach i coś mówiłaś....
właśnie ja się wybieram niedługo i wiem, że nie będę miała możliwości sobie gotować, jak przetrwać te 3 tygodnie?? jak sobie radziłaś??

coś polecasz? coś doradzisz?? jako doświadczonaw tym temacie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 22:47   #1645
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Poa alpina, a ja mam do Ciebie pytanko, bo kojarzę, że byłaś nie dawno na praktykach i coś mówiłaś....
właśnie ja się wybieram niedługo i wiem, że nie będę miała możliwości sobie gotować, jak przetrwać te 3 tygodnie?? jak sobie radziłaś??

coś polecasz? coś doradzisz?? jako doświadczonaw tym temacie
Z chęcią odpowiem To było moje trzecie miejsce, gdzie byłam na praktykach: na pierwszych jadłam najlepiej, ale też chyba za bardzo przesadzałam z tym, żeby dobrze to wyglądało. Na drugich zaś w ogóle nie jadłam ciepłych posiłków, a było to zimą Teraz jakoś to wszystko wypośrodkowałam, a przy tym nie wydałam dużo kasy. Fakt - jadłam bardzo mało owoców i warzyw (drogie lub brak), ale nie chodziłam głodna i śmieci w sumie też nie jadłam.
Wstawałam przed 6stą do pracy i aby jeść sycące śniadania, zaopatrzyłam się w kilogramowe wiaderko serka homo (w 3 tygodnie zużyłam 2 takie), zabrałam ze sobą z domu płatki, orzechy, suszone owoce - no i jadłam taki mix. Między 10 a 11stą była przerwa na posiłek, wtedy jadłam przyrządzone wieczór wcześniej kanapki z serkami/pasztetem i rzodkiewkami. Czasem zostawiałam jedną kanapkę i jadłam około 13stej. Zazwyczaj o 15stej koniec pracy, po wzięciu prysznica w domu szykowałam sobie obiad. Znalazłam patent na bardzo sycący, tani i w sumie także smaczny (o dziwo) obiad: kupiłam zapas kaszy jęczmiennej w woreczkach oraz puszek szprotek w sosie pomidorowym (najtańsza konserwa rybna). Gorąca kasza (dysponowałam kuchenką) ze szprotkami syciła na tyle, że zazwyczaj na kolację jadłam już tylko jakąś małą kromkę chleba, albo jak był upał, to szłam na lody. I tak jadałam zazwyczaj. Parę razy na obiad miałam np. słoik gołąbków czy fasolki po bretońsku, a 2 razy zaszalałam i byłam na pysznej pizzy na razowym spodzie Czyli generalnie całe praktyki = bardzo ekonomiczne jedzenie, ale przeżyłam i mam się dobrze

Stary 2012-07-03, 23:10   #1646
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CurlyKarolina Pokaż wiadomość

za mało białka, nie ma tłuszczów , arbuz to nie posiłek, woda to też nie posiłek, tak samo jak i proteinowy drink. ja tu widzę w sumie 1 posiłek a nie 4-5
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:22   #1647
feelsoclose
Raczkowanie

Hej, do tej pory tylko obserwowałam wątek, ale teraz nieśmiało poproszę o ocenę mojego jadłospisu na P

1. 3 pełnoziarniste naleśniki z:
- masłem orzechowym i połową banana
- twarogiem półtłustym i zgniecionymi truskawkami
- dżemem malinowym domowej roboty

Do tego wypiłam 1,5szklanki kakao

2. 3 kromki razowca z:
- masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
- twarogiem półtłustym i dżemem domowym
- masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem

3. Serek wiejski a do tego duże jabłko i około 80g nerkowców

4. Zupa jarzynowa (ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa, groszek, kalafior) i brązowy ryż z piersią z kurczaka

5. jakieś 200g bobu + pół tabliczki milki (miałam mega ochotę)

6. serek wiejski, 2jajka na twardo i do tego kromka razowca z ogórkiem i rzodkiewką

jak to wygląda?
feelsoclose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 06:23   #1648
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
A ja źle zrozumiałam

A gdzie kupujesz ten sos ?
Ok, a może ja niejasno napisałam

Sos kupuję często z Develey, czasem Heinz jak znajdę, pycha! Super jest też ten z McDonalds wydawany do nuggetsów ;p Raz nawet pokusiłam się o zrobienie własnego przy okazji grillowania i robił też za marynatę do kurczaka z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe44863.html .
Stary 2012-07-04, 09:37   #1649
anpapi
Zadomowienie

wczorajsze U:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta
przed Ś: garstka płatków z rodzynkami i mlekiem
Ś: kaszka orkiszowa z płatkami gryczanymi i lnem mielonym na wodzie i mleku (z 1łyżeczką proszku budyniowego malinowego) z galaretką truskawkową i truskawkami, serkiem wiejskim, czekoladowo-miętowym ryżem mlecznym, dżemem porzeczkowym i poppingiem z amarantusa (zdjęcie na blogu )
IIŚ: 3 pierogi z jagodami polane jogurtem naturalnym i serkiem wiejskim (zjadłabym więcej, ale mi nie smakowały:/), brzoskwinia, orzechy włoskie i fistaszki
ponad godzina na rowerze + ABS
O: mój dziwny wymysł naleśnik z mikrofali (1 jajko, 2 łyżki otrąb, trochę mleka, odrobina proszku do pieczenia i zioła) z ketchupem, parówką sojową z chili, papryką i kukurydzą
K: 2 roladki z szynki pieczonej, a w nich sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, kukurydza, ser feta/śmietankowy ze szczypiorkiem
do picia czerwona herbata, sok z pokrzywy, 1,5l zielonej herbaty, 1l wody

i jeszcze proszę Was o poradę. ostatnio odrobinę schudłam (nie wiem ile, bo od marca się nie ważyłam, ale widzę po ubraniach, spora częśc stała się za duża), ale ilościowo cały czas jem tak samo, to pewnie przez to, że od ponad 3 tygodni biegam 2-3 razy w tygodniu i zastanawiam się, co teraz zrobic. bo walczę o odzyskanie okresu, więc nie mogę już chudnąc, nie zaszkodziłoby nawet, gdybym odrobinę przytyła, ale nie za bardzo wiem, gdzie w takim jadłospisie coś pododawac... mogę prosic o porady?
Stary 2012-07-04, 09:47   #1650
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feelsoclose Pokaż wiadomość
Hej, do tej pory tylko obserwowałam wątek, ale teraz nieśmiało poproszę o ocenę mojego jadłospisu na P

1. 3 pełnoziarniste naleśniki z:
- masłem orzechowym i połową banana
- twarogiem półtłustym i zgniecionymi truskawkami
- dżemem malinowym domowej roboty mogłas już banana całego zjesc bo potem sie psuje

Do tego wypiłam 1,5szklanki kakao słodzone ?

2. 3 kromki razowca z:
- masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
- twarogiem półtłustym i dżemem domowym
- masłem, jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem

3. Serek wiejski a do tego duże jabłko i około 80g nerkowców

4. Zupa jarzynowa (ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa, groszek, kalafior) i brązowy ryż z piersią z kurczaka jak nie było to postne tylko do ryżu z kurczakiem była jakaś oliwa lub sos to ok

5. jakieś 200g bobu + pół tabliczki milki (miałam mega ochotę)

6. serek wiejski, 2jajka na twardo i do tego kromka razowca z ogórkiem i rzodkiewką na chleb powinno być masło i 2 kromki

jak to wygląda?
Moim zdaniem ladnie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Ok, a może ja niejasno napisałam

Sos kupuję często z Develey, czasem Heinz jak znajdę, pycha! Super jest też ten z McDonalds wydawany do nuggetsów ;p Raz nawet pokusiłam się o zrobienie własnego przy okazji grillowania i robił też za marynatę do kurczaka z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe44863.html .
dziękuję

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
U

Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z serami pleśniowymi, sałatą i pomidorem

Do kawy: gruszka pokrojona w kostkę, posypana cynamonem i imbirem

Obiad: zupa z botwinki z kawałkami mięsa z ćwiartki kurczaka, marchwią i ziołami (2 pełne talerze); jajo sadzone i duszone ziemniaki

Przekąska: brzoskwinia

Podwieczorek: miseczka wiśni z plastrem chudego twarogu ze szczyptą naturalnego kakao, udekorowana orzechami włoskimi i chrupkami zbożowymi orzechowo-czekoladowymi

Kolacja: miseczka chudego twarogu z rzodkiewkami i olejem lnianym; mała kromka chleba jw. z masłem

Do picia: woda źródlana, herbata zielona, owocowa, ziołowa, kawa czarna i zbożowa

Czasem nie da się obejść bez hormonów. Po prostu podpowiadają organizmowi, jak ma działać. Chodzisz do endokrynologa?
Jadłospis jest ładny, wartościowy. Ale widać, że trochę asekuracyjnie jesz. Wpuść więcej luzu No i dałabym więcej węgli złożonych.
Jak zwykle pysznie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości