|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam!
Ja już jestem głupia. Małej wyskoczyła na plecach wysypka. Różowe plamki, zupełnie głądkie. Czyli co, koniec trzydniówki? Czy potówki? sama nie wiem o co chodzi. ![]() patik ja też źle znoszę upały. nie ma zupełnie czym oddychac. Muszę zainwestować w wiatrak. eve- jak tata? oliweczka- oj jak ja sobie przypomne jak pucham pod koniec ciąży, skóra na stopach aż mi się świeciła takie miałam bańki. Współczuje madziulka, ale masz sprytnego syna. Jestem pełna podziwu..
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
coś tam mi świta jak przez mgłę
![]() To mało nauczyć dziecko picia przez słomkę? DUŻO
|
|
|
|
#4713 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!!
Cytat:
Cytat:
![]() jaką kiedy na ile pisz??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana to by była radość!! my jutro jedziemy do Zakopca ale tylko do niedzieli mój numer jest w klubieCytat:
hmmm mi coś się chyba kojarzy :rolleye s:o nowa mama !! Bry nie wiem jak tak długo się uchowałaś w tych krzaczorach chyba mi coś za plecami wyrosło
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ogłaszam że od dziś jestem na urlopie ![]()
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie najlepsze jest to, że nie pamiętam na co wysyłałam czy na sprzedawce czy na zastępce kierownika, rozmawiała babka ze mną przez telefon i interesowało ją w sumie tylko to co robiłam jako kierownik ( bez papierka) w poprzedniej pracy, tzn pełniłam funkcje PO, ma dzwonić jeszcze i mamy się umówić na rozmowę kwalifikacyjną.
Emilie nie ma ani salmoneli ani e-coli dzisiaj idziemy na 16stą z wynikami do doktorka, na moje oko załapała wirusa, a Ja jej dawałam nurofen na zęby i to chyba podrażniło jelitka Popłakałam się ze szczęścia jak zobaczyłam że nie ma tych dziadostw ! Dałam jej wczoraj kostke czekolady gorzkiej aby kupkę zatwardzić i dzisiaj mamy wysypkę a jak jadła merci to jej nic nie było...Lili Ja kiedyś kupiłam jej tego misia,ale sama go zjadłam. Nie podobał mi się skład.Daję Emilie moje ciasta,owoce, dzisiaj kupiłam w Biedronce paluszki junior i wcina je aż uszy jej się trzęsą, jadła nawet sucharki ale to w formie aby kupka była lepsza. |
|
|
|
#4716 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Zosieńko - sto lat w dniu 11. miesięcznicy U nas upał nieziemski, więc karmimy się przy wentylatorze. Tylko tak, żeby Tymonek go nie widział, bo od wczoraj to jego największy przyjaciel i fascynacja Siedzi przy nim godzinami, gada, liże, przewraca, wspina się - szał ciał ![]() Dziś przyszła książka "Mądrzy rodzice". Bardzo na nią czekałam i po przejrzeniu kilku stron zapowiada się fajnie ![]() Cytat:
![]() A Ty ją polubiłaś? Cytat:
![]() 2. Dzięki Patyczku, zaraz obejrzę Mi z Wawy najbardziej podoba się ta: http://najkaphotography.blogspot.com...9ca%20Warszawa A w ogóle to ta, ale ona z Krakowa: http://basiazachwieja.pl/blog/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pierwszym zdjęciu to wykapana mama :ehem Szymula-Zębula Cytat:
![]() Agadus, a jak z mężem? Brawa dla Nati ![]() A powiedzcie mi dziewczyny, jak nauczyć picia ze słomki? Wczoraj mu dałam na próbę, to ją gryzł, żuł, ale nie załapał, żeby zassać. Nie wiem, jak go do tego zachęcić? Czekać na przypadek? No to od dzisiaj całe dnie z nami siedzisz ![]() Wodaqua nam zaginęła
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
2 tygodnie?
To wspaniale!!! Odpoczniesz sobie(powiedzmy )Cytat:
Świetne wieści o Emilie Teraz już jest wszystko ok? Ja kiedyś Julci dałam tego misia lubisia w sklepie, bo mi się dziecko rozpłakało i tak się ufafluniła tym nadzieniem, że potem we dwoje ją czyściliśmy, ale za to ile radochy było
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Raczkowanie
|
witam się
![]() zasiadam do was z czeresienkami ![]() wypozyczyliśmy wczoraj z tż film na miły wieczor i oboje zasneliśmy ![]() Cytat:
to co zazwyczaj my jemy danego dnia, i gdy jesteśmy w sklepie za każdym razem coś tam innego dla urozmaicenia staram się kupić, z owoców nowości jadł wczoraj nektarynek, przedwczoraj brzoskwinie, czeresnie,borowki. Z grila to wcinał cukienie aż się poplakał jak już nie dalam a wczoraj wcinał oliwki aż miło, krzywil się strasznie bo to przecież wytrawny smak ale nie nadażał brać z miseczki aż mu zabrałam bo na pierwszy raz to może za dużo wogole to uwielbiam jak je te smaki, mój mały koneser wloskiej kuchni a Jezdzca fiu fiu zachęcasz zachęcasz już chyba wiem ze to bedzie moja z kolejnych do przeczytania książek![]() Rysiki mi się wydaje że yto mogla być jednak trzydniówka, mialam Ci pisac że u nas bylo tak samo, temp 40,6... lekarka moze sie wystraszyla temperatury i dla spokoju przepisala też inny lek bo przecież nie robiliście zadnego badania na jakies bakterie? u nas też tylko lekka wysypka potem była. You Lila slodziakowa ze slodziakową jaogdzianką Dzieciaczki z Telikowa super!! i powiem Wam ze jestem pod wrażeniem tego miejsca ile tam sprzętow dla dzieci, to w stolicy trudno o takie miejsce ostatnio probowałam się umowic i lipa pod tym kątem ![]() Natka Dominik jak on pozuje! model! Patki Sarita piękna uroda! no i Szymek w swoim krolestwie łożeczku akrobata
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczko
![]() Właśnie się tak zastanawiałam, czy Brumek wybrumkował z Tymciem na spacer w ten upał, czy nie. ![]() O której mniej więcej wychodzicie jak jest taki upał?(ale ja to mam dylematy )Moja Julcia póki co siedzi w domku, a dzisiaj Ją babcia odwiedziła-mówiłam Wam, że zdała prawko za pierwszym razem? moja krew
|
|
|
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2) czekamy na recenzje jak coś mądrego wyczytasz od razu pisz ![]() 3) u nas zaiskrzyło od razu tak jakoś samoistnie wiem że pewnie nie chcesz dawać soczków, ale mi się wydaje że mogłabyś kupić jeden na próbe bo z kartonika najłatwiej załapać słomke a potem to juz ze szkalnki wode moj hektolitrami moze pić bo o tą słomke chodzi![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- madzi1k1 fajne zdjęcia w basenku widać radocha ![]() Zosia sto latek! |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
My wieczorem oglądaliśmy Sztos 2
Dziś chyba też coś włączymy.Kupiłam arbuza w Auchan zero smaku i milon pestek ![]() kurdekurdekurde ciągle pada, na spacer iść nie można bo zaraz jesteśmy całe mokre (probowałam już 2 razy). Sarenka w domu nie myśli spać, a jest już tak zmęczona, że o własne nogi sie przewraca ![]() Obiad: dla nas: makaron z truskawkami dla Sarena: ziemniaczki z kurczakiem i buraczkami |
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Zaneta super wiesci!
a o pracy to nawet sobie nie wyobrazasz jak ja bym chcial zeby do mnie przyszła jakaś propozycja baaaardzo a powiedz zastanawiasz się bo nie wiesz jeszcze jakie warunki? czy masz dylemat jak z Emilie czy i z kim ją zostawić? chcialabys juz isc do pracy czy jeszcze posiedzić z Emi w domu? ja to bym chciala jedno i drugie szkoda ze tak się nie da ![]() a zdjęcia wczorajsze mi nasuwają tylko na myśl - zlot w warszawie!! |
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdziemy koło 16 i potem jeszcze wieczorkiem pewnie, ok. 19, na plac zabaw, jak co dzień ![]() Cytat:
![]() Nie byłam tam nigdy, ale robiłam kiedyś wywiad w tej sprawie Kilka fajnych to:http://www.kalimba.pl/flash_pl/ http://pomponart.pl/?page_id=81&lang=pl https://www.facebook.com/dziecinada A tu podsumowanie nawet jakieś jest ![]() http://dziecisawazne.pl/kluby-kawiar...i-w-warszawie/
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a obiadek u was mniam mniam lubie! |
|
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek z tż już ok, dzięki
a picia przez słomkę nauczyłam tak,że zaczełam od przecięcia słomki na pół,żeby była krótsza, zanurzyłam słomkę w wodzie i jeden koniec zatkałam palcem a drugi wsadziłam do buźki i jak juz była w buzi to puściłam ten drugi koniec żeby woda wleciała prosto do buzi, żeby Nati wiedziała o co chodzi, a później to pokazałam sama jak trzeba trzymać usta i jakoś poszlo, już 4 dni tak sama pije ze slomki, wcześniej też gryzła( oj wyszło maslo maślane, ale wiem,że zrozumiesz )Żaneta to dobrze że z Emi wszystko dobrze Żaneta co do choroby lokomocyjnej nie pomogę, u nas nikt nie choruje , a może w aptece są jakieś kropelki dla takich maluchów |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszylam sie chyba ze u nas chlodniej... duchota taka ze masakra...
Na szczescie juz posprzatane, poodkurzane, lazienka wyszorowana, podlogi pozmywane Musze isc do pralni ale mi sie nie chce!Ide pokrecic hula hop poki Lili śpi
|
|
|
|
#4727 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dominik tez nie wie o co chodzi ze słomką. Muszę spróbować z soczkiem w kartoniku.
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
No to ustalajmy datę na zlot w Wawie itd, kto się zajmie organizacją?
Leżę plackiem, zero sił. sflaczała dosłownie.Na obiad ziemniaki i pałki z kurczaka i pomidory w śmietanie ( wstyd mi, ale jestem tak leniwa, wszystko aby szybko i się nie napracować). Czy Saren mogę dać zupę którą ugotowałam przedwczoraj wieczorem? czy za długo stoi? jak myślicie? Zaneta to super że nie ma tego dziadostwa! Ja czekam na wyniki moczu...jeszcze z godzinę.
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
1. Wejdź na stronę http://www.zus.pl/
2. Wybierz wirtualnego doradcę, włącz dźwięk. 3.Zapytaj "Do you speak English?"
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Laski HELP
![]() Co kupić na 5 urodziny dziewczynce, tak w rozsądnej kwocie do 60 zł ? Co z gier planszowych ? Spadające małpki ? http://allegro.pl/mattel-gra-spadaja...438933695.html Zgadnij kto ? http://allegro.pl/bb-imc-gra-gormiti...436522055.html Jajo ?http://allegro.pl/gra-zbuduj-mur-wal...436651912.html Potwór ?http://allegro.pl/ciasteczkowy-potwo...436716593.html
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Zaległe życzonka roczkowe od ciotki i Krystianka dla SarenkiKrzysia Szymka Kajool i Szymka Dziubkowego Jasia Zuziaka
I dzisiejsze miesiecznicowe dla Zosi dla Zanki kierowniczki ![]() Brumku bede tak dlugo z Wami aż Krystianek mi laptopa nie zamknie ![]() Oliweczka nie 2 tygodnie ale 4 !!!!!!!! coś jeszcze miałam pisać ale ta skleroza w połączeniu z upałami
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli stała w lodówce, to możesz. |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarka pije z bidonu, ale tylko tak dla rozrywki, w te upały wieksze ilości picia podaje jednak z butli ![]() I mamy nowy wózek jakby Nuna zawiodła :P |
|
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!!! Właśnie przyszły mi kosmetyki z konkursu klikowego
Jeszcze raz dziękuję za pomoc!!!
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) miała wielka radoche własnie z tych spadających małpek, lubi też układać puzzle, albo bawic się z modelina.
|
|
|
|
|
#4736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Shirka kuno kochana jak Ty pięknie kłamiesz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() stanowczo za drogo się ceni w-wa w biletach pkp a autem w życiu bym się do stolicy nie wybrała Cytat:
siedzę, mieszkanko posprzątane , mały śpi a mąż robi makaronową patelnię na obiad w niedzielę impreza , ozoby kupione tort zamówiony ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
przy butelkach książe kazał sobie je trzymac
|
||||
|
|
|
#4737 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj próbowaliśmy pić wodę z butelki i ze szklanki tą słomką. I sama słomka jest super, sama woda też, ale razem nie chcą iść w parze ![]() Cytat:
![]() Wczoraj robiłam tak samo, tzn. nie obcięłam słomki, ale zatykałam i puszczałam mu do buzi. Ale nie załapał. Pewnie trzeba więcej poćwiczyć ![]() Ambitnaś ![]() Cytat:
A jeśli chcesz coś sprawdzonego to na 100% polecam (i na pewno nasza Monia też ) książkę "Jak mówić, żeby dzieci na słuchały": http://merlin.pl/Jak-mowic-zeby-dzie....html#fullinfo. Świetna!Nie taka jak te wszystkie popularne podręczniki, pełne złotych rad i nijak sie mające do rzeczywistości. Toon robi odwrotnie niż Tymuś, bo ten próbuje otwierać bardziej niż się da i nieraz mi juz prawie wyłamał klapkę od laptopa ![]() [QUOTE=CarmelaSoprano;3510 0791 I mamy nowy wózek jakby Nuna zawiodła :P[/QUOTE] Ikea rules ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Rysiki przy trzydniówce włąśnie takie drobne różowe plamki mieliśmy
Brumek na urlop jedziemy chyba 13 - w kieleckie najpierw, a potem na 22 do mojej rodziny, bo akurat chrzciny będą. Wentylatory i wszelkie wiatraki to u nas hity - najlepiej, żeby się dało złapać albo stać jak najbliżej. A w parku dużo bywamy, bo jest tam najprzyjemniej przy takich upałach. Zanka czytałąm, ale nie wiem gdzie, że małym dzieciom na chorobę lokomocyjną podaje się środki na bazie imbiru, bo te tradycyjne inaczej na nie działają, ale więcej nie pomogę... ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Patryk pije wodę z bidonu, ale dla niego to zabawa, więc przy okazji siebie tez obleje. Nawet dość szybko załapał, o co chodzi. Ostatnio znowu spróbowaliśmy z kubkiem niekapkiem i tym razem już załapał. Super zdjęcia ze spotkania Shira będziecie w samym Zakopanem czy gdzieś w okolicach mieszkać? |
|
|
|
#4739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo my też nadal na piersi, ale na spacerach nie wyskakuje już z bluzek tylko noszę zawsze butlę ze smokiem z wodą - młody dopiero z miesiąc temu zaczął z butli wodę pić. Wcześniej prędzej pił ze zwykłej plastikowej butelki lub zwykłego kubka, ale zawsze był cały oblany przy okazji. Niekapek i bidon ze słomką nadal jedynie jako gryzaki służą ![]() W końcu dojechał kurier z fotelikiem samochodowym - wczoraj cały dzień czekałam. Koty już poszarpały pazurami karton
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Toska my tez ciagle karmimy się UU, ale ja na spacerach też karmię, bo mój Mały to nawet wodę przepija mlekiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

)
kochana to by była radość!! my jutro jedziemy do Zakopca ale tylko do niedzieli mój numer jest w klubie
Ala od rana miała biegunkę

a jak jadła merci to jej nic nie było...

wogole to uwielbiam jak je te smaki, mój mały koneser wloskiej kuchni
zero smaku i milon pestek 
zębole

Zakończone: 2