|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Piękne mamuśki i dzieciaki
![]() Cytat:
Ja mam jakoś zakodowane, że przepuklina od noszenia ciężkich rzeczy, ale przecież to maleństwo, więc zapytałam wujka google i oto co znalazłam https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,1482.html Wygląda na to, że nic strasznego, więc spokojnie
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Mimo tego, że Radek chce bić mamusię to i tak jest słodziaczkiem
![]() Żebyście widziały jak on bajeczki czyta! siedzi, kartkuje książeczkę, paluszkiem pokazuje zwierzątka i mruczy. Mamy kilka z tej serii z Okruszkiem: http://www.google.pl/search?q=okrusz...LfLP4QT3wonzCQ i kilka z tej serii: http://www.google.pl/imgres?q=obrazk...99&tx=45&ty=17 |
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Uff moje dziecko dopiero padło, tż chyba nie wierzył jak ostatnio mówiłam że Hania zasypia o 23.
Teraz miał okazję się nią zajmować i myślałam , że pierwszy padnie.![]() Ale ilość tematów , wybór był baaaardzo ciężki.Rysiki, Brunetko, zdrówka dla dziewczynek. ![]() You, uśmiałam się z jagodziankowego potwora Lilkowego. Twoja córcia to cały tż. Lili, to samo chciałam napisać, że Jasiowi chyba też czupryna jaśnieje? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-03 o 23:20 |
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Zobaczymy co usg wykaże. |
|
|
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie jeździec trochę erotyczny ![]() Pępek - Lililaj nie martw sie u nas tez często jeszcze jest taka wydzielina- swoją droga śmierdzące bardzo( tak tak a my to z tztem wachamy z zachwytem) Brumeczku dzieci już przejawialy zainteresowanie sobą choć po jakimś czasie każdy już chciał sie zając czymś innym. Niesamowity widok jak Ewa b Glaskała Jaśka albo jak JasieK chciał złapać Karolcie za noska No oci.pieje z tym slownikiem w ipadzie- wszystko przekreca jakbym ulłomna była
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, nie zacytowąło mi Ciebie 2 razy
Gratuluję nowej pracy!!!![]() Ile tytułów! Ciężki wybór ![]() Marzenko, moje dziecko ostatnio też coraz częściej idzie spać o 23
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik ja jak pisze z iPhone tez sprawdzam dwa razy przed wysłaniem
bo cyrki nie raz wychodzą. Musze chyba wylaczyc ten słownik bo napisanie SMS zabiera mi dwa razy wiecej czasu niż na telefonie ze zwykła klawiatura. Na mojej starej poczciwej nokii ze slownikiem t9 pisze mi sie rewelacyjnie używam jej zawsze jak w PL jestemAaaaaaa No i brudek w pepku tez mamy |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beatka ja też gratuluję Ci pracy! Super, że możesz w niej wizaż podglądać. ![]() Kto zajmuje się Julką? Teściowa z tż tak jak pisałaś? Jak sobie radzą? I jak Ty sobie radzisz bez Julci? Póki co uciekam spać
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili brat Beatki miał sie zajac Julka...
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio znajoma zaproponowała nam sesję zdjęciową, całkiem za darmo, mieliśmy jej tylko z Domkiem pozować. Zajmuje się fotografią od niedawna i chciała wykorzystać nasze fotki do stworzenia swojej strony internetowej itp. Zgodziłam się, wczoraj u nas była i świetnie się bawiliśmy!
Dzisiaj wysłała mi kilka do obejrzenia:
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka świetne zdjecia, bedzie pamiątka jak nic
Ja mam aparat całkiem niezły i jakoś sie przybrać do niego nie moge. Myśle ze dało by sie z niego wyciągnąć co nie co :Cool: |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
A no tak, zapomniałam że jeszcze brat miał być
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Powiedz znajomej, że my chętnie też możemy pozować z Radziem Zdjęcie "obrażonego" Domka mnie rozwaliło |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać ... Wczorajsza noc w kupie była ( za wczesnie sie pochwalilam ) więc dzis trzeba odespac.
Dobranoc |
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, czasem śmieszne te Twoje posty wychodzą ALe domyślałam się, że to radosna twórczość Pana iPada, nie Twoja ![]() Cytat:
Mnie rozwaliło drugie zdjęcie - poza jak John Travolta w Grease ![]() Też chcę sesję u fotpgrafa dla Tymcia i nawet zaczęłam szukać w Warszawie jakiś fajnych. I jedna mi sie na razie tylko spodobała. Napisałam do babeczki, ile by to kosztowało. Odpisała, owszem 1300 zł w tym 30 zdjęć. A w Krakowie czy w Kielcach równie piękne są za 1/3 albo 1/4 tego
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamolki
ohoho ile tematów- ciężki wybór ![]() teliku, Isiu, Elliko-ale fajne miałyście spotkanko!! aż pozazdrościłam!! a dzieciaki jakie cudne ![]() Natko fantastyczny Dominik dziękuję za miłe słowa i komplementy odnośnie plażowych zdjęć. nieskromnie przyznam, że moja Hanysia jest naprawdę śliczna ...a mamusia to nie bardzo, ale miło jest się "oszukać" ![]() dla chorujących dzieciaczków Beatko ja również gratuluję nowej pracy ![]() Patiku Sarenka cudna a Lilka rewelacyjnie wygląda-jak jagodowy zombiak i jak "fachowo" zajada widelcem u nas nadal pochmurno. niby nie zimno, ale tak ponuro i depresyjnie wręcz...orzeźwiam się właśnie w pracy poranną kawą, bo ledwo na oczy widzę. Hania zrobiła sobie dzień o 4 rano i walczyłam z nią godzinę żeby jeszcze pospała... teraz pewnie ładnie sobie odeśpi, a jak mama wróci z pracy to będzie sajgon po 2 dniach lekkiego płaczu mała chyba się już "oswoiła' z nianią bo dzisiaj już od razu dała się jej wziąć na ręce, bez płaczu i nawet jej dała "przytulaska" i buziaka więc mi lżej się w pracy siedzi... bo trochę myślałam jak tam sobie radzą....
|
|
|
|
#4698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za ząbka i jeszcze raz gratuluję pracyMoja Julka też ma pchacz i na początku również byliśmy mega zdziwieni jak świetnie sobie z nim radziła. Cytat:
Sara śliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
nieźle się cenią....Witam. Coś ostatnio nie mam humoru...aby buczę... Wczoraj był taki upał, że Julcia wyszła na spacer ze mną dopiero po 17, a ja ogólnie mam takie ciśnienie na spacery, że szok-jest to dla mnie BARDZO ważne, żeby dziecko było dostateczną ilość czasu na dworze, więc nie ma czegoś takiego, że siedzimy ,,bezczynnie" w domu. Dziękuję wszystkim za kliki na fejsie, ale jak się można było spodziewać nie wygrałam. Ale mi się chce spać.... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-04 o 08:15 |
||||||
|
|
|
#4699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę ogromnie się cieszę, że tak nam się udało, bo sama nie potrafię kompletnie robić zdjęć ![]() Brumku u nas ceny sesji dziecięcych w granicach 500-1000zł... Także tez nie mało. Miłego dnia! |
|||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Lilii Sara też ma taki brud w pępku, myślałam że to pozostałość po usuwaniu przez chirurga, no i mocno to sie trzyma. Coś a la strupek. Jak usuwali pępek to chirurg powiedział że ma przepuklinę pępkową ( tak wyglądało na oko) i że do 2 lat nic się z tym nie robi, i w większości przypadków samo znika. Teraz nie wiem czy nadal to ma, ja nie widzę. I u nas w menu nuda, i mi się nie chce ![]() Sara mi rano nie je, kaszy nie chce w ogóle. W upały ogólnie mało chce jeść. Dzisiaj nie wiem co jej dam. W niedzielę prababka ( matka teściowej) uparcie chciała dać czekoladę. 4 razy nie rozumiała że NIE! aż musiałam podnieść głos. Zła matka ze mnie. A bABKA:" ty sama być zjadła". Potem zmieniła tryb na kotleta z chlebem. Nie przesadzam w drugą stronę też, cukru aż tak się nie boję. Ale słodyczy nie daję narazie. Telik ja też mam niedosyt, dajcie wiecej fotek. Isia pokaż się! Fajne spotkanko. I co z naszym zlotem!?? Brumek wejdź na stronkę www.pawelkaniuk.pl robi sesje ślubne i dzieciece, piękne Natka Domek jaki elegancik U nas zapowiadają burze i trąby powietrzne. OMG! Od rana ukrop, znowu siedzenie w domu do 17. Muszę sie zebrać i basen zamówić.
|
#4701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy od pogody i sił ![]() Cytat:
kask kupiłam ale jest za duży, tzn w środku przylega do głowy ale ogólnie jest duzy i muszę kupić inny bo Lili się nie wygodnie siedzi.Cytat:
Cytat:
![]() No bez jaj.... tyle wypowiedzi zaznaczyłam a zacytowało tylko kilka... pisze co pamiętam... Mamusie zarąbiste zdjęcia ze spotkania!! eh jak mi brakuje spotkań z jakąkolwiek koleżanką to sobie nie wyobrażacie ![]() Brumku telefon i tv płace z netem, gazu nie mamy wogóle bo wszystko na prąd nawet ogrzewanie hehe a za prąd płacić musze bo jak mi odłączą to nici z neta bo bateria w laptopie padnie.. eh ![]() Brunetka jesteśmy z Tobą trzymaj się mocno kochanaTelik zdjęcie Jaśka rozwala... Patik Lili też ma nieraz prawie suchą pieluszkę.. ale ja jestem za tym że lepiej jechać 5 razy z fałszywym alarmem niż raz z lekceważonym... Dalej nie pamiętam... zresztą moje dziecko się na mnie wdrapuje więc popisane... U nas znowu pod chmurą, i jakieś 20st póki co... Milego dnia
|
||||
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() My już po śniadanku. Junior raczył się obudzić jak tatuś wstawał do pracy przed 6 i godzinę trwało zanim mi usnął i dospał do 9 ![]() Wczorajsza burza nieco ochłodziła powietrze, ale już na termometrze znowu 31 stopni a my siedzimy w domu i czekamy na kuriera z fotelikiem samochodowym
|
#4703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma chce jechać na sesje do Warszawy od nas, zapytam sie jej co to za fotograf- wiem tylko że jakaś babeczka. |
||||
|
|
|
#4704 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
dzień doberek!
U nas pada i duszno jest. Dominik drzemie. Mamusia relaksuje się przy kawce. Zdjęcia z Telikowa cudne Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas to jeżeli chodzi o smodzielne jedzenie to jesteśmy w tyle. Dominik nawet nie lubi jeść z rączki woli być karmionym. Jak mu dam np. banana do raczki to najpierw sie brzydzi, bo jest śliski i mokry, potem troszkę tam zje a potem nim sie bawi, uderza a stół a na końcu wyrzuci na podłogę. I tak jest z wszystkim, a jak ja mu daje to chętnie wcina. Trochę mnie to martwi czy to nie moja wina.Cytat:
, lubi za to wafelki ryżowe. Takie kruche ciastka jak my jemy to też spróbuje. Banany, truskawki bardzo lubi, jabłuszko ale tylko jak sobie ząbkami takie w całości skrobie, bo jak w kawałkach to się krztusi. Oczywicie jabłuszko mamusi musi królewczowi trzymać![]() A pępuszek u nas czysty. Cytat:
![]() No faktycznie w pierwszej części od połowy to sam seks, czasem aż za dużo tego. Ale jak czytałam tą książkę pierwszy raz w liceum to tym seksem właśnie byłam zafascynowana Przeczytałam ją w 7dni i przez pół roku myślałam o tej miłości.Teraz niedawno też skończyłam czytać 3raz. To jest jedyna książka do której mogę powracać jakiś czas i nie przeszkadza mi to, że już ja czytałam i wiem co będzie dalej. Cytat:
![]() A Radek chce pokazać kto tu rządzi Cytat:
Cytat:
I jeszcze trzy fotki
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Laski czy tylko ja tak źle znoszę upały? nie mam kompletnie siły, ledwo włosy umyłam i siedzę. Głowa pęka.
Sara jojczy od rana, i strasznie się poci. spała 15 minut i już marudzi. Mocz rano pobrany. ![]() stresuję się.Zamówiłam basen http://allegro.pl/basen-basenik-koje...435115893.html i 100 kulek. Madzia wy w domu mieszkacie ? czego ja myślałam że w bloku? Domek się zmienił, sodki blondasek. pasuje mu kaszkiet.
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki: Lila z jagodzianką, Ewa, Karolinka, Jaś, Dominik Natki i Dominik Madzi
)Dziewczyny zazdroszczę spotkania ![]() Cytat:
Swoją drogą ja też tak robiłam ![]() I Szymiątko
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie odnośnie basenów dmuchanych - czy taki basen ma któraś z Was w mieszkaniu? Jako basen z kulkami? Czy tylko w ogrodzie?
No i czy dzieci Wam nie poprzegryzały basenu? Zastanawiam się czy może młodemu spodobałby się nieduży basenik z piłkami, ale mamy małe mieszkanie, więc nie wiem czy to dobry pomysł No i on wszystko gryzie bez przerwy.
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przegryzła jeden krąg
i mamy taki mały basen w mieszkaniu-naleje jej dwie małe miski wody i posiedzi trochę-raz wystawiłam go na balkon i tam sobie poszalała, ale jak odkryła, że równie fajnie z basenu sie wychodzi, to już nie chciała w nim siedzieć może dzisiaj znowu się pochlapie, bo taki ukrop.---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ja też coraz gorzej znoszę te upały i znowu zaczynają mi puchnąć stopy |
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
pamięta mnie ktoś jeszcze? ![]() ja mało się odzywam bo i czasu nie bardzo a wieczorem to tylko podczytam, nie ma siły odpisywać,a jak czytam to tej bym odpisała i tej Nati w nocy marudna, w sumie nie ma sie co dziwic jak tak gorąco, mino,że okna poodwierane, juz ma coraz więcej zębów, a juz nie raczkuje, lata jak szalona, nauczyłam pic ze słomki, niby taka pierdoła a cieszę się przepraszam,że nie odpisałam na posty Wasze 100 lat wszystkim roczniakom ![]() jak te nasze dzieci rosną, ja powoli przygotowuje się do remontu, trochę rzuciłam się w głęboka wodę, ale dam radę, no ja nie dam , a choćbym miała poslady ścisnąć to dam![]() widzę nową koleżankę witam gorąco siedze w domu na dwór wyjdziemy dopiero po 17, pralka sie pierze, obiad gotuje, lenia mam, i robię wszystko przez siłę, tak bym się walneła na łóżko, fajny filmik obejrzała, ehh , byle do wieczorupozdrawiam wszystkie mamusie |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Lena ma chorobę lokomocyjną
znacie jakieś sposoby, żeby mi dziecko w aucie nie rzygało? bo już nie mam siły prać fotelika
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Teraz miał okazję się nią zajmować i myślałam , że pierwszy padnie.
, wybór był baaaardzo ciężki.

Gratuluję nowej pracy!!!

Ala od rana miała biegunkę
trzymaj się mocno kochana

Zakończone: 2
zębole
)