|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
I mi nie napada ![]() No diety dzien trzeci to glupio juz oszukiwac, musze przetrwac
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nienawidzę diet
|
|
|
|
|
#3394 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- a my po szczepieniu, nastepne za 8 miesiecy . 3 wklucia w nozke byly, dwa w lewa i jedno w prawo, po tym drugim wkluciu Hanka strasznie plakala, Tz pierwszy raz byl z nami na szczepieniu i widzialam jak mu ciezko bylo na to patrzec. Hania na szczescie szybko przestala plakac i sobie w aptece ogladala leki i cos tam gadala, po powrocie do domku byla mega marudna, dalam jej paracetamol w syropie, i polozylam do wozka bo juz mi plecy wysiadaly. zasnela jak tylko kilka razy majtnelam wozkiem, wystawilam przed drzwi frontowe i sobie spi juz godzine, moskitiere zalozylam i zagladam do niej co jakis czas. my wczoraj w ogole mielismy wyluzowany wieczor, bo Tz z nami w lozku byl od 20:30 i sobie lezelismy na lozku wszyscy i bylo milusio, mialam nadzieje ze nocka bedzie ok...niestety nie, Hania budzila sie chyba co godzine, dopiero od 4 zasnela na 3h, rano byla taka marudna ze az sie balam co to bedzie po szczepieniu. Tz ma dzis pierwszy dzien urlopu...zmyl sie z domu pozalatwiac swoje sprawy. ok lece sprzatac . aaaaaaa zapomnialam Wam cos napisac tydzien temu, to jest dosc obrzydliwe jak dla mnie.jak Lola sie okocila to Tz pokazywal zdjecia kolezankom Angielkom w pracy, i Tz byl bardzo zafascynowany porodem Loli, ze tak sobie radzi a nikt jej nie uczyl (odnioslam to jako sugestie do mnie, ze jednak duzo rzeczy sie od Was dowiedzialam, a Lola nie miala forum a byla super dzielna , i byl zdziwiony ze Lola zjadala te wszystkie flaczki, pepowinki itd i po kilki godzinkach kotki byly czyste,a te kolezanki do niego z tekstem ze niektore kobiety w UK tez tak robia, ze ponoc gotuja to wszystko po porodzie i zjadaja......zapytal chyba 10x czy zartuja, a one ze nie - to jest prawda, no przeciez jakby mnie zapytali w szpitalu - czy chcesz wziac do domu to... (a widzialam ze byla cala reklamowka plasikowa roznosci ktore ze mnie wyjeli) to bym chyba pomyslala ze za duzo mi znieczulenia dali i mam jakies schizy.
|
|||
|
|
|
#3395 | |
|
Zadomowienie
|
Sto lat mamo d
Cytat:
![]() No wlasnie, temat kubkow niekapkow mi chodzi po glowie. Doswiadczone mamuski, doradzcie na co zwracac uwage przy zakupie, moze sa jeakies najlepsze firmy itp. |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A właśnie o tych łożyskach itp. to gadałam z lekarzami i pozostałymi zielonymi ufoludkami na sali operacyjnej, mowili że robi się z tego kremy ,że można usmażyć jak wątróbkę ( to już chyba raczej żart był , ale w sumie ....po tym co piszesz to już nie wiem sama )ponoć to ma dużo minerałów itp. no ale to takie trochę nie za fajne jest wg mnie bo idąc tym tropem ....ech nie chcę myśleć nawet....nie wiem co to ma mieć na celu ...duzo teraz takuch wymysłów ludzie mają
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dzis nie mam weny, nie znosze tej duchoty cała sie lepie a nie lubie tego Mąż byl dzis z dwojeczka na spacerku, no i musze go pochwalic, Szymon bez problemu mu zasnal w wozku, z czym ja zawsze mam problem, bo Szymon widzac mnie chcialby najchetniej zlapac mojego cyca i z nim zasnac ![]() Pytacie o kubki niekapki, ja mialam firmy lovi, taki: http://www.smerfusie.pl/i1110_kubek_...ml_6_lovi.html Fajny z tym, ze mozna z niego zrobic niekapek, czyli leci tylko gdy dziecko ssie, a po wyjeciu gumowego zaworka leci z ustnika po przechyleniu (to juz dla starszaka). Ale chetnie tez wyprobuje innych firm moze tt.... Kubek wprowadzilam jak Filip mial ok. pol roczku, ale on z poczatku z tego nie pil, tylko bawil sie gryzł, z piciem bylo gorzej. I wlasciwie nigdy nie lubial pic z takiego kubka, szybciej nauczyl sie pic z normalnego kubka, z takiego niekapka trzeba mocno ciagnac. Ale moge Wam z calego serca polecic taka buteleczke z lyzeczka do karmienia papkami, firmy lovi: http://www.smyk24.eu/index.php?p277,...wielofunkcyjna Naciska sie ta buteleczke bo ona jest miekka i wychodzi papka na lyzeczke, wygodne jak dla mnie to bylo ![]() a w dzien je mleczko z butli? Twoje czy mm?
|
#3398 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytrynka, Mravka - dolaczam ANia do klubu migrujacych lozeczkowych bobasow. OD dwoch dni zawsze sie budzi z glowa przycisnieta do ochraniacza szczebelkow :P Mravka - powodzenia z marchewa ![]() Buziaki dla Wiktorii Cytat:
Nie daj sie, warto przecierpiec apre dni potem organizm wchodzi na nowe tory i znow jest fajnie Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o firmę to najbardziej przypasowala nam tt, ale trzeba się trochę natrudzić,żeby dobrze te osady z mechanizmu niekapkowego wymyć.... no to CI poradziałam |
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
o ratunku ile naskrobałyście
![]() Andrea nie była dla mnie łaskawa w nocy. Obudziła się o 23.30 o 3.30 i od tej 3.30 nie spała do 5.00 . Wzięłam ją do siebie do łóżka i tak patrzyłam na nią i zasypiałam. o 5.00 zasnęła do 7.00 i koniec spania. Sprzedałam ją mojej mamie i sama jeszcze godzinkę dospałam .Mama d WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!Co do łyżeczek to ja chcę kupić coś takiego - KLIK - świetnie sprawdza się do deserków. Znajoma miała i mi się spodobało. Rybka ciekawych rzeczy się dowiedziałaś ![]() Mravka miło, że Andrea Ci się śniła .---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Idę robić obiad...a tak mi się nie chce .
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Na mailu same pięknosci
![]() kumkura fajnie sie dzieciaczki razem pluskaja w wodzie Agatka juz taka panna, no a Adaś przystojniaczek!Cytrynko pieknie Wiktorek pozuje na brzuszku ![]() evvcia Panie mundurowe super Laura jest urocza!Ty tez ładnie wygladasz![]() Nikii rośnie Ci mały mężczyzna Ładny chlopczyk.tikki świetna fryzurka! ![]() balbinka no ładnie sie Julek gimnastykuje Szybki bedzie!
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska młody nie chce z piersi jesc ani z butelki jak odciągnę aby piersia ulżyć na szczescie herbatki mu ida dobrze
|
|
|
|
#3403 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mama na razie mieszka z nami i chyba tak bedzie dopoki nie wyprowadzimy sie.Ale kiedy to nastapi to nie wiem,jednak licze na to,ze w tym roku.Mama zaczela dokladac sie do oplat,nie liczylam na to,wiec zaskoczyla mnie pozytywnie. No ja tez myslalam,ze wszy to w dzisiejszych czasach juz nie ma,dopoki nie przyjechalam do Anglii,a tu to jest na porzadku dziennym i jest tak powszechne,ze nikt z tego problemu nie robi.Ja na te rozne preparaty wydaje naprawde duzo pieniedzy,a ona ciagle je przynosi do domu Cytat:
za 4 miesiace!Jak bylo goraco to bralam na spacer wode lub herbatke,ale Eryk to robi doslownie ze dwa lyczki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Nie pamietam jaki byl dobry,bo to bylo tak dawno,pewnie juz ich nie produkuja,tyle sie pozmienialo przez lata.Ale pracowalam w hurtowni artykulow dzieciecych i bardzo duzo reklamacji bylo na Aventa niekapki,ze kapaly,natomiast nie zdarzaly sie raczej reklamacje na Tommee Tippee niekapki.Wiec ja zamierzam wlasnie kupic z TT.Ogolnie bardzo lubie ta firme. Cytat:
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Bylysmy z Julka na dlugim spacerku, bo wyszlysmy chwile przed 13 a wrocilysmy niecale pol h temu
maz wraca juz do domku. Julka mi strasznie znowu zaczela marudzic i wiecie co? Tak jak ostatnio praktycznie wcale tv nie wlaczalam tak puscilam jej teraz bajke i cisza - dziecko oglada sobie a ja ide szybko ogarnac chate
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!!!
Jak żyjecie w te upały??? Madzia okropnie je znosi dziś na szczęście jest chłodniej i co trochę pada. Przez te upały zaczęłam jej podawać herbatkę jabłko melisa z Bobovity i nawet jej smakuje. z kupami nadal mamy problem, robi najwyżej raz w tyg a jak długo nie robi to bączki ją męczą w brzuszku.Dziś Madzia kończy 4 miesiące Nie mogę się już doczekać jak będę mogła rozszerzyć jej dietę. Nie wiem czy o tym pisałyście bo Was nie nadrobię ale kiedy rozszerzacie dietę dzieci karmionych tylko piersią???buziaczki dla Wszystkich
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-07-04 o 17:47 |
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
wkleje Wam zdjecie Roba przed wyprawa na basen . Przygotowany w pełni profesjonalnie!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Mravka super Rob w czepku
A napisz mi kochana ile płacicie za ten basen? I czy Ty musisz oddzielnei dla siebie kupić bilet czy jest jedna opłata za Ciebie i Roba? Aguśka ja też nie cierpię takich dni...chodzę w samym staniku i krótkich spodenkach a i tak ze mnie płynie... A ta butelka Lovi z łyżeczką intersująca Te jedzenie łożysk itp..obrzydlistwo ale też o tym słyszałam..ja na swoje nawet nie patrzyłam, za to M mi ze szczególami opisywał.. A mój syncio dziś pierwszy raz usnął na brzuszku |
|
|
|
#3409 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Slodko sobie spi Eryk lubi na brzuszku spac...i oczywiscie przed zasnieciem kciuk jest w buzi.Pozwalam mu na to,bo smoczka nie chce,a to go uspokaja.
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Gratuluje 4 m-cy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Wymiękam
. Andrea dziś nie chce kompletnie spać . Chyba widać po mojej aktywności na forum. Zamiast spać to śmieje się mój mały krasnalek i chce się bawić.Gosiu znalazłam oficjalną stronę z tą łyżeczką http://www.booninc.com/products/Squirt ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Natkulec grat 4 miesięcy ![]() Mravka super Rob wygląda w tym czepku ![]() Flover Ale Morfi fajnie śpi na brzuszku ![]() Plecy mnie bolą bo mój kloc chciał się nosić i nosiłam ją z 30min. RATUNKU!! Niech jej się zacznie ziewać ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- I link na ebay do łyżeczki http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=boon+spoon |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to mam ochotę wyjść z siebie stanąć obok i zacząć krzyczeć |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
a co się stało?
|
|
|
|
#3414 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Musze pomyslec,troche to drogie jest.
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowaken Mnie dzis dzieci wymeczyly tak ze zaraz ide sie kapac i spac. Nie mam juz na nic sily....
|
|
#3416 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja próbuję herbatką lub wodą ale Oskar niechętnie z butli pije. Właśnie macie jakiś sposób aby pił z butelki?? Dostał od ciotki i wujka skarpetki "euro 2012" z grzechotką w formie boiska Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Evvcia jaka słodziutka z Laury dziewczynka ![]() Cytrynka ślicznie Wiktorek podnosi główkę Mamy ten sam leżaczekKumkura jaka Agatka już duża ![]() Nowaken aby wszystko dobrze się skończyło i lekarz się pomylił ![]() U Nas dzień nawet Ok Oskar był nawet grzeczny bo większość czasu na dworze my spędzili. Dopiero ok 18 zaczął być marudny i tak aż do spania czyli do 21. I wiecie co jest mi głupio bo nakrzyczałam na niego Wie dobrze że on jest marudny przy usypianiu to jeszcze do mnie z tekstem "co Ty mu robisz??!!" i wtedy ja się czuję jakbym mu krzywdę robiła Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-07-04 o 21:49 |
||||||
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim dzisiejszym maluchom skończenia 4 miesiąca
i dziękujemy z komplementy odnośnie fotek Mravka Rob już w pełni przygotowany ![]() Flower ale Morfik urósł! Słodko śpi ![]() Tikki ciekawe czy w PL coś takiego jest dostępne. Widziałam butelki z łyżeczką z NUKa, ale nie wiem jak one się sprawdzają. Nowaken co się stało? Aguśka podobnie się dziś czułam, cała mokra i lepiąca, i też tego nie cierpię ![]() Nie miałam ponad 3 godziny prądu taka burza u nas przeszła
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka wlasnie ja tez mialam pytac. Czyli w dzien nie je Ci wogole mleczka??
Nikii nie masz co sobie wyrzucac ze krzyknelas na Małego, wprawdzie dziecko niczemu niewinne i ja ciagle tez staram sie sobie to powtarzac kiedy Szymon placze a raczej drze sie i nie jestem w stanie go uspokoic (zdarza sie tak rzadko ale sie zdarza gdy jest b. zmeczony i glodny) ale wlasnie nasze zmeczenie powoduje ze nie mozemy zapanowac nad emocjami no i ta beradnosc jest najgorsza. Nie pierwszy i nie ostatni raz na niego nakrzyczalas. Mnie tez nerwy puszczaja szczegolnie gdy Filip mnie nie slucha albo jest zlosliwy, czasem juz tez nie wiem co mam robic i krzycze ale on jest starszy i tez wiecej rozumie, bo taki maluszek jak Oskarek to sie boi....no a krzyk to tylko wyladowanie naszych emocji, lepiej poddychac ....A co do meza, ja bym nie wytrzymala a tym bardziej jakby mi takimi tekstami sypał. Dalabym mu dziecko i wyszla z domu i niech sobie radzi. Podziwiam Cie, ze dajesz rade, co tzn wynajduje sobie inne zajecia kiedy Ty juz padasz ze zmeczenia. Uwazam, ze jestes za dobra dla niego. Ale to moje zdanie. Kochana zycze sily i wytrwalosci bo to Ci bedzie potrzebne, majac małego płaczka (wiem co mowie, bo moj Filip taki byl od urodzenia) no i meza ktory tak sie zachowuje. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Ale jak bys jej podarowała kąpiel raz to tez nic sie nie stanie.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-04 o 22:04 |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś spokojny dzień, choć ten upał daje się nam wszystkim we znaki. Byłam dziś z Hanią na uczelni i pierwszy raz nie płakała w samochodzie No i znalazłam sposób na rozśmieszenie Hani, tak, żeby się śmiała w głos... uwielbiam ten Jej śmiech A w którymś momencie Hania się wietrzyła (tzn zdjęliśmy Jej pampersa) i tak Ją rozśmieszałam, a Ona najpierw zrobiła strzelającą kupkę - wcelowała w spodnie Męża Ale miałam ubaw i Hania też - taka zdziwiona patrzyła, a potem zaczęła się uśmiechać... tylko Marcin się oburzył i mam zakaz rozśmieszania Hani jak nie ma pieluszki ![]() I odkryłam jeszcze, że Hania lubi jak się na Nią dmucha... leżała dziś w samym pampersie i się bawiłyśmy i w którymś momencie przez przypadek dmuchnęłam na Nią i Ona tak strasznie się z tego cieszyła. No i to był bardzo aktywny dzień, Hanię wykąpaliśmy o 18 a o 19 już spała.... i teraz to ja idę spać, żeby wyjść raniutko na spacerek ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- http://demotywatory.pl/3855972/Prawd...rukcji-montazu musiałam wrzucić |
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja polecam niekapki AVENT. Sa super nie kapie praktycznie wcale, mój synek potrafi kubkiem rzucić i nic im sie nie dzieje, a tylko czasem przy potrzasaniu gdy robie herbatke to kapie ale to nie z ustnika tylko z odpowietrzacza a tak mi odpowiada najlepiej bo mialam i NUKa i LOVI i BabyOno i zaden nie pasowal mi z tych... Przepraszam, że się nie odzywam ale po calych dniach siedzę na dworze z dzieciakami w cieniu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

no to ja chyba tez zaczne od hippa,bo tyle pozytywnych opinii zebrałam. Od czegos zreszta trzeba zaczac.
ja też mam po części lenia. Zjedz sobie coś słodkiego a może Ci się od razu poprawi

2 msc temu mielismy umowiona wizyte, ale ostatnio przyszedl list, ze wizyta w pt o 10. Okazalo sie ze wizyta nie jest przelozona tylko to nastepna jest i nie dziecka a moja
, że ja już mam tyle lat 
żal mi jej i boję się że się załamie 

mlody nauczyl sie podnoscic glowe wysoko lezac na brzuszku i mu sie to spodobalo 

. Wzięłam ją do siebie do łóżka i tak patrzyłam na nią i zasypiałam. o 5.00 zasnęła do 7.00 i koniec spania. Sprzedałam ją mojej mamie i sama jeszcze godzinkę dospałam